Dodaj do ulubionych

""""""Zła passa...oszukali mnie;)"""""""

21.02.07, 18:24
Moja cierpliwość już jest na wykończeniusad Tak cieszyłam się ślubem i
organizacją przyjęcia, a od stycznia zła passa trwa i wszystko idzie nie
tak.. Najpierw nieprzjemności w kościele..okazało się m. in., że to nie my
wybieramy godzinę mszy, tylko ksiądz.. A od pół roku mam problemy z hotelem,
w którym ma być impreza i nocleg gości.. Na wakacjach rezerwowaliśmy termin
na podstawie cennika 2006, powiedziano nam, że ceny 2007 będą wkrótce, może
wzrosnąć koszt noclegów, ale menu nie ulegnie większym zmianom. Pani manager
umowę chciała podpisać dopiero pół roku przed przyjęciem. Od czasu rezerwacji
terminu byłam w hotelu wielokrotnie próbowałam uzyskać nowe menu i cennik we
wrześniu, listopadzie, w grudniu dowiedziałam się, że od stycznia zmienia się
szef kuchni i wtedy będzie już na pewno menu.. Cały styczeń cierpliwie
czekałam, w lutym po kilku mailach i telefonach przysłano mi spis potraw bez
cen.. Po kolejnych mailach i telefonach kolejny raz przysłano mi ten sam spis
potraw bez cen.. No i dzisiaj dostałam wreszcie ofertę cenową..i się
załamałam...sad Z menu w cenie, która mnie interesowała zniknęło przywitanie
winem musującym, tort, owoce, ciepła serwowana kolacja, połowa sałatek, a
potrawy które proponują nie należą do wykwintnychwink Zwykły schab, rosołek i
barszczyk z krokietem i bogracz na pożegnaniewink W wersji z tamtego roku było
praktycznie wszystko, miałam zamiar dołożyć tylko przystawkę.. Jestem
załamana cenami i tą ofertą - w wersji za 190 zł, również nie ma ciepłej
kolacji - obiad z przystawką na wstępie, a później dopiero barszcz, jakaś
szynka i boeuf strogonow, czyli to co się raczej podaje na sam koniec..
Zwodzili mnie pół roku, obiecywali że oferta prawie się nie zmieni, teraz
jest 6 miesięcy do ślubu, a my w kropce...sadsadsad
Obserwuj wątek
    • marchewkowa_panienka Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:31
      z tego co słyszałam to często praktyka restauratorów - nie chcą podpisywać umowy
      i przetrzymują ten stan jak najdłużej. Czy to Ci nie dało do myślenia? Szczerze
      mówiąc, to współczuję. Spróbuj ich postraszyć rzecznkiem konsumenta czy czymś
      takim (tylko sie dowiedz jak sie dokladnie nazywa) bo Twoja rezerwacja, w
      świetle prawa, jest już umową i nie mają prawa tak drastycznie zmieniać warunków
      • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:38
        Ich oferta była w tamtym roku bezkonkurencyjna, 130 zł i prawie wszystko w tej
        cenie. Jest to znana sieć hoteli - Mercure, więc spodziewałam się
        profesjonalizmu.. Ponieważ nie specjalizują się w organizacji wesel i nie mają
        terminów zajętych z dużym wyprzedzeniem, więc wcale nie niepokoiło mnie to, że
        umowa ma być podpisana 6 miesięcy przed ślubem. Wszyscy byli bardzo mili,
        zapewniali, że oferta się nie zmieni i jest jeszcze duuuużo czasu.. Rzecznik
        praw konsumentów w niczym mi nie pomoże...ja nie mam niczego na piśmie...
        Pozostaje mi negocjowanie cen i uprzejma rozmowa, bo groźbami i krzykami pewnie
        nic nie osiągnę..sad
    • rubin04 Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:33
      Oj to napisz koneicznei gdzie, bo moze warto wiedzieć gdzie tacy urzeduja.
    • mayagaramond Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:36
      Rzeczywiscie nie wesolo. Domyslam sie, ze te 190 to bez alkoholu i napoji?
      Lokalu ci zadnego nie podpowiem, bo we Wrocku bylam raz (ale bardzo mi sie
      podobalosmile, do tego dochodze jeszcze okragle stoliki, ktorych tez jak na
      lekarstwo. Nie wiem na ile masz ochote jeszcze z ta pani rozmawiac, ale powiedz,
      ze co innego bylo ustalane ustnie i ze ty sie na to nastawilas. Nie wiem, ile
      chcesz miec cieplych posilkow, ale moim zdaniem 4-5 dan (zakladajac, dwa cieple
      dania na obiad) wystarcza. U mojej przyjaciolki na kolacje byla wlasnie taka
      pieczona szynka podowana przez szefa kuchni, mniam.
      • nionczka Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:43
        Inkageo, wspolczuje Ci, ale nie zalamuj sie. Lepiej wykorzystaj zlosc w sposob
        kreatywny bo szkoda Twojego zdrowia.

Mialas jakis plan B? Jakas inna restauracje na oku? Jelsi nie to sprobuj sie
        rozejrzec chocby po to, zeby moc negocjowac z tymi, ktorych mialas z
        bezpieczniejszej i pewniejszej pozycji. Moze jeszcze nie wszystko stracone.

Trzymaj sie!
      • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:44
        Niestety późno odebrałam maila i dzisiaj nie mogłam już zadzwonić, ale postaram
        się sprawę jakoś wyjaśnić.. Chodzi o hotel Mercure w Opolu. Ja wcale nie mam
        dużych wymagań odnośnie menu, wydaje mi się że ciepły obiad, później kolacja ok
        22 (której w menu nie ma) i na koniec coś posilnego wystarczy.. Po pierwszej
        wizycie w hotelu byłam oczarowana, piękna nowoczesna posta sala, na całości
        bordowy dywan, okrągłe stoliki pięknie nakryte, duży parkiet, klimatyzacja,
        przestronny hol, nie taki drogi nocleg na miejscu...czego chcieć więcej...
        Pracownicy też bardzo mili..
      • sophie22 Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:44
        tak jeszcze chcialam dodac- Czy Masz jakies e-maile etc, w ktorych personel, z
        ktorym uzgadnialas wstepnie podaje informacje wstepne o kosztach itd.? Moze by
        to pomoglo w ich przedstawieniu? A swoja droga bardzo drogo jezeli nie jest tyle
        wliczone....
        pozdrawiam
        • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:54
          Przesłali mi cennik 2006 i z nim pójdę na spotkanie.. Ale wszystkie ustalenia
          były ustne.. W roku 2006 były dwie wersje cenowe za 99 zł i 129 zł. Teraz są
          trzy wersje: 130 zł, 160 zł i 190 zł. Ale ta za 130 kompletnie mnie nie
          interesuje..nic w niej nie ma...
          • marchewkowa_panienka Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:58
            inkageo napisała:

> Przesłali mi cennik 2006 i z nim pójdę na spotkanie.. Ale wszystkie ustalenia
            > były ustne.. W roku 2006 były dwie wersje cenowe za 99 zł i 129 zł. Teraz są
            > trzy wersje: 130 zł, 160 zł i 190 zł. Ale ta za 130 kompletnie mnie nie
            > interesuje..nic w niej nie ma...

Widzisz - masz podstawę! Zawarłaś rezerwację na podstawie TEJ oferty.
            Wprowadzili Cie w błąd. W prawie polskim jest tak, że nawet umowa USTNA jest
            ważna i wygrałabyś przed sądem, tylko musisz mieć wiarygodnego świadka zawarcia
            tej umowy. Nie poddawaj sie oszustom.
            • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 19:00
              Ale uprzedzali, że oferta może się "nieznacznie" różnić... Jeszcze w grudniu
              byłam zaniepokojona brakiem cen, a pani mnie uspokajała...
              • nionczka Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 21:27
                Nieznaczny wzrost ceny powinien odpowiadac inflacji. To jest o wiele wiecej niz
                inflacja w Polsce w 2006 roku. Chociaz tak szczerze mowiac nie mam pojecia jaka
                byla smile
            • videobeta Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 22.02.07, 00:24
              Jak można w obecnych czasach nie podpisywać umowy?!
              Naprawdę ręce opadają jak się czyta takie posty!
              Na Twoim miejscu poszukałbym sobie ciekawej sali w innym miejscu, może mnie
              ekskluzywnym, gdzieś dalej i za znacznie mniejsze pieniądze, gdzie szanuje się
              kientów.
              Bardzo dużo jest pensjonatów w górach, gdzie za przystępną cenę możesz zrobić
              wesele z noclegiem.
              W ubiegłym roku byłem w pensjonacie TYCJAN z Milówce, gdzie za full jedzenia -
              bardzo dobrego, sala z kilmą, w cenie dodatkowo napoje, ciasta i tort, nocleg
              gości weselnych plus rano sniadanie.....zgadnij cenę? Poprostu SZOK! 175zł za
              osobę. Fakt autentyczny.
              Nie reklamuję tu tego pensjonatu bo nie o to mi chodzi, tym bardziej ze nie
              znam nikogo tam, jednak czasem warto pomyśleć o czymś innym i nie dać się
              wyrolować jak WY. Szkoda mi Was, ale taka praktyka ze stronr "ekskluzywnych"
              reatauracji zaczyna się robić normą! Mam już swoja listę takich knajp na Śląsku.
              PS. W moim terenie normą jest już robienie ślubów przez Młodych w
              miejscowościach górskich np. Szczyrk, Brenna, Wisła, Ustronie, Milówka, Zawoja,
              Korbielów itp.A na marinesie...3mam kciuki za Ciebie.

Pozdrawiam
              Marcus z Tychów.
              videobeta.com/
    • sophie22 Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:40
      Inkageo naprawde Cie rozumiem i jest mi bardzo przykro slyszec o Twoich
      niepowodzeniach- pierwsze co mi przyszlo na mysl to zaskarzyc personel , z
      ktorym wspolpracowalas i ktory Cie zwodzil...ale marnowac sile i energie na
      kontakty z przedstawicielami praw konsmenta mhmmmm Kiedy Masz dokladnie
      uroczystosc i gdzie ? Czy jest szansa na rozpatrzenie innego lokalu? Czy chcecie
      uroczystosc w hotelu?

pozdrawiam cieplutko
      • medea11 Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:47
        Inko jest jeszcze wiele fajnych miejsc we Wroclawiu, o niektorych z nich pisalam Ci w innymwatku,a jak bedziesz chciala to dam Ci namiar do pani z Art Hotelu. Pomysl sobie ze moze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i moze po prostu tam by sie impreza nie udala...Zobaczysz ze jeszcze znajdziesz swietne miejsce. Jakbys potrzebowala jakiejs pomocy to pisz, ja juz objezdzilam wiekszosc sal we Wroclawiusmile
        • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:58
          Dzięki Medeasmile Mimo wszystko ratuje mnie to, że jestem optymistkąwink We wtorek
          będę w Opolu i czeka mnie trudna rozmowa, jeżeli nie dojdziemy do porozumienia
          to rozpoczynam poszukiwania.. Najgorsze jest to, że data 8.09 jest bardzo
          popularna.. Tak mi się podobało w tym hotelu... I miało być tanio 130 zł/osoba
          z tortem, owocami i napojami, nocleg 60 zł/osoba (mam pond 40 osób do
          przenocowania)...
          • medea11 Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 19:09
            oj no to faktycznie Wroclaw jest drozszy bo my placimy 140-160 pln od osoby na weselu i tez 60 zl za nocleg, ale juz w innym o wiele mniej ekskluzywnym hotelu. Mamy do przenocowania ok 20 osob. Grunt ze myslisz pozytywnie! Jestem pewna,ze znajdzie sie jakies rozwiazanie. Ja jeszcze probowalabym z tym hotelem przypominajac imo tym co obecywali, ale klocic sie raczej nie polecam, bo nawet jak ich postraszysz i obniza Ci cene to jeszcze cos zrobia zeby zepsuc Ci przyjecie.
      • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 18:49
        Najpierw szukałam lokalu we Wrocławiu, ale ponieważ mieszkam w połowie drogi
        między Opolem a Wrocławiem, a oferta Opola była duuużo korzystniejsza, to nie
        wahaliśmy się specjalnie.. Ciągle mam nadzieję, że dojdę do porozumienia z
        panią manager, ale ile stracę zdrowia i nerwów.. Może ta oferta nie jest
        dopracowana, może jeszcze zmienią zdanie.. Pewnie irytowałam ich ciągłymi
        prośbami o to menu, ale jest już dawno rok 2007, a ja nie prosiłam o cennik
        2009 tylko 2007!!
    • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 20:43
      Te wszystkie komplikacje tak mnie przestraszyły, że chyba jednak nie zamawiam
      sukni na ebayu.. Trudno, zapłacę więcej w salonie, ale nie będę ryzykować, za
      mało czasu już zostało.. Nie dość, że zapłacimy więcej za wesele to jeszcze za
      strojewink Bardzo rozsądniewink
      • mayagaramond Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 21:07
        Moze i zamawiajac sukienke na ebayu bys zaoszczedzila, ale tak na prawde nie
        wiesz, czy musialabyc placic clo i moze jeszcze VAT. Zamawiajac w salonie od
        razu wiesz ile zaplacisz. I wiesz gdzie pukac jak cos bedzie nie tak.

A z Mercure moze cos jeszcze zalatwisz, a co jest w tym menu za 160 zloty? Moze
        wkleisz?
        • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 21:16
          ZUPY
          Rosół z makaronem (tradycyjny)lub Śmietankowa zupa z pieczarek 250ml
          DANIA GŁÓWNE
          Zrazy zawijane wołowe 140g
          Schab faszerowany pieczarkami 180g
          Szaszłyki 140g
          Podudzia z kaczki 140g
          DODATKI
          Ziemniaki puree 200g
          Kluski śląskie 200g
          Ryż pilaf 150g
          SOSY
          Sos borowikowy 80g
          Sos z korniszonów 80g
          Sos pieczeniowy 50g
          SURÓWKI
          Bukiet surówek sezonowych 150g
          Sałata lodowa z sosem winegret 100g
          Warzywa na parze 100g
          DESER
          Owocowa sałatka z gałką lodów lub Panna Cotta
          ZIMNE PRZEKĄSKI
          PLATER MIĘS PIECZONYCH
          - Schab ze śliwką lub morelą
          - Rolada z karczku wieprzowego
          - Zawijaniec z piersi indyka
          Rożki z szynki z musem chrzanowym
          „Zimne nóżki” Tymbaliki
          Galantyna z kurczaka
          Jaja faszerowane
          Jaja z kawiorem
          Szczupak faszerowany
          Ryba po grecku
          Rolmposy
          Śledź w śmietanie
          Marynaty mix /papryka, pieczarki, ogórki i inne/
          Świeże pomidory, ogórki
          Pieczywo, Masło
          SAŁATKI
          Grecka
          Nicejska z Tuńczykiem
          Pikantna meksykańska
          DANIA GORĄCE
          Bogracz z kluseczkami
          Barszcz z pasztecikiem lub z krokietem
          Bigos „kwaszony” z białą kiełbasą
          Szynka Wieprzowa 2 szt.
          NAPOJE
          Sok owocowy 200ml
          Woda mineralna 200ml
          Kawa 190ml
          Herbata 190ml
          Wino musujące
          • mayagaramond Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 21:32
            Czy na obiad sa te 4 potrawy na osobe? Czyli zrazy i schab i szaszlyki i
            podudzia? jesli tak to nie jest zle.
            Zamiast rosolu wybralabym krem z pieczarek. Rosol lubie, ale nie chcialabym,
            zeby mi makaron na sukience wyladowal...

I nie mam pojecia co to jest ten bogracz.

Napojow jest na pewno za malo. Mozesz wniesc swoje? I Alkohol tez? Widze, ze nie
            ma ciast, ale jakis czas temu bylam na weselu z deserem i torem, ale bez ciast i
            choc ciasta uwielbiam, to nie mialam wrazenie, ze czegos brakuje. Moze
            zamienilabym deser na jakis inny. Masz slub we wrzesniu, moze gruszki pieknej
            Heleny?

Czy zeszloroczne menu za 130 bylo bogatsze?
            • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 22:15
              Mayu w cenie 129 zł, rok temu był jeszcze tort, owoce i prosiak z kaszą lub
              ciepła serwowana kolacja. Sałatek było też więcej (do wyboru cztery z ośmiu) i
              po 200g, a nie 100..
              • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 22:16
                Alkohol można było wnieść własny (rok temu - teraz nie wiem), mam nadzieję, że
                soki też pozwolą - po 200 ml to na pewno nie wystarczywink
              • mayagaramond Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 22:29
                No to roznica jest znaczna. Nie dosc ze 30 zloty drozej to jeszcze mniej potraw
                (choc tych potraw za 160 zloty jest wystarczajaca) Porozmawiaj jeszcze z nimi,
                zobacz czy cos wskorasz, ale tyk jak pisalas na spokojnie, bez pretensji, bo
                fochami to jeszcze nikt niczego nie zalatwil. Tobie zalezy na miejscu, a im na
                kliencie. Zycze powodzenia i zdaj relacje.
          • maraxela Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 21:55
            www.przewodnikmp.pl/oglo/restauracje/restauracje/turem.php
            ja robie tutaj ta restauracja sie otwiera,maja pewnie jeszcze terminy.ja place
            za podobne menu 165 i umowe odrazu podpisalismy.
            • maraxela Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 22:00
              ja bym juz z nimi 2 raz nie dyskutowala sorry robia cie w jajo a ty sie ludzisz
              ze bedzie dobrze z mojego doswiadczenia wynika ze nie bedzie .mi tak samo
              zrobila firma budowlana zminili warunki w polowie budowy bloku.wycofalam kase i
              okazalo sie ze blok wogole sie nie wybudowal i wszytkich oszukali.mam zasade
              jak ktos mnie robi w jajo od poczatku to lepiej w to nie brnąc
          • maraxela Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 21:56
            od wroclawia to jest 20 minut samochodem w kierunku warszawy.
            • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 22:19
              Dziękismile Ja mam jeszcze nadzieję, że to "nieporozumienie" jakoś się wyjaśni...
              Zależało mi na tym hotelu ze względu na noclegi - przyzwoity standard w dobrej
              cenie. Zresztą hotel jest blisko dworca i wielu gościom ułatwi to powrót do
              domów..
              • kartynka Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 22:27
                Czesc Inkageo!
                Strasznie mi przykro....sad
                Nie zlaamuj sie na pewno cos sie da zalatwic! A jak nie to szukaj czegos we
                Wroclawiu! Ja tez robie w Mercure (ale we Wroclawiu) i jak ostatnio bylam w
                styczniu, to wlasnie dowiedzialam sie o pewnych zmianach - teraz juz nie mozna
                wnosic wlasnego alkoholu ani sokow, ciasta nie byly juz w menu itd. My
                podpisalismy umowe w listopadzie wiec na szczescie nas obowiazuja jeszcze stare
                przepisy. jestem we Wroclawiu w przyszlym tygodniu i bedziemy ustalac menu z
                szefem kuchni - jak chcesz to Ci je podesle i dam znac ile kosztuje - moze beda
                mieli wolny termin? A jesli chodzi o nocleg to sie nie martw - na Legnickiej
                jest fajny hotelik za niewielkie pieniadze -m,oze tam.
                A juz na pewno moge polecic hotel Bielany, na przeciwko Makro i Ikei - bylam
                tam na weselu - obsluga i jedzenie super no i ceny tez podobno przystepne.
                Glowa do gory! Jak bede miala wiecej wiesci to dam Ci znac! Trzymaj sie!
                • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 22:54
                  Dziękismile Fajnie, że jest tu tyle życzliwych osóbsmile Oj mam nadzieję, że z tym
                  alkoholem nie zminili zasad w Opolu. W razie czego powołam się na ofertę z
                  momentu rezerwacji terminu.. Ja chciałam podpisywać umowę..to oni zwlekali..
                  • kartynka Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 23:03
                    Swinie sa i tyle! Jak mozna zwlekac! Moze powiedz, ze ty chcialas podpisywac
                    umowe juz dawnosad Daj znac jak Ci pojdzie, a ja z kolei zdam relacje jak juz
                    bede po moim spotkaniu. Az sie boje, moze u nas w hotelu tez czekaja nas
                    niespodzanki? Chociaz z tego co wiem, to akurat we Wroclawiu, zmienila sie pani
                    kierownik i ona takie rzady wprowadza; zobaczymy - moze chociaz sale przemaluje
                    do czerwca na jakis inny kolor? Inka, Ty sie trzymaj, idz ogadaj z nimi i w
                    razie czego zaszantauj, ze na forum ich obsmarujeszsmile
                    Pozdrawiamsmile
                    • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 21.02.07, 23:13
                      Uppps, chyba już ich obsmarowałam, mam nadzieję, że Pani Edytka tu nie
                      zagląda..wink Ale i tak byłam cierpliwa, pół roku zagryzałam zęby i milczałam jak
                      gróbwink A tak wracając do przemalowania ścian.. Naszą salę remontowali całe
                      wakacje, chociaż przed remontem wg mnie wyglądała idealnie.. Nie wiem co tam
                      zrobili.. Może róż wkomponowali..wink Aż się boję...smile
                      • promyczek_k Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 22.02.07, 01:07
                        A to chyba generalnie tak remontowali, ja chcę robić wesele w hotelu mercure we
                        Wrocławiu, też był w remoncie wink Wcześniej generalnie w zieleniach, teraz
                        przerobili na takie bordo, bardzo ładne smile
    • chusteczka1272 Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 22.02.07, 07:16
      my uczylismy sie walca kilka miesięcy przed ślubem...chodzilismy na kurs (mój
      mąż ma diwe lewe nogi, wiele to dla niego znaczyło), wspólnie z kapelą
      wybralismy numer, więc do niego się uczyliśmy...

w czwartek (ślub za dwa dni!) zadzwonili z kapeli, że jednak nie zagrają tego
      numeru...sad

Nie martw się! Nie to jest najważniejsze...wierz mi, przed ślubem zawsze jest
      panika, zawsze chce się by było wszystko idealne, każdy szczegół...tylko że po
      ślubie to już nie ma żadnego znaczenia...ważne jest coś innego.

Warto w tym jednym jedynym dniu stresować się przez szynkę????
      • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 22.02.07, 08:47
        Tu nie chodzi i szynkę....chodzi o pieniądze i zaufanie...
    • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 22.02.07, 09:41
      Zadzwoniłam do pani manager i umówiłam się na spotkanie. Tłumaczyła się z
      podwyżki cen, ale sama oferty jeszcze nie widziała, więc rozmowa była bez
      konkretów, ale bardzo miła. Myślę, że poniżej 160 zł nie zejdziemy..
      • karolin-k cholera, a jak miałaś umowe spisaną? 22.02.07, 09:50
        my tez niby nie mamy konktertów
        umowa z czerwca i tylko wpis, ze menu za 160 zł, ale menu nie podłączone, wiec
        moze być nieaktualne sad
    • justyna.e Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 22.02.07, 14:23
      Mercure w Opolu - no ladne rzeczy! Ja pochodze z Opolszczyzny, mój tata pracuje
      w Opolu.
      Inkageo - masz swiadka tych rozmow?
      Umowa zawarta ustanie tez jest forma Umowy.
      Wyslij oficjalne (konkretne, grzeczne) pismo do nich, nie baw sie w zadne
      telefony i inne ustalenia.
      Czy masz juz umowe?
      Z kim prowadzisz tam rozmowy?
      Postaraj sie wyslac pismo do Zarzadu tego Hotelu/Centrali, itp. Opisz
      konkretnie sytuacje, popros ich o stanowisko.
      Jak chcesz wiecej wiedziec to daj jakis namiar na siebie, najlepiej tel.
      Postaram Ci sie pomoc. Wiem, ze to drazliwa sytuacja, bo pewnie boisz sie, ze
      Cie calkiem oleja i odwolaja impreze. Nic sie nie boj - jak zrobia Ci cos zlego
      to juz ja sie postaram zeby zrobic im pieklo.
      Nie wiesz czy robia imprezy dla jakichs wiekszych Firm z Opola, moze mam tam
      zanajomych.
      Pozdr,
      Justyna

• inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 22.02.07, 15:17
        Dziękuję Ci bardzosmile Jeszcze liczę, że dojdziemy do porozumienia. We wtorek mam
        spotkanie z pania manager i dostanę projekt umowy, a już dziś przedstawiłam jej
        problem telefonicznie. Miejsce bardzo mi się podoba, dlatego nie chcę
        rezygnować.. Oni nie specjalizują się w organizacji wesel, tylko właśnie
        szkoleń, konferencji i imprez firmowych, więc nie bardzo rozumieją, że w
        przypadku wesel, rezerwacja terminu i umowa powinny być załatwiane z większym
        wyprzedzeniem niż 6 miesięcy.. Mam nadzieję, że wszystko się jakoś wyjaśni i
        dadzą mi rabatwink
        • malinakalina Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 22.02.07, 16:04
          Och wiesz, rozumiem Cie doskonale - niestety......
          Ja mam baaardzo podobne problemy z sala wlasnie sad
          rezerwacja zrobiona we wrzesniu a teraz zmienila sie pani menager( od siedmiu
          boloesci - wrrr )zmienily sie ceny !!! i za OSOBE mam cene taka jak Ty 190
          zl!!!!!!!!!!!!!!!! Jak dla mnie to duzo za duzo a termin mam bardzo popularny
          07/07 wiec szukanie nowej sali idzie bardzo ciezko a tamta bardzo nam
          odpowiadala wiec jestem naprawde zestresowana czy uda mi sie z nimi dogadac czy
          tez bede skazana na to co zostalo sad(((((
          Ale nawet jak wynegocjuje nizsza cene to jakis niesmak i zmacone poczucie
          zdowolenia zostanie.....
    • panikarola Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 11:38
      Inka, i jak sie sprawa skonczyla? Dogadalas sie z hotelem???
      • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 13:48
        Jeszcze nie... Spotkanie w hotelu było długie, ustalaliśmy szczegóły menu i
        oprawy, ale nadal nie znam ostatecznej ceny... Pani Edyta ma ją negocjować z
        dyrektorem... Nie jest zbyt różowo, bo dochodzą nowe opłaty, o których
        wcześniej nie było mowy, np. opłata za obsługę i wynajem sali podczas obiadu na
        drugi dzień - 1500 zł... Parking 30 zł/samochód... Bufet kawowy na drugi dzień
        500 zł... Pójdziemy z torbami...sad
        • bajsarka Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 13:55
          A nie da się znaleźć innego miejsca? Może mniej ciekawe ale tańsze i bez
          dodatkowych kosztów.
          • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:01
            Za mało czasu, za mało lokali w okolicy, Wrocław droższy...
            • bajsarka Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:02
              A kiedy ślub? Może jednek coś się znajdzie?
              • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:05
                Ślub we wrześniu, a ja muszę mieć obiekt z 60 miejscami noclegowymi o
                przyzwoitym standardzie i dobrej cenie.. W Opolu płacimy tylko 120 zł za pokój
                dwuosobowy..
                • 123ada Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:07
                  Jeżeli jest to hotel sieciowy pisz skargę do zarządu.
                  Powinnaś coś wynegocjowac.
                  • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:22
                    Na razie czekam na ich propozycję - efekt negocjacji. Pani manager jest bardzo
                    miła i uspokaja, że wszystko będzie dobrze.. Poświęciła nam naprawdę dużo czasu
                    i obiecuje pomoc..
            • kamu2 Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:17
              ja na twoim miejscu spróbowałabym poszukać innego lokalu,terminy się
              zwalniają,często sie zdarza ze ludzie rezygnują.Moim zdaniem oni już teraz
              poprostu czują ze mogą wyciągnąć kase od ciebie,zdają sobie sprawe ze juz mało
              czasu i mozesz nic inego nie znalesc.Jak oni już teraz takie cuda wymyslają np
              30 zł za parking,śmieszni są,czy jak gość przychodzi do nich do lokalu to płaci
              za parking?? dla mnie to jakaś paranoja.Bedziesz sie musiała szykować na
              ogromny wydatek
              • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:19
                Parking nie jest ich... Ale wcześniej nie wiedziałam o tej opłacie... Na
                szczęście w soboty wieczorem jest mało aut w centrum miasta i większości gości
                uda się pewnie zaparkować w uliczkach.
                • bajsarka Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:26
                  Kochana, masz dużo czasu! Ja dopiero wczoraj podpisałam i zarezerwowałam salę i
                  20 miejsc noclegowych koło Warszawy. Na 28 kwietnia.
                  Właścicielka ponad to opuściła nam ceny za pokoje o jakieś 20 zł za łóżko. Może
                  nie są to kolosalne cięcia, ale zawsze coś.
                  Wydaje mi się, że hotel powinien zejść z cen, a nie podwyższać je, skoro będzie
                  miał taki zarobek.
                  • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:34
                    Będę usatysfakcjonowana jeżeli cenę aktualnego menu za 160 zł obniżą do 150 i
                    zrezygnują z opłaty za wynajęcie sali na obiad drugiego dnia.. To już jest
                    paranoja, bo powiedziano mi, że wpadli na pomysł wprowadzenia tej opłaty w
                    styczniu, a ja rezerwowałam termin w czerwcu 2006!! Odpuszczę im tort, owoce i
                    prosiaka.
                  • kamu2 Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:36
                    dla mnie jest to dziwne zeby hotel nie miał parkingu,pierwszy raz sie z czymś
                    takim spotykam,czy oni cos nie kręcą,zadzwon do nich jako anonimowa osoba
                    spytaj o nocleg i o parking i dowiesz sie wtedy czy trzeba cos dopłacac,ja
                    jednak spróbowałabym rozejzec sie za czymś innym,teraz jest dużo domów
                    weselnych itp
                    • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 14:46
                      To jest centrum miasta, pani manager mówi, że wszyscy płacą jak nie znajdą
                      miejsca na chodnikach..Nawet pracownicy..
                    • mayagaramond Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 16:42
                      Wiele hoteli ma platne parkingi. Jak bylismy w zeszlym roku w wiedniu, to za
                      parking chcieli 12€/dobe. na szczescie udalo sie zaparkowac gdzie indziej za 1/4
                      ceny. W innych hotelach w Wiedniu to samo.

Jesli sie okaze, ze musisz korzytac z tego platnego parkingu, to probuj
                      wynegocjowac jakos znizke dla grupy.
                      • dgaska8 Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 28.02.07, 17:00
                        nie daj się zwariować i szukaj innego lokalu. przecież macie jeszcze mnóstwo
                        czasu. może jak managerka poczuje, że chcecie się zmyć, to zmięknie. poza tym
                        nie wiesz, jak się skończą negocjacje - dobrze mieć coś w zanadrzu w razie
                        awarii
    • bystra_26 Hotel JASEK 28.02.07, 17:17
      Spróbuj tam. Jest na obrzeżu Wrocławia, ale...
      super obsługa, są 3 sale, ceny na pewno niższe, ładny wystrój, dobra kuchnia,
      otwarci na pomysły młodych, sa okrągłe stoliki...

Miałam tam wesele 2 tygodnie temu, część znajomych była też tam na innych
      weselach i jesteśmy bardzo zadowoleni.
      • inkageo Re: Hotel JASEK 28.02.07, 17:28
        A jaki koszt noclegu? Będzie 30 pokoi dwuosobowych?
        • bystra_26 Re: Hotel JASEK 02.03.07, 12:08
          inkageo napisała:

> A jaki koszt noclegu? Będzie 30 pokoi dwuosobowych?

Nie mam pojęcia. Musisz się z managerem skontaktować.

www.hoteljasek.com.pl/kontakt.php
    • inkageo Może nie będzie tak źle:) 28.02.07, 17:48
      Pomimo wszystkich problemów, zaskakującej podwyżki cen i zmiany oferty, nadal
      bardzo podoba mi się ten hotel..
      Prosta, jasna, przestronna sala, okrągłe stoliki, pokrowce na krzesłach, miękka
      wykładzina na podłodze, ładny hall z przeszklonym dachem, pięknie nakryte stoły
      i dbałość o szczegóły (np. umieszczany na sztaludze program imprezy z menu i
      schemat z nazwiskami gości ułatwiający odnalezienie miejsc przy stolikach).
      Możliwość wyboru spośród trzech wariantów kolorystycznych wystroju (mi zalezy
      na białym). Śliczne i wygodne pokoje w dobrej cenie.. Można kupić własny
      alkohol i napoje. Oczywiście oferta z tamtego roku za 129 zł byla lepsza...ale
      co poradzić..
      No i menu nie jest najgorsze (za 160 zł)
      ZUPY
      Rosół z makaronem (tradycyjny)lub Śmietankowa zupa z pieczarek 250ml
      DANIA GŁÓWNE
      Zrazy zawijane wołowe 140g
      Schab faszerowany pieczarkami 180g
      Szaszłyki 140g
      Podudzia z kaczki 140g
      DODATKI
      Ziemniaki puree 200g
      Kluski śląskie 200g
      Ryż pilaf 150g
      SOSY
      Sos borowikowy 80g
      Sos z korniszonów 80g
      Sos pieczeniowy 50g
      SURÓWKI
      Bukiet surówek sezonowych 150g
      Sałata lodowa z sosem winegret 100g
      Warzywa na parze 100g
      DESER
      Owocowa sałatka z gałką lodów lub Panna Cotta
      ZIMNE PRZEKĄSKI
      PLATER MIĘS PIECZONYCH
      - Schab ze śliwką lub morelą
      - Rolada z karczku wieprzowego
      - Zawijaniec z piersi indyka
      Rożki z szynki z musem chrzanowym
      „Zimne nóżki” Tymbaliki
      Galantyna z kurczaka
      Jaja faszerowane
      Jaja z kawiorem
      Szczupak faszerowany
      Deska serów
      Śledź w śmietanie
      Marynaty mix /papryka, pieczarki, ogórki i inne/
      Świeże pomidory, ogórki
      Pieczywo, Masło
      SAŁATKI
      Grecka
      Nicejska z Tuńczykiem
      Pikantna meksykańska
      DANIA GORĄCE
      Bogracz z kluseczkami
      Barszcz z pasztecikiem lub z krokietem
      Bigos „kwaszony” z białą kiełbasą
      Szynka Wieprzowa
      NAPOJE
      Sok owocowy 200ml
      Woda mineralna 200ml
      Kawa 190ml
      Herbata 190ml
      Wino musujące
    • inkageo Ciąg dalszy...... 15.03.07, 13:52
      Sprawa z lokalem nadal nie jest rozwiązana... Po spotkaniu, które miało miejsce
      ponad 2 tygodnie temu, pani manager miała wynegocjować dla nas rabat z
      dyrektorem i przesłać nam efekt tych ustaleń i projekt umowy.
      Dzisiaj mama już nie wytrzymała i zadzwoniła do pani manager zapytać o efekt
      jej pracy i termin podpisania umowy...i uwaga, pani powiedziała, że wystarczy
      jak umowę podpiszemy 3 miesiące przed przyjęciem i że jest jeszcze duuużo
      czasu... Teraz gdzieś się wybiera i nie będzie jej do końca miesiąca.. Na
      dodatek wspomniała, że pojawiły się jakieś kolejne koszty dodatkowe?! Mama się
      oczywiście zdenerwowała.. Jesteśmy w kropce, jak pójdziemy na skargę do
      dyrektora to dopiero zaczną nam rzucać kłody pod nogi... Nikomu nie życzę
      takich problemów..sad Nadal nie znam kosztów, a wesele na początku
      września..głupio mi też przed teściami, bo to my wybraliśmy to miejsce..
      • kasia-k Re: Ciąg dalszy...... 15.03.07, 14:09
        wiesz co szukaj czegoś nowego i tyle
        a jak Cię wezwą na podpisanie umowy to im powiedz że chcesz ją podpisać na
        tydzien przed slubem bo po co ten pośpiech itd
        a potem im podziękuj i tyle

akurat w tym przypadku odpłaciłabym im pieknym za nadobne
        • dodkax Re: Ciąg dalszy...... 15.03.07, 14:14
          Podpisuję się pod opinią, byś poszukała nowego miejsca na organizację przyjęcia.
          Myśmy mieli podobną sytuację do Ciebie. Dosłownie na niespełna 2 tyg. przed
          ślubem, czy tydzień - już dobrze nie pamiętam, szukaliśmy nowej restauracji na
          obiad poślubny, ponieważ restauracja, w której pierwotnie mieliśmy dokonaną
          rezerwację postąpiła w sposób godny pożałowania.
          Znaleźliśmy restaurację tuż przed ślubem i o niebo lepszą smile. Toteż i Tobie
          polecam poszukanie nowego miejsca. Do września jest jeszcze ponad 5 miesięcy.
          Jestem przekonana, że znajdziecie jakieś fajne miejsce winksmile. Mocno trzymam kciuki.
    • poopka Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 14:05
      No to nad czym si ejescze zastanawiasz nie wierze zeby nie było jakiegos
      wolnego hotelu na wrzesien.. Ja bym si enapewno nie prosiła zrobili cie w
      bambuko raz i juz mowa o jescze innych kosztach przeciez nic Ci nie zaszkodzi
      szukac czegos na boku i posprawdzac
      • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 14:21
        Wiecie, oni się bardzo ucieszą jak ja zrezygnuję bo zniknie ich problem..
        • kasia-k Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 14:41
          a pałaciłaś im coś?
          zadatek, zaliczke?

chyba się nie ucieszą jakbyś ich przetrzymała
          i zrezygnowała przed sama imprezą
          • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 14:45
            Nic im nie płaciłam bo nie chcieli. Mówili, że zaliczkę mamy wpłacić w momencie
            podpisywania umowy, czyli pół roku przed weselem.
      • addda1 Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 14:35
        Dziewczyno, uciekaj z tej restauracji czym predzej!!!
        Na 3 miesiace przed weselem (jezeli do podpisania umowy w ogole dojdzie)
        przedstawia Wam taki cennik,ze z krzesel pospadacie!! Doskonale wiedza, ze
        wowczas bedziecie w kropce i zaplacicie,3 razy tyle ile na poczatku mialo byc!!
        A z drugiej strony to i tak Was podziwiam,ze jeszcze w ogole macie sily i
        ochote z nimi wspolpracowac (???)
        pozdrawiam i zycze powodzenia!!-
        mój suwaczek
        • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 14:42
          Mama poprosiła żeby jutro przesłali umowę... Zobaczymy...
          • lukasowa Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 16:27
            a co oni na to??? ze przesla??
            • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 16:39
              No niby pracują nad umową i postarają się przesłaćsmile Podchodzę do tego
              sceptycznie, bo z cennikiem zwodzili mnie z 5 miesięcy, ale może rzeczywiście
              wyśląsmile
        • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 14:49
          Jak dotąd to ja albo narzeczony kontaktowaliśmy się z hotelem i mama myślałam,
          że tak niepoważnie nas traktują bo jesteśmy młodzi.. To się sama dzisiaj
          przekonała, że wiek w tym wypadku nie ma znaczeniawink
          • malinakalina Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 16:44
            Wiem ze to co napisze bedzie malo pocieszajace dla Ciebie ale ja mam slub
            07/07/07 i do tej pory nie znam na 100% ceny czekamy ne wyniki rozmow - jak u
            ciebie ( podobno nawet do konca przyszlego tygodnia mozemy
            czekac...............) Mam takiego stresa ze hej..............
            • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 16:47
              A już myślałam, że tylko ja jedna dałam się w trąbę zrobić..smile A jak to u Was
              jest, też nie chcieli wcześniej podpisać umowy? Dlaczego nie znacie cen?
              • malinakalina Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 17:02
                Pokazali nam przykladowe slubne menu i z tego powiedzieli ze wylicza cene jak
                wybierzemy dania ale byly bardzo rozne bufety - najtanszy od 110 zl. a
                najdrozszy 190 zl. - wiec uznalismy ze ok takiz za 130 jest super cenowo i
                sporo dobrego jedzenia i umowilsmy sie ze pod koniec lutego ustalimy dokladnie
                menu i wyjdzie nam cena za osobe i z tego wplacimy w lutym 30% procent a reszte
                przed weselem.
                A potem wrrrr...K@$%&&%...a zmienila sie pani "menager" i powiedziala ze ma dla
                nas NOWE slubne menu - okzalao sie ze tutaj najtansze zaczyna sie od 160zl i
                jest naprawde ubogie a do tego wyszly nowe oplaty dodatkowe o ktorych nikt nam
                wczesniej nie wspominal np. za kazda rozpoczeta godzine zabawy po 3 nad ranem
                doplacamy 350zl. i jeszcze kilka innych..........
                No ze szlag mnie nie trafil i zawalu nie dostalam to jest cud
                Eeeecchh.....zycie, szkoda gadac........
                Zalamana jest maksymalnie.......
                Sorry za chatyczny post ale jak o tym pomysle to......
                • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 17:10
                  No to sytuacja podobna..u nas zmienił się szef kuchni w styczniu.. Wyobraź
                  sobie jak ja mam zszargane nerwy - od września się z nimi nie mogę dogadać..
                  Podpisaliście jakąś umowę? Wpłaciliście zaliczkę, czy nie macie nic tak jak ja?
                  • malinakalina Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 17:33
                    Mamy wpacona zaliczke 1000zl. juz w pazdzierniku 2006 ale tam jest tylko mowa o
                    rezerwacji lokalu i tyle no a to sie nie zmienilo............

Mamy jakis drugi lokal na oku i jak ten wyjdzie to rezygnujemy.....ale tez nie
                    wiem czy to wyjdzie bo ten termin jest popularny a to jeszcze centrum
                    krakowa........
                    Ostatnio mam wrazenei ze wszystko sie nie uklada...buuu.....

A ty jak tez szukasz drugiego miejsca?! czytlam wczesniej ze bardzo bys chciala
                    tam i raczej nie bierzesz pod uwage innego miejsca nawet z tymi nowymi
                    dodatkowymi oplatami , ale wiesz moze poszukac czego na zasadzie szantazu
                    emocjonalneg zeby pkazac im ze nie sa jedyni i ze moga stracic swietnego
                    klienta oraz rodzine i znajomych tego klienta....
                    zastanow sie nad tym......
                    W kazdym razie ja juz na sam mysl o tym ze mialabym miec tam impreze dostaje
                    gesiej skorki......tak bardzo zrobilo sie nieprzyjemnie.
                    Pani traktuje nas jak jakis gowniarzy a my sami robimy wesele sami za wszystko
                    bedziemy placic w sumie niemale pieniadze a mam wrazenie za ktos mi robi
                    laske..............
                    • malinakalina Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 17:35
                      hmmm..wyszlo jakbym napisala ze ktos mi robi laske....ale nie mam polskich
                      liter na kompie w pracy...........
                      • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 15.03.07, 17:50
                        smile Rezygnując z tego miejsca musiałabym zrezygnować z wielu planów.. Mam 60
                        osób do przenocowania, a we Wrocławiu ceny hoteli są dwa razy wyższe.. Tu
                        płacę "tylko" 120 zł od pokoju..
                        "Szantaż" nie wchodzi w grę..im nie zależy na organizowaniu wesel, pewnie tylko
                        kłopot z tym mają.. Jak organizują szkolenie, konferencję czy imprezę firmową,
                        to nikt im głowy nie zawraca, nie wnika w szczegóły menu i nie martwi się o
                        koszty bo nie płaci swoimi pieniędzmi tylko firmy..sad
                        • malinakalina Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 17.03.07, 12:21
                          Nie daj sie!!!!!!!!!!!!! Kurcze jestes tak samo dobrym klientem dla nich jak
                          kazdy inny. Nie mozna dac sie wpedzic takie myslenie, w koncu dla nich Twoja
                          kasa jest tak samo dobra jak firmowa a jak ktos w tej branzy chce miec spokoj i
                          brak problemow to niech zmieni zawod! Do licha!!!!
                          Nie damy sie wink i napisz co ostatecznie zalatwilas.
                          Pozdrawiam.
                        • mayagaramond Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 17.03.07, 12:26
                          Rozejrzyj sie za jakims innym miejscem. Moze i pokoje we Wroclawiu sa drozsze,
                          ale jak Ci ten hotel kaze placic ze dodatkowo za to i owo, to na jedno wyjdzie.
                          To ciagle przesuwanie terminu podpisana umowy jest poprostu nieprofesionalne,
                          jedna z dziewczyn napisla, ze w ten sposb moga na Ciebie naciskac, bo 3 m-ce
                          przed szukac czegos nowego nie bedziesz.
    • lukasowa Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 19.04.07, 11:47
      Inka no i jak skonczyla sie walka z ta restauracja??
      • inkageo Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 19.04.07, 11:49
        Umowy nadal nie mam.. Miała być na początku kwietnia i pani manager milczy..
        Jej najnowszy pomysł z marca to podpisanie umowy 3 miesiące przed przyjęciem,
        nie zgodziłam się na to.. Może jutro do niej zadzwonię, dzisiaj boli mnie głowa
        i nie chcę się dodatkowo pobudzać bo migrena gotowawink
        • olenka_a propozycja 19.04.07, 12:48
          No nie za ciekawa sytuacja.
          My podpisaliśmy umowę na rok przed weselen. Mamy w niej określoną cenę za osobę
          + określoną liczbę dań do wyboru z załacznika. Tak więc wszystko - tak myslę -
          będzie w porządku. Zresztą miesjce jest sprawdzone, bo w zeszłym roku znajomi
          wyprawiali tam wesele.

Proponuję w Waszej sytuacji zaproponować podpisanie umowy przedwstępnej, tj.
          takiej która zobowiązuje daną stronę do zawarcia w przyszłości określonej
          umowy, tutaj umowy dotyczącej przyjęcia weselnego. Określcie w niej liczbę
          gości, cenę oraz liczbę potraw. I termin oczywiście. Albo po prostu podpiszcie
          umowę przedwstepną nie precyzując tych warunków, tylko sam termin. Jeżeli ta
          firma nie potrafi sie teraz dokładnie określić. To daje Wam potem argument,
          mozliwość zwrotu kosztów od tego hotelu, gdybyście musieli na szybko załatwiać
          salę w innym miejscu. Czego oczywiście Wam nie życzę.
          Ja nie mogłabym spać po nocach, gdybym nie miała wszystkiego na piśmie pół roku
          przed ślubem.
          Życzę pomyślności!
    • patolini Re: """"""Zła passa...oszukali mnie;)""""""" 19.04.07, 12:15
      nie martw się, my przygotowania do ślubu (mało intensywne) zaczęliśmy pod koniec
      października, a TEN dzień to 12 maja. Więc na pewno ze wszystkim zdążyszsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka