kocurki_dwa 13.03.07, 23:00 i to na czerwiec? nie jestem przyzwyczajona do pończoch Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayagaramond Re: rajstopy czy pończochy? 13.03.07, 23:02 A moze ani jedna ani drugie? Ja mam w sierpniu i nie chce zadnych rajstop, choc jak nie znajde butow to chyba a skarpetkach pojde Odpowiedz Link Zgłoś
anetan39 Re: rajstopy czy pończochy? 13.03.07, 23:13 Ja wybieram ponczochy, choc tez ich na co dzien nie nosze ale trzeba sie bedzie przyzwyczaic. Nie wyobrazam sobie natomiast golych nog, szczegolnie stop. Slubuje 2 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
huczne-wesele Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 07:47 pończochy. jest teraz taki wybór na rynku... Po za tym noszenie pończoch jest bardzo sexy, a w tym dniu każda Panna Młoda chce wyglądać promiennie, pięknie. A to,że bielizna jest niewidoczna nie musi od razu być brzydka i taka sobie. Ten dzień jest bardzo wyjątkowy takie jak wy.więc warto. Adriana Kowalska konsultant ślubny ada@hucznewesele.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki_dwa Re: pończochy samonośki :D 14.03.07, 10:16 myslałam ostatecznie o białych kabaretkach Odpowiedz Link Zgłoś
alicjawu Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 08:09 Też się nad tym zastanawiam. Nigdy nie nosiłam, w sumie myślę, że do sierpnia mogłabym poćwiczyć, mojemu podobałoby się ) Rajstopy są takie codzienne, zwykłe, może trochę mało eleganckie, nie to co pończochy )) Jeszcze trochę pomyślę, a potem kupię jakieś na próbę! Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 08:17 a ja się zastanawiam czy samonośne czy na pasie. Od samonośnych bolą mnie później nogi, ale spowodowane jest to raczej tym, że za wysoko je naciągam żeby nie było ich widać pod spódnicą. Pod suknią nie ma tego problemu bo jest dłuuuga a na pasie nie jestem przyzwyczajona (boję się że mi się odepną Odpowiedz Link Zgłoś
tom2812 Re: zdecydowanie pończochy! 14.03.07, 08:57 Zdecydowanie pończochy i na pasie. A czasem widać na weselu i ładniej wygląda kiedy to są pończochy. A wyobraź sobie że idziesz ze swoim mężem do sypialni a tam ... rajstopy! Chociaż niektóre wzory rajstop są tez bardzo sexowne. Zobacz: www.weseleonline.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=49 --- www.weseleonline.pl www.fotoservice.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: zdecydowanie pończochy! 14.03.07, 09:08 tom2812 napisał: >A wyobraź sobie że idziesz ze swoim mężem do sypialni a > tam ... rajstopy! nie wyobrażam sobie ze idę z mężem do sypialni po całonocnej zabawie i pozwalam mu ściągac nieświeże już rajstopy czy pończochy zakładajcie to w czym Wam wygodniej, nei sugerujcie sie zadowoleniem przyszłych mężów, przeciez i tak przed noca poślubna wypada się wykąpać i przebrać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki_dwa Re: zdecydowanie pończochy! 14.03.07, 10:22 no ja mysle ze my pojdziemy ,spac i z rańca poszalejemy Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 09:02 mam podobny "problem" mialam raz w zyciu ponczochy samonosne na sobie - na maturze ale rajstop nie zaloze w lipcu po za tym jakos mi nie pasuja do sukni i tego calego "wystroju" hehe wiec beda ponczochy - tymbardziej ze nie bedzie rzucania welonem o polnocy a podwiazką i to bedzie fajniej wygladało jak maz sciaga mi ja z ponczoch a nie z rajstop;-0 mam nadzieje ze nie beda mi sie zsuwac w kosciele ani na weselu Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 09:12 >mialam raz w zyciu ponczochy samonosne na sobie - na maturze jezu ale gapa jestem nie na maturze a na studniówce Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 a co jak.. 14.03.07, 09:14 opadna lub sie odepna? Mialam kiedys na balu dyplomowym ponczochy. Zanim doszlam z akademika do miejsca imprezy, ponczoszki niemalze mialam na kostkach (samonosne). Potem kupilam sobie pas, ale ciezko jest dostac zwykle ponczochy "niesamonosne". Przynajmniej ja nie moglam zadnych znalezc, bo mi fachowe ekspedientki wciskaly kit, ze to nie ma znaczenia, ze te tez mozna przypiac. Otoz, nie mozna, bo jesli koronka jest za gruba, to sie zapiecie albo wogole nie zapnie albo bedzie wiecznie otwieralo. I co ja mam zrobic? W rajstopach tez sobie nie wyobrazam isc do slubu. To jakos tak malo elegancko. Moze bedzie odznaczajaca sie gumke na pasie. To, ze mnie pozniej moj przyszly w rajstopach zobaczy, to maly problem, widzial mnie nie raz. Ale troche obciach, jak bedzie mi podwiazke zdejmowal i chcac nie chcac goscie zobacza moja noge.. w rajstopie. A doteko to bedzie srodek lata, wiec w rajstopkach to troche goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Zosiaczku25 14.03.07, 09:31 oczywiście, że do pasa muszą być inne. Przez koronkę i silikon w pończochach samonośnych ciężko byłoby się przebić z zapinką Duży wybór pończoch samonośnych ma firma Calzedonia niestety na stronie nie ma ich pokazanych. Natomiast firma Intimissimi ma bardzo seksowne pasy www.calzedonia.it/collections-woman.html Obie firmy mają sklepy przeważnie obok siebie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: Zosiaczku25 14.03.07, 09:36 wielkie dzieki kenzoania! serio, za kazdym razem jak probuje kupic ponczochy, to mi baby wciskaja, ze to nie ma znaczenia. A przeciez widze, ze mam pozniej problemy z zapieciem. Probowalam wiele razy. Sama juz nawet stwierdzilam, ze moze faktycznie tepa jestem i to ja nie potrafie ich zapinac... Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: Zosiaczku25 14.03.07, 09:42 no niestety tak to jest, że chcąc coś kupić najpierw same musimy wiedzieć wszytko na ten temat Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta26 Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 09:08 Ślub w sierpniu, najchętniej nie zakładalabym nieczego, ale to zalezy jakie buty będę miała na sobie. Na pewno nie założę rajstop, pończoch natomiast w życiu na sobie nie miałam i nie wiem jakbym sie w nich czuła. A jaka jest wogóle rozmiarówka pończoch, bo jestem kompletnym laikiem w tych sprawach i obawiam się, że w razie kupna dostanę albo przyciasne albo za luźne Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 09:13 w sklepie Ci doradza nie martw sie Odpowiedz Link Zgłoś
tom2812 Re: zdecydowanie pończochy! 14.03.07, 09:27 Widziałem kiedyś zdjęcie ze Studniówki, dziewczyna miała rajstopy. Wiem że miała bo na zdjęciu przy którymś tańcu kiedy podwijała sukienkę było widać obwisłe w kroku rajstopy. Dziewczyna miała piękną sukienkę na tę okazję a całości dopełniały rajstopy. Teraz na Studniówkach raczej już rajstop nie widuję chociaż jest to styczeń. --- www.weseleonline.pl www.fotoservice.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: zdecydowanie pończochy! 26.03.07, 11:30 Tom, tak mie naszła refleksja- kim jesteś, że wiesz, co obecnie noszą maturzystki pod sukienkami? Fotografem, mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 11:23 Kompletnie nie ma znaczenia, czy w czasie upału masz na sobie rajstopy czy pończochy. W jednym i drugim jest ciepło, przecież najczęściej suknia składa się z kilku warstw i halki Ja miałam pończochy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusinska Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 12:38 No no dylemat naprawdę poważny. Ile ty masz latek dziewczynko? Proponuję skarpetki, najlepiej różowe Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki_dwa Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 17:55 gupia jezdes umiesz czytać? to wróc do początku wątku i POMYSL!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magik_77 Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 15:27 Oczywiście pończochy samonośne. Są bardzo wygodne i nie powinny się zsuwać, jeśli się je naciągnie odpowiednio wysoko. Najlepiej przetestować wcześniej na innychkolorach tej samnej firmy. Uważam, ze Gatta ma naprawdę porządne pończochy i polecam wszytskim. Ja używam normalnie do krótszych spodni i do spódnic, są bardzo, bardzo wygodne, nie grzeją tak jak rajstopy. Odradzam wszytskim kabaretki- siatka potrafi jednak czasem wpić się w ciało, a jak się ma zakryte buty, to niemal tak, jakby się miało gołą nogę, czyli obtarcie niemal pewne! Przetestujcie na jakiś cielistych, zanim je założycie, pochodźcie parę godzin i same się przekonacie. POzdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś
missmary Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 15:35 dziewczyny, pierwszy raz na swoim ślubie miałam na nóżkach pończochy samonośne..i rewelacja w ogóle się przywyczajać nie trezba polecam, polecam, polecam!! no i są szalenie seksowne) Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 15:48 ja planuję pończochy raczej samonośne, chyba, że znajdę ładny pas to się zastanowię. Troszkę przeraziło mnie jak tak sobie poczytałam wpisy, na prawdę planujecie podczas wesela tak wysoko podnosić sukienki, żeby było widać bieliznę (móc rozróżnić czy pończochy czy rajstopy)??? i to zdejmowanie podwiązki też mnie zaskoczyło, tak publicznie? i potem tą przepoconą podwiązką rzucać? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: rajstopy czy pończochy? 26.03.07, 11:31 Niekótrzy rzucają muszką, inni- podwiazką. Ale mozesz też z tego punktu zrezygnować Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 16:13 PONCZOCHY - bardziej kobiece, sexy i bedzie Ci przewiewnie... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re: rajstopy czy pończochy? 14.03.07, 16:59 Pończochy, bardziej sexi i w wc nie będzie problemu jak z rajstopami ;P Ja mam złe doświadczenia z pończochami i decyduję się na nie tylko dlatego, że suknia (jak 95% ślubnych ) jest długa. Kiedyś na weselu koleżanki miałam pończochy, pas do pończoch a do tego krótką sukienkę. Na sali porozstawiane zostały wentylatory i tańcząc nie zauważyłam jednego znich, podwiało mi sukienkę i wszystkim (mam nadzieje że mało os. widziało) ukazała się moja pupa Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki_dwa wygrały pończochy!! 14.03.07, 18:02 kupie pewnie cieliste w naturalnym kolorze bo w białych bym czuła sie jak pensjonarka Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: wygrały pończochy!! 26.03.07, 11:34 ja kupiłam w ecru. kolorów masz kilkanaście do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
katrin77 Re: rajstopy czy pończochy? 20.03.07, 13:32 miałam ślub w lipcu zeszłego roku. Zdecydowanie polecam pończochy!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiolek76 Re: rajstopy czy pończochy? 26.03.07, 11:17 Ja też nigdy nie nosiłam pończoch, ale chyba się na nie zdecyduje chociaż bardzo się boje, że się pozacieram. No cóż jestem dużą kobietką o dosyć okrągłych kształtach i latem zawsze gdy chodzę bez rajstop zacieram się na wewnętrznej stronie uda. No ale może wytrzymam tę jedną noc. --ę mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
iskra25 Re: rajstopy czy pończochy? 26.03.07, 11:27 ja mam ten sam problem boję się że samonośnych na siebie nie znajdę-mam rozmiar 44 i te największe pończochy samonośne i tak mi niemiłosiernie ściskają uda a przy pasie boję się otarć.... A rajstopy jednak będą grzały w tyłek w czerwcu.... No i mam taki mały problemik-co wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: rajstopy czy pończochy? 26.03.07, 11:36 Wypróbuj talk do ciała- wchłania pot i zapobiega obtarciom (uda, pod piersiami, pachy). Mój mężczyzna też jest z gatunku "dużych misiów" i bez talku w wakacje byłoby ciężko. Najpierw protestował, teraz już sam zauważyl, że jest lepiej, szczególnie podczas upałów. Teraz sprzedają takie ładnie opakowane talki, pachnące, z wygodnym puszkiem do aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
iskra25 Re: rajstopy czy pończochy? 26.03.07, 12:26 dzięki-spróbuję jak się będzie sprawdzał to jest wyjście Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: rajstopy czy pończochy? 26.03.07, 11:32 Uwazam, ze ponczochy sa bardziej eleganckie i seksi ) Mysle o kabaretkach ecru. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 zdecydowanie pończochy! 26.03.07, 11:33 ja też rzadko noszę pończochy a pierwszy raz w życiu miałam pas do pończoch i czułam się w tym wszystkim naturalnie. nic mnie nie uwierało itp. wspaniała rzecz! rajstopy natomiast to najgorsze co mogli wymyśleć... to nie dla mnie. w moim przypadku pończochy się sprawdziły, ponieważ ślub był w sierpniu i było bardzo gorąco. mogłam być bez niczego ale nie wyobrażam sobie iść do ślubu z gołymi nogami... zresztą stopy by mi się odparzyły w samych butach... Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka Re: rajstopy czy pończochy? 26.03.07, 12:18 stawiam na pończochy samonośne, wygodniej je obsługiwać szczególnie w toalecie, w tańcu nie trzeba uważać że krok mamy pod kolanami, samonośne trzymają się super bez obaw dziewczynki, ten silikon to super sprawa, co do pasa to trudno się tym posługiwać jeszcze jak się będzie miało krępującą ruchy suknię w dodatku z halką ***** jedyny mój problem to dobór koloru pończoch, białe odpadają, muszę szukać jakiegoś chyba kremowego, lub zdecydować się na kabaretki Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: rajstopy czy pończochy? 26.03.07, 13:00 samonośne pończochy może i są fajne ale tymbardziej latem okazują się nie do końca dobre. po pewnym czasie powoduje że noga się poci i odparza i miejscu ich umieszczenia. jak wybierzesz ciaśniejsze by ci nie spadły to masz zonka a jak za luźne to zaczynają ci lekko zsuwać z nóg. Ja pierwszy raz w życiu zaryzykowałam i kupiłam pas za 20zł. i okazało się to czymś tak prostym w użyciu że szkoda gadać. proste i wygodne! Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: rajstopy czy pończochy? 26.03.07, 12:40 Ja kupiłam w firmie calzedonia białe pończochy. Są tak delikatne, że prawie przezroczyste i rzeczywiście seksowne cały czas obawiam się jednak, że ugotuję się w nich, bo ślub mam 30 czerwca, może być upał. mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
ivet81 Re: rajstopy czy pończochy? 26.03.07, 12:59 Ja też nie chodzę w pończochach na co dzień ale na ślub oczywiście założę. I dla siebie i dla niego Odpowiedz Link Zgłoś