Dodaj do ulubionych

Deptak. "Piję kawę w ogródku, a obok ogromna śm...

24.07.13, 13:06
Bo urzędnik ma przepisy i nie ważne czy mądre czy głupie nie pot studiował, załatwiaj po rodzinie robotę by myśleć … ma przepis to się go sztywno trzyma. Oczywiście nie zgłosi przełożonym że przepis jest idiotyczny bo po co się wyłamywać … URZĘDNIK WIE NAJLEPIEJ
Obserwuj wątek
    • kainel.kemezrp awanturujący się ten pijak kawowy 24.07.13, 13:33
      niech sobie znajdzie inny deptak ;-)
      • Gość: alg Re: awanturujący się ten pijak kawowy IP: 78.30.81.* 24.07.13, 13:48
        Człowieku pijący kawkę na dreptaku, to nie Paryż, to nie Rzym, to nie Monte Carlo, to zaściankowy, ukraiński Lublin. Pogódź się z tym, a unikniesz podobnych bolesnych rozczarowań.
        • schyderca Re: awanturujący się ten pijak kawowy 24.07.13, 14:13
          W środę o 10 siedzi się w pracy , a nie piję kawę w ogródku na deptaku...
          • kainel.kemezrp o własnie... ;-) 24.07.13, 14:17
            a ten siedzi i to gdzie!
            w ogródku
            a przecie wiadomo że ogródki sa zwalczane przez podstepowe siły rowerowe i Huberta M.
            znaczy w gruncie rzeczy ów awanturujacy się obywatel to szkodnik
            strasz mniejska powinna mu mandat wlepić i byłby spokój
            a i budzet by sie podratowało ;-)
            • schyderca Re: o własnie... ;-) 24.07.13, 14:28
              I na pewno nie był w krawacie. Jak powszechnie wiadomo, klient w krawacie jest mniej awanturujący się:

A z drugiej strony - że też chciało mu się w taką pogodę w ogródku siedzieć
      • Gość: wiejska baba ,,kient bez krawata bardziej awanturujący ,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 15:06
        marudzicie Hipolicie
        • kainel.kemezrp ludzie pracuja a ten mędzi 24.07.13, 15:14
        • kainel.kemezrp Ten awanturant to musi jest homofob 24.07.13, 15:17

powinni go złapać te łapsy od Voldemorta
          • Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.13, 15:33
            ...w środę siedzę w swoim ogródku i piję kawę... a śmieciary nie ma... bleee...
            • tajnos.agentos Re: ...do wykasowania... 24.07.13, 19:57
              A pod mój dom śmieciara podjeżdża o 5 rano, no cholera tłuką się i tłuką a tu spać się chce! No cholera, co za porządek, nie mogą przyjeżdżać później??? :D
    • qqbek Znajomy pije wino w bramie... 24.07.13, 15:56
      ...a tu straż wiejska.
      Spławia ich na szczaw, a oni nie chcą.
      W końcu dają sobie wytłumaczyć, że brama (jak i cała kamienica) jest własnością prywatną i mogą mu skoczyć.

A dwie babcie z pietruszką mogli w tym czasie omandatować!
      Skandal i marnotrawstwo!

W dupach się ludziom poprzewracało.
      O 10-ej rano to się siedzi w pracy a nie kawę na deptaku sączy ;)
    • Gość: gość Re: Deptak. "Piję kawę w ogródku, a obok ogromna IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 16:54
      godz.9.50, redaktor gazety pije trzecią kawę siedząc za biurkiem. Jego spokój burzy zgrzyt dochodzący z deptaka. Nudzi mu sie jak cholera więc postanawia podnieść się z krzesła i wyjrzeć przez okno. Ma nadzieję na zaokienne natchnienie, bo dawno już nie napisał lokalnego newsa.
      O 10.00 podchodzi do okna i ...własnym oczom nie wierzy!!! Temat dnia w zasięgu obiektywu!!! Czym prędzej łapie za aparat, kieruje obiektyw w stronę paskudnej śmieciary, po czym wraca na swoje miejsce i kończy kawę. W głowie już mu świta temat artykułu: "Siedzę, piję kawę, a tu - śmieciara!". Postanawia nieco sfabularyzować ten doniosły fakt, żeby naczelna nie myślała, że bierze kasę za nic. Dorabia oburzonego ludzika, którego nijak nie widać na pustym deptaku w pustym ogródku.l I tym sposobem powstaje jakże ambitny artykuł jakże ambitnego redaktora jakże ambitnej gazety...
      Ale i tak was lubię:)
    • Gość: czujęsięlepiej co za news! co za styl. co za BZDURA! IP: *.ennet.pl 24.07.13, 17:43
      siedzę sobie w biurze, piję kawkę, a tu mi interesant włazi. I też była 10! Łaża takie interesanty, szukają dnia wczorajszego, nie wiedzą co chcą załatwić, jak załatwić, o co im chodzi. A kawa stygnie.. Bardzo bym prosi.. tfu! Ja ŻĄDAM, żeby mi nie przeszkadzać, gdy piję kawę!
      • carrera4 Re: co za news! co za styl. co za BZDURA! 25.07.13, 00:12
        Opis "Gościa" jest chyba najbardziej prawdziwy :)

A jeśli ktoś rzeczywiście siedział i wstrętna śmieciara zakłóciła mu picie kawy, to musiał być na niezłym kacu, że wyrzucane śmieci spowodowały straszny raban w jego głowie, a cała operacja, według niego, trwała kilkanaście minut (w kilkanaście minut to śmieciarze obskakują całe Śródmieście).

Na marginesie, do "Wybiórczej", myślałem, że takie newsy, o śmieciarce, to się zamieszcza dajmy na to w "Gońcu parzymieskim" albo "Nowinach wąchockich", a nie w "Wybiórczej". Ja wiem, że są wakacje i nie ma o czym pisać, ale bez przesady.
    • schyderca Deptak. "Piję kawę w ogródku, a obok ogromna śm... 25.07.13, 10:30
      10.30. Siedzę w pracy i kawę piję. A tu za oknem karetka na sygnale przejeżdża. No cholera jasna, nie może wyłączyć tego sygnału? Uszy mnie bolą i kawa nabiera niezdrowych właściwości. A mleczko w kawie zrobiło się prawie zsiadłe od tego hałasu. I gdzie są dziennikarze, kiedy ich trzeba? No gdzie?
      • schyderca PS. 25.07.13, 10:31
        schyderca napisał:

> 10.30. Siedzę w pracy i kawę piję. A tu za oknem karetka na sygnale przejeżdża.
        > No cholera jasna, nie może wyłączyć tego sygnału? Uszy mnie bolą i kawa nabier
        > a niezdrowych właściwości. A mleczko w kawie zrobiło się prawie zsiadłe od tego
        > hałasu. I gdzie są dziennikarze, kiedy ich trzeba? No gdzie?

O przepraszam, to było "ambulance". Co to karetka dziennikarz może nie wiedzieć :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka