ciemnanocka 16.05.06, 09:52 pewnie juz sie przewijało, ale wpisujcie swoje menu weselne. Nie chodzi mi o dania cieple, ale o tzw duperele jakies galaretki, kabanoski itp dzis ide ustalac i nie wiem czego moge chciec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roymiro1 Re: menu weselne 16.05.06, 10:02 pasztet z pieca z żurawiną sałatka capreze z mozarellą i pomidorami sałatka makaronowa z kurczakiem wędzonym brokuła i kalafior w cieście piwnym z sosem jogurtowym roladki naleśnikowe z łososiem i sosem musztardowym deski wiejskich mięs – pieczony schab, karkówka, boczek warzywa i pikle sałatka grecka z serem feta to mój zestaw - nie ma galaretek, ponieważ stwierdziłam z kucharzem, że mogą popłynąć... Odpowiedz Link Zgłoś
nocai Re: menu weselne 16.05.06, 16:41 zupa krem z borowików brokuły pod kołderką beszamelową koktajl krewetkowy paluszki krabowe panierowane naleśniki ze szpinakiem pieczony schab ze śliwką pieczona karkówka Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: menu weselne 17.05.06, 15:59 Przystawki na stoły Półmiski wędlin i mięs pieczonych Miêsa pieczone, podane w galarecie / indyk w maladze, schab z chrzanem, kurczak faszerowany serem/ Pomidorki nadziewane szynką i serem Pasztet z dziczyzny - własny wypiek Caprese Dodatki: masło, marynaty, warzywa, dipy do mięs Stół szwedzki - deserowy /wystawiony po ciepłym bufecie obiadowym / babeczki owocowe miniaturki torcików szarlotka lub inne ciasta + Patery z owocami Szwedzki stół – przystawki / wystawiony ok. godz. 22:00 Przystawki zimne: sałatki: grecka, czosnkowa z serem, meksykańska, brokułowa z łososiem wedzonym, curry z kurczakiem, tuńczykowa (7 sałatek) deska serów jajka faszerowane pieczarkami, jajka z pastami serowymi, jajka z pastami rybnymi, jajka w majonezie łosoś faszerowany – podany w całoœci na postumencie z ryżu (ale w porcjach) łosoś marynowany z kaparami i zielonym pieprzem śledź pod pierzynką Dodatki: pieczywo, masło, warzywa, marynaty, dipy do przystawek Przystawki gorące: o 23:00 empanadillas /hiszpańskie pierożki z tuñczykiem, borowikami, łososiem i szpinakiem/ ok 2 nad ranem: Barszcz czerwony z pasztecikiem Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: menu weselne 17.05.06, 17:14 z zimnych dan bede miec pieczone wedliny (schab, karkowke, szyneczke) i zamierzwam pokupowac sery (rozne plesniowe, zolte...) i do tego winogron... Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: menu weselne 17.05.06, 22:27 My nie mamy wesela tylko przyjęcie wiec bedzie skromniej: Przystawki w stole Wiejska szynka podana na ciepło ze świeżo tartym chrzanem Tatar z łososia z kolendrą i sokiem z limonek Deska rozmaitości (pieczyste z sarny, pasztety, kabanosy, kiełbasa myśliwska, pieczony boczek oraz marynaty) Sałata „Avignion” z oliwkami i grzanką z kozim serem Zupy Rosół z bażanta z pierożkami z Foie Gras Danie główne Łosoś pieczony na grubej soli z napoleonką z cukini Lub Polędwiczki cielęce z sosem Calvados i puree z zielonego groszku pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia1 Re: menu weselne 17.05.06, 19:16 Moje menu: Dania zimne na stołach Zakąski: Szynka podkomorzego z puszystym chrzanem Pasztet domowego wyrobu z grzybami i świeżym rozmarynem Wędzona pierś kurczaka z sosem żurawinowym i skórką pomarańczową Kaczka faszerowana morelą i orzeszkami pistacjowymi Pieczone polędwiczki wieprzowe, marynowane w świeżych ziołach Łosoś marynowany w trawie cytrynowej z dodatkiem białego wina i świeżych ziół Carpaccio z wędzonego tuńczyka, podawane z sosem z limonek i świeżą kolendrą Koreczki śledziowe nadziewane śliwką kalifornijską Sałatki Sałatka jarzynowa przygotowywana z jabłkiem i lekkim sosem majonezowym Sałatka grzybowa aromatyzowana świeżymi ziołami i oliwą z oliwek Sałatka z świeżych warzyw z serem feta, oliwkami i pachnącym, świeżym oregano Wybór świeżego pieczywa z masłem ziołowym Dania podawane przez kelnerów Na początek Cielęcina z pieczarkami w sosie z białego wina z szałwią Pieczona kaczka marynowana w miodzie, podawana z pieczonym jabłkiem, kopytkami i sosem z pomarańczy Deser Gruszka gotowana w czerwonym winie, nadziewana bakaliami i podawana z sosem śliwkowym, przyprawiona rozmarynem Na pożegnanie Żurek z białą kiełbasą Odpowiedz Link Zgłoś
midli1 Re: menu weselne 17.05.06, 19:24 Pamiętaj o szparagach i krewetkach i osmiornicach Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: menu weselne 17.05.06, 21:53 na szparagi akurat jest sezon i beda tanie, wiec nie bardzo ci Twoja cieta replika wyszla.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: menu weselne 18.05.06, 11:16 krewetki tez wcale aż takie drogie nie są Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: menu weselne 18.05.06, 11:21 i swoją drogą to nie widze w tym menu nic nadzwczajnego, co by sugerowało jakąś "burzujskość" i komentarz o potrawach szparagowo-krewetkowych" my wśród dań tzw. głównych czyli ciepłych obiadowych których nie wypisywałam bo nie o tym jest wątek mielismy paelle, paste włoską, w przystawkah caprese a na desce serów najdziwniejsze sery pleśniowe itp i tez ne sądze aby to były wynalazki, teraz coraz więcej potraw zaranicznych kuhni przenika do nas, mamy coraz wiecej restauracji "obcych" wiec to chyba już nei powinno dziwić. skoro szparagi są w pęczkach po 4-5pln w zieleniakach i supermarketach a krewetki i świerze i mrożone można w większości sklepow kupić, i leżą sopbie - bynajmniej bez własnego ochroniarza tam gdzie i paluszki rybne... to chyba już nie jest towar "luksusowy" Odpowiedz Link Zgłoś
anksma Re: menu weselne 17.05.06, 22:12 A to moje menu Dania gorące: 1.Rosół z kołdunami 2.Zupa gulasz 3.Żur staropolski 4.filet de volty z kurczaka-ziemniaki,zestaw surówek 5.schab faszerowany pieczarkami 6.karczek z pieczarkami Przystawki: 1.śledź pożydowsku 2.śledź w sałatce 3.schab w galarecie 4.schab po warszawsku 5.galaretka drobiowa 6.pomidory z mozarellą 7.łosoś z melonem 8.szynka nadziewana sosem brzoskwiniowo chrzanowym 9.pieczarki faszerowane 10.sałatka z szynka,papryką i serem 11.sałatka z kurczaka wędz.(seler nać.ananas) 12.sałatka z tuńczyka 13.sałatka 7 warstwowa 14.sałatka śródziemnomorska 15.półmisek wędlin pieczonych i szlacheckich 16.jajka faszerowane 17.owoce 18.lody Marynaty: 1.pieczarki 2.śliwki 3.papryka 4.ogórek Odpowiedz Link Zgłoś
langolier_maximus Re: menu weselne 17.05.06, 22:24 polmisek mies pieczonych (4 rodzaje)z sosem zurawinowym, salatka morska z lososiem, salatka grecka, zawijasy ze szpinaku i kawioru, marynaty z warzyw, deska serow, dipy, 3 rodzaje sledzi, tatar, papryka nadziewana serem z miesem i warzywami, polmiesk mies z grilla na cieplo plus ziemniaczki pieczone i ryz z warzywami oraz bufet salatkowy, zurek i grzybowa do wyboru, ciasta i lody i mmmorze wodki Odpowiedz Link Zgłoś
anetgmu Re: Zgłodniałam ;) 18.05.06, 11:29 dziewczyny ile bedzie mieć gorących dań? Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Zgłodniałam ;) 18.05.06, 11:32 6, albo 7 łacznie z obiadem, dwudaniowym. Ta kwestia jest do dogadania. Pani w resteuracji powiedziała, że te 6 absolutnie wystarczy(tym bardziej, że będzie stół wiejski), ale moja mama jest nieprzekonana i marudzi, że goście będą głodni. Odpowiedz Link Zgłoś
anetgmu Re: Zgłodniałam ;) 18.05.06, 11:36 nie ma co przesadzac, moja przyszla tesciowa tez marudzi, ona lubi wszystkiego duzo i twierdzi ze goscie beda glodni. Ale oprocz przeciez cieplych dan beda inne rzeczy, ciasta, przystawki, salatki, desery, tort. Ile mozna jesc? Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Zgłodniałam ;) 18.05.06, 11:38 Tez tak uważam, no i chyba pani z resteuracji wie lepij. Ale... Jesli Mamy będa tak chcały, proszę bardzo. Ja tam nic przeciw nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
anetgmu Re: Zgłodniałam ;) 18.05.06, 11:48 no własnie przeciez w restauracji wiedza doskonale. Ja jeszcze nigdy nie bylam na takim weselu zebym wrocila do domu glodna. Chyba rzadko spotyka sie takie sytuacje! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Zgłodniałam ;) 18.05.06, 11:52 anetgmu napisała: > no własnie przeciez w restauracji wiedza doskonale. Ja jeszcze nigdy nie bylam > na takim weselu zebym wrocila do domu glodna. Chyba rzadko spotyka sie takie > sytuacje! Też myśle. Mysle , że im tez zależy na tym by goście nie byli głodni, a teoretycznie dla Nich korzystniej było by gdybyśmy zamówili dodatkowe danie, bo oczywiście trzeba za nie dopłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: menu weselne 18.05.06, 15:10 Może jeszcze jakieś propozycje?? Zawsze to więcej pomysłów niż w resteuracji. Odpowiedz Link Zgłoś
marvel_maid Re: menu weselne 18.05.06, 16:00 -plastry bakłażana i cukinii, pomidora i ziemniaka, zapiekane z serami mozarellą i fetą w sosie pomidorowym z dodatkiem ziół -warzywa pieczone na sposób hiszpański, skropione sosem balsamicznym, z pomidorem, czosnkiem i aksamitnym hummusem -duszone warzywa (bakłażan, cukinia, pomidor, czosnek) z dodatkiem jogurtu, smacznie ułożone na kartofelkach podsmażanych z kuminem rzymskim -gorące plastry aksamitnego koziego sera camembert, przekładane cukinią i bakłażanem, w czułych objęciach liści sałaty -makaron tagliatelle w sosie kremowo-szpinakowym, z dodatkiem pieczarek, świeżych pomidorów i orzeszków piniowych Odpowiedz Link Zgłoś
marvel_maid Re: menu weselne 18.05.06, 16:02 Takie dania bym chciała, albo inne z tej strony www.sadhucafe.pl/menu.php?cat=5 Odpowiedz Link Zgłoś