koziorozka 26.03.13, 18:30 Znieczulica i bezmyślność nie do pojęcia, nie do wybaczenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikesz6 Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 26.03.13, 18:31 A gdzie byli sąsiedzi, sołtys, ksiądz?. Wszyscy przed telewizorami oglądają tylko seriale i nikt o sobie nic nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosciu Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 19:41 Na wsi w takich sytuacjach panuje zmowa milczenia a "gadzina" jest traktowana jak przedmioty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pikuś Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 10:13 Niestety, ale masz rację. Znam osobiście przypadek, gdzie właściciel wyprowadził się do innego gospodarstwa a w swoim starym zostawił na podwórku dwa psy. Gdyby nie moja teściowa to zwierzyna padłaby z głodu. Kiedy zwróciłem mu na to uwagę to powiedział, że musi je uśpić. Powiedziałem żeby nawet nie próbował bo ja robiłem zdjęcia (teściowa nie ma prawa jazdy a to jest 5 km w jedną stronę i ją wozimy na zmianę z żoną) i na zdjęciach widać, że psy są już w dobrym stanie a jeśli psy znikną to ja zawiadamiam policję i TOnZ Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Zamknąć drani w takich samych warunkach i jak 27.03.13, 18:57 jeden zdechnie, drugiemu pozwolić przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Re: Zamknąć drani w takich samych warunkach i jak 28.03.13, 07:31 a moze oba psy przezyja a zdechniesz ty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel IP: *.31.136.150.rybnet.pl 31.03.13, 12:10 To sasiedzi i cala reszta wiesniakow powinna zostac ukarana !! Sprawa powinna byc naglosniona to w innych wisach i czrnogrodach nastepnym razem ta hołota moze ruszy tym pustym łbem. Widac na wsiach maja siano zamiast mózgu! a empatia i wspolczucie jest im calkowicie obce. Szok! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiejska baba Na wsi jak na ,,fejsie,, wszyscy wszystko o sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 21:15 o sobie wiedzą, tylko koń to koń sąsiada....i g.. nas obchodzi yyyyyy Włascielowi nogi z ..powyrywać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
serce30 Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel 27.03.13, 11:17 No właśnie gdzie byli sąsiedzi ,lekarz weterynarii przecież chyba to nie było na bezludnej wyspie ? Przecież każdy o wszystkim wszystko wie jak nie trzeba! A jeśli chodzi o tragedię i cierpienie zwierząt to każdy umywa rączki.!!!!!!!!!!!!!! Wstyd takiej polski i polaków ,biedne zwierzęta tyle wycierpiały:((( Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel 27.03.13, 12:42 nikt o sobie nic wie? Na wsi? Chyba zartujesz! Dobrze wie, tylko udaje ze nie wie lub nie chce wiedziec, znieczulica ludzka jest przerazająca. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 26.03.13, 19:08 Co to jest "kontrolerzy z Chełmskiej Straży Ochrony Zwierząt"? Czy chodzi o wolontariuszy z jednej z fundacji albo z Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel 26.03.13, 19:15 To jest Stowarzyszenie.... Lubelska Straż jest fundacją... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos A dlaczego kontrolerzy? 27.03.13, 18:14 ...A nie po prostu i właściwie pracownicy albo ewentualnie wolontariusze? Co/kogo oni kontrolują? Jakie mają uprawnienia? Kto je im dał i na jakiej podstawie prawnej? Czym różni się ta fundacyjka od innej, także mocno promowanej przez pismaków, zwanej "Straż dla Zwierząt"?;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ofelia1982 Re: A dlaczego kontrolerzy? IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 19:46 A jakie to ma znaczenie? Może Ty zrób coś dla świata - nie ważne pod jakim szyldem - stowarzyszenia, organizacji, sekty, whatever. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: A dlaczego kontrolerzy? 27.03.13, 22:50 Gość portalu: Ofelia1982 napisał(a): > A jakie to ma znaczenie? Może Ty zrób coś dla świata - nie ważne pod jakim szyl > dem - stowarzyszenia, organizacji, sekty, whatever. Dobrze, zrobię. Zapukam do ciebie, powiem że jestem kontrolerem i masz mi natychmiast udostępnić co sobie zażyczę. Zrobię coś i pójdę sobie. Wszyscy będą zadowoleni. :P Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_rzbik 99% z was jadło kiełbnase z koniny 26.03.13, 21:56 nie wiem czym sie wzruszacie Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: 99% z was jadło kiełbnase z koniny 27.03.13, 12:38 co ma do rzeczy jedzenie miesa z sytuacja powyzej, jezeli wszyscy jemy mieso tzn. ze zwierzeta mozna traktowac w ten bestialski sposob? Czy ty przpraszam usprawiedliwiasz tego chama własciciela? Stosunek do zwierzat jest miara człowieczenstwa, wszyscy ktorzy w ten sposob traktuja zwierzeta sa zwykłym scierwem i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piendroła Re: 99% z was jadło kiełbnase z koniny IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 18:15 Owszem jadłem kiełbasę z koniny i jest lepsza od kiełbasy z wołowiny i świńskiej tuszy. Ale jak Twoja wypowiedż ma się do tematu? Konie padły;. Znieczulica (obowiązująca na wsi). Pozostaje mi tylko żałować, że nie jadłem kiełbasy ze żbika. Ale kotów jadł nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zosia Re: 99% z was jadło kiełbnase z koniny IP: *.lsanca.fios.verizon.net 28.03.13, 08:00 Skad wiesz czy ilu z nas w ogole je mieso? Zaraz 99%? Prorok ze szklana kula sie znalazl. Moze to ty jesz kielbase? Takei posty to tylko po to rozni ludzi ewypisuja by sobie ulzyc we frustracjach, atakowanie ludzi ktorych sie w ogole nie zna. Czym sie "wzruszamy?" Slyszales o empatii i etyce? Wzruszenia to inna sprawa, my sei mzoe wzruszamy na filamch czy przy muzyace, to slowo tutaj nie pasuje, ale widac ze tobie taka prosta sprawa nie przyszla nawet do glowy. A ty, czemu sie tak dziwujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: naphta Koń nie traktor, IP: *.chelm.hypnet.pl 27.03.13, 00:51 czy robi, czy nie - żre 3 razy dziennie. Kto był bardziej nieodpowiedzialny? Właściciel ponieważ powierzył kutwie, czy "opiekun"( przyjął zlecenie i nie podołał)? Nuworysze - ot co! -- "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem." Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Dożywocie ! IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.13, 09:03 dożywocie dla potwora ! Odpowiedz Link Zgłoś
abw12300 Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 27.03.13, 09:45 I taki jest właśnie prawdziwy obraz Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monarchista Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel IP: *.internetia.net.pl 27.03.13, 11:43 abw12300 napisał: > I taki jest właśnie prawdziwy obraz Polaka. Niekoniecznie. Oglądaj czasem na kanałach Discovery czy NG programy typu "Policja dla zwierząt" w różnych miastach USA, a zobaczysz, że to, co się dzieje u nas to mały Pikuś (przepraszam, pan Pikuś) Odpowiedz Link Zgłoś
tawusia Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 27.03.13, 09:58 czy w końcu któryś z sędziów pokaże, że ma cojones i zrobi porządek z tymi bydlakami??? po co w tym krraju jest prawo, kiedy sędziowie nawet kary pieniężnej nie zasądzają??? dopieprzyć dziadom po kilkanaście tysięcy na pomoc zwierzętom i po 1000 godzin do odpracowania na rzecz tychże to może "Polak" jeden z drugim zacznie używać mózgu, a nie tylko "swojego" żołądka i z przeproszeniem d... Odpowiedz Link Zgłoś
zydgejmasoncyklista Ta sama gazeta jeszcze kilka lat temu pluła na 27.03.13, 10:28 Irlandię, gdy zaczął się tu kryzys - ,,Konie biegają wypuszczone, bo właściciele nie mogą ich utrzymać,,. Nikt w tej beznadziejnej redakcji nie napisał, że w Irlandii konie żyją na wolności i takie zdarzenia nie miały tu miejsca. Teraz pytam się redakcji Gazety: do czego doprowadzono w tej kwitnącej, wiecznie zielonej i wolnej od kryzysu Polsce, że konie zdychają bez opieki?!?? O niedożywionych dzieciach (statystycznie co dziesiąte w Polsce) nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pikuś Re: Ta sama gazeta jeszcze kilka lat temu pluła n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 10:47 "do czego doprowadzono w tej kwitnącej, wiecznie zielonej i wolnej od kryzysu Polsce, że konie zdychają bez opieki?!" Oczywiście można w każdym gospodarstwie postawić policjanta, strażnika łowieckiego (go może kłusuje), straż leśną (bo może kradnie drzewo z lasu), strażaka (bo może zaprószyć ogień), inspektora BHP (bo pracuje szlifierką bez okularów ochronnych) itd. tylko wtedy pewnie narzekałbyś o ciągłej inwigilacji i braku wolności. W tym przypadku ciała na całej linii dali sąsiedzi bo nie wierzę, że nikt nic nie wiedział i nie widział. "O niedożywionych dzieciach (statystycznie co dziesiąte w Polsce) nie wspomnę" statystyka to taka śmieszna nauka, która wykaże, że jak idziesz z psem na spacer to każdy z Was jest niepełnosprawny (statystycznie macie po 3 nogi). Ciekawe jaką metodą mierzono to niedożywienie bo ja spacerując po swoim mieście widzę problem odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
zydgejmasoncyklista Re: Ta sama gazeta jeszcze kilka lat temu pluła n 27.03.13, 15:46 Studiowałem statystykę i dobrze wiem, jaka jest zakłamana. Nie widzisz głodnych dzieci? To rusz swój tyłek poza swoją stolicę czy inne miasto i rozejrzyj się dookoła (najchętniej do byłych PGR-ów, na warmińsko-mazurskie albo Podkarpacie). www.rp.pl/artykul/984498.html Jestem ostatnią osobą na tej kuli ziemskiej, która mogłaby poprzeć PiS. Nie dorabiaj rzeczywistości do faktów, których nie chcesz widzieć. Mam już tyle lat, że nie dzielę świata na prawicę i lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: syn Re: Ta sama gazeta jeszcze kilka lat temu pluła n IP: *.internetia.net.pl 27.03.13, 16:49 Plan jest taki, ze do 2050, no może trochę później, zbuduje sie autostrady łączące kika dużych miast no i tylko z tych kilku dużych miast się Polska będzie skłądała. Bo jest nadzieja, ze ci z mniejszych wyjadą do UK, a może i do USA, jeśli nasi przyjaciele Amerykanie zniosą wizy. Jeśli nie wyjadą, to mamy przecież nasypy zlikwidowanych linii kolejowych, będzie takich przybywać, wiec można tam szczaw uprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek_bagietka Re: Ta sama gazeta jeszcze kilka lat temu pluła n 27.03.13, 10:48 kretyn zawsze będzie kretynem, żadne pigułki nie pomogą... co ma sytuacja w kraju do tego, że jeden c**j z drugim sk**nem nie mają żadnego szacunku dla zwierząt?! możesz mi udowodnić, że to wina Tuska, Kaczora, Bronka, Millera czy jakiegokolwiek innego polityka? taka durna mentalność, spadek po PRLu: cokolwiek by się nie stało - wina państwa, państwo nie zabezpieczyło... Odpowiedz Link Zgłoś
zydgejmasoncyklista Re: Ta sama gazeta jeszcze kilka lat temu pluła n 27.03.13, 15:42 Chodzi mi człowieku o prostą zasadę: DZIENNIKARSKA RZETELNOŚĆ. Każdy z nas, Polaków w Irlandii - których pogardliwie nazywacie zmywakami - pamięta, jaka nagonka była Gazety na Irlandię, gdy zaczął się kryzys. Tylu bredni co w tamte 4-5 miesięcy nie przeczytałem podczas całego swojego życia łącznie. Zwierząt zawsze szkoda, ale mówiąc starym powiedzeniem:,,Widzisz źdźbło w oku bliźniego... ,, Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel 27.03.13, 11:15 Polskość i katolickość w pełnej krasie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek_bagietka Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel 27.03.13, 12:44 głupota i prostactwo w całej krasie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ateista Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel IP: *.atman.pl 28.03.13, 07:00 a skad to przeswiadczenie, ze chodzi o katolikow? Typowa zagrywka zaczepna, kazda okazja dobra, zeby prz...c kosciolowi Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 27.03.13, 12:21 Oby zdechło to bydle które tak potraktowało te biedne stworzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kot2ka Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 27.03.13, 14:10 Zamknąć tego gnoja gospodarza w pomieszczeniu zamkniętym i codziennie wrzucić mu parę łopat śniegu !!!!! Niech zdycha !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
safelogica Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 27.03.13, 14:15 Założe się, że właściciel był katolikiem. Żaden ksądz go nie potępi bo przecież tylko bydlęta straciły życie.... Odpowiedz Link Zgłoś
huston_mamy_problem kolejny rozmodlony katolik z pod Lublina 27.03.13, 14:25 bydlę a nie człowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zosia Re: kolejny rozmodlony katolik z pod Lublina IP: *.lsanca.fios.verizon.net 28.03.13, 08:27 Niewatpliwei tragiczne. Tyle ze wpis nie na teamt, i my tez o tym wiemy, ni ema potrzeby by nas uswiadamiac na sile w tym temacie. A moze tak na temat? Tutaj jest watek inny. Jesli chodzi o ludzi co wszedzie tylko pisza o pedofilach, niewazne jaki temat to zawsze to wtrynia ( jakbysmy nie wiedziali i trzeba nas bylo uswiadamiac na kazdym kroku), to zaczynam miec podejrzenai ze to u nich jakas obsesja. . Skad takie lubowanie sie w tym akurat temacie ze trzeba wpsiywac na forun gdzie nie jest to na temat? Pedofilia to tez zjawisko wsrod swieckich, niestety, wiecej niz wiekszosc sie spodziewa. A w ogole to sie zdarza ze ci co bardzo glosno krzycza i krytukuja to tez maja swoje za uszami. Np. w USA zrobiono eksperyment, okazalo sie ze pewien procent tych krzykaczy co byli tak abrdzo przeciw mieli ukryte tendencje. Nie mowie ze jest tak w twoim przypadku, bo nie znam, ale statystycznie, zastanawia mnie czemu niektorzy ciagle musza o pedoflii i to na okraglo? Bo jak nie na temat to jest to po prostu napawanie sie tym tragicznym zjawiskiem, dla psychicznej satysfakcji, na pewno. Ciekawe jak ofiary pedeofilli sie czuja jak sie to przytacza w imei sensacji? To ci poweim ze tego nienawidza, mniej niz pedofilli, ale nie znosza traktowania tematu jako pileczki pingpongowej. www.huffingtonpost.com/2012/04/09/homophobia-homosexuality-gay_n_1412846.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: autor Re: kolejny rozmodlony katolik z pod Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.13, 10:51 Kolejny bezmyślny leming ze stolicy regionu? Skąd wniosek, że którakolwiek z występujących postaci była/jest katolikiem, lub że się lubuje w modlitwie? Sam powinieneś się pomodlić o łaskę sprawniejszego posługiwania się językiem ojczystym (zakładam żeś Polak). Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 27.03.13, 14:37 Człowiek-to brzmi dumnie? A to Polska właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotkax26 Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 27.03.13, 14:40 Wspaniale, ze ktos zareagowal - znieczulica nie zakazila wszystkich. Ale czemu tak pozno??? A tak swoja droga pod jaki numer dzwonic kiedy widzimy, ze zwierzakom dzieje sie krzywda? Jesli ktos wie, prosze o odpowiedz. Z gory WIELKIE DZIEKI. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel 27.03.13, 14:45 Także tu... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel 27.03.13, 18:20 stokrotkax26 napisała: > Wspaniale, ze ktos zareagowal - znieczulica nie zakazila wszystkich. Ale czemu > tak pozno??? A tak swoja droga pod jaki numer dzwonic kiedy widzimy, ze zwierza > kom dzieje sie krzywda? Jesli ktos wie, prosze o odpowiedz. Z gory WIELKIE DZIE > KI. Policja albo ewentualnie straż gminna. Można też sprawę zgłosić Inspekcji Weterynaryjnej, która nadzoruje między innymi dobrostan zwierząt. Wszystkich naciągaczy i oszustów z różnych podejrzanych fundacyjek, stowarzyszeń i innych takich, jakby sami siebie nie nazywali radzę gonić na cztery wiatry i nie przejmować się. Odpowiedz Link Zgłoś
ultra3000 Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 27.03.13, 14:51 zatluc sk..syna na miejscu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robertza Nic tylko więzienie !!! dla dziada jednego 27.03.13, 19:05 Biedne konie w męczarniach umierały Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw28 kara smierci dla zwyrodnialcow 27.03.13, 19:13 i to wykonana natychmiast Leslaw Dobrzanski Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 28.03.13, 07:05 POLSKI SAD tak nie skarze MORDERCY ZWIERZAt, jeszcze jak adwokat po przyjezdzie wlasciciela do Polski z piniedzmi dostanie LAPOWKE bo bez WSPOMOZENIA TO POLSKIE SADY NIEPRACUJA ,a biedne zwierzaki ,one sa zawsze na ostatniej pozyci nawet religja je odrzuca dla zydow to MIESO DO NIEKCZEMNEGO ,RYTUALNEGO; SADYSTYCZNEGO ZNECANIA SIE ;a jak widac co niektorzy KATOLICY LEPSI NIE SA ,dla kosciola zwierzeta duszy nie maja ;choc sa leprze od niejednego KOSCIELNEGO ZBOCZENCA I ZLODZIEJA W SUTANNIE Odpowiedz Link Zgłoś
model123ak Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 28.03.13, 07:42 płakać się chce nad taką znieczulicą, niestety zwięrzęta nie mogą poprosić o kromkę chleba calkowicie uzależnione są od ludzi, jak dla mnie to właścicieli trzeba by też postawić na mrozie, przywiązać i niech sobie radzą... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: naphta Nadspodziewany oddźwięk? IP: *.chelm.hypnet.pl 29.03.13, 07:33 Wydaje się, że autorka wątku może być zaskoczona ilością/jakością dyskusji..... Pozdrawiam -- W ramach: www.facebook.com/photo.php?fbid=575569705795605&set=a.483789074973669.115138.483774998308410&type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
brinks26 Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 30.03.13, 21:15 skur....... ze sie tak wyraże.brak słów,katolicki kraj.kościół szkanuje gejów,żydów,murzynów itd,wiec co sie spodziewac po tym narodzie ????????? a jeszcze rząd,madry???? zajmuja sie zwiazkami partnerskimi niz zmienić wiele ważnych rzeczy godnych ludzi i wartosci życiowych.lepiej byc obojetnym na los BRACI mniejszych czyli zwierzat,niz cos z tym zrobic.Kocham zwierzeta i mam psa którgos z kolei w moim życiu a mam 29 lat i niewyobrazam sobie zeby krzywde zrobic jakiemus zwierzęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
brinks26 Konie padały z głodu, jadły śnieg. Właściciel? ... 30.03.13, 21:17 a tak wogóle wesołych swiat hehehehheh Odpowiedz Link Zgłoś