Dodaj do ulubionych

Piękne mamy czasy

03.06.07, 18:14
Trzy razy w tygodniu Heniula dofinansowuje komunikację nocną w Lublinie. Kto
by pomyślał, że doczekamy takich pięknych czasów.
Obserwuj wątek
    • sothink Re: Piękne mamy czasy 03.06.07, 19:46
      A to filantrop:) Pewnie odmawia sobie z obiadu 1 ziemniaka w zakładzie
      psychiatrycznym.
      • bu2m Re: Piękne mamy czasy 03.06.07, 20:22
        Pijani studenci są wdzięczni Heńkowi za jego dotacje na rzecz nocnej
        komunikacji. Za jego zdrowie wszyscy piją dodatkowy kufel piwa.
        • aron2004 Re: Piękne mamy czasy 03.06.07, 21:16
          a ja się cieszę się, bo widzę że komunikacja nocna wpędza MPK w coraz większe
          długi. Do bankructwa coraz bliżej.
          • bu2m Re: Piękne mamy czasy 03.06.07, 21:22
            A co ma jedno do drugiego?
            www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070603/AKTUALNOSCI/70603006/0/STREFAZRZUTU
            Gdyby nie było MPK to i tak będą nocne, bo miasto zleci komuś taką usługę.
            • Gość: aron Re: Piękne mamy czasy IP: 83.238.201.* 04.06.07, 06:26
              najważniejsze jest żeby MPK zbankrutowało. Nocne prywatne mogą być.
              • sothink Re: Piękne mamy czasy 04.06.07, 16:56
                Gdyby była w całości prywatna to miałbyś komunikację tylko w centrum miasta i
                pomiędzy hipermarketami.
                Nie masz kompletnie pojęcia na temat komunikacji publicznej widać.
                • aron2004 Re: Piękne mamy czasy 05.06.07, 07:23
                  sothink napisał:

> Gdyby była w całości prywatna to miałbyś komunikację tylko w centrum miasta i
                  > pomiędzy hipermarketami.

No i widzisz sam jak bredzisz. Od dawna mogę dojechać sobie komunikacją
                  prywatną do Parczewa, gdzie nie ma żadnego hipermarketu i na pętlę
                  Paderewskiego w Lublinie o której można powiedzieć wszystko ale nie to że jest
                  w centrum miasta.

Tak że widać, że ty nie masz kompletnie pojęcia o komunikacji, potrafisz tylko
                  wynosić pod niebiosa biurokractwo z MPK.
                  • sothink Re: Piękne mamy czasy 05.06.07, 08:57
                    Komunikację w mieście trzeba dotować, ponieważ przyczynia się ona do
                    prawidłowego rozwoju miasta. Dlatego, niektóre nierentowne trasy powodują, że
                    ludzie będą sie osiedlać na mniej zaludnionych jeszcze obszarach miasta. Dzięki
                    temu miasto się bardziej harmonijnie rozwija. Podążając Twoim rozumowaniem,
                    sprywatyzujmy drogi. Gwarantuje Ci, że po jakimś czasie nie dojechałbyś z
                    Parczewa do Lublina niczym innym oprócz czołgu. Ażeby zobaczyć drogę musiałbyś
                    jechać najbliżej do Rzeszowa na A4 (ewentualnie trasa Lublin-Warszawa może by
                    jakoś miała rację bytu).
                    Do tego zabierz jeszcze dotacje dla Wschodu Polski, przecież to biurokractwo.
                    Reasumując prywatni przewoźnicy są potrzebni bo poprawiają jakoś komunikacji,
                    ale nie można sobie pozwolić na poleganie tylko i wyłącznie na ich usługach,
                    ponieważ jak każda prywatna firma tak i prywatny przewoźnik( szczególnie w
                    Polsce, gdzie to jeszcze małe firmy) jeżeli z pewnych powodów zamknie interes to
                    nie będzie miał sentymentów że mieszkaniec nie dojedzie do pracy punktualnie.
                    Podobnie wyobraź sobie jakby od razu wodociągi sprywatyzowali. Budzisz się rano
                    i nie masz wody, bo lokalny prowider wody stwierdził że mu się nie opłaca
                    dostarczać Tobie wody. Prywatyzacja wszelkich usług komunalnych musi się odbywać
                    w sposób kontrolowany i przewidywalny harmonijnie wraz z bogaceniem się
                    społeczeństwa, tak aby każdy normalny człowiek miał zapewnione minimum warunków
                    do egzystencji.
                    Jako miłośnikowi PISu dziwię się Tobie, że tego nie rozumiesz.
    • aron2004 Re: Piękne mamy czasy 05.06.07, 15:56
      podejrzewam że gdybym ja mieszkał na jakimś zadupiu i domagał się autobusu MPK
      to sothink by krzyczał że to nie taksówka i co ja cham sobie wyobrażam
    • tomekjot To nie absurd 05.06.07, 17:06
      Cały Parczewów pracuje 100 km od siebie. Natomiast na Czechowie mieszkaja
      zmotoryzowani i nie potrzebują zadnych busów do Parczewowa. Proste?
      • aron2004 Re: To nie absurd 05.06.07, 18:09
        skąd wiesz że nie potrzebują? Robiłeś jakieś badania czy tylko majaczysz od
        rzeczy?
    • Gość: aron Re: Piękne mamy czasy IP: *.lublin.enterpol.pl 05.06.07, 19:48
      pomyśl sothink co by było gdybym ja domagał się dotacji z budżetu województwa
      do busa jeżdżącego na trasie Lublin - Parczew, bo chciałbym płacić 1,80 zł za
      dojazd z Parczewa do centrum Lublina a nie 7 zł. Na pewno zwyzywałbyś mnie że
      cham z zadupia się czepia nie wiadomo o co.

I ja chcę zeby podobnie było w granicach Lublina. Niech ten co mieszka na końcu
      Zemborzyc płaci więcej za dojazd do centrum miasta niż ten co mieszka np. koło
      Polibudy. Ale to takiego mózgu jak twój na pewno to nie dotrze, w końcu jesteś
      z Wrocławia.

Dodatkowo możnaby także podwyższyć ceny biletów poza godzinami szczytu, gdy
      jest mniejsze obłożenie.
      • Gość: Mister MR Re: Piękne mamy czasy IP: *.chello.pl 05.06.07, 21:13
        Pomidor
      • sothink Re: Piękne mamy czasy 06.06.07, 11:38
        Nie mam już siły tłumaczyć podstarzałemu dziecku prostych mechanizmów rządzących
        naszym światem. Idź pooglądaj kreskówki, może coś zrozumiesz.
        • aron2004 Re: Piękne mamy czasy 06.06.07, 19:35
          no właśnie
          podstawowy mechanizm rządzący naszym światem jest taki, że im wiecej
          biurokractwa tym lepiej. To złota myśl sothinka.
    • Gość: aron miastowy wielbicielu biurokractwa IP: 83.238.201.* 07.06.07, 06:34
      miastowy wielbicielu biurokractwa - tak kochasz biurokractwo z MPK że pewnie
      zaraz polecisz na Kraśnicką lizać im buty. Razem z sothinkiem.
      • sothink Re: miastowy wielbicielu biurokractwa 07.06.07, 10:53
        Skoro tak dużo osób wspomina o twoim głuptactwie to może zacznij się nad tym
        zastanawiać.
        • aron2004 Re: miastowy wielbicielu biurokractwa 07.06.07, 22:16
          to ty jesteś głuptak np. twierdziłeś że busy jeżdżą tylko tam gdzie są
          hipermarkety, a np. w Parczewie nie ma żadnego hipermarketu i busy jeżdżą od
          lat. No ale co tu wymagać od wrocławianina.
          • sothink Re: miastowy wielbicielu biurokractwa 07.06.07, 23:57
            Pani w klasie pyta się Aronika czym jest ocean.
            Aron odpowiada: "ocean to jest coś takiego, że jak się zamoczy w nim nogę to
            jest mokra"
            ......
            • Gość: 2075 Re: miastowy wielbicielu biurokractwa IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.06.07, 15:30
              Prawda jest taka, ze w każdym cywilizowanym mieście komunikacja miejska jest dotowana i utrzymywana przez miasto. Prywatni owszem są potrzebni, bo brak konkurencji nie wymusza na przewoźniku miejskim odpowiednich działań zmierzających do poprawy jakości usług.
              A poza tym koleś porównuje jakieś Parczewo, o którym nic nie wiem do prawie 400 tysięcznego miasta. Panie Kolego, busy NIGDY NIE BEDĄ NADAWAły się do obsługi linii autobusowych. Busy można puścić ewentualnie na jakieś wiejskie linie, nie wiem jak ty, ale ja nie wyobrażam sobie busika na 57 czy 44.
              A i biurokractwo jest wszędzie, tego nie da się uniknąc niestety. I w MPK i w kazdej innej firmie dochodzi do takiego czegoś - w mniejszym bądź większym stopniu. Ale na Boga, co to jest za argument? Wszędzie komunikacja miejska ma się w miarę dobrze, to dlaczego w Lbn ma być gorzej, tym bardziej, ze lubelszczyzna dostanie niezły zastrzyk gotówki z UE. Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka