Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzinnych

07.04.08, 17:12
Witam,
Szukam dobrego i doświadczonego adwokata z Łodzi specjalizującego
się w prawie rodzinnym (chodzi o ustalenie opieki nad dzieckiem).
Jak sądzicie - lepszą skuteczność (dla strony ojca) mają panie
adwokatki czy panowie adwokaci?
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • przyslowie Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 07.04.08, 21:42
      Jeśli sprawa jest oczywista, to można obejść bez adwokata. Znam taką
      sprawę i mogę stwierdzić, iż sąd rodzinny potrafi kierować się
      dobrem dziecka.
      • hiroslaw Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 09.04.08, 07:28
        Wieść gminna niesie, że to zawsze matka ma większe fory w sądach
        rodzinnych :-(
        Prośba nadal aktualna...
        • przyslowie Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 09.04.08, 09:23
          Za to ty masz większe fochy.
          Wiedziałam, że chodzi tu wyłącznie o matkę. Musisz jej dokopać.
          • dziad_borowy Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 11.04.08, 12:06
            A ty oczywiscie wiesz wszystko najlepiej. Chce miec opieke nad
            dzieckiem i to wszystko co mozesz na ten temat powiedziec. Dogadac
            sie, pitolenie, chyba jakby mogli sie dogadac to dawno juz by to
            zrobili, nie??
            Dzierżżż!!!!
            • przyslowie Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 11.04.08, 22:55
              Niczego nie wiem najlepiej i nie mam takiej potrzeby.
              Martwi mnie tylko to, że skoro nie potrafią uzgodnić warunków
              sprawowania opieki nad dzieckiem, to obydwoje są nieodpowiedzialnymi
              rodzicami. Nie zdają sobie sprawy, jak bardzo ich dziecko musi z
              tego powodu cierpieć. Czy więc aby chodzi tu akurat o dobro dziecka?
              Ja mam temu przyklasnąć? Nie podobają mi się takie sprawy i z tego
              powodu wypowiadam się o nich krytycznie. Żal mi dziecka. Obcego
              dziecka.
        • Gość: dsgsdfg Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.toya.net.pl 27.04.22, 22:35
          rożnie bywa z tymi sprawami
      • Gość: Dagmara Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.146.170.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.17, 22:36
        Akurat sprawy rozwodowe naleza do wyjatkowo trudnych i to nawet nie tyle ze wzgledow prawnych, ale przede wszystkim psychologicznych, tak wiec dobrze miec adwokata, ktory bedzie wsparciem na rozprawach i przy koniecznosci porozumienia z druga strona. Moj rozwod prowadzila mec. Monika Ostrowska-Kostrzewa, ma kancelarie w centrum Lodzi, bardzo polecam.
      • Gość: Paweł Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: 185.183.107.* 26.09.22, 21:38
        Oczywiście, że można bez adwokata, tylko czy jest sens tak ryzykować? Szczególnie jak w grę wchodzi walka o dziecko. Ja polecam adwokata Maciej Organiściaka - udało mu się wywalczyć dla mnie wyłączną opiekę nad synem, co dla ojców jest rzadkością. Zresztą sam mecenas mnie uczciwie uprzedzał, że szanse są małe ale zrobi wszystko, co w jego mocy i się na szczęście udało :)
    • Gość: nygmunt Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 08:19
      Znam sprawę, gdzie ta pani była skuteczna:
      Kancelaria Adwokacka. Czubińska Elżbieta
      90-414 Łódź, Zielona 3, tel. (42) 6348577

Jednak sprawa kontaktów z dzieckiem, jeżeli jego miejscem stałego
      pobytu będzie dom matki, to przede wszystkim wyzwanie dla Ciebie.
      Jeśli matka dziecka zechce Ci spotkania utrudnić, musisz być gotowy
      na szukanie świadków tego, że była rzuca Ci się kłodą pod nogi,
      egzekwowanie wyroku przy pomocy policji - czyli wszystko to, co
      szczególnie psuje układy międzyludzkie.

Myślę, że powinieneś przejść się po adwokatach i porozmawiać o
      swojej sprawie. Niektórzy biorą za taką wstępną konsultację jakieś
      pieniądze, inni nie. Jak zrobisz rozeznanie, wybierzesz osobę, z
      którą będziesz się czuł w stanie współpracować. Inaczej się nie da.
      • hiroslaw Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 11.04.08, 08:28
        Dziekuje - o to chodzilo.
        Moze jeszcze ktos?
        • Gość: marrgos Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.toya.net.pl 11.04.08, 14:58
          Polecam:
          Eckersdorf Magdalena
          Kancelaria Adwokacka
          90-254 Łódź ul. Piramowicza 11/13
          tel. 042 632-61-78, 0 605 218 610
          tel/fax: e-mail: eckersdorf@adwokatura.pl
          • hiroslaw Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 13.04.08, 16:14
            > Polecam:

Zakładam, że to nie jest autoreklama ;-)
            • przyslowie Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 15.04.08, 19:15
              To oczywista oczywistość, że to autoreklama.
          • Gość: gabrys Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.elsnet.pl 18.12.14, 09:07
            a ja Eckersdorf Magdaleny nie polecam, też szukałem opinii przez internet. Pierwsze wrażenie pozytywne i na tym koniec. Jak kasę dostanie to zamiast jej, często na sprawach będziesz się spotykał z jej zastępcami. Ponadto, niczego nie pamięta a na umówione spotkania też podsyła zastępców, wszędzie jest spóźniona. Odradzam
    • saczek1 Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 04.12.14, 21:13
      Ale stary post odgrzebany ... i po co ?
    • Gość: Grześ Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.play-internet.pl 16.02.15, 23:32
      kierowanie się dobrem dziecka hahaha, a to dobre, prawda jest taka, że w polskich sądach to jak facet nie ma dobrego adwokata to polegnie, bo sędziny w sądach zawsze za kobietą stoją. Całe szczęście ja trafiłem do dobrej kancelarii i mi pomogli, bo nie wyglądało to za kolorowo ;/ udało się z orzekaniem o wspólnej winie, a było już naprawdę gorąco i bałem się że będzie tylko z mojej. całe szczęście w porę się ogarnąłem i skorzystałem z kancelarii. Ja akurat trafiłem do kancelarii prawnej grawalex i dzięki nim nie przepadłem z kretesem. :)
    • fraczek12 Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 04.03.15, 10:23
      Myślę, że lepiej, żeby adwokatem walczącym o przyznanie praw do opieki nad dziećmi ojcu był mężczyzna, bo po prostu łatwiej mu się wczuć i uwierzyć. Kobiecie chyba trudniej byłoby być po stronie ojca? Chociaż wszystko zależy od sytuacji. Mój prawnik, mec. Maciej Krakowiński mówił, że ojcowie dość rzadko wygrywają sprawy o opiekę nad dziećmi, ale nie jest to niemożliwe. Sam ma kilka takich wygranych spraw na koncie. Mam nadzieję, że mnie też się uda ? za kilka dni kolejna rozprawa.
    • dareczek62 Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 15.07.16, 22:50
      Jako gość po rozwodzie i tych wszystkich "przejściach" z pełną odpowiedzialnością polecam Mecenas Anetę Kołodziejczyk -694 759 627 . Nie będę tu opisywał spraw bo to wiele tygodni ,ale dzięki niej nie straciłem kontaktu z dziećmi . to osoba ,która po prostu słucha i ROZUMIE. Ma kancelarię prze Piotrkowskiej 111 , w podwórku ale spoko można zawsze zadzwonić. Jak ma akurat sprawę w sądzie to zawsze potem oddzwania. Polecam !
    • Gość: Kobieta Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.cust.vodafonedsl.it 25.07.16, 12:28
      Sprawy o opieke sa z reguly zarowno trudne (glownie dla matki), jak i skomplikowane. Dlatego dobry prawnik to podstawa. Moim zdaniem najlepiej w tej roli sprawdzi sie kobieta, sama w takiej sytuacji skorzystalam z pomocy kancelarii mecenas Chroscielewskiej. Dzieki nim sprawa skonczyla sie dla mnie i moich dzieci bardzo dobrze. Jestem wdzieczna.
      • malgosialo16 Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 27.10.16, 14:08
        A z jakimi kosztami mniej więcej trzeba się liczyć?
    • Gość: Muga Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.icpnet.pl 11.08.16, 09:33
      Słyszałaś kiedykolwiek o kancelarii pani mecenas Magdaleny Chróśćielewskiej? To moim zdaniem najlepsza kancelaria w Łodzi w tej branży. Ogromna wiedza i doświadczenie. Mąż chciał odebrać mi prawa rodzicielskie tylko dlatego, że od niego odeszłam. Nie dałam się - znalazłam świetnych prawników i z ich pomocą wygrałam :)
    • Gość: Martz Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.nyc.res.rr.com 22.08.16, 13:30
      O tak - Mecenas Chroscielewska prowadzi naprawdę dobra kancelarię. Trafiłam tam z polecenia koleżanki i jestem bardzo z tego powodu zadowolona. Dzięki nim mój rozwód okazał się całkiem łatwa sprawa. Szybko i bez bólu.
    • Gość: Londynka Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.16, 16:18
      Tez uwazam, ze kobieta prawnik lepiej sie postawi w naszej sytuacji rodzinnej. Dlatego do rozwodu wybralam kancelarie pani adwokat Magdaleny Chroscielewskiej i jestem zadowolona z jej uslug. Wam rowniez moge smialo polecic takie rozwiazanie.
      • marra8 Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 18.12.16, 17:05
        a ja uważam, że kancelaria która jest rzeczywiście skuteczna nie musi uciekać się do takiej nachalnej reklamy
    • Gość: kroll Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.246.143.149.rev.vline.pl 16.12.16, 13:44
      A ja tej kancelarii nie polecam szczególnie Pana Igora. Porażka na całej linii i jeszcze na koniec wmawiał,że jest dobrze, nieprzygotowany do spraw, mylił fakty przez niego mam mega alimenty zasądzone i brak widzeń z dzieckiem w Boże narodzenie.
    • marra8 Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 20.12.16, 16:25
      www.infor.pl/prawo/prawo-karne/adwokatura/228086,Zakaz-reklamy-adwokatow.html
    • Gość: Dagmara Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.146.170.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.17, 22:32
      Witam, ja polecam Pania Monike Ostrowska-Kostrzewe, jest adwokatem i specjalizuje sie w sprawach rodzinnych. Prowadzila moja sprawe rozwodowa, gdzie chodzilo rowniez o wladze rodzicielska, kontakty i alimenty i bylam bardzo zadowolona bo wbrew temu co slyszalam o ciagnacych sie latami sprawach poszlo naprawde sprawnie (pozew zlozony w sierpniu zeszlego roku i teraz czekam na uprawomocnienie). Pozdrawiam.
    • Gość: agatek Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.toya.net.pl 22.08.17, 14:08
      sprawdź adwokata Jarosława Szkudlarek z Łodzi bdb mecenas od spraw rodzinnych z Łodzi
    • Gość: agatek Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.toya.net.pl 22.08.17, 14:14
      Polecam adwokata Jarosława Szkudlarka bardzo dobry mecenas od skomplikowanych spraw rodzinnych i rozwodowych. Wiem bo korzystałam i się nie zawiodłam.
    • Gość: Patrykk Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.toya.net.pl 25.08.17, 15:31
      Jeśli potrzebujesz adwokata, który będzie cię reprezentował w trakcie rozwodu, to polecam kancelarię adwokacką KDK. To grupa adwokatów z Łodzi. Dyskretnych, profejonalnych i świetnie znających przepisy. Dołożą starań, aby twój rozwód przebiegł w sposób kulturalny i jak najmniej bolesny.
    • Gość: Notice Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.146.101.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.11.17, 17:54
      JUŻ NAPRAWDĘ STARCZY TEJ REKLAMY! Żałosne, że muszą się Państwo uciekać do takich zagrań. Polecam lekturę § 23 Zbioru Zasad Etyki Adwokackiej i Godności Zawodu.
    • Gość: Polx Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.146.168.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.12.17, 09:07
      Już naprawdę skończcie z tą NACHALNĄ REKLAMĄ! Nie wiem, pani mecenas płaci Wam za to, czy po prostu każdy pracownik kancelarii jest zobowiązany dodać tutaj odpowiedź o tożsamej treści? Tak czy inaczej, polecam lekturę Kodeksu Etyki Adwokackiej. Bo to jest już naprawdę niesmaczne, i trochę żałosne w sumie też.
    • Gość: Gościegoście Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.146.230.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.08.18, 22:20
      Mogę polecić opcję skorzystania z rankingu adwokatów - masz podzielone to regionami, i lista ułożona jest od najlepiej ocenianych począwszy. Bardzo spoko jest stronka www.skuteczny-adwokat.com/
    • desper76 Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 08.09.18, 17:32
      adwokat-szkudlarek.pl/ świetny adwokat w sprawach rodzinnych. Polecam z własnego ogródka - zna się na rzeczy i potrafi pomóc...
      • marta7605 Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi 02.07.19, 18:34
        Potwierdzam adwokat Jarosław Szkudlarek jest najlepszy w rozwodach i sprawach rodzinnych w Łodzi
    • Gość: bierka Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.147.65.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.18, 12:52
      Bardzo dużo wątków poświęconych prawie rodzinnemu jest na tym forum: www.dobryprawnik-lodz.pl/ , polecam tam zajrzeć - bardzo dużo osób się tam udziela
    • Gość: googoodolls Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.147.2.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.18, 20:40
      A słyszał ktoś może o panu mecenasie Karolu Nowaczyku? Bardzo dobry specjalista, kilka lat temu zajmowal się z dobrym skutkiem moją sprawą.
    • Gość: jatuja Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.147.100.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.11.18, 19:52
      Cześć, jeśli chodzi o prawo rodzinne, to często czytam tego bloga: rodzinne-prawo.pl/ , prowadzi go bardzo znana w Łodzi kancelaria, na pewno się komuś przyda.
    • Gość: Chernievsky Re: Proszę o pomoc szukam adwokata od spraw rodzi IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.18, 17:08
      Myślę, że warto rozważyć umówienie się do mecenasa Igora Klimkowskiego. Teraz to chyba numer jeden w Łodzi jeśli chodzi o sprawy rozwodowe. Nie dośc, że jest naprawdę niedrogo, to jeszcze mecenas każdą sprawę traktuje bardzo indywidualnie i widać, że daje z siebie sto procent by pomóc, czego niestety z moich doświadczeń o innych prawnikach powiedzieć nie mogę... Polecam zadzwonić ( 600365228) i samemu o wszystko się dokładnie dopytać. Moim zdaniem jedna z lepszych opcji w Łodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka