empi 27.10.19, 21:03 Tak powstaje nowa moralność i etyka pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 27.10.19, 22:43 Ciemnota średniowieczna. I słoma z butów wystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever PiS rzadzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.19, 21:13 Tylko LU (lekko upośledzeni) tego nie wiedzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 21.11.19, 07:59 ...znaczenie dwa... :-)))... chyba tak można rozumieć cytat z Rydzyka czyli: klasyczne pustosłowie... czyli słowa sobie, znaczenie sobie... czyli najważniejsza cecha "władzy naszej kochanej" ‘poszukiwać rozwiązań, które już są znane, niepotrzebnie wykonywać prace, które już zostały zrobione, dowodzić czegoś,co zostało już dowiedzione lub jest oczywiste’; zatem mamy zwrot, który jak z cytatu wynika:, oznacza że nie warto wyważać otwartych drzwi. – TV Trwam... ...tfu... tfu... tfu... bleee... bleee... bleee... sciaga.pl/slowniki-tematyczne/13917/wywazyc/wywazac-otwarte-drzwi/ ps.: ...a wciąż wyważają... o borze! - zapożyczone (...:-)))...)... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 21.11.19, 08:09 ps. 2: ...i inne pustosłowia, np.: ...«Patrz, Panie, nie mam pustych rąk. Uczyniłem tyle dobra»"... rech... rech... rech... deon.pl/kosciol/ojciec-tadeusz-rydzyk-prosi-o-przekazanie-1-podatku-nie-popelniajmy-grzechu-zaniedbania,507930 Odpowiedz Link Zgłoś
krt_czart Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 29.10.19, 07:13 Sorry, kolego empi, ale to wcale nie jest moralność, choćby nowa. To jej całkowite przeciwieństwo. Dodajmy do tego "subtelny problem" z nieskazitelnym szefem NIK, burdelem i Vatowską mafią w Ministerstwie Finansów oraz potencjalną kandydaturę, wielce zasłużonego dla kremlowskiej polityki demontażu UE I NATO oraz twórcy sekty smoleńskiej, Antona M. na marszałka seniora. Szczęściem, ten ostatni jako taki ktoś niewiele może. --- Czy to już przepaść? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 29.10.19, 07:25 moralność w wielkim skrócie to mówienie co jest dobre, a co złe. Nowe definicje moralności tworzy prezes, dla dobra swojej nowej elity. Elitę on również sam mianuje. :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Niewidoczna belka w oku:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.19, 08:36 wiadomosci.wp.pl/warszawa-burmistrz-wloch-zatrzymany-przez-cba-jest-reakcja-rafala-trzaskowskiego-6440387124786817a Kto nami rządzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Surdyna:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.19, 14:08 Jak łatwo jest wasz jazgot wyciszyć:) Kto nami rządzi:))). Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Kaczor Bredzisław 31.10.19, 15:36 Grozi nam BRETIX!!! www.facebook.com/tolpa.leszek/videos/2419361641639662/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Jeżeli Bredzisław to tylko Bronek:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.19, 15:52 www.blasty.pl/tag/bredzislaw-komorowski Jedyny i niePOwtarzalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Matecznik PO:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.19, 14:11 trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,25375944,pomorski-marszalek-mieczyslaw-struk-oskarzony-o-podanie-nieprawdy.html?disableRedirects=true#s=BoxOpImg2 Kto nami rzadzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Matecznik PO:) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.19, 14:38 "Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia pomorskiego marszałka Mieczysława Struka (PO) za podanie nieprawdy w oświadczeniach majątkowych. Marszałek nie przyznaje się do winy. - Całość działań wobec mnie traktuję jako zamówienie polityczne, że należało coś na mnie znaleźć - podkreślał po kontroli CBA." Czyli i ten polityk PO trzyma się twardo linii partii wyznaczonej przez przewodniczącego klubu parlamentarnego Platformy Obywatelskiej - Koalicji Obywatelskiej Sławomira Neumanna: "Nasz elektorat, ten antypisowski, uzna, że to jest k***a atak PiS-u, ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Re: Matecznik PO:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.19, 15:07 Lemingu (empi), jeżeli mieszkasz w szklanym, peowskim domu nie rzucaj kamieniami i nie pluj POd wiatr:). trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,25375944,pomorski-marszalek-mieczyslaw-struk-oskarzony-o-podanie-nieprawdy.html?disableRedirects=true#s=BoxOpImg2 Odpowiedz Link Zgłoś
ramarek3 Re: Matecznik PO:) 04.11.19, 21:33 Mną onegdaj rządził pewien parafianin. Unosił głowę do góry i lekko się uśmiechał gdy pozdrawiałem go słowem Dzień dobry, dobry Panie parafianinie. Wszak był członkiem parafii i sobie przyspasabiał jej właściwości. Przy okazji, w USA też jest jeden stan który podzielony jest na parafie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Re: Matecznik PO:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.19, 22:24 "Mną onegdaj rządził pewien parafianin." Fascynujące jest to co piszesz.To chyba dobrze, że tobą już nie rządzi:) W Stanach jest ponad 66 milionów parafian. Prawie co czwarty obywatel jest parafianinem. Równie uprzejmi są Amisze. Wiem bo mieszkałem niedaleko Lancaster County. Też ich pozdrawiałem słowem: God be with you we wtorki, czwartki i soboty. W pozostałe dni pozdrawiałem mówiąc: God bless you. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Matecznik PO:) 05.11.19, 13:25 Jedna z niewielu zalet obecnych rządów to stosunkowo mała ilość złodziejskich i korupcyjnych afer, poprzednie ekipy biły tu chyba rekordy, na czele z najbardziej złodziejską i przekupną partią, którą dopuszczono do koryta. Niestety cała reszta to porażka- już są kłopoty z pieniędzmi na 500+ nie wiadomo też jak rząd wybrnie z obietnic utrzymania wieku emerytalnego - na to też zabraknie. Może się to skończyć głodowymi emeryturami, z których nie będzie można wyżyć. www.bankier.pl/wiadomosc/Niski-wiek-emerytalny-jest-nie-do-utrzymania-7578211.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Złodziejskie ugruPOwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.19, 13:52 " Jedna z niewielu zalet obecnych rządów to stosunkowo mała ilość złodziejskich i korupcyjnych afer, poprzednie ekipy biły tu chyba rekordy, na czele z najbardziej złodziejską i przekupną partią, którą dopuszczono do koryta." Pełna zgoda. To była i jest złodziejska partia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Re: Złodziejskie ugruPOwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.19, 20:02 Szkoda białego konia. Mógłby przygalopować do Polski i w kraju zrzucić na ziemię jeźdźca bez głowy i żywiącego się gotowaną brukselką. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 07.11.19, 21:02 Chyba się cieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.19, 21:27 Szczerze? Tusk Szczerze? To oksymoron:) To zakłamana ruda szuja. www.publio.pl/szczerze-donald-tusk,p336472.html?utm_source=serwisy.gazeta.pl&utm_medium=AutopromoINT&utm_campaign=a_Promocja_Przedsprzedaz_Szczerze_Agora_021119_031219&utm_term=Promocja_Przedsprzedaz_Szczerze_Agora_021119_031219_content=300x600 Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 08.11.19, 10:44 Niektóre rzeczy mu lepiej wychodziły niż polityka: www.youtube.com/watch?v=k7g3YKurDxw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.19, 14:14 Tym niemniej będzie prezydentem przez następną kadencję. Karawana idzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 08.11.19, 15:04 To się okaże po wyborach, prezydent nie jest już tak konieczny beneficjentom 500+, więc mogą głosować na takiego, co nie jest z PiS. Poza tym, jak wcześniej pisałem, w przypadku wyborów na prezydenta decydujące znaczenie ma osoba kandydata- jego poziom, elokwencja, poglądy, inteligencja (a o takich w PiS trudno) a nie tylko rekomendacja partyjna, jak to miało miejsce w wyborach do parlamentu - zdecydowana większość wyborców niewiele wiedziała o tych, na których głosowali- wystarczała im informacja że dany osobnik jest np. z PiS , KO czy innej partii (Rakowski kiedyś powiedział, że gdyby krowie przyczepić znaczek Solidarności i zrobić zdjęcie wyborcze z Wałęsą, to też by ją wybrano). W przypadku wyborów na prezydenta jest inaczej- odbywają np. debaty wyborcze na żywo, praktycznie przed wszystkimi obywatelami i ludzie oceniają to co widzą i słyszą odpowiednio głosując. Dlatego bywało że dochodziło do niespodzianek typu; Wałęsa przegrywał z Kwaśniewskim, bo ich bezpośrednia dyskusja wskazywała jasno na to kto się bardziej nadaje, albo Kwaśniewski wdeptywał w dywan Kaczora, bo ten za bardzo odstawał od niego nie tylko merytoryczną wiedzą ale i ilością oleju w głowie ("oczywista oczywistość"). Tak więc niezbadane są wyroki boskie, szczególnie jeśli chodzi o pojedynek wyborczy konkretnych osób a nie partii, może się właśnie okazać że wcale nie będzie tak "forever"". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.19, 18:55 Tylko dla ciebie nie jest pewne, że kolejnym prezydentem będzie również Andrzej Duda. Ale dla ciebie nie było oczywistym, że wybory wygra PiS. I wcześniej upierałeś się, że Trump NA PEWNO poruszy kwestię, żądań żydowskich. Daj sobie spokój z przewidywaniami. Kiepski ci one wychodzą. Przyjmij jako pewnik - Andrzej Duda będzie ponownie prezydentem. Wcześniej bredziłeś coś o kandydacie Tusku:) Pisałem, że Tusk nie będzie brał udziału. Wiedział, że nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 08.11.19, 21:17 A ty jesteś pewny że ja pisałem że Trump na pewno poruszy kwestie żądań żydowskich? Może przeczytaj sobie jeszcze raz pierwszy mój post w tym temacie i nie wmawiaj mi że pisałem coś czego nie napisałem. Trump zrobił lepszy numer- w ogóle nie przyjechał przed wyborami do Polski, by nie wspierać kampanii wyborczej PiS, a zrobił to na apel środowisk żydowskich- podawałem nawet stosowne linki. Jakiś huragan na Hawajach był tylko wymówką- zdążyłby dotrzeć na Hawaje po wizycie w Polsce, ponadto grał w golfa zamiast odwiedzać poszkodowanych. Ty jesteś zbyt pewny w swoich przewidywaniach wyborczych, podobną pewność miał np. Wałęsa gdy konkurował z Kwaśniewskim oraz PiS , gdy zdecydował się na wcześniejsze, ponowne wybory po dwóch latach rządzenia. Piszesz że moje przewidywania słabo się sprawdzają, ja przecież nigdzie nie pisałem że PiS na pewno nie wygra- przeczytaj sobie może dokładniej moje posty, pisałem że może nie wygrać. Zauważ że w senacie PiS stracił większość, w sejmie pojawiła się też konfederacja i lewica- to są przecież kroki wstecz dla PiS w porównaniu do poprzednich wyborów, chyba nie zaprzeczysz. Nie bądź taki pewny swoich przepowiedni- jak pisałem wcześniej, już byli tacy pewni przepowiadacze i się na tym przejechali. Tym bardziej że widać przecież że PiS jednak traci, ponadto wybór prezydenta, jak pisałem, ma inną specyfikę niż wybór parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.19, 09:57 Bredzisz przyjacielu i zaklinasz rzeczywistość. Oderwałeś się od rzeczywistości i bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 09.11.19, 12:52 Piszesz że ja napisałem coś co się nie sprawdziło- nie jest to prawda. Co najwyżej napisałem że może tak być. Ale teraz napiszę coś co według mnie na pewno się sprawdzi- otóż PiS na pewno nie będzie forever :-),to kwestia raczej krótszego niż dłuższego czasu :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS forever Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.19, 11:18 Idziesz w zaparte różowy (f)lemingu. Oczywiście, ze pisałeś tak jak piszę. Czy cztery lata z opcją plus to dla ciebie czas krótki? Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 10.11.19, 15:44 Problemy ze wzrokiem czy ze zrozumieniem tekstu pisanego? Pisałem że PiS może przegrać, bo przecież jak są wybory to nic pewnego nie można zakładać (choć wielu Pisiaków twierdzi że wszystko wie na pewno i tak musi być). Cztery lata to maksymalny okres, mogący ulec tylko skróceniu przez konieczne działania gospodarcze, które nie znajdą na pewno uznania u elektoratu 500+, który to elektorat po zabraniu mu nagle kiełbasy wyborczej stanie się elektoratem wrogim i nienawistnym dla swoich obecnych idoli. Podobne zjawisko można zaobserwować wśród fanatycznych kiboli, którzy rzucają nagle kamieniami w swego idola, kiedy ten zaczyna przegrywać mecze. Zresztą to chyba nawet podobni ludzie w tych obu przypadkach, ideologicznych wielbicieli PiS, będących z nim na dobre i złe, nie ma tak wielu. Ponadto czekają nas wkrótce wybory na prezydenta, które obok zmiany sił w senacie i pojawieniu się lewicy i konfederacji w sejmie, mogą być kolejną niespodzianką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS victorious Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.19, 16:28 " Pisałem że PiS może przegrać..." Tak pisałeś. Wynik jest znany:) Nie pisz więcej tych bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 10.11.19, 17:17 W tym że może przegrać a przegra jest taka mała różnica...Na takie subtelne różnice trzeba zwracać uwagę, by komuś nie zarzucać tego czego nie powiedział. A przewidywałeś że PiS straci większość w senacie proroku nieomylny? Szkoda że przed wyborami o to nie spytałem, choć jestem pewien co byś odpowiedział...Poczekaj jeszcze trochę aż się skończy kiełbasa wyborcza to będziesz miał swoje forever... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS victorious Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.19, 20:29 "Szkoda że przed wyborami o to nie spytałem..." Nie zrób już tego błędu przed następnymi wyborami, pytaj. Dotychczasowe twoje przewidywania są boleśnie nietrafne. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 10.11.19, 21:54 Gość portalu: PiS victorious napisał(a): > "Szkoda że przed wyborami o to nie spytałem..." > > Nie zrób już tego błędu przed następnymi wyborami, pytaj. Dotychczasowe twoje p > rzewidywania są boleśnie nietrafne. Tak jakbyś nie rozumiał co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS victorious Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.19, 17:25 Przy twoich wielokrotnie błędnych "przewidywaniach" będzie ci niezwykle trudno odzyskać chociaż minimum wiarygodności. Biorąc pod uwagę naszą wątkową znajomość podpowiem ci co się zdarzy: w przyszłym roku ponownie prezydentem będzie Andrzej Duda. Co do rządzącej partii to przez najbliższe cztery lata nie powinieneś się tym zajmować. Rządzi PiS. Gdybyś jeszcze miał jakieś niejasności, to proszę, nie wahaj się - pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 10.11.19, 10:50 ...rządzi nami władza, która woła, podobnie jak robi to "sprytny" rabuś i gwałciciel... czyli rabuje i gwałci, , wołając: boże! (...boże! z małej litery, bo to bóg przez władzę na potrzeby chwili wymyślony... nie można wobec tego - nawet - wznieść tradycyjnego okrzyku: borze! to taki las - zapożyczone... :-)...), rabuje i gwałci... nic nowego... lehardi.org/2015/03/09/ogary-do-pary-czy-widzisz-juz-u-siebie-poczatki-szycia/ historia.trojmiasto.pl/Okupacyjne-wysiedlania-gdynian-w-1939-r-n139446.html Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 10.11.19, 19:55 ...były i takie przesiedlenia, zawsze wynikające ze strachu władzy przed buntownikami... lehardi.org/2015/02/05/i-nie-ma-sie-czym-przykryc/ ...i ciekawostka: obecna władza znowu boi się buntowników... boi się, że suweren, tak naprawdę będący wasalem, nie zdoła jej obronić przed buntownikami... co zatem czyni?... to co potrafi najlepiej buduje zapory z betonu i mobilizuje policję... a co zrobiłaby obecna władza najchętniej?... najchętniej obecna władza wszystkich nas by skoszarowała... i otoczyła drutem kolczastym, na początek... jest zatem pora na zakrzyknięcie (...też na początek...): o borze! - to taki las (...zapożyczone... :-)))...)... ps. : ...brunery i inne przebierańce: zamknijcie japy!... :-)))... na wszystko jest rada... :-)))... ... ... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 11.11.19, 11:04 ...staniecie do apelu... niebawem... z otwartymi japami... :-)))... bo czemu nie?... :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 11.11.19, 16:27 Co poeta miał na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 11.11.19, 20:22 ...a dzisiejszy dzień pokazał, kto nami rządzi... otóż rządzi nami szkopska falanga... ] a złośliwcy i buntownicy wmawiają nam, buntownikom, że z Niemcami władza nie chce współpracować ...;-)))... tak było na Wybrzeżu dziewięćdziesiąt lat temu... Gott mit uns... o borze! (...to taki las - zapożyczone (...:-)))...) historia.trojmiasto.pl/Jesienne-powroty-czyli-bardzo-krotki-wypad-nad-morze-w-1929-r-n139533.html Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 13.11.19, 23:34 ...W Chinach dżuma... we Wrocławiu przymusowe ćwiczenia wojskowe (...nocne powołania...)... rano obudzimy się i znowu nie będzie poranka dla dzieciaków, a dla reszty - dziennik w mundurku?... (...o borze! - to taki las - zapożyczone...)... im szybciej, tym lepiej :-)))... bleee... bleee... bleee... wiadomosci.wp.pl/mobilizacja-wojska-we-wroclawiu-wezwano-ponad-1500-osob-6445781908883073a Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 13.11.19, 23:40 ps.: urzędowe ceny już są - czekamy na kartki żywnościowe... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 14.11.19, 19:18 ...ale zanim dojdziemy do kartek żywnościowych (...wirtualnych?...), mamy innowację w służbie nie/zdrowia: lekarz na telefon ... rany boskie!... to chyba niezły sposób na zwiększenie śmiertelności - dzięki temu oszczędności ZUS hmmm... poczytajcie... zdrowia życzę... bleee... finanse.wp.pl/sluzba-zdrowia-wazne-zmiany-dla-pacjentow-6445929352496769a Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 15.11.19, 14:57 ...i nieformalne przymierza przebierańców z władzą... czyli - nic nowego... a efekt?... cóż - popękane mury i skarpa kościoła pobernardyńskiego i okolicznych budynków jako efekt koncertów na terenach zielonych przy ul. Wesołej w tub(p)tinie położonych... a zysk?... hotel przy Dolnej Panny Marii dla księdza proboszcza... biorąc jednak pod uwagę sposób działania "władzy naszej kochanej, może to tub(p)tińskim przebierańcom nie pomóc... chyba właśnie kołderka okazała się zbyt krótka (...ostatnie działania NIK...) i nóżki zaczynają wystawać... :-)))... bleee... lehardi.org/2014/05/25/pierwsze-czytanie-z-listu-sw-prawdy-apostola-do-krzysztofa-zuka/ Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 15.11.19, 23:14 ...a edukację mamy dla posłusznych i pobożnych - więc nawet piekło zamarzło i budynki szkolne, nikomu już niepotrzebne w tak wielkiej ilości, coraz częściej idą pod młotek... a drzewiej tak było w Piekle... historia.trojmiasto.pl/Budowa-lotniska-w-Gdyni-planowana-byla-ponad-80-lat-temu-n139695.html Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 16.11.19, 20:12 ...per analogiam: jak działał przedwojenny Bezpartyjny Blok Współpracy z Rządem?... dzień 11 listopada stał się wielkim "dniem zbiórki na powodzian". Na "akademjach we wszystkich gromadach i gminach województwa pomorskiego" apelowano o "dalszą akcję niesienia pomocy poszkodowanym klęską powodzi", która - jak zapewne pamiętamy - latem niemal doszczętnie zniszczyła znaczne połacie Małopolski... historia.trojmiasto.pl/Budowa-lotniska-w-Gdyni-planowana-byla-ponad-80-lat-temu-n139695.html Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 17.11.19, 23:48 ...czym wyróżnia się "polski przedstawiciel współpracy z rządem"?... hmmm... Dwa dni po Marszu Niepodległości warszawski lider grupy ekstremistycznych nacjonalistów Grzegorz Ć. został zatrzymany przez ABW. Wcześniej służby przeszukały jego dom, gdzie zabezpieczono m.in. odzież, flagi i książki, które miały propagować "ideologię ekstremistyczną"... ...bleee... !!!... wiadomosci.onet.pl/kraj/abw-zatrzymala-lidera-grupy-szturmowcy-nacjonalisci-pod-lupa-sluzb/zfks18m Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 18.11.19, 19:37 ...czym charakteryzuje się owa współpraca?... przede wszystkim brakiem skutecznej reakcji władzy... na tyle wielkim brakiem skuteczności, że można mówić o przyzwoleniu na działania nazioli i im podobnych ekstremistów, co być może doprowadzi w Polsce do sytuacji analogicznej do tej w Niemczech: Przedstawiciele gminy żydowskiej w Duesseldorfie zastanawiają się, czy nie nadszedł czas, aby opuścić Niemcy. Z niepokojem obserwują wzrastającą wrogość wobec Żydów. - Na horyzoncie widać nadciągającą katastrofę - mówi przedstawiciel społeczności żydowskiej... bleee... !!!... nic nowego - prawda?... ... ... wiadomosci.wp.pl/zydzi-z-duesseldorfu-rozwazaja-wyjazd-z-niemiec-nadciaga-katastrofa-6446519262238849a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.19, 23:33 Ty też powinieneś rozważyć wyjazd. Wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 19.11.19, 23:24 ...i znowu pojawiły się dwie czarne śmierci - pytacie, która jest gorsza?... ...ta?... ...To trzeci oficjalnie odnotowany przypadek dżumy w Chinach. Rośnie niepokój związany z epidemią... portal.abczdrowie.pl/to-trzeci-oficjalnie-odnotowany-przypadek-dzumy-w-chinach-rosnie-niepokoj-zwiazany-z-epidemia ...czy ta?... ...AfD i neonaziści na bytomskim cmentarzu... wyborcza.pl/7,75399,25425816,afd-i-neonazisci-na-bytomskim-cmentarzu.html#S.main_topic-K.C-B.5-L.2.duzy ...ja nie mam wątpliwości... gorsza, nawet wręcz - najgorsza - jest czarna śmierć naziolska... ps. bleee... !!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.19, 09:04 "...ja nie mam wątpliwości.." Dlatego twoja diaspora powinna podjąć zdecydowaną decyzję i zewrzeć szyki, Przewiduje się znaczne ocieplenie klimatu. Sam płacz nie pomoże. www.google.com/search?q=%C5%9Bciana+p%C5%82aczu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjw9PuFqfjlAhWJZVAKHa5CAMsQ_AUoAXoECBAQAw&biw=1280&bih=687 Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 20.11.19, 09:29 ...zapewne pamiętacie, (...mimo to przypomnę...) jakie były objawy i skutki dżumy, którą określano mianem czarna śmierć: Śmierć Szkarłatna od dawna pustoszyła ową krainę. Nigdy dżuma nie bywała tak nieodparta, tak straszliwa. Jej oznaką widomą była — krew — czerwień i szkarada krwi. Towarzyszyły jej bóle ostre, nagły zawrót głowy, a potem — obfity przez wszystkie pory wyciek potów i rozłąka z życiem. Purpurowa plamistość ciała, a szczególniej twarzy — usuwała ofiarę poza koło żyjących, pozbawiając jej wszelkiej pomocy i wszelkiego współczucia. Napad, rozwój i skutek choroby były sprawą półgodzinnych zabiegów... (...wg Poe w tłumaczeniu Leśmiana...) lehardi.org/2012/12/26/maska-czerwonego-moru/ ...zapewne pamiętacie też, jakie są objawy tego, co można bez przesady określić jako naziolska czarne śmierć: objawy trwają trochę dłużej i przejawiają się między innymi tak: Działająca w Norwegii ekstremistyczna prawicowa grupa Stop Islamization of Norway (SIAN) zorganizowała wiec, na którym jeden z jej aktywistów dokonał spalenia Koranu, świętej księgi islamu. Sytuacja wywołała ogromne oburzenie wśród żyjących tam muzułmanów... ...a twarzyczki nazioli - też są niepiękne... a szkarłatna krew to jeden z jej głównych atrybutów ...bleee... bleee... bleee... !!!... www.o2.pl/artykul/norwegia-spalil-koran-podczas-manifestacji-zamieszki-na-ulicach-6447743900890753a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.19, 09:57 Moi dobrzy znajomi, Żydzi, swoje obecne frustracje polityczne łagodzą cotygodniowymi wizytami w Kazimierzu Dolnym. Tam zawodzą, płaczą i rwa włosy z głowy (ci którzy je - włosy- mają). Mówią, że te wizyty trochę im pomagają. Niestety, tylko trochę... Ty też rozważ takie chwilowe ukojenie. Posiadasz samochód? www.google.com/search?q=kazimierz+dolny+%C5%9Bciana+p%C5%82aczu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjS_Lu5tPjlAhUxNOwKHQOnCScQ_AUoAnoECAwQBA&biw=1280&bih=687 Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 20.11.19, 20:08 ...jeśli chodzi o skutki - przyjrzyjmy się im, biorąc pod uwagę liczbę ofiar... skutki czarnej śmierci to 350–375 milionów ofiar, czyli śmierć 30–60% ludności Europy i 150 lat, by wrócić do stanu liczebnego sprzed pandemii... porażające - prawda?... pl.wikipedia.org/wiki/Czarna_%C5%9Bmier%C4%87 skutki naziolskiej czarnej śmierci to ponad 60 milionów ludzi, którzy zginęli w ciągu sześciu lat wojny, czyli około 3% całkowitej liczby ludności na świecie (ok. 2,3 miliarda)... [ pl.wikipedia.org/wiki/Ofiary_II_wojny_%C5%9Bwiatowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.19, 21:28 Mam dla ciebie wspaniałą wiadomość. Moi znajomi, Żydzi, przyjęli ją entuzjastycznie. www.nytimes.com/2019/11/18/world/middleeast/trump-israel-west-bank-settlements.html Będę z nimi celebrował to optymistyczne otwarcie w Mandragorze. Maja dobrą kuchnię i koszerne wina. Znasz Mandragorę? Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 21.11.19, 21:49 ...a teraz wystarczy przeliczyć: ilość ofiar dżumy i naziolskiej czarnej śmierci z czasem trwania pandemii dżumy i czasem trwania II Wojny Światowej, by poznać prawdziwe straty, będące "osiągnięciem" tej ostatniej... to porażająca statystyka... dzieje.pl/rozmaitosci/665-lat-temu-w-europie-wybuchla-epidemia-czarnej-smierci Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 22.11.19, 08:21 ...Empi, Czart - bardzo mi przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 22.11.19, 09:15 s.monte.z.uma napisał(a): > ...Empi, Czart - bardzo mi przykro... > z powodu? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 22.11.19, 11:23 ...bez powodu: nie mogę znaleźć Was jako "opiekunów" forum... o!... może być taki powód?... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 22.11.19, 11:29 Wymagasz zaopiekowania? :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 22.11.19, 13:01 ...mówiąc w galicyjskim narzeczu, ...ani trochu... :-)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 23.11.19, 21:27 ... CENZURA?... czy to już... ???... tak bez zapowiedzi???... czyli: skąd się biorą białe plamy i barchany... nie ma nawet ogłoszenia na słupie!... :-)... lehardi.org/2014/12/13/skad-sie-biora-biale-plamy-i-barchany/ Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 26.11.19, 23:35 ...prasa donosi: Polska jest najbardziej antysemickim krajem na świecie – wynika z nowego badania organizacji żydowskiej ADL, która działa w Stanach Zjednoczonych. Również w RPA, na Ukrainie i na Węgrzech antysemityzm jest ciągle żywy, ale to Polska znajduje się na szczycie niechlubnego rankingu... www.o2.pl/artykul/zydzi-oglosili-wyniki-polska-najbardziej-antysemickim-krajem-swiata-6448405281998465a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.19, 15:36 W świetle powyższego słuszną wydaje się decyzja Radosława Sikorskiego aby zrezygnować z ubiegania się o stanowisko prezydenta Polski. Musiał znać wyniki rankingu przed ich ogłoszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 29.11.19, 17:19 Gość portalu: nieżyt napisał(a): > W świetle powyższego słuszną wydaje się decyzja Radosława Sikorskiego aby zrezy > gnować z ubiegania się o stanowisko prezydenta Polski. > Musiał znać wyniki rankingu przed ich ogłoszeniem. Dobrze że zrezygnował, bo te promile, które by uzyskał, nic by mu nie dały- nawet wzrostu popularności, który mógłby być dla niego i jego sponsorów intratny. Należy pamiętać, że takie kandydowanie wiąże się też z niemałymi wydatkami, które musi ponieść taki kandydat i jego sponsorzy. Ale,- co Ty tak ciągle o tych Żydach? Z historii wiadomo, że jak w jakimś kraju coś źle się dzieje , to wybucha tam nagle histeria antyżydowska, mimo że Żydzi zachowują się tam ciągle tak samo. I to nie jest problem, którzy stwarzaliby tam nagle Żydzi, a problem partii, czy innych sił politycznych, które nagle rozpętują krucjatę antyżydowską. Ponadto, chciałem Ci przypomnieć o komicznej sytuacji , która u nas teraz jest - Żydzi mają wielkie wpływy u tego, którego bardzo poważa i we wszystkim słucha nasza partia rządząca, i w ten sposób może taką okrężną drogą wiele u nas załatwić. Może być też, że krytykę Żydów może nagle karać partia, którą popierasz, gdybyś sądził że to takie niemożliwe, to chciałem przypomnieć np. o wycofaniu się z antyżydowskiej ustawy o IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.19, 12:04 Nie mam problemu z Żydami. Wręcz przeciwnie. Piszę o Żydach ponieważ chcę zrównoważyć pewną nierówność medialną. GW i jej wielbiciele ciągle piszą o religii katolickiej. Żydzi też zasługują na uwagę i mogą czuć się pominięci. Pytanie Żyda o opinię na temat religii katolickiej (vide GW) jest odwrotnie proporcjonalne do opinii katolika o innych religiach. Zauważ jednak, ze tych w przestrzeni publicznej nie ma. I na tę niesprawiedliwą dysproporcję chcę zwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 30.11.19, 12:26 Piszą o religii katolickiej, bo ta jest najbardziej u nas popularna, ma największy wpływ na politykę i inne wydarzenia u nas- choćby narzucanie wszystkim tego co dygnitarze kościelni uważają za słuszne; np. w sprawie antykoncepcji, aborcji, handlu w niedzielę, kapelanów opłacanych z kasy państwowej i wielu, wielu innych rzeczy. Ma miejsce też ulgowe traktowanie kleru przez państwo- np. w sprawach podatkowych, przyznawania pieniędzy z budżetu (np. fundusz kościelny) czy w końcu sprawach kryminalnych- np. pedofilia księży. Nie bardzo rozumiem, co mają do tego Żydzi? O jaką równowagę tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.19, 13:21 Wszystko narzuca demokracja. I demokratyczny wybór przy urnach. Jeżeli twoja partia nie potrafi wygrać wyborów to pozostaje ci tylko bezradne narzekanie. Większość zadecydowała o tym co ci się nie podoba. I musisz się z tym pogodzić. Następną okazję do zmiany będziesz miał przy następnych wyborach. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 30.11.19, 13:37 Dlaczego nawiązujesz do wyborów i partii politycznych ?? Jeśli mamy taką demokrację o jakiej piszesz, to gdzie np. referendum w sprawie aborcji, które przeprowadza się w demokratycznych krajach? Większość tych którzy głosowali (bo nie większość obywateli) owszem , zdecydowała (bo 500+), ale już z coraz mniejszym poparciem niż w poprzednich wyborach- stracono senat, pojawiła się opozycja w sejmie, wkrótce wybory prezydenta. Ale dlaczego nagle mówimy o wyborach, ich wynikach, partiach? Było chyba o Żydach i jakieś fobii antyżydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.19, 16:49 "Było chyba o Żydach..." Faktycznie było. Chcesz kontynuować? Proszę bardzo. Zaczynaj. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 30.11.19, 23:18 Gość portalu: nieżyt napisał(a): > "Było chyba o Żydach..." > > Faktycznie było. Chcesz kontynuować? Proszę bardzo. Zaczynaj. No właśnie, o tych Żydach. Sam do nich nawiązujesz nie wiadomo czego, szukając ich wszędzie dookoła. Ale jeśli już o nich mówimy , to czy mógłbyś mi wyjaśnić jedną sprawę? Otóż jak widać, Ty i Twoja zwycięska partia nie pałacie zbytnią sympatią do tych Żydów (nawet przeciwnie). Ale wyborczy zwycięzcy uwielbiają ponad wszystko naszego nowego wielkiego Brata, zabiegają gorliwie o jego przyjaźń, płacą mu miliardy z naszego biednego budżetu na stare uzbrojenie czy najdroższy chyba w Europie gaz. Polecenia wielkiego Brata są wykonywane, czy to zmiany w naszych ustawach o IPN czy zaprzestanie śledztwa przeciw TVN, której zarzucono przecież antypolskie działania. Ale jak wiadomo, lobby żydowskie u tego wielkiego Brata jest silne i wpływowe, na tyle że amerykańska dyplomacja ustanawia ustawę 447 , która wspiera roszczenia żydowskie, głównie przecież od nas (no bo od kogo jeszcze?)- czyli działa przeciw nam. Pompeo upomina się jawnie o uregulowanie tych roszczeń podczas wizyty u nas, a jeśli nas odwiedzają amerykańscy szlachetni politycy, to lecą złożyć kwiaty pod pomnikiem ofiar getta żydowskiego w Warszawie. Skoro są takie układy, to czy mógłbyś mi wyjaśnić, dlaczego Ty właściwie tych Żydów tak nienawidzisz? Toż przecież powinieneś ich kochać i słuchać jak wielkiego Brata, bo przecie to jedna jedność, czy nie uważasz że postępujesz nielogicznie i wbrew swej partii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.19, 10:59 "Nie mam problemu z Żydami." Mylisz mnie z kimś innym. Kimś z rodziny? Ja nie mam...patrz wyżej. Galopujesz na oklep i na oślep na swoim antyżydowskim kucu. Przesiądź się na rower. I czep się cyklistów. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 29.11.19, 18:42 ...bo czas pomyśleć o wartościach... :)... oj, czas... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 30.11.19, 14:31 ...a żeby pomyśleć o wartościach, należy, np. zapoznać się z twórczością Katarzyny Pawlickiej... przykładowo - książką "Obłęd", której fikcja literacka staje się w dzisiejszych czasach przerażającą rzeczywistością... kobieta.interia.pl/redakcja/katarzyna-pawlicka/news-polacy-rzadko-mysla-o-wartosciach,nId,3344991 Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 30.11.19, 19:50 ...oczywista oczywistość o wartościach świata cywilizowanego, a nie o ksenofobiczno-naziolskich, o głębokich korzeniach hitlerowsko-stalinowskich, ludobójczych bezwartościach... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 03.12.19, 09:28 ...kto nami rządzi?... cóż - ja nie mam wątpliwości, że rządzi nami chory człowiek... bardzo chory... chory dosłownie i chory w przenośni... a na co jest chory?... media donoszą (...:)))...), że książę/pan jest chory "na kolano"... (to, na które zawsze przyklęka?... czy raczej to oporne, zgięte jedynie i łokieć podpierające?...) ale media donoszą także o chorobie, którą jest rak, toczący zarówno partię władzy, jak i jej popleczników i sojuszników... czyli mówiąc językiem buntowników, chorobę umysłu i duszy - a co za tym idzie, charakteru, obyczaju i obyczajowości... długo by wymieniać... czyli - używając raz jeszcze języka buntowników - chorobę głowy... z której biorą się wszystkie pozostałe, wyżej wymienione, jak i nie wymienione, dolegliwości... dolegliwości, które niszczą nie tylko buntowników, ale także - nieświadomych tego niszczenia - popleczników, sojuszników, zwolenników... ... ... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 03.12.19, 13:06 ...a my?... my - Jeszcze w zielone gramy… :-)))... :-)))... ;-)))... ... ... lehardi.org/2019/12/01/jeszcze-w-zielone-gramy/ Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 04.12.19, 19:43 ...a w co gra władzunia?... w nic nie gra... ...książę/pan w piętkę goni, chociaż leczy kolano... aż tak choroba w górę poszła... :-)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 22.11.19, 06:47 ...ZNOWU... "prezes Rzeczpospolitej" strzelił sobie w kolano - czyli przelicytował... "prezes Wyborczej" sobie (...a przy okazji wszystkim nam, buntownikom...) ... STRZELIŁ W OBA KOLANA... czyli znowu (...mówiąc językiem kabaretu...) "położył się nie tam, gdzie trzeba"... i znowu wstanie, otrzepie się i powie: CO POWIE TYM RAZEM??? - mój wpis dotyczy faktycznej likwidacji redakcji regionalnych gazety, więc link nie jest potrzebny... ale: (...O BORZE! - TO TAKI LAS (...ZAPOŻYCZONE...)... BLEEE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.19, 09:21 "Przedstawiciele gminy żydowskiej w Duesseldorfie zastanawiają się, czy nie nadszedł czas, aby opuścić Niemcy. Z niepokojem obserwują wzrastającą wrogość wobec Żydów." Zacytowałem wczoraj moim znajomym Żydom twoje pełne niepokoju zdania. Wzruszyli się i powiedzieli, ze masz troskliwe i czułe, prawdziwie żydowskie serce troszczące się o bezpieczeństwo diaspory. Oni również otrzymują niepokojące sygnały od kuzyna matki z gminy w Tuluzie. We Francji też zaczyna być podobnie. Okropność! Ja natomiast podziwiam twoją wirtuozerię we wklejaniu linków z Wikipedii. Cenię twoją chęć niesienia szabasowego kaganka oświaty. Podobno z wiekiem ludzie wracają do elementarnych wiadomości. Cytowanie elementarza jest więc ciągle przed tobą. Ze smutkiem przeczytałem wiadomość o skazującym wyroku dla byłego premiera Izraela za korupcję. Dotychczas sądziłem, że wszyscy, bez wyjątku, Żydzi są kryształowo uczciwi. Mam nadzieję, że w odwołaniu od krzywdzącego wyroku sąd uzna, że oskarżenie było polityczną nagonką na niewinnego polityka. Piszę o tym dlatego, że GW nie zdążyła o tym jeszcze napisać w nawale spraw katolickich a nie chcę aby ta wiadomość nie zwróciła twojej troskliwej uwagi. Jeżeli budżet pozwoli, odwiedź Mandragorę. Kaczka po żydowsku to niebiański cymes. Polecam. Są otwarci w szabat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.19, 09:36 Ciągle nie mogę uwierzyć. To musi być koszmarna pomyłka sądu izraelskiego. www.wsj.com/articles/prime-minister-netanyahu-indicted-on-bribery-fraud-breach-of-trust-charges-11574353669?mod=hp_lead_pos2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.19, 21:37 Niełatwo być Żydem w Europie. www.independent.co.uk/topic/labour-antisemitism-row Antysemityzm się rozprzestrzenia. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 29.11.19, 14:30 ...opozycja mówi: sprawdzam... :-)))... "Przyszli przed ministerstwo sprawiedliwości. Na wywróconych taczkach wieszali wizerunki polityków PiS i pytali: czy tak można? To reakcja Lotnej Brygady Opozycji na umorzenie śledztwa ws. narodowców, którzy powiesili na szubienicach zdjęcia europosłów PO. Jeden z aktywistów mówi WP: - Jeśli doczekamy się zarzutów, to pokaże tylko hipokryzję działań prokuratury..." świetny pomysł - najwyższy czas, by opozycja przestała używać białych rękawiczek... jak wołał Adam Mickiewicz w Odzie do młodości: ...Gwałt niech się gwałtem odciska... !!!... wiadomosci.wp.pl/powiesili-wizerunki-politykow-pis-to-reakcja-na-umorzone-sledztwo-ws-zdjec-europoslow-po-na-szubienicach-6450960532318337a?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=WP-push Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.19, 15:51 "Kto pierwszy nazwał kobietę różą był geniuszem..." (H. Heine) Opozycja niczego interesującego nie potrafi wymyślić i dlatego trzyma nos w pośladkach psa prowadzącego zaprzęg. Żałosne miernoty bez własnego programu bez szans na sukces w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.19, 17:40 Oh, mon Dieu! www.parismatch.com/Actu/Politique/Apres-la-profanation-de-Westhoffen-un-office-national-pour-lutter-contre-la-haine-1662847Oburzajace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.19, 17:42 www.parismatch.com/Actu/Politique/Apres-la-profanation-de-Westhoffen-un-office-national-pour-lutter-contre-la-haine-1662847 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS victorious Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.19, 17:42 Z dużą radością obejrzałem debatę prawyborczą PO. Wy też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.19, 17:59 Globalny antysemityzm. Strach być Żydem. www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/new-jersey-strzelanina-w-supermarkecie-zabici,992301.html Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 11.12.19, 23:38 ...w rzeczy samej... ...antysemityzm... głównie w Niemczech... znowu strach "być Żydem"... ...Żydzi z Duesseldorfu rozważają wyjazd z Niemiec. "Nadciąga katastrofa"... Przedstawiciele gminy żydowskiej w Duesseldorfie zastanawiają się, czy nie nadszedł czas, aby opuścić Niemcy. Z niepokojem obserwują wzrastającą wrogość wobec Żydów. - Na horyzoncie widać nadciągającą katastrofę - mówi przedstawiciel społeczności żydowskiej... Michael Szentei-Heise, dyrektor gminy żydowskiej w Duesseldorfie i jej przewodniczący Oded Horowitz przyznają, że tendencje, jakie obserwują obecnie zarówno w polityce jak i społeczeństwie, są bardzo niepokojące. - W gminie dyskutuje się o tym, kiedy nadejdzie czas, żeby opuścić Niemcy - przyznaje Szentei-Heise w rozmowie z rozgłośnią WDR. Oded Horowitz podjął ten temat w przemówieniu podczas upamiętnienia tzw. Nocy Kryształowej. Z 9 na 10 listopada 1938 roku w Niemczech doszło do pogromu Żydów. Wspominając tamte wydarzenia Horowitz mówił, że słyszał porównania obecnej sytuacji do tej z okresu pomiędzy 1930 a 1933 rokiem. - Na horyzoncie widać nadciągającą katastrofę, ale Żydzi wciąż - jak to było w tamtym czasie - mogą opuścić Niemcy - powiedział... wiadomosci.wp.pl/zydzi-z-duesseldorfu-rozwazaja-wyjazd-z-niemiec-nadciaga-katastrofa-6446519262238849a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.19, 09:32 Wyrażałeś już swój niepokój wklejając ten sam link tutaj: wiadomosci.wp.pl/zydzi-z-duesseldorfu-rozwazaja-wyjazd-z-niemiec-nadciaga-katastrofa-6446519262238849a Empi może być niezadowolony, że dublujesz linki:) A swoja drogą to, rzeczywiście, strach być Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 12.12.19, 17:29 Obecnie rządzący mają więcej respektu przed Żydami niż przed własnym suwerenem (wg obecnej politycznej nowomowy). Nikt nie słuchał przedstawicieli suwerena w przypadku np. ustawy o IPN lub hołdu dla kolaborantów z BŚ, a Żydów już tak, właśnie ich wypowiedzi miały większy skutek. To tak dla tych, którzy głosowali na tych co teraz są u żłobu i wydaje im się że Żydzi nie mają u nas wpływu na rządzących. Co do zachowań antysemickich- jesteśmy dla nich krajem bardziej niebezpiecznym niż Niemcy czy Francja, u nas jest więcej nienawiści do nich niż tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.19, 20:51 "Co do zachowań antysemickich- jesteśmy dla nich krajem bardziej niebezpiecznym niż Niemcy czy Francja, u nas jest więcej nienawiści do nich niż tam." Nie sądzę. Aby uzasadnić swoje błędną tezę, proszę, podaj udokumentowane przykłady antysemickich zachowań. Ja podałem przykłady z Niemiec i Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 12.12.19, 22:23 swoją błędną tezę... oko.press/wielki-raport-unii-europejskiej-o-antysemityzmie-w-europie-zle-polsce-bardzo-zle/ Zachowania antysemickie nie zawsze mają formę fizycznej agresji, często są to obraźliwe i lżące wypowiedzi, a takich znajdziesz na naszych portalach mnóstwo...jest ich naprawdę wiele, dość powiedzieć że zwrot "ty Żydzie" uchodzi u nas za obraźliwy, a np. "ty Francuzie"' czy "ty Amerykaninie"już nie. Czytałem kiedyś dyskusje na izraelskim portalu, mówiono tam, że u nas obawiano by się np. spaceru w niedzielę przez miasto z przypiętą gwiazdą Dawida i z żydowskim nakryciem głowy. Radykalne ekscesy antyżydowskie w zachodnich krajach są zwykle dziełem arabskich fanatyków, u nas ludzie nie są tak zdeterminowani do przemocy, ale to wcale nie znaczy że mamy mniej antysemitów i mniej zachowań antysemickich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.19, 10:37 "Zachowania antysemickie nie zawsze mają formę fizycznej agresji, często są to obraźliwe i lżące wypowiedzi, a takich znajdziesz na naszych portalach mnóstwo...jest ich naprawdę wiele, dość powiedzieć że zwrot "ty Żydzie" uchodzi u nas za obraźliwy, a np. "ty Francuzie"' czy "ty Amerykaninie"już nie. " Piszemy o karanych prawnie przypadkach fizycznej agresji. I tych w Polsce nie ma w odróżnieniu od przytoczonych wyżej. Zwrot "ty Ukraińcu" też ma pejoratywne konotacje. I nie jest sądownie karalny. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 13.12.19, 13:07 Bywała też fizyczna agresja (nawet u nas , wycieczka na Majdanku)- u nas jest mniej do niej okazji, bo Żydów niewielu na ulicach...Pozostaje ta werbalna, której jest mnóstwo. Ale wycieczki żydowskie przyjeżdżające do Polski mają swoją ochronę, jak myślisz dlaczego? "Ty Ukraińcu" a "ty Żydzie"- co jest u nas bardziej obraźliwe? Ciekawe że w innych krajach zwrot "ty Żydzie" w ogóle nie jest obraźliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.19, 17:49 "wycieczki żydowskie przyjeżdżające do Polski mają swoją ochronę, jak myślisz dlaczego? "Ty Ukraińcu" a "ty Żydzie"- co jest u nas bardziej obraźliwe? Ciekawe że w innych krajach zwrot "ty Żydzie" w ogóle nie jest obraźliwy." Podwójnie nie masz racji: www.jpost.com/Opinion/The-word-Jew-as-a-curse-in-Europe-582649 I o bezpieczeństwie Żydów w Europie: www.timesofisrael.com/in-europe-synagogues-are-fortresses-is-this-the-path-for-the-us/ Znasz tylko język polski? Byłoby miło gdybyś napisał coś co jest zgodne z prawdą. Przynajmniej co czwarty raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 13.12.19, 19:34 To czym piszesz to szczegóły, określenie "Żyd" można zastąpić w opisywanych przeze mnie przypadkach słowem "Izraelita"- efekt będzie ten sam. Podobnie z ufortyfikowanymi synagogami- po aktach terrorystycznych arabskich fanatyków są to jednostkowe sprawy. Najważniejsze jest jednak to co wcześniej linkowałem- stopień antysemityzmu naszego społeczeństwa- jest w czołówce jeśli chodzi o porównanie do innych krajów Europy i Świata, jak chcesz, mogę podać więcej linków , które to potwierdzają (również w językach obcych, jeśli takie preferujesz). Zresztą, nie trzeba długo szukać- wejdź na Youtube, wpisz temat dotyczący Żydów, poczytaj komentarze internautów poniżej- gwarantuje że szybko znajdziesz to o czym piszę i będzie tego dużo. Gdybyś chciał, możesz poszukać nawet na tym forum- też znajdziesz wiele wrogich i obraźliwych antyżydowskich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 13.12.19, 18:40 ...dlaczego Polska została uznana za najbardziej antysemicki kraj?... odpowiedź jest banalnie prosta... do chwili obecnej nie została uregulowana kwestia zwrotu majątków żydowski: zarówno posiadaczy indywidualnych, jak też gmin żydowskich... w przypadku Żydów nie działa powszechnie stosowane prawo... najpierw komuniści zajmując jako mienie porzucone przez Niemców (...!!!...), upaństwowili wszystko, czego szkopska łapa dotknęła... czyli równo majątki Polaków, Żydów i innych nacji... co do dzisiaj traktować należy jako horrendalne horrendum, nie spotykane w cywilizowanym świecie... innym nacjom udało się te kwestie w miarę poprawnie uregulować... Żydom - nie... i tak zostało do dzisiaj, poza nielicznymi wyjątkami... bo wszyscy "władcy Polski" - w czasach prl-u, jak i do chwili obecnej, bez wyjątku, ze względu na obawy przed tzw. opinią publiczną, obawiają się postąpić jak należy... czyli zwrócić Żydom to, co przed II wojną było ewidentnie ich własnością... pytanie należy postawić, dlaczego "władcy" obawiają się rozwiązać problem własności żydowskiej?... bo tzw. opinia publiczna jest Żydom, gremialnie, przychylna??? ... !!!... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 13.12.19, 19:49 Kaczy rząd zapewne zgodziłby się szybko na ponaglenia USA w sprawie rozliczenia z Żydami (być może jeszcze to po cichu tak załatwi, podobnie jak ustawę o IPN, mimo że na początku się zapierał, że jej nie odwoła), ale po czymś takim przegrałby w najbliższych wyborach, bo mało kto by na niego w Polsce głosował. Żydzi natomiast, zaczęli napierać przez USA na nas o odszkodowania , od momentu, gdy zorientowali się że obecny rząd bezkrytycznie słucha Amerykanów i jest im we wszystkim posłuszny. Wcześniej sprawa odszkodowań też była u nich obecna, ale nie było takiej ofensywy z ich strony. Żydzi żyjący u nas przed wojną mieli obywatelstwo polskie i zostali potraktowani jak wszyscy inni Polacy- także w spawach własności, które nowy ustrój traktował po swojemu. Wszystko co się wtedy zdarzyło jest winą Niemiec, do nich tez powinny być kierowane ewentualne roszczenia. Ale nasz kraj zapłacił już w latach 60-tych odszkodowanie Żydom. Ale chcą więcej, żądają astronomicznych kwot, na które nas nawet nie stać. Robi się teraz z nas współwinnych Holokaustu, izraelski minister mówi o nas ;"pamiętamy i nie wybaczymy", nikt tej wypowiedzi nie dementuje, nie przeprasza za nią, nie odwołuje się też tego ministra. Czegoś takiego nie powiedziano tam nawet o Niemcach, którzy wymordowali miliony Żydów. Ale ich stać na kupienie żydowskiego wybaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 14.12.19, 17:30 Trzynastego grudnia było w tym roku identycznie jak wtedy. Kaczyński w łóżku. Piotrowicz w sądzie. TVP kłamie. Jedyna, słuszna partia u władzy. I nie ma Teleranka. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 14.12.19, 23:54 ...jest drobna różnica - na ulicach nie było czołgów... może za rok... ... ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.19, 12:42 Będziecie maszerować? wiadomosci.wp.pl/lech-walesa-zapowiada-milionowy-marsz-na-warszawe-bede-na-czele-6456599552935553a Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 15.12.19, 14:25 ...tak - może niebawem czołgi opuszczą "tajne" (...bo wszyscy o nich wiedzą...) garaże... i wyjadą na ulice polskich miast... ..."bój to będzie ostatni"... pisu... ???... :-)))... Donald Tusk wzywa do protestów w „obronie praworządności” Zachęcam wszystkich ludzi, żeby protestowali ws. praworządności, żeby wychodzili na ulice; w Brukseli nie będą się wami zajmować, jeśli na gnicie i zło będziecie reagować zmęczeniem i apatią – mówił w sobotę były premier Donald Tusk. Ja na to patrzę bardzo praktycznie, bo mam ciągle w pamięci protesty w Polsce dotyczące czy Trybunału Konstytucyjnego, czy sądów i reakcje Brukseli i na świecie. Ja – inaczej, niż dzisiaj rządzący – uważam, że „ulica i zagranica” mogą i nieraz odgrywały w polskiej historii bardzo pozytywne role — mówił były premier, dodając, „ulica” to dziś 100 tys. ludzi, zaś „zagranica” to UE. Zdaniem Tuska „zagranica i ulica to bardzo dobre metody, żeby powstrzymać rządzących od tego typu rzeczy”... www.magnapolonia.org/donald-tusk-wzywa-do-protestow-w-obronie-praworzadnosci/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.19, 18:39 Wałęsa i Tusk powinni założyć wspólnie nową partię. Akronim WALTU przychodzi na myśl. W statut partii mogliby wpisać obowiązek comiesięcznych marszów (np. na Warszawę) lub krótszych spacerów (np. wychodzenie na ulicę). Jestem pewien, że mieliby liczny zdrowy i usportowiony pieszy elektorat. Do najbliższych wyborów nie zdążą z kandydatem na prezydenta ale w następnych mogą być hitem z wyborcami. Tusk prezydentem a Wałęsa premierem. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 15.12.19, 19:04 ...sądzimy (...:-)))...), że za rządów nie/rządu obecnego dozwolone są tylko marsze "dziesiętnicze" (...dla uczczenia... katastrofy i niektórych "poległych ofiar"...), głównie w Warszawie, ale nie tylko w Warszawie... wawelskie (...dla uczczenia... głównie jednej ofiary...), w Krakowie, ale nie tylko w Krakowie... i naziolskie (...dla wygenerowania masowych ofiar... dla uczczenia, ale i wyrażenia poparcia księcia pisu...)... w całej Polsce - niestety... i wystarczy... mać... ps.: ...u nas hitem jest zdrowie: zdrowe kolana i zdrowa głowa... :-)))... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.19, 19:41 " za rządów nie/rządu obecnego dozwolone są tylko marsze "dziesiętnicze"" Obecnie marsze na Warszawę nie przejdą (non pasaram:). I wyjścia na ulicę również nie. Nie ten klimat. Ale patrzę futurystycznie i sądzę, że partia WALTU może mieć potencjał z dwoma filarami obrońców demokracji i niezawisłych sadów. "...u nas hitem jest zdrowie: zdrowe kolana i zdrowa głowa... :-)))." Dla mnie też:) I dlatego, sądzę, że taki program będzie cieszył się olbrzymią popularnością. To może przełożyć się na sukces przy urnach wyborczych. Nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 15.12.19, 23:14 ...sądzę... :-)))... niezawisłe SADY... ?... jestem za - jak najbardziej - bo niezawisłe sady to przecież zdrowe owoce... i - co oczywiste - zdrowa żywność... :-)))... a zdrowa żywność to podstawa zdrowia, fizycznego (...czyli także zdrowe kolana... :-)))... oba kolana...) i psychicznego... w dodatku zdrowe sady to - zdrowa żywność, "nasza, polska"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.19, 10:28 Zdrowe owoce, zdrowe sądy... Jestem za. Trzeba tylko usunąć chore drzewa z sadów owocowych. Zajmie to trochę czasu. Nie od razu Kraków... www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/sedzia-ryszard-milewski-wciaz-ma-sadzic-i-orzekac-do-czasu/c0nedpw Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 16.12.19, 11:36 ...znowu masz rację: ...trzeba usunąć zatruty owoc Z SADÓW I Z SĄDÓW... czyli KACZYZM W ROZKWICIE... bo truje ciała i umysły... bleee... ...oto cytat z księcia/prezesa: ...Kaczyński o kontrowersyjnej ustawie. „To, co zaczęło się dziać, to już właściwie jest anarchia”... ...oto cytat z dworzanina księcia/prezesa: ...Projekt nowelizacji ustawy o ustroju sądów powszechnych, Sądzie Najwyższym i innych ustaw, który wprowadza m.in. możliwość złożenia sędziego z urzędu, wzbudził duże kontrowersje. Politycy PiS stwierdzili podczas konferencji prasowej w Sejmie, że projekt ma dyscyplinować sędziów , którzy przekraczają swoje uprawnienia. – Jest to odpowiedź na działanie, które podejmuje część środowiska sędziowskiego, które samo nazwało się nadzwyczajną kastą – tłumaczył Jan Kanthak. Odniósł się w ten sposób do mnożących się pytań zadawanych Sądowi Najwyższemu przez sędziów orzekających w składach razem z nowymi sędziami powołanymi przez upolitycznioną Krajową Radę Sądownictwa. Pytania takie są, według zadających je sędziów, realizacją listopadowego postanowienia TSUE oraz konsekwencją wyroku Izby Pracy Sądu Najwyższego, która – również kierując się zaleceniami Trybunału Sprawiedliwości UE w Luksemburgu – podważyła legalność nowej KRS... ...oto link do cytatów: www.wprost.pl/kraj/10280828/kaczynski-o-kontrowersyjnej-ustawie-to-co-zaczelo-sie-dziac-to-anarchia.html ... ... ... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 16.12.19, 11:46 ps.: > Nie od razu Kraków... ...zastał Polskę murowaną, zostawi drewnianą... czyli: ...pożary i zgliszcza... czyli: czy jesteśmy pod zaborami?... (...zapożyczony tytuł prasowy z gazety dzisiejszej... :-)...)... ...i wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 16.12.19, 11:54 ps 2.: też o NIE/RZĄDACH PTAKA: Kukułeczka (generała) Kuka... lehardi.org/2016/05/12/kukuleczka-generala-kuka/ Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 16.12.19, 19:11 ...jeszcze jeden link, specjalnie dla ciebie... bo nie lubisz kukułeczek, tylko kaczki?... a może oba ptaszki mają u ciebie fory... ...bleee... historia.trojmiasto.pl/Czolgi-jada-Rozmowy-milicji-i-wojska-z-grudnia-81-n140574.html Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 17.12.19, 16:21 ...jeszcze jeden link, też specjalnie dla ciebie... czyli: Der Fuehrer's Face ...czyli opowieść o losie kaczki, która zachwyciła się kukułeczką... :-)))... ... ... pl.wikipedia.org/wiki/Der_Fuehrer%27s_Face Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 17.12.19, 18:52 A był taki: www.youtube.com/watch?v=kzH1iaKVsBM Ale lepszy jest "Dyktator" z Chaplinem: www.youtube.com/watch?v=CiC4ayDiKSo Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 17.12.19, 19:09 ...a to wzorzec obecnego nie/rządu... na szczęście już na śmietniku historii... więc - wszystko wskazuje na równie żałosny koniec obecnej dyktatury... bo to się zwykle tak zaczyna... historia.trojmiasto.pl/Czolgi-jada-Rozmowy-milicji-i-wojska-z-grudnia-81-n140574.html Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 18.12.19, 07:56 ...tak jest teraz, w 2019 roku: Skandal na obchodach Grudnia '70 w Szczecinie. Uczestnicy wygwizdali list marszałka wiadomosci.wp.pl/skandal-na-obchodach-grudnia-70-w-szczecinie-uczestnicy-wygwizdali-list-marszalka-6457676852323969a ...tak było kiedyś, w 1956 roku: Przemówienie Władysława Gomułki i wiec na Placu Defilad w Warszawie w 1956r. www.youtube.com/watch?v=pwQTHsMSDF8 historia testis temporum, lux veritatis, vita memoriae, magistra vitae? ...cóż - zależy od ucznia... a system edukacji marniutki mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 19.12.19, 23:27 ... "...kto nami rządzi" w Lublinie?... czyli co zagraża "Ratuszowi" lubelskiemu, "prezydentowi" Lublina, "radnym" Lublina, a nawet "urzędnikom samorządowym" Lublina?!?!?!... rany boskie!... rany boskie!... rany boskie!... www.dziennikwschodni.pl/lublin/specgrupa-do-ochrony-prezydenta-i-urzednikow,n,1000257007.html Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 20.12.19, 00:22 ps.: ...rozumiem, że niebezpieczeństwo w jakim znalazły się władze Lublina jest bardzo poważne i realne, skoro do ich, tych władz ochrony, powołana zostaje specjalna specgrupa ze specjalnymi umiejętnościami... jestem "za, a nawet - przeciw", cytując wielkiego Polaka, Lecha Wałęsę... ale: kto mnie ochroni?... kto mnie obroni?... przed kim?... no właśnie - przed KIM?!?!... Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 20.12.19, 11:57 Zrobili sobie umundurowaną straż przyboczną za nasze pieniądze. Normalnie takimi sprawami zajmuje się policja, ale ta nie jest pod ich rozkazami. A widać zależy im na tym żeby mogli takiej specgrupie wydawać rozkazy. Jeszcze co do wydatków na Straż Miejską- posiada ona specjalną , mobilną kamerę na rozkładanym maszcie, w internecie widziałem inny samochód SM ze specjalnym rusztowaniem i trzema kamerami do monitorowania- SM chwali się że nie ma tego żadna inna jednostka w Polsce. Czy oni nie mają na co wydawać pieniędzy? Może podpowiedzieć gdzie są pilniejsze sprawy wymagające nawet mniejszych wydatków? Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 27.12.19, 09:07 ...czyli czy rządzi nami DEMON - ks. prof. Alfred Wierzbicki: o "gorączce złota" po Zagładzie: Nie da się wszystkiego wytłumaczyć biedą. Zbiorowy demon opętał ludzi... lublin.wyborcza.pl/lublin/7,48724,25514664,ks-wierzbicki-o-goraczce-zlota-po-zagladzie-nie-da-sie-wszystkiego.html Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 27.12.19, 11:36 A ich nieodrodni potomkowie to obecny tzw. elektorat PiS, czyli suweren za 500+ . Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 27.12.19, 20:54 ...czytając prasę sprzed blisko stu lat, trudno oprzeć się wrażeniu, że rzeczywiście zwolennicy obecnej władzy to "nieodrodni potomkowie" ...warto może tylko zauważyć, że ci potomkowie nie są potomkami opętanymi przez demona w pierwszym pokoleniu... że tradycja opętania jest już wielopokoleniowa... i że nihil novi... poza tym - nawet ślizgawica taka sama... cóż - no to gull Lubelski Full... lehardi.org/2014/11/27/gdzie-do-licha-jest-slonina/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS.forever Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.19, 23:21 ".....czytając prasę sprzed blisko stu lat..." Samotność to koszmarna sprawa. Ale dasz radę:) Daj znać gdy przeczytasz prasę sprzed siedemdziesięciu pięciu i pięćdziesięciu lat. Może w tych rocznikach też będzie ci się trudno oprzeć wrażeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 28.12.19, 09:13 ...wbrew pozorom nie jestem pod rządami "prawdziwych prawdziwków"... :))) ...nie czuję więc samotności... czuję twój nieświeży oddech... wiesz, co to takiego: pasta do zębów?... wiesz, co to takiego: mydło?... wiesz, co to takiego: RURA?... :)))... bleee... ps.: ...co do samotności: skąd wiesz, że to koszmarna sprawa?... :-)))... :-)))... ... lehardi.org/2019/11/10/kluska-postawiony-do-pionu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS.forever Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.19, 10:57 Starość, samotność, zapach moczu i naftaliny emanuje z twoich zakurzonych postów. Twoje posty to krzyk rozpaczy błagający o uwagę. Twojego dramatu nie rozwiążę nawet trzynasta emerytura PiSu. Nie masz w okolicy MOPR lub innego ośrodka pomocy społecznej? Chcesz aby ci pomóc znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 28.12.19, 12:28 ...cóż - gdyby nawet prawdą była twoja naftalinowa - mojej osoby - ocena, jest charakterystyczna dla obozu władzy, który tu - na forum, reprezentujesz... ale jeśli mylę się - co jest możliwe :))) - pomóż osobom prawdziwie potrzebującym... i napisz, jak ci się udało... :-)))... www.dziennikwschodni.pl/kraj-swiat/pani-cecylia-mieszka-w-zrujnowanej-stajni-w-nocy-z-synem-owijaja-sie-folia,n,1000257350.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS.forever Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.19, 18:00 Przykro się ciebie czyta. Wydajesz się poważnie zagubiony. Wklejasz anonimowy, kiepsko napisany artykulik niszowej gazecinny. Powinieneś czytać dobrze redagowane gazety. Będziesz mógł poprawić swój styl. Nie masz również doświadczenia w działalności charytatywnej. Gdybyś miał to wiedziałbyś, że pomaga się lokalnie. Informacja w cytowanym przez ciebie gnicie uszła twojej uwadze. Ponowię swoja ofertę - mogę pomóc w znalezieniu odpowiedniej dla ciebie opieki społecznej lub w sposób jaki będzie dla ciebie pomocny. Daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 28.12.19, 19:30 ...daję znać: jesteś niedorozwinięty... masz wykształcony jeno gadzi umysł, jak większość twoich pobratymców... brak ci uczuć wyższych i wszystko na to wskazuje, że tak już zostanie... tak jak twój miłujący koty i inne zwierzątka książę/prezes, jak donoszą media, zagłosował za zgodą na polowania i krwawe rzezie dzikich zwierząt... podobno przez pomyłkę... fuj!... i to by było na tyle... co i na przedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS.forever Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.19, 23:48 "..., zagłosował za zgodą na polowania..." Tak mi przykro. Do twoich obecnych przypadłości dochodzą początki Alzheimera. Tak mi przykro... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21910829,komorowski-nie-zabija-zwierzat-tylko-poluje-na-bialko-wajrak.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.19, 19:21 Strach być Żydem w Nowym Jorku: www.msn.com/en-us/news/us/amid-season-of-peace-attacks-targeting-jewish-people-across-nyc-grow/ar-BBYojvB?ocid=spartanntp Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 27.12.19, 23:47 Co do USA to słyszeliście jak Gazeta Polska walczyła tam z LGBT ? :-), musieli sie cokolwiek zdziwić rozwojowi wypadków :-) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25125438,usa-koncert-gazety-polskiej-w-prestizowej-carnegie-hall-odwolany.html?fbclid=IwAR04WcOdyuwTnoUoQu0q7vWL4u6IV8KaV4f1pzQEXovjwjgiGOK7R7roCwI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.19, 10:32 Coraz bardziej strach być Żydem w Nowym Jorku: www.msn.com/en-us/news/us/five-stabbed-at-rabbis-home-in-new-york-suspect-arrested/ar-BBYqJmZ?ocid=spartandhp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.19, 20:58 Strach być Żydem w Londynie: www.msn.com/en-us/news/world/anti-semitic-graffiti-sprayed-across-london-shopfronts-and-synagogue/ar-BBYrjVA?ocid=spartanntp Okropność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.19, 18:45 www.rp.pl/Polityka/312309937-Pierwszy-raz-od-lat-wladze-nie-obchodzily-Chanuki.htmlPrzykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.19, 18:46 www.rp.pl/Polityka/312309937-Pierwszy-raz-od-lat-wladze-nie-obchodzily-Chanuki.html Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 31.12.19, 22:32 ...zamieściłeś parę linków... jesteś - zatem - pracowity (...przynajmniej w swoim mniemaniu... :)))... no to teraz udowodnij, że nie śmierdzisz moczem i nie cierpisz na uwiąd starczy... (...:)))... ... ... )... napisz, po co to zrobiłeś... zinterpretuj wiadomości z przytoczonych linków... żeby wszyscy wiedzieli, co chcesz powiedzieć tym, którzy to forum odwiedzają... żebyś powiedział im, jak powinni myśleć... żeby zagłosowali... żeby wiedzieli, na kogo powinni zagłosować... :-)))... ps.: ...w dalszym ciągu cuchniesz!... umyj się - niebawem Nowy Rok!... zapachnij (...może być - szarym mydłem...) choć przez chwilę - tak każe tradycja ludowa... "prawdziwie polska" tradycja ludowa... wszak żeś "prawdziwy prawdziwek"... ... ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.20, 11:16 Wzrost nastrojów antysemickich w Nowym Jorku: www.msn.com/en-us/news/us/anti-semitism-grows-in-jewish-communities-in-nyc-suburbs/ar-BBYxaAO?ocid=spartanntp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.20, 20:28 Solidarność. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25565525,netanjahu-murem-za-trumpem-ws-zabicia-sulejmaniego-armia-postawiona.html#s=BoxOpImg1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.20, 10:51 Tryby sprawiedliwości: www.msn.com/en-us/news/us/hanukkah-stabbing-suspect-indicted-on-six-charges-of-attempted-murder/ar-BBYApGv?ocid=spartanntp Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 04.01.20, 12:05 A już dzisiaj w :"Śniadaniu w trójce" nasi politycy, którzy byli wcześniej za uczestnictwem naszego wojska w obronie dostępu USA do irackiej ropy mieli nietęgie miny, może być tak że my sami też staniemy się obiektem odwetu za śmierć irańskiego generała, w Iraku jest obecnie 400 naszych żołnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.20, 15:36 Diaspora żydowska zbroi się: www.msn.com/en-us/news/us/were-not-going-to-cower-small-jewish-communities-prepare-for-increasing-anti-semitic-attacks/ar-BBYBUyY?o Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 04.01.20, 19:35 W USA wpływy środowisk żydowskich jak również ilość samych Żydów są niemałe, do krwawych incydentów antysemickich wcale nie jest potrzebna duża ilość ludzi, mogą je wywołać pojedyncze osoby - odpowiednio zdeterminowane, USA jest szczególnie podatnym na to krajem ze względu na ogólny dostęp do broni palnej. Mimo pojedynczych incydentów antysemickich nie ma w USA takiej fali antysemityzmu jak u nas (wpisz w google: "youtube Żydzi", poczytaj komentarze pod filmami). Sympatie prożydowskie widoczne są szczególnie w polityce zagranicznej USA, chodzi o takie sprawy jak poparcie dla Izraela, ustawa 447, a nawet list senatorów USA do sekretarza stanu Pompeo, apelujący o wywarcie presji na nasz kraj w celu rozliczeń powojennych z Żydami- podpisało go 88 senatorów na 100. Senat USA jest ciałem ustawodawczym o dużych kompetencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi 05.01.20, 09:17 Ludzie, w języku polskim, to nie ilość, tylko LICZBA. Są bowiem policzalni. Choć często nieobliczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Jakby ktoś miał wątpliwości kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.20, 11:06