Dodaj do ulubionych

Co zrobić aby drzewo zdechło ?

13 lat temu
U nas na "parkingu" ma być parking ale kilka krzaczorów bzu rodzi
problem. Krzaczory są już stare i brzerzedzone, brzydkie.Legalnie nie
da rady tego zrobić, bo ekomaniacy (gmina ) sie nie zgadza. Czym je
zabić, bo ścięcie piłą odpada ( głośne, a obok jest plac zabaw )
wodą z solą ? Jakie stężenie ? Ocet ? Gorąca woda ?
Obserwuj wątek
    • Gość: pestka Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.opera-mini.net 13 lat temu
      Jestem też zainteresowana takim rozwiązaniem. Na działce dąb nie pozwala dojść promieniom słońca do domu. Zaczyna wchodzić wilgoć. Dąb stoi jednak na działce sąsiada. Rozmowy nic nie dają. Chciałabym aby USCHŁO to drzewo.
      • Gość: sowa Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
        Mam nadzieję, że ten dąb przeżyje ciebie i twój dom o kilkaset lat.
      • ewasuwek Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? 13 lat temu
        bo dom trzeba ogrzewac od wewnątrz, a nie liczyć na słoneczko...
    • Gość: Ania Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
      nie, no normalnie krew mnie zalewa, jak takie bzdety czytam!!!!!Mam tylko
      nadzieję, że złapie was policja, wlepi ogromne mandaty i odechce się wam takich
      numerów.
      • k1234561 Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? 13 lat temu
        Krzaczory to nie drzewo.Nie oburzajcie się tak co niektórzy.Lasu
        tropikalnego Amazonii ,autorka nie chce wyciąć tylko stare
        krzaki,koło parkingu.Jakby Wam taki dąb czy jakiś krzaczor w okna
        zaglądał i zacieniał mieszkanie inaczej byście gadali.
        Do Autorki,jak da radę wieczorem podkop trochę te krzaki,ale nie za
        głęboko w okolicy korzenia i nalejcie tam benzyny albo ropy.Powinno
        pomóc.Jak się nie da podkopać,to chociaż solidnie podlejcie tą
        benzyną.
        • f.l.y Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? 13 lat temu
          i potem niemyśląca istoto pilnuj tego miejsca, zeby żadnemu dziecku
          albo gościowi rzucającemu tam peta nic się nie stało...

Oni mają podlać te krzaki,lub nalać tej benzyny lub ropy do dziury
            wykopanej tuż przy pniu,a potem zasypać ziemią,o ile będzie można
            tak zrobić.Jak podleje to benzyna wsiąknie w ziemię,a nie będzie na
            niej rozlana leżeć.Przecież cysterny tam nie wyleją.Tylko tyle,żeby
            dobrze podlać i to dobrze wsiąknęło.
            Zaraz tam się nie zlecą dzieci i palacze.Nie panikuj i
            grzeczniejszego tonu proszę używać.
            • leze.i.pachne Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? 13 lat temu
              Jak można być grzeczną, gdy się takie bzdury czyta???!!! Idąc twoim tokiem
              myślenia nasze prawnuki padną jak muchy z powodu braku tlenu bezmyślna istoto!!!
              P.s. Ania kilka wątków wyżej to ja.
                leze.i.pachne napisała:

> Jak można być grzeczną, gdy się takie bzdury czyta???!!! Idąc
                twoim tokiem
                > myślenia nasze prawnuki padną jak muchy z powodu braku tlenu
                bezmyślna istoto!!
                > !

"Oni mają podlać te krzaki,lub nalać tej benzyny lub ropy do dziury
                wykopanej tuż przy pniu,a potem zasypać ziemią."

Czytanie ze zrozumieniem się kłania istoto,zdaje się dzieci od II
                klasy podstawówki to wałkują,przynajmniej do szóstej
                klasy.Wytłumaczę więc łopatologicznie jak nie trafia inaczej,jak do
                wykopanej dziury,nalejesz trochę benzyny,która zaraz i tak w tą
                ziemię głęboko wsiąknie i zasypiesz ziemią,czystą,która została
                Tobie po wykopaniu dołka,to nie ma cudu,żeby nawet rzucić tam
                niedopałka i się coś zapaliło.Ponadto autorka pisze,że krzaki
                stare,gdzieniegdzie pousychane,w dodatku to nie Dąb Bartek więc się
                tak nie unoś proekologicznie tutaj i nie obrażaj mnie,bo złość Ci
                widać dbiera trzeźwe myślenie i kulturę konwersacji.
                Tak więc spokojnie i na luzie,nie planujemy w tym wątku morderstwa
                na człowieku,tylko pozbycie się kilku bezużytecznych,suchych i
                przeszkadzających badyli.

• Gość: gosh Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
                  Tak więc spokojnie i na luzie,nie planujemy w tym wątku morderstwa
                  > na człowieku,tylko pozbycie się kilku bezużytecznych,suchych i
                  > przeszkadzających badyli.

Planujecie naruszenie prawa. Internet nie zapewnia anonimowości, a kary za
                  bezprawne wycięcie drzewa są drakońskie.
                  fundacja.ogr.ar.krakow.pl/pdf/Koloczek%20Kaszycki%20str%2028-40.pdf
                  Masz i poczytaj sobie - str. 30. A teraz wyobraź, że z twojej cudownej rady
                  skorzysta 1/6 ludności na świecie, czyli jakiś miliard osób, a bo jednemu
                  przeszkadza brzoza, to innemu krzaki coś tam zasłaniają, a tu taka porada mądra.
                  Każdy z nich wyleje pod drzewko jakieś 2 litry ropy, w ziemi znajdzie się
                  więc...? No policz sobie, tyle chyba potrafisz...
                • Gość: leze.i.pachne Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                  "Jak się nie da podkopać,to chociaż solidnie podlejcie tą
                  benzyną. "

Zaprzeczasz sama sobie dziewczyno. Nie brnij więcej.
        • halina0754 Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? 13 lat temu
          k1234561 napisała:

> Krzaczory to nie drzewo.Nie oburzajcie się tak co niektórzy.Lasu
          > tropikalnego Amazonii ,autorka nie chce wyciąć tylko stare
          > krzaki,koło parkingu.Jakby Wam taki dąb czy jakiś krzaczor w okna
          > zaglądał i zacieniał mieszkanie inaczej byście gadali.
          > Do Autorki,jak da radę wieczorem podkop trochę te krzaki,ale nie za

a ktos bedzie szedł,zuci niedopałek i krzaka macie z głowy,i moze kilka
          samochodow,glupia rada.

> głęboko w okolicy korzenia i nalejcie tam benzyny albo ropy.Powinno
          > pomóc.Jak się nie da podkopać,to chociaż solidnie podlejcie tą
          > benzyną.
      • Gość: Gosc Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.dynamic.inetia.pl 5 miesięcy temu
        Myślę że gdyby pani ogrzewała mieszkanie zima i latem bo w mieszkaniu ciemno i zimno nawet przy 30stopniach to zmieniłaby pani zdanie .
    • Gość: j Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.aster.pl 13 lat temu
      Klikajcie kosz na śmieci. Ten chory wątek powinien być jak
      najprędzej usunięty.
    • alpepe Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? 13 lat temu
      sikać, sikać, sikać.
    • Gość: gosh Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
      Apeluje do administracji forum o usunięcie wątku i zgłoszenie, do
      odpowiednich władz, numerów IP osób planujących naruszenie prawa.
      • Gość: więcej myśl mniej pisz IP: *.pools.arcor-ip.net 13 lat temu
        od kiedy to przyczynienie się do uschnięcia KRZAKA jest naruszeniem prawa???
        • Gość: gosh Re: mniej pisz IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
          Każda forma zniszczenia drzewa czy krzewu jest wykroczeniem.
          Zresztą możesz to sprawdzić na własnej kieszeni.
          • aleksandra19811 Re: mniej pisz 13 lat temu
            oj oj , rozpętałam burzę. Po co te nerwy, chodziło mi tylko o zwykły (
            naprawe wcale nie ładny ) krzaczor.
            • Gość: Ania Re: mniej pisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
              Wiesz, gdyby krzaczor był rzeczywiście taki brzydki i utrudniał mieszkańcom
              życie Urząd Miasta (czy Starostwo, nie wiem) na pewno wyraziłby zgodę na jego
              usunięcie. Wbrew powszechnej opinii w urzędach siedzą zwykle normalni ludzie, a
              nie jacyś ekomaniacy, jak ich nazwałaś.
              • Gość: Gosc Re: mniej pisz IP: *.dynamic.inetia.pl 5 miesięcy temu
                Ale w centrach miasta same betony i żadnego krzaczka nie widać to wam nie przeszkadza ? Zdrowe drzewa wycinane są na czyje polecenie ? Dla znajomków aby poustawiali parkomaty i zbierali pieniądze .
    • 1kaczor1 Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? 13 lat temu
      Jest taki płyn co się nazywa RANDAP -kupić w ogrodniczym- wystarczy rozcieńczyć ,podlać ,poczekać kilka dni i po kłopocie wszystko usycha .
      • Gość: SMIECHU WARTE Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 13 lat temu
        wlasnie mialam tez zaproponowac randop szkoda tylko ze jest drogi --
        nie zapomnij,(BARDZO WAZNE) przed uzyciem tej trucizny na krzaki
        zalozyc gumowych rekawiczek --gwarantuje ze uschnie
          Łoooo matko,po co o tym Randapie pisaliście,teraz Was znajdą po
          adresie IP,policję na Was naślą,do więzienia posadzą.Lepiej cicho tu
          siedzieć,nie wychylać się,nie odzywać,nie daj Bóg mieć inne zdanie
          niż ogół,bo zakraczą na śmierć.

• Gość: kruk Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
            Hołotę trudno zakrakać. Są na to liczne i całkiem świeże przykłady;)
            Ususzcie, wytnijcie, obsrajcie i osikajcie całe swoje otoczenie. Będzie z dala
            śmierdzieć i ostrzegać o siedzibie dziczy.
          • Gość: leze.i.pachne Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
            > siedzieć,nie wychylać się,nie odzywać,nie daj Bóg mieć inne zdanie
            > niż ogół,bo zakraczą na śmierć.

Czy ty nadal nie możesz zrozumieć, że TWOJE ZDANIE nie ma tu żadnego
            znaczenia??? To jest łamanie prawa! A wiesz, dlaczego łamanie prawa? Bo ktoś
            znacznie mądrzejszy wyliczył, że jeśli będziemy wycinać drzewa, lać ropę do
            ziemi to nasz gatunek wkrótce wyginie. I tu nie jest istotne, czy tylko jeden
            krzak, tylko jedna plastikowa butelka, tylko jeden umyty w rzece samochód, tylko
            jeden papierek po cukierku wyrzucony z samochodu!!!
            No kurczę, naprawdę nie jesteś w stanie tego zrozumieć???
            • Gość: kloss Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 13 lat temu
              > No kurczę, naprawdę nie jesteś w stanie tego zrozumieć???
              Nie jest. Jest za glupia.

Gość portalu: kloss napisał(a):

> > No kurczę, naprawdę nie jesteś w stanie tego zrozumieć???
                > Nie jest. Jest za glupia.

Nie będę polemizować z chamstwem,bo sprowadzi mnie do swojego
                poziomu i pokona doświadczeniem.
                A na marginesie, administratora forum proszę o reakcję,bo wyzywanie
                od głupich na forach,jest łamaniem netykiety.
                • Gość: obietywnie Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
                  K ileś tam, administracja powinna ten wątek usunąć przede wszystkim ze względu na jego treść, dotyczącą planowania czynności łamiących prawo i wymianę doświadczeń w tym względzie, w czym wziąłeś czynny udział również ty -wandalu czuły na punkcie netykiety;)
                  • ba-7 Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? 13 lat temu
                    Spokojnie.
                    Drzewo można wyciąć, napisz prośbę do Urzędu Miasta, jeśli rzeczywiście jest
                    przeszkodą, zgodę otrzymasz. Koszt niewielki.
                    Metody tu proponowane, to barbarzyństwo.
                  • Gość: SMIECHU WARTE Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 13 lat temu
                    TYLKO I TYLKO w polsce widac brudy ,stare powykrecane , nigdy nie
                    przycinane drzewa i krzewy, wchodzace ludziom na
                    balkony,zaslaniajace dostep slonca do zimnych zagrzybialych i
                    splesnialych mieszkan ,puknij sie w ten glupi leb i nie zabieraj
                    glosu ,ciebie nie dotyczy ten problem tylko ludzi ze starych
                    blokow ,poniewaz nie stac ich na nic lepszego ,(mieszkam 1800 km od
                    polski) mam rodzine ktora mieszka w takim zarosnietym gaju
                    wchodzacym ludziom na balkony i kupe smierdzacych lisci ktore
                    codziennie sprzataja , plus srajace ptactwo mieszkajace na tych
                    paskudnych konarach,,,a ty osle piszesz o WANDALIZMIE ?????przed
                    naszym domem ,niedawno wycielismy 35 letnie drzewo ktore zaczynalo
                    przeszkadzac sasiadom ze wzgledu na objetosc,a nam na ciagle
                    przycinanie przez specjaliste i kazdorazowy rachunek 200 euro ,
                    jesienia fruwaly liscie ktore sasiedzi musieli codziennie
                    zamiatac ,nikt nikogo nie pyta o zdanie i pozwolenie ,tylko robi u
                    siebie co uwaza za stosowne ,,,,jest wszedzie czysto i
                    przyjemnie ,tylko w polsce wszyscy potrzebuja pozwolen ze stu
                    roznych instytucji ,zeby wyciac ten osrany krzak --
                    • Gość: ja-jan Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
                      (mieszkam 1800 km od
                      > polski)

Jaka ulga, że jeden chamski burak mniej;)))
                      Resztę bełkotu sobie daruję. To jedno zdanie w pełni mnie zadowala;)
                        dobrze ze ty juz wiecej nie belkoczesz ,wstydz sie ,bo to ty jestes
                        tym chamskim burakiem ,tez pewnie nie wychowanym w normalnej
                        szanujacej sie rodzinie ,co widac z twojego prostackiego zachowania
                        i jeszcze na na dodatek jestes z siebie zadowolony,,,biedny narodzie
                        • Gość: jan-jan Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
                          Faktycznie biedny naród, który cię przygarnął. My się możemy tylko cieszyć, żeś
                          nas od siebie, śmiechu warty gamoniu, wyzwolił;))
                            do jan-jan ---dziekuje ci za piekne slowa jak i obraze ,,,,wiec
                            tylko ,ze jezykow obcych mozna sie nauczyc i to bardzo dobrze, nie
                            zyjac w danym kraju ,w szkolach ucza roznych jezykow i mamy w czym
                            wybierac ,teraz szlifuje nastepny -rosyjski ,poniewaz jest piekny i
                            spiewny,co do buraka, dopiero teraz wytlumaczono mi co to mialo
                            znaczyc,co troche macie jakies nowe modne slowa ktore czasami
                            potrzeba innym wytlumaczyc ,nawe wasze slowo ktore czesto czytam i
                            nikt dokladnie nie moze przelozyc na moje to wyraz ZAJEBISTE,mnie
                            kojarzy sie z wulgaryzmem a dla was to moze piekne ,na twoje
                            zaczepki nie reaguje agresywna odpowiedza ,jestem spokojna i
                            zrownowazona ,obrazanie i ublizanie ludzi nie jest w mojej naturze--
                              Ok, uznajemy więc, że jesteś piękna, mądra i błyskotliwa...Tylko na litość
                              Boską, nie udzielaj się już :)
                            • Gość: jan-jan Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
                              ,,,,wiec
                              > tylko ,ze jezykow obcych mozna sie nauczyc i to bardzo dobrze,

"Wiec"? DDD Szkoda, że ojczystego nie zdołałeś opanować;))
                              O koślawej składni i gramatyce już nie wspomnę. Przestań pisać bo się ośmieszasz.
                      (mieszkam 1800 km od
                      polski)

chyba na wschód, bo w krajach UE kary za nielegalne wycinki są bardzo wysokie.
                        nie wiesz co piszesz ,mieszkam tu cale zycie i wycinam wszystko co
                        mi niepotrzebne ,sa miejsca gdzie nie wolno samemu
                        decydowac ,poniewaz jest to obszar objety ochrona i zaliczony
                        podobnie jak stare zamki do majatku narodowego ,a na obcinanie i
                        wycinanie musisz miec pozwolenie ,prace te zlecane sa specjalistom
                        do czego nie wolno ci sie dotykac ,rachunek natomiast pokrywa
                        wlasciciel,cos wiesz ,ale nie dokladnie ,,,,spojrz w strone zachodu
                        bo wlasnie tam zyje,--pozdrawiam
                        • Gość: agata Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: 87.205.146.* 13 lat temu
                          ,,spojrz w strone zachodu
                          > bo wlasnie tam zyje,--pozdrawiam

No nie wiem na jakim zachodzie żyjesz... Coś mi się wydaje, że na
                          czeskim;))) Kto zna czeszczynę będzie widział co mam na myśli;))
                            DO AGATY-jesli wiesz gdzie sa czechy to spojrz na mape i policz
                            km ,za blisko ,,,rzadko odwiedzam polske ,ale jade rowniez przez
                            cale czechy jak i przez cale niemcy -geografie trzeba poznac troche
                            lepiej a pozniej sie wymadrzac --przesylam ci jednak serdeczne
                            pozdrowienia
                            • Gość: aga Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: 87.205.146.* 13 lat temu
                              Widzę, że nie chwytasz aluzji, więc piszę otwartym tekstem. Twój zachód
                              gdzie by nie był jest w sraczu. Taka gó...ana twoja mentalność.
                                Podpisuję się obiema ręcyma :)
    • Gość: Aga Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.chello.pl 13 lat temu
      Najbardziej idiotyczny i barbarzyński wątek, jaki czytałam.
      Gratuluję.
      • smutas13 Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? 13 lat temu
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> Najbardziej idiotyczny i barbarzyński wątek, jaki czytałam.
        > Gratuluję.

Też tak uważam.
        • Gość: ewa Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
          Kilka lat temu ktoś zasadził modrzew dokładnie naprzeciw mojej posesji( koło
          swego domku oczywiście że nie),drzewo urosło . Poza cieniem zrzucając igły na
          jesień robi okropny bałagan ( oczywiście nie osobie która go posadziła). Inaczej
          mówiąc igły z modrzewia mam w kazdym zakątku domu i dokładnie nie obchodzi mnie
          żadna ekologia. Ja tego cuda nie sadziłam , ba nawet nikt mnie nie pytał o
          zdanie czy może tu rosnąć. więc hmmm - płyn z akumulatora wydaje się trafionym
          pomysłem, antidotum na nie chciane rośliny
            tu masz sposób na pozbycie się:
            "Ususzcie, wytnijcie, obsrajcie i osikajcie całe swoje otoczenie. Będzie z dala
            śmierdzieć i ostrzegać o siedzibie dziczy."
            by kruk
          • Gość: domino Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: 87.205.146.* 13 lat temu
            Przez kilka lat tak ci ten modrzew wybujał? Proszę, proszę niektórym
            drzewa rosną w tempie chwastów;))
              modrzew posadzony w 1975 roku ,dzis 2010 wysoki 8 m, przycinany co
              roku, po scieciu , pien 60cm srednicy ,a kupiony byl jako nisko
              rosnacy ,tez dostal pila po pniu ,a sasiedzi odetchneli z wielka
              ulga ,ze nareszcie nic im nie smieci a slonce jest w domu przez caly
              rok
    • Gość: dominika Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
      Nie można ściąć drzewa, ale można obciąć gałęzie. Bardzo przezywałam gdy moja
      babcia zrobiła to z pięknym dębem kolo domu, ale powód byl poważny- w czasie
      burzy dąb bardzo się chwiał i groził zawaleniem sie na dach (raz jeden konar
      spadł) :( Biedny dąb, ale ludzie wazniejsi.
    • Gość: g.p Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 10 lat temu
      ja tez mam problem z takimi dwoma drzewami ,rosną u sąsiada ,koszmar i popieram taką akcje......
    • Gość: Schaetzer. Re: Co zrobić aby drzewo zdechło ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu

Roundapp 360 w stężeniu > v = 1:10 z wodą na liście
      v
      wiertarka ręczna,wydrążenie otworu
      iniekcja < 20 ml. koncentratu,
      obj. najmniejszej strzykawki
      do pnia;
      pod rozgałęzieniem na całość,
      nad rozgałęzienieniem na poszczególną z odstających gałęzi.
      Odczekać max. dwa tygodnie.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka