Dodaj do ulubionych

sklep wolnoclowy w Hurghadzie

12.08.05, 15:35
wiem ze mozna dokonac zakupow tylko w ciagu 24 h od przylotu ale czy ktos
moze mi napisac gdzie on sie dokladnie znajduje ?. Sorry wiem ze napewno to
bylo anie chce mi sie szukac przez caly dzien. Dzieki
Obserwuj wątek
    • neferett Re: sklep wolnoclowy w Hurghadzie 12.08.05, 15:54
      Zerknij na strone www.hurghada.pl , jest tam mapka z zaznaczonym sklepem ,
      najlepiej wydrukowac sobie pare sztuk.
      Tylko nie daj sie zawiezc do sklepu w ksztalcie piramidy, jest od dawna
      nieczynny, na mapce figuruje to jako " Aka center". Najlepiej podac nazwe hotelu
      przy , ktorym jest sklep i nie wierzyc w zapewnienia kierowcy , ze ten sklep
      jest zamkniety. Czasem faktycznie jest zamykany w roznych dziwnych porach ale na
      np. pol godzinki.
      • ser1966 Re: sklep wolnoclowy w Hurghadzie 12.08.05, 16:09
        Sklep znajduje się w centrum zaraz przy hotelu "sea Gull" na pięterku.
        Zakupów mozna dokonywać w ciągu 48 godzin po przylocie,jest pewne ograniczenie
        na napoje mocne - można kupić tylko trzy butelki na jeden paszport
        (skubańcuszki coś tam zapisują w paszporcie).Nieważna jest pojemność
        butelek,magiczna jest tu cyfra trzy.Te zakupy są za walutę
        wymienialna,natomiast poxniej swobodnie i do woli można sobie kupować
        ichniejsze piwo (Stella,Sakara) za funty (7 funtów za butelkę,czy tez puszkę
        0,5l),tu nie ma żadnych ograniczeń co do ilości zakupów i można kupować na
        okrągło byle tylko kasy starczyło.
        Do sklepu najlepiej się udać w godzinach wieczornych.Uwaga!,sklep jest czynny
        do 23 i ani minutki dlużej,no i jeszcze jedna sprawa,bądzcie czujni przy
        liczeniu ile co kosztuje,"pan kasjer" ma dziwną skłonność do pomyłek tudzież do
        zaokrąglania końcówek.
        Drugi sklep jest przy samym lotnisku,ale tam miałem za daleko wiec nie byłem a
        pozostałych nie znam,wiec sie nie wypowiadam.
        mam nadzieje iż moje "wypociny" pomogą troszkę i nei bedziesz usychał z
        pragnienia ;)
        Pozdrawiam,
        Andrzej
        • neferett Re: sklep wolnoclowy w Hurghadzie 12.08.05, 16:35
          No to w takim razie sa 3 sklepy , ten o ktorym pisalam jest przy Paradise Park
          Resort :)
          • Gość: maja Re: sklep wolnoclowy w Hurghadzie IP: *.toya.net.pl 12.08.05, 17:46
            ja też wiem o tym przy paradise park resort i o tym przy lotnisku. idąc do tego
            przy paradise od strony grand hotelu nie daj się zwieść pustemu polu za
            hertzem. ja za pierwszym razem zawróciłam bo wzawało mi się ze już zaszłam za
            daleko. korzystałam z planu hurghady własnie tego zamieszczonego na stronie
            www.hurghada.pl wysawałoby się że to zaraz za hertzem a tu puste pole i długo
            długo nic
            • Gość: Grzesiek Re: sklep wolnoclowy w Hurghadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 13:24
              Oceniając zawartość - ten przy "Paradise" jest najlepszy, ale najdalszy i
              najwygodniej tam busem (taxi?). Ten obok "Sea Gull" jest mały i dość ubogo
              zaopatrzony. Uwaga!!! Dla smakoszy polecam bardzo dobre a tanie łyskacze
              angielskie i szkockie produkowane dla sieci wolnocłowej w Egipcie. Kupowałem za
              każdym razem - a żyję ja i moi kumple, zaś ceny zabócze - od 7$ butelka 0,7!!!
              Pozdrawiam
              • neferett Re: sklep wolnoclowy w Hurghadzie 16.08.05, 15:09
                Najdalszy - zalezy skad . Z Sultan Beach mozna tam dojsc na pieszo :)
                • Gość: Grzesiek Re: sklep wolnoclowy w Hurghadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:07
                  Słusznie!!! Zależy od "punktu siedzenia" Ten sklep jest po prostu w drugą
                  stronę niż mój ulubiony kierunek na ElGounę i do Downtown z Sakali!!! W tamtą
                  stronę jest tzw "Nowa Hurghada" - przyznaję ze skruchą, że rzadko się tam
                  zapuszczałem poza urokliwą restaurację onazwie bodajże "Felafel"(?)
                  Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka