globetrotter-ka 29.03.07, 01:13 Za tydzien bedziemy ustalali menu i potrzebuje pomyslow... I licze na Wasza pomoc. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrianna79 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 01:21 Na przywitanie: lampka szampana dla gości i państwa młodych, chleb i sól Przystawka Carpaccio lub żabie udka Pierwsze danie gorące Rosół ( z kołdunami lub z makaronem ) lub zupa krem Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych Kotlet de Volaille lub pierś drobiowa z brzoskwinią Schab „sztygar” lub zrazy zawijane Sola na brokułach lub łosoś z grilla Ziemniaki z wody Ziemniaki pieczone Kluski śląskie Mizeria Surówka z kapusty pekińskiej Ogórek małosolny lub kapusta zasmażana Deser: Tiramisu, szarlotka lub puchar owocowy Dania na zimno Półmiski wędlin i mięs pieczonych + różności Półmiski drobiowe z dipem : skrzydełka, paluszki, roladki ze szpinakiem Łosoś Ryba po grecku Koreczki śledziowe w oleju i śmietanie Biała kiełbasa pieczona z cebulką Szynka ze szparagami w auszpiku Melon w szynce Deski serów Sałatka z owoców morza Pikle warzywne Sałatka grecka Sałatka cezara Warzywa gotowane z dipami Pieczywo, masło Owoce Tort weselny piętrowy Ciasta domowe 3 rodzaje Drugie danie gorące Zupa gulaszowa węgierska lub gołąbki w sosie ( pomidorowy / pieczarkowy ) Trzecie danie gorące Barszcz z krokietem lub flaczki Zamiast trzeciego dania bedzie grill okolo 22. milego degustowania! Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 09:26 Raczej przeciętne to nasze menu, ale to dlatego, że hotel podniósł ceny i szaleć nie możemy.. Przystawka nie wybrana. ZUPY Śmietankowa zupa z pieczarek, krem z brokuł lub inna 250ml DANIA GŁÓWNE Zrazy zawijane wołowe 140g Schab faszerowany pieczarkami 180g Szaszłyki 140g Podudzia z kaczki 140g DODATKI Ziemniaki puree 200g Kluski śląskie 200g Ryż pilaf 150g SOSY Sos borowikowy 80g Sos z korniszonów 80g Sos pieczeniowy 50g SURÓWKI Bukiet surówek sezonowych 150g Sałata lodowa z sosem winegret 100g Warzywa na parze 100g DESER Owocowa sałatka z gałką lodów lub Panna Cotta ZIMNE PRZEKĄSKI PLATER MIĘS PIECZONYCH - Schab ze śliwką lub morelą - Rolada z karczku wieprzowego - Zawijaniec z piersi indyka Rożki z szynki z musem chrzanowym „Zimne nóżki” Tymbaliki Galantyna z kurczaka Jaja faszerowane Jaja z kawiorem Szczupak faszerowany Deska serów Śledź w śmietanie Marynaty mix /papryka, pieczarki, ogórki i inne/ Świeże pomidory, ogórki Pieczywo, Masło SAŁATKI Grecka Nicejska z Tuńczykiem Pikantna meksykańska DANIA GORĄCE Bogracz z kluseczkami Barszcz z pasztecikiem lub z krokietem Bigos „kwaszony” z białą kiełbasą Szynka Wieprzowa NAPOJE Sok owocowy 200ml Woda mineralna 200ml Kawa 190ml Herbata 190ml Wino musujące Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 10:02 My jeszcze nie wybralismy. W przyszlym miesicu mamy isc na probe menu i wtedy wybierzemy. Choc nie ukrywam, ze mamy juz nasze typy po przeczytaniu karty, ale nie chcemy sie ani nastawiac na nic ani uprzedzac specjalnie do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 10:19 Wklejam cale dostepne menu - jeszcze sie nie zdecydowalismy co wybierzemy, ale mysle ze inspiracji sporo mozna znalezc) przekąski zimne roznoszone osiem do wyboru - mozzarella z bazylią i małymi pomidorkami cherry - grilowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem - carpaccio z jelenia, mus kaparowy i świeży parmezan - tatar z łososia z kremem chrzanowym na pumperniklu - wędzony pstrąg i halibut na krakersach - naleśniki sushi z warzywami i marynowanym imbirem - jaja przepiórcze z musem z papryki i anchois - ptysie z krewetkami w sosie winnym - rostbef na tostach z sosem remoulade - crostini z kaczką i żurawiną - crostini zawijane w szynkę parmeńską - befsztyk tatarski na pumperniklu - profiterolki z musem z szynki - wędzony kurczak z kremem cytrynowym na toście - szaszłyki z gorgonzolą, melonem i winogronami - melon zawijany szynką parmeńską - kruche tarty nadziewane rattatouile z wędzonym pstrągiem - grillowana cukinia nadziewana tuńczykiem przekąski gorące roznoszone cztery do wyboru - szaszłyki z indyka w sosie imbirowo-miodowym - wołowina na szpadkach w sosie chili - kurczak z ananasem na szpadce - suszona śliwka kalifornijska z bekonem - vol-au-vant z nadzieniem z borowików i kolendry - pierożki warzywne gotowane na parze BUFET zimne przekąski dwanaście do wyboru - cannelloni nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami - cannelloni nadziewane kozim serem i szpinakiem w sosie bazyliowym - mozzarella z pomidorami i pomarańczami w bazyliowym pesto - grilowana papryka, mozzarella i avokado w oliwce ziołowej - grillowane warzywa w oliwce czosnkowej - carpaccio z dorady i łososia w cytrynowej oliwce z oliwek - carpaccio z soli i tuńczyka z marynowanym zielonym pieprzem - półmisek łososia; trzy sposoby podania - półmisek ryb wędzonych z mórz i jezior - półmisek potraw ze śledzia - karp po żydowsku w galarecie - wędzony łosoś i halibut na sałatce ze świeżego ogórka w dresingu imbirowym - sandacz w galarecie z owocami morza - kalmary nadziewane owocami morza - roladki z marynowanej polędwicy wołowej z grzybami moon i kiełkami - półmisek pieczonych, soczystych wędlin i suchych kiełbas - półmisek pieczonych mięs i pasztetów z bakaliami - pieczona cielęcina na musie z tuńczyka - carpaccio z jelenia z kaparami i płatkami parmezanu w truflowej oliwce - filet z kaczki i kaczka faszerowana z żurawiną - zawijane płatki piersi kaczki z sosem śliwkowym - półmisek potraw z jaj - terrina warzywna - terrina z łososia sałaty i sałatki sześć do wyboru - mieszane sałaty z marynowanymi gąskami i winegretem balsamino - sałata radicchio, mozzarella, melon i świeże ogórki - sałatka cezar z wędzonym pstrągiem i grzankami ziołowymi - polędwiczki kacze na mieszanych sałatach w dresingu śliwkowym - rucola, pomidory i płatki parmezanu w dresingu miodowo balsamicznym - świeże liście szpinaku z chrupkim boczkiem i sosem aioli - sałatka z melona, pomarańczy i szynki San Danielle w dresingu cytrusowym - sałata rzymska z suszonymi pomidorami, grejpfrutem i wędzonym łososiem - wędzona pierś kurczaka z serem kozim i szynką na mieszanych sałatach - sezonowe warzywa w sosie mer rose - sałatka meksykańska z czerwoną fasolką i świeżą kolendrą - sałatka grecka - sałatka jarzynowa w dresingu aioli - sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem - antipasti rigatoni z warzywami i tuńczykiem - antipasti farfalle z serem pleśniowym i trójkolorową papryką zupa jedna z dwóch do wyboru - żurek staropolski - cebulowa z grzankami serowymi - zupa warzywna z zapiekanym kozim serem i boczkiem - barszcz czerwony z pasztecikiem - rosół z kury z makaronem domowym - krem z pomidorów z wiejską śmietaną - zupa krem z kurek z kasztanami - krem z borowików - chłodnik litewski z jakiem i szyjkami rakowymi - chłodnik z ogórka i świeżej kolendry z paskami wędzonego łososia dania gorące jedno z dwóch do wyboru - karmazyn w sosie maślano-cytrynowym - łosoś z rusztu w sosie z zielonego pieprzu - roladki z pangi w sosie kaparowym - roladki z soli i łososia z listkiem szpinaku w sosie szafranowym - sandacz w sosie śmietanowo imbirowym - pieczona kaczka z jabłkami w sosie wiśniowym - pierś indyka w sosie cumberland - grillowana pierś kurczaka zapiekana z mozzarellą i pomidorami - kotleciki cielęce w sosie cabernet - eskalopki cielęce z szynką parmeńską w sosie rozmarynowym - polędwiczki wieprzowe z rusztu w lekkim sosie z borowików - schab ze śliwką w sosie rozmarynowym - plastry polędwicy wołowej ze smażonymi pomidorami w sosie estragonowym - polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu drugi ciepły posiłek – grill lub ciepły bufet CIEPŁY BUFET - dwie propozycje dań z wymienionych powyżej - pieczone ziemniaki w dziewięciu ziołach - ryż z trzema curry - warzywa z wody dodatki - ogórki, oliwki, suszone pomidory - oliwy smakowe - ziemniaki w foli - sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem - kukurydza z wody - cztery rodzaje pieczywa - chrzan, musztarda, sos bbq, ketchup słodki stół trzy do wyboru - wybór ciasteczek i ciast - półmisek deserów włoskich; tiramisu, catalana, cannoli - świeże owoce - truskawki w czekoladzie - suszone owoce w sosie amaretto - musy; czekoladowe, waniliowe, owocowe - półmisek serów Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_niemcy Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 10:20 Danie 1: Rosół drobiowy z makaronem Danie 2: De Volaille 75% Schab po staropolsku 75% Gordon Blue 30% Karkówka nadziewana śliwkami 30% Uda z kurczaka 30% Zrazy zawijane Belweder 30% Smażone pieczarki Sosy: ciemny pieczeniowy Myśliwski Ziemniaki z wody, ziemniaki zapiekane, frytki Surówki: Brokuły z wody Marchewka z wody Buraczki Biała kapusta Z kapusty pekińskiej Kompotu nie!!! Zimna Płyta: Rolada szynkowa w galarecie Karkówka faszerowana papryką Jajo w sosie tatarskim ( ale nie za dużo ) Ozory w galaretce Śledź w oleju, śledź babuni Pstrąg faszerowany w galarecie ( + sandacz? ) Wachlarz mięs Sałatka jarzynowa, z tuńczykiem, grecka z serem Feta, hawajska z Ananasem i kurczakiem Pieczywo ( bez masła ) Dania gorące: Barszcz czerwony z pasztecikami Flaczki wołowe + bułka paryska Pierś drobiowa z sezamem i migdałami Zupa królewska ( 1 garnek dla młodej pary) Szaszłyk z pieczarkami Kuleczki drobiowe panierowane Kawa, herbata bez ograniczeń Poprawiny Danie 1: Żurek śląski z białą kiełbasą i jajkami Danie 2: Kotlet Gordon Blue Ziemniaki z wody Surówka Pozostałe przekąski, Pieczywoi masło, kawa i herbata bez ograniczeń Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 10:56 Nie Gordon Blue tylko Cordon Bleu Odpowiedz Link Zgłoś
sziwer Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 11:19 jej jak patrze na wasze menu to jedno pytanie mnie nachodzi? Ile to kosztuje??? I tak nikt tego nie zje. Nasze menu: - rosół - pierś kurczaka z brzoskwinią, młode ziemniaczki, zestaw surówek - 2gie ciepłe danie - boeuf strogonoff z buleczką - 3cie ciepłe - barszcz czerwony z pasztecikiem - półmiski serów -półmiski wędlin - mięsa pieczone -schab po warszawsku - sałatka z tuńczykiem - sałatka grecka - jajka z pastą jajeczną -śledz w oleju -stolik wiejski czyli kaszanki itd + tort i ciasta pieczone w domu Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 11:36 u mnie akurat jak juz napisalam bede wybierac z podanych przez restauracje, takze nie bedzie tego az tak duzo. Bardzo zalezalo mi na tym, zeby jedzenie nie bylo standardowo-weselne, bo wychodze z zalozenia, ze rosol, schabowego i salatke jarzynowa to sobie kazdy w domu moze zjesc Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 11:55 Wiesz, to że będzie spory wybór to nie znaczy, że porcje będą wielkie. Jeżeli na obiad będą trzy różne mięsa to nie znaczy, że będą trzy porcje dla każdego, tylko, że każdy wybiera jedno z trzech Więc pewnie ilość mamy taką jak Ty tylko będzie wybór Odpowiedz Link Zgłoś
mala831 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 11:04 Wino musujące na powitanie, chleb i sól Zupy: 1Rosół z makaronem Danie główne 1Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami 2Rolady wieprzowe duszone w sosie własnym 3Pieczeń z cielęciny z grzybami leśnymi 4Kotlet po szwajcarsku z serem i szynką Dodatki skrobiowe 1Kluski śląskie 2Ziemniaki 3Surówki 4 rodzaje (mizeria, buraczki z cebulką, marchewka z jabłkiem, surówka z młodej kapusty z marchewką) Deser 1Lody z polewą i owocami Zimna płyta 1Mięsa pieczone 2Roladki z mięs mieszanych 3Galantyny z kurczaka i kaczki 4Schab ze śliwkami i morelami w galarecie 5Śledź w oleju i śmietanie 6Ryba po grecku 7Boczek faszerowany pieczony 8Galareta staropolska z nóżek 9Wędliny i sery podawane na platerach 10Sałatka jarzynowa z jajkiem garnirowanym 11Sałatka grecka 12Sałatka z kurczaka i owoców (bez majonezu) Dania gorące 1Barszcz z krokietem 2Udziec wieprzowy pieczony podawany w całości 3Gulasz cygański Tort z bitej śmietany Owoce Kawa, herbata Poprawiny Żurek z jajkiem i kiełbasą, szaszłyki drobiowe i wieprzowe, golonka peklowana, kiełbaski, kaszanka, karczek, sałatki sezonowe, grilowane warzywa, ziemniaki pieczone, pieczywo Odpowiedz Link Zgłoś
monia19801 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 15:24 u nas jest tak! Obiad : Bulion drobiowy z makaronem z ciasta naleśnikowego z warzywami Ziemniaki, kluseczki, frytki Schab po zbójnicku z grilowanym plastrem bekonu Panierowany filet z kurczaka nadziewany ziołowym masłem Roladka wołowa w ciemnym pieczeniowym sosie Frykadelki w ziołowym sosie Bukiet surówek Torcik lodowy z musem malinowym Przekąski: Deska pieczonych mięs ( schab. Karczek, boczek, szynka) Mozarella z pomidorami i bazylią Roladka ze sledzia i wędzonego łososia z sosem miodowo-musztardowym Sledź w oleju z krążkami czerwonej cebuli / rolada ze sledzia nadziewanego wędzonym łososiem z sosem musztardowo-miodowym Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i pieczonym bekonem/ trio zielonych sałat ze świeżymi warzywami i sosem czosnkowym Sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem Pasztet z kurczaka w sosie żurawinowym/ Pieczeń rzymska w sosie chrzanowym Ryba w galarecie / jaja nadziewane pastą z tuńczyka Danie ciepłe: Zupa gulaszowa Bigos / gołąbki mięsne z sosem pomidorowym i warzywne z sosem pieczarkowym Barszcz czerwony z pasztecikiem - powitanie chlebem i solą - lampka szampana w czasie toastu - 250 gram wódki Pan Tadeusz - napoje bezalkoholowe: 1 l napojów - woda, sok kawa, herbata - dekoracja stołów: świece , kwiaty, serwetki, ozdobne obrusy ( w wybranym przez państwa kolorze) - wynajem sali - obsługa kelnerska poprawiny bufet z zimnymi i gorącymi daniami, które zostały z pierwszego dnia poza tym żurek z białą kiełbasą duet pierogów ze skwareczkami peklowany karczek z sosem grzybowym ziemniaki zapiekane z cebulką i boczkiem w cenę zestawu nie wliczono orkiestry, ciasta , owoców Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 17:19 > Bulion drobiowy z makaronem z ciasta naleśnikowego z warzywami jaka fajna nazwa na rosół Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotter-ka Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 11:17 Bylo nam trudno, bowiem miejsce w ktorym wyprawiamy wesele nie mialo gotowego menu, wszystko bylo do uzgodnienia. A co myslicie o pstragu w calosci? Pieczonego na grillu z maslem czosnkowym?? Za duza papranina, co? Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 11:25 zdecydowanie, a poza tym takie pstrągi są w 95% hodowlane i po prostu czuć je mułem (jadłam kiedyś w b. dobrej restauracji i niestety mocno się rozczarowałam). Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotter-ka Re: Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 11:28 one wlasnie nie bylyby hodowane, dostalibysmy prosto od gorskich wedkarzy, probowalismy ich w zeszlym miesiacu... palce lizac... no ale jakby nie bylo, papranina pozostanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 11:40 skoro macie dostęp do takich rarytasów, to może warto jednak zaszaleć - a może spróbujesz się jakoś zorientować, co na ten pomysł powie przynajmniej część gości (oczywiście zależy, ilu ich będzie i jaki masz z nimi kontakt)? Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 13:38 Mam do wyboru 3 propozycje, mogę je oczywiście modyfikować. PROPOZYCJA I Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu Obiad – 165,00 zł/os Terina z pulardy Rosół z makaronem Zawijas z polędwiczki wieprzowej faszerowany leśnymi grzybami podawany z sosem pietruszkowym i plackami z tartych ziemniaków Szarlotka z bitą śmietaną Zimne przekąski – stół szwedzki Schab z pieczarkowym farszem Karczek pieczony w ziołach Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50% porcji Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji Sałatka grecka 50% porcji Sałatka jarzynowa 50% porcji Śledź w jabłku i śmietanie Galaretka z kurczaka Ozorki w galarecie sherry Sosy i pikle do mięs Owoce sezonowe Makowiec, sernik wiedeński, placek ucierany z owocami po 50% porcji. Pieczywo mieszane Masło Ciepłe zakąski Włoska zupa Minestrone Fileciki drobiowe w delikatnym sosie Dijon podawany z ryżem duszonym z warzywami Barszcz czerwony solo Napoje Napoje ciepłe (kawa i herbata) bez ograniczeń podczas całego wesela Napoje zimne 1l/os PROPOZYCJA II Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu Obiad – 175,00 zł/os Orzechowy kurczak szefa kuchni Muślinowy krem z porów z grzankami czosnkowymi Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i parmezanem podawana z babeczką ziemniaczaną i sosem pietruszkowym Tiramisu Zimne przekąski – stół szwedzki Medaliony z polędwiczki wieprzowej marynowanej w zalewie czosnkowej z kremem z brokułów 50% porcji Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50% porcji Karczek faszerowany po diabelsku Schab pieczony w ziołach Jabłko z kremem serowo-koniakowym 50% porcji Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji Sałatka grecka 50% porcji Sałatka jarzynowa 50% porcji Śledź pod pierzynką Galaretka z kurczaka Jajko w sosie tatarskim Sosy i pikle do mięs Szarlotka, sernik wiedeński, makowiec po 50% porcji. Owoce sezonowe Pieczywo mieszane Masło Ciepłe zakąski Beef strogonow Schab pieczony ze śliwkami podawany z plackami z tartych ziemniaków w sosie własnym Barszcz czerwony solo Napoje Napoje ciepłe (kawa i herbata) bez ograniczeń podczas całego wesela Napoje zimne 1l/os Tort Tort weselny 2 piętrowy PROPOZYCJA III Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu Obiad – 198,00 zł/os Terina z łososia Krem z zielonych szparagów z groszkiem ptysiowym Mieszek ze schabu faszerowany leśnymi grzybami podawany z babeczką ziemniaczaną i sosem koperkowym Panna cotta z musem owocowym Zimne zakąski – stół szwedzki Gruszki z kremem serowo-koniakowym z szynką wędzoną 50% porcji Polędwica wołowa faszerowana musem borowikowym w galarecie sherry 50% porcji Fileciki z polędwicy wieprzowej marynowane w sosie sojowo-majerankowym z kremem brokułowym 50% porcji Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50% porcji Schab z pieczony w ziołach 50% porcji Cocktail z krewetek w połówkach cytryny 50% porcji Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji Sałatka grecka 50% porcji Sałatka jarzynowa 50% porcji Galantyna z kaczki w auszpiku 50% porcji Śledź pod pierzynką 50% porcji Owoce sezonowe Sosy i pikle do mięs Szarlotka, sernik wiedeński, placek ucierany z owocami po 50% porcji. Pieczywo mieszane Masło Przekąski ciepłe – serwowane przez obsługę Pikantna zupa chilli Filet z dorsza w sosie pietruszkowym podawany z plackami z tartych ziemniaków Barszcz czerwony z pasztecikiem Napoje Kawa i herbata bez ograniczeń Napoje 1l/os Tort Tort weselny 3 piętrowy Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki_dwa Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 15:56 enu 115 zł/os. : - zupa do wyboru - rosół z makaronem - zupa, krem pieczarkowy z groszkiem - schab pieczony w sosie własnym - ziemniaki lub kluski śląskie - 3 rodz. surówek: np: - buraczki na zimno z chrzanem - biała kapusta - marchewka w śmietanie - wedliny 5 rodz., chrzan z jajkiem, sałatka meksykańska - rolmopsy z ogórkiem, śledź w śmietanie - galaretki drobiowe - płonący puchar lodowy z owocami - stek po chłopsku + ziemniaki w ziołach + surówka - blanszet drobiowy z warzywami - żurek z kiełbasą i jajkiem - Napoje: soki, cola, 7 up, fanta, mineralna - kawa, herbata na życzenie gości do wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
lubna menu na przyjęcie od 16 do 24 29.03.07, 17:06 Powitanie: Szampan Przystawka: Roladka z indyka z brzoskwinią w sosie malinowym Zupa: Krem Nelusco Danie główne (3 porcje na osobę do wyboru z 5): Zraz zawijany po staropolsku Polędwiczka wieprzowa w sosie demi glass Kotlet schabowy soute z pieczarkami Kotlet de Volaille Łosoś z rusztu Dodatki: Ziemniaki z wody Frytki Kluski półfrancuskie Jarzyny gotowane Zestaw surówek Deser: Deser lodowo-owocowy „Malaga” Kolacja (3zakąski/osobę do wyboru z 10, 2 sałatki/osobę do wyboru z 2) Medalion cielęcy z jajkiem przepiórczym Schab „pawie oczko” Indyk w maladze Rolada drobiowa z omletem i szpinakiem Roladki z szynki: z kremem brokułowym ze szparagami Pstrąg w galarecie Paluszki krabowe w soli Łosoś wędzony Jajka z kawiorem Sałatka jarzynowa włoska Sałatka owocowa z puddingiem waniliowym Sos cumberland Sos tatarski Pieczywo + masło Do tego ciasta, owoce, tort i alkohole Odpowiedz Link Zgłoś
martamey Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 19:24 globetrotter-ka napisała: > Za tydzien bedziemy ustalali menu i potrzebuje pomyslow... I licze na Wasza > pomoc. Dziekuje Ja mam menu za 100zł organizacja wesel warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia-82 A wegetarian nie zapraszacie ?! 29.03.07, 19:38 Tak mi się nasunęło, bo moja siostra nie je mięsa. A u Was wszystkie zupy mięsne i tylko u dwóch w drugim pojawiła się ryba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: A wegetarian nie zapraszacie ?! 29.03.07, 19:46 Oto przykładowe zestawy menu: Zestaw I Strudel z łososia w sosie pomidorowo-miodowym Grzybowa z frykadelkami Polędwiczki w sosie rokfor Rolady rybne i mięsne, pasztet, tym baliki drobiowe, kurczaki faszerowane, udźce wieprzowe, wędlina. Sałatki 3 rodzaje do uzgodnienia: capresse, z kurczaka i ananasa, jarzynowa, śledzie po grecku, pieczarkowa, z kalafiora i pomidorów, z brokułów. Ragout w cieście francuskim Roladki cielęce w sosie myśliwskim Barszcz czerwony z pierożkami grzybowymi Napoje zimne i gorące Owoce. Menu w cenie 150 zł brutto od osoby Zestaw II Rolada z perliczki z galaretką żurawinową Fume z grzybów Faszerowane zrazy z polędwicy Łosoś w całości, rolady mięsne, pasztet, tymbaliki drobiowe, kurczaki faszerowane, polędwica faszerowana serem i bazylią, wędlina. Sałatki 3 rodzaje do uzgodnienia: caprese, z kurczaka i ananasa, jarzynowa, śledzie po grecku, pieczarkowa, z kalafiora i pomidorów, z brokułów. Strogonow podany w pieczywie Kaczka w sosie miodowo-pomarańczowym Pulpety cielęce w sosie grzybowym Barszcz z diablotką Napoje zimne i gorące Owoce Menu w cenie 155 zł od osoby Propozycje dodatkowe: Cocktail w cenie 30 zł od osoby Tartinki: z sardynką z szynką z krewetką Korek z sera z oliwką Korek z łososia Szampan Napoje zimne Prosiak pieczony w plenerze 980 zł lub Płonący (flambirowany) podany w sali Przekąska słodka 12 zł od osoby (tort weselny, ciasta, ciasteczka) My decydujemy sie na zestaw w cenie 150zl/os +Przekaska slodka... Szczerze mowiac to menu jest ubogie... Odpowiedz Link Zgłoś
lubna jam wegetarianka ;-) 29.03.07, 23:00 Wegetarianin to i ryby nie zje, u mnie na weselu ja będę jedyną wegetarianką, poradzę sobie z warzywkami, owocami i ciastem Nie muszą mi specjalnie gotować, mało kto umie zrobić pyszne wegedanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ddu Re: jam wegetarianka ;-) 30.03.07, 11:26 ja mam taki kłopot: moja siostra, swiadkowa i najlepszy przyjaciel są wegetarianami. jakis czas temu pytałam nawet na forum o propozycje dań wege, dostałam calkiem ciekawe propozycje. tylko ciekawe, czy pani kucharka to będzie potrafiła wszystko zrobić, bo jeszcze z nią nie rozamwiałam. powdzenia i - smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 30.03.07, 23:49 wpisuje ale po angielsku... *Do wyboru gosci: Przystawka *Baked Fruits of the Sea wrapped in Filo Pastry served with a Lemon Beurre Blanc *A Trio of Melon , Spiced Chicken and Fresh Salmon with Crisp Salad Leaves, Herb Croutons and a Soy Bean Vinaigrette Zupa *Cream ofCcarrot & Orange soup *Roast Red Pepper Soup Glowne danie (tutaj sa 3 opcje do wyboru gosci) *Roast Rack of Lamb with a Herb Crust served with a Port and Rosemary Sauce *Prime Roast Sirloin of Beef veiled with a Red Wine and Shallot Jus *Baked Darne of Salmon on a bed of Wilted Greens drizzled with a Basil Pesto Deser *a light Chocolate and Baileys Torte set on a Lake of Chocolate and Cream *Champagne and Raspberry Mousse with a Red Berry Compote served with a Vanilla Syrup Kawa/herbata Wino biale/czerwone Az slina cieknie Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 31.03.07, 00:36 hmm... Baileys...mniam... Odpowiedz Link Zgłoś