Gość: Ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 17:09 Proszę o informacje na temat tej pani, a głównie chodzi mi o prowadzenie ciąży, podejście do pacjentek,czy wykonuje cięcia cesarskie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 11:10 Bardzo dziękuję pani za szczerą odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.186.21.099.vip-net.pl 15.08.07, 13:56 Dzięki Pani profesor urodzilam po 15 latach zdrowe,upragnione dziecko.Niczego nie przeoczyła,byłam w naprawdę świetnych rękach.Uwielbia trudne ciąże,każda jest dla niej wyzwaniem.Tylko żeby ona podchodzila poważnie do pacjentki,pacjentka musi jej zaufać,i wykonywać jej zalecenia.Ja np leżałam w szpitalu kilka miesięcy pod jej okiem.Niemiła? no cóż różnie bywało,ale mnie genaralnie nie chodziło o ćwierkanie tylko o coś zupełnie ionnego.Rzeczywiście jak ktoś szuka Miłego lekarza to niech się nie pcha do p>Profesor.Pani Profesor Kocham Panią!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.186.21.099.vip-net.pl 15.08.07, 14:01 Wlasnie doczytalam się że ktoś użył w stosuynku do niej określenia "chciwa",bzdura bardzo ją krzywdząca.Co do traktowania personelu,owszem ale dzięki jej twardej ręce odzdział ma drugą w Polsce lokatę jeżeli chodzi o ratowanie wcześniaków.Zastanówcie się trochę zanim zaczniecie wypisywać oszczerstwa na temat naprawdę swietnego fachowca.Przez kilka miesięcy leżenia na odddziale trochę sie napatrzylam,nasłuchałam i mam swoje zdanie.Wszystkim do trudnych,zagrożonych ciąż polecę właśnie ją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.chello.pl 20.08.07, 17:19 bzdura to jest łaśnie to co piszesz ,profesorowa wpada na wcześniaki sporadycznie ,może raz na 2 lub 3tyg. , Odpowiedz Link Zgłoś
astra161 Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak 20.08.07, 20:55 Pani profesor zAwdzięczam szczęsliwie donoszsoną ciąze,jestem jej dozgonnie wdzięczna,wiadomo wszystkim nie dogodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę się dziwię Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.icm.edu.pl 17.08.07, 15:29 Właśnie wróciłam z miesięcznego pobytu na patologii, przy Jaczewskiego i jestem zdziwiona tym co Pani pisze na temat Pani profesor. Zgodzę się z Panią, że Pani profesor jest trudna w kontakcie z pacjentką, do tego trzeba się przyzwyczaić lub zmienić lekarza. Zgodzę się także ze stwierdzeniem, że pracowników traktuje "z góry". Z resztą Pani zarzutów wobec Pani Profesor Leszczyńskiej zgodzić się nie mogę. Chcę zaznaczyć, że nie jestem jej pacjentką. Leżałam na sali z pacjentkami Pani profesor, wszystkie z problematycznymi ciążami i po przejściach, nie usłyszałam słowa o "kopertach", a że dostaje prezenty... to inna sprawa (i zdecydowanie wola pacjentek, a nie wymóg). Co do chciwości Pani profesor, to jakiś absurd, moja lekarz prowadząca konsultowała u niej mój przypadek (2 poronienia, i choroba immunologiczna), Pani profesor nie wzięła grosza, a poświęciła mi ponad godzinę - oglądała wyniki, konsultowała leczenie, bardzo długo ze mną rozmawiała. Tak, przyznam Pani rację, Pani profesor potrafi powiedzieć kobiecie, żeby zmieniła lekarza, w przypadku, gdy pacjentka jej nie słucha i stara się być mądrzejsza od niej (moja kuzynka w 16tc usłyszała od Pani profesor, że nie potrafi się z nią dogadać i żeby zmieniła położnika - znam kuzynkę i nie dziwię się Pani profesor). W każdym razie, ja bardzo szanuję Panią profesor i ufam jej. życzę powodzenia i znalezienia lekarza, któremu Pani zaufa - to najważniejsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.186.21.099.vip-net.pl 17.08.07, 17:16 Podpisuję się pod "trochę się dziwię" obiema rękami i nogami.Ona zrobi WSZYSTKO żeby trudną ciąże doprowadzić do końca,a co do chciwości to powiem tylko ,mój maż wybrał się do niej z kopertą jak leżałam na oddziale,i możecie wierzyć lub nie odprawila go z kwitkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natasza Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 18:58 Witam!!! Właśnie wpadłam na forum i co widzę?! Gościu, czy ty nie nazywasz się Monika, bo w zeszłym roku była taka jedna na oddziale: nadęta,zarozumiala i najmądrzejsza Pani profesor odesłała ją do innego lekarza - wcale sie nie dziwię - "Ciężki przypadek!" (wczesniej powinna skonsultować swój przypadek z "innym specjalistą") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 18:46 Witam! Własnie wpadłam na forum i co widzę!? "Gościu" czy Ty nie nazywasz sie Monika - bo była taka jedna w zeszłym roku na oddziale: niesforna,niepokorna i najmądrzejsza Pani profesor podziekowała jej i odesłała do innego lekarza. Wcale się nie dziwię - ciężki przypadek (tylko wcześniej powinna skonsultować swój przypadek z innym specjalistą )Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dina Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.si.res.rr.com 25.08.07, 02:18 Hej GOSC bzdury wypisujesz. Prof Leszczynska oschla? A po doprowadzeniu do konca trudnej ciazy i udanej cesarce byla tak szczesliwa, ze miala lzy w oczach i rozmawiala z rodzina pacjentki tak jakby chodzilo o Jej rodzine. Ona musi trzymac wszystko zelazna reka bo stawka jest bardzo wysoka zycie i zdrowie mam i dzieci a patalachow wsrod personelu pelno. Jest jaka jest ale jest skuteczna. Polecam Profesor Leszczynska z calego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dina Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.si.res.rr.com 25.08.07, 02:20 Aha i jescze jedno. Jesli pod Jej gabinetem sa wielkie kolejki to znaczy, ze ludziska wiedza jak doskonalym jest fachowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 22:11 Ja tez nmiesytety mam niemiłe doświadczenai z kontaktu z prof. Powiem od razu , ze należe do osób dla których kontakt, dobry konatakt z lekarzem jest niezmiernie ważny.Jeżeli ktoś mi powie że dobry kontakt, zrozumienie i szacunek to nic nie znaczący banał ,to pomyślę jedynie , że musi byc zdesperowany i mocno wierzyć że tylko ta pani może mu pomóc. I tu jest pies pogrzebany - otóż nie tylko ta pani.Nie ujmuę oczywiscie zasłóg i wielu uratowanych faktycznie ciąż. I od razu dodam też ze niczego jej jako lekarzowi i specjaliście nie ujmuję, ale jako człowiekowi - bardzo wiele niestety. Mi osobiściie sposób traktowania bardzo przeszkadzał, był poniżający i tak naprawdę niczemu nie słuzył- bo przecież byłam "grzeczna" i nie dyskutowałam z nią . Pomimo tego nasłuchałam się o sobie takich rzeczy, ża jak wspomne to jeszce płakac mi sie chce. pani prof za wiele sobie w kontakcie z pacjentem pozwala.Po wyjści od niej kilka razy byłam wzburzona , zdenerwowana- ciązy taki stan nie słuzy. Pani ta nie umie słuchać, jest bezkrytyczna, chamska i obcesowa w kontakcie, nie widzi człowieka w człoweiku bo notorycznie go poniża, zaprogramowana na sukces medyczny w trudnych przypadkach co jest bardzo ambitne i w sposób oczywisty dobre ale dlaczego w taki sposób? Przeciez można spokojnie, asertywnie, i równie skutecznie "ustawić sobie " niesforną pacjentkę lub delikatnie dac jej do xrozumienia że jaj przypadkiem się nie zajmie. Takie trudne? Dobrych lekarzy jest więcej niż jeden, jeśli takie traktowanie komuś nei przeszkadza to proszę bardzo. Ale w imie czego, skoro obok przyjmuje super specjalista i jest miły gratis:) pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaka Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.186.21.099.vip-net.pl 25.10.07, 18:16 Sorry Mania,ale leżałam pół roku w szpitalu pod jej opieką,i nie widzialam,żeby kogokolwiek poniżyła.Owszem nieraz "obtańczyła"ciężarną "niunię"która pomimo zaleceń i zagrożonej ciązy,ani jednego dnia nie chciala zostać na odzdziale,to czasami na głup[otę ludzką ją ponosiło.Bo ciąża zagrożona a paniusia musi wracać do mężusia,bo dnia bez siebie wytrzymać nie mogą.Naprawdę dużo widzialam i slyszalam.Pani profesor bywa trudna,ale jest też oddana bez reszty temu co robi.Dla mnie najważniejsze bylo donosić ciązę,i jak kazala mi się polożyć w lipcu do szpitala z perspektywą leżenia do grudnia,to zaufalam jej bezgranicznie.Niech Pani robi swoje Pani profesor!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 17:33 Pani prof jest tylko lekarzem a nie cudotwórco. Obrażacie Panią profesor tymi oszczerstwami ( w moim przypadku dokonała cudu, gdzie inni tylko rozkładali ręce - nie dawali żadnych szans)wiadomo,każdy popełnia w życiu jakieś błędy,każdy z nas jest inny i tylko ten co nic nie robi nie popełnia ich! PANI PROFESOR TAK TRZYMAĆ- POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 11:39 Dzięki gaka pomogłas mi podjąc decyzje ,jeżeli chodzi o wybór lekarza miałam juz łeb jak stodoła jak sie tak naczytałam na to panią,pochodzi z mojego miasteczka ,moze będzie o drobinke milsza .POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.marsoft.net 02.11.07, 10:41 witam. Pani profesor prowadziła niemal cała moją ciążę. wszystko byłoby ok gdyby nie sama końcówka. ok 2 tyg przed porodem przebywalam na oddziale i mialam tam leżeć do porodu. niestety dziecko nie pchało sie na świat, z braku wolnych miejsc przerzucono mnie na trakt gdzie 2 dwi wywoływano mi poród, w końcu urodzilam dziecko z niedotlenieniem, teraz ma porażenie mózgowe i padaczkę. wielokrotnie prosiłam panią profesor w gabinecie prywatnym i na oddziale o cesarke ale niestety zmuszona bylam do porodu cesarskiego - dziecko opętlone pępowiną. aha Pni prof nie pojawiła się ani razu w ciagu tych 2 dni u mnie na trakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann.Ewa Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: 213.77.31.* 21.12.07, 12:23 Jest to kobieta, którą ze spokojnym sumieniem mogę polecić kobietom z zagorżoną ciążą lub starającym się o dziecko. Czasami pani profesor zachowuje się trochę jak generał ;) Ale wiem, że nikomu krzywdy nie zrobi. Świetny fachowiec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 12:25 Czy moglabym uzyskac informacje gdzie jest gabinet pani prof., w jakie dni przjmuje i ile kosztuje wizyta. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 16:20 Pani Profesor przyjmuje na Chodźki 3/6A we wtorki i czwartki od 16 tel. 081/740 40 77 Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak IP: *.centertel.pl 30.01.23, 13:41 Pani profesor miala być dla mnie gwarancją jakości a okazala się przyczyną nieustającego lęku o dziecko. Osoba specyficzna ale tego nie oceniam, lekarz nie musi mnie zabawiać rozmową wystarczy, że jest kompetentny ale okazalo się że Pani profesor najbardziej dba o interesy swojego oddziału a pacjentki są traktowane jakby nie mialy uczuć. Na oddziale nawet nie odpowiada "dzien dobry" , traktuje wszystkich jak powietrze. Osoba ktora nie znosi sprzeciwu, podczas wizyty prywatnej odmowa hospitalizacji wywołała u niej napad złosci, natychmiast zanotowala w karcie oswiadczenie o odmowie, ktore musialam podpisac. Straszy pacjentki konsekwencjami nieposluszenstwa i gra na uczuciach. W gabinecie robi ustalenia ktorych potem na oddziale się wypiera. Rozumiem, że trzeba dmuchać na zimne, ale kierowanie pacjentek do szpitala bo a moze akurat cos sie wydarzy i traktowanie ciąży przebiegającej prawidłowo jak potencjalnie patologicznej wedlug mnie nie jest normalne. Moje dziecko miało pępowinę dwunaczyniową, wada była izolowana co oczywiscie sklania do modyfikacji nadzoru nad ciążą, ale napewno nie poprzez polozenie pacjentki od 6 mies. ciąży do rozwiązania w szpitalu. Mimo swojej ugruntowanej wiedzy, strach o dziecko poprzez działania pani profesor byl bardzo przejmujący. Zabrała mi całą radość z tego pięknego czasu jakim dla kazdej kobiety powinien być okres oczekiwania na dziecko. Dodam jeszcze, ze konsultowalam swoj przypadek z kilkoma innymi lekarzami, każdy potwierdzal slusznosc mojej decyzji. Zmiana lekarza prowadzącego w 6 mies. ciąży byla w tej sytuacji koniecznoscią i wyszła mi zdecydowanie na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
akita73 Re: prof Bożena Leszczyńska- Gorzelak 05.02.23, 20:29 Najlepszy lekarz w Lublinie, prowadziła moje dwie ciąże w tym jedną zagrożoną. Uratowała mojej córce życie. Dla doktor liczy się tylko pacjentka, człowiek czuje się naprawdę zaopiekowany. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś