Dodaj do ulubionych

Zia86 wychodzi za mąż 12

04.07.11, 23:47
Kochane! To już tyle czasu minęło. Zaczynamy ostatni wątek! Zostało 5 dni do ślubu, emocje w takim czasie są po prostu nie do opisania! Bardzo się cieszę, że byłyście ze mną w ten magiczny czas i mam nadzieje, zostaniecie ze mną do końca. smile
Jesteśmy niesamowicie szczęśliwi i bardzo podekscytowani, że nasz ślub odbędzie się już w tej weekend! Zwłaszcza, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i po tak świetnej zabawie na wieczorku(którą zawdzięczany również naszym kochanym przyjaciołom oraz pomocy przygotowawczej naszej pani stylistki oraz pań konsultantek), mamy nadzieje na powtórkę! smile
Obserwuj wątek
    • zia86 Wieczór panieński relacja 04.07.11, 23:50
      Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji przeczytać, to daję linki do wszystkich części. smile Z niecierpliwością czekam również na zdjęcia. smile
      Część 1, 2, 3, 4

Ciekawe w ilu częściach będzie ślubna relacja. wink
      • cashianna Re: Wieczór panieński relacja 05.07.11, 00:05
        pytałaś się o jakie zdjęcie butów mi chodzi. o butów z wieczoru panieńskiego. wiem, że nie masz jeszcze żadnych zdjęć z wieczoru dlatego prosiłam tylko o zdjęcie butów, które możesz spokojnie zrobić w domu własnym aparatem i wkleić na forum tak, jak zdjęcia butów ślubnych i weselnych. mogłabyś? smile
        • cashianna Re: Wieczór panieński relacja 05.07.11, 00:05
          oh, let it be: PIERWSZA big_grin
          • aureolkaa Re: Wieczór panieński relacja 05.07.11, 00:09
            relacje z wieczorków bardzo pozytywne. Tego samego życzę przy kolejnej relacji wink
            • emily_valentine Re: Wieczór panieński relacja 05.07.11, 00:16
              Zia, uważaj, bo się jeszcze okaże, że to nie będzie ostatni wątek przed ślubem i co wtedy? wink
              • zia86 Re: Wieczór panieński relacja 05.07.11, 07:04
                Myślę, że ten akurat będzie ostatni już naprawdę. wink
                • chomiczkami Re: Wieczór panieński relacja 05.07.11, 22:08
                  2500 postów szybko mija...
        • zia86 Re: Wieczór panieński relacja 05.07.11, 07:05
          One najlepiej wyglądają jako dopełnienie całości stroju ale jak dzisiaj podejdę do domu to postaram się zrobić i wrzucić. smile
          • cashianna Re: Wieczór panieński relacja 05.07.11, 12:27
            Zia to gdzie jesteś teraz? po panieńskim zdążyłaś zrobić szybką rundkę do rodziców?
            • zia86 Re: Wieczór panieński relacja 05.07.11, 12:40
              Nie, jesteśmy w pokojach. smile
    • panna_de_moll Panie:) 05.07.11, 00:20
      Jak czytam o Pani Stylistce, Paniach Konsultantkach i wszystkich innych Paniach od Tego i Owego, to zastanawiam się, kiedy natrafię na wzmiankę o Pani Babci Klozetowej, wydzialającej w tym >magicznym< czasie kawałki spersonalizowanego papieru toaletowego.
      Brakuje mi też wątku o Pani gazeta_mi_płaci - mam jakieś dziwne podejrzenia...
    • zia86 Karty osiągnięć 05.07.11, 07:03
      Jak widać mój stres przedślubny objawia się budzeniem o jakiejś mega wczesnej porze, wczoraj obudziłam się o 08:30 to jeszcze ok, ale dzisiaj jest 6:30, jak tak będzie dalej to nie wiem o której wstanę w dniu ślubu. wink
      Na szczęście znalazłam na mailu miłe niespodzianki. Melba przesłała mi projekty kart osiągnięć, pomóżcie mi wybrać, bo mnie się tak podobają wszystkie, że po prostu nie umiem się zdecydować. wink
      Treści zadań zamazałam żeby nikt się do wesela nie dowiedział przed jakimi wyzwaniami ich postawimy. smile

1.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/bh/qb/exdt/a5Blmop9tbOgI8bjBB.jpg

2.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/bh/qb/exdt/7uqZ1zPhE7zp1tFLSB.jpg

3.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/bh/qb/exdt/Ka5BHSgL5zoucaYulB.jpg
      • aneta-skarpeta Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 07:34
        to one nie sa gotowe jeszcze?
        • zia86 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 07:39
          No jak widac. smile Beda spokojnie na czas ale musze sie na jakis projekt zdecydowac. smile
          • hazel_jones Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 08:00
            Druga. Trzecia jakoś do mnie nie przemawia z tymi kołami, pierwsza wygląda super ale chyba będzie praktyczniej jak będzie to rzeczywiście karta, forma książki może być niewygodna.
            • zia86 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 10:29
              No właśnie nie wiem, bo nie wiem czy tam widzicie numerki ale 2 i 3 trzeba będzie wziąć po dwie karty, bo na jednej się nie mieszczą wszystkie zadania, nie wiem właśnie czy praktyczniejsza nie będzie 1. Ja się też zastanawiam między 1 a 2. smile
      • abraja Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 08:37
        Te drugie. W formie ksiazek jakos mi to nie pasuje a ta trzecie z podstawkami pod piwo mi sie kojarza.
      • renatkam Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 09:23
        Pierwsze lub drugie. Trzecie kompletnie do mnie nie przemawiają smile
        • nikaeska Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 09:28
          zdecydowanie nr 2!
      • flavilla Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 09:49
        Pierwsze albo drugie, ciężko mi się zdecydować smile Oba są czyste w formie i w fajnym klimacie zbliżonym do baśni i RPG. Trzecie wygląda jak skrzyżowanie restauracji Staropolska z zaplamionymi waflami od piwa...
      • semihora Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 09:59
        Pierwsze, w ostateczności drugie. Trzecie beznadziejne.
      • asiek_k Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 10:24
        zdecydowanie drugie karty
      • ronalilly Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 11:27
        A nie można projektu 2 wydrukować dwustronnie?
        Mam nadzieję, że 2000 postów wystarczy na relację i komentarze poślubne tongue_out
        • zia86 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 11:35
          Nie, bo z drugiej strony jest miejsce, np. na odpowiedzi do osiągnięć, albo inne znaki że wykonało się zadanie. smile
          • bukfa Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 16:03
            Tez glosuje na 2.
      • ewul100 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 11:32
        Może to głupie pytanie, ale co to jest karta osiągnięć??????? W życiu o czymś takim nie słyszałam
        • mammaewuni Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 11:45
          Zdecydowanie nr 2.
        • zia86 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 11:46
          Bo to nasz pomysł, zainspirował nas do tego główny drużba. smile Otóż u nas duża część gości je dość mocno związani z fantastyką, RPG, ogólnym gamingiem. Te z Was, które grają na konsoli(albo których grają partnerzy wink) wiedzą, że oprócz normalnego przejścia gry, jest coś takiego jak osiągnięcia w Xboxie czy trofea w PS3. Dostaje się za różne rzeczy, mają określoną liczbę punktów(w zależności od trudności), fajne nazwy przeważnie nawiązujące do czegoś.
          No i właśnie w dyskusji wyszło, że fajnie by było jakby takie osiągnięcia były w życiu, od słowa do słowa wymyśliliśmy żeby zrobić coś takiego na weselu. I tak powstały osiągnięcia weselne. Zabawa całoweselna zamiast zabaw oczepinowych, których i tak nie planowaliśmy, bo nie lubimy. Czas na wykonanie zadań będzie do 03:00 kiedy to zwycięzca będzie miał zaszczyt pokonać bestie. smile
          • nutka07 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 12:23
            O rany, ja sie zatrzymalam na 'plejstacji dwojce' i trojce Hirołsow wink

Dziewczyny spedzacie czas grajac, czy to ja niedzisiejsza sie zrobilam? smile
            • zia86 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 12:25
              My dużo z narzeczonym gramy, zainteresowanie dobre jak każde inne. smile A dorobiliśmy się teraz band hero, więc mamy 4 gitary(3 z poprzednich gier), perkusje i mikrofon więc jak czasem przyjdą do nas znajomi to wszyscy się bawimy. smile
              • nutka07 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 12:29
                W ogole nie wiem o czym do mnie piszesz wink takie normalne gitary?

My z moim eks tez kiedys gralsmy i z jego kolegami ale to bylo dawno temu wink
                • zia86 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 12:37
                  Nie, Guitar Hero. smile Klik
              • violetlake Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 13:16
                Tez grywamy z małżonkiem, choc nie w GH itp. smile Tyle, że może nie wrzuciłabym tego do worka zainteresowań a raczej do sposobów na odstresowanie się i odmóżdżenie po dniu pracy, albo jak nas napadnie ochota na leniwe sobotnie zaleganie na kanapie wink

Dużo się wydarzyło więc, króko.
                Panieński wygląda na świetną zabawę. I choć nie jestem zwolenniczką tego typu zadań to i tak opis brzmi nieźle, super że się wyszalałaś smile

Dzbanuszki... hmm, jeśli tobie się podobają to ok. Powiem tylko, że niektóre poprzednie które wrzucałaś, były o niebo lepsze, gustowne, z klasą i w klimacie, też ci się podobały. Oczywiście o gustach się nie dyskutuje, ale nie mogę się nadziwić (nie tylko na tym przykładzie) jak szerokie jest spektrum rzeczy które ci się podobają. Przelatujesz przez 20 inspiracji, wydaje się zmierzasz w dobrym kierunku, a pod koniec zawsze taki nieoczekiwany zwrot akcji wink Obecne dzbanuszki poza tym, że zgadzają się kolory przewodnie, to bardziej mi wyglądają na zestaw ''do herbaty'' do domu dla lalek.

Karty- szczerze powiedziawszy to nie wiem. Chyba 1 najbardziej (do waszego wesela, bo mnie jakoś dziwni się podoba 3ka, nie wiem czemu kojarzy mi sie LOTR wink ), ale wszystkie mają dla mnie są utrzymane w stylu szlachecko/staropolsko/średniowiecznym... ale może tak chcieliście wink

PS. Znalazłaś rajstopy bez palców?
            • chomiczkami Re: Karty osiągnięć 06.07.11, 21:25
              Tak, gram w wiele gier, ale Hirołsi to jedna z moich ulubionych serii. A trójka jest debest.
          • nutka07 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 12:26
            A mi sie trojka najbardziej z gra kojarzy smile
            • cashianna Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 12:29
              1 - nie wiem czy taka książeczka będzie praktyczna i średnio mi się podoba
              2 - wygląda faktycznie jak karta do gry. można je czymś spiąć skoro są dwie albo związać w jednym rogu wstążeczką albo tym takim kółkiem małym co i chyba Miko (i chyba Ty też) miał w zaproszeniach albo akcesoriach na wieczorek. tą pozycję bym obstawiała
              3 - kojarzy mi się z Królem Arturem i jego rycerzami big_grin
              • zia86 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 12:40
                Mnie też się bardziej podoba 2 ale Miko 1 a to w końcu jego kącik. smile Jeszcze pomyślę. smile
          • 3-mamuska Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 16:20
            zia86 napisała:Czas na wykonanie zadań będzie d
            > o 03:00 kiedy to zwycięzca będzie miał zaszczyt pokonać bestie. smile

A jestes pewna ze 3.00 to nie za pozno,czesc osob moze juz nie miec sily pokonywac besti.

Podobaja mi sie 2,ale jesli mowisz ze nie miesci sie to moze zrobic takie jak 2 karty polaczone,nie wiecej niz 2 kartki razem spiete,ani forma ksiazki ani pojedynczej katry.
            • zia86 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 16:31
              Myślę, że goście będą mieli siłę bawić się do białego rana. smile
      • truskawkowe_studio Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 12:12
        projekt nr 2 najladniejszy, ostatecznie 1. 3 to zupelny niewypal
      • lillyth Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 13:11
        2, ewentualnie 1
      • spicy_orange Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 13:19
        > objawia się budzeniem o jakiejś mega wczesnej
        > porze, wczoraj obudziłam się o 08:30 to jeszcze ok, ale dzisiaj jest 6:30,

przepraszam, ale nie mogę: big_grin big_grin big_grin
        • violetlake Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 13:23
          Zia, to przepraszam, normalnie to o której podnosisz zwłoki z łóżka? wink
          • zia86 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 13:26
            Około 10. smile Czasem później. wink
            • nutka07 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 13:32
              Ja sie nie dziwie. W czasach 'przeddzieciowych' kladlismy sie spac o 3-4 rano albo i pozniej, zdarzalo sie ze robilam kolacje o 5 rano. Zaspalismy kiedys na spotkanie o 15, wiec mozna zyc inaczej wink a na spacery wychodzilismy o 22 czasami o 23 smile

Jeszcze przy pierwszym dziecku spalismy do 12 smile
              • agata_abbott Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 14:11
                Pytanie tylko, kto w takim związku pracuje i w jakim trybiesmile
                • nutka07 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 14:33
                  No jasne ze zaczyna sie prace, kiedy 'normalni' ludzie ja koncza wink
                  • agata_abbott Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 14:35
                    No jeśli tak, to rozumiem, co kto lubismile Ale Zia może wstawać o 10 bo w ogóle nigdzie się nigdy nie spieszy, a to różnicasmile
                • gazeta_mi_placi Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 21:13
                  Można pracować w domu lub mieć wolny zawód np. dziennikarstwo.
        • agata_abbott Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 13:38
          Też nie mogłam. Ale powstrzymałam się od komentarza...
          Ach, dzieciństwo, super sprawa! smile
        • myshen82 Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 19:16
          Spicy mialam to skomentowac w podobny sposob, ale znowu mnie okrzykna frustratka big_grin big_grin big_grin
          • spicy_orange Re: Karty osiągnięć 05.07.11, 23:03
            mnie tam wszystko jedno wink

karty podobają mi się te co wszystkim - nr 2
            • myshen82 Re: Karty osiągnięć 06.07.11, 00:24
              lol.
              Ty frustratko wink
              Ide spac bo wstaje o nieludzkiej 5:30 rano. Pfff big_grin
              • anienka525 Re: Karty osiągnięć 06.07.11, 04:39
                myshen82 napisała:

> lol.
                > Ty frustratko wink
                > Ide spac bo wstaje o nieludzkiej 5:30 rano. Pfff big_grin

Jestem lepszabig_grin Jest 4:38. Miłego dniasmile
                • spicy_orange Re: Karty osiągnięć 06.07.11, 22:39
                  a ja trzeci dzień z rzędu wróciłam z pracy po 22 a rano wyłażę o 6.. wygrałam coś? wink nawet nie mam czasu wpaść w panikę ze ślub Zia już za 2 dni big_grin
      • chomiczkami Re: Karty osiągnięć 06.07.11, 21:19
        To są, przepraszam, megawczesne pory?
        Jestem niemile zdziwiona.
    • zia86 Smok i inne słodkości 05.07.11, 07:10
      Dostałam też update z placu boju w cukierni. smile Panom produkcja smoka idzie pełną parą. Tort ma 50kg(!) i na stole jest wyższy od pana cukiernika(a pan do najniższych nie należy wink). Nie mogę się doczekać żeby go zobaczyć. Ostatecznie wybrany smak popsów to - puree z mango i białą czekoladą oraz z nadzieniem karmelowym z baileysem. Mniam! big_grin
      • cashianna Re: Smok i inne słodkości 05.07.11, 12:32
        a te oba połączenia nie będą za mdłe? szczególnie to mango?
        ja lubię jak w popsach środek ma wyraźny smak a Ty oba będziesz miała mdławe, zlewające się z otoczką czekoladową. generalnie fajne, i bym zjadła Ci wszystkie te popsy bo uwielbiam ale może dodać jeszcze jeden, konkretny smak (np. teraz sezon na porzeczkę)?
        • zia86 Re: Smok i inne słodkości 05.07.11, 12:39
          Nie sądzę. smile U nich zawsze te smaki są dość wyraziste, myślę, że wiedzą co robią. smile Poza tym nie jadłam tam jeszcze niedobrej rzeczy.
          • little_dancer Popsy? 05.07.11, 13:27
            Moze glupie pytanie, ale co to sa popsy? Przypuszczam, ze jak to u Zia86 zwykle bywa, to ma byc jakis anglicyzm, ale mimo ze sama jestem angielskojezyczna, lamie glowe, o co chodzi?

Przychodzi mi do glowy tylko Pops jako pieszczotliwe nazwanie ojca lub starszego mezczyzne (amerykanizm), oraz moze lollipops? Ale z kolei to ma normalny polski odpowiednik "lizaki", wiec jesli o to chodzi, to po co uzywac koszmarka jezykowego popsy, zamiast pisac po prostu lizaki?
            • little_dancer Re: Popsy? 05.07.11, 13:31
              No jeszcze jest pop jako okreslenie gazowanych napojow (regionalizm) i popsicle albo ice pop (amerykanizm na "lody" z mrozonego soku, w brytyjskim angielskim nazywane ice lolly) - no ale na to tez jest pewnie polski odpowiednik?
              • little_dancer Re: Popsy? 05.07.11, 13:35
                little_dancer napisała:

> No jeszcze jest pop jako okreslenie gazowanych napojow (regionalizm) i popsicle
                > albo ice pop (amerykanizm na "lody" z mrozonego soku, w brytyjskim angielskim
                > nazywane ice lolly) - no ale na to tez jest pewnie polski odpowiednik?
                >

Poprzedni post mi sie chyba nie wyslal, pytalam sie tylko co to sa popsy, bo mimo, ze jestem angielskojezyczna, nie mam pojecia, co ten wyraz oznacza w jez polskim - oprocz tego, co napisalam wyzej, w angielskim pops to pieszczotliwe okreslenie ojca lub starszego pana (amerykanizm), ewentualnie moze chodzi o lollypop - ale tu jest anjnormalniejszy w swiecie polski odpowiednik lizaki

Skad ten koszmarek jezykowy sie wzial?
                • russian_roulette Re: Popsy? 05.07.11, 17:47
                  little_dancer napisała:

>crying...) pytalam sie tylko co to sa popsy, bo mi
                  > mo, ze jestem angielskojezyczna, nie mam pojecia, co ten wyraz oznacza w jez po
                  > lskim (...)ewentualnie moze chodzi o lollyp
                  > op - ale tu jest anjnormalniejszy w swiecie polski odpowiednik lizaki
                  >
                  a moze ciasteczka na patyku? smile

a wlasnie Zia jakie bedzie "wnetrze" popsów? chodzi mi o rodzaj ciasta. kruche, piernik, brownies? tak z ciekawosci pytam smile
            • zia86 Re: Popsy? 05.07.11, 13:31
              Proszę bardzo, to popsy - klik
              • little_dancer Re: Popsy? 05.07.11, 13:38
                zia86 napisała:

> Proszę bardzo, to popsy - klik

Naprawde nie ma jakiegos polskiego odpowiednika na to? Tak sie z ciekawosci pytam, bo w Polsce ostatnio bylam jescze dziecieciem bedac big_grin
                • zia86 Re: Popsy? 05.07.11, 13:43
                  Ja go nie znam, te słodycze w PL są nie za bardzo znane. Dziewczyny mówiły, że to są trochę jak nasze ziemniaczki, ale to nie jest do końca to.
                • zoye Re: Popsy? 05.07.11, 17:20
                  to są ciastka na patyczku jak lizak
                  https://www.acornadvisors.com/2011_Knews/02-03-11_Cupcakes/images_Cupcakes/CakePops_Article3_v2_02.jpg
            • ewul100 Re: Popsy? 05.07.11, 16:45
              little_dancer napisała:

> Moze glupie pytanie, ale co to sa popsy?

Hehe, też nie wiedziałam, ale juz pytałam o karte osiagnięć, więc popsy sobie darowałam. Z tego co pokazała zia to są po prostu takie pralinki na patyku smile
              >
      • bukfa Re: Smok i inne słodkości 06.07.11, 15:30
        Ja akurat nie lubie ani bialej "czekolady" ani tym bardziej ulepka Bailey'sa, ale mysle ze wiekszosci powinno smakowac.
        • zia86 Re: Smok i inne słodkości 06.07.11, 16:24
          Ja akurat lubię ale myślę, że będzie tyle różnych słodkości, że każdy coś dla siebie znajdzie. smile
    • zia86 4 dni 05.07.11, 07:22
      Ja już przestaje patrzeć na suwaczek, bo naprawdę. wink Nawet ciężko mi zdefiniować mieszankę emocji, którą teraz mam w sobie...
      Dzisiaj czekają nas ostateczne zakupy. smile Oprócz tego przedostatnia lekcja tańca ale to wieczorem, więc może powinnam się jeszcze chwilkę przespać. wink
      • rozowobiala Re: 4 dni 05.07.11, 08:48
        szkoda,jak już będzie po wszystkim.....czytałam ostatnio o depresji poślubnej
        • renatkam Re: 4 dni 05.07.11, 09:22
          jak się skończy to kawa z rana będzie miała inny smak smile
        • zia86 Re: 4 dni 05.07.11, 10:30
          Normalna kolej rzeczy, spokojnie znajdziemy sobie wtedy inne zajęcie. smile Podobno dla zdrowia nie powinno się długo przebywać w jednym miejscu w życiu. smile
          • intuicja77 Re: 4 dni 05.07.11, 11:05
            zdecydowanie pierwszy projekt - drugi jest nieporęczny ,bo z tego co widze to dwie nie zwiazane ze soba karty , trzeci brzydki
          • violetlake Re: 4 dni 05.07.11, 13:19
            No fakt, 3 lata wystarczą big_grin
        • 7_of_9 Re: 4 dni 05.07.11, 15:50
          Depresja poślubna prędzej dopadnie wszystkie gdakające tu od rana do nocy kuropatwy niż PM.
      • violetlake Re: 4 dni 05.07.11, 13:21
        Co macie jeszcze do załatwienia/ zakupienia?
        Jak stres u Ciebie i u Mikolaja?
        • zia86 Re: 4 dni 05.07.11, 13:53
          Kilka drobiazdów(jak np. żelki do bufetu), no i krawat dla Miko, to najważniejsze, potrzebowaliśmy kamizelki żeby coś dobrać odpowiedniego, dzisiaj wieczorem idziemy coś kupić. smile
          • zia86 Re: 4 dni 05.07.11, 13:56
            Ja ogólnie się nie stresuje, bardziej jest to ekscytacja, oczekiwanie i radość, myślę, że zaczęłabym się stresować jakby coś szło nie tak a na razie wszystko idzie wręcz książkowo. wink Mam nadzieje, że limit szczęścia nam się jeszcze nie wykorzystał i wszystko się uda. smile
            • zia86 Re: 4 dni 05.07.11, 13:58
              Za szybko mi się kliknęło, bo robię kilka rzeczy na raz. wink Miko ma raczej tryb oczekujący, nie może się już doczekać, ale jako takiego stresu też po nim nie widzę. Pracuje teraz nad przysięgą. smile
              • margarida Re: 4 dni 05.07.11, 21:01
                zia przegapilam relacje z kawalerskiego czy nie bylo?
                • zia86 Re: 4 dni 05.07.11, 21:09
                  Nie było jeszcze. smile Ustalam zeznania i czekam na zdjęcia wtedy opiszę. smile
    • xxxtabxxx ślub z automatu (różowego) 05.07.11, 11:03
      Tekst linka
      • karola1008 Re: ślub z automatu (różowego) 05.07.11, 12:31
        KArty osiągnięć-zdecydowanie projekt nr 2, dzbanuszki mi się nie podobają w ogóle, za to smaki popsów...ach...to będzie pyszota na pewno smile.
    • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 13:46
      Ostatni goście nam potwierdzili przybycie, więc zasiadam do robienia planu stołów, na razie miałam szkic teraz sobie to wszystko ładnie w programie opisze. smile
      • brain_bitch_project Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 16:01
        Zia,
        czy ten smoczy tort to już wersja ostateczna do zjedzenia w sobotę? trochę wczesnie go robią jak na mój gust.
        Smaki popsów wg mnie super - byle tylko nadzienie mango było troszkę kwaskowe, ale podejrzewam, że w cukierni zrobią właśnie takie żeby kontrastowało z biała czekoladą.
        Czy mogę zapytać z jakiego materiału jest Twoja suknia od Zienia? tak ogólnie chciałabym wiedzieć, że to np. tafta czy tiul, bo podejrzewam, że dokładna nazwa i rodzaj to tajemnica handlowa. Moja bratanica, która uczy się w baletówce chce wystapić w czymś pt. "suknia z morskiej piany" na jakimś konkursie tanecznym czy choreograficznym i potrzebujemy materiał w tym stylu.
        • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 16:13
          Tak to już ostateczna wersja, ale oni jeszcze nie robią tego środka jedzeniowego tylko stelaż i np. głowę itd. Tylko tułów będzie do jedzenia. smile
          Prawdę mówiąc to nie wiem do końca z jakiego materiału jest ta suknia, chyba tiul.
          • brain_bitch_project Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 20:29
            aaa to jak stelaż to inna sprawa. Miałam wizję 50kg tortu...to chyba przez pracę wink
          • margarida Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 22:33
            a smoczy tort to co to?
            tort w ksztalcie smoka macie?

naprawdę?
            były jakieś foty projektu? big_grin

• margarida Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 23:07
              a rajstopy obcięte gdzie znalazłaś? big_grin
            • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 01:01
              To tort Pana Mlodego. smile Mamy zdjecie, ktore sluzy jako inspiracja i wczesniej widzielismy projekt glowy. smile
              • dorothy_mills Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 02:10
                ja też ide spać, jak ja wstene o 12:00 wink
              • margarida Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 17:33
                To znaczy, ze bedzie tez tort Panny Młodej? jaki kształt?

o ktorej podajecie torty?
                • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 17:36
                  Nie. smile Raczej nie ma czegoś takiego jak tort Panny Młodej, choć czasem zdarza się, że nie ma tortu ślubnego tylko PM i PM mają "swoje" torty.
                  Tort ślubny podajemy o 22:00. smile
    • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 20:42
      Zakupy skonczone mamy juz wszystko. smile Praktycznie wszystko gotowe, ciesze sie, ze nie latamy jeszcze za czyms w tych ostatnih dniach. wink Wlasnie siedze w Andelsie na kolacji(jedzenie wciaz tak samo pyszne smile) bo bylam przekazac poligrafie. No i czekam (nie)cierpliwie na zdjecia. smile
      • dedukcja_watsonie Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 21:12
        super, chociaz na pewno ostatnie dni zleca na organizowaniu jakichs drobiazgow

Pisalas juz jak rozplanowalas dzien slubu ( w sensie przygotowania przed). Kiedy fryzjer i ile czaus na niego, makijaz itd?

jesli chodzi o karty osiagniec to najbardziej podobaja mi sie 2.
        Noi i bardoz jestem ciekawa jak bedzie wygladal bukiet!
    • gazeta_mi_placi Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 21:11
      Nie możemy się doczekać finału smile
      • bell82 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 21:16
        gazeta_mi_placi napisała:

> Nie możemy się doczekać finału smile

a ty masz jakies rozdwojenie jaźni?? czy kilka osob korzysta z twojego nicka?
        • 3-mamuska Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 21:19
          bell82 napisała:

> gazeta_mi_placi napisała:
          >
          > > Nie możemy się doczekać finału smile
          >
          > a ty masz jakies rozdwojenie jaźni?? czy kilka osob korzysta z twojego nicka?

napewno kilka osob kto sie nawinie.
          • krezzzz100 Życzenia i gratulacje za wytrwałość! 08.07.11, 13:32
            Zia- a mnie się bardzo podoba, że wytrwałaś tu do końca, że sie nie podałaś w swojej wizji i przeprowadziłaś wszystko tak, jak Oboje chcieliście. Okazałaś się charakterem i życzę Ci, byś wiedzę tu nabytą wykorzystała w przyszłości - w Twoim biznesie ślubnymsmile
            Mimo, że Wasz slub i nasz realizują formuły tak odmienne, jak tylko to możliwe (nasz wyjątkowo skromny, tak skromny, ze bardziej już nie można))), to łączy nas jedno- zrealizowaliśmy to, czego pragnęliśmy smile smile

Wielu dalszych radości w Waszej Wspólnej Drodze i dalszego optymizmu- takiego, jaki wykazałaś tutaj.

Zia- wiatru w żagle i do przodu smile
            Powodzenia!
        • aqua.0 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 19:59
          bell82 napisała:

> gazeta_mi_placi napisała:
          >
          > > Nie możemy się doczekać finału smile
          >
          > a ty masz jakies rozdwojenie jaźni?? czy kilka osob korzysta z twojego nicka?

O mój boże, naprawdę dopiero to zauważyłyście? przecież widać, że czasem to kobieta, a czasem facet, czasem miły, a czasem wredota i jędza
          • 3-mamuska Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 22:51
            aqua.0 napisała: > O mój boże, naprawdę dopiero to zauważyłyście? przecież widać, że czasem to kob
            > ieta, a czasem facet, czasem miły, a czasem wredota i jędza

Ja wiem od dawna,ale czytam nie tylko to forum,dla tych co za bardzo nie skacza po roznych forach to moze byc zaskoczenie.
            A gazeta pokazala swoje prawdziwe oblicze na emamie,dobrze ze jej dziewczyny nie pozwolily wejsc na forum zamkniete.
      • kolpik124 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 05.07.11, 21:17
        Gazeta, na tym forum kiziumiziu, a na emamie robisz zii koło pióra?
    • zia86 Winietki 06.07.11, 10:06
      Narzeczony wczoraj odebrał część winietek wykaligrafowanych. smile Teraz nabrały pełni z tą kaligrafią i wyglądają genialnie moim zdaniem. smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/bh/qb/exdt/5zdI7jKeglN3uk8pBB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/bh/qb/exdt/YTMo47JIazAN6dLztB.jpg

Uciekam na spotkanie. wink
      • kisos Re: Winietki 06.07.11, 11:07
        winietki fajowskie. strasznie ładna ta kaligrafia.
        co do kart osiągnięć - 2. w trójce nie podoba mi się też to, że "Mikołaj" funkcjonuje jako "Miko", chyba, że tak chcieliście, ale trochę jednak infantylnie. a to w końcu dorosły facet, co rodzinę właśnie zakłada smile
        • zia86 Re: Winietki 06.07.11, 11:22
          Miko normalnie funkcjonuje jako Miko. smile Rzadko się zdarza, że ktoś do niego mówi pełnym imieniem, ale i tak zdecydowaliśmy się na 2 tylko łączoną.
          • gazeta_mi_placi Re: Winietki 07.07.11, 16:10
            Szkoda, imię Mikołaj jest bardzo ładne w pełnym brzmieniu.
        • nenufarg Re: Winietki 06.07.11, 11:23
          Jednak wydaje mi się, że jeśli chodzi o "MIKO" czy "MIKOŁAJ" to w tym wypadku może być nawet MIKO.
      • mariolkawalczywkisielu Re: Winietki 06.07.11, 11:20
        świetnie z tą kaligrafią
        ależ one są wielkie!

-
        • zia86 Re: Winietki 06.07.11, 11:22
          Dzięki. smile Są wielkie ale inaczej by się nie zmieściła kaligrafia pełna.
      • joanka-r Re: Winietki 08.07.11, 00:04
        mnie tam smutno, ze za kilkadziesiąt godzin skończy się najdłuższy tasiemiec forumowy.
    • zia86 3 dni 06.07.11, 11:40
      Wracam właśnie ze spotkania z naszymi paniami fotografkami, ustaliliśmy wszelkie szczegóły, termin i miejsca pleneru, szczegóły zdjęć w reportażu itd. smile Zdecydowałam też w końcu, że chce 2 fotoksiążki(nie mogłam się w ogóle zdecydować co wybrać wink) jedną mniejszą z detalami i drugą dużą z normalnymi zdjęciami. Wygląda to bardzo ładnie.
      Mam jeszcze dzisiaj spotkanie z panami od autek a oprócz tego sobie odpoczywamy. smile

Mam do Was pytanko, czy myślicie, że może być nieregularna liczba osób przy stolikach? My mamy rozpiętość od 6 do 10 przy jednym stoliku, nie wiem czy tak zostawić czy zmienić ale wtedy niektórzy musieliby siedzieć z grupą, której nie znają a chciałabym uniknąć takiej sytuacji.
      • renatkam Re: 3 dni 06.07.11, 11:44
        A jakie miejsca wybraliście na plenerowe zdjęcia? smile
        • zia86 Re: 3 dni 06.07.11, 11:53
          Jeśli wypali wszystko, to z paniami fotografkami będzie to kuchnia(to nasz pomysł jeszcze z sesji narzeczeńskiej), jakiś industrial(panie powiedziały, że znajdą bo ja nadal nie mam pomysłu) i taka knajpka z trochę gotyckim klimatem.
      • emily_valentine Re: 3 dni 06.07.11, 11:48
        Kaligrafia prze-piękna smile Jeszcze lepsza niż na zaproszeniach.
        Zia, 6 osób przy stoliku, to trochę mało. Ale skoro tak Wam wypada usadzić gości, to tak musi być.
        • zia86 Re: 3 dni 06.07.11, 11:59
          No mamy jeden taki stolik i za bardo nie wiem co zrobić.
      • flavilla Re: 3 dni 06.07.11, 11:56
        Jasne, że może być. Lepiej, żeby przy stole siedziało 6 osób, które się nawzajem znają i lubią, niż żeby było 6 znających się i dwie zupełnie nie.

Oczywicie, jeśli masz nieznających się nawzajem ludzi, o których wiesz, że mają szansę się świetnie dogadać (i od dawna nie mogłaś się doczekać, zeby ich ze sobą poznać), to może warto zaryzykować?
        • zia86 Re: 3 dni 06.07.11, 12:06
          Też mi się tak wydaje właśnie. smile Zapomniałam dodać, że mamy stoliki okrągłe.
          • lili-2008 Re: 3 dni 06.07.11, 13:10
            A na ile osób są te stoliki? Bo jak dasz 10 osób do stolika 6 - 8 - osobowego to mogą się nie pomieścić, zwłaszcza jak się do tego doda dekorację kwiatową i zastawę stołową.
            • zia86 Re: 3 dni 06.07.11, 13:23
              One sa 8-12 osobowe. smile te 12 osob to juz ciasno, 10 jest ok.
              • lili-2008 Re: 3 dni 06.07.11, 13:41
                No to w przypadku 10 osób ok, ale Emily ma rację, że 6 osób może się źle czuć przy tak dużym stoliku. Będą za daleko od siebie. Jednak chyba jest to lepsze wyjście, niż wsadzać tam obcych ludzi.
      • nenufarg Re: 3 dni 06.07.11, 11:57
        Ja byłam na weselu, gdzie były stoliki rożnej wielkości na sali ustawione, młodzi od strony pana młodego przy jednym, od strony panny młodej przy drugim i "dorośli oraz starsi" przy takim mega dłuugim no i osobny dla pary młodej rodziców i drużbów/świadków/itp
        • jaanina37 Re: 3 dni 06.07.11, 13:18
          Tak sobie czytam i wydaje mi sie ,że ten caly slub to mega kłamstwo, wciagacie dziewczynki te opowiesci z przygotowaniami i slubie jak pelikan rybkę .Ta cała wasza panna młoda to twór internetowy jakich malo !
          • nenufarg Re: 3 dni 06.07.11, 13:25
            Martwisz mnie smutna osóbko, bo to znaczy, że niepotrzebnie kupiłam już sukienkę i zamówiłam fryzjera ;/
            haha.. ha
            • gazeta_mi_placi Re: 3 dni 07.07.11, 16:00
              Sukienka na pewno jeszcze kiedyś Ci się przyda smile
    • stworzenje Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 14:29
      a mnie najbardziej cieszy,że jeszcze parę dni i się ten paździerzowaty bełkot od ponad 2 lat wreszcie skończy. Te przygotowania są już wręcz nudne i oklepane.
      • nenufarg Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 14:31
        to po co to czytacie?
        • stworzenje Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 14:42
          nenufarg napisała:

> to po co to czytacie?

czytać nie trzeba, wystarczą same w kółko rosnące jak grzyby po deszczy wątki o tytule: ślub Zia 4, ślub Zia 5,6 7 itd. Przecież widać je pośród innych wątków :-].
          • tola_i_tolek Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 15:16
            I naprawdę przeszkadza Ci to, że na pierwszej stronie jest zawsze jakiś wątek o ślubie Zia?
            • joannajuzniedziewica Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 16:24
              Każdy ma swoje priorytety,mnie byłoby po prostu szkoda czasu i energii na wybieranie np.jakiś tam winietek. Wolę go poświęcić na kombinowanie,skąd tu znaleźć kasę na uratowanie kolejnego konia z transportu do rzeźni czypodjechanie z kocami do schroniska w Celestynowie. Ale to są MOJE priorytety,jeśli ktoś woli glamour-jego sprawa. Szkoda tylko tej wyrzuconej w błoto kasy,ile za nią można zrobić dobrego....
              • ceres9 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 17:54
                potne sie zaraz.
                zia-wsz najlepszego,potem moge nie miec okazji;]
                • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 19:20
                  Dziekuje bardzo. smile
              • morgen_stern Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 22:21
                CytatWolę go poświęcić na kombinowanie,skąd tu znaleźć
                > kasę na uratowanie kolejnego konia z transportu do rzeźni czypodjechanie z koc
                > ami do schroniska w Celestynowie. Ale to są MOJE priorytety,jeśli ktoś woli gla
                > mour-jego sprawa.

Wiesz co, wspieram zwierzęta w bardzo różny sposób, ale wstydziłabym się coś takiego napisać. Tu, w takim wątku, z takim obrzydliwym poczuciem wyższości.
                W sumie aż dziw, że między jednym koniem z rzeźni a kocykiem do schroniska znalazłaś czas na czytanie tych okropieństw, o, wielka ty i łaskawa! tongue_out
                • esmeralda_pl Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 07.07.11, 11:26
                  a ja uwielbiam włoskie salami z koniny... naprawdę pycha smile
              • gazeta_mi_placi Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 07.07.11, 16:08
                A Ty komu oddałaś dziewictwo z nicka? Bo jak dałaś za darmo to jesteś rozrzutna, dziewictwo można obecnie całkiem nieźle sprzedać na aukcjach internetowych i utrzymać za to całe schronisko bądź wykupić tabun koni...
          • kisos Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 16:19
            no, przyznaję, to musi być potwornie uciążliwe, być zmuszonym do czytania tytułów wątków typu "zia 4". "zia 5" itd.
            a już potwornie wręcz męczące musi być wchodzenie na aktualny wątek, logowanie się oraz wrzucanie komentarza (i, nie daj buk, przeczytanie kilku komentarzy innych).
            łączę się w bólu
            • mallina Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 16:23
              byc moze Stworzenje miala na mysli to, ze forum jest zdominowane przez Zia i jej watki.
              zanim Zia zaczela pisac forumowiczki udzielaly sie chetniej i w innych watkach. kazda panna mloda miala te swoje 5min, tak to okreslewink
              • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 16:29
                Nie wydaje mi się, były tutaj przecież również popularne wątki i tegoroczne śluby, na które wiele osób czekało(ja również) i dużo miłych słów pod relacjami. smile
                • mallina Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 16:33
                  kazdy kto czytal to forum zanim sie Twoje watki pojawily, wie ze rownowaga zostala zachwiana.
            • stworzenje Re: Zia86 wychodzi za mąż 12 06.07.11, 16:32
              kisos napisała:

> no, przyznaję, to musi być potwornie uciążliwe, być zmuszonym do czytania tytuł
              > się oraz wrzucanie komentarza (i, nie daj buk, przeczytanie kilku komentarzy in
              > nych).
              > łączę się w bólu

no tak bo już nie ma poklasku to wpisać się nie wolno. Niestety i pozytywnie i negatywnie na tym forum wypowiedzieć się wolno.
              • lilly_about