flo_mama 27.03.06, 20:01 No właśnie- ile wcześniej wysyłać zaproszenia a kiedy zawiadomienia? Jak to jest u Was? Pozdrawiam Mati Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korridda Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 27.03.06, 20:38 Zaproszenia to już już. A zawiodemiania na miesiąc przed. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_25 Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 27.03.06, 20:45 dziewczyny, czym różni się zaproszemie od zawiadomienia?? Odpowiedz Link Zgłoś
verhextekw Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 27.03.06, 21:21 Zaproszenie jest na ślub i na imprezę po nim: wesele, uroczysty obiad itp. Natomiast zawiadomienie wysyłasz na miesiąc przed ślubem, często nie jest imienne, i jak nazwa wskazuje - informujesz w nim, że wychodzisz za mąż; nie zobowiązuje poinformowanego do przyjścia do kościoła/USC (a zwłąszcza nie stanowi zaproszenia na wesele); często wysyła się je/wręcza osobom z pracy, dlaszym znajomym, znajomym rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_25 Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 27.03.06, 21:24 dzięki chyba nie jest to popularne, bo na 4 śluby znajomych nikt tego nie praktykował.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aqa11 Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 27.03.06, 22:19 Właśnie zakończyłam doręczanie i wysyłanie zaproszeń na czerwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 07:56 Juz pora na zaproszenia zdecydowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
cafet Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 08:15 Dosyc wczesnie wysylacie te zaproszenia-ja mam slub na poczatku sierpnia i daje sobie na rozdanie miesiac czy poltora,nigdy nie dostalam zaproszenia 3 miesiace wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 08:24 Ja mam slub na początku czerwca i jeszcze nie mam zaproszen, drukują się Odpowiedz Link Zgłoś
manti75 Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 08:55 ja juz wyslalam , z poczatkiem marca, u mnie cioteczki poobrazalyby sie gdybym zaprosila je " w ostatniej chwili " (czyt miesiac wczesniej) www.tritka.bloog.pl 16.06.2006 Odpowiedz Link Zgłoś
cafet Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 09:00 Hmmm a o co sie tu obrażac?? No chyba ze nie miały pojecia że planujesz slub to mogłyby potem troche płakac,że sukni nie zdążyły kupic czy wolnego nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
manti75 Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 09:05 no wlasnie cos w tym stylu .. )) a czy nei mialy pojecia ? nie wiem , mieszkamy ze soba 5 lat i mysle ze bardziej sie pogodzily z tym ze tak zostanie ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
cafet Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 09:08 No widzisz a ty im burzysz ustalony porzadek)) Odpowiedz Link Zgłoś
manti75 Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 09:09 hihihi...dobre )) Odpowiedz Link Zgłoś
dorcik_wk Re: Miesiąc przed 28.03.06, 10:29 Ja miałam ślub 18-06-2005 roku i zaproszenia rozdawałam od 1 do 10 maja 2005 czyli miesiąc przed Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: 2 miesiace 28.03.06, 12:00 Mamy slub 19 sierpnia , zaproszenia bedziemy rozdawac najpozniej w czerwcu gdyz jest to urlopowy okres, duzo osob nie wiem ze mamy slub, na drugi koniec Polski wysyłamy juz w kwietniu Odpowiedz Link Zgłoś
monias11 Re: 2 miesiace 28.03.06, 12:03 Ja tez w czerwcu i jeszcze nie mam zaproszen. Bede je rozdawac na poczatku maja i uwazam ze to jest wystarczajacy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: 2 miesiace 28.03.06, 14:56 slub w sierpniu i juz zaproszenia? powariowali... Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 12:07 Podobniez jest niepisana zasada,ze zaproszenia wypada dostarczyc najpozniej na 4 tygodnie przed slubem. To minimum, ale chyba nie ma tez sensu wysylka z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 13:26 ja slub mam pod koniec kwietnia a zaproszenia zaczełam rozdawac na poczatku marca (czyli 2 miesiace wczesniej) praktycznie wszystkie zaproszenia doreczalismy osobiscie, nawet jak trzeba było jechac 250 km i dlatego zajeło nam to prawie 2 tygodnie. ale było warto ) Odpowiedz Link Zgłoś
polciaaa Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 13:45 My mamy ślub w długi sierpniowy weekend, zaproszenia zaczniemy dawać na początku czerwca, ale już od kilku miesiecy większość gości jest poinformowana o planowanym weselu oraz jego dokładnym terminie Wczoraj się właśnie dowiedziałam, że kuzynka która mieszka 2 lata za granicą załatwiła już sobie urlop na ten termin ) Odpowiedz Link Zgłoś
manti75 Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 15:02 fakt jest taki ze im wczesniej sie wysle tym goscie maja wieksze prawdopodobienstwo na urlop ,szczegolnie tak jak w moim przypadku kiedy slub jest w dlugi weekend czerwcowy , wiele osob albo wyjezda albo maja dyzrury czy zastepstwa w pracy .. a tak to jest wiecej czasu na zorganizowanie wolnego Odpowiedz Link Zgłoś
siwa2409 Re: ślub w czerwcu - kiedy wysyłacie zaproszenia? 28.03.06, 15:22 My będziemy slubować 29 lipca a zaproszenia planujemy wysyłać w pierwszej połowie maja. Więc przeszło dwa miesiące wczesniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś