ma-la 17.04.07, 13:27 Jak przygotowania?? U nas juz z gorki - Pan Mlody nie przygotowany i kosciol do zalatwienia. A tak to wszystko juz czeka na 22 wrzesnia ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiliam my tez 22.09.07 17.04.07, 13:42 U nas to najwaznenijsze zalatwione-suknia zamowiona, koscoil zamowiony, sala tez - nauki malzenskie - w trakcie cos jezcze? Odpowiedz Link Zgłoś
rusma1 08 wrzesnia 17.04.07, 14:01 my na poczatku wrezsnia w plenerze jesli chodzi o przygotowania ja to juz sama nie wiem. najwazniejsze rzeczy sa. teraz zajmuje sie szczegolami... pozdrawiam (nie tylko) wrzesniowe forumki Odpowiedz Link Zgłoś
jezykkic Re: my tez 22.09.07 20.04.07, 17:15 My tez już to co najważniejsze mamy, tj. sala, fotograf, orkiestra, zdjęcia. Pan młody również wszystko ma, tylko ja zostałam. Narazie szukam butów, ale nie ma narazie w czym wybierać, bo nie chcę zapinanych wokół kostki i z zaokraglonymi noskami. Odpowiedz Link Zgłoś
misiak67 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 14:04 o kurczę, a my mamy 8 września i suknia jeszcze nie wybrana, umowa z restauracją nie podpisana, zaproszenia mają być przysłane w maju. buuu...zaczynam być w stresie ... mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
akacja_26 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 14:05 Ja tez 8 września i też bez sukni jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
daag Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 14:11 1 września. zarezerwowany termin w USC i restauracja na obiad oraz pub na imprezę dla przyjaciół. menu nie ustalone. stroje - mamy juz pomysły co do generaliów, ja mam umówiona krawcową, co do detali - typu buty, kapelusz itp - nie. zaproszenia - zbieramy się do robienia.... obrączki - w zasadzie wybrane. jakoś nie potrafię "panikowac"/ ot, bardzo się cieszę, i już. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 my też 08.09 19.04.07, 15:53 my tez 08.09 kościół już załatwiony,umowa z fotografem z kamerzystą i z salą, sukni też jeszcze nie mam nawet zamówionej,dopiero 20.05 na wybór fasonu.Zaproszenia w maju bedziemy zamawiac a nauki planujemy w czerwcu,teraz chodzimy na kurs tańca Odpowiedz Link Zgłoś
rusma1 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 14:11 no coz, dla pocieszenia, my nadal bez namiotu (czyli glownego dachu nad glowa dla gosci) ) ale co tam... zdazymy! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie1161 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 14:24 my 1 września, zaatwione mamy: termin w kościele, nauki i poradnię rodzinną i zebrane wszystkie dokumenty kościelne, na poczatku maja idę umówić się na podpisywanie protokolu pod koniec czerwca USC - dopiero w czerwca, do tego czasu muszę wykroić jeden dzień wolnego by pojechać do miasta, w którym się urodzilam po odpis aktu urodzenia Sala - zarezerwowana, na początku sierpnia mamy spotkanie z kierownictwem i wtedy powinniśmy powiedzieć im juz mniej więcej ile osób będzie, ustalić menu, sposób dekoracji sali oraz wziąć "mapkę" z rozkladem stolów, tak byśmy mogli zastanowić się jak rozsadzić gości i odnieść im ją już opisaną razem z karteczkami na stól. Karteczki przygotowane w kompie, tylko wydrukować Lista gości jest wraz z listą rezerwową, zaproszenia w większosci wydrukowane (tekst drukujemy sami, zostaly zaproszenia na sam ś lub, które będziemy wręczać na końcu oraz dla osób z listy rezerwowej, których nie wiemy jeszcze czy zaprosimy na sam ślub czy też na wesele),część zaproszeń rozdana, reszta będzie rozdana lub wyslana do polowy czerwca. DJ - zaklepany, pozostalo nam zastanowic się jakich utworów nie trawimy, na jakich nam zależy, jaka piosenka na pierwszy taniec, dla rodziców itd. oraz jakie zabawy. spotkamy się z nim w sierpniu fotograf - zaklepany, trzeba się zastanwić nad miejscem sesji plenerowej parę dni po ślubie sukienka - zamówiona, zaliczka wplacona, branie wymiarów 26 listopada, odbiór 11 sierpnia. welon będę mieć wcześniej, 16 lipca Buty dla mnie zamówione, odbiór za miesiac, pończochy i bielizna kupiona, do kupienia zostala podwiązka świadkowie - z mojej strony wybrana, M. się jeszcze zastanawia Garnitur, dodatki i buty dla M. - jeszcze nie kupione obrączi - upatrzone, zamawiać będziemy pod koniec maja lub w czerwcu kwiaty - mam namiary ns studio florystyczne, wybiorę się tam w czerwcu fryzjer i kosmetyczka - fryzura wybrana, makijaż też, zaklepany termin w dniu ślubu i miesiąc przed na odświeżenie koloru i balayege tort i ciasta - upatrzona cukiernia pod krakowem, zamówienie latem noclegi gosci - rodzina u rodziny, przyjaciele i reszta - kiedy będziemy mieli potwierdzenia przybycia transport gości z kościola na sale - jak wyżej podróz poślubna - upatrzona, niebawem rezerwujemy przystrojenie kościola i organista - do omówienia pod koniec maja przy okazji podpisywania protokolu auto - będzie nasze ufff, to chyba tyle Odpowiedz Link Zgłoś
nessie1161 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 14:39 aha, mamy tez upatrzoną hurtownie alkoholu i od paru miesięcy chodzimy na kurs tańca Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka_86 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 19.04.07, 23:40 My 29.września Mamy załatwione: -restauracja, -zespół, -termin w kościele zarezerwowany, Jesteśmy w trackcie katechez i zaczynamy kurs tańca. Zdążymy resztęęę??? Od czego zacząć Kobietki? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 14:35 ja również 1 września godzina 15 sala zmówiona. do zrobienia: suknia do poprawki (za długa) zarezerwować fryzjera i kosmetyczkę szukac butów i dodatków szukac garnituru taniego alkoholu\ wiecie czego się dowiedziałam?? że prawdopodobnie nasze śliczne mieszkanko otrzymamy nawet w połowie lipca!!! a miało byc dopiero pod koniec sierpnia \ traallalaa Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 14:36 aha i jeszcze od wczoraj chodzimy na nauki przedmałż. Bardzo nam sie tam podoba! Obrączki też już są Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_k Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 14:49 My też 1 września Mamy już załatwione: - sala - sesja - kamerzysta - zespół - kościół - nauki przedmałżeńskie - kurs tańca (zaczynamy we czwartek) - samochód - moja suknia zamówiona (przymiarki w ostatnich 2 tygodniach przed ślubem) - buty kupione - makijaż ślubny umówiony (makijąż próbny za sobą, SUPER i to chyba tyle. Załatwiamy dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_k Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 14:49 Aaaa i zaproszenia zamówione,dotrą do nas na początku maja Odpowiedz Link Zgłoś
mala831 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 20:16 My również 1 września jest już: sala, kamerzysta i fotograf,orkiestra, dekoratorka sali, suknia zamówiona, kościół zamówiony, nauki i poradnia za nami, zaproszenia i to chyba tyle Odpowiedz Link Zgłoś
karolina8484 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 19.04.07, 15:03 Ja też 1 wrzesnia. Sala zamówiona, nauki i poradnia za nami na szczeście, zespół jest, kamerzysta i fotograf też, suknia zamówiona i gacie pełne strachu jak sobie o tym pomyśle he he Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka82 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 15:48 A my 15 września Mamy: 1. zaklepaną sale (umowa czerwiec-lipiec) 2. orkiestrę (umowa podpisana) 3. kamerzystę i fotografa (umowa "na dniach") 4. umówioną godzinę w Kościele (opłaty koło lipca) Zabieramy się powolutku za robienie zaproszeń i rozglądamy się za strojami. Musimy jeszcze zorganizować transport gości mojego M. (ponad 100 km), wybrać menu, poszukać samochodu itd itd... czyli jeszcze jestem w lesie... ale te najważniejsze sprawy za mną grunt że Narzeczonego mam lepszego niż sobie wymarzyłam resztę da się zrobić Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 17.04.07, 16:02 Ja troszke martwie sie o poradnie przedmalzenska (tak sie to nazywa??). Mieszkamy za granica i musze w koncy wybrac sie do polskiego kosciola, zeby pogadac z ksiedzem.Nie wiem, czy musze zapisac sie do parafii tutaj rowniez, zeby dostac papier z owej poradni?? Ojoj! Musze sie wybrac, poki mam czas! Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka.k Re: Malo nas :)) 19.04.07, 15:20 Ja też we wrześniu i nie mamy wielu rzeczy np ani sukienki , ani garnituru, ani fryzjera a co najgorsze nie mamy nauk przedmałzeńskich nawet nie wiemy gdzie isć bo ja nie mam na to czasu. Mamy tylko sale, kościół , Dj i fotografa nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 19.04.07, 18:43 witam, my też we wrześniu, a dokładnie 29.09 (czyżby nikt inny tego dnia nie brał ślubu?!) mamy: -sale, -fotografa, kamerzyste -DJ'a, -ustaloną godzinę w kościele, -zrobione nauki (jeszcze tylko dzień skupienia dla narzeczonych i poradnia życia małżeńskiego) -wybrana i zamówiona suknia (w czerwcu pierwsza przymiarka) -garnitur pana młodego, -zaproszenia -obrączki wybrane, ale jeszcze nie zamówione to chyba wszystko :o) nie wiem jak wy ale ja sie w ogóle nie stresuje i jakoś tak mi minął "szał" przygotowań :o) pewnie się zacznie na krótko przed kiedy będziemy dopracowywać szczegóły Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
mexx100 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 19.04.07, 19:04 My 22. 09 .07 Sala załatwiona, sukienka wybrana, dj wybrany,fotograf też wybrany,godzina w kosciele załatwiona .... Odpowiedz Link Zgłoś
mela81 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 19.04.07, 19:45 większość spraw załatwiona jeszcze tylko strój pana młodego i samochód Odpowiedz Link Zgłoś
jaghooda Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 19.04.07, 20:06 Ja 29.09, załatwione to co chyba najważniejsze: termin w kościele, sala, orkirstra, nauki przedmałżeńskie (bez podradni), fotorgaf, i wstępny wybór sukni, a resztą sie na razie nie martwimy bo nie mamy czasu Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka97 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 19.04.07, 21:34 my tez29 wrzesnia prawie wszystko juz zalatwione teraz juz z gorki pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka_86 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 19.04.07, 23:44 My 29.września Mamy załatwione: -restauracja, -zespół, -filmowanie i fotografa, -termin w kościele zarezerwowany, Jesteśmy w trackcie katechez i zaczynamy kurs tańca. Zdążymy resztęęę??? Od czego zacząć Kobietki? Odpowiedz Link Zgłoś
kozafa Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 20.04.07, 00:27 Witam, ja też jestem wrześniową panną młodą Nasz dzień to 15 września, już tylko 148 dni Nie możemy się doczekać. Na dzień dzisiejszy mamy zamówioną mszę, zaliczony kurs przedmałżeński, zamówioną salę na wesele, buty , zespół muzyczny, kamerzystkę i to chyba wszystko. Za miesiąc idę zamawiać suknię u krawcowej. Pozdrawiam wszystkie wrześniowe pary młode Odpowiedz Link Zgłoś
szlemka Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 20.04.07, 01:03 Dziewczyny, niektóre z Was przerażają mnie stopniem Waszego zorganizowania . My pobieramy się 1.09 i mamy: - termin w kościele, - sala: zarezerwowana, kończymy ustalać menu i w przyszłym tygodniu pewnie podpiszemy umowę, - foto i kamerzysta: oboje to znajomi N, zajmujący się tym profesjonalnie- więc umowy nie mamy i pewnie nie będziemy podpisywać, ale mają zarezerwowany dla nas temin, - suknia: kilka dni temu zamówiłam, będzie najpóźniej w połowie lipca i to tyle. Nad resztą intensywnie (mniej lub bardziej) myślimy: - DJ: zajmuje się tym N, mówi, że nie mam się czym martwić, - nauki: jesteśmy zapisani na maj do Pallotynów, - zaproszenia: zaprojektuje je N, podobno ma już koncepcję- zajmiemy się tym w pierwszym tygodniu maja, - buty: chyba zamówię w Akcesie, wybieram się tam na początku maja, - fryzura: absolutnie nie mam koncepcji, ale mój fryzjer obiecał mi coś wymyślić, - make up: muszę zadzwonić do znajomej makijażystki, nie powinno być problemu, resztę zostawiamy sobie na lato . Mam nadzieję, że zdążymy, chociaż jak czytam niektóre powyższe posty to zaczynam panikować Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino To do Akcesu można IŚĆ??? Rozumiem, że... 20.04.07, 13:09 ...jesteś z Krakowa? Fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
szlemka Re: To do Akcesu można IŚĆ??? Rozumiem, że... 22.04.07, 23:06 Napisałam, że się wybieram, a nie że idę... A wybieram się samochodem, bo jestem z Wawy i na piechotę byłoby za daleko Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 20.04.07, 10:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=60992983 Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Sorry, cos za szybko kliknęłam. A chciałam... 20.04.07, 10:30 ...napisać, że w środę dołączyłam do grona wrześniowych )) Witajcie! Powyższy link prowadzi do opisu mojego stanu przygotowań oraz umysłu )) Odpowiedz Link Zgłoś
elemelek27 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 20.04.07, 10:36 Hej, witam wszystkie wrześniowe panny młode. Ja jestem na 8.09 i przygotowania trwają. Jestem na etapie wybierania zaproszeń i ustalania menu. W sobotę wybieramy obrączki. Suknia zamówiona więc teraz wymyślam do niej dodatki kwiaty itp. ( szukam w necie kolekcji obuwia ślubnego, bielizny, ciekawych wiązanek ) Spokojnie ze wszystkim zdążymy. Pozdrawiam i życzę udanych przygotowań)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Ach, czyli nie jest za wczesnie na obrączki? 20.04.07, 10:42 Chcieliśmy je zamówić w długi weekend, ale myśleliśmy, że się wszyscy popukają w czoło... Aha, z nowości: postanowiłam odłożyć na ślub buty, które sobie kupiłam w zeszłym tygodniu (no i teraz muszę dokupić coś następnego do latania...). I pożyczam od koleżanki koronkowy "płaszczyk" w kolorze ecru. Mam nadzieję, że z moja czerwoną sukienką będzie wyglądal ekstra. Czyli brakuje mi już tylko jakiegoś szala na wypadek chłodu i koronkowej parasolki, która ma mi zastąpić wiązankę. Dziś myślałam nad biżuterią. Chyba dam do profesjonalnego czyszczenia srebrne "dzwoniące" bransoletki, ktore mam po Babci )) Są mocno zaśniedziałe - sama nie dam rady. Odpowiedz Link Zgłoś
soleil08.09.07 Re: Ach, czyli nie jest za wczesnie na obrączki? 20.04.07, 14:27 my 08.09. zamówiona sunknia, kościól, sala na 120 osób, zespoł, skrzypek do kościoła za dwa tygdonie bukoujemy bilety i reerwujemy hotel na podróż poślubną,, zaproszenia rozdamy na poczatku lipca...i tak wszyscy wiedzą.. Pozdrowienia dla wszystkich wrześniówek.. (mało sie udzielam na forum, bo kończę studia i piszę pracę magisterska i już pracuję , więc same rozumiecie czasu brak na wszystko) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_u2 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 20.04.07, 17:31 Biorę ślub 22.09. i widzę, że z przygotowaniami jestem daleko w tyle...już się zaczynam bać, że z wszystkim nie zdążę. Mamy tylko salę, zespół, fotografa no i zarezerwowany termin w kościele. Szukam kamerzysty, auta. Rozglądam się za suknią. Przed nami jeszcze nauki przedmałżeńskie i wizyty w poradni. Chyba powoli zaczynam się załamywać, że nie zdążę...pozdrawiam Was wrześniowe kobitki Odpowiedz Link Zgłoś
stewe_griffin Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 20.04.07, 22:27 My nietypowo - piątek, 28.09. sala i kościół oczywiście zaklepane, nauki już za nami, jeszcze poradnia została - pewnie w wakacje zaliczymy.. obrączki wybraliśmy już w litopadzie.. moja suknia zamówiona w lutym, Pan Młody jak zwykle w rosole - coś czuję, że kupi ubranko 27.09. po południu .. zaproszenia już wstępnie wybrane, teraz szlifujemy listy gości i mam nadzieję, że niedługo wybierzemy się do drukarni i złożymy zamówienie.. dj również ma już zaklepany termin dla nas.. niestety nie mamy jeszcze ani fotografa, ani kamerzysty, ani samochodu .. fotografem i kamerką zajmuje się ciocia (pracuje w TV i ma sporo znajomych po fachu), a samochód mamy na oku, tylko zamówić trzeba.. nasza sytuacja jest o tyle wygodniejsza, że w związku z piątkiem nie bedzie raczej chętnych na usługi z zakresu 'ślubne', więc jeszcze się nie przejmuję, że kilka rzeczy zostało do załatwienia.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia9 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 21.04.07, 13:35 my 01.09!!! mamy kościół, jestesmy w trakcie nauk, mamy sale, dj, kamerzyste i fotografa. teraz jestem na etapie szukania sukni cięzki wybór, bo co druga to ładniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
martucha55 ja też 1 września:) we Wrześni:) 21.04.07, 16:32 mam sale, fotografa,zespół, szukam kamery i sukni Odpowiedz Link Zgłoś
nesicha Re: ja też 1 września:) we Wrześni:) 21.04.07, 16:48 ja niedaleko, bo w Poznaniu chcesz szyc, czy kupic gotowa? ja wstepnie znalazlam model sukni wlasnie krawcowej ze wczesni, ale chce przerobic i zmienic material na biala tafte Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja22 Re: ja też 1 września:) we Wrześni:) 21.04.07, 22:16 My 22 września. Mamy już salę, kucharza, kamerzystę, fotografa, zespół, samochód. Jesteśmy w trakcie nauk. W maju chcemy kupić obrączki i zamówić zaproszenia. I musze wkońcu zacząć szukać suknię Odpowiedz Link Zgłoś
martucha55 Re: ja też 1 września:) we Wrześni:) 22.04.07, 11:12 Najpierw chciałam szyć, ale teraz już nie wiem. Boję się, że jak mi krawcowa uszyje to suknia będzie odbiegała zbyt dużo od oryginału na początku chciałam szyć właśnie u krawcowej która ma ma salon we Wrześni i w Kostrzynie,więc może myślimy o tej samej, ale tak na prawdę to nie wiem do końca jaki ona poziom prezentuje Odpowiedz Link Zgłoś
szlemka Re: ja tez z 1 wrzesnia z godz. 15.00 :)))) 22.04.07, 23:11 My dokładnie tak samo )) Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela 29 wrzesien 21.04.07, 23:22 ja mam nerwy wszytko przygotowane niby ale jakos coraz wiecej mysli mnei nachodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ewciaaaa1 Re: Powtarzam sie :)) Jak tam wrzesniowe kobitki? 22.04.07, 11:28 My tez 22 wrzesień!!! Na razie mamy załatwione: -fotograf -kamerzysta -sala z czego: -kościół będzie już za niedługo -na samochód nie mam zupełnie pomysłu -obrączki tez stanowią problem, bo nic nie umiem dla siebie znaleźć Ale jakoś to będzie, w końcu musi być ubrania dla pani i pana młodych dopiero w maju, bo niestety nie ma nas w kraju i obawiam sie, ze nie zdąrzę ze wszystkim... a propos jak to jest z ta poradnia małżeńska i naukami? ja myślałam, ze to trzeba zrobić jakieś 3 miesiące przed ślubem, czy nie tak? bo widzę, ze jest kwiecień a niektórzy napisali, ze już są po ja bym wiele dala, żeby już być po... Pozdrawiam Was wrzesniowe kobitki!! Odpowiedz Link Zgłoś
renatalorens 1 wrzesień :) 23.04.07, 11:11 Witam My tez ślubujemy we wrześniu. Raczej wszystko załatwione już - fotografowie - sala + kucharka + obsługa - samochód - DJ - sukienka moja się szyje - garnitur już wybraliśmy - obrączki już mamy - termin z księdzem ustalony, tylko jeszcze nauki i poradnia i ustalenie co i jak bo bierzemy ślub w 3 parafii - zaproszenia ustalone, trzeba tylko wykonać (będe sama robiła) Nie ma tylko takich szczegółów jak buty, krawat i tp. Ale trzymam rękę na pulsie Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś