Dodaj do ulubionych

Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze...

29.03.07, 01:13
Za tydzien bedziemy ustalali menu i potrzebuje pomyslow... smile I licze na Wasza
pomoc. Dziekuje
Obserwuj wątek
    • adrianna79 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 01:21
      Na przywitanie: lampka szampana dla gości i państwa młodych, chleb i sól

      Przystawka
      Carpaccio lub żabie udka
      Pierwsze danie gorące
      Rosół ( z kołdunami lub z makaronem ) lub zupa krem
      Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych
      Kotlet de Volaille lub pierś drobiowa z brzoskwinią
      Schab „sztygar” lub zrazy zawijane
      Sola na brokułach lub łosoś z grilla
      Ziemniaki z wody
      Ziemniaki pieczone
      Kluski śląskie
      Mizeria
      Surówka z kapusty pekińskiej
      Ogórek małosolny lub kapusta zasmażana
      Deser: Tiramisu, szarlotka lub puchar owocowy
      Dania na zimno
      Półmiski wędlin i mięs pieczonych + różności
      Półmiski drobiowe z dipem : skrzydełka, paluszki, roladki ze szpinakiem
      Łosoś
      Ryba po grecku
      Koreczki śledziowe w oleju i śmietanie
      Biała kiełbasa pieczona z cebulką
      Szynka ze szparagami w auszpiku
      Melon w szynce
      Deski serów
      Sałatka z owoców morza
      Pikle warzywne
      Sałatka grecka
      Sałatka cezara
      Warzywa gotowane z dipami
      Pieczywo, masło
      Owoce
      Tort weselny piętrowy
      Ciasta domowe 3 rodzaje
      Drugie danie gorące
      Zupa gulaszowa węgierska lub gołąbki w sosie ( pomidorowy /
      pieczarkowy )
      Trzecie danie gorące
      Barszcz z krokietem lub flaczki
      Zamiast trzeciego dania bedzie grill okolo 22.
      milego degustowania!
    • inkageo Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 09:26
      Raczej przeciętne to nasze menu, ale to dlatego, że hotel podniósł ceny i
      szaleć nie możemy..

      Przystawka nie wybrana.
      ZUPY
      Śmietankowa zupa z pieczarek, krem z brokuł lub inna 250ml
      DANIA GŁÓWNE
      Zrazy zawijane wołowe 140g
      Schab faszerowany pieczarkami 180g
      Szaszłyki 140g
      Podudzia z kaczki 140g
      DODATKI
      Ziemniaki puree 200g
      Kluski śląskie 200g
      Ryż pilaf 150g
      SOSY
      Sos borowikowy 80g
      Sos z korniszonów 80g
      Sos pieczeniowy 50g
      SURÓWKI
      Bukiet surówek sezonowych 150g
      Sałata lodowa z sosem winegret 100g
      Warzywa na parze 100g
      DESER
      Owocowa sałatka z gałką lodów lub Panna Cotta
      ZIMNE PRZEKĄSKI
      PLATER MIĘS PIECZONYCH
      - Schab ze śliwką lub morelą
      - Rolada z karczku wieprzowego
      - Zawijaniec z piersi indyka
      Rożki z szynki z musem chrzanowym
      „Zimne nóżki” Tymbaliki
      Galantyna z kurczaka
      Jaja faszerowane
      Jaja z kawiorem
      Szczupak faszerowany
      Deska serów
      Śledź w śmietanie
      Marynaty mix /papryka, pieczarki, ogórki i inne/
      Świeże pomidory, ogórki
      Pieczywo, Masło
      SAŁATKI
      Grecka
      Nicejska z Tuńczykiem
      Pikantna meksykańska
      DANIA GORĄCE
      Bogracz z kluseczkami
      Barszcz z pasztecikiem lub z krokietem
      Bigos „kwaszony” z białą kiełbasą
      Szynka Wieprzowa
      NAPOJE
      Sok owocowy 200ml
      Woda mineralna 200ml
      Kawa 190ml
      Herbata 190ml
      Wino musujące
    • nionczka Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 10:02
      My jeszcze nie wybralismy. W przyszlym miesicu mamy isc na probe menu i wtedy
      wybierzemy. Choc nie ukrywam, ze mamy juz nasze typy po przeczytaniu karty, ale
      nie chcemy sie ani nastawiac na nic ani uprzedzac specjalnie do niczego.
    • postka Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 10:19
      Wklejam cale dostepne menu - jeszcze sie nie zdecydowalismy co wybierzemy, ale
      mysle ze inspiracji sporo mozna znalezcsmile)

      przekąski zimne roznoszone

      osiem do wyboru

      - mozzarella z bazylią i małymi pomidorkami cherry
      - grilowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem
      - carpaccio z jelenia, mus kaparowy i świeży parmezan
      - tatar z łososia z kremem chrzanowym na pumperniklu
      - wędzony pstrąg i halibut na krakersach
      - naleśniki sushi z warzywami i marynowanym imbirem
      - jaja przepiórcze z musem z papryki i anchois
      - ptysie z krewetkami w sosie winnym
      - rostbef na tostach z sosem remoulade
      - crostini z kaczką i żurawiną
      - crostini zawijane w szynkę parmeńską
      - befsztyk tatarski na pumperniklu
      - profiterolki z musem z szynki
      - wędzony kurczak z kremem cytrynowym na toście
      - szaszłyki z gorgonzolą, melonem i winogronami
      - melon zawijany szynką parmeńską
      - kruche tarty nadziewane rattatouile z wędzonym pstrągiem
      - grillowana cukinia nadziewana tuńczykiem

      przekąski gorące roznoszone

      cztery do wyboru

      - szaszłyki z indyka w sosie imbirowo-miodowym
      - wołowina na szpadkach w sosie chili
      - kurczak z ananasem na szpadce
      - suszona śliwka kalifornijska z bekonem
      - vol-au-vant z nadzieniem z borowików i kolendry
      - pierożki warzywne gotowane na parze

      BUFET

      zimne przekąski
      dwanaście do wyboru

      - cannelloni nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami
      - cannelloni nadziewane kozim serem i szpinakiem w sosie bazyliowym
      - mozzarella z pomidorami i pomarańczami w bazyliowym pesto
      - grilowana papryka, mozzarella i avokado w oliwce ziołowej
      - grillowane warzywa w oliwce czosnkowej
      - carpaccio z dorady i łososia w cytrynowej oliwce z oliwek
      - carpaccio z soli i tuńczyka z marynowanym zielonym pieprzem
      - półmisek łososia; trzy sposoby podania
      - półmisek ryb wędzonych z mórz i jezior
      - półmisek potraw ze śledzia
      - karp po żydowsku w galarecie
      - wędzony łosoś i halibut na sałatce ze świeżego ogórka w dresingu imbirowym
      - sandacz w galarecie z owocami morza
      - kalmary nadziewane owocami morza
      - roladki z marynowanej polędwicy wołowej z grzybami moon i kiełkami
      - półmisek pieczonych, soczystych wędlin i suchych kiełbas
      - półmisek pieczonych mięs i pasztetów z bakaliami
      - pieczona cielęcina na musie z tuńczyka
      - carpaccio z jelenia z kaparami i płatkami parmezanu w truflowej oliwce
      - filet z kaczki i kaczka faszerowana z żurawiną
      - zawijane płatki piersi kaczki z sosem śliwkowym
      - półmisek potraw z jaj
      - terrina warzywna
      - terrina z łososia

      sałaty i sałatki

      sześć do wyboru
      - mieszane sałaty z marynowanymi gąskami i winegretem balsamino
      - sałata radicchio, mozzarella, melon i świeże ogórki
      - sałatka cezar z wędzonym pstrągiem i grzankami ziołowymi
      - polędwiczki kacze na mieszanych sałatach w dresingu śliwkowym
      - rucola, pomidory i płatki parmezanu w dresingu miodowo balsamicznym
      - świeże liście szpinaku z chrupkim boczkiem i sosem aioli
      - sałatka z melona, pomarańczy i szynki San Danielle w dresingu cytrusowym
      - sałata rzymska z suszonymi pomidorami, grejpfrutem i wędzonym łososiem
      - wędzona pierś kurczaka z serem kozim i szynką na mieszanych sałatach
      - sezonowe warzywa w sosie mer rose
      - sałatka meksykańska z czerwoną fasolką i świeżą kolendrą
      - sałatka grecka
      - sałatka jarzynowa w dresingu aioli
      - sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem
      - antipasti rigatoni z warzywami i tuńczykiem
      - antipasti farfalle z serem pleśniowym i trójkolorową papryką

      zupa

      jedna z dwóch do wyboru

      - żurek staropolski
      - cebulowa z grzankami serowymi
      - zupa warzywna z zapiekanym kozim serem i boczkiem
      - barszcz czerwony z pasztecikiem
      - rosół z kury z makaronem domowym
      - krem z pomidorów z wiejską śmietaną
      - zupa krem z kurek z kasztanami
      - krem z borowików
      - chłodnik litewski z jakiem i szyjkami rakowymi
      - chłodnik z ogórka i świeżej kolendry z paskami wędzonego łososia

      dania gorące

      jedno z dwóch do wyboru
      - karmazyn w sosie maślano-cytrynowym
      - łosoś z rusztu w sosie z zielonego pieprzu
      - roladki z pangi w sosie kaparowym
      - roladki z soli i łososia z listkiem szpinaku w sosie szafranowym
      - sandacz w sosie śmietanowo imbirowym
      - pieczona kaczka z jabłkami w sosie wiśniowym
      - pierś indyka w sosie cumberland
      - grillowana pierś kurczaka zapiekana z mozzarellą i pomidorami
      - kotleciki cielęce w sosie cabernet
      - eskalopki cielęce z szynką parmeńską w sosie rozmarynowym
      - polędwiczki wieprzowe z rusztu w lekkim sosie z borowików
      - schab ze śliwką w sosie rozmarynowym
      - plastry polędwicy wołowej ze smażonymi pomidorami w sosie estragonowym
      - polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu


      drugi ciepły posiłek – grill lub ciepły bufet
      CIEPŁY BUFET

      - dwie propozycje dań z wymienionych powyżej
      - pieczone ziemniaki w dziewięciu ziołach
      - ryż z trzema curry
      - warzywa z wody

      dodatki

      - ogórki, oliwki, suszone pomidory
      - oliwy smakowe
      - ziemniaki w foli
      - sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem
      - kukurydza z wody
      - cztery rodzaje pieczywa
      - chrzan, musztarda, sos bbq, ketchup

      słodki stół

      trzy do wyboru
      - wybór ciasteczek i ciast
      - półmisek deserów włoskich; tiramisu, catalana, cannoli
      - świeże owoce
      - truskawki w czekoladzie
      - suszone owoce w sosie amaretto
      - musy; czekoladowe, waniliowe, owocowe
      - półmisek serów
    • kasia_niemcy Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 10:20

      Danie 1:
      Rosół drobiowy z makaronem

      Danie 2:
      De Volaille 75%
      Schab po staropolsku 75%
      Gordon Blue 30%
      Karkówka nadziewana śliwkami 30%
      Uda z kurczaka 30%
      Zrazy zawijane Belweder 30%
      Smażone pieczarki

      Sosy: ciemny pieczeniowy
      Myśliwski

      Ziemniaki z wody, ziemniaki zapiekane, frytki

      Surówki:
      Brokuły z wody
      Marchewka z wody
      Buraczki
      Biała kapusta
      Z kapusty pekińskiej


      Kompotu nie!!!

      Zimna Płyta:
      Rolada szynkowa w galarecie
      Karkówka faszerowana papryką
      Jajo w sosie tatarskim ( ale nie za dużo )
      Ozory w galaretce
      Śledź w oleju, śledź babuni
      Pstrąg faszerowany w galarecie ( + sandacz? )
      Wachlarz mięs
      Sałatka jarzynowa, z tuńczykiem, grecka z serem Feta,
      hawajska z
      Ananasem i kurczakiem
      Pieczywo ( bez masła )



      Dania gorące:
      Barszcz czerwony z pasztecikami
      Flaczki wołowe + bułka paryska
      Pierś drobiowa z sezamem i migdałami
      Zupa królewska ( 1 garnek dla młodej pary)
      Szaszłyk z pieczarkami
      Kuleczki drobiowe panierowane

      Kawa, herbata bez ograniczeń



      Poprawiny


      Danie 1:
      Żurek śląski z białą kiełbasą i jajkami

      Danie 2:
      Kotlet Gordon Blue
      Ziemniaki z wody
      Surówka

      Pozostałe przekąski, Pieczywoi masło, kawa i herbata bez ograniczeń











      • nionczka Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 10:56
        Nie Gordon Blue tylko Cordon Bleu wink
        • sziwer Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 11:19
          jej jak patrze na wasze menu to jedno pytanie mnie nachodzi? Ile to kosztuje???
          I tak nikt tego nie zje.
          Nasze menu:
          - rosół
          - pierś kurczaka z brzoskwinią, młode ziemniaczki, zestaw surówek
          - 2gie ciepłe danie - boeuf strogonoff z buleczką
          - 3cie ciepłe - barszcz czerwony z pasztecikiem
          - półmiski serów
          -półmiski wędlin
          - mięsa pieczone
          -schab po warszawsku
          - sałatka z tuńczykiem
          - sałatka grecka
          - jajka z pastą jajeczną
          -śledz w oleju
          -stolik wiejski czyli kaszanki itd
          + tort i ciasta pieczone w domu
          • postka Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 11:36
            u mnie akurat jak juz napisalam bede wybierac z podanych przez restauracje,
            takze nie bedzie tego az tak duzo. Bardzo zalezalo mi na tym, zeby jedzenie nie
            bylo standardowo-weselne, bo wychodze z zalozenia, ze rosol, schabowego i
            salatke jarzynowa to sobie kazdy w domu moze zjescsmile
          • inkageo Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 11:55
            Wiesz, to że będzie spory wybór to nie znaczy, że porcje będą wielkie. Jeżeli
            na obiad będą trzy różne mięsa to nie znaczy, że będą trzy porcje dla każdego,
            tylko, że każdy wybiera jedno z trzechsmile Więc pewnie ilość mamy taką jak Ty
            tylko będzie wybórsmile
    • mala831 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 11:04
      Wino musujące na powitanie, chleb i sól

      Zupy:
      1Rosół z makaronem
      Danie główne
      1Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami
      2Rolady wieprzowe duszone w sosie własnym
      3Pieczeń z cielęciny z grzybami leśnymi
      4Kotlet po szwajcarsku z serem i szynką
      Dodatki skrobiowe
      1Kluski śląskie
      2Ziemniaki
      3Surówki 4 rodzaje (mizeria, buraczki z cebulką, marchewka z jabłkiem,
      surówka z młodej kapusty z marchewką)
      Deser
      1Lody z polewą i owocami
      Zimna płyta
      1Mięsa pieczone
      2Roladki z mięs mieszanych
      3Galantyny z kurczaka i kaczki
      4Schab ze śliwkami i morelami w galarecie
      5Śledź w oleju i śmietanie
      6Ryba po grecku
      7Boczek faszerowany pieczony
      8Galareta staropolska z nóżek
      9Wędliny i sery podawane na platerach
      10Sałatka jarzynowa z jajkiem garnirowanym
      11Sałatka grecka
      12Sałatka z kurczaka i owoców (bez majonezu)
      Dania gorące
      1Barszcz z krokietem
      2Udziec wieprzowy pieczony podawany w całości
      3Gulasz cygański

      Tort z bitej śmietany
      Owoce
      Kawa, herbata


      Poprawiny

      Żurek z jajkiem i kiełbasą, szaszłyki drobiowe i wieprzowe, golonka peklowana,
      kiełbaski, kaszanka, karczek, sałatki sezonowe, grilowane warzywa, ziemniaki
      pieczone, pieczywo
      • monia19801 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 15:24
        u nas jest tak!
        Obiad :

        Bulion drobiowy z makaronem z ciasta naleśnikowego z warzywami

        Ziemniaki, kluseczki, frytki

        Schab po zbójnicku z grilowanym plastrem bekonu
        Panierowany filet z kurczaka nadziewany ziołowym masłem
        Roladka wołowa w ciemnym pieczeniowym sosie
        Frykadelki w ziołowym sosie

        Bukiet surówek

        Torcik lodowy z musem malinowym

        Przekąski:

        Deska pieczonych mięs ( schab. Karczek, boczek, szynka)
        Mozarella z pomidorami i bazylią
        Roladka ze sledzia i wędzonego łososia z sosem miodowo-musztardowym
        Sledź w oleju z krążkami czerwonej cebuli / rolada ze sledzia nadziewanego
        wędzonym łososiem z sosem musztardowo-miodowym
        Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i pieczonym bekonem/ trio zielonych sałat
        ze świeżymi warzywami i sosem czosnkowym
        Sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem
        Pasztet z kurczaka w sosie żurawinowym/ Pieczeń rzymska w sosie chrzanowym
        Ryba w galarecie / jaja nadziewane pastą z tuńczyka


        Danie ciepłe:
        Zupa gulaszowa
        Bigos / gołąbki mięsne z sosem pomidorowym i warzywne z sosem pieczarkowym
        Barszcz czerwony z pasztecikiem


        - powitanie chlebem i solą
        - lampka szampana w czasie toastu
        - 250 gram wódki Pan Tadeusz
        - napoje bezalkoholowe: 1 l napojów - woda, sok
        kawa, herbata

        - dekoracja stołów: świece , kwiaty, serwetki, ozdobne obrusy
        ( w wybranym przez państwa kolorze)
        - wynajem sali
        - obsługa kelnerska


        poprawiny

        bufet z zimnymi i gorącymi daniami, które zostały z pierwszego dnia

        poza tym
        żurek z białą kiełbasą
        duet pierogów ze skwareczkami
        peklowany karczek z sosem grzybowym
        ziemniaki zapiekane z cebulką i boczkiem


        w cenę zestawu nie wliczono orkiestry, ciasta , owoców
        • lacitadelle Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 17:19
          > Bulion drobiowy z makaronem z ciasta naleśnikowego z warzywami

          jaka fajna nazwa na rosół smile
    • globetrotter-ka Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 11:17
      Bylo nam trudno, bowiem miejsce w ktorym wyprawiamy wesele nie mialo gotowego
      menu, wszystko bylo do uzgodnienia.

      A co myslicie o pstragu w calosci? Pieczonego na grillu z maslem czosnkowym??
      Za duza papranina, co?
      • lacitadelle Re: Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 11:25
        zdecydowanie, a poza tym takie pstrągi są w 95% hodowlane i po prostu czuć je
        mułem (jadłam kiedyś w b. dobrej restauracji i niestety mocno się rozczarowałam).
        • globetrotter-ka Re: Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 11:28
          one wlasnie nie bylyby hodowane, dostalibysmy prosto od gorskich wedkarzy,
          probowalismy ich w zeszlym miesiacu... palce lizac... smile no ale jakby nie bylo,
          papranina pozostanie.. sad
          • lacitadelle Re: Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 11:40
            skoro macie dostęp do takich rarytasów, to może warto jednak zaszaleć - a może
            spróbujesz się jakoś zorientować, co na ten pomysł powie przynajmniej część
            gości (oczywiście zależy, ilu ich będzie i jaki masz z nimi kontakt)?
            • monitchka1 Re: Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 13:38
              Mam do wyboru 3 propozycje, mogę je oczywiście modyfikować.
              PROPOZYCJA I
              Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu
              Obiad – 165,00 zł/os
              Terina z pulardy
              Rosół z makaronem
              Zawijas z polędwiczki wieprzowej faszerowany leśnymi grzybami podawany
              z sosem pietruszkowym i plackami z tartych ziemniaków
              Szarlotka z bitą śmietaną
              Zimne przekąski – stół szwedzki
              Schab z pieczarkowym farszem
              Karczek pieczony w ziołach
              Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50%
              porcji
              Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji
              Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji
              Sałatka grecka 50% porcji
              Sałatka jarzynowa 50% porcji
              Śledź w jabłku i śmietanie
              Galaretka z kurczaka
              Ozorki w galarecie sherry
              Sosy i pikle do mięs
              Owoce sezonowe
              Makowiec, sernik wiedeński, placek ucierany z owocami po 50% porcji.
              Pieczywo mieszane
              Masło
              Ciepłe zakąski
              Włoska zupa Minestrone
              Fileciki drobiowe w delikatnym sosie Dijon podawany z ryżem duszonym z
              warzywami
              Barszcz czerwony solo
              Napoje
              Napoje ciepłe (kawa i herbata) bez ograniczeń podczas całego wesela
              Napoje zimne 1l/os


              PROPOZYCJA II
              Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu
              Obiad – 175,00 zł/os
              Orzechowy kurczak szefa kuchni
              Muślinowy krem z porów z grzankami czosnkowymi
              Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i parmezanem podawana z babeczką
              ziemniaczaną i sosem pietruszkowym
              Tiramisu
              Zimne przekąski – stół szwedzki
              Medaliony z polędwiczki wieprzowej marynowanej w zalewie czosnkowej z
              kremem z brokułów 50% porcji
              Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50%
              porcji
              Karczek faszerowany po diabelsku
              Schab pieczony w ziołach
              Jabłko z kremem serowo-koniakowym 50% porcji
              Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji
              Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji
              Sałatka grecka 50% porcji
              Sałatka jarzynowa 50% porcji
              Śledź pod pierzynką
              Galaretka z kurczaka
              Jajko w sosie tatarskim
              Sosy i pikle do mięs
              Szarlotka, sernik wiedeński, makowiec po 50% porcji.
              Owoce sezonowe
              Pieczywo mieszane
              Masło
              Ciepłe zakąski
              Beef strogonow
              Schab pieczony ze śliwkami podawany z plackami z tartych ziemniaków w
              sosie własnym
              Barszcz czerwony solo
              Napoje
              Napoje ciepłe (kawa i herbata) bez ograniczeń podczas całego wesela
              Napoje zimne 1l/os
              Tort
              Tort weselny 2 piętrowy

              PROPOZYCJA III
              Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu
              Obiad – 198,00 zł/os
              Terina z łososia
              Krem z zielonych szparagów z groszkiem ptysiowym
              Mieszek ze schabu faszerowany leśnymi grzybami podawany z babeczką
              ziemniaczaną i sosem koperkowym
              Panna cotta z musem owocowym
              Zimne zakąski – stół szwedzki
              Gruszki z kremem serowo-koniakowym z szynką wędzoną 50% porcji
              Polędwica wołowa faszerowana musem borowikowym w galarecie sherry 50%
              porcji
              Fileciki z polędwicy wieprzowej marynowane w sosie sojowo-majerankowym
              z kremem brokułowym 50% porcji
              Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50%
              porcji
              Schab z pieczony w ziołach 50% porcji
              Cocktail z krewetek w połówkach cytryny 50% porcji
              Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji
              Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji
              Sałatka grecka 50% porcji
              Sałatka jarzynowa 50% porcji
              Galantyna z kaczki w auszpiku 50% porcji
              Śledź pod pierzynką 50% porcji
              Owoce sezonowe
              Sosy i pikle do mięs
              Szarlotka, sernik wiedeński, placek ucierany z owocami po 50% porcji.
              Pieczywo mieszane
              Masło
              Przekąski ciepłe – serwowane przez obsługę
              Pikantna zupa chilli
              Filet z dorsza w sosie pietruszkowym podawany z plackami z tartych
              ziemniaków
              Barszcz czerwony z pasztecikiem
              Napoje
              Kawa i herbata bez ograniczeń
              Napoje 1l/os
              Tort
              Tort weselny 3 piętrowy
    • kocurki_dwa Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 15:56
      enu 115 zł/os. :



      - zupa do wyboru
      - rosół z makaronem
      - zupa, krem pieczarkowy z groszkiem

      - schab pieczony w sosie własnym

      - ziemniaki lub kluski śląskie

      - 3 rodz. surówek: np:

      - buraczki na zimno z chrzanem

      - biała kapusta

      - marchewka w śmietanie

      - wedliny 5 rodz., chrzan z jajkiem, sałatka meksykańska

      - rolmopsy z ogórkiem, śledź w śmietanie

      - galaretki drobiowe

      - płonący puchar lodowy z owocami

      - stek po chłopsku + ziemniaki w ziołach + surówka

      - blanszet drobiowy z warzywami

      - żurek z kiełbasą i jajkiem

      - Napoje: soki, cola, 7 up, fanta, mineralna

      - kawa, herbata na życzenie gości

      smile do wyboru
    • lubna menu na przyjęcie od 16 do 24 29.03.07, 17:06
      Powitanie:

      Szampan

      Przystawka:

      Roladka z indyka z brzoskwinią w sosie malinowym

      Zupa:

      Krem Nelusco

      Danie główne (3 porcje na osobę do wyboru z 5):

      Zraz zawijany po staropolsku
      Polędwiczka wieprzowa w sosie demi glass
      Kotlet schabowy soute z pieczarkami
      Kotlet de Volaille
      Łosoś z rusztu

      Dodatki:

      Ziemniaki z wody
      Frytki
      Kluski półfrancuskie
      Jarzyny gotowane
      Zestaw surówek

      Deser:

      Deser lodowo-owocowy „Malaga”

      Kolacja (3zakąski/osobę do wyboru z 10, 2 sałatki/osobę do wyboru z 2)

      Medalion cielęcy z jajkiem przepiórczym
      Schab „pawie oczko”
      Indyk w maladze
      Rolada drobiowa z omletem i szpinakiem
      Roladki z szynki:
      z kremem brokułowym
      ze szparagami
      Pstrąg w galarecie
      Paluszki krabowe w soli
      Łosoś wędzony
      Jajka z kawiorem
      Sałatka jarzynowa włoska
      Sałatka owocowa z puddingiem waniliowym
      Sos cumberland
      Sos tatarski
      Pieczywo + masło

      Do tego ciasta, owoce, tort i alkohole
    • martamey Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 19:24
      globetrotter-ka napisała:

      > Za tydzien bedziemy ustalali menu i potrzebuje pomyslow... smile I licze na Wasza
      > pomoc. Dziekuje

      Ja mam menu za 100zł
      organizacja wesel warszawa

    • konwalia-82 A wegetarian nie zapraszacie ?! 29.03.07, 19:38
      Tak mi się nasunęło, bo moja siostra nie je mięsa.
      A u Was wszystkie zupy mięsne i tylko u dwóch w drugim pojawiła się ryba.
      Pozdrawiam
      • zaczarowana13 Re: A wegetarian nie zapraszacie ?! 29.03.07, 19:46
        Oto przykładowe zestawy menu:

        Zestaw I

        Strudel z łososia w sosie pomidorowo-miodowym
        Grzybowa z frykadelkami
        Polędwiczki w sosie rokfor
        Rolady rybne i mięsne, pasztet, tym baliki drobiowe, kurczaki
        faszerowane, udźce wieprzowe, wędlina.

        Sałatki 3 rodzaje do uzgodnienia:

        capresse, z kurczaka i ananasa, jarzynowa, śledzie po grecku,
        pieczarkowa, z kalafiora i pomidorów, z brokułów.
        Ragout w cieście francuskim
        Roladki cielęce w sosie myśliwskim
        Barszcz czerwony z pierożkami grzybowymi
        Napoje zimne i gorące
        Owoce.

        Menu w cenie 150 zł brutto od osoby


        Zestaw II


        Rolada z perliczki z galaretką żurawinową
        Fume z grzybów
        Faszerowane zrazy z polędwicy
        Łosoś w całości, rolady mięsne, pasztet, tymbaliki drobiowe, kurczaki
        faszerowane, polędwica faszerowana serem i bazylią, wędlina.

        Sałatki 3 rodzaje do uzgodnienia:


        caprese, z kurczaka i ananasa, jarzynowa, śledzie po grecku,
        pieczarkowa, z kalafiora i pomidorów, z brokułów.
        Strogonow podany w pieczywie
        Kaczka w sosie miodowo-pomarańczowym
        Pulpety cielęce w sosie grzybowym
        Barszcz z diablotką
        Napoje zimne i gorące
        Owoce

        Menu w cenie 155 zł od osoby

        Propozycje dodatkowe:
        Cocktail w cenie 30 zł od osoby
        Tartinki:

        z sardynką
        z szynką
        z krewetką
        Korek z sera z oliwką
        Korek z łososia
        Szampan
        Napoje zimne

        Prosiak pieczony w plenerze 980 zł
        lub
        Płonący (flambirowany) podany w sali

        Przekąska słodka 12 zł od osoby (tort weselny, ciasta, ciasteczka)

        My decydujemy sie na zestaw w cenie 150zl/os
        +Przekaska slodka...

        Szczerze mowiac to menu jest ubogie...
      • lubna jam wegetarianka ;-) 29.03.07, 23:00
        Wegetarianin to i ryby nie zje, u mnie na weselu ja będę jedyną wegetarianką, poradzę sobie z warzywkami, owocami i ciastem wink Nie muszą mi specjalnie gotować, mało kto umie zrobić pyszne wegedanie..
        • ddu Re: jam wegetarianka ;-) 30.03.07, 11:26
          ja mam taki kłopot: moja siostra, swiadkowa i najlepszy przyjaciel są
          wegetarianami. jakis czas temu pytałam nawet na forum o propozycje dań wege,
          dostałam calkiem ciekawe propozycje. tylko ciekawe, czy pani kucharka to będzie
          potrafiła wszystko zrobić, bo jeszcze z nią nie rozamwiałam. powdzenia i -
          smacznego!
    • siog Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 30.03.07, 23:49
      wpisuje ale po angielsku...

      *Do wyboru gosci:

      Przystawka

      *Baked Fruits of the Sea wrapped in Filo Pastry served with a Lemon Beurre Blanc
      *A Trio of Melon , Spiced Chicken and Fresh Salmon with Crisp Salad Leaves, Herb
      Croutons and a Soy Bean Vinaigrette


      Zupa
      *Cream ofCcarrot & Orange soup
      *Roast Red Pepper Soup


      Glowne danie (tutaj sa 3 opcje do wyboru gosci)

      *Roast Rack of Lamb with a Herb Crust served with a Port and Rosemary Sauce
      *Prime Roast Sirloin of Beef veiled with a Red Wine and Shallot Jus
      *Baked Darne of Salmon on a bed of Wilted Greens drizzled with a Basil Pesto

      Deser
      *a light Chocolate and Baileys Torte set on a Lake of Chocolate and Cream
      *Champagne and Raspberry Mousse with a Red Berry Compote served with a Vanilla Syrup


      Kawa/herbata

      Wino biale/czerwone


      Az slina cieknie smile
      • zaczarowana13 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 31.03.07, 00:36
        hmm... Baileys...mniam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka