Dodaj do ulubionych

...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej :::..

IP: *.csk.pl 01.09.04, 18:21
Orbit tylko scieme wciska. Pisza na foum: zapraszamy ble ble ble... i Nas tez
zapraszali... niejaki Rafałek... a pozniej jego przyjaciel z biura WIELKI
Mustafa nas wywalil??? To nie bylo mile, ale i bez nich zwiedzilismy wszystko
co chcielismy i za nizsza cene w dodatku. A WIELKA DIANE niech nie wmawia
ludziom ze ORBIT jezdzi mercami z klima podczas gdy one owszem sa z klima,
ale NIEDZIALAJACA!!!P.S. wspolczuje przyszlym klientom, ktorzy trafia na taki
autobus wrak np na wycieczce do Luksoru. Niech sie ciesza wszyscy Ci ktorym
sie udalo z Orbitem dobrze spedzic wycieczki fakultatywne. My natomiast tak
jak obiecalismy wychodzac z biura, dolozymy wszelkich staran zeby Orbit nie
wrobil wiecej innych zadnych, mlodych turystow, forumowiczow tak jak
wrobil i wykopal nas. Nie spodobalo sie im to ze przyszlismy z reklamacja
niedzialajacej klimy w autokarze, w ktorym jechalismy do Luksoru, a
przy okazji wystraszlismy potencjalnych nowych klientow....wiec niech teraz
pamietaja zasade dobrego marketingowca: 1 zadowolony klient to 10 kolejnych
klientow a 1 niezadowolony klient to brak 100 potencjalnych klientow.
Forumowicze(HURGHADA; 12.08-26.08)
Ewa,Karolina,Asia,Monika,Ania,Asia
Marcin,Piotr,Łukasz,Marcin,Tomek,Michał
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaaa:] Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:31
      Nam sie zaaajebiście udała wycieczka do Kairu z Orbit'em. Troche z kibelka
      tylko zajeżdżało:] ale w powrotną droge sie wywietrzyło. Ja polecam bo świetna
      przewodniczka Sofia:] (Pozdrawiamy) Klimam działała-trzeba było tylko czasami
      na kierowce krzyknąć by włączył:] Polecam Orbit Tours!!!!
      • Gość: rico Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 195.116.34.* 17.06.05, 09:41
        Ładnie to tak sie podszywa pod turystę Pani Diano
      • Gość: Nana Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 21:16
        Potwierdzam, tez byłam w Kairze z Orbit, z przewodniczką Sofią. Dla mnie
        rewelacja!!!
    • Gość: Aga Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.acn.waw.pl 26.11.04, 18:00
      zgadzam się, że to szemrane biuro. Byliśmy u nich i nie spodobało nam się, wiec
      wykupiliśmy Luxor w innym lokalnym biurze. I na miejscu niespodzianka - w
      Luksorze po zwiedzeniu Karnaku proszą nas o zmianę autokaru, zachecają, ze
      bedziemy mieli lepiej, bo polski przewodnik, bla bla bla. W wielkim pośpiechu,
      zdezorientowani idziemy do drugiego autokaru i na miejscu wielkie zaskoczenie -
      to Orbit, który chcieliśmy ominąć szerokim łukiem i pani Sofia, której
      określenie "przewodnik" absolutnie nie powinno przysługiwać.

Proszę więc panią Sofię o określenie co dokładnie nas czeka dzisiejszego dnia,
      bo nasza wycieczka jest dwudniowa i mamy ekstra opłaconą Dolinę Królów, do
      której mieliśmy właśnie jechać. Pani Sofia odwraca się do mnie tyłem i
      odchodzi. Nalegam na odpowiedź w sprawie Doliny Królów - na tym nam najbardziej
      zależało. Pani Sofia ucisza mnie niecierpliwie "niech pani nie mówi tak głośno,
      bo nasi usłyszą. My mamy w ofercie Dolinę Królowych". Odpowiedziałam, że nie
      widzę potrzeby konspirowania z panią Sofią, bo wykupiłam legalną wycieczkę i
      domagam się wyjaśnień co do programu. Pani Sofia zaczeła nas unikać.
      Dowiedzieliśmy się, że być może nie pojedziemy wcale, bo nie ma nas kto zawieźć
      i fabryka alabastrów oraz papirusów to ważniejszy punkt programu. Coraz
      głośniej zaczęłiśmy się domagać Doliny Królów, wiec chyba w strachu, że się
      wyda podstawiono czym prędzej rozlatujący się samochód, gdzie z dwójką dzieci
      załadowano nas i zawieziono do obiecanej Doliny. na miejscu dowiadujemy się, że
      zamaist obiecanych w biurze dwóch godzin mamy 30 minut. Śmiech na sali.
      Wykłócamy się o godzinę. Po godzinie dowożą nas do Hatszepsut. Okazuje się, że
      mamy niewiele czasu, bo grupa już dawno tam poszła :( Mąż biegnie sam. Pani
      Sofia siedzi w autobusie. Pytam się jej, dlaczego ona tu, a klienci tam, skoro
      podobno jest przewodnikiem... Odwraca się plecami - już się przyzwyczaiłam :(
      Pytam o kolejne punkty programu - odwraca się plecami i odchodzi. Standard.
      Pani Sofia jest po prostu okropna.
      Nie będę tu szczegółowo sie rozpisywać na temat jej kultury osobistej, w każdym
      razie stanowczo zażądaliśmy dowiezienia nas do naszego pierwszego autokaru, w
      którym przynajmniej tak nie capiło z kibla... Wróciliśmy tego samego dnia, bo
      nikt nie był w stanie nam zagwarantować, ze jutro faktycznie będziemy zwiedzać
      świątynię luksorskąa nie papirusy i alabastry. Dwa dni miały być po to, żeby
      zobaczyć więcej i w mniejszym pośpiechu. Nic z tego nie wyszło. Po drodze
      okazało się, ze hotel, który nam zaproponowano w Luksorze to nie ten, który
      obiecywano w biurze, więc tym bardziej chcieliśmy wracać. Ze względu na dzieci
      nie było nam obojętne gdzie śpimy.

Nie wiem co to za praktyki z tym podrzucaniem turystów innym biurom. Byliśmy
      klientami Ohod tours - jakieś 100m od Orbitu. Też nie polecamy, z wyżej
      wymienionych względów. Ale już Orbit to prawdziwa tragedia i skandal z tą
      Doliną Królowych. Dodam, że w broszurze polskiej mają oczywiście Dolinę Królów!

Na szczęście Luxor jest super i postanowiliśmy koniecznie do niego wrócic, by
      na spokojnie wszystko pozwiedzać.
      Pozdrawiam.
      • Gość: DIANA Orbit-Tours Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:54
        Jestem pracownikiem biura Orbit-Tours w Hurghadzie,obecnie w Polsce na
        urlopie.Pani Ago nie wiem kto Pani powiedział,że jest Pani na wycieczce w
        Luxsorze tego dnia z Orbit-Tours. Pragnę poinformować,że turyści którzy
        wykupują wycieczki do Luxsoru w naszym biurze za przewodnika nie mają żadnej
        Pani Sofi,ponieważ takowa nie pracuje w naszym biurze.Przewodnikiem w
        Luxsorze ,jest egipcjanin imieniem Hany,więc nie wiem skąd te pretensje do
        naszego biura. Jednym słowem została Pani wprowadzona w błąd,a pretensje proszę
        kierować do biura ,w którym wykupiła Pani wycieczkę.DIANA
        • Gość: Aga Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.acn.waw.pl 28.11.04, 12:11
          Szanowna pani Diano, kiedy pani wróci już z urlopu to proszę się dowiedzieć jak
          wyglądał Luxor w niedzielę 14.11.2004 i kto obsługiwał tę wycieczkę. I wtedy
          wydawac opinie. Dobrze?
          Pretensje do państwa biura stąd się biorą, że to był autokar państwa biura z
          wielkimi napisami ORBIT na każdym siedzeniu. I naprawdę bardzo nie lubię jak
          ktoś próbuje robić ze mnie durnia lub wmawia mi, że coś sobie uroiłam.
          Pani znajdująca się w autokarze przedstawiła się "Sofia". Dlatego jej
          uwierzyłam ;>
          W sumie może kłamała? ;) Pan z naszego wcześniejszego autokaru przedstawiał sie
          jako Saddam Husajn...

Jak już pani wróci z urlopu, to prosze się też dowiedzieć, dlaczego w państwa
          polskojęzycznym folderze jest napisane Dolina Królów, a wożą państwo turystów
          do Doliny Królowych, która jest niczym w porównaniu z tą pierwszą... I odbywa
          się to w takiej konspiracji. Myślę, że państwa klienci nie chcieliby być
          oszukiwani? Moze tu się kryje tajemnica niższych niż gdzie indziej cen, co?
          Osobiście wolę dopłacić kilka dolarów i zwiedzić to, co jest warte zwiedzenia,
          skoro już jestem w takim kraju i skoro tłukę się te kilka godzin autokarem. No
          i oczywiście wolę zwiedzić to, co mi się obiecuje.
          Może lepiej jednak uprzedzać turystów gdzie się ich wiezie i wybór pozostawić
          im? Bo może faktycznie niektórzy wolą zwiedzić jakąś Dolinę Królowych? (hehe).

Wpisałam w wyszukiwarkę tego forum "Sofia" i dowiedziałam się z archiwalnych
          postów, że sporo ludzi kojarzy ją z biurem Orbit. Wiec chyba jednak tego nie
          wymyśliłam?
          Pozdrawiam i życzę profesjonalnego podejścia do klienta.

PS. Z toalety w autokarze Orbitu śmierdziało po prostu ohydnie. Ten szczegół
          też sie przewija bardzo często w opisach państwa biura, co jednak utwierdza
          mnie, że to z wami byłam na tej wycieczce.
          • sofia_g Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 28.11.04, 19:27
            Wpisałam w wyszukiwarkę tego forum "Sofia" i dowiedziałam się z archiwalnych
            > postów, że sporo ludzi kojarzy ją z biurem Orbit. Wiec chyba jednak tego nie
            > wymyśliłam?
            > Pozdrawiam i życzę profesjonalnego podejścia do klienta.
            >
            To ja jestem Sofia ktora Ludzie kojarza z biurem Orbit,pracuje w biurze ,ale
            oprowadzam wycieczki tylko po Kairze a nie w Luksorze.i jestem pol Egipcjanka
            pol Polka.
            Pozdrowienia z Egiptu dla Diany z Orbit tours.
            • beata_blue Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 28.11.04, 20:19
              Bylam 24.07. br w Kairze wlasnie z Orbitem. Wycieczke sprzedawal nam mlody
              chlopak, Egipcjanin, ale swietnie mowiacy po polsku, przedstawial
              sie "Janosik" ;) Naszym przewodnikiem na droge byl rowniez mlody Egipcjanin,
              chyba Mohamed, ale dokladnie nie pamietam, natomiast w Kairze Egipcjanin, ktory
              ma zone Polke, tam wlasnie mieszkaja i tez swietnie mowil po polsku. Ciebie
              Zosiu (tak mowil Janosik) pamietam z Muzeum Kairskiego i Perfumerii, bo nasz
              przewodnik opowiadal dosyc cicho i nie umial Cie przekrzyczec :) wiec prosil,
              zebys mowila troche ciszej :)
              I wszystko bylo ok! Klima w busie byla taka mocna, ze w nocy bylo mi zimno
              (krotkie spodenki i T-shirt), ale w czasie dziennego upalu w sam raz! Troche
              zawiewalo z kibelka, ale jeden koles mial zemste i latal tam co 10 minut, wiec
              to jego wina. Organizacja tez byla dobra, zdazylismy zobaczyc wszystko, co bylo
              w planie. Cala wycieczka byla udana, Kair urzekl mnie niesamowicie... :)
              W przyszlym roku planuje Luksor i pewnie tez z wami :)
              Zosiu, prosze powiedz, co u Janosika, byl juz w Polsce?
              Pozdrawiam was wszystkich serdecznie ;)))
              • Gość: ana Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 81.219.224.* 02.02.05, 23:49
                hej. Janosik był w Polsce i teraz mam nadzieję, ze jeszcze lepiej mu się
                sprzedaje imprezy dla Polaków. Jest naprawdę godny zaufania:)
            • Gość: Czeslawa Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 23:36
              Panie chyba nie ustalily wersji... Pani Sofia twierdzi ze pracuje dla Orbit
              Pani Diana nikogo takiego nie kojarzy.. ludzie twierdza ze jezdzili do Luksoru
              z Sofia Sofia mowi ze jezdzi tylko do Kairu? O co tu wlasciwie chodzi? W tak
              malym biurze Panie sie nie znaja? dziwne.. moze powinno biuro Orbit
              zorganizowac wyjazd integracyjny dla swoich pracownikow? :) Pozdrawiam
              • Gość: rico Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 195.116.34.* 17.06.05, 09:46
                Tym razem pani Diana nazywa siebie Czesławą (ciekawe ile jeszcze imion pani wymysli) vide IP
          • Gość: DIANA Orbit-tours Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:35
            Już Pani ,Pani Ewo mówiłam ,proszę zgłaszać pretensje do biura w którym
            wykupiła Pani wycieczkę do Luxoru,a nie do Orbit-Tours.Dziękuję,że interesuje
            się Pani naszym folderem,jednocześnie mam nadzieję,że nie będzie Pani chciała
            skorzystać z naszych wycieczek!!!Po urlopie napewno sprawdzę ,jak wyglądała
            wycieczka 14.11.br. jednak twierdzę,że przewodnikiem nie była Sofia-o ile była
            to wycieczka wykupiona w Orbit-Tours.Nasza przewodniczka Sofia mieszka w Kairze
            i tylko tam oprpwadz wycieczki.Proponuję Pani otworzenie biura
            turystycznego,może bedzie miała Pani profesjonalne podejście do klienta?????
            • wiewiora120 Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 29.11.04, 17:05
              Ojojojojoj...
              Firma która ma klasę mówi klientowi tak: "Przykro nam, ze nie ma Pan/Pani
              satysfakcji ze współpracy z nami. Obiecujemy, ze następnym razem dołożymy
              wszelkich starań, żeby byli Państwo zadowoleni"
              Firma, która ma klasę, nigdy przenigdy nie mówi klientowi tak jak pani
              Diana: "jednocześnie mam nadzieję,że nie będzie Pani chciała skorzystać z
              naszych wycieczek!!!" I jeszcze te wykrzykniki. No cóż. Pani Diana chyba sobie
              nie zdaje sprawy, ze obrazajac (i to jeszcze na publicznym forum) klienta,
              zniecheca wielu innych potencjalnych klientów. Na przykład mnie.
              Bardzo mi się nie podoba odpowiedź pani Diany.

A poza tym pani Diana chyba pomyliła adresatów. Nawet nie wie chyba do kogo
              pisze, bo to nie Ewa opisywała ten Luksor i Sofię, tylko Aga. Wypadałoby
              wiedzieć, do kogo się pisze i uważać na to co się pisze.
              • antonii2 Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 30.11.04, 22:10
                Wiewiora, nic dodac nic ujac!
                Ja w swojej pracy tez mam kontakt z klientem i gdybym kiedykolwiek w ten sposob
                sie odezwal, wylecialbym natychmiast na zbity pysk. Skora cierpnie jak sie
                slyszy takie teksty paniusi z biura podrozy.
                Na pewno sporo klientow odeszlo w tym momencie w sina dal. I bardzo dobrze!
            • Gość: Gocha Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 00:37
              No cóż my (4 osoby) napewno już nie skożystamy z tego biura i będe odradzała je
              wszystkim poznanym osobomu tam na miejscu.

Gratuluję podejścia do klienta
          • Gość: zuza Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 83.238.10.* 02.12.05, 15:05
            byłam z tym biurem w Luxorze, w autokarze była klima a przewodnikiem był
            egipcjanin mówiący łamaną polszczyzną (osobiście mi się podobało).
            Jedyny mankament to fakt że nie zwiedziliśmy świątyni Hatschepsut (tak a propo
            byłam z dzieckiem :) ), to niestety wynikałao z tego że tylko 3 osoby były
            zainteresowane tą wycieczką jako fakultetem :(.
        • camuss Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 09.09.06, 17:27
          ten sam zlodziej i naciagacz Hany, co wspolpracuje z Ultra Tours?
          wmawia ludziom, ze dorozki tylko u niego, bo pod hotelem nie ma mozliwosci. Za
          jedyne 10$ od osoby. My (5 osob) za 10$ mielismy cala dorozke z pocalowaniem reki.

Zreszta, o praktykach biura Ultra Tours pisalem wczesniej - widze, ze jak nie
          jedno to drugie biuro nawala. Popieram zdegustowanych klientow z calego serca -
          nie ma to jak chamstwo w biurze podrozy.
    • Gość: Diana Orbit-Tours Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 20:16
      Pani Ewo 25,doskonale Panią pamiętam ,fakt jest taki,że zachowaliście się
      skandalicznie w biurze,było mi wstyd za Was,że jesteście polakami.Niedziałająca
      w dostatecznym stopniu klimatyzacja w autokarze nie powoduje zwrotu pieniędzy
      za całą wycieczkę.Przychodząc do biura nie zależało Pani na rozmowie o
      problemie z autokarem,lecz na zrobieniu 'zadymy',przykro mi z tego powodu. Ale
      jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził.DOBRA RADA-następnym
      razem proszę szukać biura,gdzie wycieczka do Luxsoru kosztuje 60$, a nie20$.
      • Gość: ktosia Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 14:52
        Ciekawa jestem na jakiej podstawie szanowna Pani Diana uwaza ze pamieta Pania
        Ewe. Z tego co kojarze biuro Orbit taki tekst juz wklejalo pod kilkoma innymi
        opiniami na temat ich biura.. Mi rowniez jest wstyd ze Pani Diana uwazajaca sie
        za Polke nie ma pojecia co oznacza slowo "dewotka" i tymto tekstem obrzucila
        dziewczyne ktora przyszla zrezygnowac z wycieczki z tego powodu ze nie mogla
        chodzic bo stanela na jezowca i miala pokluta i zabandazowana noge. Pani Diana
        powinna byc szczesliwa ze ta osoba wraz z chlopakiem zrezygnowali bo oddala im
        tylko czesc wplaconych pieniedzy a na ich miejsce pojechal kto inny. Dodatkowa
        kasa zadnym kosztem a jeszcze obraza dziewczyne mowiac o niej dewotka. (?)

Ja osobiscie zwiedzalam z biurem orbit doline krolow. zadnych problemow nie
        bylo, klima dzialala czy kibel byl nie pamietam bo nie korzystam z takich
        rzeczy poza tym siedzialam na poczatku. jedyne co mnie wkurzylo to to ze
        musialam doplacac za ciuchcie w dolinie krolow! a wszystkie bilety mialy byc
        wliczone w cene. za swiatynie hatszepsut doplacalam 5 usd. Jeszcze jedna rzecz
        mnie rozbawila. Propozycja przewodniczki by zebrac dla kierowcy autokaru po 10
        LE bo dla nas to zaden koszt a dla niego spory zastrzyk gotowki...
        • Gość: Diana Orbit-touts Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:11
          Szanowna Pani Ktosiu,skoro nie zna Pani szczegułów dotyczących
          dziewczyny,która stanęła na jeżowca to proszę się nie
          wypowiadać.Słowo "dewotka" przypadkiem nie tyczyło się Pani???.Opłatę,którą
          Pani uiściła za ciuchcię w Luxorze tj.1 LE zwrócę Pani przy najbliższej
          okazji.DIANA
          • Gość: Pani Diano!!! Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.04, 20:27
            po pierwsze - prosze nie idealizować biura Orbit, ponieważ wcale nie jest ono
            bez skazy (byłem z Wami w Kairze w lipcu br.)- to własnie dzięki Pani staliśmy
            jak stado baranów na bazarze i prawie dwie godziny (ponad plan) czekaliśmy na
            busik, którym Pani w tym czasie obwoziła turystów po Kairze; mało tego - nie
            usłyszeliśmy od Pani nawet słowa "przepraszam";

po drugie - niska cena wycieczki nie usprawiedliwia braku obiecanego komfortu
            podczas jej realizacji;

po trzecie - ma Pani zupełną słuszność twierdząc, iż lepiej zapłacić 60 USD,
            ale miec pewność, że wszystko będzie ok; nikt nie zostawi turystów na pastwę
            losu w kilkudziesięciomilionowym mieście, klimatyzacja będzie sprawna, a z
            autokarowej toalety nie będą się unosić kosmiczne smrody już na samym początku;

po czwarte - czasami warto zaglądać do słownika ortograficznego!!!!!!!!!!!

• Gość: jollka Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.elana.pl 02.12.04, 11:24
              po trzecie - ma Pani zupełną słuszność twierdząc, iż lepiej zapłacić 60 USD,
              > ale miec pewność, że wszystko będzie ok

Otóż to nie jest prawdą, Hiszpanie, którzy z nami jechali do Luksoru, zapłacili
              3 razy więcej niż my, a warunki mieli identyczne, wierzcie mi. Jak sę
              dowiedzieli, ile my zapłacilismy , a ile oni, uszło w nich powietrze.
          • Gość: ktosia Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:11
            Szanowna Pani Diano
            Tak sie sklada ze bylismy w Pani biurze zanim przyszla ta dziewczyna ze swoim
            chlopakiem czy mezem (nie wiem) i wyszla zanim my wyszlismy wiec cala sprawa
            rozgrywala sie na naszych oczach. moze mnie sobie Pani przypomni jak sie Pani
            mocniej skupi kto jeszcze wtedy byl w Orbicie. Nie wiem niby czemu slowo
            dewotka mialoby dotyczyc mnie? Dlatego ze tam bylam nic nie komentowalam i
            placilam za wycieczke? Mysle ze bardziej pasowaloby okreslenie klientka.
            Co do tego jednego funta to nie byl o tyle klopot ze mnie nie stac tylko taki
            ze akurat nie mialam przy sobie jednofuntowek i musialam pozyczac od obcych mi
            ludzi czujac sie przy tym jak zebrak. A wystarczylo uprzedzic zeby miec przy
            sobie drobniaki.
            • plomiennezorze Prawda o Orbit 29.11.04, 14:11
              Orbit nie jest taki zły, choć daleko mu oczywiście do ideału i do standardu
              usług turystycznych na poziomie europejskim. Oceniając tą firmę, rzekłbym, że
              są w miarę okey, da się z nim przeżyć. Można go polecić, ale tylko ze względu
              na relatywnie niską cenę. I niech nikt nie oczekuje cudów i z góry nastawi się
              na pewne niedociągnięcia i możliwość niewywiązania się przez nich z niektórych
              obietnic składanych w momencie wykupywania wycieczki.
              Zresztą moim zdaniem kupowanie u rezydentów wycieczek dwukrotnie lub nawet
              ponad dwukrotnie droższych nie ma sensu, zwłaszcza że i im zdarzają się wpadki
              organizacyjne i irytujące niedociągnięcia. Wiele było na ten temat na tym forum.
              Korzystałem z zakupionych w Orbicie wycieczek do Luxoru (super przewodniczka
              Joanna) i do Kairu (2 dni). Luxor bez zastrzeżeń. Nawet fabrykę alabastru
              wspominam mile, bo mogliśmy się tam nieco ochłodzić w klimatyzowanym
              pomieszczeniu, napić się zimnego karkade i coca-coli prosto z lodówki. A nie
              było to bez znaczenia, bo w dniu, w którym tam przebywaliśmy, temperatura
              dochodziła do 45 st. C (I poł. września). Makabra!
              W Kairze naszą grupę oprowadzała Sonia – bardzo ładna i sympatyczna dziewczyna,
              a także kompetentna przewodniczka. Pozdrawiam i dziękuję za mnóstwo ciekawych
              informacji, które Pani przekazała naszej grupie.
              Jedyne zastrzeżenie to za mało czasu na zwiedzanie muzeum kairskiego.
              W Kairze w czasie drugiego dnia zwiedzania mieliśmy mieć przydzielonego
              polskojęzycznego przewodnika (nasza grupa liczyła 14 osób). Zapewniała nas o
              tym pani Diana jak kupowaliśmy wycieczkę w Hurghadzie. Oczywiście biuro nie
              wywiązało się z tej obietnicy. Mimo wykłócania się z przybyłymi po nas do
              hotelu arabskimi pilotami dostaliśmy do wyboru przewodnika angielskojęzycznego
              lub rosyjskojęzycznego. Naszą polską grupę ku naszemu niezadowoleniu podzielono
              na dwie i dołączono częściowo do turystów rosyjskich i częściowo do grupy
              międzynarodowej z przewodnikiem angielskojęzycznym. Dla mnie to nie stwarzało
              wielkiego problemu, ale osoby, które ni w ząb nie znały ani angielskiego ani
              rosyjskiego odczuwały duży dyskomfort i były wściekłe na Orbit.
              Orbit podczas organizowanych przez siebie wycieczek korzysta z różnych
              autobusów (gorszych i lepszych), prawdopodobnie wynajmowanych od lokalnych firm
              i prywatnych właścicieli. Na jaki autobus się trafi to loteria. Do Luxoru
              jechaliśmy przyzwoitym autobusem, a do Kairu nasza podróż to była istna
              tragedia (fatalna klima, nie działająca regulacja foteli).

p.s. Pozdrowienia dla Nadera z Orbitu, czyli Mistera „Daj, daj, buzi daj,
              niepowtarzalna”.
              To iście komiczna persona. Niedogodności podróży do Kairu nieco łagodziły jego
              teksty serwowane łamaną „polszczyzną”.
              Ciekaw jestem, czy nadal pracuje w Orbicie.
              • plomiennezorze W Kairze oczywiście jest Zosia, nie Sonia. 29.11.04, 14:36
                Sorry za pomyłkę. A pozdrowionka oczywiście dla Zosi, a nie dla Soni.
              • Gość: misia Re: Prawda o Orbit IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.04, 17:12
                Zgadzam się z Tobą w 100%. Korzystałam z usług tego biura i wycieczki, które
                wykupiłam w Orbit Tours przebiegły bez żadnych wpadek, czy też niemiłych
                sytuacji. Ogólnie byłam zadowolona, autokary były ok., klima działała- czasmi
                aż było mi zimno. Przewodnikiem po Luksorze był egipcjanin mówiący dobrze po
                polsku, zdążyliśmy wszystko zobaczyć co było w planie. pozdrawiam
                • koalabis Re: Prawda o Orbit 29.11.04, 17:50
                  Ja również korzystałem z usług Orbit Tours wraz z rodzinką i byliśmy bardzo
                  zadowoleni, wszystko dobrze zorganizowane- świetny przewodnik po Kairze.
                  Oczywiście były jakieś drobne zgrzyty, ale do przełknięcia. Ogólnie polecam to
                  biuro i pozdrawiam Janosika, Matkę Polkę :) i Rafała (kolejność zupełnie
                  przypadkowa).
                • Gość: Aga Re: Prawda o Orbit IP: *.acn.waw.pl 30.11.04, 15:44
                  Bardzo się cieszę, ze udał wam się urlop i że jesteście zadowoleni. Naprawdę.
                  Jednocześnie mam przykrą świadomość, że gdybyście jednak nie do końca byli
                  zadowoleni, to usłyszelibyście nie "przepraszamy", tylko "mam nadzieję, ze
                  nigdy nie wybierzecie naszej oferty" :(

PANI DIANO - tu pragnę panią uspokoić. Oczywiscie, że nigdy wiecej nie
                  zamierzam korzystać z Państwa biura :-DDD (to a propos pani pobożnego zyczenia).
                  I jeszcze prosba, bo nic pani wcześniej na ten temat nie pisała. Proszę mi
                  wyjaśnić - tak z czystej ciekawosci pytam - dlaczego w tym państwa folderze
                  jest napisane Dolina Królów, a wozą Państwo do Doliny Królowych? Jest to
                  wprowadzanie w duży błąd.
    • Gość: mopi Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.interecho.com / *.interecho.com 30.11.04, 16:13
      Troche Cie nie rozumiem!!! Wykupilas wycieczke w zupelnie innym biurze, a
      najwieksze pretensje masz do ORBIT!! Standard uslugi reklamuj tam, gdzie
      dokonalas zakupu!!! Niech martwią się Ci (i to niech oni maja pretensje do
      Orbit), ktorzy faktycznie zamiast Doliny Krolow pojechali do Doliny Krolowych,
      a jednoczesnie wykupili wycieczke wlasnie w Orbit. To ich powinno obchodzić,
      dlaczego w folderze jest napisane cos innego, a nie Ciebie, skoro nie
      korzystałas z ich uslug.
      A swoja drogą wszystkie wycieczki w egipcie wykupilam w Orbicie i jestem
      calkiem zadowolona. W Luksorze odwiedzilam Dol. Krolow!!!
      Takze chill out i ludzie na prawde nie potrzebuja adwokatów w zalatwianiu
      ewentualnych reklamacji.
      Pozdrawiam
      • Gość: Aga Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.acn.waw.pl 30.11.04, 21:19
        Mopi, łatwiej by mi było wyłowić twą odpowiedź, gdybyś ją napisała bezpośrednio
        pod moją :)

>Standard uslugi reklamuj tam, gdzie
        > dokonalas zakupu!!!

Ja nie reklamuję żadnego standardu usług, tylko opisuję jak dokładnie wyglądała
        sytuacja i w jaki sposób zachowywała się przewodniczka Orbitu. I piszę jak
        fatalne wrażenie na mnie to wszystko zrobiło. Mam do tego prawo, robię to poza
        tym w kulturalny sposób. W naszym "macierzystym" biurze zwrócono nam znaczną
        część pieniędzy, bo tam oczywiście złożyliśmy reklamację.

>Niech martwią się Ci (i to niech oni maja pretensje do
        > Orbit), ktorzy faktycznie zamiast Doliny Krolow pojechali do Doliny
        >Krolowych,
        > a jednoczesnie wykupili wycieczke wlasnie w Orbit. To ich powinno obchodzić,
        > dlaczego w folderze jest napisane cos innego, a nie Ciebie, skoro nie
        > korzystałas z ich uslug.

Ależ dlaczego nie powinno mnie to obchodzic?????? Nie mam prawa wiedzieć,
        dlaczego firma wprowadza ludzi w błąd?? Byliśmy w Orbicie na samym początku. Bo
        rozważaliśmy ich ofertę. Wtedy to właśnie przeglądałam folder. Zostałam
        wcześniej jednak uprzedzona o tych praktykach z Doliną Królowych i zaczęłam
        dopytywać. No i kiedy wyszła prawda poszliśmy do innego biura. Ale nikt mi
        wtedy nie odpowiedział na pytanie skad ta "drobna" rozbieżność... Więc może
        teraz się dowiem, a przy okazji wiele innych osób.

> Takze chill out i ludzie na prawde nie potrzebuja adwokatów w zalatwianiu
        > ewentualnych reklamacji.

Ja nie jestem niczyim adwokatem broń Boże!. Sądzę też, ze adwokata nie
        potrzebuje Orbit i zupełnie nie wiem, czemu sie w to angażujesz?

No i oczywiście gratuluję ci Mopi udanego urlopu :)

• Gość: Aga Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.acn.waw.pl 30.11.04, 21:47
          I jeszcze jedno Mopi - my naprawde weszliśmy do autokaru Orbitu pozytywnie
          nastawieni. Zapytałam po prostu przewodniczkę co z tą Doliną Królów, bo to była
          dla nas podstawa, a ona mi na to, że mam byc cicho, bo jej turyści usłyszą i
          się wkurzą...I wciąga mnie w jakieś konspirowanie. No wybacz, ale jak możesz
          ode mnie w takiej sytuacji oczekiwać, że to przemilczę? Przecież to nie jest
          normalne, prawda?
          Warto ludzi o tym uprzedzić. Ja bym była wdzięczna kazdemu za takie info.
          • Gość: mopi Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.interecho.com / *.interecho.com 30.11.04, 22:46
            Jedyne co mnie śmieszy w Twojej wypowiedzi, to fakt, że podstawa to tego, że
            sądzisz, że trafiliście do autokaru Orbitu, jest dla Ciebie "że na kazdym
            siedzeniu autokaru bylo napisane że to Orbit" jakoś nie moe sobie tego
            wyobrazić, bo niby co, mieli zamowione zagłowki ze swoim logo, czy
            poprzyczepiali kartki A4 z napisem Orbit???? - nie chce mi się wierzyc, bo jak
            my jechalismy do Kairu i Luksoru, to Orbit mial nawet problem z zamieszczeniem
            info o biurze na przedniej szybie autokaru (tzn takiej informacjo w ogole nie
            bylo).
            A poza tym , tego co mi wiadomo, to Sofia jest przewodniczką Orbitu w Kairze,
            bo tam mieszka, a nie w Luksorze (800 km od stolicy). Wiec moze, to jednak nie
            byl Orbit. No ale nie bede sie sprzeczac bo mnie tam nie bylo.
            Ja bylam zadowola z wycieczek i tylko wyrazam opinie; trzy autokary, ktore
            jechaly z Orbit w tym dniu - trafily do Doliny Krolow. A angazuje sie z tego
            samego powodu, co Ty, tyle ze ja wypowiadam się pozytywnie o Orbit, bo "o tym
            tez trzeba ludziom powiedziec". I tyle...
            • antonii2 Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 30.11.04, 22:54
              Tak, dokładnie, to były zagłówki na każdym siedzeniu. Więc nie wiem, co cię tak
              śmieszy? Ze biuro tego pokroju stosuje takie wynalazki? ;)

> No ale nie bede sie sprzeczac bo mnie tam nie bylo.

Masz rację, lepiej się nie sprzeczaj.
            • antonii2 Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 30.11.04, 22:56
              Oczywiscie, ze zaglowki. Bylem tez z Orbitem i dokladnie tak jak opisuje Aga -
              byly na siedzeniach zaglowki.
              > No ale nie bede sie sprzeczac bo mnie tam nie bylo.
              Masz racje - w tym na pewno. Nie sprzeczaj sie.

• Gość: mopi Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.interecho.com / *.interecho.com 30.11.04, 23:11
                Nie musisz sie powtarzać antonii2. Mnie to śmieszy, bo tak jak wcześniej
                napisałam, w czasie naszej wycieczki Orbit nawet nie oznaczył swojego autokaru
                hhehehehe, a tu proszę nawet się zaglowkow z logo dorobili
          • Gość: niezadowolona Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:39
            ja też spotkałam się z nieprofesjonalnym załatwieniem
            wycieczek...niestety....Polak Polakowi Polakiem
            • Gość: Karolka Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 07:37
              ii tam - dajmy już temu spokój... ile można drążyć niemiły temat?? pozdrawiam
              • Gość: Malediwy Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 17:27
                Dopiero dziś przeczytałem cały ten wątek i choć była prośba o zakończenie tematu
                to nie mogę się powstrzymać od napisania jednego postu.

Po przeczytaniu tylu wypowiedzi moim zdaniem biurom i ich pracownikom których
                się tutaj wymienia zdecydowanie brak profesjonalizmu i niestety często wysokiej
                kultury jaką powinni się wykazywać pracując w tym fachu. Niestey ich klientom
                też często brakuje kultury, zdrowego rozsądku i podstawowej wiedzy na temat
                kraju który odwiedzają. Nie chcę nawiązywać do konkretnych wpisów ale
                zastanawiają mnie dwie rzeczy które przewinęły się przez ten wątek.

Po pierwsze, jak można świadomie reklamować słynną Dolinę Królów a wieźć
                turystów do Doliny Królowych. Czy biuro które w ten sposób praktykuje
                specjalizuje się w robieniu wycieczek dla wyselekcjonowanej grupy klientów która
                nie ma zielonego pojęcia o Egipcie? Co robią przewodnicy zapytani w takiej
                sytuacji np. gdzie znajduje się grób Tutenchamona? Nie wiem czy chcę znać wersję
                odpowiedzi na to pytanie zadane w tej sytuacji...

Po drugie. Kilka razy ktoś użył sformułowania "biuro uliczne". Czy to jakieś
                nowe pojęcie? Jestem absolwentem prywatnej szkoły turystycznej, magistrem
                historii i pilotem wycieczek z kilkuletnią praktyką ale nie spotkałem się do tej
                pory z takim pojęciem.

No i może jeszcze po trzecie... Pracuję z turystami na południu Europy a Egipt
                odwiedzałem do tej pory prywatnie. Z racji wykształcenia i znajomości branży
                wiem jak korzystnie dobierać ofertę i jak starać się ustrzec przed potencjalnymi
                problemami. Będąc w Egipcie dwa lata temu korzystałem z ofert miejscowego (a
                może ulicznego?:-)) biura podróży ORBIT. Uważam, że przy niskich cenach imprez,
                biuro oferowało profesjonalną obsługę, zarówno na trasie wycieczki jak i w
                siedzibie biura. W czasie wyjazdu do Luksoru zdarzyło się małe organizacyjne
                niedociągnięcie. Polegało ono na tym, że po zaliczeniu fabryki papirusów i
                alabastru nie było czasu na zobaczenie z bliska świątyni Hatschepsut a jedynie
                czas na fotografię z daleka. Byliśmy natomiast w Dolinie Królów (nie
                królowych:-)) choć nie było zbyt wile czasu na jej zwiedzanie ze względu na
                wcześniejszą porę zamknięcia spowodowaną Ramadanem. Po powrocie do Hurghady nie
                omieszkałem okazać swojego niezadowolenia z powodu tego małego potknięcia.
                Ponieważ była to kolejna moja wizyta w Luksorze wiedziałem czego mogę oczekiwać
                i jakie są możliwości organizacyjne. Sprawę wyjaśniliśmy sobie z szefem biura
                bardzo kulturalnie i ze zrozumieniem a przede wszystkim z szacunkiem. Z praktyki
                wiem, że podobne, małe niedociągnięcia spotykają najlepsze biura. Generalnie
                byłem zadowolony gdyż pomijajać fakt opisany wyżej, ogólnie wycieczka była
                bardzo dobrze zorganizowana, również dobrze zrealizowana a przewodnik którym był
                Egipcjanin świetnie mówiący po Polsku (nie pamiętam neistety jego imienia)
                opiekował się nami z wielką troską i wykazał się szeroką wiedzą na temat
                starożytnego Egiptu. Być może nawet to on był głównie winien opóźnienia gdyż
                jego komentarze na temat zwiedzanych zabytków wydawały się nie mieć końca. Ale
                trudno mieć mu to za złe.
                Po tej wycieczce do Luksoru nikt nas z biura nie wyrzucił, nikt nie wyrażał
                nadziei na to, że już więcej się nie pojawimy, a wręcz przeciwnie, spędzaliśmy w
                nim kolejne wieczory na piciu karkade i długich rozmowach a następnie wybraliśmy
                się jeszcze na kilka innych wycieczek które zorganizowane były już po prostu
                wzorowo.

No i pozostaje jedno ale. Czy biuro ORBIT z którego usług ja korzystałem to to
                samo które jest tak krytykowane w tym wątku? Znajdowało się ono naprzeciwko
                hotelu Sułtan i w końcu 2002 roku nie pracowali dla niego jeszcze żadni Polacy.
                Albo więc są to dwa rózne biura albo sytuacja tak diametralnie się zmieniła po
                tym jak zaczeli dla niego pracować nasi rodacy. A z praktyki wiem, że współpraca
                z Polakami pracującymi w branży turystycznej za granicą nie zawsze wychodzi na
                dobre.
                • Gość: Ewa25 Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 17:43
                  Szczerze Ci gratuluje, iż miales niewatpliwa przyjemnosc korzystania z uslug
                  biura Orbit w roku 2002, jednak jak zauwazyc sie da wiekszosc relacji w tym
                  takze i moja pochodza roku 2004, w ciagu 2 lat jak widac wszystko sie
                  diametralnie zmienilo, moze to dlatego ze Polacy wsciubili swoj nos i moze w
                  dalszym ciagu byloby OK gdyby tylko Egipcjanie prowadzili to biuro. Orbit jest
                  niezmiennie usytuowany w tym samym miejscu na przeciw hotelu Sultan i niedaleko
                  Hor Palace a wiec chodzi o to samo biuro. Moze dobrym pomyslem byloby
                  przywrocenie pierwotnego skladu osobowego pracujacego w tym biurze, z pewnoscia
                  skorzystaliby na tym turysci i nie byloby wiecej zadnych pretensji co do
                  swiadczonych uslug bez wzgledu na ich atrakcyjna cene.
                  Pozdrawiam
                  Ewa
                  • Gość: precz Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 19:16
                    precz z oszustami
                    • Gość: jupi Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 21:45
                      hopsasa
                      • Gość: jupi Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 09:27
                        up
                        • Gość: Karolka do jupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:12
                          Po co podbijasz ten temat??
                          • Gość: jupi Re: do jupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 22:34
                            bo chce
                            • Gość: jupi Re: do jupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:03
                              precz ze spamerami
    • Gość: Aga Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.gdynia.mm.pl 30.11.04, 18:24
      Oj,współczuje tym co pojechali.Pracowałam jako rezydnt i przewodnik w te
      wakacje w Hurgadzie.Tylu rzeczy ilu nasłuchałam się o Soni i reszcie tego
      biura,to moje,bo oczywiscie klienci skarzyli się mi.najgorsze były informacje
      jakie przekazywane są klientom.Kocham Egipt,kocham Historie Egiptu i nie zniose
      takiego fałszu i kłamstwa jakiego słuchacie jadąc z tym biurem!!!Proszę,
      poczytajcie trochę a się przekonacie.Teraz siedze w zimnym kraju,wciąz czytam i
      uczę się histori,aby jadąc w tym roku wiedzieć jeszcze więcej i jeszcze
      lepiej,pokazać prawdea nie okłamywać.Bo po co płacic i nic nie wiedziec???
      • Gość: obser Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:42
        "Tylu rzeczy ilu nasłuchałam się o Soni i reszcie tego
        biura,to moje,bo oczywiscie klienci skarzyli się mi.najgorsze były informacje
        jakie przekazywane są klientom"
        Aga.Czegoś tu nie rozumiem,ale w/g mnie Sonia i Orbit to dwie skrajne rzeczy.I
        ty byłaś tam rezydentką??Dziwne,ale może się mylę.
        • Gość: Aga Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.gdynia.mm.pl 03.12.04, 12:59
          Oj chłopie.Nigdy bym nie pracowała dla biura ulicznego.Mam wieksze ambicje,niż
          kasa tylko dla siebie.Soni na oczy nie widziałam ale jkbyś posiedział w
          Hurgadzie przez 5 miesięcy to tez bys o niej wiedział.
          • Gość: madmax2 Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:52
            <ale jkbyś posiedział w
            > Hurgadzie przez 5 miesięcy to tez bys o niej wiedział.

A Ty siedziałaś i dlatego wiesz ?
            Jakoś dla mnie mało wiarygodne- tyle czasu tam byłaś i pojechałaś z biurem a
            nie sama? Coś kręcisz
            • Gość: madmax2 Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:03
              Aga 03.12.2004 12:59 -to do tego postu
        • Gość: AGa Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.gdynia.mm.pl 03.12.04, 13:01
          ps.Moi klienci wykupywali najpierw wycieczki w biurze ulicznym po czym szybko
          wracali do rodzimego.i z tad mam te informacje.Podczas długiej podrózy jest
          wiele ciekawych tematów, a na statku przeważnie ludzie opowiadaja o swoich
          wrazeniach i przezyciach.
      • Gość: mopi Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.interecho.com / *.interecho.com 30.11.04, 19:25
        O czym ty mowisz dziewczyno??? "nie zniose takiego fałszu i kłamstwa jakiego
        słuchacie jadąc z tym biurem", potem mowisz ze "uczę się histori,aby jadąc w
        tym roku wiedzieć jeszcze więcej i jeszcze lepiej,pokazać prawdea nie
        okłamywać".
        Przepraszam sugerujesz, ze przewodnicy z Orbit sa niekompetentni i ze mowia
        nieprawde opowiadajac o historii Egiptu????? Chce Cie zapewnic, ze jak dla mnie
        wykazali sie duzym profesjonalizmem i ogromna wiedza na temat tego kraju.
        Moze lepiej przestudiuj forum lub oferty lokalnych biur dzialajacych w egipcie,
        zebys nie paplała za rok bzdur turystom ze Orbit i Sonia to to samo biuro!!!!
        Na przyszłość proponuje nie uogolniac, bo to na prawde dwa rozne lokalne biura
        w Hurghadzie.
      • Gość: Aga Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.acn.waw.pl 30.11.04, 21:06
        Chciałam tylko podkreślić, ze to inna Aga, nie ja :)
    • Gość: maxdamage Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 80.55.171.* 11.12.04, 16:13
      Kochamy orbit tours, bo nie musielismy z nimi jechac na wszystkie zaplanowane
      wycieczzki ;).Bogu dzieki nie zapłacilismy za komplet wycieczek w formie
      przedpłaty, po luksorze gdy poszlismy zapytac czy zagwarantuja nam kair z
      KLIMATYZOWANYM autobusem uslyszelismy ze nie chca awanturujacych sie klientow
      (tylko prosilismy o zagwarantowanie klimy) i zostalismy malo grzecznie
      wyproszeni (dokladniej po chamsku, polacy tam pracujacy u tego bambusa
      potrafia) skorzystalismy z innego biura (znajdujacego sie na przeciw waves) nie
      pamietam nazwy bo nie było żadnych problemów. Pracujacy tam Egipcjanin
      zagwarantował nam zwrot 100% kosztów wycieczki jezeli nie bedziemy zadowowleni
      (a cholera bylismy zadowoleni) Pozdrawiam wyjezdzajacych do ciepełka i nie
      pozdrawiam orbitowców ;)
      • Gość: do maxdamage Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:05
        fajnie, tylko piszesz o chamstwie orbitowców, a wlasnego nie zauwazasz??? "...u
        tego bambusa..." brawo. a moze w sumie wlasnego nie zauwazasz bo to nie
        chamstwo - to tylko zwykły rasizm! obrzydlistwo.
        • ewachem Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 17.12.04, 16:03
          Określenie "bambus" nie miało nic wspolnego z rasizmem, pan Mustafa WIELKI
          zachowaywal sie po prostu tak jak by byl dzikim czlowiekiem z epoki kamienia
          łupanego a nie cywilizowanym czlowiekiem i oto wlasnie chodzilo w wypowiedzi
          maxdamage....pisze to z pelnym przekonaniem, poniewaz mam niewatpliwa
          przyjemnosc znajomosci z maxdamage i jest to ostatni czlowiekiem, ktorego
          moglabym posadzic o nietolerancje, pozdrawiam
          P.S1. A zachowanie pracownikow Orbitu naprawde pozostawia wiele do zyczenia...
          P.S2. Moze warto byloby skonczyc z paleniem jedengo papierosa za drugim przez
          pracownikow w biurze Orbit Tours. Wyszloby to im na zdrowie i nie zostawiłoby
          to nieprzyjemnego wspomnienia u klientow, ktorzy zmuszeni byli do wdychania
          dymu pusczanego im prosto w twarz przez...wiadomo kogo.
          • Gość: do ewychem Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 07:51
            "pan Mustafa WIELKI zachowaywal sie po prostu tak jak by byl dzikim
            czlowiekiem" ... to proponuję nie jeżdzić do Afryki tylko do cywilizowanych
            krajów Europy - będzie mniejsze prawdopodobieństwo spotkania "dzikich ludzi".
            chociaz jak widać na tym forum bycie europejczykiem nie gwarantuje bycia
            cywilizowanym......
            • ewachem Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 22.12.04, 08:21
              Szanowny panie
              "dziki czlowiek" to dla mnie czlowiek nie majacy podstaw dobrego wychowania i
              nie wiedzacy ze kazdy inny czlowiek oprocz niego zasluguje na szacunek a nie na
              pogarde
              pozdrawiam i zycze spokojnych Swiat
          • Gość: kolo Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 195.116.34.* 17.06.05, 08:54
            niech przerzucą sie na sziszę ;)
        • Gość: maxdamage Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 08:48
          Jezeli rasizmem nazywamy nietolerowanie chamstwa,bucowatosci to jestem
          rasista,ale jezeli chodzi o stosunek do innych nacji... to raczej niezgodze z
          tym okresleniem wlasnej osoby, tak sie sklada ze dzieki NORMALNYM Egipcjanom
          moje wakacje w Hurghadzie były jednymi z najwspanialszych 2 tygodni w moim
          zyciu a pan mustafa to buc i prostak mocno chamowaty i stad okreslenie bambus.
          tego okreslenia uzywam do okreslenia ludzi do ktorych szacunku zdecydowanie nie
          mam i raczej mial nie bede.
          Tak sie składa ze w mojej rodzinie sa osoby pochodzenia arabskiego i znam
          troszke tą nacje, wiem ze słowo araba (prawdziwego) znaczy wiecej niz cala
          praca naszego sejmu w czasie kilku kadencji. Pan mustafa jest typowym
          prostakiem ktorego celem zyciowym jest wydymanie białasa (prosze nie zarzucac
          rasizmu za białasa.
          Nie mozna okreslac "chamstwo orbitowcow" chamem jest boss a nie pracownicy ;)
          Pozdr Ludzi tolerancyjnych i szanujacych innych szanujacych sie Ludzi.
      • koalabis Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 13.12.04, 15:02
        > i zostalismy malo grzecznie
        > wyproszeni (dokladniej po chamsku, polacy tam pracujacy u tego bambusa
        > potrafia) skorzystalismy z innego biura (znajdujacego sie na przeciw waves) ;)
        Moim zdaniem zostaliście wyproszeni aż nadto grzecznie, powinniście jeszcze
        dostać kopa w dupę na drogę.
        • Gość: Łowca gryzoni Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:12
          Szczurku! Nie bądź taki agresywny OK? Okularki szczurku chcesz zgubić?
          Orbit to najbardziej złodziejskie i kłamliwe biuro nie tylko w Hurghadzie, ale i
          w całym Egipcie. Takie są fakty.

• Gość: maxdamage Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 08:57
          :) a propo kopa w dupe, pewnie by tak było tylko strach przed turistic police
          nie pozwolil :) Pozdr trzymka sie wszyscy uwielbiajacy Egipt
    • Gość: uczestniczka Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.man.poznan.pl 21.12.04, 13:58
      Salem alejkum.Po tym co tutaj sie naczytałam wynika, ze jestem wyjatkowa
      szcześciara, poniewaz byłam na czrterech wycieczkach z biurem Orbit i wszystko
      było w najlepszym porzadku klima działała i wszystko było ok. Wycieczki to
      Kair, Luksor, rafy koralowe o safari. Oj rodacy jestescie stworzeni do
      obczerniania i narzekania. Najlepiej załóżcie swoje biuro podrozy wtedy bedą to
      najlepsze wycieczki.
      • Gość: ana Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 81.219.224.* 02.02.05, 13:09
        witam. wróciłam niedawno z Hurghady i chciałabym bardzo polecic biuro ORBIT
        TOURS. bylam z nimi na 3 imprezach. Kair (bezpieczna podróż i wspaniała polska
        przewodniczka na miejscu), Jeep Safari (z takim kierowcą nie podróżowałam
        jeszcze nigdy:-)miły, uśmiechnięty....trzeba to przeżyć) i Sharm el Naga.
        wszystkie wyjazdy byly bardzo udane!!! wspaniała obsługa. a w biurze można
        otrzymać wyczerpujące informacje po polsku od Mohameda-obsługuje On polskich
        turysów. naprawdę polecam!!! tytuł tego wątku poprostu obraża biuro.
    • Gość: uczestniczka Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.man.poznan.pl 21.12.04, 13:59
      Pani Diano pozdrowienia od zadowolonej.
      • ewachem Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 21.12.04, 17:10
        Niech sie pani cieszy, iz miala panie niewatpliwe szczescie podrozowac z
        Orbitem bez "numerow". Naleze do osob malo wymagajacych,cale zycie wakacjowalam
        pod namiotem, dlatego niech Pani nie pisze ze krytyczne uwagi pochodza od osob
        wymagajacyh nie wiadomo jakich luksusow. Pozdrawiam pania i pania Diane rowniez.
        Ta raczej niezadowolona
        • Gość: Ewa Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 83.175.144.* 29.05.05, 18:18
          No i rozrósł się watek niesamowice
    • Gość: marta Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:21
      a ja jestem bardzo zadowolona z wycieczki do kairu z orbitem. swietna
      przewodniczka, niskie ceny i do tego autokar luksusowy. to chyba zalezy od
      szczescia...
      • Gość: turystka Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:19
        orbit to oszuści i krętacze, raz dalismy się nabrać. nigdy więcej z tymi bandytami!
        • Gość: eva2412 Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.devs.futuro.pl 05.02.05, 20:39
          Spakojnie! Nie nadużywaj takich epitetów. Może jesteś niezadowolony z ich
          usług, ale nazywanie kogoś bandytami, to w tej sytuacji przesada.
          • Gość: 3,14JAK Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 12:44
            Potwierdzam rozczarowanie "usługami" tych ludzi. Z naszej grupy nurkującej na
            rafach zostawili 3 osoby w wodzie!!! Wrócili z grupa z innej wycieczki.
            To skrajnie nieodpowiedzialne barany te całe orbit.
            Jeśli ktoś jest ciekaw to służę numerami telefonów do poszkodowanych.
    • Gość: Miko Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 212.33.76.* 11.02.05, 10:04
      Czy biuro istnieje? bo czytałem gdzies na forum ze jest zamkniete?
      Miko
    • Gość: CrisAn Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:56
      10.02 .05 wróciliśmy z Hurgady , w Orbit wykupiliśmy cztery
      wycieczki:Kair,Luksor,nurkowanie, safari-guady.Jesteśmy zadowoleni ,nawet
      jezeli były drobne podknięcia ,to i tak w pamięci pozostanie wspaniały Egipt.
      Malkontentom mówimy -NIE !a pieniactwem sie brzydzimy .
      • Gość: ania Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:33
        • Gość: anulka Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.05, 02:31
          Witam! 18.02 wróciam z Hurgady i mam na temat tego biura troche do
          powiedzenia.Egipt to mój 6 kraj arabski wiec mam doświadczenie w kontaktach z
          ta nacja i nie naleze do rozpieszczonych malkontentów.
          Z Orbit bylam w Kairze (2 dni) i Luxsorze,i szczerze mówiac (a raczej piszac)
          jak na tą cene bylam zadowolona.Autokar sprawny,przewoodnicy sumienni no i
          autokarowy guide zawsze sluzacy pomocą(to juz inna historia!!!!!!)
          Mam jednak zastrzezenia co do obslugi!!!!!Juz na dzien dobry w drzwiach
          przywital mnie ulizany gogus z cyniczna mina przedstawiajacy sie jako
          mohamed.Juz po 5 minutach zamiast o programie wycieczek zmuszona zostalam
          sluchac o jego osiagnieciach w Polsce, apartamentach,dziewczynach etc (watpie
          ze cokolwiek z tego co mowil bylo prawda).po następnych 5 minutach cena
          wycieczek zeszla na boczne tory bo Mohamed usilnie próbowal sie ze mna umowic
          (prawdopodobnie chcial zaimponowac swojemu bossowi). odmowa zostala przyjeta z
          nieukrytym zaskoczeniem co dal mi do zrozumienia. Nastepna wizyta (dotyczaca
          zmiany wycieczki z 1 na 2-dniowy Cairo) zakonczyla sie prawie tak samo lecz tym
          razem mohamed o malo nie wyprosil mnie z biura ze zlosci.Postanowilam wiecej
          sie tam nie pojawiac lecz sytuacja mnie do tego zmusila!
          ten sam gogus pomylil date wycieczki na bilecie i zamiast w niedziele juz w
          sobote o godzinie 5.00 bylam gotowa do drog.nawet nie wiecie jakie bylo moje
          zaskoczenie kiedy facet z autobusu oswiadczyl ze niestet ale pani dzis nie
          pojedzie bo nie ma pani na liscie!wsciekla wrocilam do pokoju a juz godzine
          pozniej jakis gosc wrzeszczy mi do sluchawki ze mam natychmiast schodzic na dol
          bo przeciez jade dzis do Luxsoru!!!!!okazalo sie ze szef biura Mustafa(
          calkiem sympatyczny) wyslal po mnie taksowke.okazalo sie ze nie tylko ja bylam
          w takiej sytuacji.przeprosil mnie za tego buca i poprosil zebym przyszla do
          biura ok 12.00.przyszlam o 16.00, szefa juz nie bylo i mialam watpliwa
          przyjemnosc rozmawiac ze sprawca calego zamieszania.on jednak zamiast
          przeprosin wysmial mnie a kiedy chcialam rozmawiac z szefem oswiadczyl ze teraz
          on jest bossemi nie ma mi nic do powiedzenia!ten arabski lalus mowiacy lamana
          polszczyzna (choc on twierdzi ze doskonala jak zreszta wszystko inne z nim
          zwiazane) prawdopodobnie chcial sie na mnie zemscic!!!!!!!
          ten post skierowany jest raczej nie do klientow lecz do pracownikow tego biura
          (witam pani Diano), bo moze dotrze do nich ze ten oto pracownik zamiast
          przyciagac klientow to ich odstrasza.zwolnijcie go zanim zadna kobieta nie
          bedzie chciala przekroczyc progu waszego biura!!!!!!!(moze nastepny post
          napisze po angielsku zeby doszly te informacje do bossa)
          • Gość: ani Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 81.4.20.* 28.02.05, 14:24
            Anulka musisz byc bardzo, bardzo zawiedziona. moze Ty chcialas sie z Nim
            umowic?? Bylam z tym biurem i moge wszystkim polecic. Mohamed jest swietnym
            facetem. Mozna mu ufac w 100%. kazdy moze sie czasami pomylic. jestesmy ludzmi.
            ja bylam bardzo zadowolona. obsluga w biurze jest mila. a to, ze obsluguja CIE
            z usmiechem i chca zawsze rozmawiac na wiele tematow powinno nas cieszyc a nie
            wkurzac. dlaczego piszesz te bzdury? przeciez bylas, zwiedzalas i bylo OK.
            ciesz sie a nie rob zlej reklamy.
            • Gość: Ypsylon Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:34
              chyba nie dawno byłaś, skoro nie zdążyłas jeszcze do Polski wrócić? ;-)
              swoją drogą ciekawi mnie co jeszcze ci kretyni z tego durnego biura wymyslą
          • Gość: asia. Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 81.4.20.* 28.02.05, 14:35
            to prawda. obsluga biura jest bardzo przyjemna. Mohamed vel. Janosik btl w
            Polsce i moze dlatego chce zawsze rozmawiac o tym kraju. watpie czy chcialby
            sie z Toba umawiac. On tylko mowi o swojej zonie w Polsce. moze go zle
            zrozumialas. Janosik jest z Egiptu, moze nie mowi perfect po polsku, ale na
            pewno lepiej sprzedaje wycieczki niz pewna Polka (Patrycja), ktora tam pracuje.
            jej nie ufalabym tak bardzo. Obsluga biura i ich polscy przewodnicy w Kairze
            (np. Zofia-pracuje w kairze jako przwewodniczka i jest swietna:)!!! polecam) i
            Luksorze sa super!!! polecam wszystkim, ktorzy wybieraja sie do Hurghady
            niebawem. milego wypoczynku:)
            • derduch Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 28.02.05, 14:38
              Ciekaw jestem kolejnego nicku, poszę, zaspokój ciekawość.
              A skończyłas juz gadać przez komunikator ze swoja durną koleżanką?
              • Gość: anna do Derduch Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 62.135.24.* 03.03.05, 14:46
                Dlaczego jestes taki wulgarny, nie powinienes pisac na forum,
            • Gość: ricardo Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 195.116.34.* 17.06.05, 09:27
              kobieto z biura Orbit, przynajmniej zadaj sobie trud i ukryj swój IP bo widac w tym i nastepnych postach jako "asia" i monika&piotr" że "produkujesz" te posty jako reklame swojego biura. Wszyscy którzy szukacie biur fakultetowych na forum - SPRAWDZAJCIE IP z którego został post wysłany, ci pseudo-goscie wrócili z Egiptu a piszą z egipskich IP.
          • Gość: piotr&monika Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 81.4.20.* 28.02.05, 14:46
            my bylismy tez z tym biurem na wycieczkach. wrocilismy z Hurghady tydzien temu.
            nie mozna nic zarzucic Orbit Tours. bylismy w Kairze. pomagali nam caly czas.
            mimo, ze w Kairze bylo tylko kilka osob z Polski- mielismy polskiego
            przewodnika, ktory udziela wszystkich informacji i ciagle sie nami opiekowal.
            mozna im zaufac
            • derduch Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 28.02.05, 14:52
              Jest trzeci nick! Super!
              Ale fajnie, reklamujcie sie jeszcze sami, będzie weselej :-)))

www.ripe.net/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=81.4.20&do_search=Search
              • Gość: anulka Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.05, 21:24
                Ludzie!!!!!MOZNA MU UFAC NA 100%. Dobre!!!!! te niescislosci wnikaja ze ten
                ZAUFANY! Egipcianin ma rozne wersie w zaleznosci z kim rozmawia! moja siostra
                niezle sie usmiala jak to
                przeczytala!
                ufac Egipcjaninowi na 100%!:-)
                • anka20052 Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 01.03.05, 13:47
                  Widze ze rzeczywiscie bylam strasznie glupia bo oczekiwalam profesionalnej
                  oblugi!!!!!!!!!!!! jak moglam nie chciec sluchac jego ciekawych historii!?!>?
          • Gość: Orbit Tours Od ORBIT TOURS do ANULKA IP: 62.135.110.* 03.03.05, 14:05
            Witam z Orbit Tours.
            Pierwszy raz pisze - odpowiadam na forum na komentarze naszych klientow.
            Do tej pory czytalem wszystkie listy, opinie ale nie odpowiadalem, po prostu
            probowalem nauczyc sie czegos z negatywnych komentarzy i poprawic nasze
            uslugi, ale tez byly pozytywne opinie, za ktore dziekuje. Jednak ten
            przypadek ktory Ty Anulko poruszylas nie powinien pozostac bez mojej
            odpowiedzi. Chcialbym ci powiedziec, ze twoj list mnie oburzyl i tego samego
            dnia po prostu - wyrzucilem Mohameda z pracy.
            Przykro mi i przepraszam ze w moim biurze byl ktos taki jak Mohamed i zepsul
            mi - mam nadzieje,i z tego co czasami slysze - dobra opinie mojego biura.
            Ale nie tylko to, on tez zepsul opinie nam Egipcjanom, ktorzy dla turystow
            powinni i proboja byc podpora i powinni dac wam turystom bedacym w obcym
            kraju poczucie bezpieczenstwa.
            Mam nadzieje ze nastepna wizyta w Egipcie i w naszym biurze bedzie
            przyjemniejsza.

Pozdrowienia

Wlasciciel Orbit Tours
            Ahmed Shawki
    • ewachem Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 12.03.05, 19:45
      i badz madry tutaj, jeden mówi źle a drugi zachwala...ja tam polecam Travel
      Story na przeciw Wavsa, sprawdzilam w zeszloroczne wakacje
      • Gość: ani Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.tur.uni.wroc.pl 13.03.05, 12:59
        ale Travel Story to to samo co ORBIT. nie ma tu mądrych:-)
        • ewachem Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 13.03.05, 14:02
          może i razem jeżdżą na wycieczki, ale ludzie z Travel Story swoją kultura i
          podejściem do klienta nie siegają nawet do stóp pracownikom Orbit-u.
    • Gość: maria48 w-wa ORbit goood IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.05, 19:05
      Krytykujemy,krytykujemy..ale dlaczego nie chwalimy?
      Byl zly Mohamed, a ja znam i dobrego.
      Bylismy w tym roku z mezem w Hurghadzie,w mieszanym autokarze.Mimo to
      dostalismy polskiego przewodnika, mimo to pilot naszej wycieczki dbal o nas i o
      caly autokar bardzo. Nie nalezymy do ludzi mlodych i pierwszy raz
      zdecydowalismy sie na ciezka, tylu godzinna podroz.Ale popatrzmy na to, ze
      trasa dluga, ze autobusy szybko sie ekploatuja..wiec zachowajmy umiar i
      rozwage.Jesli dodatkowo mlody chlopak (Hamada)jest zaangazowany w swoja prace,
      nie zajmuje sie podrywami i z opanowaniem podchodzi do ludzi to czego wiecej
      chciec.Jedna Pani nawet chciala pozyczyc 50LE i pozyczyl! A mlode turystki
      nierzadko lubia byc podrywane i moze czasem nachalnosc egipskich boysow jest
      zby ostro odbierana? Mohamed z biura, mowiacy po polsku obslugiwal nas milo i z
      zartem.
      Dodam jeszcze, ze jedna wycieczke kupilismy w innym biurze i WOLIMY ORBIT!
      Egipski przewodnik w Kairze (Arab w okularach)powinien wiecej opowidac o
      Egipcie.
      Pozdrowienia dla Szefa biura.
      Maria
      • Gość: ewamarchewa Re: ORbit goood IP: *.koba.pl 14.04.05, 20:55
        Polacy ktorzy chca zyc z turystyki musza sie jeszcze wiele nauczyc, glownie
        zasady ze "KLIENT TO ICH PAN".
        • Gość: mohsen Re: ORbit goood IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 00:20
          jak Polak ma być czyimś Panem to już wole być bezpański....
          • Gość: Kasia_Kg Re: ORbit goood IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 15.04.05, 12:21
            W Hurghadzie byliśmy w marcu. Wycieczki wykupilismy w Orbit Tours - Kair 2 dni,
            Luxor, jeep safari i wyspę Giftun. Wszystkie wycieczki wspominamy bardzo mile,
            nie było żadnych problemów. W Kairze przewodnikiem był Arab w okularach o
            imieniu Hany, w Luxorze tez przewodnikiem był Arab o imieniu Hany. Jak widać
            jest to bardzo popularne imię:) Byliśmy zgodnie z programem w Dolinie Królów,
            nie Królowych. Także wszystko było ok. Ludzie z naszego hotelu wykupili
            wycieczki u rezydenta (BP Triada), spotkalismy ich koło bazaru w Kairze
            czekajacych 3 godziny na autobus, bo się zepsuł. Jak widać wpadki zdarzają sie
            każdemu. Nieważne czy to Orbit, czy Triada czy inne biuro.... pozdrawiam i
            życze udanych wycieczek!
            • Gość: Diana ORBIT TOURS Re: ORbit goood IP: 62.68.237.* 17.04.05, 16:22
              Pozdrawiam goraco z upalnej Hurghady wszystkich bylych i przyszlych klientow
              naszego biura ORBIT TOURS.DIANA tel.0020103945996 zawsze mozna zadzwonic lub
              wyslac sms i sprawdzic ceny wycieczek
              • Gość: Marco Re: ORbit goood IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:35
                To moj pierwszy post na tym forum, pomimo iz jestem jego stalym uzytkownikiem,
                ale nie moge sie powstrzymac od komentarza. Przestrzegam przed wycieczkami z
                biurem ORBIT TOURS. A co do samej Pani Diany to rece opadaja. Tak bezczelnej i
                nie kompetentnej osoby nie spotkalem w zadnym biurze podrozy
                • pc_maniac Derduch ma całkowitą rację,któś robi z nas idiotów 30.05.05, 12:58
                  Cóż Derduch ma całkowitą rację pisząc "Jest trzeci nick! Super!
                  Ale fajnie, reklamujcie sie jeszcze sami, będzie weselej :-)))"

Ktoś tutaj robi wała z forumowiczów pisząc z Egiptu np. taki tekst:
                  "Gość: piotr&monika

my bylismy tez z tym biurem na wycieczkach. wrocilismy z Hurghady tydzien
                  temu..."

Można im zaufać, jeśli wrócili z Egioptu tydzień temu i tylko by wysłać post na
                  forum polecieli tam na kilka minutek spowrotem?

A oto dowód:
                  "% Information related to '81.4.0.0 - 81.4.63.255'
                  inetnum: 81.4.0.0 - 81.4.63.255
                  org: ORG-AFNC1-RIPE
                  netname: AFRINIC-NET-TRANSFERRED-20050223
                  descr: This network has been transferred to AFRINIC
                  remarks: These IP addresses are assigned in the AFRINIC region."

Czyli jednym słowem, minimum 3 pozytywne posty pisane są z Egiptu.

Kłamstwo ma krótkie nóżki!!!
                  • derduch Re: Derduch ma całkowitą rację,któś robi z nas id 30.05.05, 13:53
                    Zaraz się dowiesz pewnie że Ty i ja to ta sama osoba :-)))
                  • ewachem Re: Derduch ma całkowitą rację,któś robi z nas id 30.05.05, 18:47
                    Brawo pc_maniacu!!! Gratulacje za dobrą robotę udowodnienia jak jest naprawdę.
                    Rok temu założyłam ten post po tym jak zostaliśmy ohydnie potraktowani przez
                    grzeszącą uprzejmością pania Dianę i kopcącego turystom w twarz pana Rafała w
                    biurze Orbit tours. Kiedy pierwszy raz wybierałam sie na eskapadę do Egiptu
                    analizowałam wszystkie wątki dotyczące wycieczek fakultatywnych, niestety tego
                    co nas spotkało ze strony biura Orbit tours nie przewidziałam. Cieszy mnie
                    fakt, że dzieki temu postowi wiele osób napisało swoje opinie o tym biurze i o
                    przykrosciach wynikających ze współpracy z nim. Podwójnie cieszę się,iż
                    pc_maniac odkryl kolejna nieuczciwość tego biura, polegajaca na wpisywaniu o
                    sobie pozytywnych opinii. A ffeeee nie ladnie, nie ladnie. Zamiast reklamy z
                    pewnoscia przyniesie to odwrotny skutek. Lekcewazace traktowanie turystow
                    spowodowalo, iz sama osobiscie odradzilam juz co najmniej kilkudziesięciu parom
                    korzystania z uslug biura Orbit. Wiec albo pracownicy Orbitu naucza sie
                    kulturalnie traktowac klientow i beda w stanie sprostac ich oczekiwaniom ( za
                    ktore przeciez płaca!) albo antyreklama ze strony niezadowolonych klientow za
                    jakis czas przyniesie żniwo zagłady.
                    Pozdr
                    Ewa
                    PS. W tym roku chyba Tunezje wybiore...tak dla odmiany :)
                    • derduch Re: Derduch ma całkowitą rację,któś robi z nas id 30.05.05, 18:57
                      Zara! Powoli! To ja odkryłem :-)
                      Pc-maniac zacytował moją wypowiedź. O!

Pozrawiam.
                      • ewachem Re: Derduch ma całkowitą rację,któś robi z nas id 30.05.05, 19:27
                        Derduch-u zwracam HONORY ! GRATULUJE
                        pozdr
                        Ewa
                        • Gość: iza Re: Derduch ma całkowitą rację,któś robi z nas id IP: *.aster.pl 12.01.06, 19:53
                          przeczytałam te wypowiedzi z uwaga i jedno mi nasuwa sie namyśl !!!!

czy jezeli jest cos dobrego to trzeba to opluwac
                          ja byłam w 2005 r z koleżanką 14 dni w egipcie do tego biura skierowani
                          zostalismy przez innych polaków
                          A że pracowałam w turystyce przez 15 lat a przez rezydentów bylismy
                          ostrzegane przed regionalnymi biurami podeszłam w pierwszej chwili sceptycznie

zapisałam sie na 1 wycieczkę i zobaczymy !

i było fajnie
                          biorąc pod uwagę ze cena wycieczki do kairu była o 50% tańsza spodziewałam sie
                          okrojonego konfortu bzdura
                          jakośc byla bardzo dobra nie odbiegała w niczym od standartu imprezy gdzie
                          zapłacili zamiast 30 to 55 dolarów
                          Klimatyzacja w drodze powrotnej popsuła się i na czas jej remontu /
                          czekalismy 3 godz w prydrożnym zajeżdzie po 2 godz . orbit tour urządził na
                          koszt firmy poczęstunek kanapki i picie dla nas było to bardzo mile
                          Kierowca dwoił sie i troil by przy zmniejszonej klimatyzacji jak najmniej byśmy
                          to odczuli
                          Biorąc pod uwage ze byla temperatura w dzię 44 st a w nocy 34 a klimatyzacja
                          dziłała non sto nawet na postojach by autokar był chłodny to chyba
                          najbardziej luksusowy sprzęt by po 36 godz zacząl szwankować
                          Jak jedzie sie do Egiptu trzeba wziąść poprawkę na niedogodności ale to nie
                          przekresla działalności biura

Wszyscy co byli w Egipcie wiedza że konkurencja jest duża a te wspaniałe posty
                          szkalujące to biuro czy to nie robota konkurencji

Ja i kolezanka wykupiliśmy tam 7 imprez i dwa razy przesuwalismy terminy
                          Zawsze podchodzono do nas bardzo serdecznie i z wyrozumiałaścia a fachowe
                          porady jak się przygotowac do każdej imprezy były bezcenne.

Pracownicy biura jak i obsługa imprez była na dobrym poziomie i oceniam to z
                          mojego punktu widzenia gdzie profesjonajnie w tej tematyce podchodze do tematu
                          turystyki tym bardziej ze nie pozwoliłabym sobie by mnie zlekceważono

A tym nie zadowolonym tp radze jest obcja
                          wycieczek na zamówienie płacimy za to fortunę ale i na rękach będą nas nosić
                          ale w klasie turystycznej za te pieniądze wymagać konfortu super ktos\ś tu
                          pomulił pojęcia no jestem ciekawa na jakim poziomie żyje tu w raju
                          czyżby to był jedniodniowy milioner

na 1000% twierdę że biuro jest na bardzo dobrym poziomie obsługa fantastyczna
                          przy zapisywaniu i przy realizacji imprez
                          Nie są nachalni nic nie robią na siłe i strają sie słuchać co turysta mówi
                          TO CHYBA U NAS JEST NIEMOŻLIWE
                          A ŻE NAJWIECEJ MAJA DO POWIEDZENIA TURYSCI CO / TROCHĘ MYLĄ WODĘ OD WODY
                          OGNISTEJ / TO CO TU MÓWIC/
                          BYŁAM ŚWIDKIEM ŻE TAKIE OSOBY MIALY ŻĄDZNIA Z KSIĘZYCA I TYLKO PSUJA NAM
                          NORMALNYM TURYSTOM OPINIE

• Gość: xxx Re: Derduch ma całkowitą rację,któś robi z nas id IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:08
                            Pani Izo,
                            Sądąc po błędach ortograficznych i gramatycznych może Pani być tą pilotką z
                            którą wybrałam się do wioski beduińskiej z Orbit w ub. roku.
                            My turystki byłyśmy ubrane mimo upału od "stóp do głów" natomiast pilotka (nie
                            wiem,czy była to Pani)przyjechała w szortach i b. skąpej bluzce. Może nie
                            czytała wcześniej o zwyczajach tam panujących i szacunku dla ...
                            W wiosce bredziła, że kobiety to rodzą dzieci głównie na łonie natury czyli na
                            ziemi, a jak chcą inaczej to w mieście. Niby logiczne, ale trzeba było tego
                            posłuchać.
                            Chcieliśmy poczuć smak safari, a Orbit dosadził do naszego busa 3 rodziny z 3-4
                            letnimi dziećmi i kierowca powiedział, że szybciej niż 50km/h nie może jechać
                            (i miał rację, ale tylko czekałam kiedy te sinozielone maluchy narzygają na
                            mnie, bo mamusia oddzieliła je od siebie kapeluszem - na wszelki wypadek..).
                            Z drugiej strony kto zabiera tak małe dzieci na safari??? Polacy!ha!
                            Oczywiście nikt nie chciał się zamienić na jazdę "dorożką"
                            Po powrocie pod firmę pilotka w szortach uciekła.
                            Myślę, że wciąż gdzieś próbuje swoich sił na ziemi egipskiej, ale może najpierw
                            zaczęłaby dokształcać się w j. polskim.
                            Orbit Tour? - taka sobie firma, która ma wielkie ambicje, ale spełnia je wg
                            własnych egipskich kryteriów. Można trafić dobrze,a można jak ja - źle. Nie
                            udało się.
                            • kot_klakier Re: Derduch ma całkowitą rację,któś robi z nas id 08.09.06, 19:42
                              derduch ma zawsze rację
              • Gość: san Re: ORbit goood IP: *.chello.pl 31.05.05, 19:56
                byłam na wycieczkach (4) z Orbit i jestem zadowolona.
                wybieram się ponownie we wrzesniu do hurghady i planuję kolejne wycieczki,
                zapewne z Orbit...
                przecież każdemu zdarzają się niedociągnięcia, a może czasem to my za
                duzooczekujemy???
                pozdrawiam
                P.S. ma ktoś może jakiegoś maila do nich jeśli tak to podaję maila
                xsandrax@poczta.onet.pl i proszę o kontakt.
                • pc_maniac Musieli posuwać się do tak prymitywnego chwytu? 31.05.05, 20:07
                  San
                  Ja nie neguje, ze ktos moze byc zadowolony z uslug lokalnego BP. Malo tego,
                  bardzo czsto podkreslam, ze wszystkie biura, oferujace fakultety miewają wpadki
                  (rowniez te sprzedawane przez rezydentow).
                  Jednak w tym watku Orbit Tours przgiął pałę posuwając się do kryptoreklamy i
                  zachwalania samych siebie udając turystów.
                  Bo nikt mi nie wmówi, że turysta pisząc, że tydzień temu wrócił z Egiptu
                  pisze... z EGIPTU, zachwalając jakie to wspaniałe wycieczki wykupił w OT.
                  To jest dalece nieeleganckie i niesmaczne.
                  I bez względu jakie biuro będzie stosowalo takie nieuczciwe praktyki, zawsze
                  spotka się z moim oburzeniem.

Co za mało było prawdziwych turystów chwalących ich usługi by posuwać się do
                  tak prymitywnego chwytu?
                  • Gość: artur Re: Musieli posuwać się do tak prymitywnego chwyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:19
                    Byelm od 16 czerwca 2 tygodnie w egipcie z Triada.Wycieczki u naszego rezydenta
                    byly ok 150% drozsze jak u Diany.Wybralismy diane bo czytalismy o nich w
                    necie....na szczecie nie na tym forum i ludize nie narzekali.Wszystkie wycieczki
                    wzielismy od nich i jestesmyw 100% zadowoleni.Nawet Diana mowila ze jak wchodze
                    do jej bura to widac ze jestemzadowolony bo zawszesie smieje.Bylismy juz u niej
                    1 dnia anszego pobytu.Poradzila nam wszystko co i jak tzn takie
                    pierwszeinformacje o egicpcie co ile kosztuje itp.Polecila jakie zazywac
                    tabletki itp.Wycieczka do Kairu supe.@ Polskie przewodnczki bardzo ciekawie
                    opowiadaly.Luksor..oprowadzal egicjanin moiwacy popolsku bedacy
                    egiptologiem.Przestrzegal przed zakupami podrobek itp.Bylo bardzo
                    fajnie.Wycieczki an rafy super zwlaszcza na koneic do sharm el naga..super
                    bus.Zawsze bylismyw biurze mile obslugiani.raz sie zdarzylo z enie przyjechal po
                    nas bus bo sie zepsul to nasepnego dnia diana dala nam znizke.To na prawde mila
                    kobieta i lubiem u niej przesiadywac w biurze.Autobusy..nie anrzekam.To egipt i
                    nie ma co wyamgac luksusow za ta cene.sam ktorego wieczora liczylem jak i sie to
                    kalkuluje i nie wiem.A te marudzenia tutaj.Typowo polskie.Ktos cche wydac malo
                    pieniedzy i miec luksusy.Przeciez mozna wydac wuecej u rezydenta i nie narzekac
                    np na klase autobusu.Ja z caego serca polecam to biuro.Pozdraewiam Diane ( To my
                    artur i Alina) Dala nam na prawde fajne wakaCJE A TO COZAOSZCZEDZILSIMY NA
                    TRIADZIE UNIEJ WYALISMY NA PRZYJEMNSOCI.dla nas najlpesze waakcje tez dzieki tej
                    firmie.Czasem meczy mnie amrudzenie POlakow.ale coz taka rasa:)
                    • Gość: aga nie reklama orbit:-)))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:19
                      Pan powyzej napisal ze "to epipt nie ma co wymagac luksusu w autobusach" i
                      ze "u rezydenta zaplaci 150% drozej i bedzie dobry autokar"
                      sooory ja z orbita do Luksoru miałam BARDZO DOBRY AUTOKAR BEZ ZASTRZEZEN
                      a do KAIru BARDZO LUKSUSOWY AUTOKAR. Daj boze jezdzic w polsce choc w polowie
                      takimi autokarami jak w biednym Egipcie-i po takich drogach jak w Egipcie.
                      Co dzien do pracy dojezdzam prywana linia autobusow ai sory-autokary sa na
                      miare miejscowych widzianych w kairze dla tubylcow-kto był to widział.
                      Nie prawda jest ze prywatne biura maja rupiecie z tym sie kategorycznie nie
                      zgodze!!!!wszystko zalezy od szczescia bo inna grupa kupila u J. i obie
                      wycieczki miala tym samym niebieskim Zouara-srodnio dobrym.
                      • Gość: artur Re: nie reklama orbit:-)))))))) IP: *.kalisz.mm.pl 20.07.05, 19:25
                        Ja nie pisalem ze autokar slaby.Tylko to bylo w kontekscie marudzenia innych
                        tutaj.Dlatego polecilem,ze jesli autokar im nie pasuje moga jechac super nówka
                        ale za 150usd.Wg mnie autobusy byly ok.Klimatyzacja dzialala,a to chyba
                        najwazniejsze.Polecam to biuro..a marudy...cóz jak pisalem...typowa polska
                        cecha...polecam więc Niechorze,Łebe,Ustke..tam tez bedziecie marudzić?
                    • Gość: xxx Re: Musieli posuwać się do tak prymitywnego chwyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 08:24
                      up
                • Gość: Aneta i Marcin Re: ORbit goood IP: *.spox.org / *.org 01.06.05, 11:21
                  Witamy!
                  Właśnie wróciliśmy z Hurghady i byliśmy na 4 wycieczkach z biurem Orbit tours,
                  wszystkie były udane i dobrze zorganizowane. Biuro godne polecenia dla
                  przykładu: na kilka godzin (!) przed wyjazdem na wycieczkę do Luksoru bez
                  problemu zamieniliśmy ją na inną a różnica w cenie została nam zwrócona :)
                  POZDRAWIAMY SERDECZNIE PANIĄ DIANĘ, która nie tylko sprzedaje wycieczki, ale
                  również potrafi poradzić gdzie zjeść, co i za ile kupić itp, naprawdę fajna z
                  niej babeczka...
                  Tak więc drodzy forumowicze wystarczy trochę więcej optymizmu, bo problemy
                  większe czy mniejsze zdażają się w każdym biurze.
                  Pozdrowionka
                  P.S. Ale jesteśmy zjarani! Fajnie już być w domku, w końcu błogi spokój i
                  kiełbaska :))))))
                  • Gość: Maria Orbit to typowi naciągacze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 11:50
                    To że komuś udało się z nimi pojechać i wrócić to albo cud, albo ich znajomi piszą!
                    Ja z mężem, oraz 3 znajome pary wykupiliśmy trzy wycieczki w tym biurze,
                    czekaliśmy rano 2 godziny pod hotelem i nikt nie przyjechał, komórki nie
                    odbierali! Gdy pojechalismy do Orbit z reklamacja pani Diana po chamsku na nas
                    nakrzyczała że autokar czekał!
                    Nasze próby odzyskania pieniędzy spełzły na niczym.
                    OSTRZEGAM PRZED TYMI OSZUSTAMI!!!
                    • Gość: kasika Re: Orbit to typowi naciągacze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:46
                      Ja dwa tygodnie temu byłam z tym biurem na dwóch wycieczkach i nic złego na ich
                      temat nie mogę powiedziec.Wszystko było OK !

ps/ p. Diana mówiła nam że pare osób w tego biura jest zwolnionych
                      gdyż "wywineło niezłe numery" w tamtum roku.
                    • dagmara31 Re: Orbit to typowi naciągacze! 16.06.05, 20:52
                      UWAGA RODACY!!!!
                      zanim udacie sie do Egiptu warto zasiegnac opinii innych o biurze, z ktorego to
                      macie zamiar jechac. Duzo sie czyta o naciaganiu z ich strony.
                      Dlaczego biura robia na miejscu zmiany programu? - Calkiem proste - Ci pseudo
                      przewodnicy (zaznaczam, nie wszyscy, ale znaczna ich czesc), zamiast pokazac
                      rodakom to, co rzeczywiscie jest warte obejrzenia i za co placa niebagatelne w
                      koncu sumy, ciagna ich najczesciej do sklepow, bazarow. Dlaczego? - to calkiem
                      proste: za przyprowadzenie klientow dostaja super prowizje i im wiecej ludzi,
                      tym wiekszy dochod. A co najistotniejsze - sprzedajacy podbijaja kwoty towaru,
                      bo trzeba zarobic i oczywiscie zaplacic dostawcy klienetow. To sa juz mafie -
                      mozecie mi wierzyc!!!
                      Jesli juz na poczatku zauwazycie, ze probuje sie was odwiesc od tego, za co
                      zaplaciliscie, radze odmowic grupowo takiej wycieczki. Pieniadze musza byc
                      zwrocone! Najlepiej poszukac wycieczki takiej prywatnie lub organizowanej przez
                      Hotel, w ktorym sie panstwo zatrzymaliscie. Wowczas unikniecie przyrych
                      niespodzianek.
                      Zycze milego pobytu w Egipcie
                      • binki1 Re: Orbit to typowi naciągacze! 17.06.05, 15:54
                        Jeśli ktoś pisze że wykupując wycieczkę u rezydenta uniknie odwiedzenia sklepu
                        z perfumami lub instytutu papirusu to jest w błędzie. Wiem z doświadczenia
                        ponieważ korzystałam z obydwóch ofert, program zwiedzania jest taki sam. Jedyna
                        różnica to taka że w lokalnym biurze jest ona dużo tańsza.
    • Gość: MIKA Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 18:13
      Albo ja mialam wyjątkowe szczęscie albo wy pecha. W lutym bylam w Hurgadzie i
      wszystkie wycieczki wykupiłam w Orbit. Nie mam co narzekać. Do Kairu jechalam
      bardzo wygodnym autokarem. Wszystko co mielismy w programie zaliczylismy.
      Przewodniczke mielismy rewelacyjną. Młoda Egipcjanka pięknie mówiąca po Polsku -
      mająca na imie Zosia (tak kazała na siebie wołać). Dziewczyna posiada ogromną
      wiedze i widać ze lubi to co robi. Do Luxoru może jechalam mniej wygodnym
      autokarem, ale klima działała. Przewodnikiem był Egipcjanin Hany (by było nam
      łatwiej pamiętać każe na siebie wołać Heniek) Wspaniały człowiek bardzo
      ciekawie prowadził wycieczke. Wszystko przebiegało zgodnie z planem i nie było
      zadnej wpadki
      Monika
      • derduch Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 17.06.05, 19:22
        No i kto w to uwierzy? :-)))))
        Pierwszy raz na forum pod tym nickiem...
        Rób tak dalej
        • pc_maniac Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 17.06.05, 19:26
          Derduch, nie popadaj w paranoję ;o)

=================================================
          Najmłodsza egiptomaniaczka siedzi w Egipcie
          • derduch Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 17.06.05, 19:34
            Smajleje były przeciez :-P
        • Gość: MIKA Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:43
          Myśl sobie co chcesz. Ja spędzilam naprawde fantastyczne wakacjie i wcale nie
          musze ci sie tlumaczyc. Niebawem jade znowu tyle ze do Sharm el Sheik i wierz
          mi ze jeli Orbit Tours mialoby tam swoja siedzibe spewnoscia ponownie
          skorzystalabym z jego oferty.
          • Gość: Ewa Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: 212.33.76.* 19.07.05, 13:23
            Ciekawa jestem jak tam sie ORBIT miewa w tym sezonie? Mam nadzieje, ze
            polepszyli swoje podejscie do klientow i nie traktuja ich tak jak w zeszlym roku
            pzdr
            Ewa
            • pc_maniac I znów piszą sami o sobie 21.07.05, 00:45
              Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Ciekawa jestem jak tam sie ORBIT miewa w tym sezonie? Mam nadzieje, ze
              > polepszyli swoje podejscie do klientow i nie traktuja ich tak jak w zeszlym
              rok
              > u
              > pzdr
              > Ewa

To ciekawe, ze piszesz z tej samej sieci co właścicielka/pracowniczka Orbitu, a
              nie wiesz co się u "nich" dzieje?!
              A zapytaj się poprostu osoby, z której komputera korzystasz. Będzie to
              prostsze, niż pytanie się o to osób w Polsce!
              • Gość: artur Re: I znów piszą sami o sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:15
                No coz.Twoja zawiś i głupota nie zna granic:) wiem skąd pisze akurat z pracyw
                Polsce:) a dzieki Orbit mialem na prawde super wakacje:)Sluchaj skwaśniały
                Polaku.Wydajsz 1500-1700 zl na wakacje a żadasz nie wiadomo czego.Polecam Tobie
                i Tobie podobnym Club Med.A propos obsuga w tym biurze.Za każdym razem mialem
                usmeich na ustach od Diany i za kazdym razem mila obsluge.Coż jak burczaleś na
                nią to ona na ciebie tez.Tez bym sie tak zachowal.Oj zal mi was.Zosancie jednak
                w Polsce nie nie róbcie siary.A Diana jest cool.Polecam.A Ty naucz sie
                rozpoznawiania ID computera:)Powodzenia i na prawde polecam Club Med
                pozdrowienia dla diany.
              • pc_maniac Cóż, przyznać się do błędu również wymaga odwagi 30.07.05, 23:55
                Post napisany przez Ewę został przeze mnie błędnie zinterpretowany jako
                napisany z Egiptu. Na mniejszy wymiar kary niech przemawia fakt, że ostatnio na
                forum zdarzyło się wykryć forumowiczom (również mnie) wiele postów pisanych z
                Egiptu przez rzekomo turystów, którzy z niego niby wrócili. Były to nie tylko
                posty związane z Orbit Tours ale również z innymi biurami zajmującymi się
                fakultetami w Egipcie.
                Ponieważ tamtejszy numer IP zaczynał się od tej samej liczby, całkowicie
                błędnie przyjąłem, że IP Ewy również pisany jest z Egiptu, co było moim
                karygodnym niedbalstwem/lenistwem?!.Powinienem był sprawdzić całe IP.

Za zaistaniałą sytuację przepraszam Ewę jak również forumowiczów, których
                wprowadziłęm w błąd.

Skruszony PC_Maniac
                • ewachem Re: Cóż, przyznać się do błędu również wymaga odw 31.07.05, 12:13
                  Przeprosiny przyjęte :)
                  Bądźmy dalej solidarni w walce zgodnie z hasłem: "Precz z oszustwami Orbitu i
                  chamstwem pracowników!"
                  • Gość: sonkaf Re: Cóż, przyznać się do błędu również wymaga odw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:36
                    A my przeciwnie, byliśmy bardzo zadowoleni. Korzystaliśmy z oferty Orbit Tours,
                    byliśmy na czterech wycieczka i wszystkie bez zastrzeżeń. Do Kairu i Luksoru
                    autokary czysciutkie, z działającą klimą. Świetna przewodniczka Zosia.
                    Polecamy, zwłaszcza,że ceny bardzo konkurencyjne w porównaniu do ofert oszustki
                    p. Ani - rezydentki z EXIMU.
    • Gość: cleo Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.agh.edu.pl 17.06.05, 19:42
      To jest tak jak nabiera się na kryptoreklamy. Niestety to co ludzie piszą na
      forum trzeba sobie wyśrodkować. W czasie mojego pobytu w Egipcie tak się
      złożyło że ludzie którzy wykupili wycieczki u rezydenta byli zadowoleni, a ci
      co kupowali w miejscowych biurach niestety średnio. Zależy jak kto trafi, jaki
      ma dzień. Niegdzie nie ma biura idealnego. Ja i tak uważam że najfajniejsze
      są wypady na własną ręke (oczywiście wmiarę możliwości)
      • chrisgaw Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej 27.07.05, 17:08
        Ok - przeczytałem wszystko, naprawdę ;) nawet te krótkie "ups" - jadę do egiptu
        w 2 połowie sierpnia i chciałem skorzystać z fakultetów w lokalnym biurze.
        Wszyscy piszą o orbit - jest tam jakieś inne biuro? Trochę mnie zmęczyło to
        podszywanie się pod turystów, ale znam osoby, ktore były z nimi kiedyś na
        wycieczkach i bylo ok. Poradźcie - to mają być super wakacje!
    • Gość: Aga Re: ...::: ORBIT - ściema, chamstwo...nic więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 17:15
      ja uważam że najlepszą przewodniczka w Kairze jest Magda która pracuje u Soni a
      wycieczki z Sonią są ok.
      • chrisgaw a coś o innym biurze... 27.07.05, 17:35
        a co ktoś może powiedzieć o tej ofercie z reklamy na głównej stronie forum -
        Hany Alibaba Pani Joanny, jakieś opinie cenowe i jakościowe?
        • Gość: Potem ORBIT mnie okradło!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:59
          Mnie i kilkanaście osób z Sułtana. Wpłaciliśmy pieniądze u tych oszustów na 4
          wycieczki, miał to byc pakiet, czekalismy 2 ipól godziny pod hotelem i nikt nie
          przyjechał! Poszlismy do biura na skargę, ja Anna K. z mężem i siedmioro naszych
          współlokatorów którym odradziliśmy wycieczki z rezydentem a polecilismy tych
          oszustów. Stracilismy sporo kasy, inni patrzyli na nas wilkiem, myśleli pewnie
          ze z tymi oszustami jesteśmy w zmowie! Zgłosilismy to na policji Hurghadzie i w
          Polskiej Ambasadzie, mamy nadzieje że w końcu się za tych przestepców ktos weźmie.
          W stu procentach ci co robia im dobrą opinię to ich znajomi albo podstawione
          osoby. Zgłosimy te oszustwo też w Polsce, może ich namierzą.
          • Gość: rudi Re: ORBIT mnie okradło!!! IP: *.chello.pl 31.07.05, 22:44
            moze ci sie pomylily daty. mysmy mieli ok.20,22.24.26.07
          • Gość: lary Re: ORBIT mnie okradło!!! IP: *.chello.pl 31.07.05, 23:04
            na jakiej policji w Hurghadzie,turystycznej?
            • heniekj23 Re: ORBIT mnie okradło!!! 01.08.05, 16:34
              Co ma do rzeczy policja turystyczna czy zwykła. Jeżeli załatwią sprawę po
              ludzku to wkońcu się skończy oszukiwanie dziwnych biur na smsy. W polsce można
              dochodzić swych praw w biurze z jakim się podróżowało a tam w Egipcie gdzie
              szukać sprawiedliwości. Brawo dla tych co ostro biorą się za takich oszustów.
          • Gość: sonkaf Re: ORBIT mnie okradło!!! To bzdura!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:33
            Nie wiem, dlaczego czekaliście pod hotelem, skoro wszystkie wycieczki
            organizowane przez Orbit tours