prok.b 10.06.07, 18:27 czy ktoś leciał do Egiptu liniami air memphis, jakie mają samoloty i jakie biura z nimi latają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: linie lotnicze air memphis 10.06.07, 18:37 en.wikipedia.org/wiki/Air_Memphis www.air-memphis.com/index.php?company_profile Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: linie lotnicze air memphis 10.06.07, 18:40 Air Memphis Europa Direktion GSA: Airep Moltke Strasse 129 50674 Köln Tel.: +49(0)221.589-1520 Fax.: +49(0)221.589-1521 Email: info@air-memphis.com Cieszę się, że mogłem pomóc osobie niepełnosprawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: linie lotnicze air memphis 10.06.07, 22:02 angelata napisała: > odradzam te linie;( jakis konkretny powod, czy nie bo nie? Odpowiedz Link Zgłoś
reniaw3 Re: linie lotnicze air memphis 11.06.07, 14:46 R,ównież stanowczo odradzam!Alfastar korzysta z usług tej firmy - niestety AirMemhis mimo że jest firmą egipską podnajmuje samoloty z linii ukraińskich, które latają pod banderą AirMemhis. Nie działające urządzenia do wyrównywania ciśnienia w kabinie pasażerskiej skutkujące potwornym bólem głowy i uszu, nieprzyjemna, wręcz arogancka i wiecznie naburmuszona obsługa to wizytówka tych linii. Leciałam z nimi niestety 4 razy(2wycieczki) i na prawdę gorąco odradzam! Od znajomych z biur podróży wiem, że wielu ludzi z różnych miast narzeka na te samoloty! Odpowiedz Link Zgłoś
dora19791 Re: linie lotnicze air memphis 11.06.07, 15:52 Lecielismy tymi liniami do Egiptu z alfa star 2 tygodnie temu i rowniez odradzam,jeli ma sie jakis wybor.My mieszkamy w Szczecinie i mamy wybor ograniczony,jesli nie chcemy daleko jechac na lotnisko,wiec jak bedzie taka potrzeba to pewnie zdecydujemy sie znow.Z innych miast lecieli innymi liniami.Mam podobne zdanie na ten temat...stare,sypiace sie samoloty z wieloma rozwalonymi siedzeniami(kapala mi na glowe woda co potegowalo tez dodatkowo moj strach przed lataniem) Odpowiedz Link Zgłoś
ameboda Re: linie lotnicze air memphis 11.06.07, 16:05 ...Leciałam aircoiro , natomiast znajomi lecieli tymi liniami z Alfastar do i z Gdańska. Podobno koszmar nie samoloty. Wszystko się trzęsło. Byli z szokowani. Odpowiedz Link Zgłoś
reniaw3 Re: linie lotnicze air memphis 12.06.07, 08:22 No i wystarczy dodać, że nie mogą te samoloty latać nad Wielką Brytanią, Irlandią oraz Francją (bezwzględny zakaz naruszania przestrzeni powietrznej tych krajów ze względu na stan techniczny samolotów). Za coś ten zakaz otrzymali :( Odpowiedz Link Zgłoś
lilka75 Re: linie lotnicze air memphis 12.06.07, 13:53 Lecialam z nimi ze szczecina do hurghady z alfastar, pozarywane siedzenia, brudno, ciasno, strasznie goraco.Pas przy fotelu mojej siostry sie nie zapinal, nikt w ogole tego nie sprawdzal a osoby siedzace w poblizu w ogole pasow nie zapiely i nawet nikt im uwagi nie zwrocil. bylo opznienie i to olbrzymie, zamiast o 13, wylecielismy o 24.obsluga mowila po ukrainsku i angielsku (ale wlasciwie byl to rosyjski angielski).W drodze powrotnej nie bylo lepiej, oczywiscie godzina wylotu byla zmieniona, zamiast o 7 rano, wylot byl 0 16, wiadomosc o tym dostalismy dopiero wieczorem w dzien poprzedzajacy wylot. Z tego co wiem to norma u tego przewoznika. NIE POLECAM!!!! Najgorsze jest to ze alfastar z tym nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: linie lotnicze air memphis 12.06.07, 14:18 Tragedia nie spodziewalismy sie takiego wraka.A mialo byc tak fajnie w koncu doczekalismy sie samolotu ze Szczecina do Hurghady.A tu taka kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
ameboda Re: linie lotnicze air memphis 12.06.07, 15:19 ...Słuchajcie ...moi znajomi mieli lecieć tymi liniami z Gdańska ( mieszkają w okolicy). Nie chcieli z Poznania bo to 300 km , więc wybrali Gdańsk.Ale co się okazało , samolot tych linii nie przyleciał wogóle. Transportowali ich autokarami do Poznania , tam miali nocleg i dopiero na drugi dzień wylecieli trzęsącą się maszyną. Impreza również z Alfy star... Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: linie lotnicze air memphis 12.06.07, 18:48 Po co powielasz nieprawdziwe i niepełne informacje??? Obostrzenia w stosunku do Air Memphis w Belgii i Francji dotyczyły obsługi cargo a nie samolotów pasażerskich w latach ubiegłych. Ponadto, aktualna tzw. "czarna lista przewoźników" jest tutaj: www.ulc.gov.pl/index_1.php?dzial=wiadomosci&plik=22_03_2006 Odpowiedz Link Zgłoś