Dodaj do ulubionych

Duszniki Zdrój- ślub i wesele???????

IP: *.autocom.pl 12.01.05, 21:45
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub wiadomości na temat ślubu i organizacji
wesela w Dusznikach Zdroju (Kotlina Kłodzka)??? Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 15.01.05, 18:24
      Odezwijcie sie!!! Please smile
      • Gość: ktoś Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 01.02.05, 22:09
        naprawdę nikt nic nie potrafi powiedzieć mi o dusznickim ślubie??
        • Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.02.05, 21:44
          Ja co prawda z Dusznik pochodze, ale nie mialam jeszcze przyjemności brac tu
          slub... A co potrzebujesz?
          • Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.if-pan.krakow.pl 23.02.05, 16:10
            Rany, dzieki, już straciłam nadzieję i dlatego nie zaglądałam smile Mam nadzieję,
            że mi odpowiesz smile))
            Otóż takie drobiazgi jak kosmetyczka, fryzjerka no i jakas sensowna cukiernia z
            pysznymi ciastami. Będę bardzo zobowiązana, bo jestem "z poza". Pozdrawiam.
            • Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 01.03.05, 21:05
              malaaga !!!
              please odezwij się !!!
            • Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.03.05, 11:16
              Kosmeteczka i fryzjer - jest salon Claudia na Kłodzkiej (przed kościołem)-
              osobiście tam nie byłam ale koleżanki chwalą.
              Z cukiernią gorzej. Są owszem, ale nie obyło się bez wpdek. Moi rodzice zamówili
              kiedyś tory na rocznice ślubu. Miał być czekoladowy z orzechwym czy kakaowym
              kremem ze stosownym napisem, a gdy przyszli po odbiór okazało się że tort jest -
              biały i z napisem dotyczącym raczej komunii... a nasz albo poszedl gdzie indziej
              albo go wogole nie zrobionosad
              Ale szczerze polecam cukiernie Maślanki w Kłodzku- na przeciwko LO Chrobry.
              • Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 04.03.05, 16:23
                Rany, dzięki ogromne smile A co do kościoła to zastanawiamy się nad "czerwonym" i
                tym przy klasztorze- slub ma byc skromny na ok. 40 osób. Czy mozesz nam
                doradzic?? A fotograf? Czy ten hmm... nie wiem jaka to ulica-ale mam na mysli
                tego niedaleko Alei Szopena koło takiego dużego sklepu to dobry wybór?? A
                kwiaciarnia Aleksandra?? Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź.
                • Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.03.05, 15:17
                  Fotograf- Basiuk- to jedyny w Dusznikach wiec wyboru raczej nie ma.
                  Kwiaciarnia - TYLKO Aleksandra. Fachowa obsługa, w razie czego nie ma problemu z
                  zamówieniem kwiatów których nie ma "na stanie". Praktycznie jeśli chodzi o
                  kwiaty to całe Duszniki się tam zaopatrująsmile
                  W "czerwonym" kościele msze prowadzą franiszkanie.
                  • Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 05.03.05, 16:49
                    Dzięki. Ok, wiec kwiaciarnie już mamy smile A co do fotografa to nie wiem...
                    zawsze jeszcze jest możliwość ściągnięcia jakiegoś z okolicy- bo nie napisałaś
                    hmm... czy warto do Banasiuka smile ?? A że oba kościoły "obslugują" Franciszkanie
                    to wiem, nie wiem tylko w którym bedzie "fajniej"- bo np. tylko koło klasztoru
                    są organy, a w "czerwonym" tylko fisharmonia- cokolwiek to znaczy- nie mam
                    pojecia jak to brzmi. I który jest wiekszy?? No i jeszcze czy nie masz może
                    jakiegoś namiaru na taniego skrzypka- kogoś kto zagrałby np. Ave Maria w
                    kościele? Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: marek Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: 213.199.196.* 01.03.05, 22:49
      Jeżeli jesteś zainteresowana dobrą i niedrogą orkiestrą na wesele to dzwoń pod
      numer 601 715889 lub 71 3392504
    • Gość: gość Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 17:59
      W Dusznikach często odbywają się rozmaite kursy muzyczne (wokalne, dla
      pianistów i muzyków grających na instrumentach dętych), stąd jest możliwość
      kontaktu z profesjonalnymi muzykami; ale proszę nie liczyć na to, że
      zagrają/zaśpiewają za przysłowiowe grosiki!! Za takowe to nawet chałturnicy z
      orkiestry zdojowej czy dancingowej nie bedą mieli ochoty...
      • Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.03.05, 17:36
        W Dusznikach działa chór Makrotumia- prowadzony przez Przemysława Kuklisa, może
        on mogłby pomóc jeśli chodzi o muzyków. Niestety nie wiem jak bliżej się z nim
        skontaktować, ale może przez Dworek Chopina, albo UM?
        Co do fotografa to miałam z nim styczność jedynie przy zdjęciach do dowodu czy
        paszportu, więc niestety nie mogę nic bliżej powiedzieć.

W "czerwonym" kościele dawno nie byłam, ale chyba jest większy niż ten
        przyklasztorny. Ten przyklasztorny jest zdecydowanie bardziej skromny, nawet
        kameralny, acha i zdaje się że jako jesdyny kościół w Dusznikach jest ogrzewany.
        • Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.03.05, 17:47
          W sprawie chóru - beata.piskorska@duszniki.pl
          To jest co prawda mail do informacji turystycznej, ale taki widnieje na stronie
          wwww.
          Siedziba chóru jest w MOKu przy Słowackiego.
          • Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 07.03.05, 20:25
            Dzięki bardzo smile Mam nadzieję, że wyczerpałam już wszystkie swoje wątpliwości i
            chwilowo brak mi dalszych pytań. Mam nadzieję że jeszcze czasem będziesz tu
            zaglądać "na wszelki wypadek" smile Pozdrawiam serdecznie.
            • Gość: malaaga Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.05.05, 14:10
              Zajrzalam na wszelki? Jak tam przygotowania? A moze juz po slubie?
              • Gość: Nowa Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? IP: *.autocom.pl 10.05.05, 23:28
                jeszcze okolo miesiac smile przygotowania w porzadku, choc ciagle
                mamy "niewyprobowana" cukiernie- nie ma kiedy sprawdzic smile poza tym jako
                tako smile a Ty kiedy??
                Pozdrawiam smile
                • malaaga_ktos_mnie_ubiegl Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? 16.05.05, 12:18
                  ech... ja to jeszcze rok. Ale chyba pojde za przykladem i tez wezme u
                  fraciszkanow w zdroju (ja wole ten przyklasztorny, bo mi sie milo kojarzysmile),
                  choc moja wlasciwa parafia jest w miescie. Ale mam jeszcze duuuuzo czasusmile
                  • tygrek Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? 16.05.05, 22:46
                    tu dotychczasowa Nowa smile my tez chcielismy przyklasztorny, ale tam bedzie
                    remont, wiec "bierzemy" czerwony
                    • malaaga_ktos_mnie_ubiegl Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? 17.05.05, 09:10
                      To moze remont specjalnie dla mniesmile ??
                      To ja mam pytanko: ile placiliscie za slub ksiedzu?
                      • tygrek Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? 23.05.05, 22:24
                        Jeszcze nic- ciagle nam mowi ze na koniec- po slubie sie rozliczymy. Dam znac
                        jak juz bede wiedziala ile smile
                      • tygrek Re: Duszniki Zdrój- ślub i wesele??????? 07.07.05, 19:06
                        No wiec witam. Juz po ślubie- było cudownie. Ksiadz nie opowiedzial sie ile mu
                        dac- powiedzial ze na ile nas stac. Powiedzial, ze nam powie jesli bedzie malo-
                        dalismy 300 zl i ksiadz powiedzial ze wystarczy smileProsilismy zeby w trakcie
                        mszy nie było zbierania "na tace" bo to nam sie nie podoba- goscie zazwyczaj
                        nie sa przygotowani- nie maja przy sobie kasy idac na slub i jest zamieszanie,
                        poruszenie... nie bylo problemu i "taca" sie nie pojawila. Co do ciast to
                        mielismy koniec koncow z 3 zrodel- Kłodzko polecany przez Ciebie Maślanka
                        (tortow pietrowych nie robi, tylko "plaskie")dostarczał czesc ciast, w Polanicy
                        jest cukiernia w kinie- pyszna szarlotka smile Robia tam rozne ciasta i pieka
                        torty, niestety jeszcze nie mieli stojaka na pietrowy tort (ale mial byc w
                        ciagu kilku dni- troche sie spóznili), torty niezle i ponoc ladnie przybieraja
                        swiezymi kwiatami (a na tym nam tez zalezało). Tort wiec zamówiliśmy w Złotnie
                        (był 3 pietrowy jak chcielismy, ale swiezymi kwiatami musielismy go przybrac
                        sami- nie chcieli sie podjac) ale bylo super. Tort wszystkim smakowal wiec bylo
                        ok. Cóż jeszcze... Kwiaciarnia Aleksandra-super. nic nie dodam smile A fotograf
                        tez calkiem niezle. W salonie Claudia jest taka młoda dziewczyna która maluje
                        (bo maluje tez szefowa ale ja nie wiem jak bo mnie ta mloda pracownica) i bylam
                        bardzo zadowolona. Fryzura na 4+. Ale summa summarum było wspaniale i nic bym
                        nie zmienila. Pozdrawiam serdecznie- Niespełna miesięczna żona smile)))))
                        • tygrek malaaga_ktos_mnie_ubiegl 11.08.05, 19:36
                          Wita, gdybys miala jakies pytania to napisz na maila gazetowego, bo przestaje
                          tu powoli zagladac smile pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka