viki0 01.11.18, 08:58 Witam, Czy warto już rezerwować wakacje dla rodziny 2+2 na początek sierpnia 2019 w Hurghadzie? Znalazłam ładny hotel z aquaparkiem za ok 6600 zł z all za 8 dni / 7noclegów. Czy to dobra cena? Kiedy najlepiej wykupywać wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lennox Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 07.11.18, 10:04 Za 2+2 w All z Aqua Parkiem to dobra cena. Prawdę mówiąc chyba nawet "dziwnie" bardzo dobra. Jeśli masz określony sztywny termin wyjazdu to jak najbardziej kupować. Tylko taka rada ode mnie - nie wiem jaki to hotel ale poczytaj po internetach o nim, najlepiej opinie ludzi, którzy byli ... pomijając głupie wpisy o kolejkach do Pool Barów. Odpowiedz Link Zgłoś
viki0 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 07.11.18, 17:35 Hotel Ali Baba Palace w Hurghada - znasz ten hotel? Opinie ma nie najgorsze, zdałam pytanie o świeże opinie na forum Egipt - Hotele, ale nikt nie odpisuje. Na trip advisor mają ocenę 3, 5 na 5. Czy to mało czy ujdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
lennox Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 08.11.18, 12:21 Osobiście tam nie byłem, ale znam hotel ze słyszenia ... Ogólnie zawsze miał dobre opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974-1 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 08.11.18, 16:34 Stary hotel częściowo po remoncie słaba plaża szczątkowa rafa . Cena bez szału jak za 7 dni ,można wybrać lepszy hotel za tą kwotę . Poszukaj w Marsa Alam lub Makadi . Odpowiedz Link Zgłoś
viki0 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 08.11.18, 16:54 A możesz podać przykłady konkretnych hoteli, które wg Ciebie są lepsze i kosztują podobnie do Ali Baby? Odpowiedz Link Zgłoś
rszalc Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 08.11.18, 17:58 Może ja, hotel Pensee Royal Garden Beach Marsa Alam. lecimy z wnukami 11,9 lat 2 tygodnie Al cena 8712,32 zł. Mogę polecić będę w tym hotelu 4 raz. Wylot 22.06.2019 z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 08.11.18, 21:42 rszalc ;) chyba się przyzwyczaiłeś do tego hotelu, ale cena podana przez Ciebie jest o 2100 wyższa od "trafienia" viki0. 6600 na 2+2 jest atrakcyjną ofertą. Przy okazji @colin, poproszę o przykład hotelu w Marsa w podobnej cenie, bo akurat przeglądałem i średnia jest powyżej 2500 za osobę dla pary. Odpowiedz Link Zgłoś
mernar Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 08.11.18, 22:09 Trudno mi uwierzyć ze można wrócić do hotelu Pensee. Byliśmy w tym hotelu w tym roku przez dwa tygodnie, z dziećmi 9 i 13. Dokladnie w takim terminie jak sie wybieracie czyli przełom czerwca i lipca. Było tanio zapłaciłem 8600 za dwa tygodnie za famili room, ale nigdy więcej nie pojedziemy do tego hotelu. Jak to mówią Egipcjanie masakra,katastrofa. Rezydentka z TUI na kilka moich krytycznych uwag na temat wyżywienia, basenów i całokształtu prezentowanego przez hotel powiedziała wprost. "Mam nadzieje ze w końcu wycofają go z naszej oferty, bo ciężko jest mi firmować to co tu sie dzieje" Tak tez sie stało, juz nie sprzedają tego hotelu. Osobiście z tego hotelu mogę polecić tylko plaże i rafę. O Ali Babie w Hurghadzie nie bede sie wypowiadał, wprawdzie byłem , ale w 2010 roku, a od tego czasu pewnie wszystko sie pozmieniało. Odpowiedz Link Zgłoś
viki0 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 08.11.18, 22:29 Mernar a z tego 2010 r. tak z ciekawości zapytam to jaką masz opinię? Odpowiedz Link Zgłoś
mernar Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 09.11.18, 17:56 To było tak strasznie dawno ze ta opinia bedzie niewiele warta. Sytuacja w hotelach zmienia się z miesiąca na miesiąc. Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś wszystkie hotele z tak zwanego trojmiasta czyli trójka głównych bohaterow z baśni tysiąca i jednej nocy księżniczka Jasmine, Alladyn i Ali Baba miały jednego właściciela. Można było korzystać ze wszystkiego i korzystaliśmy z plazy Jasmine village, która była najbardziej piaszczysta i był tam nawet kawałek rafy przyhotelowej, co w Hurghadzie nie jeat zbyt częste. Aquaparkiu jeszcze wtedy nie było;) Odpowiedz Link Zgłoś
viki0 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 08.11.18, 22:26 Marsa Alam i Makadi droższe conajmnej o 2000 zł na naszą 4-kę... Odpowiedz Link Zgłoś
lennox Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 09.11.18, 07:16 Polecam Away w Sharm lub tańszą jego wersje w Hurgadzie - Safadze. Co prawda nie ma Aqua Parku ale na prawdę jest miło, sympatycznie, czysto i przede wszystkim bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rszalc Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 09.11.18, 07:54 dziadzio ja podaje cenę za dwa tygodnie. mernar byliśmy w sierpniu z wnuczka, pewnie że można mieć zastrzeżenie hotelu. Zawsze wybieramy hotel dla morza i plaży. W pokoju tylko śpimy, a z basenowy nigdy nie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 09.11.18, 10:36 Czekaj ,może w krótkim czasie będzie jakiś następny zamach w Egipcie lub porwanie turystów a może wycinanie organów dzieciom to ceny spadną i kupisz może za 700zł od osoby.Warto czekać bo takie rzeczy zdarzają się tam często. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja91lubin Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 12.11.18, 20:42 My zarezerwowaliśmy 2 tygodniowy pobyt w czerwcu w Hotelu Sindbad Aqua Park w Hurghadzie. Za rodzinkę 2+2 wyszło 8500 Odpowiedz Link Zgłoś
areq1971 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 20.11.18, 14:37 Nie chciałbym wyjść na hejtera. Dlatego spytam a nie stwierdzę:Dajecie radę z dzieciakami , w takie upały jakie występują w Egipcie latem? Pytam bo nawet sami egipcjanie podziwiają ludzi przyjeżdżających od połowy czerwca do połowy września. Ja rozumiem,że ceny są bardzo przywoite ale przy 40 stopniach w cieniu to można odpocząć? Ja byłem raz w afryce latem ,w Tunezji w lipcu. I po 3 dniach chciałem uciekać do domu:) Dzieciak mi marudził,że gorąco , mimo że w wodzie siedział 3/4 czasu dziennie. Może jest do ogarnięcia w jakichś konkretnych hotelach np. takich o silnym zadrzewieniu/zapalmieniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua_frigida Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 24.11.18, 15:05 W Egipcie inaczej znosi sie temperaturę niż np. w Tunezji. Powietrze jest suche, stąd jest gorąco i owszem, ale jest czym oddychać i powietrze nie "lepi" się do człowieka. Jednym słowem nie ma dyskomfortu. Jedyne co, to trzeba uważać na klimę i nie podkręcać jej za bardzo, bo przeziębienie łatwo złapac na skutek różnicy temeratur. Jednak z dziećmi nie bylam, stąd nie mam doświadczenia, ale spotykałam osoby z czasem b. małymi dziećmi... Dawali radę. Odpowiedz Link Zgłoś
mernar Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 25.11.18, 15:40 Lipiec i sierpień to nie jest dobry okres na wypoczynek w Egipcie, ale wtedy i tylko wtedy sa wakacje. W roku szkolnym to z dziećmi za bardzo nie poszalejesz. W maju który jest najtańszy i jednocześnie optymalny pogodowo to w szkole czas sprawdzianów przed zbliżającym sie rokiem szkolnym. Końcówka września i początek października (który to okres uważam za najwspanialszy czas w Egipcie) to z kolei okres nowego materiału w szkole. W zeszłym roku byliśmy z dziećmi na ostatnie dwa tygodnie sierpnia, przylecieliśmy do Polski wsobotę wieczorem i w poniedziałek od razu do szkoły. Było całkiem niezłe upał był akceptowalny. W tym roku zmieniliśmy termin i polecieliśmy w dwa dni po rozdaniu świadectw i o ile ten pierwszy tydzień czerwcowy nie był zbyt uciążliwy, to lipiec był niemożliwie gorący. Siedzieliśmy albo w wodzie albo w chatce całej pokrytej liśćmi palmowymi. W godziny południowe było po prostu koszmarnie gorąco. Byliśmy teraz z żona na tydzień w drugiej połowie października i pogoda temperaturowo była znacznie przyjemniejsza, niestety dzieci musiały zostać w domu pod opieka dziadków, strasznie marudziły ze zostają w domu i musiałem obiecać, że w następne wakacje znowu tam polecą.;) Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 26.11.18, 14:37 areq1971 napisał: > Nie chciałbym wyjść na hejtera. > Dlatego spytam a nie stwierdzę:Dajecie radę z dzieciakami , w takie upały jakie > występują w Egipcie latem? > Pytam bo nawet sami egipcjanie podziwiają ludzi przyjeżdżających od połowy czer > wca do połowy września. > Ja rozumiem,że ceny są bardzo przywoite ale przy 40 stopniach w cieniu to można > odpocząć? > Ja byłem raz w afryce latem ,w Tunezji w lipcu. I po 3 dniach chciałem uciekać > do domu:) Dzieciak mi marudził,że gorąco , mimo że w wodzie siedział 3/4 czasu > dziennie. > Może jest do ogarnięcia w jakichś konkretnych hotelach np. takich o silnym zadr > zewieniu/zapalmieniu:) Polscy rodzice to mało odpowiedzialny typ.Dzieci za bardzo ich nie interesują,upały też nie robią na nich wrażenia.Jadą chlać i się opalać zeby pózniej opowiadać jak to cudownie było pod palmami a Dzesiki i Alany mogły wstawiać zdjęcia na facebooka.Upały jak piszesz są okropne ze nawet Egipcjanie się dziwią,racja ,ale widok białasa spalonego na czerwono i schodząca skóra bezcenny. Odpowiedz Link Zgłoś
viki0 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 30.11.18, 05:56 Ja właśnie wybrałam ten hotel że względu na dzieci bo ma ładny aquapark a one uwielbiają takie atrakcje. Niestety jak ma się dzieci szkolne to wyjazd wchodzi w grę tylko w sezonie letnim. Hotel z takimi atrakcjami jak ten ale w Europie kosztowałby conajmnej 3x tyle, więc niestety nie stać mnie by zapewnić dzieciom takie warunki w Europie. Ja wybierając wakacje dla siebie pojechałabym do Grecji czy Hiszpanii, ale dzieciaki nie miały by żadnego fajnego aquaparku za takie pieniądze a na tym im zależy. Byłam już w Egipcie w środku lata i nie odczułam by było gorzej znieść upał niż np w Grecji, Hiszpanii czy na Malcie. Klimat w Egipcie jest suchy i inaczej się odczuwa ciepło. Takie niemiłe opinie jak Wasze i wąski zakres rozumowania jak co poniektórych tu piszących to jest właśnie typowy objaw polskiego podejścia do życia... Jak można obrażać kogoś kogo się nie zna i po jednym wpisie oceniać jakim jest rodzicem?? Odpowiedz Link Zgłoś
gizmo9_zm Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 03.12.18, 08:41 Hej my też jedziemy do tego hotelu w sierpniu z 2 dzieci. W tym roku byliśmy w Marsa hotel Royal Tulip i ku naszemu zdziwieniu dzieciom bylo zimno w 2 tygodniu wakacji. Córka nawet poprosiła abyśmy w następnym roku pojechali gdzieś gdzie będzie cieplej!!! Polecam poszukać opinii na facebook. Alibaba ma tam bardzo dużo wpisów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viki0 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 03.12.18, 22:31 Którego sierpnia lecicie ? My wylatujemy 5-tego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gizmo9_zm Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 04.12.18, 11:08 My dopiero 15 sierpnia na 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vie.tka Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 26.11.18, 00:24 Cześć, ja szukam informacji o hotelu Ali Baba Palace, a złwaszcza o prowadzonych tam przez Rainbow Figloklubach czyli zajęciach dla dzieci. Chcemy wybrać się tak na koniec czerwca lub początkiem lipca, stąd moje pytanie, od kiedy te zajęcia działają. Druga sprawa: jak wygląda plaża i zejście do morza, czy jest bezpiecznie dla dziecka 6 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
dusia165 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 04.12.18, 20:06 Byłam w Alibabie kilka razy. Mogę śmiało polecić. Poszukaj na fejsie jest grupa "Ali Baba Palace grupa Polska". Tam się wszystkiego dowiesz. I nadal można korzystac z infrastruktury Aladdina oraz z basenu, ogrodów i plaży Jasmin. Aqua super, prawie nowy, ma dopiero 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia165 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 04.12.18, 20:07 Acha, i jest nawet lodowisko :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dusia165 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 04.12.18, 20:09 A wejście do morza dla dziecka bezpieczne, plaża prawie jak na Bałtyku Odpowiedz Link Zgłoś
viki0 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 05.12.18, 18:10 Super:-) dziękuję za opinie. Do grupy właśnie dołączyła na fb jak ktoś już wcześniej polecał. Czy byłaś tam w sierpniu? Dużo Polaków? Jak wyglądają animacje dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
dusia165 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 05.12.18, 21:54 niestety w sierpniu nie byłam nigdy, zawsze październik-listopad i marzec-kwiecień, ale nawet wtedy jest dużo Polaków i są animacje dla dzieci, jakieś zabawy na plaży i mini disco. Odpowiedz Link Zgłoś
vie.tka Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 06.12.18, 00:13 Super, bardzo dziękuję za te informacje :) Zaraz dołączam do grupy na FB o której wspomniałaś. Dobrze, że plaża i zejście do wody ok, raz tego nie sprawdziłam i okazało się, że łagodnego zejścia było może 2 metry, a potem głębiny, zwłaszcza dla kilkuletniego szkraba. A jeśli chodzi o te animacje w październiku, listopadzie, marcu i kwietniu to mówisz o animacjach prowadzonych przez biuro Rainbow czy to są animacje hotelowe? Odpowiedz Link Zgłoś
dusia165 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 07.12.18, 22:13 Najładniejsza plaża jest w Jasmin ale tam niestety nie ma animacji. Animacje o których mówię to animacje hotelowe. Nigdy nie słyszałam aby animacje prowadziło biuro Rainbow, ale też nigdy z nimi nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
vie.tka Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 09.12.18, 15:49 Aaa, ok. Nie wiedziałam nawet że są animacje hotelowe, ja lecę z Rainbow a oni organizują w tym właśnie hotelu swoje własne z własnymi animatorami. I generalnie też z tego co się orientuję animacje prowadzone są raczej na terenie hotelu niż na plaży. Plaża Jasmin o której mówisz przynależy do części kompleksu Jasmine Village, zgadza się? Daleko tam jest z Ali Baby? Odpowiedz Link Zgłoś
dusia165 Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 11.12.18, 19:00 Idzie się wzdłuż plaży spacerkiem 5-7 minut po drodze mijając plażę przynależną do Aladdina. Zauważysz że to plaża innego hotelu tylko po tym że troche inne są parasole :) Odpowiedz Link Zgłoś
vie.tka Re: Hurghada - lato 2019 z dziećmi, ceny 19.12.18, 01:42 Dziękuję Ci serdecznie za informacje, już teraz strasznie cieszę się na ten wyjazd :) Nie będę na razie opowiadać mojej młodej nawet jakie atrakcje na nią czekają, bo by mi już do reszty nie dała spokoju. Tymczasem spokojnych i radosnych świąt! Odpowiedz Link Zgłoś