semena1 10.05.06, 16:16 jakie macie stawki od osoby za przyjęci i gdzie zainteresowana jestem warszawą i okolicami, jakie menu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ally-mcbeal Re: ile kasy za przyjęcie? 10.05.06, 16:45 To pospaceruj trochę po lokalach, restauracjach itp i popytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: ile kasy za przyjęcie? 10.05.06, 17:01 zależy od menu i lokalu, trafialiśy na ubowgie a za to bardzo drogie (restauracja polska chyba, nad barem bez kantów na krakowskim przedmieściu) oraz w sumie niedrogie a bogate, choc typowo polskie (galarety, flaki itp -tego nie chcielismy) ale w domach weselnych, czy salach które trzeba serio "podszykować" bo sama w sobie... my mieliśy serio spore menu bufetowe za 130pln /os płaciliśmy za 65os było niecałe chyba 60 - nawet do końca nie wiem, musiałabym policzyć więc wychodzi około 140 na osobę tak na prawde. jedzenia nie do przejedzenia. Restauracja El Corazon Oferta menu – w formie bufetu 1. Przystawki na stoły /od początku/: Półmiski wędlin i mięs pieczonych /własny wypiek/ Miêsa pieczone, podane w galarecie / indyk w maladze, schab z chrzanem, kurczak faszerowany serem/ Pomidorki nadziewane szynką i serem Pasztet z dziczyzny - własny wypiek Caprese Dodatki: masło, marynaty, warzywa, dipy do mięs 2. Szwedzki stół – dania gorące /wystawiony o godz.20:00/ Paella wegetariañska lub pasta włoska Cielęcina z borowikami Polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym Zupa katalońska Ziemniaki pieczone Surówki – 2 rodzaje 3. Stół szwedzki - deserowy /wystawiony po ciepłym bufecie czyli ok godz.21:00-21:30/: babeczki owocowe miniaturki torcików szarlotka lub inne ciasta + Patery z owocami 4. Szwedzki stół – przystawki / wystawiony ok. godz. 22:00 Przystawki zimne: sałatki: grecka, czosnkowa z serem, meksykańska, brokułowa z łososiem wedzonym, curry z kurczakiem, tuńczykowa (7 sałatek) deska serów jajka faszerowane pieczarkami, jajka z pastami serowymi, jajka z pastami rybnymi, jajka w majonezie łosoś faszerowany – podany w całoœci na postumencie z ryżu (ale w porcjach) łosoś marynowany z kaparami i zielonym pieprzem śledź pod pierzynką Dodatki: pieczywo, masło, warzywa, marynaty, dipy do przystawek Przystawki gorące: o 23:00 empanadillas /hiszpańskie pierożki z tuñczykiem, borowikami, łososiem i szpinakiem/ ok 2 nad ranem: Barszcz czerwony z pasztecikiem 5.Napoje gorące / kawa, herbata/ - bez ograniczeń 6.Napoje zimne / pepsi, 7up, mirinda, soki owocowe, woda mineralna/ - bez ograniczeń 7.Wino musujące na powitanie. tort dostarczylismy sami, mogło byc z tortem o 10pln/os więcej w ofercie początkowej mielismy ten sam bufet plus jeszcze 4 dania gorące plus barszczyk serwowany do stołów za 160pln/os. Odpowiedz Link Zgłoś