Gość: Zigi Rozalski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:28 Kropek to brudas, bo brudno jest w miescie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciek Kampania w ostrych barwach IP: *.mnc.pl 13.11.06, 21:59 Jestem zaskoczony artykułem. W telewizji wyraźnie pan Kwiatkowski zaatakował obecnego Prezydenta. Zarozumiałość tego Pana była wręcz szokująca. Dlatego mam pytanie do redakcji gazety: czy oglądamy to samo w telewizji czy też macie jakiś inny program tylko dla was. Nie róbcie z ludzi idiotów. Może trzeba szukać rzetelności w dzienniku ogólnopolskim Odpowiedz Link Zgłoś
kochanalodz Re: Kampania w ostrych barwach 13.11.06, 22:06 Co?! Ja mam podobne odczucia jak redaktorzy Gazety. Nie wiem co ty widziałeś ale ja widziałem to właśnie tak jak w komentowanym artykule. Kwiatkowski na prezydenta Łodzi!!pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Kampania w ostrych barwach 13.11.06, 22:59 >Trzeba powiedzieć: co żeś facet do tej pory zrobił z tym stanowiskiem i >czasem, który miałeś? Jakie są twoje osiągnięcia? Na jakiej podstawie >twierdzisz, że zmniejszysz w Łodzi bezrobocie o połowę? Czy w twoim Zgierzu >udało się o tyle zmniejszyć w ciągu czterech lat? - mówił wczoraj Kropiwnicki. Heh.. kto mieczem wojuje.. A co Pan Panie Prezydencie zrobił przez te cztery lata ,poza medialnymi przecęciami wstęg i robienu dobrego wrażenia. Tak ,tak po objeciu władzy, mimo sprzeciwu tak wielu ludzi zabrał pan jedną z masowych imprez pod pozorem tamowania ruchu w centrum, która tak dobrze promowała miasto w Polsce i nie tylko .. to sie udało.. Miasto zasługuje na coś wiecej niż na kolejnych świętych i strategiczne decyzje co do lokalizacji kolejnych ich pomników ... Chce by miasto miastem było W drugiej turze nie pozostawiam złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 23:23 tak! "zagłosuje" na kropiwnickiego za fatalny stan drug oraz za "cudowne" rozwiązania drug wylotowych z miasta, za wiecznie spóźniające (lub wcale nie pojawiające) się tramwaje, za brak rozsądnych połączeń kolejowych z resztą polski, za śmiechu warte 30mln dla lotniska, za bazgroły na murach, za "ulotki" na każdej rynnie i każdym słupie, za gnijące nieposprzątane liście, za psie kupy na chodniku, za "nowe" (tyle obiecywane) fontanny, za renowacje budynków polegająca (niemal wyłącznie) na obcinaniu balkonów, za braki punktów informacji turystycznej, za niezabudowane dziury w tkance śródmiaścia, za "reprezentatywną" zachodnią i kilińskiego, za dworzec fabryczny, za brak hoteli na poziomie przynajmniej ****, za braki powierzchni biurowej, za braki basenów i hal sportowych (na poziomie szkolnym), za upadające międzynarodowe targi łódzkie, za nieskuteczność w pozyskiwaniu środków z UE, za nie wykorzystanie sytuacji obecności władzy centralnej do zaprezentowania naszych bąlączek i potrzebie ich naprawienia... i za wiele wiele innych... już pomijając to wszystko kto z jakiej partii/układu jest... każdy z tych przykładów po prostu mnie boli, wiem że przez ostatnie 4 lata sporą ich część dało się zmienić na lepsze (przynajmniej w jakiejś części) a dowodem na to są inne polskie miasta... dlatego uważam że obecny prezydent się nie sprawdził! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zboku Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.06, 02:16 do tego katalogu dodałbym zmarnowane 20 milionów złotych, które pożarł przez kadencję obecnego prezydenta zreformowany siłą przez Kropiwnickiego Teatr Nowy, nie mający żadnych właściwie osiągnięć artystycznych (tu kłania się oddanie władzy nad kulturą byłemu wiceprezydentowi Orzechowskiemu, dziś walczącemu w MEN, karykaturalnemu antydarwiniście), warto też przypomnieć, jakich to prezydent miał doradców w innych dziedzinach, np. osławionego detektywa Rutkowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Mozna zapytać a co zrobił Kwiatkowski w Zgierzu IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 00:00 Dla wątpiących proponuje wycieczke do Zgierza-obraz nędzy i rozpaczy.Dla tego mimo pewnego obrzydznia wole Krope. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Mozna zapytać a co zrobił Kwiatkowski w Zgier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 15:03 > Dla wątpiących proponuje wycieczke do Zgierza-obraz nędzy i rozpaczy.Dla tego > mimo pewnego obrzydznia wole Krope. teraz mam pytanie co przeciętny wiceprezydent może zrobić w zgierzu! mały budżet nic się z nim nie da zrobić, ewentualni inwestorzy gadają wyłącznie z prezydentem głównego miasta regionu (który to nie gada z POwcami bo to antychrysty) więc budżetu podreperować inwestycjami ciężko... i koło się zapętla jaki jest kwiatkowski? - zarówno ja, ty jak i ktokolwiek inny gó.. tak na prawdę o nim wie! i jeśli myśli że jest inaczej to jest jedynie głupcem! skoro mam do wyboru osobę obecną która mało interesuje się sprawami zarówno większego szczebla jak i tymi teoretycznie trywialnymi i kogoś z grupy reprezentującej się (wydaje się) zdrowym podejściem do rządzenia, rozmawianiem z inwestorami, sprawami dofinansowań z UE etc etc... to chyba wole wybrać właśnie tą drugą opcję! dziwie się tym krzyczącym ileż to inwestorów do nas przybiegło... no pytam się w takim razie ile? jakoś nie wystarczająco skoro bezrobocie jest ciągle największe z pośród największych polskich miast! będąc u znajomków w warszawie i poznając ich znajomków pierwsze co słyszę na to że jestem stąd to "czemu łódź jest taka zaniedbana?" prawda jest taka że jeszcze nikt nie odpowiedział na moje pytanie co takiego dla nas obecny prezydent zrobił (konkretnie, przykładem), nikt nie zaprzeczył któregoś z wymienionych przeze mnie post wyżej podpunktów... na forum pojawiają się jedynie emocje i spekulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgierz@anka Re: Mozna zapytać a co zrobił Kwiatkowski w Zgier IP: 81.219.162.* 15.11.06, 10:07 NIC !!!!!miał kolesia prezydenta jego prawa ręka!!!!nie zapominajcie jeszcze o panu Gajdzie(teraz PIS) razem nic nie zrobili....może u Was dostanie kopa do pozytywnego działania... droga woda ,ciepło,brudno ponuro,obiecanki przecież mieli wspaniały program!!!! Ale jak się zasiada w Zarządach Róznych Spółek..nikt nie pozbywa się chętnie zysków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgierz@anka Re: Mozna zapytać a co zrobił Kwiatkowski w Zgier IP: 81.219.162.* 15.11.06, 10:07 NIC !!!!!miał kolesia prezydenta jego prawa ręka!!!!nie zapominajcie jeszcze o panu Gajdzie(teraz PIS) razem nic nie zrobili....może u Was dostanie kopa do pozytywnego działania... droga woda ,ciepło,brudno ponuro,obiecanki przecież mieli wspaniały program!!!! Ale jak się zasiada w Zarządach Róznych Spółek..nikt nie pozbywa się chętnie zysków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Kampania w ostrych barwach IP: 213.17.170.* 14.11.06, 09:17 Tak a za to, że Łódź jest teraz dopiero doceniana. Ze o Łodzi pisze się dobrze (patrz przedruk z Gardiana w ostatnim forum tytuł: "Łódź na Fali"). Że Kropa wraz z Prezydentem Wrocławia został uznany za najlepszego Prezydenta polskich miast. Tak lepiej wybierz niedoświadczonego Kwiatkowskiego z Urzędu Miasta Zgierza - miasta które pzespało ostatnie 4 lata.W którym nic się nie działo. Piękne słowa to nie wszystko, liczy się doświadczenie i dotychczaowe osiagnięcia. Ale niektórzy zacięli się na Paradzie Techno i nie zauwazyli, że mimo braku Parady, Łódź ma dzisiaj najlepsze notowania od wielu lat a inwestorzy sami pukają do jej bram. Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Nie dla kolejnych staconych czterech lat !! 14.11.06, 17:44 Heh Oczywiscie że zagłosuje na Pana Kwiatkowskiego Nie zamierzam patrzeć jak przez następne cztery trwa stan obecny. Widzisz kwestia Pardy Techno dziś to już symbol, symbol władzy człowieka który prowadzi swoje rządy na zasadzie " A mówcie sobie i protestujcie a ja i tak zrobie jak będe uwarzał " Zaprezentuj proszę sukcesy obecnej (i mam nadzieję dobiegającej końca ) czteroletniej kadencji ... Dell ( jak sam Pan Prezydent przyznał w dużej mierze zasługa byłego Wojewody) a może Manufaktura z którą Pan Prezydent dla dobrego wizerunku w wyborach zakopał topór wojenny po czterech latach sporów... 2 lub 3 tygodnie temu. Nie znam Pana Kwiatkowskiego osobiscie ale wiem że po prezentacj ostatnich czterech lat .. to szansa by było lepiej. Tu potrzeba Młodego odważnego człowieka który nie bedzie bał sie realizować śmiałych wizji , który pokaże że niejważniejsza nie jest ____lokalizacja kolejnego Pominka św.___ tylko przywracanie miasta do życia tak by mieszkańcy byli z niego dumni i chcieli w nim zyć.. czy taki jest Pan Kwiattkowski nie wiem , natomiast wiem z pewnością że taki nie jest obecny Prezydent. Bawi mnie ton wypowiedzi Prezydenta który czując się chyba nadto pewnie mówi o Zgierzu wręcz z pogardą (że jakiś tam kandydat z jakiegos tam Zgierza).. To wszystko w czasach gdy trzeba zacząc myśleć w kategoriach Aglomeracji a nie z klapkami na oczach Łodzi ktora będzie sama sobię w oderwaniu od reszty otaczających ją miast i dlatego.. Kwiatek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Makowski to sobe może IP: *.toya.net.pl 13.11.06, 23:57 Co to znaczy że Makowski przekaże.Przekazać to se może swój głos a wyborcow moze takim gadaniem obrazić-oczywiście tych myślących nie półmózgów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Makowski to sobe może IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 00:39 słuchaj ja głosowałem na Makowskiego a teraz zagłosuje na Kwiatkowskiego i nie jestem wcale półmózgiem dla mnie Kropiwnicki to Żyd dbający jedynie o interesy Żydów dowodem chociażby kosztowne uroczystości rocznicy likwidacji żydowskiego getta mnóstwo pieniędzy wydanych na muzeum Radegast pamiątkowa tablica poświęcona zburzonej przez Niemców synagodze i najważniejszy punkt to Park Ocalałych z powstającą właśnie za nasze pieniądze ogromną widzianą z lotu ptaka Gwiazdą Dawida a co najlepsze ten park decyzją naszego żydowskiego prezydenta jest obecnie najlepiej strzeżonym parkiem w Łodzi z całodobową ochroną Straży Miejskiej a pozostałe parki notorycznie dewastowane takiej ochrony nie posiadają pewnie dlatego że nie żydowski kończąc wywód wolę na prezydenta Zgierzanina niż polskiego Żyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: Makowski to sobe może IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 14.11.06, 01:18 powiedz jakie to interesy Zydzi maja w naszym miescie, bo jestem strasznie ciekaw tej preznej zydowskiej machiny ktora Kropa chroni w Lodzi. ... zrelaksuj sie troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Makowski to sobe może IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 08:49 jeżeli przed wojną 1/3 Łodzi należała do Żydów to odpowiedź nasuwa się sama dzisiaj Kropa stawia im pomniki,parki a jutro postara się o zwrot majątków pozostawionych przez swoich ziomków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Re: Makowski to sobe może IP: *.93.rev.vline.pl 15.11.06, 23:24 Ciągłe wyjazdy Kropiwnickiego do Izraela z których tyle wynika, że jak organizuje uroczystości poświęcone Żydom to jes ich nawał. A co do inwestycji, to Galeria Łódzka należy do firmy prowadzonej przez Żyda niemieckiego pochodzenia. Chyba,że się mylę?? To niech mnie ktoś poprawi Chcę lepszej Łodzi i poraz drugi oddam głos na Kwiatkowskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Makowski to sobe może IP: 213.17.170.* 14.11.06, 09:12 Z Twoją głupotą nie da się dyskutować. Pozostała Ci tuylko kozetka u psychologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Makowski to sobe może IP: *.4web.pl 14.11.06, 13:04 Szkoda, że jesteś takim prywmitywnym antysemitą. Bo to wstyd, żeby takie typy jak ty głosowały na Kwiatkowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Makowski to sobe może IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 13:32 dzięki za komplement a wstyd to kraść a co do Kropiwnickiego i jego ekipy to na myśl przychodzi tylko określenie cyrkowe klowny przystrojeni błazeńskimi czapkami i przepasani to dopiero wstyd barwami Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Makowski to sobe może IP: *.4web.pl 14.11.06, 13:37 Komplement to nie był w zadnym calu. Pochlebia ci, że uważam cię za prymitywa i antysemitę? Niestety zdania nie zmieniam po twej kolejnej wypowiedzi, wręcz przeciwnie utwierdza mnie w mojej opinii o tobie. Wstydzić się powinieneś za to co wygadujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Makowski to sobe może IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 13:49 wstydzić to muszą się dzisiejsze władze z p.Kropiwnickim na czele za to że Lódź kojarzy się głównie z najtańszą siłą roboczą najmniejszymi zarobkami w Polsce czyli warunkami tak bardzo atrakcyjnymi dla pseudoinwestorów którymi tak chwali się nasz obecny prezydent przez takie rządy nasze miasto się wyludnia większość młodych osób daje nogę w poszukiwaniu o wiele lepszej pracy podkreślam lepiej płatnej pracy bo praca w Łodzi jest ale niestety za psie pieniądze głosujcie na Kropę twórcę Łodzi Niewolniczej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Makowski to sobe może IP: *.uml.lodz.pl 14.11.06, 13:34 Rozumiem, że jesteś narodowym socjalistą? Sieg Heil! Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Makowski to sobe może 14.11.06, 10:31 Mnie także bardzo oburza ukute chyba przez media określenie "przekazywania głosów", które dotyczy nie tylko w Łodzi pana Makowskiego, ale i w Warszawie pana Borowskiego czy innych kandydatów, którzy zyskali spore poparcie, ale za małe, by zostać wybranym. Dla mnie jest ono obraźliwe i trafnie je skomentował pan Bohdanowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Kampania w ostrych barwach IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 02:01 Łodzianie, czy naprawde chcecie, żeby człowiek ze Zgierza wami rządził i to za wasze podatki? Dajecie przyzwolenie na to, aby połowa Zgierza pracowała w Urzędzie Miasta, oraz spółkach miejskich? To miasto to Wasze życie. Nikt nie zadba o nie lepiej niż człowiek stąd. Nie wystarcza wam Wojewoda z zewnątrz, potrzebuecie jeszcze Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan_lpr Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.30.rev.vline.pl 14.11.06, 05:44 To jest wybór między tyfusem a syfilisem. Odpowiedz Link Zgłoś
noe2000 Prawda o J. Kropiwnickim 14.11.06, 08:20 Jerzy Kropiwnicki urodził się w Częstochowie, a wychował we Włocławku. I on niby jest z Łodzi? Wolne zarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin ZOMO - Zwykli Obywatele Mają Oczy i dlatego nie za IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 19:24 głosują na Kropiwnickiego, bo widzą jego fatalne błędy. M. in. także dlatego, że to PiS sprezentował nam kukułcze jajo w osobie wojewodziny - spadu z Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Kampania w ostrych barwach IP: *.mnc.pl 14.11.06, 08:39 Widzę, że kampania na prezydenta się zaczęła na dobre, to ja też dołożę trochę od siebie. W tych wyborach prawdę powiedziawszy nie było, na kogo głosować, przeszło dwóch i mamy dogrywkę. Ale czy wyniki nie mówią same za siebie (i chodzi tu nie tylko o Łódź, ale także o Zgierz gdzie p. Kwiatkowski rządził). W Łodzi zagłosowano na obecnego Prezydenta i wygrał, czyli nie jest taki zły, na jakiego wygląda i jak go przedstawiacie w czarnych barwach. W Zgierzy za GW „W drugiej turze dojdzie do pojedynku między Radosławem Gajdą (PiS), którego poparło 14,44 proc. zgierzan i Jerzym Sokołem (KWW Forum Obywatelskie), na którego zagłosowało 13,12. proc.” Czyli kandydat z opcji p. Kwiatkowskiego nie przeszedł do drugiej tury. Co to oznacza, chyba tylko to, że ludzie mają dość rządów p. Kwiatkowskiego i jego kolegów. A dla czego? Może warto posłuchać ludzi ze Zgierza, jakie były jego rządy. To daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanalodz Re: Kampania w ostrych barwach 14.11.06, 16:04 Co ty gadasz za głupoty. Kwiatkowski jest jednym z dwóch wiceprezydentów i odpowiada jedynie za część obowiązków, a to w jakim kierunku idzie miasto decyduje prezydent i rada miasta! Dlatego argument, że w Zgierzu jest bieda należy przedstawić obecnemu prezydentowi i radzie miasta Zgierza a nie panu Kwiatkowskiemu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 08:47 Łodzi potrzeba menadżera z nowym spojrzeniem na miasto.Kropiwnicki ze swim zadufaniem i wiarą w swoją nieomylność tego nie zapewni.Trzeba dać szansę Kwiatkowskiemu,który mając poparcie rady miasta może zrobić dużo dobrego.Jestem niemile zaskoczony dobrym wynikiem PiSu,przecież on zrobił tak dużo złego dla Łodzi,dyskryminując nas na każdym kroku.Czyżby to zasługa o.Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.zdnet.com.pl 14.11.06, 09:03 O.. Klakierzy z PO już się na forum zainstalowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 15:31 kropiwnicki to taki nasz łódzki kononowicz. Nie mam mu za to za złe! Dziwi mnie tylko że na kogoś takiego ludzie w ogóle głosują (a w tym konkretnym przypadku wybrali go nawet 4 lata temu na prezydenta) (0_o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:00 Przynajmniej nie bredź. Możesz nie lubic Kropiwnickiego, ale nie probuj porownywac go do Kononowicza. I jesli jestes taki "super" to miałes okazję samemu zgłosić swoją kandydaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:35 > I jesli jestes taki "super" to miałes okazję > samemu zgłosić swoją kandydaturę. a do tego nie trzeba mieć 35 lat na karku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Kampania w ostrych barwach IP: 213.17.170.* 14.11.06, 09:28 A jaki z Kwiatkowskiego menedzer. JAkie ma osiągniecia? Głosowałem na Platformę ale na Prezydenta nie poprę człowieka, który nie ma żadnych osiągnięć ani doświadczenia. Nie będe sobie robił kuku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piiii zasługa sutanników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:19 i udostępnienia kościołów do agitacji wyborczej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=23153923&a=51213923 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Kampania w ostrych barwach IP: 213.17.170.* 14.11.06, 09:10 Kropek nie jest złym Prezydentem rozkręcił miasto ma doświaczenie. Nie potrzebnie wziął sobie na karb popracie tego wrzoda jakim jest PiS. Jak chce wygrać to niech się zdystansuje od tej nędznej partyjki bo wielu ludzi tylko przez to ma dylemat czy na niego głosowac. Choć ja uwazam, ze powinno się głosowac na sprawdzonych a nie obiecujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:36 TO nasze miasto jest coś winne Kropie? A to z jakiej przyczyny? Inewstorzy który się tutaj pojawiają to przecież nie pojawili się, bo Kropiwnicki ich ściągnął. Bosch & Simens, Indesit, Gillette byli już od wielu lat. Z Manufakturą walczył na szczęście bez powodzenia. A więc co zrobił takiego dla mista, bo dla siebie i osób zaprzyjaźnionych to dużo.Łodzianie decyzja jest w waszych rękach. Do wyboru dwójka jeden wiemy czego nie zrobił, drugi nie wiemy co zrobi. Ciekawostka kto wygra. A decyzja będzie w rękach ludzi, którzy poparli Makowskiego. Oczywiście gdyby zamiast nadętego Makowskiego, była na przykład Iwona Bartosik, to może druga tura byłaby inna, a tak iść czy nie iść do drugiej tury oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatelka Kampania w ostrych barwach IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 09:10 Poprzyjmy Jerzego Kropiwnickiego. Sądzę, że Łódź będzie pamiętać o jego dokonaniach. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:42 Szczególnie się zasłużył w Jerozolimie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.75.rev.vline.pl 15.11.06, 16:32 ja nie poprę podróżnika Kropy. On jest za stary żeby przewodzić miastem ,które ma się rozwijać. Dość pomników,kościołów. Czas rozwijać inwestycje z którymi tak walczył Kropa. Gdyby to on o wszystkim decydował to jak to mówi Kononowicz nie byłoby niczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukilodz Kampania w ostrych barwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:59 Ciekawe gdzie w lodzi jest brudno , jak o swoje podworko nie dbasz to tak masz. Jak bys troche popatrzyl to ujrzysz nowa Łódź , ktora bardzo sie zmiania ale czego wymagać od ubogiego i wąskotorowego myslenia PO jakie reprezentujesz. Pozdrawiam cie chorągiewko na wietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CityofLodz Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.mofnet.gov.pl 14.11.06, 10:12 lukilodz - niejaki Zigi Rozalski myśli w innych kategoriach. Dzieciak kalkuluje tylko w ten deseń, iż Kwiatkowski zrobi dobrze pewnemu wschodniemu osiedlowemu klubikowi. Nic innego Zigiego nie interesuje - stąd coś tam maznął od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 14:44 ty za to płaczesz, ze twoim zapyziałym bazarkiem znów nikt się nie będzie interesował. Zostaniecie z halą-pomnikiem, stadion się rozsypie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CityofLodz Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.mofnet.gov.pl 14.11.06, 15:23 Jakoś nie mogę doszukać się w tym co napisałem żadnej obawy o jak to ty napisałeś ,,prawiełodzianinie'' bazar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 16:05 Jak wygra Kropiwnicki to zrobi porządek z targowiskami. Nie będzie złodziejstwa, nie będzie oszustwa, nie będzie niczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:04 > Jak wygra Kropiwnicki to zrobi porządek z targowiskami. > Nie będzie złodziejstwa, nie będzie oszustwa, nie będzie niczego big rotfl - post miesiąca! wieleki dla Ciebie respect xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka2222 Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.75.rev.vline.pl 15.11.06, 16:33 Brudno jest w niedzielę na Piotrkowskiej - zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasaa Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.75.rev.vline.pl 15.11.06, 16:34 Łódź się zmienia ale nie dlatego że tu rządzi Kropa. on blokuje inwestycje,nie ma odwagi i niestety jest za stary żeby myśleć nowocześnie. Miasto trzeba oddać młodym to zaraz ruszy do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatek Kampania w ostrych barwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:16 W klasyfikacji miastpowy˝ej 30 tys. mieszkaƒców o najwyZgierza w 2002r, w klasyfikacji miast powy˝ej 30 tys. mieszkaƒców o najwy ˝szym deficycie operacyjnym. („Zgierz na czele”, Gazeta bez cenzury nr 2/2004r). Jak do tej pory, w kolejnych latach nigdy z czo∏ówki takich miast nie wypad∏, zajmujàc w kolejnych latach 2003 r.- czwarte a w 2004 r. -drugie miejsce. W tym ostatnim roku, przeci ´tne miasto powiatowe w Polsce, notowa∏o nadwy˝k´ operacyjnà w wysokoÊci 129,8 z∏ w przeliczeniu na jednego mieszkaƒca. W Zgierzu odnotowano tylko 1,47 z∏ (za dwutygodnikiem „Wspólnota nr 23/743 z 12 listopada 2005 r.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Jeśli bicie aktorów Teatru w Wielki Piątek to dla IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 19:21 was dowód na to, że ktoś się sprawdził, podobnie jak np. ciągłe podróże czy ośmieszanie miasta szarfami i wiejskimi czapkami, to gratuluję głupoty i braku rozeznania. To wy kompromitujecie siebie i nasze miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 19:22 1). Za brak cztero- lub pięciogwiazdkowego hotelu w Łodzi. Przez niemal 4 lata prezydent i jego współpracownicy nie zrobili właściwie nic. Dopiero teraz zaczęli mówić o sprzedaży działki przy ul. Piotrkowskiej 157 i ogłaszać, że stanie tam obiekt bardzo renomowanej sieci. Myślę, że termin rozpoczęcia „aktywności” na tym polu nie jest przypadkowy i chodzi o to, aby w trakcie wyborów głosujący mieli ten „sukces” świeżo w pamięci. Nowoczesny hotel miał już powstać tyle razy, że w powstanie tego uwierzę dopiero wtedy, gdy go zobaczę. 2). Za brak Aquaparku – komentarz taki sam jak przy hotelu, należało to załatwić na początku urzędowania. A budowa obiektu zaczęła się dopiero teraz, by podczas wyborów łodzianie także o tym pamiętali. Dodatkowo projekt Aquaparku jest zły – o ile wewnątrz jest dobry, to na zewnątrz będzie tylko jeden odkryty basen. Stanowczo za mało, wiadomo bowiem jak oblężone są w upalne letnie dni łódzkie kąpieliska (najnowocześniejszy obecnie „Wodny Raj” pęka w szwach) i w niczym nie rozwiąże to problemu. Tutaj również należy przypomnieć, że na terenie dawnej „Fali” Aquapark miał powstać już kilkakrotnie, a w to czy powstanie tym razem uwierzę również, gdy go zobaczę. 3). Za demonstrację siły w Teatrze Nowym i spacyfikowanie słusznego protestu metodami niczym z czasów PRL-u, przypominającymi akcję MO w Kopalni „Wujek”, z tą tylko różnicą, że w Łodzi na szczęście nie było ofiar śmiertelnych. 4). Za tragiczny stan dworców kolejowych Łódź Kaliska i Łódź Fabryczna, które to odstraszają goszczących w Łodzi już od pierwszej chwili spędzonej w naszym mieście oraz budują wizerunek szarego, brudnego i zaniedbanego miasta. 5). Za to, że funkcje pełnomocnika prezydenta ds. medycyny ratunkowej, szefa doradców prezydenta, pełnomocnika prezydenta ds. połączeń lotniczych i pełnomocnika prezydenta ds. skutków zimy pełnił… dentysta (Pan Wojciech Łaszkiewicz). 6). Za to, że miasto jest brudne i zaniedbane, za nieodnowione, niszczejące i rozpadające się kamienice, za to że Piotrkowska niestety znów niszczeje, a ostatni remont kamieniczek miał tam miejsce dawno temu (stan podwórek przemilczę). 7). Za próby wypędzenia z Łodzi firmy Apsys w celu storpedowania powstania „Manufaktury”, która to daje łodzianom satysfakcję i przyciąga turystów. 8). Za proszenie o poparcie w wyborach o stanowisko Prezydenta Miasta Łodzi PiS, czyli partii której rządy i decyzje odebrały naszemu województwu 1,2 mld zł, Łodzi odebrały drogę S8, a łódzkiemu lotnisku 200 mln zł. Ludzie, przejrzyjcie wreszcie na oczy!!!!! PiS nas niszczy, a wy ich chcecie poprzeć??? Może przypomnieć Wam co PiS i Kaczyńscy obiecywali rok temu??? 9). Za totalną obojętność wobec budowy Centrum Kliniczno-Dydaktycznego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, które to jest jedyną szansą na posiadanie przez Łódź pełnoprofilowego szpitala, w którym można kompleksowo leczyć urazy wielonarządowe i stany zagrożenia życia (stwarzając tym samym łodzianom poczucie bezpieczeństwa) oraz wykonywać bardzo skomplikowane i nobilitujące zabiegi, mogące promować nasze miasto. 10). Za tragiczną sytuację łódzkiej służby zdrowia. Myślę, że o warunkach łódzkiej służby zdrowia dużo może powiedzieć ten, kto leczony był w jednym z kilku łódzkich szpitali pamiętających XIX w. Dodatkowo za fatalny system organizacji ostrych dyżurów i szukanie oszczędności kosztem pacjentów (np. ostry dyżur neurochirurgiczny w Zgierzu, a ortopedyczny w Pabianicach – a co zrobić, jeśli pacjent odniósł w wypadku jednocześnie obrażenia głowy i kończyn?), co nierzadko prowadzi do paradoksalnych, ale i tragicznych sytuacji. 11). Za fatalny stan taboru MPK, dodatkowo zagrażający zdrowiu i życiu pasażerów. Za cyniczną politykę wewnątrz spółki, gdzie w celach oszczędności pozwala się na dopuszczanie do ruchu niesprawnych pojazdów i zakazuje personelowi technicznemu poruszania tego tematu oraz informowania o tym prasy pod groźbą utraty pracy. 12). Za brak powiększenia sieci torowisk tramwajowych, a jak od lat w Europie wiadomo tramwaj to najlepszy środek komunikacji miejskiej, mogący dotrzeć tam gdzie nie dotrze autobus, w dodatku ekologiczny i tani w eksploatacji. 13). Za fatalny stan dróg, ogromne korki i wieczne remonty w Łodzi. Zaś na pytanie o tzw. „zieloną falę” na łódzkich arteriach rzecznik Zarządu Dróg i Transportu odpowiedział tylko: „A po co? Zielona fala to tylko większy ruch i szybsze zużycie jezdni”? To od czego są jezdnie jak nie od tego, by jeździć po nich samochodami? 14). Za brak strzeżonych miejsc parkingowych z prawdziwego zdarzenia w centrum miasta (nowoczesnych, wielopoziomowych parkingów). Za okradających miasto nieuczciwych inkasentów nie dających oryginalnych biletów, tylko wtykających za szyby świstki papieru z odręcznie wpisaną godziną i zgarniających pieniądze do własnej kieszeni. Za pijanych typów wymuszających haracze za „popilnowanie auta”. 15). Za fatalną politykę wobec łódzkiego sportu i ciągłe tłumaczenie się brakiem pieniędzy. 16). Za nierówne traktowanie Widzewa i ŁKS-u i próby sfinansowania instalacji podgrzewanej murawy tylko na obiekcie ŁKS-u. 17). Za bezmyślną politykę i upór w kwestii budowy jednego stadionu piłkarskiego z prawdziwego zdarzenia na obiekcie ŁKS-u. Kropiwnicki nie jest w stanie zrozumieć, że kibice Widzewa nie będą się dobrze czuć, gdyby swój ukochany klub mieli dopingować na obiekcie, na którym od zawsze mecze rozgrywał ich odwieczny rywal, a z kolei sympatycy ŁKS-u nie będą zadowoleni z tego, że mecze na obiekcie który od zawsze był „ich stadionem” rozgrywać będzie lokalny rywal, a na „ich miejscach” dopingować go będą kibice tegoż rywala. Poza tym obiekt ŁKS-u to ruina i taniej będzie wybudować nowy stadion w miejscu neutralnym. 18). Za brak pomysłu na ratowanie, zagospodarowanie i renowację najcenniejszych łódzkich zabytków bądź też brak pomysłu na ich promocję. Inwestycje takie jak „Manufaktura” czy lofty należą do grupy tych, które powstały nie dzięki Kropiwnickiemu, ale pomimo Kropiwnickiego 19). Za wyjeżdżającą z Łodzi do innych polskich, jak i zagranicznych miast zdolną, ambitną i wykształconą młodzież, która nie widzi tu szans na realizowanie swoich zawodowych planów i marzeń. I dlatego głosuję na Krzysztofa Kwiatkowskiego, bo Zwykli Obywatele Mają Oczy (w skrócie ZOMO - tym przecież wg premiera jesteśmy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 19:32 Możesz być pewny że ZOMOwcy, PZPRowcy i tym podobni głosuja na Kwiatkowskiego. Prawdziwi patrioci głosuja na Jerzego Kropiwnickiego - jedynego godnego kandydata na stanowisko prezydenta Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.75.rev.vline.pl 15.11.06, 16:39 Ja wybieram Kwiatkowskiego a Kropa niech idzie na emeryturę. Ten facet jest żałosny z tymi szarfami i czapkami.Jego podróże do Izraela. 360 dni podróżował. Za nasze pieniądze.On blokował wszystkie inwestycje. Łódź musi sie rozwijać. Jak będzie rządzić Kropa to dalej nic nie będzie się działo.Łodzi potrzebny jest młody człowiek a nie stary dziad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska He he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:59 Boże co za bzdury ja mam korzenie solidarnościowe i głosuję na Kwiatkowskiego i wielu moich znajomych mających te same poglądy!!!Kropiwnicki patriota taki jest ze jezdzi do Izraela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.retsat1.com.pl 14.11.06, 19:41 Popieram, choć trochę populistyczne. Nie na wszystko, o czym napisałeś, Kropiwnicki miał wpływ - patrz CKD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.retsat1.com.pl 14.11.06, 19:42 P.S Mój post tyczy łodzianina, nie obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 19:49 Czerwona łódź odpłynęła do historii a pozostałości komuny moga tylko żałośnie popiskiwać. kropiwnicki pokonał was cztery lata temu i teraz też wygra z rózowa postkomuną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paternoster Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.retsat1.com.pl 14.11.06, 20:35 dodam-za rydzykowe referencje.Tfuuu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:02 łodzianinie drogi. Jestes niestety dość żałosny z wpisywaniem po raz chyba 45 tego samego postu. Zapraszam do uruchomienia szarych komórek i wymyślenia czegoś nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Zgierz Kocha swojego prezydenta IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.11.06, 21:46 Panie Kwiatkowski dlaczego Zgierzanie tak Pana kochają? Czyżby to miłość obopulna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Będę umieszczał ten post do końca kampanii, aż lud IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 23:02 zie zmądrzeją, a przede wszsytkim będą wiedzieli o wszytkim. O takich rzeczach trzeba mówić i pisać głośno. Nie zgadzam się na to, by za moje pieniądze dentysta pełnił funkcje do jakich nie ma uprawnień ani za moje pieniadze naruszono w Wielki Piątek nietykalność cielesną aktorów. We wszystkich dużych miastach Polski PO zdecydowanie wygrało z PiS-em w wyborach na Prezydenta Miasta, tylko Łódź próbuje być ciemnogrodem i bastionem PiS-u. Ten naród nie jest jednak mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol.3 Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:03 polakowi trza kilka razy powtórzyc, żeby raz zrozumiał Odpowiedz Link Zgłoś
janolczyk Re: Zazuzi, miałeś rację. 15.11.06, 23:38 Dziekuję za trafną prognozę. Przegrywać też trzeba umieć pięknie. Pozdrawiam Cię! Jan Olczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: Zazuzi, miałeś rację. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:35 Prawdę mówiąc walałbym nie miec racji. Niestety moje prognozy co do zawłaszczenia samorządu pzrez partie potwierdzają się. Nawet tam gdzie kandydaci startowali jako "komitety obywatelskie", to najczęsciej stały za nimi konkretne ugrupowania polityczne. Przyjdzie nam pewnie poczekać na chwilę, gdzie mieszkańcy miasta będą wybierać konkretne osoby - a nie ugrupowania polityczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.75.rev.vline.pl 16.11.06, 18:32 Rydzyk popiera Kropę,PiS popiera Kropę więc ja go nie popieram i wybiorę Kwiatkowskiego.Ja stawiam na młodych.Starzy na emeryturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gomora Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto za co: IP: *.toya.net.pl 15.11.06, 01:45 Dawno nie było takiego mądrego tekstu. Zasługi Kropka? Przecież to jego poprzednicy pozałatwiali przyjście tych inwestorów! I to nie ci z Urzędu Miasta, tylko z Wojewódzkiego (Makowski, Krajewski). Pieniądze na lotnisko-ha, ha, przecież do tej pory to Urząd Wojewódzki załatwiał przez tzw. chody w URM te kasę!!! Znam sprawę. To podpisywał zapomniany Krajewski, bo miał chęci i możliwości. A był z lewicy!!!! Na Stację Radegast też załatwił 1 mln zł, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzemann Wszystkim z AWS -u mówię :NIE IP: 212.51.205.* 15.11.06, 07:30 Ja pamiętam afery i przekręty byłego AWS - u / szczególnie w ostatnim okresie rządów /. I dlatego wszystkim z tego ugrupowania , którzy się "przefarbowali" - mówię NIE .Mam oczywiście na myśli i kandydata KWIATKOWSKIEGO i MICHALIKA / który oddał na własność francuzom 18 ha terenów pod Manufakturą /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boruta Re: Zgierskie Inwestycje IP: *.77.rev.vline.pl 15.11.06, 08:48 w Zgierzu w czasie czteroletniej wiceprezydentury poza promocją swojej osoby nie zrobił nic. Obiecał: muzeum koziołka matołka, tramwaj regionalny, rozpoczął remont Placu Jana Pawła II - rewolucyjny projekt wypoziomowania "Starego Rynku" w Zgierzu od trasy na gdańsk rynek zostanie podniesiony o około 2,5 metra, mieszkańcy są dumni, brak inwestycji, wzrastające do 26 % bezrobocie, zapaść służby zdrowia wraz z katastrofami budowlanymi to efekt rządów KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: Zgierskie Inwestycje IP: *.pai.net.pl 15.11.06, 17:44 a ja się boje nowych Kropiwnicki co miał nakraść - nakradł. KK może być znacznie gorszy. Ale wybór straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Zgierskie Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:01 ale ciemnota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.93.rev.vline.pl 15.11.06, 23:38 To miasto ma szansę i potencjał by sie rozwijać. Ilu młodych ludzi się kształci, rozwija a nie może godnie żyć w Łodzi. Kropiwnicki nawet nie zaufał Łódzkim naukowcom zlecając im analizę rozwoju miasta, tylko agencji która wzięła kupę szmalu za powiedzenie tego co nie jest żadnym nowym odkryciem wystarczy myśleć. Pozatym stajemy się robólami za grosze dla zachodnich firm, które u nas bendą za grosze produkować/ują swoje produkty nie szanując ludzi i płacac im minimalne pensje. Nie chce by Polska, której cześćia jest Łódz była drugimi Chinami tylko o wiele bliżej znajdującymi się Europy. Jeśli ma dalej tak wyglądać sytuacja w naszym kraju, staczanie się. To bez większego żalu i sentymentu wyjadę Odpowiedz Link Zgłoś
rychu20 Re: Kampania w ostrych barwach 16.11.06, 09:59 Jak ktoś o mnie lub co gorsza do mnie mówie per "facet" od razu "nóż mi się w kieszni otwiera" i już wiem kto to jest: burak i arogancki trep z szyderczym uśmiechem, który użala się nad sobą pod Ścianą Płaczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Kwiatkowski był bojówkarzem IP: 195.116.42.* 16.11.06, 10:39 Rzucał jajami w ludzi biorących udział w pochodach 1 majowych. Bijatyki też były jego specjalnością. Czy taka osoba może być Prezydentem Łodzi??? Dla mnie to skandal!!! Kropiwnickiego też nie popieram ale nie jest przynajmniej bandziorem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin A kto doprowadził do pobicia aktórów w Teatrze Now IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 16:17 ym??? W dodatku w Wielki Piątek, w XXI w., w niby cywilizowanym kraju, zaś ludzie ci protestowali w słusznej sprawie. To jest dopiero bandytyzm... Kwiatkowski rzucał jajami w komuchów, którzy ten kraj doprowadzili do ruiny, walczył o wolność. Jeśli to jest dla Ciebie kryterium bandytyzmu, to bandytami są wszyscy, którzy walczyli z komuchami - np. Wałęsa? A czy twój ojciec nie bił się z zomowcami? Pewnie nie, bo sądzać po twojej wypowiedzi jesteś zacietrzewionym komuchem, a walczący z komunizmem ludzie to bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: Kwiatkowski był bojówkarzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:39 Nie przesadzaj. Moim idolem Kwiatkowski też nie jest, ale akurat zarzut o obrzucanie jajami jest śmieszny. Gorzej, że facet "szczeka" sloganami jak z karabiny maszynowego i przedstawiając żadnych logicznych argumentów. Tak naprawdę, to nikt nie jest w stanie powiedzieć, jaki on ma program. Zyczenia typu: zlikwiduję bezrobocie itp. bzdury, to taka sama propaganda jak 3 miliony mieszkań PiSuaru czy obiecanki Leppera. Tani populizm i całkowita miałkość programowa. I tego nalezy się bać, bo raczej nie wierzysz, że będzie kogoś obrzucał jajami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzian Kampania w ostrych barwach IP: 195.116.42.* 16.11.06, 11:23 Rzucał jajami w ludzi biorących udział w pochodach 1 majowych. Bijatyki też były jego specjalnością. Czy taka osoba może być Prezydentem Łodzi??? Dla mnie to skandal!!! Kropiwnickiego też nie popieram ale nie jest przynajmniej bandziorem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kampania w ostrych barwach- cała prawda IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 18:49 Król, nowo wybrany radny Rady Miejskiej, na konferencji prasowej w siedzibie Prawa i Sprawiedliwości zastąpił nieobecnego urzędującego prezydenta. - Krzysiek jest osobą sympatyczną, z którą za młodych lat robiło się zadymy przeciwko lewicy i do tego się znakomicie nadaje - wspominał Michał Król, który z Krzysztofem Kwiatkowskim studiował na Uniwersytecie Łódzkim. - Jeżeli Krzysiek mówi, że zmniejszy bezrobocie w Łodzi o 50 procent, to niech pokaże, co zrobił jako wiceprezydent Zgierza! W Łodzi za prezydentury Kropiwnickiego bezrobocie spadło o osiem procent i wynosi 14,2 proc. W powiecie zgierskim tylko o 1,3 proc. i wynosi 23 proc. Krzysiek Kwiatkowski jest aparatczykiem partyjnym, który działał w różnych młodzieżówkach, a Jerzy Kropiwnicki wybitnym ekonomistą. Czesław Telatycki z PiS zaapelował do kandydata PO o przedstawienie życiorysu i swoich dokonań. - Od 13 lat jestem działaczem samorządowym. Mój kontrkandydat działał w administracji rządowej. To zupełnie inny rodzaj pracy i problemów - argumentuje Krzysztof Kwiatkowski. Mimo ostrych słów obie partie nie wykluczają możliwości współpracy w Radzie Miejskiej, niezależnie od wyniku wyborów prezydenckich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sztywny Rycho Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:46 Gość portalu: Zigi Rozalski napisał(a): > Kropek to brudas, bo brudno jest w miescie a TYS JEST DEBIL BO DEBILNIE ARGUMENTUJESZ!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRIS Re: Kampania w ostrych barwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 00:45 a Ty jestes gejem Odpowiedz Link Zgłoś