Dodaj do ulubionych

gdzie schowac pieniadze!?!?

06.05.06, 07:54
slyszalam juz od niejednej osoby, ze podczas wesela mlodzi sa czesto i gesto
okradani, a przynajmniej podejmowane sa proby kradziezy ..
stad pytanie: co zrobic z kopertami?? gdzie je schowac (napewni nie samochod
i pokoj) zeby nikt sie do nich nie dostal?!?
macie jakies pomyly??
Bieganie
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 08:12
      Oddać komus zaufanemu- Rodzicom albo świadkom, np.
      • miaau Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 08:17
        no i co? caly wieczor + noc + poprawiny w kieszeni nosic beda?!?
    • sprycia1979 Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 08:17
      siemanko,
      jak masz wesele w hotelu to zazwyczaj sa skrytki, sejfiki-mozesz tam schowac
      many smile))
      • bacha1979 Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 08:19
        No nie muszą, może ktoś odwieźć do domu i tam je zabezpieczyć...
      • miaau Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 08:19
        SPRYCIARA!!!!! wink)))))))

myslalam nad tym, to osrodek nad jeziorem, zrobiony jak hotel, ale mysle, ze
        jezeli wogole to tylko sejf maja, a tam obcoe osoby tez beda mialy dostep, np
        jak beda chcialy cos swojego wyjac.. i tez kicha...
        • miaau Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 08:20
          Bacha: do jednego domu bedzie 50 km do drugiego 80.. odpada
          • bacha1979 Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 08:22
            No fakt...W tej sytacji tak. A nie ma bliżej jakiejś rodziny???Albo
            przyjaciół???
          • justm Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 08:58
            a rodzice? u mnie chyba mama będzie sprawowala pieczę nad ewentualnymi
            kopertami. o ile narzeczony jej odda smile
        • dr_kaczusia Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 10:05
          no jest to problem, ktory u nas na razie pozostaje bez rozwiazania... dom
          weselny, sejfu chyba nie ma...

natomiast o tych sejfach hotelowych to sie nasluchalam... obsluga czasem
          korzysta z sytuacji, ze ludzie daja "puste koperty" i czesc z nich sama
          oproznia... kasa znika na drodze kontuar-sejf... moja kolezanka tak miala... bo
          dostala koperty tylko z zyczeniami, od osob co do ktorych byla pewna, ze kase
          dawali... przykre sad
    • agnrek Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 10:50
      My mamy wesele w restauracji i wynajmujemy pokoje. Do tego wynajmujemy sejf.
      • zuzanna111 Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 13:34
        a ja byłam na weselu, gdzie para młoda miała przygotowany pięknie oklejony
        karton ( coś na kształt urny wyborczej) z cieńką szczelinką na koperty. Wszyscy
        goście wrzucali tam koperty z życzeniami i pieniędzmi, a karton stał razem z
        innymi prezentami. gdyby ktoś chciał z niego coś wyjąć musiałby rozerwać
        ozdobny papier. sama też zastanawiam się czy nie przygotować takiego kartonu na
        własne wesele 17.06.2006. Pozdrawiam wszystkie Panny Młode
        • justm Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 14:28
          jeśli karton efektowny i pasujący do sali to chyba nawet nie głupi pomysł wink
          • zuzanna111 Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 15:24
            karton trzymała świadkowa i gdy goście podchodzili składać życzenia z kwiatami,
            prezentami itp. wrzucali koperty do ślicznego kartonika :0)
            • miaau Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 17:39
              i co? swiadkowa cale wesele, tzn CALA NOC trzymala karton?? przeciez to gdzies
              pozniej postawic trzeba, nie bedzie z nim panna mloda na kolanach siedziala....
              i jak wyobrazasz sobie skladanie zyczen i wrzucanie ich do pudla pod
              kosciolem?!? dla mnie zupelnie bez sensu...
              • gonio74 Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 18:16
                Słyszałam juz na forum różne "bzdurki", ale ta z pudłem przebiła wszytkosmileJuż
                widzę jaki grad się teraz na mnie posypie... oczywiście jak ktoś chce to niech
                tak robi, ale dla mnie to totalny brak smaku i wyczucia sytuacji! To tak jakby
                składało się datek obowiązkowy za wesele, albo właśnie głos wyborczy. Może to i
                dobry pomysł na przetrzymanie kaski, ale bardzo nieładny wobec gości-
                przynajmneij moim zdaniem( powtarzam). Ja bym się bardzo źle czuła gdybym nie
                mogła podać osobiście koperty z pieniążkami młodej czy młodemu, przecież to
                prezent odemnie dla nich osobiście, a nie wrzucony do urny!
                • langusta1980 Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 18:40
                  po kosciele do domu zawozimy i po problemie !!!!
                • pannamargolcia Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 21:00
                  a wyobraz sobie, ze w Stanach jest to glowny sposob przekazywania pieniazkow i
                  kartek z zyczeniami Parze Mlodej - pieknie ozdobione pudelko. I nie ma w tym
                  zadnego braku poczucia smaku... to, ze goscie wrzucaja tu koperty do pudelka
                  nie oznacza, ze nie podchodza do Mlodych i nie skladaja im zyczen! Podchodza,
                  tak jak w Pl w kolejeczce, i daja kwiaty. a podczas przyjecia karteczki
                  wrzucaja do pudelka. Dla mnie jest to dobry pomysl i piekny zwyczaj.
                  • mariszka72 Re: gdzie schowac pieniadze!?!? 06.05.06, 21:25
                    pannamargolcia napisała:

> a wyobraz sobie, ze w Stanach jest to glowny sposob przekazywania pieniazkow
                    > i kartek z zyczeniami Parze Mlodej - pieknie ozdobione pudelko.

Eeeeee, no nie koniecznie "pudełko". Wszystko zależy od fantazji. Ja na ślub
                    mojej ex-szwagierki zrobiłam coś takiego:
                    img284.imageshack.us/my.php?image=gifttable2uo.jpg
                    Ta "klatka" była duża, metalowa, a więc i dość ciężka. Trudno wyobrazić kogoś z
                    gości wynoszącego takie coś z sali smile Koperty wrzucało sie przez kratki,
                    natomiast górnej cześci nie dało się otworzyć tak łatwo bo specjalnie to
                    utrudniłam chowając zamek w kwiatach.

Na jeszcze inny ślub "robiłam" skrzynkę pocztową (ale taką typową amerykańską)
                    też na przechowanie kopert. Poprostu dużą plastikową skrzynkę obszywało się
                    białym materiałem, dodawało się kwiatki, etc. Nie mogę znaleźć zdjęcia nigdzie,
                    bo podrzuciłabym też.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka