Dodaj do ulubionych

Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 17:10
...Wieczorem spotka się z łodzianami na rynku Manufaktury ...
Wow, to znaczy jakaś mega gwiazda jest :)
Obserwuj wątek
    • Gość: em Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.play-internet.pl 09.12.11, 17:56
      Świetny artykuł. Gratuluję ;)
    • Gość: Pasikonik Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.toya.net.pl 09.12.11, 19:34
      To wspaniałe!!!!! Byłem wczoraj w "Alegloria" w Wa-wie. W kuchni nie potrafią pokroić polędwicy, a z WC śmierdzi dworcowym kiblem. Na reszcie i u nas zapachnie wielkim światem!!!!
    • Gość: toja Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.pai.net.pl 09.12.11, 21:03
      jeżeli miałabym oceniać Panią Gessler jako człowieka to nie pałam do niej sympatią, ale jeżeli chodzi o serwowane w jej restauracjach jedzenie to wg mnie zasługuje na co najmniej 2 gwiazdki Michelin'a.

• Gość: gosc a Re: Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy G IP: 87.204.176.* 10.12.11, 00:01
        boże co za bezguście...
    • old_lodzer a podatki gdzie płaci ? 10.12.11, 10:33
      Interesuje mnie , gdzie łódzkie restauracje celebrytki Gessler ( bardzo zresztą, zdaniem znajomych warszawiaków, przereklamowane ) będą płacić podatki ? Może entuzjaści z GW by to sprawdzili, może być ciekawie .... A w ogóle to popierajmy łódzkich przedsiębiorców ..
      • Gość: ola Re: a podatki gdzie płaci ? IP: *.toya.net.pl 10.12.11, 10:49
        typowa mentalność...gdzie płaci podatki, ile zarabia,za ile kupuje,ile wydaje na to czy tamto....niech każdy zajrzy do swojego portfela i swojego PIT-a...jeśli ktoś coś robi i przynosi mu to zarobek to już kuje w oczy i przeszkadza....zaraz zaczyna się dochodzenie...a może donosik do UKS :)
        • Gość: kgb Re: a podatki gdzie płaci ? IP: *.toya.net.pl 11.12.11, 15:16
          no wlasnie to jest prasno-polska.
          morda w kubeł i zakaz zadawania pytań

Pytanie normalne, gdzie płaci podatki?
          o co ten krzyk?
      • Gość: ola Re: a podatki gdzie płaci ? IP: *.toya.net.pl 10.12.11, 10:52
        czasami warto mieć swoje zdanie a nie zdanie znajomych....mnie u Gesslerowej jedno danie nie smakowało a inne uważam super klasa było...ale sama sprawdziłam i opinie wygłaszam własne i oczywiście subiektywne. Bardzo dobra kuchnia w warszawskiej restauracji Kręglickiej a w Łodzi smakowało mi w Anatewce i Bella Napoli. Dość znane miejsca a czy przereklamowane....być może,ale byłam i sprawdziłam i na tym bazuje a nie na tym, co ktoś subiektywnie rzucił....
        • Gość: ola Re: a podatki gdzie płaci ? IP: *.toya.net.pl 10.12.11, 10:55
          a w okolicach Łodzi w 100% godna polecenia kuchnia w Kolumna Park....Ładnie podane, smaczne,świeże, super obsługa,klimat i warte swojej ceny...polecam chociaż nie wiem,gdzie podatki odprowadzają :)
          • Gość: ola Re: a podatki gdzie płaci ? IP: *.toya.net.pl 11.12.11, 23:08
            to nie jest kuchnia żydowska typowo a kuchnia żydów łódzkich,że tak to określę - z zapożyczeniami z kuchni rosyjskiej, niemieckiej i polskiej......i przystosowana do dzisiejszych realiów. Trzeba przyznać,że jest różnica między Anatewką na 6-go sierpnia i w Manufakturze. Szef kuchni to podstawowa sprawa w restauracji....
        • wirusx Re: a podatki gdzie płaci ? 11.12.11, 14:32
          ola napisał(a):

w Łodzi smakowało mi w Anatewce
          -----------------------------
          Zgoda, ale 10 lat temu.... teraz tylko odcinanie kuponów od dawnej famy, że tam świetnie. "Rzucę subiektywnie", że tak beznadziejnie sknoconych ryb to nawet nad polskim morzem nie jadłem a podanie cielęcego sznycla odgrzanego w mikrofali to naprawdę nie jest szczyt kulinarnego wyuzdania. A co mówią znajomi Zydzi o "żydowskiej" Anatewce - miłosiernie przemilczę...
          • Gość: ch hmm.. żydowska..? IP: *.play-internet.pl 12.12.11, 09:19
            niestety Anatewka ma tyle wspólnego z żydowską kuchnią co z afrykańską..
            już kilka razy słyszałam o tym jak p. Gessler mówiła o kuchni żydowskiej, a tymczasem akurat ta kuchnia jest bardzo specyficzna i nie wystarczy w restauracji podać "koszernej wody" (uśmialiśmy się dziko, bo KAŻDA woda bez dodatków jest koszerna) jak proponowała jednej z restauracji, którą "rewolucjonizowała", żeby było ekskluzywnie i żydowsko..A najlepszy czulent robię ja:)
            • izabeli Re: hmm.. żydowska..? 15.12.11, 02:27
              Gość portalu: ch napisał(a):

> niestety Anatewka ma tyle wspólnego z żydowską kuchnią co z afrykańską..
              > już kilka razy słyszałam o tym jak p. Gessler mówiła o kuchni żydowskiej, a tym
              > czasem akurat ta kuchnia jest bardzo specyficzna i nie wystarczy w restauracji
              > podać "koszernej wody" (uśmialiśmy się dziko, bo KAŻDA woda bez dodatków jest k
              > oszerna) jak proponowała jednej z restauracji, którą "rewolucjonizowała", żeby
              > było ekskluzywnie i żydowsko..A najlepszy czulent robię ja:)

Kuchnia żydowska jest świetna w Cafe Tuwim, o ile jeszcze jest. :) Świetny klimat, świeże pyszne potrawy... Pomorska 18.

• Gość: nika Re: a podatki gdzie płaci ? IP: *.4web.pl 14.12.11, 11:43
            Zgadzam sie - ryby kompletnie do niczego - pstrąg to jakaś porażka! Ale do tego samego własciciela nalezy "Analogia" na Starym Rynku, gdzie ryby są świetne. Podejrzewam, że to zależy od szefa kuchni. W każdym razie, ja nie uważam "Anatewki" za lokal z dobrym jedzeniem, dodatkowo obłożenie ma takie, że zabija to całą przyjemność z siedzenia w środku.

Ciekawi mnie ta włoska knajpa Gessler i pewnie się tam wybiorę

• sowa_46 Re: a podatki gdzie płaci ? 12.12.11, 03:27
        old_lodzer napisał:

> Interesuje mnie , gdzie łódzkie restauracje celebrytki Gessler ( bardzo zresztą
        > , zdaniem znajomych warszawiaków, przereklamowane ) będą płacić podatki ?

*** Dla Warszawiaków wszystko, co jest lepsze niż w W-wie, jest przereklamowane.
        Dla nich Warszawa jest najładniejszym miastem świata ale chyba dla niewidomego.
        O podatki niech martwi się U.S., osobiście nie musisz się tym interesować, chyba że Twoi Warszawiacy są donosicielami.
        • Gość: ola Re: a podatki gdzie płaci ? IP: *.4web.pl 12.12.11, 12:44
          popieram po całości i jeszcze raz popieram :) zaglądanie komuś do kieszeni to brzydki dość zwyczaj
    • alicja.t3 Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... 10.12.11, 16:38
      Super! Świetny klimat, przepyszne jedzenie. Sama Gessler, jak to Gessler, troche zabawna, troche irytujaca, ale knajpy zrobila z rozmachem. Pytanie czy ekipa nie bedzie oszukiwac i zamiast wloskiej mortadelli dadzą łódzki "martadel" z Kawiksa :)
    • schabowy_z_ziemniakami różnie - kwadratowo i podłóżnie 11.12.11, 17:28
      przyznaję w Łodzi nie jadłem, ale stołowałem się w lokalu Gessler w Warszawie - przekąski, fakt jakimś pomysłem z kosmosu nie są, ale ich jakość jest nie do podważenia - świeże, pachnące, zachęcające

z kolei w kwestii słodkości i tortów, jak dla mnie za słodkie, ale wydaje mi się, że całkowicie tradycyjne tj. dużo cukru, kremy zrobione na maśle, takie "prawdziwe", czy smaczne.... o gustach się nie dyskutuje

• Gość: kokos Re: różnie - kwadratowo i podłóżnie IP: *.toya.net.pl 11.12.11, 21:21
        PrzekąśkiZakąski to lokal Gessler, ale nie Magdy, tylko jej byłego męża.

www.gessler.pl/newruk8.htm
    • irysek811 Co ona chce od sera grana padano? 12.12.11, 14:32
      To jest normalny włoski ser dojrzewający. Produkowany jest w ponad dwudziestu prowincjach północnej Italii. Jego nazwa pochodzi od nazwy niziny padańskiej (Pianura Padana).
      Moim zdaniem jest pyszny i stosuję go zamiast parmezanu bo za tym drugim akurat nie przepadam.
      A pani M.G. taka wypowiedzią ośmiesza siebie i swoje lokale.
      • jaromirka.4 Re: Co ona chce od sera grana padano? 12.12.11, 18:01
        Dokładnie. Ciekawe, czy gdyby podano jej Grana Padano zamiast Parmezanu, zauważyłaby to? A Gesler nie lubię. Moja intuicja mówi mi, że coś z tą kobietą jest nie tak. Jak do tej pory, intuicja mnie nigdy nie oszukała. Poza tym, to jest siostra Ikonowicza, którego organicznie nie cierpię, podobnie jak każdej "kawiorowej lewicy". I jeszcze ten "ekspresowy slow food". Litości!
        • Gość: l Re: Co ona chce od sera grana padano? IP: *.toya.net.pl 12.12.11, 18:41
          Pewnie chodzilo o to, ze wiele knajp pisze w menu, ze uzywaja parmezanu, a to jest tanszy odpowiednik, czyli grana padano. Innego wytlumaczenia nie widze.
    • Gość: elektryk Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.chojny.lodz.pl 13.12.11, 09:20
      Szkoda tylko ze juz 40 dni przeterminowanej faktury na 800 PLN nie jeste w stanie zapłacić.
    • Gość: gość raczej nie wrócę IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 10:03
      Polka byłem zjadłem i raczej nie wrócę.
      Ceny, na pewno nie dla kogoś kto zarabia średnią krajową, chyba że raz na pół roku ale zakładam że to nie jest grupa docelowa.Menu, dania z pierwszej strony tzw. świąteczne nie dostępne, była godz 18 w poniedziałek, herbaty z owocowych w menu na 3 lub 4 dostępna tylko jedna pomarańczowa. Wystrój bardzo przyjemny, czysto choć przy stole którym siedzieliśmy zauważalna była plama, co bardzo na zdziwiło gdy zobaczyliśmy obsługę wymieniającą obrus przy stoliku obok. Jeżeli chodzi o jedzenie, Gessler postawiła sobie i nie tylko, poprzeczkę wysoko. Niestety nie było super, a tego się spodziewaliśmy po jej występach w telewizji, "ma rozpływać się w ustach" tak mawia.Starter czyli chlebek z pastą rybną lub masłem na pięć ale danie główne golonka twardawa, skóra twardawo gumiasta i ciężka do pokrojenia przy użyciu serwowanych sztućcy. Polędwiczka wieprzowa ze śliwką również twarda, śliwka super ale to nie ona była daniem głównym.
    • Gość: łodzianka Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 10:07
      A ja bar p. Gessler zbojkotuję, tak jak bojkotuję programy z jej udziałem. Nie podoba mi się, że wystarczy wylać komuś garnek zupy pod nogi, albo zwymyślać, aby stać się celebrytą. Żal mi tych, którzy wpatrują się w takie "publiczne szkaradki" i traktują je jako wyznaczniki dobrego, w tym wypadku, smaku czy gustu.
      A z okazji zbliżających się Świąt, życzę p. Gessler więcej pokory, a nam wszystkim - czerpania inspiracji z nieco lepszych wzorców!
    • Gość: kropka Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.ip.netia.com.pl 13.12.11, 19:48
      a ja się cieszę że otworzyła te restauracje właśnie w łodzi, którą wszyscy omijają szerokim łukiem. jest mi obojętne czy jest tam dobre czy niedobre jedzenie, tanio czy drogo, bo czy to mało drogich i niedobrych restauracji? a jej restauracje sa reklamą samą w sobie, więc co komu przeszkadza że są i mogą przyciągnąć innych, być jakąś atrakcją, będzie gdzie zabrać przyzjezdnych gości. a komu się nie podoba może po prostu zbojkotować. nie chodzić, nie lubić. w ogóle mnie nie obchodzi gdzie płaci podatki. jeśli jedzenie będzie niedobre, to i tak restauracje się nie utrzymają, to samo z cenami - jeśli będą chętni żeby płacić drogo i się z tej klienteli będzie w stanie utrzymać, nic mi to nie przeszkadza. wolny rynek:)
      • Gość: ola Re: Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy G IP: *.toya.net.pl 13.12.11, 20:22
        mam dokładnie takie samo zdanie :)
    • Gość: ehh Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 10:44
      w internecie mozna znależć tylko strrone restauracji Polka i jest menu a Em Eat i Marcello nie ma strony w necie jeszcze a szkoda
    • Gość: Meble Radomsko Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 11:17
      Jak by kogoś interesowało to te piękne haftowane maki i krzesła robiła na zlecenie firma Meble Radomsko www.radomskomeble.pl/ ewentualnie www.krzeslaradomsko.pl/
      Pozdr.
      • Gość: oszukana Re: Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy G IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.13, 18:16
        Ostrzegam!!! Zostałam oszukana przez Meble Radomsko Sp. z o.o. ul. Brzeźnicka 63/65
        Pozdrawiam
      • Gość: oszukana Re: Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy G IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.13, 18:50
        Jak by kogoś interesowało to zostałam oszukana przez firmę Meble Radomsko Sp. z o.o. ul. Brzeźnicka 63/65
    • Gość: tester Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 08:31
      Gdzie w Łodżi można dobrze zjeść co polecacie niedrogo i smacznie?????
    • Gość: Łodzianka Ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 23:52
      A ja słyszałam że Gessler reklamuję tylko restauracje które otworzyła na rynku manufaktury a zarządza tym ktoś zupełnie inny.
      Jakie jedzenie ,nie wiem nie byłam, nie oceniam, ale chętnie wejdę kiedyś na jakąś zupę i zobaczę jak to co mówi w tv odzwierciedla się na prawdziwe restauracje.
      • Gość: sledz Re: Ściema IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 23:19
        To prawda, ona ma tylko jedna knajpe w wawie, wlascicielem pozostalych jest ktos inny. Nic tam nie robi,ma tylko znane nazwisko, po otwarciu knajpy nie ma wplywu na nic.
    • Gość: Greg Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 22:53
      Byłem dzisiaj w restauracji Marcello.
      Powiem szczerze, nie powala, ani wystrój, ani czystość, ani jedzenie natomiast obsługa to kompletne dno, wyuczone na pamięć formulek przez pseudomanagerów:(
      Jestem zawiedziony, nie ja jeden z dwóch stolików obok bylo słychać odgłosy niezadowolenia, na co nieudolni kelnerzy, powtarzali, że to danie Pani magdy i tak ma być:))))))
      Pani Magdo, czas na kuchenne rewolucje w tych pani restauracjach, dobre wzory, niedaleko polecam Bella napoli!
    • Gość: sledz Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 23:17
      To nie sa jej knajpy,ona jest tylko szyldem, nie projektuje wnetrz, wszystko za nia robi biuro architektoniczne
    • Gość: lodzianka Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 11:47
      Marcello - przystawki nie zaskakuja, bruschetta z watrobka jako jedyna budzi zainteresowanie, carpaccio wolowe dobre, ale z taka cena nie wznieca entuzjazmu. Krem z pomidorow bardzo smaczny, pizza na cienkim dobrym ciescie. Wloskie pasty nie w kazdym wydaniu zachwycaja smakiem. Na stole przydalaby sie dobra oliwa oraz balsamico. Podanie dan wymaga uzbrojenia sie w cierpliwosc.
      Polka - smacznie i elegancko, przyjemna atmosfera, piekny wystroj. Drozej niz w konkurencyjnych restauracjach w Manufakturze, ktore na fali oblozenia klientami hotelu Andels zupelnie stracily na jakosci i smaku potraw. W przypadku Polki warto zaplacic wiecej za dobre polskie potrawy i wysmienity klimat. Zagraniczni goscie powinni byc zadowoleni.
    • Gość: Antydoda Może już wystarczy tej reklamy? IP: *.toya.net.pl 21.12.11, 09:54
      ILE MOŻNA, CZEMU NIE PISZECIE O NOWYM MENU NP. W M`C DONALDZIE?
      GAZETO OPAMIĘTAJ SIĘ.
    • Gość: lev11111 Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges... IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.12, 22:23
      Witam
      wyglada ladnie ..ale nie zupelnie....
      Bylem 5.01.2012 w trzy osoby.. trzy zupy ,,schabowy - polendwiczki -bigos -woda 0,33 po 7 zl.
      calosc zaplacilem 171,60 zl. !!! Na koncu rachunku SERVIS 10% - 15,60 zl od razu doliczony.
      Nie wiadomo jak sie zachowac jak podejdzie kelnerka ....czy jeszcze raz zostawic napiwek czy to juz jest wliczone ,,,,
      Zupy jada sie o wiele lepsze-niestety po bigosie / bardzo normalnym / zona nie czula sie specjalnie.
      Pani Magda w TV "karci" niektorych ze maja wysokie ceny ale u niej tanio nie jest jezeli normalna mala zupa kosztuje 12-18 zl !!!!
      Niestety jestem rozczarowany ,,,,
      Pozdrawiam
      Wlodek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka