mineyko 08.01.10, 19:56 Rany boskie, a tu jeszcze Centrum Filmowe dla p.Żydowicza. Pójdziemy z torbami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grohman Lotnisko a Referendum17stycznia IP: 91.193.160.* 08.01.10, 20:17 Hala Arena 300 mln, Camerimage 500 mln, Lotnisko, Cetrum Targowe przy Skorupki, rewitalizacja Piotrkowskiej i całego centrum , okazuje się że Łódź to najbogatsze miasto w Polsce i jedno z najbogatszych w Europie. Takie wrażenie można mieć ale tylko przed referenum17stycznia, a po tym dniu brutalna rzeczywistość przypomni łodzianom prezydenta który składał obietnicę bez pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Re: Lotnisko a Referendum17stycznia 08.01.10, 20:42 Gość portalu: Grohman napisał(a): > Hala Arena 300 mln, Camerimage 500 mln, Lotnisko, Cetrum Targowe przy > Skorupki, rewitalizacja Piotrkowskiej i całego centrum , okazuje się że Łódź > to najbogatsze miasto w Polsce i jedno z najbogatszych w Europie. Takie > wrażenie można mieć ale tylko przed referenum17stycznia, a po tym dniu > brutalna rzeczywistość przypomni łodzianom prezydenta który składał obietnicę bez pokrycia. Odpowiedź: Z prawdziwą przyjemnością informuję, że podzielam Pańskie poglądy. Tylko to powyższej listy, proszę łaskawie jeszcze troszeczkę dołożyć. A tak przy okazji: czy znalazł się w naszym mieście ktoś, oczywiście wyłączywszy Sz.Pana, kto to wszystko podliczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: Lotnisko a Referendum17stycznia IP: *.toya.net.pl 08.01.10, 20:46 Ja się staram to podliczyc i wychodzi mi grubo ponad 2 mld w ciagu 4 lat na niedochodowe inwestycje ( czytaj 7-8 chałup) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GH Re: Lotnisko a Referendum17stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 21:01 Chłopaki ale może nie pieśćcie się tak publicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: Lotnisko a Referendum17stycznia IP: *.toya.net.pl 08.01.10, 21:06 Ale ja jestem dziewczyna, to chyba można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Łodzi Re: Lotnisko a Referendum17stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 23:37 Tylko przy tych podliczeniach weźcie pod uwagę fakt, że miasto nie pokrywa w całości żadnej z tych inwestycji - część środków pochodzi z Unii, z Regionalnego Programy Operacyjnego, z Ministerstw itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: Lotnisko a Referendum17stycznia IP: *.toya.net.pl 09.01.10, 00:04 Ale już za użytkowanie trzeba będzie 100% płacić z budżetu miasta tj np FALA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Lotnisko a Referendum17stycznia IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.10, 01:07 a skąd taki pesymizm, czy to są budowle które mają być jak piramida do zwiedzania, czy może użytkowe, które ma jak lotnisko obsługiwać do 3 mln pasażerów, CFC ma ściąga do Łodzi turystów i filmowców którzy przy okazji zostawią troszkę mamony w mieście, czy też hala w której w każdym miesiącu odbywa się coś wielkiego (czekam już z utęsknieniem na Rammsteina). W zasadzie to mam wrażenie, że na forum odzywają się tylko polityczne przydupasy, aby zaimponować swoją głupotą, która tylko może zatrzyma rozwój naszego miasta. Panowie i Panie więcej wiary chyba że każdy z Was jest już tak stary, że każde reformy chce obalić. Mam też obawy co do CFC czy pieniądze z Uni zasilą znacząco budowę, ale jak widzę zaangażowanie i determinację Pana Żydowicza to jestem pewien że facet doskonale "gryzie trawę i walczy z taką determinacją, że uważam go za odpowiednią osobę do przeprowadzenia takiej ekstremalnej inwestycji". Zamiast blokować te wszystkie rozwojowe dla naszego miasta eksperymenty proszę samemu spróbować pomóc temu facetowi w zgromadzeniu środków i na pewno wyjdzie WAM politykom to na lepsze aniżeli blokada. My ludzie mimo, iż się nie odzywamy na forum (dzisiaj już nie wyrobiłem i pozwoliłem sobie na te parę słów)to i tak odpowiednio zinterpretujemy Wasze dokonania. Ja już mam dosyć tego że przez wiele lat właśnie tacy ludzie blokowali rozwój naszego miasta co spowodowało że jesteśmy wielotysięcznym zadupiem i zaściankiem Warszawy - pora to zmienić i są osoby które do tego przykładają palcem. Proszę WSZYSTKICH MALKONTENTÓW o konstruktywną i owocną pracę. Przy okazji życzę wytrwałości tym którzy walczą o Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Lotnisko a Referendum17stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 11:01 Popieram. Daleko mi do uwielbienia Kropiwnickiego i jego świty, ale jak obserwuję poczynania tych młodych "szczurów" z PO i SLD, którzy tak naprawdę maja głęboko w dup... Łódź a chcą tylko dorwać się do kasy, to myślę, że nie pójdę na referendum a w najbliższych wyborach zagłosuje na Tomaszewskiego, jeżeli będzie startował. Aktualnie poczynania PO i SLD maja na celu trafić do powiedzmy "łatwowiernych" ludzi, którym obiecali góry złota, jak zagłosują przeciwko Kropiwnickiemu a czy przypadkiem, to nie oni mówili zaraz po wyborze do rady, że Łódź stanie się drugim Paryżem w przeciągu ich kadencji i co ... gdzie ten Paryż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro www.referendumkoniec.pl IP: *.retsat1.com.pl 09.01.10, 07:54 www.referendumkoniec.pl zapraszam na stronę organizatora referendum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Lotnisko a Referendum17stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 10:46 no jasne, przecież zamiast prorowojowych inwestycji można dziś więcej przejeść; przecież potrzeba jedzenia jest niespożyta, a potrzeba przewidywania jest tylko zachcianką władz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajatura Re: Budowa docelowego terminalu rozpoczęta IP: *.147.16.154.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.10, 20:55 Ty już jesteś torba i wyp... byle daleko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kempa "Akt erekcyjny" - jak to ładnie brzmi... :) IP: 91.193.160.* 08.01.10, 23:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bamshe komentujacym pracownikom UM dziekujemy juz... IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.01.10, 02:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Budowa docelowego terminalu na Lublinku rozpoczęta IP: 188.33.24.* 09.01.10, 01:29 ... I przylecą turyści żeby zobaczyć to czego u nich nie ma: www.youtube.com/watch?v=9WubADnBh_w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Budowa docelowego terminalu na Lublinku rozpo IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.10, 14:32 W Londynie widziałem gorsze miejsca. Jesteś głupi, co widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Budowa docelowego terminalu na Lublinku rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 10:41 no proszę, dowiedzieliśmy się kto jest autorem projektu! niezwykłe! Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl To jest to! 09.01.10, 12:06 Ta budowa jest priorytetowa dla miasta. To łódzka duma i tą budowę POWINIEN popierać każdy Łodzianin! Na wszystko możne zabraknąć pieniędzy, nawet na Camerimage(hehe), ale na terminal NIGDY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotniskowy DlaczegoT3 nie ma rekawow do samolotow?? IP: *.hlrn.qwest.net 09.01.10, 18:52 DlaczegoT3 nie ma rekawow do samolotow?? Trzeba budowac na Przyszlosc a nie na dzisiaj. Terminale we Wroclawiu i Rzeszowie beda mialy rekawy ale dlaczego nie W LOdzi???? Odpowiedz Link Zgłoś