Dodaj do ulubionych

Konkurs: Zakochane pary wszechczasów

11 lat temu
Z okazji zbliżających się Walentynek proponujemy Wam zabawę!
Odpowiedzcie na pytanie: Jaka para zakochanych zasługuje według Was na miano pary wszechczasów?
Zakochani mogą być bohaterami literackimi, filmowymi i jak najbardziej realnymi ;)
Na Wasze propozycje czekamy do 14 lutego.
Do rozdania jest 100 książek pt. "Wielka Księga Afrodyzjaków. Miłosne potrawy rozpalające zmysły"

Jak wziąć udział w zabawie?
- Zaloguj się w serwisie Poradnika Domowego (nie masz konta, zobacz TUTAJ)
- Po zalogowaniu odpowiedz w tym wątku.
- Zwycięzcy po zakończeniu zabawy otrzymają powiadomienie na swoim profilu w serwisie Poradnika Domowego.

Udanej zabawy!
Obserwuj wątek
    • funny1ira Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      zdecydowanie Romeo i Julia! miłość szczera i piękna, a zarazem tragiczna, pełna poświęceń...
      • madz.bag Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
        Romeo i Julia
      • madziarka19 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
        A ja stawiam na Odyseusza i Penelopę.W obecnych czasach wierność to trudne słowo,a ta para pokazuje,że wierność jest w miłości najważniejsza!
      • mstelmas11 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
        Dla mnie jak najbardziej Romeo i Julietta. Para jak dla mnie nie do pokonania.
      • gosia4511 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
        a dla mnie parą wszechczasów jest Bogumił i Barbara Niechcic
        • gosia45.1 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
          zdecydowanie Romeo i Julia - ich miłość doprowadziła co prawda do tragedii, ale czegóż się nie robi dla prawdziwej miłości...
    • sylwiachmiel Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      moim zdaniem to Elvis Presley i Priscilla Presley
    • domaskowa Zakochana para wszech czasów 11 lat temu
      Moim zdaniem najpięknijeszą parą zakochanych wszech czasów są... MOI RODZICE!
      A to dlatego, że okazują sobie miłość każdego dnia, przytulają się, całują, okazują sobie czułość i tak już od ponad 20 lat! Tata kupuje mamie kwiaty, zupełnie bez okazji, a mama kupuje tacie jego ulubioną czekoladę, a idąc na spacer trzymają się za dłonie.
      Uwielbiam ten widok, kiedy siedzą razem na kanapie i się przytulają, oglądając jakiś film w telewizji lub pijąc ich ulubione, czerwone wino. Ale najpiękniejsze jest dla mnie to, że wciąż nie brakuje im tematów do rozmowy, a przecież rozmowa to podstawa udanego i wspaniałego związku.
      A największy uśmiech maluje mi się na twarzy, kiedy w weekend, z samego rana mój tatuś robi ich ulubione kawy z ekspresu i piją je w łóżku, zupełnie nie przejmując się całym światem :)
    • jacusiak Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Zdecydowanie Romeo i Julia
    • bluegirl86 Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Myślę ze parą wszechczasów, jest każda para naszych czasów. Która pomimo problemów finansowych, mieszkaniowych, daje sobie radę, wspiera się, nie obarcza winą.
      Może to mało romantyczne, ale jak prawdziwe. Jak wiele związków rozpada się, bo ktoś nie spełnił oczekiwań drugiej osoby.
      Trzeba dawać z siebie więcej niż brać i wymagać.

Para wszechczasów to sąsiad, czy ciocia z mężem, którzy są ze sobą pomimo iż życie ich nie rozpieszcza.

Najbardziej znana para fikcyjna: z filmu, książki Romeo i Julia, piękna miłość, ale tragiczna.
    • emila.nowa Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Jan Skrzetuski I hELENA
    • anusiapn Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Zakochane pary wszechczasów to według mnie Romeo i Julia :) oraz Jamie Sullivan i Landon Carter - bohaterowie filmu Szkoła Uczuć. Piękne, wyjątkowe, wzruszające i wręcz bajkowe historie miłosne.
      • Gość: anula81 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów IP: *.direct-adsl.nl 11 lat temu
        O tak Romeo i Julia to najbardziej znana para :):serce::serce::serce::serce::serce:
    • sysia722 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      NANCY i RONALD REAGAN
      • vikkaj Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
        Tristan i Izolda -miłość przepiękna i na wieki zostanie na naszej ziemi.:serce:
    • aaasiaaa21 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Tristan i Izolda- to jest zdecydowanie najbardziej zakochana para wszechczasów
      • lukaszmaly21 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
        Na pewno każdy Polak powinien wiedziec,że najpiękniejszą zakochaną parą wszechczasów byli: Skrzetuski i Helena.
    • kasik2006222 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Filmowa para wszechczasów to dla mnie Barbara i Lucjan Mostowiakowie z M jak miłość (Witold Pyrkosz i Teresa Lipowska)
    • Gość: Mariola Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów IP: *.dynamic.chello.pl 11 lat temu
      Uważam za zakochaną parą wszechczasów powinni zostać Brad Pitt i Angelina Jolie.
      Piękni, inteligentni. Potrafią połączyć życie zawodowe z rodzinnym. Wychowują wspaniałą szóstkę dzieci. Zaadoptowali trójkę dzieci i okazują im tyle samo miłości co swoim rodzonym. Ostatnio czytałam, że zdecydowali się na powiększenie rodziny. Wspaniale. Myślę, że do szczęścia brakuje im tylko ślubu. Para poświęca każdą wolną chwilę swoim maluchom, nie ruszają się bez nich nigdzie, dzieci są zawsze z nimi.
      Bardzo im kibicuję i życzę im dalszych szczęśliwych dni.
    • linutek Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Yoko Ono i John Lennon tworzyli niesamowitą parę - pełną zafascynowania, inspirującą się nawzajem, walczącą o wspólne ideały. Pokonali nie jedną burzę, ataki miłości fanów do Johna i nienawiści do Yoko. Myślę, że wspólnie zbudowali takie uczucie i taki rodzaj więzi, którego nie rozdziela nawet śmierć.
    • is77 zakochana para 11 lat temu
      Stawiam na Borysa i Agatę z książki Anki Kowalskiej "Pestka". Piękna miłość wspaniale opisana.... tylko szkoda, że bez szans na istnienie!
    • katarzyna131 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Dla mnie najlepszą zakochaną parą były pieski z bajki "Zakochany kundel", były po prostu słodkie.Szczególnie jak jadły to spaghetti.bomba! Jakoś walentynki zawsze kojarzą mi się z tą bajką:)
    • vanilia82 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Myślę że śmiało mogę przytoczyć tutaj przykład z życia wzięty. Zakochana para wszechczasów, czyli ja i mój mąż :). Razem od 14 lat idziemy przez życie,wpieramy się na każdym kroku,razem się cieszymy,razem rozwiązujemy problemy,pomagamy sobie,wychowujemy nasze dzieci najlepiej jak potrafimy i jesteśmy bardzo szczęśliwi,że jesteśmy razem. Żadne przeciwności losu nie sa nam groźne a nasza miłość wciąż kwitnie.To cudowne uczucie,życzę go każdemu z Was :)
    • patusiatoja Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Lizzy i Mr Darcy.
      Najcudowniejsza para wszech czasów. Pokonała wszelkie przeszkody, jest romantyczna, pełna czułości, wytrwałości oraz subtelności. Lekko skryta ale jakże namiętna. Pełna niedopowiedzeń, odkrywająca powoli tajemnice. Mr Darcy to ideał faceta :) szarmancki, elegancki, przystojny, bogaty ;), dbający o reputację, kochający miłością romantyczną, a przy tym odważny. Czego więcej chcieć? :) Zdobywający swą ukochaną krok po kroku...
    • escada777 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      najwspanialsza para wszechczasów to dla mnie SHREK i FIONA - "...brzydka ona , brzydki on, a taka piękna miłość..." jak w starej piosence :-) wzruszająca i porywająca mieszanka marzeń, odwagi, pokory, nadziei, lojalności i poczucia humoru, które każdy dzien potrafi zmienić w zabawę. Aby tak pięknie kochać być może najpierw trzeba umieć być ogrem :-)
    • hasz56 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Heloiza i Abelard
    • lezkazapomnienia Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Najbardziej niepoprawnie romantyczni to oczywiście Romeo i Julia :)
    • martarudnicka Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Scarlett O'Hara i Rhett Butler to dla mnie para wszechczasów - miłość w złym momencie, ogromna i niespełniona, wielka namiętność, jeszcze większy ból i smutek. To emocje i pasja, rozedrganie i szał, krzyk i niedomówienia.
    • martalobos Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Według mnie na takie miano zasługują:
      Leonardo DiCaprio jako Jack Dawson oraz Kate Winslet jako Rose DeWitt Bukater/Rose Dawson z TITANICA. Jest to wzruszająca opowieść o pięknej miłości i na pewno nie jedna osoba chciałaby być na miejscu Rose. Gdyby Jack nie zginął, pewnie byli by razem może nawet do teraz?
    • milusienka08 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Dla mnie miano na "parę wszechczasów" zasługuje ANETA ZAJĄC I MIKOŁAJ KRAWCZYK. Dlaczego Oni?... z własnego doświadczenia wiem, jak ciężko pogodzić wspólną pracę z towarzyszem z życiem prywatnym.
      Są cudowną parą na ekranie i w życiu prywatnym, zawsze uśmiechnięci, radośni i tryskający optymizmem, potrafią walczyć z przeciwnościami losu.
      Są dla mnie ideałem niczym Romeo i Julia. Prawdziwie zakochani :serce: i szczęśliwi cieszą się teraz własnymi dziećmi, które są przykładem ich wielkiej miłości.
      To zdecydowanie para wszechczasów :)
    • pinesska_81 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Zdecydowanie pierwsze co przychodzi na myśli to Romeo i Julia... od renesansu aż po dziś dzień są symbolem miłości... miłości prawdziwej, ponad czasowej, pełnej namiętności, pięknych słów i czynów, miłości aż po grób..
    • maria.plocica Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 11 lat temu
      Elżbieta Dzikowska i Tony Halik

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka