Dodaj do ulubionych

Restauracja LaVende Rosso. Na Widzewie też możn...

IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.12, 10:51
W karcie przeważają dania polskie:
-carpaccio z polędwicy wołowej, ułożone na ziołowym sosie z parmezanem, kaparami i oliwkami
-gnocchi z kawałkami polędwicy wieprzowej

Carpaccio – danie kuchni włoskiej.
Gnocchi (wym. [ˈɲɔkːi]) – rodzaj włoskich klusek.
Oliwki - owoce drzewa uprawianego w rejonie Morza Śródziemnego i wielu innych obszarach o ciepłym klimacie: Wyspy Kanaryjskie, Krym, Kaukaz, południowo-zachodnia Afryka, Indie,Japonia, Kalifornia, Bermudy, Jamajka, Ameryka Południowa.
Parmezan - ser twardy typu podpuszczkowego wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch
Kapary, – rodzaj roślin należących do rodziny kaparowatych. Należy do niego ok. 250 gatunków występujących w strefie tropikalnej, tylko 2 gatunki występują w Europie

BRAWO.
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka