Dodaj do ulubionych

Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro...

IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 08:13
Dzięki Bogu, właśnie montują monitoring. Jeśli ktoś jest, nawet tylko czasem, pasażerem MPK, to doskonale wie, jak się zachowują 'dżentelmeni', sprawdzający bilety w tramwajach i autobusach. Naiwnie liczę, że ten pozew zbiorowy się ziści.
Obserwuj wątek
    • prawdziwy_grunwald Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... 05.08.11, 08:14
      "Pani Justyna opowiada, że poprosiła ich, żeby wysiedli z nią na najbliższym przystanku i tam spisywali. Jak tłumaczy - nie chciała spóźnić się do pracy.
      - Wtedy jeden z kontrolerów stwierdził, że nie ma mowy, złapał mnie za ramię i rękę, odpowiadając, że spisuje w tramwaju - relacjonuje pani Justyna."

Zaraz, zaraz, przecież to gapowicze nagminnie piszą na forach, że kontroler ma prawo nałożyć karę tylko w pojeździe, bo poza nim nie jest już w pracy. No więc kontroler dostosował się do waszej interpretacji. Dokładnie tak jak chcieliście.
      • Gość: PsssSs Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 16:26
        Szkoda, ze NIE DO PRZEPISOW, ktore wyraznie zezwalaja na dokladnie taka sytuacje jakiej domagala sie kobieta.

Ale kontrolerzy sa ponad prawem jak wiemy.
      • Gość: karawa Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: 87.112.214.* 07.08.11, 00:27
        Skoro poza pojazdem nie byl w pracy to czemu wykrecal jej rece i dociskal do barierki poza pojazdem, ty debilu?
    • pralat_na_wrotkach Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 05.08.11, 08:16
      Ta, spróbuj potem dotrzeć do takiego nagrania z monitoringu. Jak już nawet uda im się w MPK ustalić, gdzie w ogóle takie nagrania są i kto się tym zajmuje to się nagle okaże, że akurat ta kamera była nieczynna, albo twardy dysk wpadł komuś do kociej kuwety.
      • airpressure Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 05.08.11, 09:56
        Twoje teorie spiskowe mozesz sobie wsadzic gdzie, gdyz MPK samo nie kontroluje biletow.
        Robia to za nie firmy zewnetrzne, ktorym MPK udziela pozwolenia.
        • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.11, 14:36
          Po pierwsze firmy kontrolerskie wybiera nie MPK, tylko ZDiT. Po drugie MPK jest jedną z tych firm, a po trzecie, to nie teorie spiskowe tylko świadomość bałaganu, jaki panuje w tej firmie. Mój znajomy został pobity w wyposażonej w monitoring pesie i mimo, iż od razu zgłosił się do MPK z prośbą o zabezpieczenie zapisu na potrzeby policji, to zapis się skasował (przechowywany jest przez 5 dni), bo nikt nie był w stanie ustalić gdzie jest on przechowywany.
      • Gość: sadf Justyna = złodziejka! IP: *.cable.net-inotel.pl 06.08.11, 20:18
        Szkoda, że pałą od Policji nie dostała, od razu gapowicze by się nauczyli jeździć uczciwie, a nie okradać innych ludzi.
        • Gość: Adi Re: Justyna = złodziejka! IP: *.toya.net.pl 07.08.11, 01:07
          Twoja wypowiedź sugeruje, że należysz do grupy latającej w dresach i szukających rozrywki w postaci komu by tu ....
          Po pierwsze, jeśli używał przemocy poza pojazdem nie miał do tego prawa.
          Po drugie, w pojeździe może zablokować wyjście ale nie szarpać.
          Szarpiąc narusza nietykalność osobistą, a to jest karalne.
          Po trzecie proponuję napisać odwołanie z opisaniem sytuacji i zanieść je do MPK, chyba że z innej firmy był kontroler to do ZDiT-u.
          Ja miałem nie przyjemność spotkania kanarów w nocnym. Umówili sobie akcję z policjantami.
          Przegięciem było jak policjant wyjął przy mnie zmięty mandat kogoś tam i spytał czy by się nie dało go anulować. Na co się zgodził kontroler i jeszcze "grzecznościowo"wymienili nr.telefonów... Takie akcje tylko u Nas...
          • Gość: magik Re: Justyna = złodziejka! IP: *.retsat1.com.pl 07.08.11, 12:04
            > Po trzecie proponuję napisać odwołanie z opisaniem sytuacji i zanieść je do MPK
            > , chyba że z innej firmy był kontroler to do ZDiT-u.

Dlaczego do MPK???
            To tak jakbyś skarżył się Kowalskiemu, że Kowalski ciebie pobił.
            Nadzór sprawuje ZDiT zarówno nad MPK jaki i innymi firmami kontrolującymi.

To samo tyczy się skarg na spóźniony tramwaj/autobus. Skargę pisze się ZAWSZE do ZDiT!!!
        • Gość: KIEPSKI Re: Justyna = złodziejka! IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 07.08.11, 12:16
          tobie chyba za to jełopie ktoś walnął pałą w dekiel bo coś przygłupawy z lekka jesteś
        • Gość: STOPPPPPPPPPPPPPPP Re: Justyna = złodziejka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 16:07
          Sadf sam jesteś złodziejem jeżeli kogoś nazywasz złodziejką złodziejem tyle mojego
        • tajemnicapanstwowa Re: Justyna = złodziejka! 07.08.11, 16:21
          nie wiem jak w Lodzi, ale w Szczecinie na kazdym przystanku sa podane czasy przejazdu z uwzglednieniem cyklu swiatel wiec mozna latwo obliczyc jaki bilet potrzebujemy, gdy jest opoznienie (a zdarza sie to czesto) kontroler powinien zglosic sie do prowadzacego pojazd i sprawdzic czy ma ono rzeczywiscie miejsce.
          jest to o tyle problematyczne, ze w Szczecinie nie ma nadrukowanego przystanku na ktorym sie wsiadalo (a przydalo by sie to) i kontroler nie ma podstawy by wierzyc gdzie sie wsiadlo i czy czas przejazdu nie zostal naciagniety. jezeli nie zapyta kierowcy (rzadko to robia, choc maja taki obowiazek) to wypisuja mandat a Ty masz prawo sie odwolac.

czesto odwolania sa uwzgledniane przez korki, bo przedsiebiorstwa autobusowe maja komputery gdzie maja zapisane na ktorym przystanku i o ktorej godzinie zostaly otwarte i zamkniete drzwi. dzieki temu sa rozpatrywane odwolania, bo widac czarno na bialy, gdzie potencjalnie wsiadl delikwent (pokrywanie sie czasu odjazdu z czasem skasowania) oraz godzina, ktora byla gdy kontrolerzy wsiedli do autobusu na danym przystanku. trwa to jednak troche...
    • Gość: ja Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 08:17
      Kurde, czekam aż mnie jakiś wykręci rękę :)

Ale żaden nie chce jak na razie:)
    • Gość: no_pis_no_cry Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.4web.pl 05.08.11, 08:20
      Jakbym zobaczył taką akcję w wykonaniu kanara, mógłby być pewien, że bym go skutecznie powstrzymał i zeznawał przeciwko niemu. Dziad wstrętny, śmierdzący menel.
    • Gość: LordHexx Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 08:28
      Przepisy taryfowe - Łódź
      § 2.
      6. Wniesiona opłata, za wyjątkiem biletu jednoprzejazdowego, uprawnia do przesiadania się do dowolnie wybranego przez pasażera pojazdu komunikacji miejskiej, w ramach opłaconego przedziału czasowego. Czas przeznaczony na przesiadanie wlicza się do czasu podróży. Okres ważności biletu przedłuża się odpowiednio, o stwierdzony podczas kontroli wydłużony czas podróży, spowodowany opóźnieniem się pojazdu, w stosunku do obowiązującego rozkładu jazdy. W przypadku biletu jednoprzejazdowego, opłata za przejazd obowiązuje wyłącznie w pojeździe, w którym bilet został skasowany, do zakończenia kursu tego pojazdu. Do kontroli należy zachować wszystkie bilety od czasu rozpoczęcia podróży.

Jeśli tramwaj uległ opóźnieniu (powyżej 4 minut) kontorler powinien doliczyć czas opóżnienia do biletu. Nawet w przypadku wystawienia mandatu, prosze odwołać sie od niego pisemnie dołączając do niego bilet i uzasadnienie, z doświadczenia wiem, że są one rozpatrywane pozytywnie.

Niestety skargi na kontrolerów przetrzymujących ludzi w środkach transportu są ignorowane, a takie sytuacje zdażaja się nagminnie.
      • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.11, 13:33
        > Jeśli tramwaj uległ opóźnieniu (powyżej 4 minut)

Niezależnie od liczby minut.
      • Gość: Ella Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 13:52
        A zdarzyło się komuś ,że kontrolerzy wzięli pod uwagę opóźnienie tramwaju,czy autobusu podczas sprawdzania biletów?? Raczej wątpię.I ciekawe dlaczego tak ostro ( z wykręcaniem rąk i aroganckim zachowaniem) nie traktują młodych,wysportowanych mężczyzn? Ale to raczej pytanie retoryczne....
        • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.11, 16:48
          > Raczej wątpię.

A na jakiej podstawie?
        • asmok6 Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 10.08.11, 00:06
          Gość portalu: Ella napisał(a):

> A zdarzyło się komuś ,że kontrolerzy wzięli pod uwagę opóźnienie tramwaju,czy a
          > utobusu podczas sprawdzania biletów?? Raczej wątpię.

Mi się zdarzyło. Ale tylko dlatego że zrobiłem się agresywny (werbalnie) i sam próbowałem zadzwonić na policję. Przestraszyli się i dali spokój.
    • Gość: urzendnik Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.pkn.pl 05.08.11, 08:40
      Kochani, ta kobita złamała prawo, oszukiwała czyli okradała! Nie rozumiem obrony tej kobiety. Wszyscy chcemy czuć się bezpiecznie i nie oszukiwani. Chcemy bronić swoich rodzin, swoich dobytków i swoich firm - bronić przed oszustami. Wiemy jak wygląda codzienność w komunikacji miejskiej - jedni płacą bo uważają że jak korzystam no to trzeba zapłacić. A są tacy, którzy się śmieją z "frajerów" że płacą a potem płaczą, wołają o pomoc i nazywają bandytami tych, którzy próbują wyegzekwować stosowanie opłat. No tak jest i nic tego nie zmieni. Trafiają sie oszuści jak ta Pani Justyna. Mnie dziwił zawsze fakt, że kontroler nie miał prawa zatrzymać oszusta do czasu przybycia policji - to był bezsens, i kto był bardziej bezczelny to wysiał i uciekł bez podania swoich danych. Brawo dla kontrolerów że nie dali się "zakrzyczeć" przez oszustkę tylko powinni jednak byc równie stanowczy w stosunku do młodych, agresywnych dresików.
      • Gość: gosc Barbi łamie prawo,Kropa łamał prawo,Tomaseski też IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.11, 09:02

i patrz- kurde ,nikt ich nie szarpie i nie napiętnuje w gazetach
      • Gość: fun_tastik Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 09:17
        Nie jest oszustką! Nikt nie będzie zgadywał czy dojedzie do pracy, tak jak w rozkładzie w 15 minut ,cz będzie jechał 40(bo korki ,bo awaria ,bo zawsze jakiś problem).Skasowała bilet a przewoźnik nie wywiązał się ze swojego obowiązku dowiezienia jej na czas a ona się wywiązała ,bo skasowała bilet.
        Sprawę rozwiąże darmowa komunikacja buhahahahaha.
        • Gość: rttye Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.11, 10:57
          liczy się czas z rozkładu - tylko i wyłącznie. nie rób zamętu.
          • tajemnicapanstwowa Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 07.08.11, 16:24
            skoro bylo opoznienie to chyba logiczne, ze czas rozkladu zostal przekroczony...
      • Gość: Seba Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 05.08.11, 19:17
        rąbnij się w ten pusty zakuty łeb urzędasie pierdzistołku!!!!!!!
        • Gość: urzendnik Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.pkn.pl 09.08.11, 08:51
          naucz się czytać poprawnie, a jesli masz kłopoty ze zrozumieniem poproś kogoś starszego o wyjaśnienie
      • Gość: KIEPSKI Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 07.08.11, 12:14
        debil ?
    • Gość: pasażer z przypadk Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.uml.lodz.pl 05.08.11, 08:54
      "MPK: - Zgodnie z nowym prawem kontroler może zatrzymać gapowicza"

- To znaczy, że kontroler bez żadnego przeszkolenia i znajomości procedur ma takie prawa jak policja kryminalna, bo nawet nie musi chodzić w mundurze, nie musi przestrzegać procedury zatrzymania, jaką stosusje policja, nie zna zakresu swoich uprawnień w jaki sposób może to uczynić a w jaki nie - widać nawet może użyć przymusu bezpośredniego, nie podlega weryfikacji przy naborze, w tym weryfikacji zdrowia psychicznego, nie jest do tego szkolony i sprawdzany czy był karany. Zatem bandyta nieuk może zastepować policję - no gratulacje, staczamy się w otchłań. Otchłań nie je nie pije i nie daje mleka, co robi otchłań ? Otchłań czeka. A ja pytam, co w przypadku gdy bezpodstawnie nękany pasażer broniąc się przed przemocą zrobi kanarowi krzywdę w obronie własnej, np. złamie mu rękę, nos, urwie ucho, rozgniecie pryszcza, albo naderwie kieszonkę w dzincach, co wtedy ? Jesli np. okradziony ostatnio z legitymacji rencista wybiłby zęby kontrolerowi wyrywając się z uchwytu, czy będzie odpowiadał za napaść na funkcjonariusza publicznego, czy kanar to funkcjonariusz publiczny i jest pod tym kątem weryfikowany w naborze ? Czy my żyjemy w Syrii lub Iranie, czy w UE ?
      Myślę, że czas aby rzecznik odpowiadał za swoje słowa, bo prawda niepełna nie jest prawdą. A jesli to prawda czas na emigrację - i w tym przypadku chyba można prosić o azyl polityczny w krajach demokratycznych. Ta firma zmierza do samounicetwienia, bo te incydenty są nagminne i napewno pasażerów będzie coraz mniej, a już ich prawie nie ma poza bezdomnymi. Gdy rozum śpi głupota grasuje. Nie daję tej firmie więcej niż dwa lata do upadku
      • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.11, 16:49
        > - To znaczy, że kontroler bez żadnego przeszkolenia i znajomości procedur ma ta
        > kie prawa jak policja kryminalna,

Nie znaczy.
      • berta-death Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 05.08.11, 17:10
        > - To znaczy, że kontroler bez żadnego przeszkolenia i znajomości procedur ma ta
        > kie prawa jak policja kryminalna,

Nie ma. Zatrzymanie może polegać jedynie na tym, że na wniosek kontrolera kierowca nie otwiera drzwi. I albo gapowicz daje dokumenty do spisania dobrowolnie, albo wzywana jest policja. Nawet jak samo spisanie dokonywane jest na przystanku, to kontroler ma już wcześniej dokument tożsamości gapowicza, więc jak ten ucieknie to i tak MPK ma jego dane. Natomiast na pewno nie ma prawa nikomu wykręcać rąk ani nikogo trzymać siłą. Wcześniej, zanim te przepisy weszły w życie, nie było takiej opcji, żeby kierowca nie otworzył drzwi i nie wypuścił gapowiczów do czasu wylegitymowania ich albo przyjazdu policji.
        • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.11, 18:23
          > Zatrzymanie może polegać jedynie na tym, że na wniosek kontrolera kiero
          > wca nie otwiera drzwi.

Skąd taka informacja?
          • berta-death Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 06.08.11, 02:01
            Niedawno był jakiś artykuł na ten temat. Tylko nie wiem czy w gazecie czy jakimś innym portalu. Kontroler nie może naruszać niczyjej nietykalności cielesnej. To nie policjant ani strażnik miejski.
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 06.08.11, 08:52
              Prawo troche się zmieniło (kilka miesięcy temu) - Teraz kontroler może ująć gapowicza, jeśli ten nie ma biletu, albo nie chce się wylegitymować (wcześniej musiałby być to 3 mandat i to taki, którego zapadalność zapadła, a przecież tego kontroler nie mógł wiedzieć, że tak wyglądająca osoba ma juz 2 niezapłacone mandaty).
            • Gość: Kierownik zmiany Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 14:26
              > Niedawno był jakiś artykuł na ten temat. Tylko nie wiem czy w gazecie czy jakim
              > ś innym portalu.

Taktak. Sąsiadka mówiła, że sprzedawca na rynku czytał w bardzo szanowanym periodyku. Nie wiesz, to nie pisz.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 21:28
          > Nawet jak samo spisanie dokonywane jest na przystanku,
          > to kontroler ma już wcześniej dokument tożsamości gapowicza,

Czyli łamie art 33 i naraża się na restrykcje zapisane w artykule 55 ustawy o ewidencji ludności i dowodach osobistych. Jak dla mnie trochę ryzykowne...
          • berta-death Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 06.08.11, 02:06
            Nie musi mieć dowodu w ręku. Wystarczy, że odczyta imię i nazwisko, żeby zapamiętać kto mu zwiał. A jak ktoś nie chce zamachać dowodem, to wtedy kontroler ma prawo zatrzymać pojazd i wezwać policję. Tylko, że w praktyce by go reszta pasażerów zlinczowała za to. Nikt nie będzie sterczał w autobusie czekając na policję, jak mu się śpieszy.
    • Gość: ar Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 08:59
      gdzie można zgłosić skargę na kontrolera za _zaniechanie_ spisania gapowicza? dlaczego kontrolerzy szarpią się z kobietami a z daleka omijają smiejących im się w twarz dresików i kieszonkowców? (pytanie retoryczne...)
    • Gość: panna lodzia Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 09:01
      W POJAZDACH MPK JEST BRUDNO
      • Gość: szary obywatel Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.148.rev.vline.pl 05.08.11, 17:16
        Gość portalu: panna lodzia napisał(a):

> W POJAZDACH MPK JEST BRUDNO

dlatego trzeba bezwzględnie kasować bilety i napiętnować gapowiczów, żeby większe przychody ze sprzedaży biletów mogły przełożyć się na czystość w pojazdach MPK ;)
        • Gość: ed Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.finemedia.pl 06.08.11, 19:12
          chyba tylko bogaty prezes mpk w to wierzy
      • Gość: hhh Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: 80.48.128.* 06.08.11, 17:16
        to dupa nie kraj
    • luket82 Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... 05.08.11, 09:20
      Zachowanie choć niegodne faceta to w tym przypadku uzasadnione. Nie zamierzam płacić za tych szybkich, którzy w 10 minut chcą zrobić 14. Na cwaniaków niestety tylko tak trzeba reagować.
      • Gość: rek Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.08.11, 15:22
        Nie cwaniaczkuj kretynie i przeczytaj artykuł ze zrozumieniem.
    • Gość: LordHexx Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 09:53
      Przepisy taryfowe - Łódź
      § 2.
      6. Wniesiona opłata, za wyjątkiem biletu jednoprzejazdowego, uprawnia do przesiadania się do dowolnie wybranego przez pasażera pojazdu komunikacji miejskiej, w ramach opłaconego przedziału czasowego. Czas przeznaczony na przesiadanie wlicza się do czasu podróży. Okres ważności biletu przedłuża się odpowiednio, o stwierdzony podczas kontroli wydłużony czas podróży, spowodowany opóźnieniem się pojazdu, w stosunku do obowiązującego rozkładu jazdy. W przypadku biletu jednoprzejazdowego, opłata za przejazd obowiązuje wyłącznie w pojeździe, w którym bilet został skasowany, do zakończenia kursu tego pojazdu. Do kontroli należy zachować wszystkie bilety od czasu rozpoczęcia podróży.

Jeśli tramwaj uległ opóźnieniu (powyżej 4 minut) kontorler powinien doliczyć czas opóżnienia do biletu. Nawet w przypadku wystawienia mandatu, prosze odwołać sie od niego pisemnie dołączając do niego bilet i uzasadnienie, z doświadczenia wiem, że są one rozpatrywane pozytywnie.

Niestety skargi na kontrolerów przetrzymujących ludzi w środkach transportu są ignorowane, a takie sytuacje zdażaja się nagminnie.
    • Gość: pasażer Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 10:15
      nie lubię gapiów bo pośrednio to mnie okradają, prawdą jest natomiast to ,że w przewidywanym przez mpk czasie nie można dojechać
      • kuba_bed Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 05.08.11, 11:00
        No jak ma się taką politykę transportową jak Łódź to niestety czasy przejazdów są tak długie i często kompletnie nierealne, bo daną trasę można byłoby pokonać spokojnie 5-10 minut szybciej, a to różnica. Od kilku dobrych lat czasy przejazdów się jedynie wydłuża, niestety...
        • Gość: misio Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 11:26
          A co mają skracać czasy przejazdu?
          • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.11, 16:51
            > A co mają skracać czasy przejazdu?

Owszem.
      • Gość: jh Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.finemedia.pl 06.08.11, 14:24
        mpk cie tak naprawde okrada a ty ulegasz masowej propagandzie:)
    • Gość: Misio Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 11:33
      Wyjściem byłoby zrobienie biletów na przejazd , a nie czasowych . I gdzie te korki bo specjalnie w wakacje to nie widzę żeby jakieś korki były.Liczyła że jej się uda te pare minut przejechać i tyle. Na pewnych liniach to powinni konduktorów zatrudnić.
      • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.11, 16:51
        > Wyjściem byłoby zrobienie biletów na przejazd , a nie czasowych .

Tak. idealne rozwiązanie w systemie przesiadkowym. I skarbnik miasta też się ucieszy.
    • Gość: gość sami kryminaliści i prostytutki IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 13:21
      po mordach widać kim są kanary ,zapijaczone mordy element kryminogenny .
    • Gość: . Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.11, 13:32
      > Niestety, przeterminował mi się o kilka minut, bo były korki - opowiada.

Przypominam, że jeśli pojazd jest spóźniony, NIEZALEŻNIE OD PRZYCZYNY, to o czas spóźnienia wydłuża się okres ważności biletu.

§ 2.(...)
      6. Wniesiona opłata, za wyjątkiem biletu jednoprzejazdowego, uprawnia do przesiadania się do dowolnie wybranego przez pasażera pojazdu komunikacji miejskiej, w ramach opłaconego przedziału czasowego. Czas przeznaczony na przesiadanie wlicza się do czasu podróży. Okres ważności biletu przedłuża się odpowiednio, o stwierdzony podczas kontroli wydłużony czas podróży, spowodowany opóźnieniem się pojazdu, w stosunku do obowiązującego rozkładu jazdy.

Zamiast się awanturować trzeba poinformować kontrolera o fakcie spóźnienia. Jeśli kontroler nie przyjmuje tego do wiadomości i odmawia weryfikacji np. w rozkładzie jazdy lub u motorniczego, to jest to z jego strony próba wyłudzenia pieniędzy i jako taka jest karalna. Oczywiście może być też tak, że Pani się głupio tłumaczy, a tramwaj wcale nie był spóźniony (lub był spóźniony mniej niż by pani odpowiadało) - nie wiem, nie byłem, nie widziałem.
      • Gość: beza Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.11, 14:17
        Barany z wybiórczej od dawna już nie ma sądów grodzkich a wy swoje
    • zolwik123-to-ja Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... 05.08.11, 14:18
      Od 24 lat jeżdżę na gapę :) i znam swoje prawa, ale nie wszyscy gapowicze o nich wiedzą, bo normalne, gdyby o tym mówili, to nikt by nie płacił za przejazd. Nigdy nie stosuje wykrętów: bo to, tamto, sramto - zawsze, gdy są kanary i proszą (co ja mówię - rządają) o bilet, to podaję dowód i niech mnie spisują. Moim prawem jest po pierwsze: jeśli podaję dokument do spisania, a mam akurat wysiąść, to kanar bez gadania wysiada ze mną i kończy pisanie na przystanku. Po drugie wystawiony mandat zastępuje bilet i jest ważny do końca dnia, nie zależnie czy jadę autobusem czy tramwajem i na jakiej lini. Po trzecie, jeśli kontroler używa przemocy czy mnie obraża przy zastosowaniu pkt 1, to mam prawo złożyć na niego skargę, bo nie dyskutując z nim okazałam dokument do spisania, a to on źle się w stosunku do mnie zachował - i tu, to ja wzywam na niego policję, a nie odwrotnie. Co do mandatów - nigdy nawet jednego nie zapłaciłam, a natomiast parę mi umożyli bez mojego udziału w tym. Ale poza tym i tak mam szczęście do jazdy w tramwajach czy autobusach, gdzie rzadko kiedy wsiada kanar :) ,a kiedy już wsiądzie, to zanim do mnie dojdzie, to ja już zdąze akurat wysiąść :)
      • Gość: łódzka gnida Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 14:40
        I mam nadzieję, że w końcu doczekasz się wpie... za swoje naganne postępowanie, zadufanie i bezczelność.
      • Gość: v Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 15:06
        Polska to jest naprawdę kraj trzeciego świata. Ludzie publicznie przyznają się do popełniania wykroczeń, niepłacenia mandatów i oczekują w zamian poklasku i akceptacji. zolwik123-to-ja, powinieneś spodziewać się pukania do drzwi o szóstej rano, jesteś zwykłym złodziejem.
        • zolwik123-to-ja Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 06.08.11, 19:31
          Polska to jest naprawdę kraj trzeciego świata. Ludzie publicznie przyznają się
          > do popełniania wykroczeń, niepłacenia mandatów i oczekują w zamian poklasku i a
          > kceptacji. zolwik123-to-ja, powinieneś spodziewać się pukania do drzwi o szóste
          > j rano, jesteś zwykłym złodziejem.<
          Nie grozi mi to. A tak poza tym większymi złodziejami jest nasz rząd, a ja to jestem kropla w morzu. I jeszcze, a kto Wam karze kasować bilet??? Zazdrościcie, że inni potrafią myśleć? Za co mam płacić? - za śmierdzącą komunikację miejską, za stanie na przystanku 30 - 50min czy za chamskie zachowanie przewoźników z kanarami włącznie. Zanim zaczniecie Ty i każdy inny kogoś wyzywać od złodziei, to najpierw zastanów się czy też nie masz czegoś na sumieniu.
          • Gość: Tomasz Judym Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.11, 19:54
            > A tak poza tym większymi złodziejami jest nasz rząd,

Większymi. Czyli jednak przyznajesz się do tego, że jesteś złodziejem, tylko mniejszym.

> a ja to jestem kropla w morzu.

Tak. W morzu głupoty.

> I jeszcze, a kto Wam karze kasować bilet???

Karze to się tych, którzy nie płacą.

> Zazdrościcie, że inni potrafią myśleć?

No rzeczywiście - Tobie jest czego zazdrościć. Od kulejącej ortografii począwszy, przez złodziejstwo, a na wykolejonym światopoglądzie skończywszy.

Za co mam płacić? - za śmierdzącą komunikację miejską
            > , za stanie na przystanku 30 - 50min czy za chamskie zachowanie przewoźników z
            > kanarami włącznie.

Nie podoba się - nie korzystaj. Jak bułki w sklepie są niesmaczne, to też je kradniesz?

> Zanim zaczniecie Ty i każdy inny kogoś wyzywać od złodziei,

To nie jest wyzywanie, tylko nazywanie sprawy po imieniu

> to najpierw zastanów się czy też nie masz czegoś na sumieniu.

Zastanowiłem się - nie mam. Masz coś jeszcze do dodania?
      • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.11, 16:53
        > Od 24 lat jeżdżę na gapę

I jesteś zwykłym złodziejem.
        • Gość: mrs. J Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.finemedia.pl 06.08.11, 14:29
          A co lepiej być złodziejem w białych rękawiczkach jak MPK?
          MPK zatrudnia menelów, zbirów i kierowców morderców! za co mam płacić? pomysł zanim wydasz osad
          • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.11, 14:39
            > MPK zatrudnia menelów, zbirów i kierowców morderców!

Na to jest już tylko jedna rada - zgłoś się do leczenia.

> pomysł zanim wydasz osad

Wolałbym, abyś robił to za siebie, albo prosił o to rodzinę. Nie mogę myśleć za każdego, kto tylko jest podpięty do internetu.
          • tajemnicapanstwowa Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 07.08.11, 16:28
            nie jest twoim problemem, kogo zatrudniaja.

korzystasz z uslug tej firmy - masz zaplacic za przejazd. i nic Tobie do tego czy kierowca jest szwagier prezesa, czy kapus na dorobku...

skoro nie placisz to jestes zwyklym zlodziejem, a wiec przestepca...
      • Gość: leon Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 06.08.11, 07:57
        ZŁODZIEJEM jesteś.
      • Gość: rrfe i tak żeby inni słyszeli robić kanarom wykład IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.11, 10:14
        dlaczego pracują na wynagrodzenie oszustów magistrackich i radnych .
        Niektórzy bardziej kumaci zaczynają wtedy myśleć, ale to rzadkość
      • Gość: njmkjlj Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.finemedia.pl 06.08.11, 14:22
        ja tez tak robię punkt po punkcie:) a ciemna masa się boi jakichś meneli prostaków
        • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.11, 14:40
          > a ciemna masa się boi jakichś meneli prostaków

Trafił swój na swego.
      • sverir Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont 06.08.11, 19:59
        > Co do mandatów - nigdy nawet jednego nie zapłaciłam

Czyli seryjnie popełniasz wykroczenia i dobrze Ci z tym. Zastanawiam się w jaki sposób godzisz to ze znajomością swoich praw? Co jest kryterium podziału, które przepisy należy stosować, a które można olać?
        • Gość: pasaer2 Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.finemedia.pl 06.08.11, 22:14
          zapytaj o to zarzad mpk , ktory sie miga od przepisow na wszystkie sposoby:)
          • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.11, 23:32
            A konkretnie to na jakie sposoby miga się od jakich przepisów? I co ma zarząd MPK do biletów na łódzkie tramwaje i autobusy?
      • Gość: malek Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.xdsl.centertel.pl 07.08.11, 10:09
        chwalisz się tym, złodzieju?? od 24 lat jesteś zwykłym złodziejem i jesteś z tego dumny?. Mam nadzieję, że policja się tym zainteresuje, jeśli czyta czasem posty na forum...
    • Gość: Krzysiek Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 16:19
      Nie dość, że złamała prawo, to jeszcze nie chce zapłacić mandatu. Pod sąd takich ludzi!!!!!!
      • Gość: bibi Kogo zatrudniają firmy kontrolerskie... IP: *.117.116.57.smj.net.pl 05.08.11, 19:19
        Zatrudniają w zdecydowanej większości ludzi gorszego pułapu, którzy, jak ktoś tu wcześniej już zauważył, nie mają przeszkolenia ani badań psychologicznych a próbują działać jak policja. Swoją drogą jako pasażer należy się pilnować i nie "przegapić" limitu czasu.
    • Gość: XXX Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 19:17
      Słuchajcie debile- czy miała bilet czy nie to kanar NIE MIAŁ PRAWA NAWET JEJ DOTKNĄĆ, jasne?????? Chcielibyście żeby Waszą córkę matkę siostrę żonę czy kochankę łapał - obojętnie czy za rekę czy za tyłek- bo i do tego dojdzie a on sie wytłumaczy że mu uciekała i tylko tyłek był pod reką -jakiś zapijaczony śmierdzący menel robiący za kanara??? Tak?? To gratuluję, niech wasze kobiety od Was uciekają bo przyjda któregoś dnia do domu z wybitymi zębami i podartą na biuście bluzką bo z winy MPK minie im czas na bilecie a zawszona menda będzie je "usiłowała zatrzymac".... Gdyby mnie się to zdarzyło - mój facet by połamał kregosłup takiej mendzie a nie krzycza ze jestem złodziejką . NIKT NIE MA PRAWA NARUSZYĆ MOJEJ PRZESTRZENI OSOBISTEJ I MNIE DOTYKAĆ - JASNE KANARY???????
      • Gość: SF Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.net-serwis.pl 06.08.11, 14:03
        Oczywiście, że nie ma prawa cię dotknąć, niezależnie od tego co sobie MPK napisze w regulaminie. Jeśli dotyka, to od razu gazem po oczach - w obronie własnej.
      • Gość: Tomasz Judym Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.11, 14:56
        > Słuchajcie debile- czy miała bilet czy nie to kanar NIE MIAŁ PRAWA NAWET JEJ DO
        > TKNĄĆ, jasne??????

Może i jasne, ale niezgodne z prawdą niezależnie od tego ile prostactwa wlejesz w swoją wypowiedź.

> Chcielibyście żeby Waszą córkę matkę siostrę żonę czy kochankę łapał - obojętnie czy za rekę czy za tyłek-

Nie chcielibyśmy i dlatego nasze matki, żony, córki i kochanki płacą za bilety, a nie okradają miasto.

> To gratuluję, niech wasze kobiety od Was uciekają bo przyjda któregoś dnia do domu z wybitymi zębami

Dużo większa szansa, że zęby to Ci wybije w przypływie emocji ten Twój gach o inteligencji pasztetówki.

> i podartą na biuście bluzką

Buahahaha. Chciałabyś mitomanko.

> bo z winy MPK minie im czas na bilecie a zawszona menda będzie je "usiłowała zatrzymac"....

Wystarczy okazać dokument do spisania, a jeśli przeterminowany bilet wynika ze spóźnienia - powiedzieć to kontrolerowi.

> Gdyby mnie się to zdarzyło - mój facet by połamał kregosłup takiej mendzie

Wow. Pogratulować. Musicie stanowić udany związek - złodziejka i bandyta, pozazdrościć. A potem się dziwić, że o Łodzi słychać tylko w kontekście dzieci w beczkach, jak po mieście łażą takie twory ze sterydami zamiast mózgu i rajfury, którym się wydaje, że są ponad prawem bo ich facet nażarł się odżywek.

> zapijaczony śmierdzący menel robiący za kanara???

Menelem to jesteś Ty z Tym swoim pożal się Boże "facetem".
    • Gość: Łodziak adad IP: *.smrw.lodz.pl 05.08.11, 19:44
      Trzeba takiemu kanarowi liscia sprzedac i go opluc. Potem dodac: Znam swoje prawa, wiec sie odp***********... A jak sie ma bilet to przed wysiadaniem takowy wepchnac do geby. Niech sie nacieszy, ze robi za kasownik;p
      • Gość: . Re: adad IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.11, 15:00
        > Trzeba takiemu kanarowi liscia sprzedac i go opluc.

Tak. To jest właśnie najlepszy sposób rozwiązywania wszelkich problemów - opluć, osikać, osmarkać. Moje gratulacje.
        • Gość: lok Re: adad IP: *.finemedia.pl 06.08.11, 19:19
          ile ci płaci mpk za spamowanie , ja tez chce taka prace :) jak na razie to tylko kierowcow szukaja do pracy , no , ale ja nie jestem morderca , wiec ...?
          • Gość: Tomasz Judym Re: adad IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.11, 19:49
            > ile ci płaci mpk za spamowanie , ja tez chce taka prace :)

No właśnie wyglądasz na takiego, co to nie jest w stanie znaleźć sobie pracy.

> no , ale ja nie jestem morderca

Tylko półgłówkiem.
            • Gość: kjkj Re: adad IP: *.finemedia.pl 06.08.11, 20:24
              nigdy nie kasuje bilecikow i mozesz mnie cmoknac
            • Gość: lufa Re: adad IP: *.finemedia.pl 07.08.11, 08:52
              a ty jak widac jedynym obronca kanarow zbirow:) tylko od ciebie sa pozytywne posciki dla smierdzacych kanarow? nie czujesz sie osamotniony broniac baandytow?
              • Gość: Kierownik Zmiany Re: adad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 14:44
                > a ty jak widac jedynym obronca kanarow zbirow:)

Trzeba mieć nieźle nawalone we łbie, żeby produkować się pod różnymi nickami z charakterystycznego hosta, po czym twierdzić, że wszyscy inni to jedna osoba.
    • Gość: bobo Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.181.63.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.08.11, 16:00
      w Poznaniu jest to samo mam to nakrecone
    • Gość: Krav maga Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.play-internet.pl 06.08.11, 16:13
      Że też mi się taki ciul nie trafił nigdy,zawsze tylko kobiety i dzeci tłuką tempe kanary.

Widzałem kiedyś w Katowicach jak dwóch funkcjonariuszy komunikacji miejskiej próbowało
      spacyfikować pewnego górnika w autobusie,obaj dostali łomot a górnik gromkie brawa od wszystkich.
      • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.11, 16:33
        > Widzałem kiedyś w Katowicach jak dwóch funkcjonariuszy komunikacji miejskiej pr
        > óbowało
        > spacyfikować pewnego górnika w autobusie,obaj dostali łomot a górnik gromkie br
        > awa od wszystkich.

No tak, na biednego trafiło. Nie ma się co dziwić, że przy średniej krajowej zbliżonej do warszawskiej cała aglomeracja to jedna, wielka patologia. Górny Śląsk - największy slums Europy.
      • Gość: kulawy łoś Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 07.08.11, 08:41
        Polska jest krajem postchłopskim, w którym chłop swojego pana mocno nienawidził. Ta mentalność została pomimo tego, że wiele lat upłynęło. I dlatego wszyscy bili brawo górnikowi, który spuścił łomot kanarowi sprawdzającemu bilety. POLSKA
    • roxxxxanne2026 Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... 06.08.11, 18:19
      Oni są nienormalini-w większości,z gazem pieprzowym potrafią wystsrtować!a co do mpk-ÓW,w białymstoku i tam gdzie są te hmm karty,po jaką cholerę ktoś je dopuścił do użytku?!!!!!!!!!!!!!!!!!innym się za pierwszym łapie,że jest wejście,a innym jak mi po 26 przyłożeniu,nawet kontroler ma problemy z odczytem,ktoś był w przybytku-bkm-u i co?ojej no jak błąd karty to i tak zalogowane-twierdzi paniusia z obsługi klienta,a gó... prawda!kanar wie lepiej.Idę to badziewie wymienić,i nie wyjdę dopóki tego nie zrobią!Nikt tego badziewia nie chciał,ludzie unikają mpk-ów!nawet kanary uważają to za debilizm!oni myśleli jak to wprowadzali?!NIE!!!!!!!!!!!!JAK SIĘ JEŹDZI AUTKIEM I OSTATNI RAZ JEŹDZIŁO SIĘ STARYM DAF-EM,TO SIĘ GÓ*** wie!NIECH WSIADA TAKI MĄDRY DO TAKIEGO ZAPCHANEGO MPK-U,A KANARY?CÓŻ,BĘDZIEMY ICH SPYCHAĆ ZE SCHODÓW,ŻEBY NIE PŁACIĆ ZA KASOWANIE DURNEJ KARTY W MPK-U,W KTÓRYM NIE MOŻNA DOPCHAĆ SIĘ DO DURNEGO KASOWNIKA!
    • Gość: Marco germany Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.pools.arcor-ip.net 06.08.11, 19:38
      Witam po 1 nie ma prawa zatrzymania osoby typu złapania za reke czy wogóle wykrecenie reki . Jeżeli weszło takie prawo to po co policja jest osoby ktore kontroluja osoby w autobusach lub w tramawajach powiny miec uprawnienia licencje 1 stopnia lub 2 wtedy działa prawnie . A nie zwykly debil ktory nie ma pojecia kiedy moze obezwładnic . Spotkałem sie kiedys z takim zdarzeniem jechalismy w 5 weszlo 3 gosci i jeden zaczol tarmosic jedna dziewczyne kumpel nei wyrobił i dostal kontroler plaskacza reszta nawet nie podeszła . A jeżeli weszło nawet takie prawo to powini miec minimum 3 miesieczne szkolenie
      • Gość: Tomasz Judym Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.11, 19:57
        Nie wiesz, to nie mąć ludziom w głowach. Kontroler ma od kilku miesięcy prawo do "ujęcia obywatelskiego", jeśli pasażer uchyla się od wylegitymowania się/przyjęcia mandatu.
        • Gość: Marco germany Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.pools.arcor-ip.net 06.08.11, 20:33
          Ma prawo powiedziec kierowcy motorniczemu zablokowac dzwi i stanac na przeciw osobie nie przepuszczajac jej a nei lapac za reke i wykrecac ,jezeli by mi ktos probował wykrecil reke w autobusie odrazu dostal by w ryj . Jezeli ma prawo to rownoczesnie moga zatrudnic wiezniow lub osoby nie wiedza kiedy moga urzyc sily jezeli prawo nawet takie weszlo to ten co ustalil te prawo to je troche spier... . Wytlumacz mi teraz jedna rzecz w sklepach hipomarketach ma prawo ochrona przeszukac osobe "tylko i wylacznie za zgoda osoby " wprzeciwnym wypadku klient moze zadac o przybycie Policji takie ma prawo kontroler jak ochrona tylko osoby ktore posiadaja licenije moga zatrzymac osoby i wykrecac osoby ktore jezdza i kontroluja moga tylko zablokowac przejscie nie lapiac je i wykrecac reki tylko w sytuacjach zagrarzajacych tobie jako kontroli mozesz tylko i wylacznnie obezwladnic osobe . Pozdrawiam
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 06.08.11, 20:49
            Jeśli nie wiesz, co to jest "ujęcie obywatelskie" to może nie wypowiadaj się, bo zrobisz komuś krzywdę, gdy posłucha Twoich rad.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 06.08.11, 20:47
          Uchyla się od wylegitymowania. Wystawia nie mandat, a wezwanie do zapłaty, mandatu wystawić nie może, co więcej, mandatu mozna by nie przyjąć.
        • Gość: ryż Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 06.08.11, 22:32
          A jak to prawo do ujęcia obywatelskiego ma się do sytuacji w której ujmowany nie daje się ująć? Ucieka albo wykręca kanarowi rękę.....???
          Bo np. ja szybko biegam i ręce też mam dość silne i jeszcze nie znalazł się denat który by ją wykręcił. Więc tak się zastanawiam gdzie tu sens i logika.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 06.08.11, 20:40
        > Witam po 1 nie ma prawa zatrzymania osoby typu złapania za reke

Po nowelizacji prawa od kilku miesiecy ma takie prawo. Wcześniej zresztą w teorii tez miał, ale tylko w teorii, bo to mógł zrobić, jeśli trafił na kogoś, kto dostał juz trzy mandaty i ich nie opłacił w terminie - czyli tak na prawde nie mógł, bo takich informacji nie miał.
        • Gość: kji Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.finemedia.pl 06.08.11, 22:08
          no i co z tego jak i tak mandaciku nie zapłaci? mozecie mu skoczyc:) i na spisanku sie skonczy i naprykac kanary moga porzadnym , uczciwym obywatelom.
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.toya.net.pl 06.08.11, 22:16
            Zacznijmy od tego, że kanar nie wystawia mandatu, co najwyżej wezwanie do zapłaty. A czy zapłaci, czy nie - to już sprawa indywidualna. W pewnych przypadkach wkroczyc może sad i komornik...
          • Gość: . Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.11, 23:31
            > no i co z tego jak i tak mandaciku nie zapłaci? mozecie mu skoczyc:)

Do momentu, kiedy do jego drzwi zapuka komornik - a puka na szczęście coraz częściej.

> naprykac kanary moga porzadnym , uczciwym obywatelom.

Porządnym, uczciwym obywatelom kanary mówią "dziękuję" za okazanie ważnego biletu. Może w Twoim środowisku publiczne puszczanie gazów jest na porządku dziennym, ale szczęśliwie nie każdy ma takie maniery.
            • Gość: :( Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.as13285.net 07.08.11, 01:53
              Niestety porządni i uczciwi obywatele też mogą być oszukani przez nieuczciwego kanara. Już kilka razy byłem świadkiem wymuszenia "opłaty specjalnej" na stuprocentowo uczciwych ludziach, dlatego nie mam żadnego szacunku dla sk******ów. To że na mnie nie trafiło nie znaczy że kiedyś nie trafi, właśnie uczciwi obywatele najbardziej muszą się bać, kiedy grupy zawodowe dostają nadzwyczajne uprawnienia łącznie ze stosowaniem siły.
            • Gość: jad na kanara Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.finemedia.pl 07.08.11, 08:24
              a niech puka ja jestem spłukany :) a i koszty sadowe tez musicie pokryc...bo jestem spłukany:)
              • Gość: Kierownik Zmiany Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 14:45
                > a niech puka ja jestem spłukany

Komputer masz kradziony i włamujesz się do wifi sąsiadów?
                • Gość: ryż Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.08.11, 18:59
                  Nie, komputer ma na kreske z prowidenta a na abonament zarabia żebraniem.
                  I co mu zrobisz żabulko?
                  • Gość: Makaron Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.11, 22:02
                    > Nie, komputer ma na kreske z prowidenta

A niech ma nawet na 10 kresek. Komornik może zająć, na mandat starczy
                    • Gość: ryż Re: Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kont IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 08.08.11, 16:23
                      To przestanie spłacać raty za komp.... hahahaha Komornik nie może zająć nie swojej rzeczy, np, wynajmowanego mieszkania...
    • Gość: ryż Obezwładnił mnie i wykręcił ręce. Kto? - Kontro... IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 06.08.11, 20:27
      No cóż proszę Państwa, jest prosty sposób na takich delikwentów, po pierwsze WALIĆ!!! W RYJA!!!, po drugie WALIĆ!!! W RYJA!!!, po trzecie WALIĆ!!! W RYJA!!!
      AŻ SPUCHNIE.
      Imponuje mi to że inni pasażerowie stanęli w obronie tej kobiety nie mniej jednak wolałbym żeby Ci panowie trzej zostali jednak zmasakrowani przez tira albo przez pseudokibiców albo przez na prawdę zwyczajnego ale wkoorwionego gościa.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka