herbatnikx 02.10.06, 20:08 Zna ktoś jakieś namiary na rozsądnego fachowca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axx611 Re: Gdzie w Łodzi naprawić pióro Parkera 03.10.06, 01:23 O ile wiadomo to takich pior sie nie naprawia tylko wymienia na nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
herbatnikx Re: Gdzie w Łodzi naprawić pióro Parkera 03.10.06, 09:12 Na nowe, to wymienia się pióra kulkowe kupione w markecie za 2 zł. ;-) Chodzi mi o wymianę stalówki. Może jednak ktoś słyszał o takim punkcie w Łodzi lub okolicach...Hmmm...? Odpowiedz Link Zgłoś
evonka moze.. 03.10.06, 09:17 zapytać w sklepie, w którym pióro bylo kupowane? powinni wiedzieć gdzie są "serwisy" Parkera czy innych piór.. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Jeśli musisz pisać Parkerem 03.10.06, 09:25 to po prostu kup nowe. (W końcu nie każde kosztuje dwa tysiące, są też takie za 50 złotych.) Jeśli zaś pióro ma wartość emocjonalną, nie funkcjonalną, to niech sobie leży nienaprawione. Słyszałam zresztą, że te pióra są wieczne;) Odpowiedz Link Zgłoś
niaguska Re: Gdzie w Łodzi naprawić pióro Parkera 03.10.06, 10:19 Hm, ja pracuje w hurtowni papierniczej i jesli jest jakas wada piora, wysylamy je do Katowic ( to chyba jedyne miejsce w Polsce gdzie naprawiaja ), zadzwon do firmy Newell 032 200 47 00, albo wyslac na adres ul. Gospodarcza 12 40-432 Katowice z dowodem zakupu i opisem na kopercie "reklamacja" Odpowiedz Link Zgłoś
herbatnikx Re: Gdzie w Łodzi naprawić pióro Parkera 03.10.06, 13:33 Serdecznie dziekuję wszystkim za wszelkie sugestie. Od zawsze piszę (jeśli ręcznie) tylko i wyłącznie piórem wiecznym. Pióro to ma dla mnie ogromną wartość emocjonalną... otrzymałem je w prezencie od ukochanej osoby, i nie kosztowało ono 50 zł. ;-) Niestety osoba owa nie pomyślała o tym, że istnieją różne grubości stalówki... niestety ja preferuję tylko i wyłacznie te najcieńsze (EF) natomist dostało mi się (B) :-( Nie chcąc sprawić Jej przykrości obmyśliłem, iż wymienię sobie stalówkę i po kłopocie. I tu teraz dochodzimy do sedna... reklamacja itp. nie wchodzi w grę. ... potrzebny jest fachowiec ... Odpowiedz Link Zgłoś
zytka08 Re: Gdzie w Łodzi naprawić pióro Parkera 03.10.06, 20:56 zdobycie stalówki cienszej niz F jest praktycznie niemożliwe, F teoretycznie jest cieńka-teoretycznie. firma nazywa sie Sanford, i zaproponują nowa część przednią Odpowiedz Link Zgłoś