Dodaj do ulubionych

Burmistrz o kolorowych. To "ksenofobia i rasowa...

04.09.13, 22:23
Serialu ciąg dalszy, nie można napisać raz a rzetelnie tylko kąsać po trochu?

Przydałoby się wietrzenie głowy.

Drogi boSSmanie, uzurpatorze jedynie słusznych komentarzy - czep się swojego kochasia.
Obserwuj wątek
    • Gość: leonss Re: Burmistrz o kolorowych. To "ksenofobia i raso IP: *.icpnet.pl 04.09.13, 23:32
      ja tu nie widzę w tych słowach obrazy żadnej nacji ani Bułgara ani Rumuna .A taki Kubuś Podiadek. Pawlak to zwykła Szuja oby jego mieszkańcy nie wybrali na radnego .Wstyd Wstyd niech założy podsłuch w swoim kiblu .Tutaj zadowolona chyba p. Szogun wojewodzina ??/za miasteczko rowerowe ,ponieważ Łęczna wybudowała bez niej a kasa poszła na Pomorze ??????
      • schyderca Re: Burmistrz o kolorowych. To "ksenofobia i raso 05.09.13, 09:50
        Gość portalu: leonss napisał(a):

> ja tu nie widzę w tych słowach obrazy żadnej nacji ani Bułgara ani Rumuna .A ta
        > ki Kubuś Podiadek. Pawlak to zwykła Szuja oby jego mieszkańcy nie wybrali na ra
        > dnego .Wstyd Wstyd niech założy podsłuch w swoim kiblu .Tutaj zadowolona chyba
        > p. Szogun wojewodzina ??/za miasteczko rowerowe ,ponieważ Łęczna wybudowała b
        > ez niej a kasa poszła na Pomorze ??????

Piszesz o P. Show? No, kogut!
    • matitalolo Burmistrz o kolorowych. To "ksenofobia i rasowa... 05.09.13, 04:10
      Do tych wypowiedzi burmistrza bardziej pasuje mundurek wiadomych formacji a nie wyświechtany garniturek.
    • Gość: bosman biedna karolina śledcza :-( IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.13, 09:25
      siedzi bidulka sama w pustej norze, nie mogąc liczyć na jakiekolwiek zainteresowanie ze strony normalnego chłopa i tak "bredzi, ględzi nie do wiary, coś pierd....i babsztyl stary".
    • Gość: bosman słuchałem wczoraj w TVL... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.13, 09:31
      wypowiedzi burmistrza. Nie usłyszałem niczego takiego co mu zarzuca jakiś przygłup. Ma rację burmistrz, że wymaga od obcokrajowców porządku i podporządkowania się obowiązującym na targu przepisom i opłatom. Nie jego winą jest, że Bułgarzy, Ormianie czy inni ciemnoskórzy tam handlują. Może wypowiedział sie dosadnie ale niebezzasadnie. Może miał ich "w ramki oprawić"? Opłaty powinien egzekwować z całą bezwzględnościa a ten jołop który czepia sie go powinien jako (za)radny wspierać burmistrza w działaniach na rzecz miasta. Ale przygłup z opozycji ma na celu tylko jedno: dorwać się do waaaaaaadzy, nie przebierając w środkach.
      • Gość: leonss Re: słuchałem wczoraj w TVL... IP: *.icpnet.pl 06.09.13, 23:45
        bosman gratuluje wypowiedzi zbliżonej do mojej ,ale Ty bardziej poetycko ?-no i pisownia okej
        • Gość: bosman Leonssiu!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.13, 12:46
          Łaskawość twoja nie zna granic :-)
      • Gość: aron Re: słuchałem wczoraj w TVL... IP: *.play-internet.pl 09.09.13, 13:29
        Bułgaria i Rumunia są w UE, więc Bułgarzy i Rumuni mają takie samo prawo handlować w Łęcznej jak Polacy katolicy. Natomiast co do Afrykanów o ile nie są obywatelami UE to można im sprawdzić np. pozwolenia na pracę w Polsce. Jeżeli mają to niech handlują.
        • Gość: bosman nikt im tego prawa nie odbiera... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.13, 11:06
          ale oni roszczą sobie prawa do pomniejszonych opłat za zajęte stoły, nie respektując lokalnych praw, wiec z jakiej racji burmistrz ma mim odpuścić? Dlatego popieram stanowisko burmistrza a nie jakiego fiuta z rady. Powtarzam - moim zdaniem burmistrz nie powiedział niczego rasistowskiego czy ksenofobicznego.
    • Gość: a Re: Burmistrz o kolorowych. To "ksenofobia i raso IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.13, 11:57
      Ksenofobia jest potrzebna. Chroni nas przed obcymi. Warszawy jednak nie uchroniła przed napływem słoików z lubelszczyzny.
      • Gość: bosman zapomniałeś... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.13, 12:37
        kołku dziadka w czworakach?
      • schyderca Re: Burmistrz o kolorowych. To "ksenofobia i raso 09.09.13, 15:06
        Gość portalu: a napisał(a):

> Ksenofobia jest potrzebna. Chroni nas przed obcymi. Warszawy jednak nie uchroni
        > ła przed napływem słoików z lubelszczyzny.

Napisała to a. Warszawianka z Baniochy pod Grójcem
        • Gość: Genowef z Gnidówka Re: Burmistrz o kolorowych. To "ksenofobia i raso IP: *.opera-mini.net 10.09.13, 12:52
          Kiedyś byłem taki otwarty,lubiłem i arabów i żydów i wszelkie inności,na szczęście z wiekiem i życiowym doświadczeniem to przechodzi i z dumą przyznaję-jestem zdrowym ksenofobem...tak jak żydzi i arabowie.
          • schyderca Re: Burmistrz o kolorowych. To "ksenofobia i raso 10.09.13, 14:30
            Gość portalu: Genowef z Gnidówka napisał(a):

> Kiedyś byłem taki otwarty,lubiłem i arabów i żydów i wszelkie inności,na szczęś
            > cie z wiekiem i życiowym doświadczeniem to przechodzi i z dumą przyznaję-jeste
            > m zdrowym ksenofobem...tak jak żydzi i arabowie.

Niestety muszę się zgodzić. Dlaczego kiedy wyjeżdżam do kraju arabskiego, mam dostosować się do panujących tam warunków i zwyczajów? Kiedy Arab/Arabka przyjeżdża do nas, to MY mamy się dostosowywać, w przeciwnym razie jesteśmy "rasistami"?
            • Gość: bosman może i ze mnie ksenofob... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.13, 18:34
              ale asfalt ma leżeć na swoim miejscu.
            • Gość: J666 [...] IP: *.opera-mini.net 10.09.13, 18:42
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: essex obcy IP: *.xdsl.centertel.pl 10.09.13, 19:19
                a ja tak z ciekawości spytam dlaczego usunieta jest poprzednia wiadomość?tam opisano jak ortodoksyjni zydzi zachowują sie wobec osób z krzyzykami,nie było tam nic wulgarnego ani rasistowskiego?nie wolno pisać jak zydza opluwają innych?
                • Gość: ępiczek Re: obcy IP: *.belive.attachmen.sx 10.09.13, 19:33
                  mnie to i w Lublinie zaczepił ochroniarz wycieczki izraelskiej bo "ośmieliłem" się przejść ulicą Grodzką poprzez grupę izraelskich baranów...
              • Gość: essex no ni co tam jeszcze pousówamy? IP: *.xdsl.centertel.pl 10.09.13, 19:42
                gojka.blog.onet.pl/2013/04/06/serdecznie-witamy-w-obozach-zaglady/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka