Gość: Nowa IP: *.autocom.pl 12.01.05, 21:45 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub wiadomości na temat ślubu i organizacji wesela w Dusznikach Zdroju (Kotlina Kłodzka)??? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 15.01.05, 18:24 Odezwijcie sie!!! Please Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 01.02.05, 22:09 naprawdę nikt nic nie potrafi powiedzieć mi o dusznickim ślubie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.02.05, 21:44 Ja co prawda z Dusznik pochodze, ale nie mialam jeszcze przyjemności brac tu slub... A co potrzebujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.if-pan.krakow.pl 23.02.05, 16:10 Rany, dzieki, już straciłam nadzieję i dlatego nie zaglądałam Mam nadzieję, że mi odpowiesz )) Otóż takie drobiazgi jak kosmetyczka, fryzjerka no i jakas sensowna cukiernia z pysznymi ciastami. Będę bardzo zobowiązana, bo jestem "z poza". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 01.03.05, 21:05 malaaga !!! please odezwij się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.03.05, 11:16 Kosmeteczka i fryzjer - jest salon Claudia na Kłodzkiej (przed kościołem)- osobiście tam nie byłam ale koleżanki chwalą. Z cukiernią gorzej. Są owszem, ale nie obyło się bez wpdek. Moi rodzice zamówili kiedyś tory na rocznice ślubu. Miał być czekoladowy z orzechwym czy kakaowym kremem ze stosownym napisem, a gdy przyszli po odbiór okazało się że tort jest - biały i z napisem dotyczącym raczej komunii... a nasz albo poszedl gdzie indziej albo go wogole nie zrobiono Ale szczerze polecam cukiernie Maślanki w Kłodzku- na przeciwko LO Chrobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 04.03.05, 16:23 Rany, dzięki ogromne A co do kościoła to zastanawiamy się nad "czerwonym" i tym przy klasztorze- slub ma byc skromny na ok. 40 osób. Czy mozesz nam doradzic?? A fotograf? Czy ten hmm... nie wiem jaka to ulica-ale mam na mysli tego niedaleko Alei Szopena koło takiego dużego sklepu to dobry wybór?? A kwiaciarnia Aleksandra?? Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.03.05, 15:17 Fotograf- Basiuk- to jedyny w Dusznikach wiec wyboru raczej nie ma. Kwiaciarnia - TYLKO Aleksandra. Fachowa obsługa, w razie czego nie ma problemu z zamówieniem kwiatów których nie ma "na stanie". Praktycznie jeśli chodzi o kwiaty to całe Duszniki się tam zaopatrują W "czerwonym" kościele msze prowadzą franiszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 05.03.05, 16:49 Dzięki. Ok, wiec kwiaciarnie już mamy A co do fotografa to nie wiem... zawsze jeszcze jest możliwość ściągnięcia jakiegoś z okolicy- bo nie napisałaś hmm... czy warto do Banasiuka ?? A że oba kościoły "obslugują" Franciszkanie to wiem, nie wiem tylko w którym bedzie "fajniej"- bo np. tylko koło klasztoru są organy, a w "czerwonym" tylko fisharmonia- cokolwiek to znaczy- nie mam pojecia jak to brzmi. I który jest wiekszy?? No i jeszcze czy nie masz może jakiegoś namiaru na taniego skrzypka- kogoś kto zagrałby np. Ave Maria w kościele? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: 213.199.196.* 01.03.05, 22:49 Jeżeli jesteś zainteresowana dobrą i niedrogą orkiestrą na wesele to dzwoń pod numer 601 715889 lub 71 3392504 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 17:59 W Dusznikach często odbywają się rozmaite kursy muzyczne (wokalne, dla pianistów i muzyków grających na instrumentach dętych), stąd jest możliwość kontaktu z profesjonalnymi muzykami; ale proszę nie liczyć na to, że zagrają/zaśpiewają za przysłowiowe grosiki!! Za takowe to nawet chałturnicy z orkiestry zdojowej czy dancingowej nie bedą mieli ochoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.03.05, 17:36 W Dusznikach działa chór Makrotumia- prowadzony przez Przemysława Kuklisa, może on mogłby pomóc jeśli chodzi o muzyków. Niestety nie wiem jak bliżej się z nim skontaktować, ale może przez Dworek Chopina, albo UM? Co do fotografa to miałam z nim styczność jedynie przy zdjęciach do dowodu czy paszportu, więc niestety nie mogę nic bliżej powiedzieć. W "czerwonym" kościele dawno nie byłam, ale chyba jest większy niż ten przyklasztorny. Ten przyklasztorny jest zdecydowanie bardziej skromny, nawet kameralny, acha i zdaje się że jako jesdyny kościół w Dusznikach jest ogrzewany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.03.05, 17:47 W sprawie chóru - beata.piskorska@duszniki.pl To jest co prawda mail do informacji turystycznej, ale taki widnieje na stronie wwww. Siedziba chóru jest w MOKu przy Słowackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 07.03.05, 20:25 Dzięki bardzo Mam nadzieję, że wyczerpałam już wszystkie swoje wątpliwości i chwilowo brak mi dalszych pytań. Mam nadzieję że jeszcze czasem będziesz tu zaglądać "na wszelki wypadek" Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.05.05, 14:10 Zajrzalam na wszelki? Jak tam przygotowania? A moze juz po slubie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 10.05.05, 23:28 jeszcze okolo miesiac przygotowania w porzadku, choc ciagle mamy "niewyprobowana" cukiernie- nie ma kiedy sprawdzic poza tym jako tako a Ty kiedy?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malaaga_ktos_mnie_ubiegl Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? 16.05.05, 12:18 ech... ja to jeszcze rok. Ale chyba pojde za przykladem i tez wezme u fraciszkanow w zdroju (ja wole ten przyklasztorny, bo mi sie milo kojarzy), choc moja wlasciwa parafia jest w miescie. Ale mam jeszcze duuuuzo czasu Odpowiedz Link Zgłoś
tygrek Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? 16.05.05, 22:46 tu dotychczasowa Nowa my tez chcielismy przyklasztorny, ale tam bedzie remont, wiec "bierzemy" czerwony Odpowiedz Link Zgłoś
malaaga_ktos_mnie_ubiegl Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? 17.05.05, 09:10 To moze remont specjalnie dla mnie ?? To ja mam pytanko: ile placiliscie za slub ksiedzu? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrek Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? 23.05.05, 22:24 Jeszcze nic- ciagle nam mowi ze na koniec- po slubie sie rozliczymy. Dam znac jak juz bede wiedziala ile Odpowiedz Link Zgłoś
tygrek Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? 07.07.05, 19:06 No wiec witam. Juz po ślubie- było cudownie. Ksiadz nie opowiedzial sie ile mu dac- powiedzial ze na ile nas stac. Powiedzial, ze nam powie jesli bedzie malo- dalismy 300 zl i ksiadz powiedzial ze wystarczy Prosilismy zeby w trakcie mszy nie było zbierania "na tace" bo to nam sie nie podoba- goscie zazwyczaj nie sa przygotowani- nie maja przy sobie kasy idac na slub i jest zamieszanie, poruszenie... nie bylo problemu i "taca" sie nie pojawila. Co do ciast to mielismy koniec koncow z 3 zrodel- Kłodzko polecany przez Ciebie Maślanka (tortow pietrowych nie robi, tylko "plaskie")dostarczał czesc ciast, w Polanicy jest cukiernia w kinie- pyszna szarlotka Robia tam rozne ciasta i pieka torty, niestety jeszcze nie mieli stojaka na pietrowy tort (ale mial byc w ciagu kilku dni- troche sie spóznili), torty niezle i ponoc ladnie przybieraja swiezymi kwiatami (a na tym nam tez zalezało). Tort wiec zamówiliśmy w Złotnie (był 3 pietrowy jak chcielismy, ale swiezymi kwiatami musielismy go przybrac sami- nie chcieli sie podjac) ale bylo super. Tort wszystkim smakowal wiec bylo ok. Cóż jeszcze... Kwiaciarnia Aleksandra-super. nic nie dodam A fotograf tez calkiem niezle. W salonie Claudia jest taka młoda dziewczyna która maluje (bo maluje tez szefowa ale ja nie wiem jak bo mnie ta mloda pracownica) i bylam bardzo zadowolona. Fryzura na 4+. Ale summa summarum było wspaniale i nic bym nie zmienila. Pozdrawiam serdecznie- Niespełna miesięczna żona ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrek malaaga_ktos_mnie_ubiegl 11.08.05, 19:36 Wita, gdybys miala jakies pytania to napisz na maila gazetowego, bo przestaje tu powoli zagladac pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś