gienzo 15.10.11, 12:51 mi sie ta reklama podoba.. z pomysłem. i nie uważam, że obraża Zamość... Wręcz przeciwnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bulbiakos Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 12:55 Ale przecież od dawna wiadomo ,że ci z Zamościa to buraki hihihi, całe mnóstwo ich jeździ po wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec 15.10.11, 13:00 Nie wiem jak w samej Warszawie się uważa, ale poza nią słowa "burak" i "mieszkaniec Warszawy" to synonimy. Odpowiedz Link Zgłoś
rozganiacz_na_cztery_wiatry a ja uważam, że Radny ma rację ... ten dyskont za 15.10.11, 13:11 bardzo się panoszy, wykończył już tysiące rodzinnych firm ... w takich Włoszech lub Francji gdzie potrafią łączyć tradycję z nowoczesnością byłoby to nie do pomyślenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariano Re: a ja uważam, że Radny ma rację ... ten dyskon IP: *.aster.net.pl 15.10.11, 13:49 "W spocie robią z nas totalne buractwo, które używa języka spod Tarnopola, albo Wilna" No jasne! Przecież wszyscy wiedzą, że buractwo mieszka pod Tarnopolem i w Wilnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Obraził ich akcent 15.10.11, 14:24 Reklama była tylko śmieszna. Poniżający dla Zamościa jest protest przeciwko reklamie. Traktowanie kresowego akcentu, jako czegoś kompromitującego, to jest dopiero kompromitacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Obraził ich akcent IP: *.aster.pl 15.10.11, 15:09 PO STOKROĆ RACJA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: Obraził ich akcent IP: *.fanet.pl 15.10.11, 22:30 a może PiS STOKROĆ RACJA ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 To jest reklama Zamościa....wg sondażu 15.10.11, 23:54 SONDAŻ Czy reklama Biedronki... 85% Reklamuje to zabytkowe miasto, a radnemu brakuje poczucia humoru (610) 9% Obraża Zamość i jego mieszkańców (67) 5% Nie mam zdania (38) Liczba oddanych głosów: 715 Więcej... lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,10475092,Biedronka_obraza_Zamosc__Radny_PiS__tak__niech_placa.html#ixzz1atEffpuh Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk najlepsze buraki są z Białegostoku 15.10.11, 15:14 tojest poprostu śmietanka, kołek z Texasu to przy nich geniusz i bywalec salonów. Brud, smród i ciemnota to delikatne określenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyży ruj Re: a ja uważam, że Radny ma rację IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.10.11, 13:57 Gdyby radny był np. z Partii Obszczymurków to oczywiście wyniki sondy byłyby zupełnie inne, a tak radnemu PiS zarzuca się brak poczucia humoru. W jaki to niby sposób zaciągający po wiejsko-kresowemu kapuściany głąb w gumofilcach "reklamuje" zabytkowe miasto? Czy są tam jakieś przebitki z renesansowej zamojskiej starówki albo wzmianka o wielkim fundatorze miasta? Żal nad wami, lemingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariano Re: a ja uważam, że Radny ma rację IP: *.aster.net.pl 15.10.11, 14:08 Teksty takie jak powyżej (chyży rój) czy wypowiadane przez p. Klimaka doskonale określają kto tu jest naprawdę burakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katanatoniarz Re: a ja uważam, że Radny ma rację ... ten dyskon IP: *.ntlworld.ie 15.10.11, 14:35 > bardzo się panoszy, wykończył już tysiące rodzinnych firm ... w takich Włoszec > h lub Francji gdzie potrafią łączyć tradycję z nowoczesnością byłoby to nie do > pomyślenia ... Dyskont jak dyskont. Znam kilku osobników, co prowadziło takie "rodzinne firmy". Buraki do potęgi, narzucali na każdy towar masakryczne marże, a zyski zamiast sensownie inwestować ładowali w nowe BMWice i trzecia piątra swoich klockowatych domów... Bardzo dobrze że ustąpili miejsca dyskontom. Ci co mieli rozum, albo zmienili branżę, albo dostosowali sklep do wymogów rynku i trzymają się dobrze. A Radny Klimak to chyba jeden z tych, co mu zależy bardziej na rozgłosie, niż na dobru innych - te jego zarzuty kupy się nie trzymają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosi Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.11, 14:06 najwięcej buractwa i wieśniactwa to właśnie mój drogi w stolicy jest:) i nie koniecznie to są ludzie z Lubelszczyzny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmc Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.11, 15:51 Jakie to szczęście, że ty jesteś super jeździsz po wawie i nikogo nie irytujesz, i wyrażasz się w sposób nienaganny. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec 15.10.11, 12:58 Wszak zamościanie nie gęsi i swój język mają! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 13:00 masakra.. "..W spocie robią z nas totalne buractwo, które używa języka spod Tarnopola, albo Wilna, a na dodatek dłubie zapałką w zębach - grzmi Klimak.." nie buraki, a kapusta i trzeba by sie zastanowic czy pan radny nie pbrazil osob z okolic Tarnopola lub Wilna pare glabow kapuscianych w tym tekscie widze, moze o to chodzi? moze pan klimak osobiscie poczul sie dotkniety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 13:52 Zgadzam się z Tobą. Burakiem to jest właśnie pan Klimak, który uważa (nie wiem na jakiej podstawie), że zaśpiew z okolic Tarnopola czy Wilna to oznaka jakiegoś buractwa. Ja bym domagała się teraz przeprosin na miejscu mieszkańców tych miast. No co za wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alarik Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec IP: *.dynamic.mm.pl 15.10.11, 14:00 i po 100 tys. odszkodowania na osobę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Naprawdę nie mają już się na co obrażać? 15.10.11, 16:01 Obrażają się z powodu jakieś głupiej reklamy, która jest do tego jest dość sympatyczna. Naprawdę trzeba we wszystkim widzieć tylko podstęp w życiu, żeby się tak byle czego czepiać. Chory facet jak cały Pis Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec 15.10.11, 13:02 to się wieśniaki zbulwersowały Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec 15.10.11, 13:04 Stara zasada: uderz w stół a nożyce się odezwą. I tym sposobem szydło wyszło z worka :) Odpowiedz Link Zgłoś
pub Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 13:02 No cóż , skoro radny uważa że "zaciaganie" jest objawem buractwa to szkoda mi go. Niech pojedzie gdzieś na Śląsk i tam powie hanysom że z tą swoją gwarą są burakami...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gc Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec IP: 109.232.26.* 15.10.11, 13:04 w calym cywilizowanym swiecie ludzie sa dumni ze swej gwary i nawiazania do tradycji... u nas jakis pisdzielec bedzie sie domagal odszkodowania za akcent... paranoja.... reklama zrobiona z humorem i jesli ona obraza kogokolwiek to pan radny obraza normalnych ludzi sama obecnoscia w radzie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.10.11, 14:58 Brawo za wypowiedź. Moj teść jest spod Zamościa i jak sie zapomni to gada jak ta kapusta więc niech pan radny PiS nie pierniczy, ze to akcent spod Tarnopola. Poza tym sama często dla żartu używam "zaciągaaaaania" przy znajomych z innej częsci Polski i bardzo im sie to podoba. we Włoszech są masy dialektów i gwar i nikt nikomu nie robi z tego powodu wtrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgd Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec IP: *.zamosc.mm.pl 15.10.11, 16:57 ale u nas wlasnie nie ma takiego akcentu! o to chodiz jakby tka bylo to nikt by sie nie smial np slazacy nei smieja nie obrazaja sie ze mowia dopieor jak wiesnioki itp dobry zart polega na tym ze ma w sobei cos z prawdy a ta reklama to totalna bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
mhjunior007 to chyba radny PiS obraża 15.10.11, 13:06 "W spocie robią z nas totalne buractwo, które używa języka spod Tarnopola, albo Wilna, a na dodatek dłubie zapałką w zębach - grzmi Klimak." To używanie języka spod Tarnopola czy Wilna jest świadectwem buractwa?? Jeśli ktokolwiek kogokolwiek obraził, to pan Klimak Zabużan! Spot jest zabawny, po jego obejrzeniu wcale nic złego o Zamościu czy okolicach nie pomyślałem, wprost przeciwnie, to dobrze, że tamte tereny zaopatrują Biedronkę w warzywa, że jemy polskie, a nie eksportowane... Odpowiedz Link Zgłoś
h_anna Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 13:07 Niesamowite, że nie mamy w ogóle poczucia humoru i dystansu do siebie!!! Poza tym mieszkańcy (choć to nie mieszkańcy są oburzeni, a politycy, którzy powinni zajmować się zupełnie czym innym) widocznie mają kompleksy, jeśli czują obrażeni takim spotem. Ludzi pewni siebie, bez kompleksów nie zwróciliby uwagi na tę reklamę, nie uznaliby jej za obraźliwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katanatoniarz Re: Ładny rynek, głupi ludzie? IP: *.ntlworld.ie 15.10.11, 14:30 Ludzie pewnie normalni, tylko z tego radnego burak, bez poczucia humoru, albo z jakimiś kompleksami... Odpowiedz Link Zgłoś
janmilion Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 13:11 Panie radny, żenujące to Pana oburzenie! Po pierwsze od kiedy to kapusta jest burakiem ;-)? A tak na poważnie, dlaczego Pan będąc oburzony na reklamę Biedronki jednocześnie obraża mieszkańców Tarnopola i Wilna mówiąc, że są buractwem?! Taka mentalność Kalego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kao-ja Żadne z nich buraki, a ... IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.11, 13:11 sztywniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
szampon.do.wlosow Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 13:11 Już widzę te przeprosiny w gazetach albo telewizji. Że: "mieszkańcy Zamościa mówią poprawną polszczyzną i nie zaciągają jak kapusta ". :) Odpowiedz Link Zgłoś
emikal10 Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec 15.10.11, 13:39 A kapusta posługuje się gwarą i zaciąga jak buraki zza Buga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corpus_delicti Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.11, 13:13 uderz w stół a nożyce się odezwą... widocznie radny jest burakiem... a poza tym co to za oglądanie reklam w telewizji!!! do roboty, nierobie jeden... kasę bierzesz od państwa nie za oglądanie telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
lonelyboy1989 Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 13:13 Właśnie takie gadanie jak pana radnego jest najlepszym świadectwem kompleksów z powodu tego, skąd się pochodzi. Przypomina mi to groteskowe zażenowanie radnych Konina z powodu lateksowych prezerwatyw, które wynalazł mieszkaniec tego miasta, a który to fakt radni zamiast nagłaśniać, z dziewiczym rumieńcem zamiatają pod dywan. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec 15.10.11, 13:21 zadziwiajace jest to, ze zamiast zajmowac sie sprawami naprawde waznymi dla rozwoju/ulepszenia funkcjonowania miasta/regionu, radni traca czas debatujac o totalnych bzdurach. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaa3 Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec 15.10.11, 13:20 Reklama zabawna, a nie nudna i o to chodzi :-)W zasadzie to mieszkańcy (przeważnie starsi) z Zamościa i okolic mówią z charakterystycznym akcentem ;-) Ten ,,wschodni akcent" powoduje u mnie uśmiech :-)Według mnie ludzie z Zamościa i okolic za to są bardziej uczynni, mili, przyjacielscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Wczesniej tu pisalam... IP: *.lublin.mm.pl 15.10.11, 13:27 forum.gazeta.pl/forum/w,62,129768031,129768031,Pisowskie_zamojskie_ujadanie_potwierdza_reklame.html Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 13:42 "Biedronka" się pomyliła. W Zamościu nie kapusta pekińska rośnie, a buraki pistewne. Prezes dał przykład, która sieć jest be. A przecież PiS tak bardzo troszczy się o "mniej zamożnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.11, 13:48 Zamość to bardzo fajne miasto. Szkoda, że mam do niego daleko. Reklamę widziałem wcześniej i nawet przez myśl mi nie przeszło, że obraża kogokolwiek. Teraz po tej wypowiedzi zaczynam się zastanawiać, czy w Zamościu faktycznie nie mieszkają buraki. Bez poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
emikal10 Do roboty Panie Radny 15.10.11, 14:01 Pan Radny to lepiej niech sobie spacer po Zamościu zrobi i niech zobaczy czego tam mieszkańcom potrzeba, a nie tv oglądać i się głupotami zajmować... Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 14:08 "Buractwo" siedzi w głowie a nie w adresie zamieszkania,co radny udowodnił bezdyskusyjnie.Ale czego się spodziewać po przedstawicielu partii buraków. Radzę mieszkańcom Zamościa pamiętać o tym przy kolejnych wyborach samorządowych i spuścić radnego tam gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jolikm Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 14:22 Jakieś 100 razy widziałam tę reklamę i nawet nie zwróciłam uwagi, skąd jest ta kapusta; tu nie chodzi przecież o żadne miasto, tylko o poczucie humoru, któremu panu radnemu wyraźnie brakuje. No ale cóż, przynależność do takiej partii zobowiązuje-PiS potrafi się tylko obrażać. Panu radnemu proponuję zająć się bardziej naglącymi problemami miasta, z pewnością będzie to z większą korzyścią dla mieszkańców i turystów. Poza tym, wypowiadając się o mieszkańcach Tarnopola i Wilna radny wykazał się "niezwykłą klasą i taktem"- typową dla pisowskiego buractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusz Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 14:24 Zamość podoba mi się, ludzie tam sympatyczni. Jedyne buraki to radni Zamościa (nie wszyscy zapewne). Odpowiedz Link Zgłoś
czosneq Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niech ... 15.10.11, 14:36 Nu i ca durny ca... przepraaasić teraz prezeesa trza! inaczej nie może być! No jak to było ... Boże spóść nogę i kop... Reklama fajna a ja w okolicach Zamościa byłem i zdarza się tam usłyszeć taką śpiewną polszczyznę, ale żeby był to powód do obrazy??? po pierwsze to ładnie brzmi pro drugie oryginalne... no ale jak kto jest z PiS to normalny być nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
jot9 Przecież to fajna promo. Radny PiS to burak 15.10.11, 14:48 Przecież to fajna, sympatyczna i darmowa promocja regionu. Nawet jeśli mało zgodna z prawdą to jeśli ludziom się podoba, to chętniej przyjadą do Zamościa albo jakichś agrogospodarstw. Ten radny PiS to burak itself. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Biedronka obraża Zamość? Radny PiS: tak, niec 15.10.11, 14:56 Cholera! Mój teść jest burakiem spod Wilna... Panie radny , jak żyć?! Jak z tym żyć?! Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Obrazalska szlachta ZamoYska, he he. 15.10.11, 15:02 1.Nauczyc sie mowic poprawna polszczyzna 2.Wystapic z pisu 3. Poluzowac, bo moze zylka peknac 4. Gleboki wdech 5. Od razu lepiej Odpowiedz Link Zgłoś