adcox
29.08.06, 22:21
Chciałem zaproponowac użytkownikom forum małe oderwanie się od smutnej rzeczywistości. Mimo zabiegania i braku czasu wiele osób zapewne ogląda filmy i lubi o nich dyskutować. Proponuję zatem, żeby powymieniać się uwagami na temat tego, co nas zainteresowało na szklanym i wielkim ekranie. Może z upływem czasu, jesli było by jakiekolwiek zainteresowanie, mógłbym zorganizować spotkania w DK w ramach dyskusji oko w oko. Skoro są kluby seniora, to dlaczego nie miałoby byc klubu miłośników kina? :)
Na początek film, na który czekałem z niecierpliwością a mianowicie "Poseidon". Szczerze powiedziawszy chciałem go obejżeć z ciekawości, jak schrzaniono fabułę... i tu się miło rozczarowałem. Film jest zgrabnie opowiedziany, aktorstwo z górnej półki całkowicie zadowala (Kurt Russel w swej roli jest bardzo wiarygodny i jeśli ktoś oglądał z nim film "Ognisty Podmuch" zauważy pewne aluzje do tej produkcji). Spodziewałem się hollywoodzkiej papki dla oczu, a spotkałem się ze zręcznie zrealizowanym filmem katastroficznym. Efekty specjalne w filmie są perfekcyjnie wykonane a ich użycie uzasadnione. Z czystym sumieniem polecam ten film, bo to naprawdę miło spędzone półtorej godzinki.