Dodaj do ulubionych

Chora Czeczenka zostanie wydalona?

19.01.10, 23:41
Pani Małgorzato, co za wrażliwość na cierpienia bliźnich! Bardzo Pani
wysubtelniała pod tym względem od czasu śmierci dziecka "Agaty".
Obserwuj wątek
    • Gość: wiejska baba ratammmmmsynu to jest niżej poziomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 10:21
      i nie na temat
      • Gość: ratatatam Re: ratammmmmsynu to jest niżej poziomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 11:47
        O sukcesach tak wybitnych dziennikarzy należy pamiętać, w końcu nie każda ich
        akcja kończy się powodzeniem. Poza tym zawsze są szanse, że w przypadku tej
        Czeczenki pani redaktor okaże się równie skuteczna. Radujmy się więc!
        • biniou mieszkanie, wyżywienie, comiesięczne kieszonkowe.. 20.01.10, 15:03
          plus opieka zdrowotna! Ilu Polakow dostaje od panstwa mieszkanie
          wyzywienie i kieszonkowe?
          Jeszcze meczet jej wybudujcie, potem odwdziecza sie nam bombami i
          zamachami!
          Won do Czeczenii! Wojna sie juz skonczyla.
      • ratatatam Re: ratammmmmsynu to jest niżej poziomu 20.01.10, 11:50
        O sukcesach tak wybitnych dziennikarzy należy pamiętać, w końcu nie każda ich
        akcja kończy się powodzeniem. Poza tym zawsze są szanse, że w przypadku tej
        Czeczenki pani redaktor okaże się równie skuteczna. Radujmy się więc!
    • tajnos.agentos "ratatamie" 20.01.10, 10:46
      ratatatam napisał:

> Pani Małgorzato, co za wrażliwość na cierpienia bliźnich! Bardzo Pani
      > wysubtelniała pod tym względem od czasu śmierci dziecka "Agaty".

"Nie do rymu, nie do taktu - wsadź se wuja do kontaktu".
      • Gość: MP Re: "ratatamie" IP: *.range217-44.btcentralplus.com 20.01.10, 11:45
        A co porabia w miedzyczasie jej maz? Walczy o niepodleglosc czegos tam i ma
        spokoj, ze podatnicy polscy beda dbac o jego rodzine? Super.
        • monika.c Re: "ratatamie" 20.01.10, 12:40
          A jak agielscy czy francuscy podatnicy dbali o polskie rodzinie w
          czasie np. satnu wojenego to wtedy mialo to oczywiscie uzasadnienie,
          prawda?

Solidarnosc z bieda lub biednymi ludzmi nalezy okazywac bez wzgledu
          na ich narodowosc czy przynaleznosc etniczna.
          Coz warta jest szczodrosc jesli okazuje sie ja tylko osobom tej
          samej narodowsci?
          • tajnos.agentos Re: "ratatamie" 20.01.10, 12:52
            No to zadbaj o nią i o jej rodzinę. Nie żebym był przeciwny przyjmowaniu
            uchodźców, ale niech to będą rzeczywiści uchodźcy - nie ekonomiczni,
            szukający przede wszystkim socjalu. Dziś Czeczeni leją się przede wszystkim
            między sobą - poszczególne klany o przywództwo oraz wszystkie razem z klanem
            Kadyrowa, który poszedł na współpracę z KGB. Gruzinów też powinniśmy przyjmować?
            I kogo jeszcze? A w ogóle, to dlaczego procedura trwała aż 2 lata???
            • monika.c Re: "ratatamie" 20.01.10, 13:08
              A skad masz takie przekonanie, ze to jest uchodzca ekonomiczny?

Poza tym dosc duzo podrozuje po Azji i widzialam tam biede, o ktorej
              ci sie nie sni. Otworzylo nmi to oczy i wiem, zemy zyjemy w bardzo
              uprzywilejowanym swiecie. Mamy wszystko, a jesli nei mamy to mamy
              szanse, zeby to zdobyc.
              Nie chcialbys zyc w warunkach, w ktorcyh zyja te rodziny. A
              emigracjia, nawet zarobkowa (ktora uprawiaja miliony Polakow!) nie
              jest latwym wyborem w zadnym wypadku.
              Ale kazdy ma prawo do lepszego zycia dla siebie i swoim dzicie.

A ja robie co moge, zeby takim rodzinom pomoc.
              Moze tez sie przylaczysz pomagajac np. tym, ktorzy zostali w swoich
              krajach?
              Np przez udzielanie mikro pozyczek na www.kiva.org?
              • tajnos.agentos Re: "ratatamie" 20.01.10, 13:23
                monika.c napisała:

> A skad masz takie przekonanie, ze to jest uchodzca ekonomiczny?

Nie wiem jak w Anglii, ale w Polsce osoby, które wystąpiły o przyznanie statusu
                uchodźcy są dokładnie "prześwietlane". Poza tym, trafia do nas całkiem sporo
                uchodźców cofanych z innych krajów UE - także z Anglii.

> Poza tym dosc duzo podrozuje po Azji i widzialam tam biede, o ktorej
                > ci sie nie sni. Otworzylo nmi to oczy i wiem, zemy zyjemy w bardzo
                > uprzywilejowanym swiecie. Mamy wszystko, a jesli nei mamy to mamy
                > szanse, zeby to zdobyc.

Ojojojoj! No bardzo przepraszam, Wasza Wielmożność, ja nigdy nigdzie nie byłem i
                nic nie widziałem...:D

> Nie chcialbys zyc w warunkach, w ktorcyh zyja te rodziny.

Jest weiele rodzin żyjących w jeszcze gorszych warunkach.

A
                > emigracjia, nawet zarobkowa (ktora uprawiaja miliony Polakow!) nie
                > jest latwym wyborem w zadnym wypadku.

Różnica jest zasadnicza: tamci pracują i nie należą im się żadne specjalne
                apanaże, rodzaju darmowa opieka lekarska, zakwaterowanie, kieszonkowe, wyprawki
                dla dzieci itd.

> Ale kazdy ma prawo do lepszego zycia dla siebie i swoim dzicie.

Frazesy, komunały, truizmy...

> A ja robie co moge, zeby takim rodzinom pomoc.

Chwała Ci za to! Co im dajesz?

> Moze tez sie przylaczysz pomagajac np. tym, ktorzy zostali w swoich
                > krajach?
                > Np przez udzielanie mikro pozyczek na www.kiva.org?

Żartujesz sobie??? Sam bym bardzo chętnie zaciągnął jakąś nieoprocentowaną
                pożyczkę...D
                • monika.c Re: "ratatamie" 20.01.10, 13:30
                  No i zycze Ci wszystkiego najlepszego i zadowolenia z zycia!!!

Widze ze i biedni Ci przeszkadzaja i bogatsi rowniez (zwlaszcza tacy
                  Wielmozni, ktorzy maja kase i czas na jakies wycieczki po Azji) -
                  co trzeba zrobic, zeby sobie zasluzyc na Twoj szacunek i byc
                  traktowanym na rowni z Toba?

No i widze, ze gdyby tak Tobie sie szansa trafila na cos darmowego,
                  cos za co inni podatnicy zaplaca, to tez nie pogardzisz ;)
                  Mam nadzieje jednak, ze stosujesz sie do swoich wlasnych rad i
                  ciezko na wszystko pracujesz!
                  • tajnos.agentos Re: "ratatamie" 20.01.10, 13:36
                    monika.c napisała:

> No i zycze Ci wszystkiego najlepszego i zadowolenia z zycia!!!

Dziękuję, nawzajem.:P

> Widze ze i biedni Ci przeszkadzaja i bogatsi rowniez (zwlaszcza tacy

Widzę, że mamy jeszcze jedną przemądrzałą, co to wszystko wie najlepiej - bo ma
                    wizję i misję.

> Wielmozni, ktorzy maja kase i czas na jakies wycieczki po Azji) -
                    > co trzeba zrobic, zeby sobie zasluzyc na Twoj szacunek i byc
                    > traktowanym na rowni z Toba?

Nie chrzanić bez sensu.

> No i widze, ze gdyby tak Tobie sie szansa trafila na cos darmowego,
                    > cos za co inni podatnicy zaplaca, to tez nie pogardzisz ;)

Ja to się mówi "jak dają - bierz, jak biją - uciekaj".:P

> Mam nadzieje jednak, ze stosujesz sie do swoich wlasnych rad i
                    > ciezko na wszystko pracujesz!

Oczywiście.
                    • monika.c Re: "ratatamie" 20.01.10, 13:44
                      No to widzisz ta Pani stosuje Twoja zasade i bierze, jak daja ;)

A ja staram sie bardzo szanowac Twoje poglady. I pozwalam Ci
                      nawet 'chrzanic bez ssensu' do woli. Na zdrowie!

A swoja droga to ja zuwazylam u Ciebie taka folozofie - biedni
                      emigranci ekonomicznie niech zostana tam, gdzie sa. Tutaj maja nie
                      przyjezdzac. Pomagac im tam te znie bedziemy, bo to nam sie nalezy i
                      nam jest potrzebne.
                      A ze sie urodzili w biedzie albo w biednym kraju ich wina.

Bardzo chcialabym wszystko wiedziec, bo moze wtedy wiedzialabym, jak
                      biede wyeliminowac ze swiata.

Pozdrawiam!
                      • tajnos.agentos Re: "ratatamie" 20.01.10, 13:56
                        Aha. Rozumiem, że jeśli ja przyjadę - dajmy na to do UK i zgłoszę gdzie trzeba
                        że jestem biednym uchodźcą z Polski, to natychmiast mi pomogą, bo mi się należy
                        jak psu micha - i już nie będę biedny, tak? No proszę, jaka tam kultura...:DDD
                        • monika.c Re: "ratatamie" 20.01.10, 14:17
                          I zyczylibysmy sobie takiej kultury w Polsce!

Ale ty bys sie oczywiscie nigdzie nie zglosil, bo przeciez ty nie
                          zylbys nigdy na koszt podatnika moj drogi tajnos.agentos.
                          Wiec nie ma, o czy mowic... ;)
                          • tajnos.agentos Re: "ratatamie" 20.01.10, 14:32
                            Kochanie, o tych sprawach to ja cokolwiek wiem, więcej niż się wypisuje w
                            gazecinach. I nie poruszają mnie krokodyle łzy i granie na uczuciach. Skoro tam
                            taka kultura, to dlaczego tylu uchodźców jest stamtąd zawracanych do Polski -
                            jako pierwszego kraju UE, którego granicę przekroczyli?:DDD
                            • monika.c Re: "ratatamie" 20.01.10, 14:41
                              Po pierwsze nie mow do mnie kochanie.
                              Po drugie skad ty tyle wiesz i d o tego wiecej niz gazety? Czyzbys
                              dosatwal jakies tajne informacje o tym, ze uchodzcy starajacy sie o
                              wjazd do Anglii sa odsylani do Polski???
                              Szkoda, ze takie informacje do publicznej wiadomosci nie sa
                              podawne...
                              A moze sa po prostu niesprawdzone informacje i raczej nikt by w to
                              nie uwierzyl?

A w UK kultura tolerancji jest naprawde na wysokim poziomie. Co nie
                              oznacza, ze kazdemu sie wszystko nalezy.
                              Ale musze Ci powiedziec, ze niewiele jest osob, ktore powiedzialy by
                              rzeczy, ktore ty mowisz, bo to tuttaj po prostu wstyd.
                              Z drugiej strony Anglia przez wiele lat budowala to wielokulturowe
                              spoleczenstwo i mniejmy nadzieje, ze podobne standardy wpolzycia
                              kiedys takze stana sie norma w Polsce.
                              • tajnos.agentos Re: "ratatamie" 20.01.10, 14:52
                                monika.c napisała:

> Po pierwsze nie mow do mnie kochanie.

Ja nie mówię, ja piszę - kochanie.:P

> Po drugie skad ty tyle wiesz i d o tego wiecej niz gazety? Czyzbys
                                > dosatwal jakies tajne informacje o tym, ze uchodzcy starajacy sie o
                                > wjazd do Anglii sa odsylani do Polski???

Akurat te informacje nie są tajne.

> Szkoda, ze takie informacje do publicznej wiadomosci nie sa
                                > podawne...

Odpal google'a:
                                www.udsc.gov.pl/Statystyki,229.html
                                > A moze sa po prostu niesprawdzone informacje i raczej nikt by w to
                                > nie uwierzyl?

Nie wierz. Przymusu nie ma.

> A w UK kultura tolerancji jest naprawde na wysokim poziomie. Co nie
                                > oznacza, ze kazdemu sie wszystko nalezy.

Naprawdę??? No proszę, więc dlaczego ma się należeć w Polsce?

> Ale musze Ci powiedziec, ze niewiele jest osob, ktore powiedzialy by
                                > rzeczy, ktore ty mowisz, bo to tuttaj po prostu wstyd.

Mi tam nie wstyd. Poza tym, ja piszę.

> Z drugiej strony Anglia przez wiele lat budowala to wielokulturowe
                                > spoleczenstwo i mniejmy nadzieje, ze podobne standardy wpolzycia
                                > kiedys takze stana sie norma w Polsce.

No tak... Bez komentarza.:DDD
                                • monika.c Re: "ratatamie" 20.01.10, 15:02
                                  No ja tez zostawiam bez komentarza.

I powodzenia.
                                  • Gość: olo Re: "ratatamie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 08:00
                                    nie mogę znaleźć odpowiedz moniki c - co robi dla tych ludzi, bo napisała, że wszystko co może, a na razie tylko posty pisze
                                    • monika.c Re: "ratatamie" 21.01.10, 22:53
                                      Glownie pozyczam pieniadze w ramach mikro pozyczek.
                                      Sami mozecie sie przylaczyc na ww.kiva.org

No i pomagam kobietom walczyc o swoje prawa. Uczymy je niezaleznosci i tego, ze
                                      nalezy im sie szacunek i rowne traktowanie wobec prawa.

• tajnos.agentos Re: "ratatamie" 22.01.10, 08:00
                                        monika.c napisała:

> No i pomagam kobietom walczyc o swoje prawa. Uczymy je niezaleznosci i tego, ze
                                        > nalezy im sie szacunek i rowne traktowanie wobec prawa.

Czeczenkom też? No to powodzenia, tylko w takim razie bardzo uważaj na
                                        Czeczenów...:DDD
                                        • monika.c Re: "ratatamie" 23.01.10, 21:59
                                          A znasz jakiego Czeczena, zeby sie tak negatywnie o nich wypowiadac?

Nie obawiam sie ich bardziej niz polskich mezczyzn
                              • biniou Re: "ratatamie" 20.01.10, 15:12
                                monika.c napisała:

> A w UK kultura tolerancji jest naprawde na wysokim poziomie. Co
                                nie
                                > oznacza, ze kazdemu sie wszystko nalezy.
                                > Ale musze Ci powiedziec, ze niewiele jest osob, ktore powiedzialy
                                by
                                > rzeczy, ktore ty mowisz, bo to tuttaj po prostu wstyd.
                                > Z drugiej strony Anglia przez wiele lat budowala to
                                wielokulturowe
                                > spoleczenstwo i mniejmy nadzieje, ze podobne standardy wpolzycia
                                > kiedys takze stana sie norma w Polsce.

A ja mam nadzieje, ze nigdy podobne "standardy wspolzycia" nie
                                stana sie norma w Polsce. Twoje "standardy" to bomby w metrze,
                                autobusach i samolotach, meczety, szariat... i Brytyjczycy, ktorzy
                                staja sie obcy we wlasnym kraju.
              • biniou Re: "ratatamie" 20.01.10, 15:07
                monika, czy w zwiazku z tym mamy przyjac miliard Azjatow, bo zle im
                sie zyje w Azji?
                Jezeli jestes taka dobra, to przyjmij sobie te Czeczenke pod wlasny
                dach, tylko sie nie zdziw, kiedy zaczniesz jej przeszkadzac, bo nie
                nosisz scierki na glowie i nie modlisz sie piec razy dziennie na
                dywaniku.
                • monika.c Re: "ratatamie" 20.01.10, 15:23
                  Mialam juz nie odpisywac, bo zaraz mnie wywala z pracy za siedzenie
                  na sieci ;)

Sluchajcie - ja nie mowie, ze mam lekarstwo na biede, na glod w
                  Azji. I wiem, ze Polska ani Europa nawet problemu nie rozwiaze.

Ale mysle, ze wszystkim by sie przydalo troche tolerancji i
                  zrozumienia dla innych. Zwlaszcza, jesli sa w ciezkiej sytuacji.
                  Moze trzeba takiej sytuacji doswidczyc, zeby wiedziec, co sie wtedy
                  przezywa?

Moze mieszkanie wsrod Azjatow i muzulmanow pomaga tez, zeby
                  zrozumiec, ze to sa ludzie tacy, jak my i ze mi im nie
                  przeszkadzamy? I ze tak naprawde jestesmy do siebie podobni.
                  Stereotypy rodza sie z niewiedzy i ze strachu.

Azjatom w Azji zyje sie ciezko, czasami dobrze, czasami zle. Bylam i
                  widzialam, ze nie jest latwo. I mysle, ze moge pomoc tyle, ile moge.
                  A wiekszosc z nich i tak chce zostac u siebie.
                  • tajnos.agentos Re: "ratatamie" 21.01.10, 07:58
                    1/ Stosunek polskiego państwa do uchodźców wynika z obowiązującego w Polsce
                    prawa (polskiego i unijnego), uczestnictwa Polski w międzynarodowych
                    organizacjach oraz podpisanych i ratyfikowanych przez Polską międzynarodowych
                    umów. Polskie instytucje zajmujące się uchodźcami są nadzorowane i regularnie
                    kontrolowane przez instytucje międzynarodowe.
                    2/ Procedury rozpatrywania wniosków w Polsce są takie same, jak wszędzie, choć
                    rzeczywiście żenująco długie.
                    3/ We wszystkich sytuacjach, które nie wchodzą w zakres obowiązków polskiego
                    państwa jest wielkie pole do popisu dla organizacji pozarządowych - takich, jak
                    Caritas, Centrum Wolontariatu i wiele innych.
                    3/ Nic o mnie nie wiesz i braki te próbujesz wyrównać bujną wyobraźnią. Nic nie
                    mam przeciw osobom innych kultur, nieraz, nie dwa i nie pięć w moim życiu miałem
                    z takimi do czynienia i problemy były wielką rzadkością. Mam za to wiele do
                    zarzucenia osobom, które wymagają jakiegoś specjalnego traktowania. Niestety, w
                    świetle wciąż powtarzających się "zadym" z ich udziałem - takich, jak choćby
                    niedawne zatrzymanie pociągu oraz rosnących wymagań do takich zaliczam właśnie
                    Czeczenów.
                    • monika.c Re: "ratatamie" 21.01.10, 21:14
                      Jezeli zle Cie oceniam, to przepraszam...

Takie odnioslam wrazenie
      • superprawda Polska to nie przytulek dla czecznow! 20.01.10, 11:46
        I bardzo dobrze ze chca ja deportowac! Dsoc wpuszczania tu wyznawcow
        Allaha!!!! Polska nalezy do EU moze jeszcze nie zauwazyliscie, ale do
        EU nie wpuszcza sie kazdego kto chce tu wjechac i zrec pieniadze
        podatnikow!!!
        • monika.c Re: Polska to nie przytulek dla czecznow! 20.01.10, 12:46
          Ja jestem jedna z tych, ktorzy nie zauwazyli. Mieszkam w UK i
          wciaz 'wpuszcza sie' tutaj osoby, ktore z powodu ciezkiej sytuacji
          materialnej nie moga sie utrzymac w swoim kraju.

Dosc duzo podrozowalam po Azji i Srodkowym Wschodzie i widzialam
          biede, ktorej na szczescie malo kto w Polsce doswiadczyl.
          To nie jest wina tych ludzi, ze sie w biedzie urodzili i nie ich
          wina, ze kolor ich skory czy wyznanie wyroznia ich w Europie.
          Kazdy ma za to prawo do tego, zeby sie z tej biedy wyrwac. A wydaje
          mi sie, ze my, jako 'bogaci' ludzie zachodu mamy moralny obowiazek
          im w tym pomagac.
          Nie znam ludzi, ktorzy przyjezdzaja 'zrec pieniadze podatnikow', o
          wiele czesciej widze takich, ktorzy chca ciezko pracowac i zyc z
          godnoscia.

A wyznanie? Mam nadzieje, ze nie uwazasz, ze twoje chrzescijanskie
          korzenie czynia Cie lepszym, bo wtedy zaprzeczasz, ze one cokolwiek
          dla Ciebie znacza.
          • Gość: europejczyk [...] IP: 94.75.121.* 20.01.10, 17:22
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • w.i.l A gdzie podział się małożonek? 20.01.10, 11:46
      Ulotnił się?
      • Gość: ... Małżonek pewnie zbiera na budowę meczetu. IP: 80.48.2.* 20.01.10, 12:20
        Ta kobieta powinna się cieszyć, że zapewniono jej kosztowną opiekę medyczną.
        Skoro kierowały nią przesłanki ekonomiczne to sytuacja zdaje się, że jest klarowna.
        • monika.c Re: Małżonek pewnie zbiera na budowę meczetu. 20.01.10, 12:48
          Mysle, ze przede wszystkim pijany kierowca, ktory ja potracil
          powienien miec z tego powodu problemy, a nie ta Pani.

Czy to jej wina, ze ulegla wypadkowi?

Mysle, ze tez chcialbys, zeby zapewniony Ci 'kosztowna opieke
          zdrowotna', gdybys (nie daj Boze!) ulegla wypadkowi zagranica.
        • Gość: titta Re: Małżonek pewnie zbiera na budowę meczetu. IP: *.botany.gu.se 20.01.10, 12:51
          Powinna sie cieszyc? Ze ja ktos potracil? Skad sie biora takie
          dranie jak ty?
    • janusz990 Na pewno urzednicy oczekuja lapowy i to w Euro. 20.01.10, 11:53
      Polska szybko zapomniala jak nas milionami podrzucali obcym panstwom.
      • tajnos.agentos Re: Na pewno urzednicy oczekuja lapowy i to w Eur 20.01.10, 11:59
        A wiesz, synku że w zeszłym roku z samej tylko Francji deportowano 30 000
        nielegalnych i półlegalnych imigrantów (na przykład takich niby uchodźców,
        którzy tak naprawdę byli zwykłą emigracją zarobkową)? Daleko nam do
        "cywilizowanych" standardów...:P
      • takisobiejac Janusz - masz rację! 20.01.10, 12:04
        Trafne spostrzeżenie, Januszu!
        Już zapomnieliśmy jak za komuny przyjmowało nas każde, nawet biedne (RPA,
        Brazylia) państwo!
        Teraz w dupie mamy innych, oni są nieważni. Tylko jak coś zrobią Polakowi w
        Szkocji, Irlandii czy w Pakistanie (bidulek Stańczak) to jest wielkie larum jak
        śmią tykać naszego.
        Tak jak kocham tą polską ziemię tak nie cierpię debilnego toku myślowego
        Polaków. Rasizm, ksenofobia, nietolerancja - to nasze największe przywary.

djamaladdin.blog.pl - blog człowieka myślącego!
        • monika.c Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 12:52
          Tez sie zgadzam!

Niestety, nie tylko w Polsce panuje takie myslenie. Brak nam jeszcze
          solidarnosci z innymi, zwlaszcza tymi, ktorzy maja naprawde powazne
          problemy. Mowia, ze syty glodnego nie zrozumie i chyba maja racje.

Bardzo ciezko ludziom zrozumiec problemy ludzie, ktorzy sa od nich
          inni - kolorem skory, wyznaniem, narodowoscia. Tacy ludzie budza w
          nas chyba strach przed nieznanym i nie umiemy im wspolczuc.
          W Polsce mysle, ze wynika to takze z tego, ze nasze spoleczenstwo
          jest bardzo jednorodne i wszyscy wydaja sie tact sami.
          • tajnos.agentos Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 13:00
            W Polsce też są ludzie głodni. Poza tym, co innego imigranci, którzy chcą
            pracować, co innego osoby mające wyłącznie wymagania.
            • monika.c Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 13:19
              Wszedzie sa glodni ludzi i wszystkim im trzeba pomagac bez wzgledu
              na narodowosc. A juz tym bardziej wyznanie!
              My mamy obowiazek pomagac kazdemu, kto pomocy potrzebuje.

I skad u Ciebie przekonanie, ze ta rodzina jest tutaj, zeby odnosic
              korzysci ekonomiczne?
              • tajnos.agentos Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 14:00
                forum.gazeta.pl/forum/w,62,105955893,105978237,Re_Janusz_masz_racje_.html
          • tajnos.agentos Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 13:13
            Solidarnośći??? Dlaczego w ramach tej solidarności mamy kogoś utrzymywać? Proszę
            bardzo - jeśli szukają lepszego życia, niech się biorą do roboty. Nie mam nic
            przeciwko obcokrajowcom, jeśli są traktowani na równi z Polakami - a tego
            w tym przypadku nie widzę...
            • monika.c Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 13:21
              Nie mow MY, bo wydaje mi sie, ze ty akurat nikogo nie utrzymujesz.

A w ramach jakiej Solidarnosci w takim razie pomagano Polsce w
              czasach stanu wojennego?
              Albo budej sie drogi w Polsce z funduszy UE? Podatnicy Angielscy
              powinni tego zabronic - bo to przeciez ONI placa...
              • monika.c Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 13:22
                No i ja mysle, ze ta solidarnosc nazywa sie ludzka solidarnoscia
                • tajnos.agentos Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 13:48
                  Solidarność nie polega na utrzymywaniu darmozjadów. Fakt że ktoś ma dzieci, nie
                  daje żadnych przywilejów. Nie mam nic przeciw tej Czeczence ale jeśli nie
                  znaleziono podstaw by przyznać jej status, powinna opuścić terytorium Polski.
                  • monika.c Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 14:20
                    Ale na jakiej podstawie nazywasz innych darmozjadami?

Czyz panstwo Polskie nie powinno lozyc na leczenie kobiety, ktora
                    potracil obywatel tego panstwa (bedacy pod wplywem alkoholu do tego)?
                    I pozwolic jej przynajmniej przebywac na swoim terenie, az nie
                    wyzdrowieje?
                    • tajnos.agentos Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 14:35
                      Rozumiem, że jeśli ja ulegnę wypadkowi nie z mojej winy - dajmy na to w UK, to
                      państwo brytyjskie też mi wszystko zapewni i opłaci i nikt nie zapyta o takie
                      drobiazgi, jak posiadanie ubezpieczenia?:DDD
                      • monika.c Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 14:44
                        Tak dokladnie bedzie i znam przyklady, zeby to udowodnic. Podobne z
                        Francji.

Wczoraj ogladalam reportaz o chlopcach, a walasciwie mezczyznach,
                        ktorzy stracii rece w wyniki amerykanskich atakow na Irak i ktorzy
                        zostali zaproszeni do zycia w UK. Podatnicy agielscy zaplacili za
                        ich leczenie, rehabilitacje i nowe zycie w Anglii.
                        Nikt nie protestowal.
                        • tajnos.agentos Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 15:00
                          monika.c napisała:

> Tak dokladnie bedzie i znam przyklady, zeby to udowodnic. Podobne z
                          > Francji.

:DDD No tak. Nigdy tam nie byłem - to nie wiem...

> Wczoraj ogladalam reportaz o chlopcach, a walasciwie mezczyznach,
                          > ktorzy stracii rece w wyniki amerykanskich atakow na Irak i ktorzy
                          > zostali zaproszeni do zycia w UK. Podatnicy agielscy zaplacili za
                          > ich leczenie, rehabilitacje i nowe zycie w Anglii.
                          > Nikt nie protestowal.

Subtelna różnica: oni odnieśli rany w wyniku działań wojennych. Poza tym, nie
                          oglądaj tyle telewizji, bo to szkodzi na oczy i mózg.:P
                          • monika.c Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 15:10
                            Widze, ze lubimy ciosy ponizej pasa w dyskusji...

Powodzenia i mam nadzieje, ze wszystkie standardy, do ktorych wg
                            Ciebie inni powinni sie dostosowac, sam stosujesz i mozesz byc
                            przykladem swiadomego obywatela, ktory wszystko ciezka praca zdobywa.
                            No i ze udaje ci sie zyc wg tych wszystkich czarno-bialych regul.

Mam nadzieje, ze nie bedziesz musial nigdy na wlasnej skorze
                            przekonac sie, jak bardzo niesprawieliwe zycie moze byc i jak bardzo
                            jestesmy zalezni od bezinteresownej pomocy innych.

Powedzenia jeszcze raz - milo bylo porozmawiac
              • tajnos.agentos Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 13:43
                monika.c napisała:

> Nie mow MY, bo wydaje mi sie, ze ty akurat nikogo nie utrzymujesz.

No, nie mówiłem? Kolejna wszechwiedząca...

> A w ramach jakiej Solidarnosci w takim razie pomagano Polsce w
                > czasach stanu wojennego?

No tak, koronny "argument" na każdą okazję... Takiej, że stan wojenny w Polsce
                był podstawą do uznania tych ludzi za uchodźców. Takiej, że rozpatrywanie
                wniosków trwało kilka miesięcy (nie lat), po czym po przyznaniu lub
                nie
                statusu (zdarzały się także odpowiedzi odmowne) takiemu delikwentowi już
                nic nie przysługiwało.

> Albo budej sie drogi w Polsce z funduszy UE? Podatnicy Angielscy
                > powinni tego zabronic - bo to przeciez ONI placa...

Ohoho! Skoro mamy się licytować komunałami, to Francuscy rolnicy w ramach
                Wspólnej Polityki Rolnej dostają większe unijne dotacje od polskich a Grecja
                regularnie od lat wszystkie unijne dotacje "przejada"...:P
                • monika.c Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 14:28
                  No wiec, jak widzisz sprawiedliwie nie jest i nie bedzie.

Wiec moze lepiej skupic energie na pomaganiu tym, ktorzy tego
                  potrzebuja?

A nie inna, ale ta sama wszystkowiedzaca. Przejrzales mnie ;)

• tajnos.agentos Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 14:40
                    Skąd wie, że ta pani tego potrzebuje? Bo sądząc z opisu, to jedynym jej
                    marzeniem jest pozostać pod opieką Urzędu do spraw Repatriacji i Uchodźców - bo
                    to się łączy z pełnym socjalem i nawet od dwóch lat jej się to udaje... Sporo
                    moich znajomych przeszło przez ośrodki dla uchodźców w latach '80 ubiegłego
                    wieku ale żaden nie wspomniał o tak komfortowej sytuacji - wręcz przeciwnie choć
                    rzeczywiście, ogólny standard w tamtejszych ośrodkach był wyższy, bo i kraje
                    bogatsze...
                    • monika.c Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 14:54
                      No ale to sa niestety tylko Twoje przypuszczenia...

Ja zakladam, ze potrzebuje pomocy i ze jest uczciwa.

No i oboje mamy prawo do swojego zdania
                      • tajnos.agentos Re: Janusz - masz rację! 20.01.10, 14:57
                        monika.c napisała:

> No ale to sa niestety tylko Twoje przypuszczenia...

Masz prawo tak uważać. Mi to "zwisa i powiewa".:P

> Ja zakladam, ze potrzebuje pomocy i ze jest uczciwa.

Masz prawo zakładać, ,przypuszczać, życzyć sobie itd. Co tylko chcesz.

> No i oboje mamy prawo do swojego zdania

Zgadza się.
          • Gość: rex [...] IP: 94.75.121.* 20.01.10, 17:30
            • empi netykieta 20.01.10, 17:37
              Nie pisz w tym samym wątku pod różnymi nickami. Nie mnóż postów.
              pzdr.
    • jol.k8 Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 11:59
      Szkoda kobiety, ale jakoś biednymi oszukanymi i głodującymi Polakami jakoś
      nikt się nie przejmuje.
    • syn_wojtyly Szkoda mi ich ale to muzulmanie jak w Kosovie... 20.01.10, 12:00
      co bedzie za pare lat? zabiora nam warszawe lub lublin...Serbom,
      naszym slowianskim braciom ukradli Kosovo
      • tajnos.agentos Re: Szkoda mi ich ale to muzulmanie jak w Kosovie 20.01.10, 12:02
        Słusznie, precz z fundamentalistami. Jeden taki już nam zabrał Toruń.:P
        • syn_wojtyly i tu sie zdziwisz: zgadzam sie z Toba! 20.01.10, 12:06
          kazdy fanatyk religijny jest niebezpiecznytajnos.agentos
          napisał:

> Słusznie, precz z fundamentalistami. Jeden taki już nam zabrał
          Toruń.:P
    • circassian Forum GW tuba ONR ??? 20.01.10, 12:10
      Czytajac co niektore wypowiedzi na to wychodzi, ze rasisci i
      zakompleksieni szowinisci opanowali to forum ...
      • zbrojarz.betoniarz Nie no jasne - przyjmijmy tu każdego, kto sobie 20.01.10, 12:26
        tego życzy. Bo jak nie to zaraz przypałęta się jakiś humanista i podniesie
        lament, że ONR grzmi na forum.

Co z tego, że nasza służba zdrowia jest w tragicznym stanie i wiele, wiele
        polskich rodzin nie ma co do garnka włożyć, prawda?

Moje pytanie brzmi - kto tych wszystkich przyjezdnych będzie utrzymywał? A jeśli
        nawet pójdą do pracy, to dlaczego polski pracownik ma w swoim kraju mieć
        mniejsze szanse dostać etat? Bo szanse się zmniejszą, skoro konkurencja
        przyjezdnych urośnie w siłę.
        • monika.c Re: Nie no jasne - przyjmijmy tu każdego, kto sob 20.01.10, 12:55
          Troszke to tak wyglada, ze pomagajmy rodakom (mam nadzieje, ze ty
          oczywiscie aktywnie takim biednym polskim rodzinom pomagasz), a oni
          nas znie obchodza. Bo sa inni?
          Nasza pomoc ma sie konczyc na naszej granicy?
      • Gość: poloniae [...] IP: *.alfanet24.pl 20.01.10, 12:30
        • Gość: Ala Re: Forum GW tuba ONR ??? IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.10, 12:47
          bydlę z ciebie

• Gość: poloniae wolność IP: *.alfanet24.pl 21.01.10, 00:21
          Widzę wolność słowa i wypowiedzi na WYBIÓRCZEJ nie działa. Oby tak dalej, taka
          fajna gazeta tak na psy zeszła...
      • ratatatam Re: Forum GW tuba ONR ??? 20.01.10, 12:41
        już redaktor Michał Cichy opisując poczynania pani Heleny Łuczywo pisał ,że to
        rasistowska gazeta ;]
    • r_mol Z jakiej racji mamy tę babę utrzymywać? 20.01.10, 12:15
      Paranoja jakaś.
      • Gość: titta Re: Z jakiej racji mamy tę babę utrzymywać? IP: *.botany.gu.se 20.01.10, 12:53
        Z takiej, ze ludzie powini sobie nawzajem pomagac. Tak na
        marginesie, dopuki nie bedzie mogla pracowac, powinien ja utrzymywac
        czlowiek, ktory spowodowal wypadek, lub jego ubespieczyciel).
    • arimgdynia Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 12:15
      PRAWO JEST PRAWEM A SOBIESIAK BEZ POZWOLENIA WYCIĄŁ LA !!!
    • Gość: Protest ! Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? IP: 94.75.121.* 20.01.10, 12:16
      60 % DZIECI ! na wsi jedyny posiłek jest bułka i szklanka mleka
      którą dostają w szkole !
      80 % Polaków zarabia od 1000zł do 2000zł miesiecznie ! i do tego mają
      na utrzymanu rodziny i dzieci ! [ dla żony w zasadzie nie ma prac ]
      do tego muszą zapłacic za gaz prąd i jedzenie i to w 3 lub 4
      osobowej rodzinie !
      PRTOESTUJE ! nad utrzymywanu muzumanów czeczenów ! dosyć
      utrzymywania na koszt Polaków tych ekonomicznych emigrantów !!!!!!

ZĄDAMY ! aby obco nam kulturowi ekonomiczni emigranci NATYCHMIAST
      opuscili Polske !!

2,5 milona Polakó zyje w SKRAJNYM UBUSTWIE ! NIE STAĆ NAS na
      utrzymywanie obcych obiboków socjalnych !
      • Gość: poloniae Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? IP: *.alfanet24.pl 20.01.10, 12:29
        Widać, że nie jest Ci obcy los rodaków. I to się nazywa współczesny patriotyzm!
        Brawo!
      • monika.c Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 12:57
        A moze zamiast pomagac Polakom, Czeczenom czy Muzumanom, pomagajmy
        po prostu ludziom?

No i wypowiadaj sie i zadaj w swoim imieniu. Bo mi 'obco kulturowi'
        emigranci nie przeszkadzaja
      • monika.c Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 13:16
        A moze po prostu nie pomaga sie Polakom, Czeczenom czy muzulmanom,
        ale po prostu ludziom?
        • Gość: protest ! Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? IP: 94.75.121.* 20.01.10, 17:12
          nicku monika , z ciebie monika ja zemne muzumanin pomagac mozna
          ale biednym a nie obibokom cwaniakom ekonomocznym liczących na
          socjal ! czy ty wiesz ze czeczeni domagają sie mieszkan zapewnienia
          socjalu ,a kto ma za to zapłacić ? co my biedacy ? nie wstyd ci ?
          Polska nie jest krajem emigracyjnym NIE stac nas na to mamy dosyc
          biedy wsojej . a do ciebie niby Moniko czemu nie pomagasz dzieciom
          głodnym w szkołach ? a moze pomagasz to sie pochwal gdzie i kiedy
          pomogłas lub pomagasz .
          nie licze na odpowiedz bo te wpisy za czeczenami to pic a pisza
          czeczeni i biorą ludzi na litość a robic sie obibokom nie chce . na
          darmoche na koszt polaków chcą życ

• monika.c Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? 21.01.10, 21:17
            To raczej ty mi z Toja gramatyka i ortografia nie wygladasz na prawdziwego Polaka ;)

A ja wyobraz sobie pomagam biednym ludziom w Afryce i Azji. Ale co, gdzie, jak i
            ile zachowam dla siebie, bo jednak nie chce sie chwalic...
    • Gość: largo Mam propozycję aby autorka artykułu płaciła za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 12:17
      utrzymanie Czeczenki i jej dzieci, bo tak się skończy - państwowoą dożywotnią
      rentą. Co z tego, że została potrącona i ma 4 dzieci. Mało Polaków jest w
      takiej sytuacji? Prawo jest prawo, a dziennikarz postępuje tu niesolidnie nie
      przedstawiając racji drugiej strony. Prawda jest taka że Polski nie stać na
      przyjmowanie uchodźców ekonomicznych,a ta pani taką jest. Zabiera pieniądze tym
      którzy ich naprawdę potrzebują - prawdziwym uchodźcom politycznym.
      • Gość: poloniae Re: Mam propozycję aby autorka artykułu płaciła z IP: *.alfanet24.pl 20.01.10, 12:25
        Bo czego oczekujesz? To WYBIÓRCZA gazeta, wybierają więc co chcą. Czeczenkę
        deportować zgodnie z prawem. Polska nie może być przytułkiem i finansową matką
        Teresą z Kalkuty dla każdego cudzoziemca. Won z Polski! Dbajmy o swoich
        obywateli, bo na razie i tego brakuje!
        • zbrojarz.betoniarz zgadzam się. niektórym to się poprzestawiały 20.01.10, 12:29
          priorytety. zawsze interes narodowy powinien być na pierwszym miejscu.

Gość portalu: poloniae napisał(a):

> Bo czego oczekujesz? To WYBIÓRCZA gazeta, wybierają więc co chcą. Czeczenkę
          > deportować zgodnie z prawem. Polska nie może być przytułkiem i finansową matką
          > Teresą z Kalkuty dla każdego cudzoziemca. Won z Polski! Dbajmy o swoich
          > obywateli, bo na razie i tego brakuje!
      • Gość: Dlaczego ? Re: Mam propozycję aby autorka artykułu płaciła z IP: 94.75.121.* 20.01.10, 12:28
        dlaczego redaktorka nie pochyla sie nad tysiacami matek be pracy bez
        zasiłku ? lub mieszkających w jednym pokoju z osobową rodziną ?
        Wy GW bardziej pilnujecie intersów obcych niż biedą polsich rodzin
        [ jak jeszcze dowiedziałem sie ze polscy podatnicy płacą emigrantom
        800 zł miesiecznie od osoby + wikt i opierunek ] to sie pytam
        dlaczego sprowadziliscie do Polski kilktysiecy czeczenów na koszt
        podatnika ? co my jestesmy frajerami by opłacac waszych czeczenów ?
        NIE jestemy bezmyslnymi frajerami by dac sie okradac na waszych
        czeczenów !
      • Gość: globtroter Re: Mam propozycję aby autorka artykułu płaciła z IP: *.chello.pl 20.01.10, 12:30
        Zero litosci!!!Ta baba ,gra na uczuciach.Dobrze ,ze nie ma 10 dzieci,bo wtedy kazdy chyba by ja uwazal za meczennice!
    • tuhanka Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 12:21
      Skandaliczna decyzja Urzędu ds. Cudzoziemców. Ta pani może i uciekła
      od biedy, ale przede wszystkim od strachu przez prześladowaniami ze
      strony Rosjan. Nie czarujmy się, Rosja nie jest "bezpiecznym krajem"
      dla Czeczenów. Czeczeńcy powinni dostawać automatycznie status
      uchodźcy na terenie UE, w tym i w Polsce.
      • tajnos.agentos Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 12:26
        Dlaczego tylko Czeczeni? Rasizm?:P
        • Gość: titta Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? IP: *.botany.gu.se 20.01.10, 12:46
          Bo ludzie z krajow gdzie toczy sie wojna, dostaja. Tylko jakos nikt
          nie chce przyznac oficjalnie, ze Rosja jest agresorem.
          • tajnos.agentos Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 13:06
            O ile wiem, Czeczeni są obywatelami Rosji, Czeczenia jej częścią, wojna na jej
            terenie już się skończyła, przynajmniej oficjalnie a przyjeżdżający do nas
            "biedni czeczeńscy uchodźcy" często pochodzą z miejsc tak egzotycznych, jak
            Władywostok, czy Petersburg... A może zafundujemy również wygodne wczasy biednym
            prześladowanym Baskom, Irlandczykom północnym, Korsykanom...?
      • Gość: poloniae Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? IP: *.alfanet24.pl 20.01.10, 12:27
        Jeśli ty będziesz płacić za jej utrzymanie i zachcianki to nawet USA ją
        przyjmie. Na razie zadbaj o swoich rodaków, spójrz ile polskich dzieci chorych
        potrzebuje wsparcia na leczenie! Mało?!
    • kravcov Zawsze biednemu wiatr w oczy. 20.01.10, 12:29
      Ludzie co nie wiedza jak rosjanie eksterminuja czeczenow w ich
      wlasnym panstwie sa za wydaleniem. Rownie dobrze mozna
      slowo "wydalenie" zastapic KARA SMIERCI. ZOSTAWCIE TYCH LUDZI W
      POLSCE, POMOZCIE IM !! NIE PAMIETACIE JUZ JAK NASZ NAROD BYL GNOJONY
      PRZEZ NIEMCOW ? NIKT NAM WTEDY NIE POMOGL...
    • jayamez Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 12:30
      Mamy sie nad nia litowac i utrzymywac bo ma 4 dzieci? Trzeba bylo sie nie
      rozmnazac skoro nie ma jak zadbac o potomstwo!
      • monika.c Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 13:00
        Mam nadzieje jayamez ze ty jestes rozsadniejszy i ze bedziesz lepiej
        planowal swoje zycie.
        A biedacy przeciez nie maja prawa miec dzieci - niech sie najpierw
        wzbogaca. Niech w ogole cos zrobia...

czy tak?

• monika.c Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 13:13
        Jayamez mam nadzieje, ze ty bedziesz bardziej rozwazny i podejmiesz
        same dobre i przemyslane decyzje.

A biedacy - nie powinni miec prawa do posiadania potomstawa, dopoki
        nie nie zdobeda na to srodkow, czyz tak?

Na szczescie nie kazdy musi sie z toba zgadzac...
    • three-gun-max Prawo jest prawem - SSmani też tak mówili 20.01.10, 12:32
      A jednak ich za to wyhuśtali.
      • Gość: poloniae Re: Prawo jest prawem - SSmani też tak mówili IP: *.alfanet24.pl 20.01.10, 12:38
        O czym ty mówisz? Wolisz zapewnić godne życie biednym dzieciom, swoim rodakom,
        czy jakiejś czczence, która przybyła do lepszego życia, żeby żyć naszym kosztem?
        Jest czeczenką, niech czeczenia jej zapewni utrzymanie!
        • three-gun-max Re: Prawo jest prawem - SSmani też tak mówili 21.01.10, 08:46
          Skoro jest w wyjątkowej potrzebie to nie ma znaczenia czy jest Polką, Czeczenką czy kimkolwiek.
    • ari.vatanen Typowo amerykańskie myślenie: 20.01.10, 12:50
      "Jeśli tak stanowi prawo to czuję się w pełni usprawiedliwiony odsyłając
      biedną kobietę do miejsca z którego uciekła przed złem." A może to prawo ma
      być dla ludzi a nie na odwrót???
    • titta Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 13:00
      Kto to jest "prawdziwy uchodzca polityczny"? Najczesciej cwaniaczek
      ktory zamiast zarabiac na zycie podskauje, ew. ludzie dosc zamozni,
      ktorzy mieli pecha urodzic sie w niewlasciwym kraju. (Sporo mam
      znajomych o statusie uchodzdzy, na dobra sprawe, poza jedna wlasnie
      samotna kobieta, z niepelnosprawna osoba pod opieka, niczyje zycie
      nie bylo zagrozone, spokojnie mogli sobie poradzic w swoich krajach
      ale wiadomo - w europie wyzszy standart zycia). Poza tym Czeczency
      powinni miec status uchodzcow politycznych. Czemu ta pani miala
      problemy ekonomiczne? Czy nie dlatego, ze Rosjanie nie zostawia ich
      w spokoju?
    • puuchatek Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 13:04
      Gość portalu: ... napisał(a):

> Ta kobieta powinna się cieszyć, że zapewniono jej kosztowną opiekę medyczną.

Boże, gdzie się takie kanalie rodzą? Wdzięczna powinna być?

Jakiś pijany bydlak potrącił ją i spowodował trwałe kalectwo. Więc za jej leczenie powinien ten właśnie bydlak zapłacić. A jej powinien wypłacić gigantyczne odszkodowanie. A jeśli nasze pożal się Boże państwo nie jest w stanie złapać takiego pijanego bydlaka, to samo powinno zabulić.

Gość portalu: Protest ! napisał(a):

> 60 % DZIECI ! na wsi jedyny posiłek jest bułka i szklanka mleka
      > którą dostają w szkole (...)
      > PRTOESTUJE ! nad utrzymywanu muzumanów czeczenów (...)

No jasne, bo czeczeńskie dziecko mniej cierpi, jak jest głodne. Ależ z Ciebie burak. A jak masz pełną gębę Polski, to przynajmniej spróbuj pisać prawidłowo w ojczystym języku.

> 2,5 milona Polakó zyje w SKRAJNYM UBUSTWIE ! NIE STAĆ NAS na
      > utrzymywanie obcych obiboków socjalnych !

Oczywiście, powinniśmy tylko utrzymywać własnych obiboków socjalnych. A zwróciłeś uwagę, że ta kobieta _pracowała__ - a teraz nie robi tego dlatego, że jakiś pijany s...syn zrobił z niej kalekę?
    • puuchatek Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 13:07
      Gość portalu: poloniae napisał(a):

> O czym ty mówisz? Wolisz zapewnić godne życie biednym dzieciom, swoim rodakom,
      > czy jakiejś czczence, która przybyła do lepszego życia, żeby żyć naszym kosztem
      > ?
      > Jest czeczenką, niech czeczenia jej zapewni utrzymanie!

A teraz zamień tylko jedno słowo: zamiast "Czeczenka" napisz "Polka" - i będziesz miał tekst, jaki zapewne po 1989 r. wygłaszało wielu Francuzów, Austriaków, Szwedów, Brytyjczyków. Oni też mieli swoich biednych - a jednak znajdowało się tam miejsce dla Polaków uciekających przed Stanem Wojennym. No, ale "źle to jak ktoś Kalemu zabrać krowy", prawda?

Cholerna banda hipokrytów...
    • tdobrowolski5 Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 13:09
      Przede wszystkim należy dorwać drania, który ją potrącił. Jeśli jest
      Polakiem, to zhańbił swój naród. On powinien jej i jej rodzinie
      płacić rentę dożywotnio.
      • tajnos.agentos Re: Chora Czeczenka zostanie wydalona? 20.01.10, 13:28
        tdobrowolski5 napisał:

> Przede wszystkim należy dorwać drania, który ją potrącił. Jeśli jest
        > Polakiem, to zhańbił swój naród.

:DDD To na pewno nie był Polak. Może jakiś Niemiec albo inny rusek? Bo u nas
        takich drani nie ma, tu są same aniołki i dziewice...
        Poza tym, po przeczytaniu artykułu wydaje mi się, że skoro wiadomo że kierowca
        był pijany - to chyba go złapali, ale zaznaczam - tylko tak mi się wydaje.:P
    • lublin.com.pl [...] 20.01.10, 15:21
      • empi netykieta i regulamin 20.01.10, 15:26
        Ponownie przypominam o zaniechanie promowania własnego portalu na
        forum Gazeta.pl. Proszę usunąć linki z sygnaturki, podjąć dyskusję
        na naszym forum.
        pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka