Dodaj do ulubionych

Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia !!!!!

31.03.12, 10:51
Pojechałam z bolącym zębem do Instytutu z zamiarem szybkiego wyrwania tego zęba.
To co tam przeżyłam jest nie do opisania.
Znieczulenie okazało się za słabe. Odmówiono mi dodatkowego mówiąc, że na pewno czuje ucisk a nie ból.
Do wyrwania ósemki porwał się student, który najwyraźniej nie dawał sobie rady, bo dwukrotnie zmieniał narzędzie, bo wcześniejsze okazywało się nieodpowiednie.
Trzymano mnie siłą na fotelu. Skrępowano mnie całkowicie.
Po kilkunastu minutach moich wielkich krzyków przyszła pani doktor, która niegrzecznie poprosiła żebym się zamknęła, bo wystraszę jej dziecko na fotelu obok.
Prosiłam o przerwanie tej rzeźni, prosiłam żeby mnie puścili, mówiłam że chce wyjść.
Niestety wyrwano ząb siłą.

ODRADZAM WSZYSTKIM to miejsce!!!!!!!!!!!!!!
Jak dotrę do nazwiska tego pana i tej pseudo doktorowej to dopiszę.
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia 01.04.12, 12:56
      Sama sobie to zafundowałaś. Wyrywać się idzie do sprawdzonego chirurga szczękowego a nie do studentów.
      • kapitan_kloss Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia 01.04.12, 15:24
        W Egipcie byłem w instytucie papirusu, w którym sprzedawano podróbki z bananowca oraz w instytucie perfum, gdzie handlowano nie wiadomo czym.
        W instytucie stomatologii na Pomorskiej nie byłem.
        • Gość: dentysta sadysta Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.toya.net.pl 01.04.12, 16:38
          A kto dobrowolnie wybiera sie do rzeźni? Chytry dwa razy traci.
    • Gość: niedowiarek Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 01.04.12, 21:26
      No przecież napisali w nazwie, że to Instytut czyli placówka dydaktyczno-naukowo-badawcza.
      Przysłużyła się Koleżanka Nauce Polskiej przez:
      1. Badanie progu bólu (przetestowano zapewne minimalną dawkę środka znieczulającego przy którym pacjent nie mdleje).
      2. Służenie za fantom dla studentów (jakaż to oszczędność dla budżetu!)
      3. Przetestowano wytrzymałość sprzętu dentystycznego (fotel się nie rozleciał)
      4. Udział w profilaktyce jamy ustnej - kiedy dziecko z fotela obok usłyszało, że te wrzaski to dlatego,że pani obok nie dbała o zęby to jest gwarancja, że do końca życia nie zapomni ich umyć!

Czyli same korzyści dla społeczeństwa!
      Gratuluję Koleżance wyników!

Dziękuję Koleżance za te informacje i sam jednak pozwolę sobie pozostać Nauce Polskiej nieznany ......
      • majenkir Re: 09.04.12, 14:03
        :D:D:D
    • Gość: tron Winien ząb, a nie stomatolog! IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.04.12, 04:52
      www.youtube.com/watch?v=qUaQabFtGa0&feature=youtu.be
      • Gość: un same cwoki tu IP: *.toya.net.pl 02.04.12, 15:21
        hahaahahah
      • Gość: Iza Re: Winien ząb, a nie stomatolog! IP: *.105.129.48.tvsat364.lodz.pl 24.01.13, 10:32
        Hahahaha! A widzisz, tronie jeden rozśmieszyłeś mnie do łez i przypomniałeś, że w życiu trzeba również się śmiać! .. a to poważna sprawa,te zęby!.. wiem, że moje poczucie czarnego humoru kończy się na fotelu u stomatologa.. Jeszcze 6 dni i będę takim "królikiem" doświadczalnym, ale już nie na Czechosłowackiej ..
    • judyta227 Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia 02.04.12, 15:24
      a ja gratuluje prztrwania, wiekszosc z tych głąbów tu by sie zer... na sam widok narzedzi.
      tylko my kobiety jestesmy takie twarde, faceci to dna
      • Gość: men Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 15:29
        byś dostała kopa w jaja to byś inaczej śpiewała
      • Gość: anka Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 15:11
        Nie zgadzam się, trafiłam do Instytutu, po tym jak doświadczona Pani stomatolog w gabinecie prywatnym podziurawiła mi zęba tak, że sama skapitulowała i wysłała mnie do Instytutu (nadmieniam, że za doprowadzenie mojego zęba do tak strasznego stanu zabuliłam 200 zł). Może miałam szczęście, ale studenci tylko się przyglądali i asystowali przy zabiegu chirurgicznym (usunięcie zęba z zatoki) trwającym około trzech godzin. Przeżyłam, dostałam dwie dawki mocnego znieczulenia, po zabiegu codziennie przez dwa tygodnie jeździłam na zmianę opatrunków i kontrolę. To chyba zależy w czyje ręce się trafi, ale ogólnie dopiera w Instytucie mi pomogli
        • od.czasu.do.czasu Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia 18.01.13, 21:14
          Cieszę się że jest jedna osoba zadowolona :)
          • Gość: sandra Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.14, 15:02
            Mi z kolei w instytucie podobało się bardzo. Są same miłe osoby które delikatnie podchodzą do problemu. Kolejne wizyty umawiane są szybko - około tygodnia. Byłam tam już 6 razy (nie jestem z łodzi)i nic przykrego mnie nie spotkało.
      • Gość: hahaha Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.elektron.com.pl 26.08.13, 06:59
        dno to Cie zrobiło
    • Gość: gruba Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.toya.net.pl 17.09.12, 10:55
      naganne potraktowanie pacjenta... powinnaś zgłosić to do krajowego rzecznika praw pacjenta i zrobić tym konowałom koło pióra!!! nikt więcej nie powinien przechodzić przez to co Ty!!
      • Gość: x Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 19:18
        cóż za cenna rada po 5 miesiącach
        • od.czasu.do.czasu Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia 25.09.12, 08:38
          Cenna, bo ja wciąż cierpię :D
          • dziadek72 Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia 23.01.13, 22:29
            To jest tak samo jak z ludźmi są lepsi i gorsi. Ja widać miałem szczęście i złego słowa o Instytucie nie napiszę. Jeśli pani doktor to była taka niezbyt wysoka Pani około 40-50 o prawdopodobnie mogła być pani profesor z chirurgii. Osoba w obejściu niezbyt miła ale specjalista jakich mało.
            • Gość: pacjentka Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 09:24
              ja dopisuje sie do listy osób zadowolonych. Usuwałam 8-kę z powikłaniami. Jak powiedzialam, że znieczulenie nie działa dostałam kolejny zastrzyk, potem jeszcze jeden. Nikt z tego problemów nie robił. Miałam plombowane 4 przy linii dziąsła, też ze znieczuleniem nie miałam problemu. Jeżdżę tam z dziećmi i jedyne co mogę to odradzić dr Jastrzębską (czy jakoś tak), bardzo niecierpliwa i niemiła jeśli chodzi o małych pacjentów. Mój 5 latek miał też tam usuwany ząb i jakieś traumy straszliwej nie ma.
              Myślę, że to indywidualna sprawa każdego pacjenta, zębów i lekarzy. Bywa że czasem trafi na jakąś mendę. Ale żeby zaraz rzeźnia?
              • Gość: xxx Instytut Stomatologii ul. Pomorska - ja chwalę IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.13, 21:56
                Poszedłem tam usunąć ósemkę z komplikacjami. Przyjęto mnie bardzo szybko. Posadzono na fotelu i potężny pan doktor walczył z nią prawie półgodziny. Nic nie bolało, studentka sprawnie zaszyła ranę. Potem byłem też dwa razy na sprawdzeniu. Też szybko i sprawnie.
            • Gość: Ktoś Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: 82.160.240.* 26.09.13, 00:17
              Ta pani profesor z chirurgii to jest po sześćdziesiątce i rzeczywiście mało takich "specjalistów"... Z daleka i to jak najdalej się tylko da...
    • Gość: gość Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 16:20
      no to rzeczywiście Ci się trafiło, jeśli na przyszłość będziesz poszukiwał dobrego dentystę to z ręka na sercu mogę Ci polecić Panią doktor Kosowską z Bamed81 przyjmuje na ul. Ks. Brzóski81.
    • Gość: Ewa Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 24.02.13, 14:50
      Ja mialam usuwaną ósemke chirurgicznie przez mlodego bardzo milego pana doktora spisal sie rewelacyjnie . polecam to miejsce
    • Gość: rybkagigant Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.13, 23:13
      Nikomu nie polecam! Bywałam tam niemal codziennie przez ostatni tydzień, codziennie zmieniano mi dren. Sprawdzili mi przy okazji nie tylko próg bólu ale i cierpliwości... Niby panie rejestratorki są zobowiązane ułożyć karty według kolejności zgłoszeń, ale rzeczywistość wygląda tak, że jedni wchodzą niemal natychmiast a inni siedzą w poczekalni godzinami.
      Dziś miałam zaplanowane usuwanie zęba, nie mogąc się pogodzić, że zapraszani są ludzie , którzy dopiero co przyszli a ja , mimo, że przyjechałam 70km, siedzę już ponad godzinę, zrobiłam uwagę pani rejestratorce... Było lepiej wsiąść do samochodu i wracać skąd przyjechałam!
      Zaproszono mnie, owszem, ale "swoją" panią doktor zobaczyłam w przelocie - za karę oddała mnie w ręce stażystek. Usunięcie trójki zajęło im ok.15minut... Informacja, że po zastrzyku (który spłynął do gardła zamiast znaleźć się w dziąśle) nie robiła większego wrażenia na nikim.
      Daruję szczegóły , ważne, że nigdy już moja noga tam nie postanie! Ja nawet przy porodzie nie krzyczałam z bólu ( mój próg bólu jest naprawdę wysoki) a w tej placówce w ciągu zaledwie kilku wizyt nauczyłam się z bólu krzyczeć... Nikomu nie polecam, nawet wrogom.
      • Gość: sylwia Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.uni.lodz.pl 13.03.14, 19:24
        Czy ktoś był w Instytucie w Pracowni Ortodoncji?? Jakieś opinie?
    • Gość: pacjent99 Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.opera-mini.net 20.03.14, 16:49
      kobieto co ty za bzdury wypisujesz,ja miałem tam wyrywanego zeba,leczone prawie wszystkie zeby i takich sytuacji tam niema,napewno cie nikt silą na fotelu nie trzymał i nie kazał ci sie zamknąc,i to jeszcze pani doktor niby he he,a gdzie nazwisko tych studentów?do tego to akurat łatwo dojsc bo wszystkie dane sa w pani karcie kto i kiedy wykonywał zabieg.pozdro
      • Gość: anika91 Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.toya.net.pl 03.07.14, 21:20
        JA akurat mam podobe wspomnienia co autorka tematu. Miałam niemiłą okazję leczyć tam zęba. Pierwsze leczenie kanałowe w życiu. Na początku cieszyłam się. Trafiłam na młodego lekarza, który okazał się bardzo delikatny (mam niski próg bólu, a borowanie odbywało się bez znieczulenia). Miło było tylko do drugiej wizyty. Podczas płukania kanałów podchlorynem sodu poczułam ogromny ból. W odpowiedzi usłyszałam tylko, że to uroki leczenia kanałowego. Kiedy wróciłaam do domu zaczęłam puchnąc w jamie ustnej. Wylądowałam w szpitalu na szczękówce. Okazalo się że miałam poparzoną jamę ustną. Kiedy wyszłam ze szpitala postanowiłam leczyć się juz prywatnie. Po otwarciu zęba (czego nie zrobiono podczas dwukrotnych wizyt kontrolnych w IS) okazało się że lekarz błędnie odnalazł ujście kanału. Krótko mówiąc: zrobił mi dodatkową dziurę w zębie 9swoją drogą dosyć dużą) i wstrzyknął tam podchloryn. ząb obecnie jest wyleczony ale mój obency lekarz nie daje gwarancji że w przyszłości nic nie będzie się znim działo. Obecnie ząb boli mnie na zmianę pogody. Nie wiadomo czy nie trzeba będzie go wyrwać i wstawić implanta ( nie muszę pisać o kosztach?). Masakra...rozmowa z pierwszym lekarzem-winowajcą nic nie dała.
        Nie polecam. Szczególnie młodych lekarzy
    • kaziu522 Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia 30.07.14, 21:07
      bzdury jakieś,w ciągu dwóch miesięcy miałem wyrwane trzy zęby(w tym dwie ósemki),usunięty torbiel przyzatokowy(chyba tak to się nazywało) i usuniętego tłuszczaka którego wyhodowałem w okolicach ucha,jestem bardzo zadowolony z jakości usług i z optymizmem oczekuję kolejnego zabiegu zaplanowanego na 4 września
    • Gość: Ania Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.umed.lodz.pl 21.08.14, 13:08
      Mam identyczne doświadczenia. 8 wyrywano mi pomimo, że miałam zaawansowany stan zapalny i nie podziałało znieczulenie. Sądzę, że podobnie czuły się osoby, którym kowal w średniowieczu wyrywał zęby. KOSZMAR
    • bela1921 Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia 26.01.16, 14:31
      W Klinice usunięto moje trzy pozostawione przez chirurgów szczękowych korzenie. Operacje wykonały wspaniałe lekarki pod znieczuleniem ogólnym podanym przez profesjonalnego lekarza. Po operacji odpoczywałam w sypialni do momentu wybudzenia. Nadmienię,że w dniu operacji nie mogłam być sama. Jestem bardzo zadowolona z operacji to było w 2014 roku. Bardzo dziękuję wszystkim lekarzom.
    • Gość: jurco Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.astral.lodz.pl 01.02.16, 15:52
      Ja również byłem na chirurgii usunąć ząb w znieczuleniu i nie narzekam na wykonanie zabiegu. Zabieg wykonywała
      dr.Anna J. w obecności zagranicznych studentek.Nie spotkałem się nigdzie z taką kulturą i delikatnością.
    • Gość: andzia Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.net-system.pl 18.05.16, 10:38
      czytając wypowiedzi, widzę ze to loteria, jak kogos potraktuja. Ja do instytutu dotarłam ze stanem zapalnym dolnej ósemki, której 7 chirurgów szczękowych prywatnie nie podjęło się usuwać. Było to ok 15 lutego, Pan "doktor" (??) obejrzał, stwierdził, że tym zębem "musi zająć się specjalista", kazał wybrać mi resztę antybiotyków i zarejestrować sie na następną wizytę. Kazano mi przyjść, już 1 marca. Do wizyty, zdążył skonczyć mi się antybiotyk, wiec dotarłam tam znow ze stanem zapalnym. Pani "doktor specjalista" stwierdziła, że mam dwa wyjścia- albo usuwamy bardzo skomplikowaną ósemkę na żywca (przy czym poinformowała mnie,że to ok 1,5h rwania), bądż następny antybiotyk aby stan ów wyleczyć.....z wiadomych powodów wybrałam opcje nr. 2. rejestracja- następna wizyta 6 kwietnia (!!!!!!!!!!?????!!!!!!!!!!!). Będąc na antybiotyku od 10 lutego, 7 marca wylądowałam na pogotowiu, po tym jak ketonal brany 3xdziennie juz nie działał, a prawa stronę twarzy miałam jakby rój szerszeni mnie pożądlił. W wojewódzkiej stacji ratownictwa medycznego na Sienkiewicza, Pani stomatolog bardzo mnie przepraszała, że poza oczyszczeniem zęba i odetkaniem kanałów nie jest w stanie mi pomóc....( swoją drogą ogromne dzięki i szacunek za podejście do pacjenta, można troche empatii z siebie wykszesać) .i co? Godzine po wizycie na Sienkiewicza, ból minął a dwa dni potem zszedł stan zapalny. PROSTA CZYNNOŚĆ- oczyszczenie zęba, od którego stan zapalny się brał- DWA RAZY BYŁAM W INSTYTUCIE- NIKT na to nie wpadł......Po ruszeniu wszystkich znajomości, udało mi się znależć chirurga szczękowego, która juz 12 marca usunęła mi ta diabelską ósemkę prywatnie. Ja osobiście, mam ogromna niechęc co do instytutu....
    • Gość: gosc Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.05.17, 13:36
      Poszłam tam raz z bólem zęba, bo wypadło mi lekarstwo zaaplikowane wcześniej przez innego dentystę, a że nie miałam możliwości się do niego udać, wybrałam się tam, bo z bólem przyjmują poza kolejnością. Pani, która mnie obsługiwała stwierdziła, że jak ona to zrobi, to mi już nic nie wypadnie... trafiłam tam drugiego dnia z jeszcze większym bólem, ponieważ ta "pani" tak wsadziła mi lekarstwo, że leżało ono na dziąśle i doprowadziło do jego martwicy - ból nie do opisania, czarne dziąsło, strach w oczach - nie polecam!!!
    • little.d Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia 15.05.17, 08:26
      bylam tam raz - wyrwac problematyczna osemke, gdyz wszyscy mowili, ze tam zrobia mi to fachowcy, a przy takiej osemce to studenci ewentualnie beda tylko patrzec.
      poziom nauczania na polskich uczelniach jest zenujacy - nawet wywiadu nie umieli przeprowadzic prawidlowo (zamiast zapytac czy mam obecnie okres, bo jest to przeciwwstakazanie do zabiegu, to zapytali mnie czy regularnie miesiaczkuje :D - oczywiscie nie wiedzieli o tym przeciwwstakazaniu).
      Pani Doktor spojrzała w zeby, potem kazdy z 20 studentow, zdecydowali ze zrobia to bez znieczulenia.
      takze ladnie podziekowalam, wstalam i wyszlam bez wyjasnien.

zeba usunelam na Wolczanskiej - wyrywany z 30 sekund, szycie 60 sekund. znieczulenie wystarczajace. dla mnie rewerlacja, bez zadnej traumy.
    • Gość: joljan55 Re: Instytut Stomatologii ul. Pomorska = Rzeźnia IP: *.90.60.232.sttb.pl 11.09.23, 15:01
      Całkowicie się z Panią zgodzę.Ja pojechałam z bolącą ósemka.I to co przeżyłam to koszmar.Pani doktor uznała że mam stan zapalny i znieczulenie nic da.Owszem podano mi znieczulenie bo ublagalam które kompletnie nie działało.Wyrwali mi ósemkę na żywca.Bol niesamowity.Niestety tak leczą ludzi na NFZ.Bylam we wrześniu 2023.Nigdy tam nie wrócę.Znam nazwisko pseudo doktorek ale podać nie mogę.ODRADZAM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka