Gość: Grzegorz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 06:23 to przykre ale większość włascieli psów /panow jak sami siebie nazywają/ nie sprząta po swoich psach, eeeeeeech Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.toya.net.pl 30.04.05, 06:48 No bo jakby przypieprzyc kare dla paru właścicieli i opublikować to reszta by uważała.To wina też służb porzadkowych. W końcu od tego są.Co to za porzadkowi, którzy tolerują psie gówna.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demostenes Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: 217.153.156.* 30.04.05, 08:22 niektorzy porzadkowi tez pewnie maja psy i sami musieli by sie zaczac schylac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zeliwny mam po miescie chodzić z torebką gówna 20.05.05, 00:08 ciekaw jestem jak sobie wyobrazacie sprzatanie kupy po psach we wszystkich krajach w których wprowadzono ten przepis w parka i na ulicach postawiono specjalne pojemniki na psie odchody a u nas nic (no prawie nic bo dwa przy piotrkowskiej widziałe) jak bym kupke wyrzucił do zwykłego kosza to by sie na nia natknął pan który butelki lub puszki zbiera i miło by sie mu nie zrobiło a na dłuższy spacer do parku to trzeba sie wybrac z szufelka i torebka i przez 2 godziny spaceru z gównami w torebce paradować a jako ze czasem chce sie wziac cos do jedzenia to w jednej ręce smycz (bo teraz taki przepis ze piesek na smyczy nawet w parku musi byc) a w dugiej dwie torebki jedna z gównem druga z kanapeczką mniam czasem mam wrazenie ze te przepisy kompletni d****e wymyslają i pewnie sie mam racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 30.04.05, 15:51 Sluzby porzadkowe nie sa od tego, zeby co 5 minut sprawdzac, czy czasem na odcinku chodnika przed moim domem nie jest nas****. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globiger zjeżdżaj trollu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 21:35 Na każdym forum ten sam wpis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 00:26 twój na każdym forum, psa już wyprowadziłes by nasrał komus pod klatką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapowaty Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 11:45 dotąd faktycznie nie zwracałem nato uwagi ale stwierdzam ze faktycznie wielu właścicieli nie dba i kupy lezą wszedzie moze to zwykla niedbalosc a nie brak kultury ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywista Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 11:51 a powiedz mi gdzie jest piekne? raczej chciałes powiedzieć zaniedbane. Podobają Ci się łagiewniki ze stertami papirów i innyvh smieci. Co Ci się w tej Łodzi podoba. Popatrz co my mamy. wszystko co POTENCJALNIE może sie podobać jest zasr..ne i to niekoniecznie przez psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywista Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 11:54 przepraszam za błędy w poprzedniej i może tej wypowiedzi. Od razu uprzedzam że nie jestem urodzonym pesymistą, nie patrzę na świat przez czarne okulary. Po prostu duzo podrózuje i widzę w jakim bagnie jesteśmy. Moja ocena jest porównaniem do innych miejsc. Poza dostępem do internetu nie wiem czy zasługujemy na miano miasta 3 świata Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.l Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy 01.05.05, 12:14 Jaki piekny tytuł tego wątku, wart nagrody Pulitzera a jakze ciekawa i opisana piekną staropolszczyzną debata. Aż miło się czyta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywista Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 12:19 Nie wymagaj, aby żyjąc tu ktos z Nas ( także ja) reprezentował wysoki poziom. I Ty i ja nawet przez to, że włączylismy sie w dyskusję tworzymy klimat tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.l Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy 01.05.05, 12:23 Wybacz za moją chwilową prostote ale wydaje mi się że jeśli nasze miasto jest "zasrane" to raczej nie przez psy a przez niektórych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywista Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 12:31 zgadzam sie z Tobą w 100%. I niestety nie zanosi sie na poprawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: 217.153.156.* 01.05.05, 12:52 Człowieku chyba nie byłeś w Lizbonie. Tam to jest tak nasrane wszędzie, że przestajesz czyścić buty po trzeciej minie. Ponadto na pochyłościach można się nieźle poślizgnąć. Te lizbońskie kupy doczekały się nawet portretu filmowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: 80.51.227.* 01.05.05, 13:00 Polskie psie kupy obejrzeć zaś można w filmie "Dzień Świra". Polecam tym, którzy nie widzieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mattew Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: 217.153.156.* 01.05.05, 17:42 > Człowieku chyba nie byłeś w Lizbonie co mnie obchodzi Lizbona? wole rownac do tych niezasranych, niz pocieszac sie ze inni maja jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Wprowadzic czynsz od psa! IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 15:59 To rozwiaze problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywista Re: Wprowadzic czynsz od psa! IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 16:11 a także od kota, dziecka które siusia pod drzewkiem jak nagle mu sie zachce i od pijaczka który po piwie leje gdzie popadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacho Re: Wprowadzic czynsz od psa! IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.05.05, 16:16 Do Aktywisty, jeżeli tak Ci brud Łodzi przeszkadza to zacznij od siebie pomaluj okna w swoim domu idź do spółdzielni mieszkaniowej namów władców spółdzielni żeby pomalowali twój blok / kłóć się o to / żeby wyremontowali chodnik. I jeżeli wszyscy tak będziemy robić / gonić gó..arstwo które maluje imitacje grafiti / to wreszcie i inni będą mówic, że Łódź to ładne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywista Re: Wprowadzic czynsz od psa! IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 16:31 masz racje. Zacząłem ale nie tak jak Ty sobie życzysz tylko od forum. Bo sam nie zdziałam wiele, ale jak Ty i ja pójdziemy do administracji to będzie nas 2, a okna mam plastikowe. mieszkam w tym miescie i chciałbym, żeby tu było ładnie, by wieczorem iśc na spacer i nie potrącać pozostawionych butelek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Wprowadzic czynsz od psa! IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 18:03 Aktywista poruszył ważny problem. Im więcej będzie mówiło się o zasranych chodnikach ,trawnikach, , to może w końcu dojdzie do właścicieli psów, że większości mieszkańców Łodzi przeszkadza niechlujstwo tzw. panów psów, którzy nie sprzątają po swoich pupilach.Chciałabym kiedy wyjść na spacer i rozglądać się wokół, a nie tylko patrzeć pod nogi , aby nie wejść w kolejne psie gó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywista Re: Wprowadzic czynsz od psa! IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 21:45 Ado, to nie ja rozpocząłem ten wątek. Dla mnie psie kupy są tylko symbolem. Powiedz, czy idąc reprezentacyjną ulicą Piotrkowską nie przeszkadzają Ci potłuczone butelki na Pomniku Łodzian. A obok w bramie smród jak z latryny. I nie chodzi tylko o Piotrkowską. nasze osiedla, szkoły, domy. to wszystko jest załosne. Pisząc te słowa mam świadomośc że to my wszyscy, także ja jestesmy odpowiedzialni za ten bałagan. poruszając ten temat na forum nic nie zdziałam. To chyba wszyscy rozumiemy. Dla mnie jednak ważne jest to że jeżeli zdobędę się na " wysiłek" i zamiast rzucić opakowanie po gumie do żucia na chodnik wyrzuce 50 metrów dalej do kosza na smieci, to nie poprawie wizerunku miasta, ale.... będę się lepiej czuł. I zyczę Wam wszystkim tego samego. i zrobiła nam się z tematu utopia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: Wprowadzic czynsz od psa! IP: 217.153.198.* 10.05.05, 23:59 A mnie by nawet do głowy nie przyszło, żeby ten papierek wyrzucić nie do kosza. Może takie forum to niegłupi pomysł, bo właściciele, skądinąd sympatycznych, zwierzątek nie muszą przecież wiedzieć, ze komuś nie podoba się pamiątka po jego pupilu na trawniku... A tak - przeczyta sobie post jeden, drugi, może się coś w tej główce otworzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 23:47 Łódź jest tak zasrana orzez psy ze coraz mniej ludzi tu bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 04.05.05, 12:43 dzisiaj siedziałąm przed wieżowcem na Mnhattanie, przy Silver Screen, na przeciwko jest taki skwer, jakiś plac zabaw, małe boisko. Z wieżowca wychodzi lala z młodym owczarkiem niemieckim (lala młoda, włoski pół na pół czarno- czerwone, lekko przy kości, dżinsik) pies nawet nie wyszedł na trawę, tylko na betonie przy klatce schodowej przykucnął, najpierw nasikał, a parę krokó dalej walnął kupę. Lala nawet nie spojrzała, kontunuowała spacer. Na moją uwagę, warknęła, że wszyscy tak robią. A wokół ludzie z pieskami, workami i łopatkami na kupkę ...GRRRR Odpowiedz Link Zgłoś
kocjak Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy 11.05.05, 20:12 tO PRZEOHYDNE MIASTO!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:59 niestety niska kultura Odpowiedz Link Zgłoś
zeliwny mam po miescie chodzić z torebką kupy ?????? 20.05.05, 20:38 ciekaw jestem jak sobie wyobrazacie sprzatanie kupy po psach we wszystkich krajach w których wprowadzono ten przepis w parka i na ulicach postawiono specjalne pojemniki na psie odchody a u nas nic (no prawie nic bo dwa przy piotrkowskiej widziałe) jak bym kupke wyrzucił do zwykłego kosza to by sie na nia natknął pan który butelki lub puszki zbiera i miło by sie mu nie zrobiło a na dłuższy spacer do parku to trzeba sie wybrac z szufelka i torebka i przez 2 godziny spaceru z gównami w torebce paradować a jako ze czasem chce sie wziac cos do jedzenia to w jednej ręce smycz (bo teraz taki przepis ze piesek na smyczy nawet w parku musi byc) a w dugiej dwie torebki jedna z gównem druga z kanapeczką mniam czasem mam wrazenie ze te przepisy kompletni d****e wymyslają i pewnie sie mam racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alberto Re: Łódź to piękne miasto lecz zasrane przez psy IP: 195.3.152.* 27.02.21, 19:59 Ja w Łodzi od dawna nie przechodzę przez trawnik.Kiedyś było zabronione ,a teraz szkoda butów,bo pełno kupek. Odpowiedz Link Zgłoś