Dodaj do ulubionych

Ranking przedszkoli w Lublinie.

25.01.07, 23:37
Podzielcie się opiniami o personelu,warukach ,kosztach nie tylko w
państwowych ,prywatnych ,katolickich itd. Które Waszym zdaniem są godne
powierzenia opieki nad naszymi Pociechami ,a które są jeszcze z porzedniej
epoki .Co mozna w nich zmienic?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.it-net.pl 26.01.07, 20:04
      gdzies byl watek o przedszkolach.
      • natasza997 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 28.01.07, 22:20
        przeterminowany
    • Gość: gość Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 28.01.07, 22:58
      Ja mam doświadczenia z przedszkolem prywatnym Piotruś Pan...LSM. Nie wiem, czy
      bardziej jestem zadowolona, czy też nie??? Z całą pewnością budynek przedszkola
      nie należy do najlepszych: czuć stęchliznę (dlatego masowo w użyciu są
      odświeżacze do powietrza-jednak powąchanie włosków czy ubranka dziecka mówi
      samo za siebie), sale ładne, przeznaczone na taką ilość dzieci jaka tam może
      przebywać. Oferta zajęć szeroka, nie zawsze się one jednak odbywają, czasem są
      w innym terminie, zdecydowanie brakuje zajęć logopedycznych. Personel uprzejmy,
      przyjazny dzieciom, ale wydaje mi się, że zbyt mało egzekwuje od przedszkolaków
      np. gdy dziecko nie chce jeść to nie musi-tylko niektóre dzieci nie robią tego
      wcale, a rodzice płacą "grube" pieniądze... Swoją drogą myślałam, że moje
      dziecko więcej się nauczy, lepiej wykorzysta czas w przedszkolu. I jeszcze
      jedno do grupy może przyjść chore dziecko, rodzic stwierdzi, że to alergia,
      wychowawczyni nie będzie wnikać...i tą alergię złapią pozostałe...
      • natasza997 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 05.02.07, 20:40

podobno na Czechowie na Paderwskiego jest dobre ,zastanawiam sie nad siostrami
        zakonnymi na Choinach ale ciężko się dostać
    • Gość: aa Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 11:40
      CZY KTOS WIE COS O PRZEDSZKOLU NA LEONARDA??
      • w-kachna Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 06.02.07, 12:43
        A przedszkola na kalinie? co o nich sadzicie, ktore jest najlepsze?
        • Gość: armide Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.walecznych.net 13.02.07, 23:08
          to na lwowskiej bardzo mile wspominam nawet bardziej niz bardzo
          w zadnej szkole nie nauczylam sie tyle co w tym przedszkolu
          • skaska Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 03.03.07, 19:23
            Ja polecam przedszkole nr 13 na ul. Okrzei. Zarowno panie przedszkolanki, jak i
            dyrekcja naprawde OK; dzieci dopilnowane przy jedzeniu, na placu zabaw, duze
            zainteresowanie podopiecznymi. Moja corka (9 lat) do tej pory z przyjemnoscia
            tam zaglada.
            NIE POLECAM natomiast przedszkola nr 70 na Smyczkowej- calkowite przeciwienstwo
            13 - rozgrywki miedzy nauczycielkami a dyrekcja, balagan w szatni.

Pzdr,
            Aga
      • Gość: brzózka Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 26.02.07, 13:05
        Moje dziecko chodziło do tego przedszkola na ul Leonarda przez 4 lata. Jestem
        bardzo zadowolona. Większość pań jest miła i przyjazna dzieciom,
        supersympatyczna pani Dyrektor, spory ogródek. Dzieci niemal codziennie
        wychodzą na dwór. Wysoki poziom( dzieci znajomych w tym samym wieku z innych
        przedszkoli umiały o wiele mniej niz moje) Jest duzo wiecej chętnych niz miejsc
        ( a to mówi samo za siebie)Jedyny minus jaki widzę to to że przedszkole jest
        nieduże w stosunku do ilosci grup i rodzice nie mogą być na zabawie choinkowej-
        a to chyba niewielki minusik.
        • minka55 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 05.03.07, 20:59
          Moje dziecko chodzi do przedszkola na leonarda, jesteśmy baaaardzo zadowoleni
          • Gość: listek Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 06.03.07, 19:08
            Moje też. Do zerówki. Może się znamy? :-)
            • minka55 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 07.03.07, 21:05
              może z widzenia? Mój michałek jest w czterolatkach, choć cały czas ostatnio
              dopytuje, czy kiedy już będzie w zerówce, to znaczy, że już jest zupełnie
              dorosły :))))
              • Gość: listek Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 09.03.07, 09:59
                Pewnie mieszkasz na tym samym osiedlu :-)
                A do zerówki niech Twój malec sie tak nie spieszy. Moje dziecko jest w zerówce
                i bardzo mi zal ze niedługo skończy sie jego przygoda z przedszkolem. Szkoła to
                juz nie to samo.
              • Gość: Turkaweczka Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 11.04.07, 12:55
                Ja chyba cię znam Minko!!!!!

Powiedz mi tylko czy : masz dwoje dzieci i nazwisko na literkę "S"?

Pozdrowionka!!!
                • minka55 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 12.04.07, 18:45
                  dziecię jedno i nazwisko na inną literkę, ale miło CIę poznać, Turkaweczko,
                  choćby wirtualnie
                  • Gość: inna papcia Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 12.04.07, 21:44
                    Jeśli czasem zaglądasz na piękny zielony plac zabaw to pewnie się znamy z
                    widzenia. A może czasem chodzisz na dziecinną mszę na Poczekajkę?
                    • minka55 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 22.05.07, 18:52
                      Chodzimy i na zielony plac zabaw, i na mszę dla przedszkolaków na
                      Poczekajce.... Więc pewnie się znamy, chociażby z widzenia....
                      • Gość: inna Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 12.06.07, 14:42
                        Masz krótkie czarne włosy, niebieskie oczy i korpolentną figurę?
                        • minka55 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 15.06.07, 17:10
                          ale miła konwersacja..... mam włosy średniej długości, zielone oczy i jestem
                          chuda nadzwyczaj...........:)
    • Gość: Teresa Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.pronet.lublin.pl 06.02.07, 18:13
      Dobre jest Przedszkole na Różanej polecam!!!!!
      • Gość: krystek Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.enterpol.pl 07.02.07, 19:25
        32 na Wierzbowej super tylko miejsc brakuje
        • Gość: zuzaeb poczytajcie tu: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 14:13
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33035&w=43539663&a=43539663
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33035&w=44341352&a=44341352
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33035&w=45375941
          • Gość: Wierzbowa!!! Re: poczytajcie tu: IP: *.it-net.pl 12.02.07, 14:38
            Ja również szczerze polecam przedszkole na Wierzbowej. Doskonała kadra
            pedagogiczna - i od tej strony oceniam, jako pedagog również (nie pracuję
            tam;)), natomiast lokalowo moze nie jest idealnie, ale nie to jest
            najważniejsze!!! Cenię sobie przygotowanie nauczycieli i podejście ich do
            dzieci a reszta to tylko dodatki mało znaczace!!!
        • Gość: pompeja Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 03.03.07, 22:42
          Pracuje tam jeszcze pani Wanda(pomoc w maluchach)? Radziła sobie z dzieciakami
          lepiej niż nauczycielki.
      • Gość: czypka Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.pronet.lublin.pl 15.02.07, 18:32
        A możesz coś więcej napisać? bo to w mojej okolicy i zastanawiam się nad nim
    • Gość: Piotr Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:40
      Witam. Polecamy przedszkole Niezapominajka. Powstało dopiero rok temu ale utworzyły je Przedszkolanki z przedszkola Piotruś Pan. Piotrusia nie polecam - Pani Dyrektor to pokomunistyczna Baba, która myśli, że jest rok 1970 a ona jest Dyrektorem PGR-u. Niezapominajka ma rewelacyjny program zajęć, dzieci uwielbiają tam chodzić. W tym roku moja córka kończy tu już zerówkę a młodsza ma przed sobą jeszcze starszaki i zerówkę. Zdecydowanie Polecam.
    • Gość: ktooś Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 09:18
      I tak najlepsze przedszkole to na ul. Weteranów. Panie są fantastyczne, opieka
      feomenalna. Potrafią dotrzeć do każdego dziecka . Pracują indywidualnie z
      każdym dzieckiem. Zwracają uwagę na niedociągnięcia dziecka uczą jak z
      dzieckiem pracować by je zniwelować. Jestem pełna podziwu dla nich.
      • gosika345 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 13.02.07, 22:53
        Ja mam dwoje dzieci w przedszkolu integracyjnym-prowadzonym przez siostry,to
        nie ma porównania do państwowego.W grupie jest 2o dzieci,w tym 5
        niepełnosprawnych,z wejścia uderza niesamowita atmosfera ciepła i
        miłości,przelewana z sióstr na dzieci.Zauważalna jest niemała poprawa w
        zachowaniu moich dzieci,a to ważne.Opłaty są takie same jak za państwowe
        przedszkole tylko opinie rodziców jednoznaczne-to najlepsze przedszkole w
        Lublinie.Możesz odwiedzić stronę www.kanoniczki.org.pl. A przedszkole mieści
        się na Bazylianówce przy ulicy Dmowskiego.Gorąco polecam!
    • Gość: ada A przedszkole na czechowskiej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 09:25
      Czy ktoś zna to przedszkole na Czechowskiej ?
    • natasza997 Nie kazdy może czytać art. oddziału zamkniętego !! 14.02.07, 20:30
      Linków nie mozna przecztać nie wszyscy wiedzą jak się zalogować.
      • Gość: ania Re: Nie kazdy może czytać art. oddziału zamknięte IP: *.it-net.pl 26.02.07, 13:30
        Linków nie można czytać, bo autorka postu, zapomniał,że forum jest zamknięte;)
        A co do Wierzbowej - ktoś pytał...super przedszkole, doskonały poziom - swietna
        kadra, doskonale przygotowana!!!
        • acb26 \ 04.03.07, 10:05
          A CO SĄDZICIE O PRZEDSZKOLU NA UL. uŚMIECHU?
    • ryza_malpa1 A przedszkole na Kaczeńcowej? 05.03.07, 09:59
      Ktoś sie może podzielic uwagami??
      bardzo byłabym wdzięczna :)
      • dolores12 Re: A przedszkole na Kaczeńcowej? 05.03.07, 12:59
        Ryza_malpo, my chyba po sąsiedzku mieszkamy i mamy dzieci w podobnym wieku:-).
        O Kaczeńcowej słyszałam różne opinie, miedzy innymi takie, że o ile
        przedszkolanki są znośne, to tzw pomoce mają jeszcze nawyki z zeszłej epoki(tzn
        lepiej ich nie zaczepiać). Podoba mi się za to plac zabaw, bo choć wyposażenie
        marne, to jest duży i ogrodzony, maluchy mogą się wybiegać.
        • ryza_malpa1 Re: A przedszkole na Kaczeńcowej? 05.03.07, 13:39
          no ja słyszałam od rodziców, że przedszkolanki są bardzo fajne, ze dzieci maja
          duzo wyjść, atrakcji, teatrzyków.
          Byłam tam dziś osobiście, zostałam b. ciepło przyjeta i chyba na tym
          przedszkolu stanie.

Miszkam na Świcie :(
          • hm` Re: A przedszkole na Kaczeńcowej? 06.03.07, 17:33
            Malpo dzieci nalezy wychowywac w domu. Tradycyjnie, no wiesz byl kiedys taki zawod gospodyni domowa czy jakos tak. ;];]
            pozdr. hm`
            • Gość: ryża małpa Re: A przedszkole na Kaczeńcowej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 20:18
              Czekałam az sie odezwiesz....
              • hm` Re: A przedszkole na Kaczeńcowej? 06.03.07, 21:15
                Malpko. Przeciez wiesz jaki jestem mily. ;}

pozdr. hm`

P.S.
                Pamietasz? ;]
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=6426925&a=6434121
    • acb26 Przedszkole na Uśmiechu? 05.03.07, 20:09
      Może ktoś coś powie na temat tego przedszkola?
      • dolores12 do ryzej-malpy 05.03.07, 21:05
        Ja tez na Świcie, pamiętam twój nick z jakiegoś forum o ciązy czy dzieciach; na
        pewno nieraz się mijamy na spacerach:-)Może jednak zajrzę do tego na
        Kaczeńcowej...dotychczas byłam raczej za prywatnym.
        • ryza_malpa1 Re: do ryzej-malpy 06.03.07, 09:15
          Robiłam tez "wywiady" z rodzicami z Motylka. Tez bardzo zadowoleni. Poza tym w
          środku bardzo czysto, kolorowo ale na niekorzyśc przemawia catering i brak
          placu zabaw oraz odległość ( chcemy, zeby córeczkę mogła odbierac też
          niezmotoryzowana babcia)
          • dolores12 Strumyk na LSM 06.03.07, 12:23
            Byłam też w 'Strumyku', wydaje się sympatycznie, mały od razu chciał zostawać,
            ale to chyba najdroższe przedszkole w Lublinie - wpisowe 280 zł,czesne chyba
            250zł i 8,50(!)za całodzienny catering. Za wszystko trzeba płacić oddzielnie -
            nawet za rytmikę, no i nie mają placu zabaw. Nie wiem w sumie, skąd taka cena,
            moze jakiś rodzic się wypowie.
            • Gość: pedagożka im drożej tym lepiej?!?!?! IP: *.it-net.pl 06.03.07, 13:01
              Ceny niektórych prywatnych przedszkoli są jak z kosmosu...niestey nie idzie w
              parze jakość...nie wiem czym kierują się rodzice posyłając dziecko do
              prywatnego przedszkola...mam tylko nadzieję, że nie myśla kategoriami - im
              drożej tym lepiej!
              • Gość: ryża małpa Re: im drożej tym lepiej?!?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 13:48
                Za prywatnymi przedszkolami przemawiaja mniejsze grupy.
                W Motylku na 15 dzieci sa dwie panie ( 7,5 dziecka na 1 osobę), w państwowym
                taka samo obsada ale na 25 dzieci ( 12, 5 dziecka na jedna Panią) - to moim
                zdaniem robi dużą różnicę.
                • minka55 Re: im drożej tym lepiej?!?!?! 07.03.07, 21:10
                  Z tą ilością dzieci w grupach przedszkoli publicznych to nie do konca tak jest -
                  w naszym przedszkolu do grupy zapisanych jest rzeczywiscie 25 dzieci, ale
                  nadzwyczaj rzadko jest ich 20; średnio - koło 15
    • anna1503 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 06.03.07, 13:37
      72 na Różanej 9.Wspaniała kadra,zarówno nauczycielki jak i pomoce,duży plac
      zabaw,przestronne sale,w każdym miesiącu koncert i teatrzyk.Panie nie przyjmują
      (a raczej odsyłają-dzisiaj byłam świadkiem)chorych(kaszlących i kichających)
      dzieci.Gorąco POLECAM !!!
      • Gość: Żaneta Etineta Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 06.03.07, 19:13
        Nie rozumiem jak pani może odsyłać kaszlące dziecko? Matka już wyszła z
        przedszkola, poszła do pracy a ona gdzie to dziecko odsyła? Poza tym lekkie
        pokasływanie to nie choroba zdaża się przedszkolakom b. często. Gdyby wszystkie
        dzieci z lekkim katarem lub pokasłujace nie chodziły do przedszkola to w grupie
        byłoby dziennie 5 dzieci a wszystkie matki musiałyby zrezygnowac z pracy!
        • Gość: ryża małpa Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 20:20
          W kosmos odsyłają, tam gdzie ich miejsce...hihihi...
    • Gość: lublinianka Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.enterpol.pl 23.03.07, 22:23
      A co myślicie o przedszkolu na os.Nowowiejskiego "Bajka"? www.przedszkolebajka.pl
      • Gość: Elwirka Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 28.03.07, 19:52
        nie ma takiej ulicy!
        • Gość: igor Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.enterpol.pl 30.03.07, 14:55
          chodzi o milenijna. Fajnie wyglada al o opinie trzeba pytac rodzicow ktorzy tam
          wyslali dzieci.
    • Gość: Aśka Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.renicom.pl 20.04.07, 05:27
      Moja córka chodziła do przedszkola na Wierzbowej i jesteśmy z tego wyboru
      bardzo zadowoleni. Doskonała opieka, wspaniali nauczyciele, miła i przyjazna
      atmosfera, no i co ważne dziecko było doskonale przygotowane do podjęcia nauki
      w 1 klasie. Gorąco polecam to przedszkole.
      • Gość: basiaG Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: 84.201.219.* 20.04.07, 07:26
        Bardzo dużo dobrego słyszę właśnie o tym przedszkolu - moje dziecko chodzi tam
        od września do maluszków. Kadra jest naprawdę rewelacyjna, to widać.
        Faktycznie może lokalizacja nieciekawa - ale to zupełnie jest nieważne. Widzę,
        zę rodzice przywożą tam swoje dzieci z oddalonych miejsc...kurcze a wydawało
        się takie niepozorne. Jesli ktoś coś jeszcze napisze, będzie fajnie;)
        • Gość: grzegorz2 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:43
          przedszkole w Zemborzycach? znacie opinie?
    • Gość: Mama(prawie3latki) Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.chello.pl 22.04.07, 14:47
      Witam,

Mieszkam na Czechowie.Od wrzesnia chcialabym posłać córkę do przedszkola.
      Po uwagę biorę dwa przedszkola prywatne-"Piotruś Pan" na Młodej Polski
      i "Strumyk" na Kiepury.
      Mam pytanie do rodziców.których dzieci uczęszczają do któregoś z tych 2
      przedszkoli-co sądzą o tych przedszkolach?Czy są zadowoleni?
      Czy dzieci chętnie chodzą do przedszkola?Jak wygląda opieka?Czy karda jest
      rzeczywiscie wykfalifikowana(tak jak zachwalają w swych ofertach)i potrafi
      odpowiednio zająć się dziećmi?Czy dzieci się czegos uczą(czy tylko bawią)?
      Jakie jest podejscie przedszkolanek do swych podopiecznych?Czy dzieci wychodzą
      na spacery często?(bo z tego co widziałam to te przedszkola nie mają swoich
      placów zabaw).
      Jaka atmosfera panuje w tych przedszkolach?
      I jak wygladają opłaty?(chodzi mi o to czy przypadkiem w ciagu roku przed-
      szkolego nie okazuje się,ze trzeba dopłacać bo nagle wystapiły "nieprzewidziane
      okoliczności)...

Chciałabym dodać,ze znam ofertę jednego i drugiego przedszkola(telefonowałam
      tam i byłam też osobiscie w tychże placówkach-oczywiscie zarowno w jednym jak i
      drugim przedszkolu panie zachwalają pod niebiosa)-dlatego zależy mi na
      prawdziwej opinii,czyli opinii rodziców,którzy znają jedno czy drugie
      przedszkole nie tylko z teorii...i mogliby się podzielić swoim doswiadczeniem.

To bedzie nasz debiut predszkolny dlatego nie chciałabym,aby okazał
      się "falstartem".
      Z góry dziekuję i pozdrawiam!
      • dzoncio Nowe forum 22.04.07, 19:20
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47149
      • Gość: Artemida Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 22.04.07, 19:26
        Nie odpowiem na pytanie które jest lepsze ale uważam że nie ma sensu posyłać
        dziecka do prywatnego. Powody:

1. Często są łączone grupy bo jest za mało dzieci. Osobiscie sama widziałam jak
        w maluchach były 2 i 4latki razem. Do tego było kilkoro dzieci w pampersach co
        jest nie do pomyślenia w państwowym przedszkolu. To zróżnicowanie wiekowe z
        pewnością negatywnie wpływa na rozwój dziecka i na poziom zajęć które muszą być
        dostosowane do wszystkich.
        2.Brak placu zabaw co jest bardzo duzym minusem, moje dziecko w państwowym
        przedszkolu spędza 2 godz dziennie w ogródku. Dzieci z prywatnych przedszkoli
        spędzają kwadrasn na spacerze po osiedlu.
        3. Dużo dzieci w przedszkolach prywatnych to dzieci tzw snobów( nie wszyscy
        oczywiście, nie chcę nikogo urazić) które od początku wyrastają na
        materialistów.
        4. Wyżywienie jest często dowożone przez firmy catheringowe co jest bez
        porównania gorszej jakosci.
        • Gość: mama(prawie3latki) Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.chello.pl 22.04.07, 21:03
          Hmm...nie bardzo rozumiem sensu Pani wypowiedzi,ale dziekuję mimo wszystko.
          Ja jestem zdecydowana na prywatne przedszkole!(tylko muszę podjąc decyzję które-
          dlatego proszę o opinie).

A jeśli chodzi o wady i zalety przedszkoli prywatnych-to prosiłabym raczej o
          opinię osób,które mają doswiadczenie z takowym przedszkolem;)))

A co do łączenia w grupy dzieci w róznym wieku-to w którym przedszkolu tak
          jest???(napisała Pani ,ze widziała osobiscie,wiec proszę o informację-gdzie(w
          którym przedszkolu) takie grupy są tworzone?).
          Z tego co widziałam(a byłam osobiscie w jednym i drugim wspomnianym
          przedszkolu)-to kazda grupa wiekowa jest oddzielnie-ale rzeczywiscie po
          obiedzie i zajeciach obowiązkowych-wszystkie grupy wiekowe łaczą się w jedną(i
          w takim składzie oczekują rodziców)bo miedzy innymi na tym polegają zajecia
          metodą Montessori;)))(i bardzo mnie to cieszy osobiscie,ze w są prowadzone
          zajecia tą metodą własnie;))
          Po drugie to czy ktoś wyrosnie na materialistę ,snoba itp...zalezy przede
          wszystkim od wychowania w domu i wartosci jakimi kierują się rodzice-a nie od
          tego do jakiego przedszkola dziecko chodzi.
          W przedszkolach publicznych są takze dzieci z róznych rodzin(również
          patologicznych) -dlatego akurat ten Pani argument niezbyt do mnie przemawia
          (osobiscie wolałabym,aby moje dziecko miało kontakt z dziećmi,których rodzice
          być moze są-jak to Pani okresliła snobami-niż z takimi,które uzywają
          wulgaryzmów i biją inne dzieci...(bo wiem,ze to sie zdarza)).

Ale nie chodzi tu przecież o wykazanie wyższosci przedszkoli publicznych nad
          niepublicznymi czy odwrotnie.
          Każde bowiem przedszkole ma swoje wady i zalety.
          Mnie natomiast zalezy jedynie na opinii rodziców,których dzieci chodzą do
          przedszkola "Piotruś Pan" na Młodej Polski lub "Strumyk" na Kiepury.
          Dziekuję!:)
          • Gość: luna Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 22.05.07, 15:01
            Kiedyś w przedszkolu Jagody były dzieci o róznym wieku i 1 grupa, teraz nie
            wiem.
          • bianeczkaa Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 20.01.14, 14:58
            Chodziłam do prywatnej szkoły i liceum i proszę mi wierzyć, że milion razy większą patologię stwarzają dzieci bogatych rodziców którzy mają innych za nic i tak samo zachowują się te dzieciaki, niż dzieci z rodzin alkoholików czy innych biednych rodzin, które raczej nie powtarzają złych zachować. Nigdy z własnej woli nie posłałabym dziecka do prywatnej szkoły ani przedszkola! Moim rodzicom też się wydawało, że to super posunięcie. Małe klasy, wysoki poziom a prawda jest taka, że liczy się tylko kasa, zarówno wśród uczniów jak i nauczycieli. Jak ktoś miał jej więcej, to był pupilkiem wszystkich. Dzieci, które uczyły się słabiej były wyśmiewane i gnębione, także przez nauczycieli. Dla mnie podstawówka była traumą ale nigdy się nie skarżyłam! Teraz wiem, że gdybym powiedziała, na pewno rodzice by mnie stamtąd zabrali, ale jako dziecko po prostu się bałam.
            Często przechodzę koło prywatnego atystycznego przedszkola i żłobka na Jana Sawy. Widziałam wielokrotnie jak podczas posiłku panie opiekunki nakładają dzieciom jedzenie gołymi rękami! Dodatkowo biorą posiłki z Gucia a nie powiem żeby tam było jakieś świetne jedzenie. Nigdy nie widziałam tych dzieci na dworze i to za ile? 1000 zł miesiąc!
      • Gość: Anna Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: 84.201.210.* 19.05.07, 21:07
        Dlaczego nie bierzesz pod uwagę przedszkola Niezapominajka? Ja zapisałam tam
        swojego 3-latka.Chodzi już od miesiąca, tak na próbę i wszystko jest dobrze.
        Jestem pewna, że od września spokojnie mogę powierzyć swoje dziecko temu
        przedszkolu. Strumyk jak słyszałam prowadzą Zielonoświątkowcy i odbywają się tam
        częste modły, a Piotruś Pan, tez są różne opinie.
        • Gość: strumykowamama Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.centertel.pl 20.05.07, 16:07
          Nie wiem dlaczego głosisz publicznie niesprawdzone plotki. W ciagu 2 lat spędzonych w Strumyku moje dziecko ani razu nie modliło się w przedszkolu. Natomiast świetnie zna kilka kolend i co roku bierze udział w przedszkolnych jasełkach. W przedszkolu wychowywane jest w duchu tolerancji i szacunku dla innych, co bardziej sobie cenię niż wygodny plac zabaw, którego to akurat brakuje.
          • Gość: Aga Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.lublin.mm.pl 20.05.07, 22:59
            To nie całkiem plotki. To przedszkole prowadzą ludzie należący do pewnej
            wspólnoty, będącej odłamem od koscioła katolickiego. Nie są to katolicy. Może
            nie modlą się w określonej formie ale wiem, że prowadzone są z dziećmi (a
            przynajmniej były) pogadanki bazujące na systemie wartości członków tej
            wspólnoty. Ci ludzie mają inne poglądy na pewne aspekty wiary katolików.
            • Gość: ania Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:51
              Mój synek chodził 8 mcy do Piotrusia Pana na czechowie - niesttey zabrałam do w
              kwietniu , nie podobało mi się .Przeniosłam go do Strumyka na czechowie (
              kolezanki synek tam chodzi od roku- jest baaaaardzo zadowlolona)- ja moge takze
              powiedziec iż jak na razie jest SUPER.
              Do tego co napisała AGA nie odnosze się , ale wiem iż nie ma tam mowy o jakiś
              religijnaych pogdankach na 100%.
              Fakt jest drogo - ale to takze kwestia względna, dla jednych drogo dla innych
              normalnie.
              Odnosząc się do tego co napisała jakas mama - Przeciw prywatnym przedszkolom .
              Ogólnie jak dla mnie to sa same uogólnienia , nic nie warte.Tak jak bym
              powiedziała ze Państowe i tylko państwowe .Po to są różne aby kazdy miał wolny
              wybór i wybierał co mu odpowiada.Ja do państwowego synka nie wyśle, wole
              chociażby małe kameralne grupy i małe kameralne przedszkola - no ale to mój
              wolny wybór.Każda mama wybiera co chce i na co jej warunki finansowe pozwalają ,
              bo jednak więcej one kosztują bez dóch zdań.
              Pozdrawiam Ania
    • Gość: Inezka Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.chello.pl 22.05.07, 17:15
      Mója córka chodzi do Piotrusia Pana na Czechowie.
      Mam kilka uwag co do tego przedszkola,ale ogólnie jestem zadowolona(a co
      najwazniejsze moja córka jest zadowolona i dobrze się tam czuje).
      Ja rownież slyszałam wiele opinii na temat Strumyka(bo wczesniej to przedszkole
      brałam pod uwagę)-niezbyt pochlebnych,ale wolałam sama sprawdzić i szczerze
      powiedziawszy zniecheciło mnie trochę to,ze ciężko w tym przedszkolu uzyskać
      jakiekolwiek informacje(panie przedszkolanki nic nie wiedzą-odsyłają do pani
      dyrektor-a z tą czasami cięzko sie skontaktować-ja mialam problem-udało mi się
      za trzecim razem dopiero,a na stronie internetowej informacji BRAK).
      W Piortusiu nie było z tym problmów i po zapoznaniu sie z ofertą-zostalismy
      przy Piotrusiu(i nie załuję-jak narazie).

Ja myślę,ze to jest tak-ile osób tyle opinii.
      Bo kazdy przecież ma różne wartosci,inne rzeczy są dla kazdego priorytetem i
      czasami trudno znaleść to-co spełniałoby nasze oczekiwania w 100%.

Kazde przedszkole(i nie tylko przedszola przecież) ma swoje wady i zalety-i
      to,co mozna znalść w jednym-nie ma w drugim i odwrotnie.
      Wszystko zależy od tego-co -komu odpowiada.
      Pozdrawiam!

• anma6 Piotruś Pan- czechów 22.05.07, 18:28
        Wita

mój synek chodził tam rok,i na tym koniec.Na wiosne z grupy mojego Michałka
        zabrano 4 dzieci , a Pani Ania która byłą ich wychowawczynią została wyrzucona
        przez szanowną i jak ktoś tutaj dobrze napisał Panią dyr - która jest conajmniej
        dziwna.
        Rotacja nauczycieli w tym przedszkolu jest bardzo niepokojąca: w zeszłym roku
        odeszły wszystkie 3 nauczycielki , w tym jedna z grupy mojego synka i wiem od
        kolejnej Pani że takze myśli o odejsciu.Powiem szczerze ze mam wrażenie że
        akurat to przedszkole to troszke " przechowalnia" dzieci, jest to moje osobiste
        zdanie.
        W porównaniu do inncyh przedszkoli np strumyka jest duuuużo tańsze - liczyłąm i
        wychodzi około 120 zl mniej miesięcznie.
        Bardzo denerwujące było że szanowna Pani dyr tolerowała dzieci biegające na sali
        ze strupkami po dopiero co skonczonej ( lub nie) wiatrówce.Nie tylko ja
        interweniowałam w tej sprawei , ale nic to nie dało.
        Osobiście rozmawiałam na gruncie prywatnym z panią przedszkolanką która odeszłą
        - nauczycielka mojego synka- to co usłyszałam tylko utwierdziło mnie w
        przekonaniu iż dobrze ze mój synek przestał tam chodzić.
        Samo przedszkole jest bardzo małe- wygląda jak przerobione dwa mieszkania, jest
        naprawde ciasno, salki są małe a w grupie trzylatków było w miesiacu marcu
        zapisanych 16 dzieci - sala około 16-17m.
        Jedzenie było OK, niektórzy rodzice narzekekali iz np. wszytkie soczki , jogurty
        były z biedronki lub tip z reala
        • Gość: M. Re: Piotruś Pan- czechów IP: *.chello.pl 23.05.07, 01:54
          Móje dziecko również chodziło(bo też zrezygnowaliśmy) do tego przedszkola i
          moja opinia jest bardzo podobna.

Jesli chodzi o szanowną panią dyrektor...racja-dziwna to osoba-działajaca
          troche na zasadzie"przytakuję rodzicom a i tak robie swoje"...czyli robię
          NIEWIELE(za to duzo mówię!).
          I rzeczywiscie w przedszkolu panuje co najmniej dziwna atmosfera-i
          skomplikowane relacje pomiedzy dyrektorką tego przedszkola a pracującymi tam
          nauczycielkami(z tego co sie orientuję-panie są w ciągłym konflikcie).
          Nie pododobało mi się natomiast zachowanie też jednej z pań tam pracujących-
          młodej dzieczyny opiekujacej się grupą sredniaków bodajze-która z tego co
          słyszałam buntuje niekórych rodziców przeciwko przedszkolu i dyrektorce.
          Nie podobało mi się,ze "pani" zamiast zająć się tym,co do niej należy(czyli
          przede wszystkim opieką nad dziećmi i próbą nauczenia ich czegokolwiek)zajmuje
          się załatwianiem swoch prywatnych interesów kosztem dzieci(bo wcale nie uważam
          aby opinia tej dziewczyny była obiektywna i szczera!).

A to,ze odeszla niejaka pani Ania to myslę,ze tylko na dobre wyjdzie tym
          dzieciom które zostały w tym przedszkolu(o ile ktos został).
          W mojej opinii ta pani nie nadawał sie do opieki nad najmłodszą grupą.
          Nieraz słyszałam jej krzyki-a poziom jaki prezentowały dzieci na
          przedstawieniach był daleki od ideału(widać,ze panie nie potrafia nauczyć
          dzieci nawet prostej piosenki czy wierszyka).
          Ta pani w ogóle nie interesowała się dziećmi,którymi się opiekowała.
          Dzieci ciągle sie bawiły(samopas prawie!)-bo panie zajet były plotkowaniem i
          wymyślaniem kolejnych intryg!

To moja opinia na temat tego przedszkola.
          • Gość: maciejka Przedszkole na Narutowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 14:38
            interesuja mnie opinie o przedzkolu na Narutowicza.słyszałam ze kiedys je
            prowadziły zakonnice a jak jest teraz?jaka jest opieka pedagogiczna?
    • mrowka0408 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 19.06.14, 12:35
      Okrzei Lublin
    • Gość: mamusia Kubusia Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.ip.netia.com.pl 26.06.14, 16:26
      Moje dziecko chodziło na Okrzei. Jest super
    • sonata78 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. 19.08.14, 18:12
      Kubuś i Tygrysek przy Męczenników Majdanka. Moje dziecko tam chodziło i bardzo lubił tam chodzić. Dużo opowiadał czego ich pani uczyła Miła rodzinna atmosfera, panie mają dobre podejście do dzieci. Spokojnie mogę polecić. Wcześniej chodził do innego prywatnego ale tamto, to szkoda słów (porażka).
    • Gość: Kasia123 Re: Ranking przedszkoli w Lublinie. IP: *.net.autocom.pl 23.08.23, 11:05
      Dobry Start na ulicy Junoszy. Nie polecam tego przedszkola. 2 godziny dzieci są na placu zabaw. Przychodzę tam z wnuczkiem. Panie siedzą na ławce. Nie reagują nawet gdy któreś dziecko płacze. Rozumiem że źle im płacą i to dla nich czas wolny na pisanie SMS i kontakty towarzyskie. Jest tylko jeden pisk i wrzask. Czasami rzucą im jedną piłkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka