Gość: Ida IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 18 lat temu Bo ostatnio przyszła do mnie jedna i zażyczyła sobie 10 złotych z godzinę???? Czy to nie jest ciut za dużo???Jak sądzicie???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewcia Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Tyle właśnie płacę-10 zł. za godzinę.Ale jestem jej pewna,jest uczciwa i bardzo pomocna.Zostawiam samą w domu , a potem przynosi mi klucz do pracy.A takie zaufanie,niestety,kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jotika Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu Poszukuję osoby do pomocy (sprzatniecie mieszkania, czasem wymiennie umycie okien) mieszkam na Ochocie, mieszkanie 90m2 dwojka dzieci, zalezy mi na osobie dokladnej i rzetelenej;czy ktoś może mi polecić taką osobę? jeden warunek - niepaląca !prosze pisać na mail gazetowy, ew. podac swoje namiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula1110 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Chetnie podejme sie sprzatania jestem dokladna rzetelna niepalaca. WARSZAWA 510 363 207 Odpowiedz Link Zgłoś
hona35 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu Mieszkam w Grudziądzu.Jestem lojalna i uczciwa.Chętnie pomogę w porządkach domowych,zrobię zakupy,zaopiekuję się dziećmi lub starszą osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Podobny wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=13125287 Odpowiedz Link Zgłoś
joolanta Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu mysle ze 10 zlotych na godzine za sprzatanie jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audir Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Płacę 10 zł na godinę i to jest moim zdaniem dobra cena:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa.Wa-wa Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.chello.pl 18 lat temu Tyle niestety, to kosztuje. Szlag mnie trafia, że godzina mojej pracy ( lekarza) jest wyceniana duuuuuuuuuuuuuzo niżej, ale wolę przyjmować chorych niż myć podłogę we własnym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 18 lat temu Tak też sobie pomyślałam,że jeśli mój mąż-lekarz zarabia coś około 10 zł.za godzinę,to pani gosposia nie może dostać takiej samej stawki,bo to nienormalne.Skończyło się na 7 zł.I mam teraz poczucie "sprawiedliwości dziejowej".A roboty u mnie dostatek(dwa psy kudłate i dziecko- bałaganiarz)),więc i tak wychodzi 70,80 złotych.Myślę,że jest zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.chello.pl 18 lat temu I czy Ty naprawdę rozliczasz się z nią z taką aptekarską dokładnością 70,80 PLN???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 18 lat temu Oczywiście,że nie,bo zawsze ciągnę w górę:))))))Ale nie lubię naciągactwa i mycia zlewu przez 45 minut.To mi się już zdarzało.Wiesz, jakoś dziwnie się składa,że jak ja zabieram się do sprzątania,to po 5 godzinach jest czysto...A paniom,które do mnie przychodzą zajmuje to zawsze dwa razy tyle...To tylko dygresja,ale chyba właśnie dlatego te 10 złotych za godzinę tak mnie ubodło.Teraz wymyśliłam system dniówki-80 złotych za wysprzątanie chałupy i nie interesuje mnie ,ile to będzie godzin.Wydaje mi sie to rozsądne.Nie sądzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.chello.pl 18 lat temu Owszem - rozsądniej jest umówić się "o dzieło" niż na godziny. Unikniesz wtedy przytoczonego mycia zlewu przez 45 minut czy płacenia za picie kawy i gadanie. Jednak umowa "o dzieło" ma tę wadę, że pani sprzątająca "sprzątnie" mieszkanie bardzo szybko i równie źle. Mam całą kolekcję pań - ostatnia sprzata w miarę dobrze i jest uczciwa, ale to kosztuje. Osobiście wolę zapłacić 20 PLN więcej i móc zostawić ją w domu bez obawy, że nas okradnie. Zresztą brak uczciwości to nie tylko jawne kradzieże np. pieniędzy. W naszym ( lekarskim) domu jest pare setek butelek alkoholu. Jedna z poprzednich sprzątaczek zauważyła, i słusznie, że nie będę wstanie zorientować się w ich ilości. Wydawała się uczciwa więc zostawiałam ją samą. Gdy przychodziłam natychmiast się ulatniała. Sprzatała tak sobie, i bardzo dużo rzeczy niszczyła - głównie tłukła. Prawda wyszła na jaw gdy poczułam jej chuch w przedpokoju........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.isi.net.pl / *.crowley.pl 18 lat temu W końcu ten alkohol to zpewnością otrzymałaś w dowód wdzięczności od Twoich pacjentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swordfish Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.tpgi.com.au 18 lat temu A co to jest 10 zl? to bardzo niska cena!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aplus Re: Ile płacicie paniom od sprzątania?????Ewa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17 lat temu To domy tez moga byc lekarskie? A ja myslalalm ze tylko malzenstwa. Skad wy tyle wody dostajecie? Moi tesciowie tez byli lekarzami, tesc byl ortopeda wojewodzkim, traumatologiem i dyrektorem duzego szpitala a nigdy w zyciu nie widzialam u nich tyle butelek. Jakies pojedyncze owszem, ale pare setek? Nie do wiary. Co macie zamiar z tym robic? Cale szczescie ze jestesmy z mezem mazenstwem inzynierskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16 lat temu to trafiałaś na kiepskie panie!!! Ja też biorę 10zł za godz ale nie sprzątam kawalerki przez 10godz. Odpowiedz Link Zgłoś
zeus11 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu Powinnas sama zasuwac, zagnalbym cie do roboty a za kazde obijanie batem po dupie. NAuczylabys sie pracy. I oszczedzania na swoim balaganie. Brudasie Ty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolka Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu no właśnie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: 80.41.181.* 18 lat temu Uslugi sa w cenie. Jesli maz lekarz zarabia 10 zl. na godzine to niestac go na sprzataczke. Troche to dziwne jednak, bo ja za 10 minutowa wizyte u ginekologa place 70 zl. I nie narzekam, moj wybor ze chodze na prywatne wizyty. A 10 zl to normala cena. W Warszawie nawet niska bym powiedziala Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu Gość portalu: Ida napisał(a): > Tak też sobie pomyślałam,że jeśli mój mąż-lekarz zarabia coś około 10 zł.za > godzinę,to pani gosposia nie może dostać takiej samej stawki,bo to > nienormalne.Skończyło się na 7 zł.I mam teraz poczucie "sprawiedliwości > dziejowej" - Zapewne tylko Ty masz poczucie sprawiedliwości dziejowej. Zastanawiam się dlaczego w ten sposób przeliczasz? Rozumiem, że chciałabyś, by Twój mąż zarabiał więcej - nie uważam jednak, by dobrym rozwiązaniem było zaniżanie pensji pani sprzątającej tylko dlatego, że ktoś płaci Twojemu mężowi mniej, niż powinien dostawać. Wygląda to podobnie jak rozmowa dzieci w szkole podstawowej, które wykłócając się o to - kto jaką ocenę chciałby dostać - zapominają, że dobrze byłoby cieszyć się tym, co się ma i ewentualnie być zazdrosnym o to, ze kolega dostał 4, gdy napisał mniej niż my - gdy my dostaliśmy tylko 3 A NIE być zazdrosnym o to, że kolega dostał taką samą ocenę będąc święcie przekonanymi, że nasza praca jest więcej warta i dlatego niesprawiedliwa pani nauczycielka powinna postawić Jasiowi niższą ocenę (zamiast nam podwyżyć). Wygląda to również podobnie do stosunku większości ludzi do innych, pracujących w zawodach "z powołania" a nie z przymusu. Fajnie by było, gdyby ludzie zrozumieli, że niektórzy po studiach nie mają zamiaru pracować we własnym zawodzie - wolą np sprzedawać (osobiście znam takie przypadki) - czy taka osoba powinna wywiesić swój dyplom na ścianie, żeby ktoś docenił jej pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.dclient.hispeed.ch 17 lat temu Super odpowiedz. Nic dodac, nic ujac. Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu O cenie decyduje prawo popytu i podaży. Jeśli na usługę jest duże zapotrzebowanie to cena jest wyższa. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
magapoz Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu 7 zł to bardzo mało , wiesz ile sie trzba narobic , żeby porządnie wysprzątać komus mieszkanie , takie myślenie że mąż lekarz ma 10 zł na godzinę jest po prostu głupie. Ta pani z pewnością też ma jakiś zawód, czy Twój mąż byłby zadowolony z pracy po godzinach za 7 zł na godzinę?????? OJ na pewno nie. 7 zł za godzinę sporzątania to mało !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 17 lat temu Ja płacę 70 zł za dokładne sprzątniecie bez myca okien. Ale pani myje też futryny, drzwi, szafki na zewnątrz i w środku więc nie tylko tak powierzchownie. Za umycie szkła w witrynie (sporo go jest + okien 7 podwójnych dodatkowo 50zł). Mieszkanie ma 74 metry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.katowice.msk.pl / *.msk.pl 17 lat temu Jeszcze nie widziałam bienego doktora i jego rodziny -szastają pieniędzmi na lewo i prawo a człowiekowi co sie naharuje przy sprzątaniu ich brudów to najchetniej by za godzinę 2 zł płacili.Całe szczęście że znalazłam juz inną prace i nie musze znosic ich utyskiwań na "biedę" śmiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu to ja mam chyba szczęście, płacę 35 zł za sprzątnięcie domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.katowice.msk.pl / *.msk.pl 17 lat temu szczęscie -wyzyskiwanie kogoś to nie szczęście tylko wstyd.Zapadłabym sie pod ziemię płacąc komuś za taką harówke 35 zł Odpowiedz Link Zgłoś
zeus11 [...] 17 lat temu Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.crowley.pl 18 lat temu jeszcze 3 lata temu jako studentka sprzątałam mieszkanie - metraż ok. 50 m2, dostawałam 50 zł, zajmowało mi to średnio 3 godziny, za mycie okien były dodatkowe pieniądze, 10 zł za jedno. Byłam zadowolona, oni też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.ext.eurgw.xerox.com 18 lat temu A ja place 10 euro za godzine, mycie okien, drzwi i sprzatanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atagag Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Nasza Pani chciała 4 zł za godzinę, ale zawsze daje jej więcej, wychodzi 5 - 5,5 zł. Myśle jednak, że stawki zależa od częsci kraju, ja mieszkam w północno - wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.aster.pl 18 lat temu ja zaplacilem 100zl za 2,5h sprzatania z myciem 1 okna i juz wiecej baby nie wezme.za stale sprzatanie tzn 1xtygodniowo 55m2 60zl Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu 10 EURO za godzine ? kurka to ja biore 8 ! czyzbym takka tania byla ? pozdr. noie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryna Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Płacę 50 zł. za dzieło, tj. za posprzatanie+prasowanie. Mojej pani zajmuje to jakieś 3-4 godziny, ale jest czysto, więc się nie czepiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu a ja sama sobie jestem panią od sprzątania - nawet nie przyszłoby mi do głowy, żeby wynająć kogoś - ale, baby, jesteście rozwydrzone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.chello.pl 18 lat temu Jeśli nas na to stać to czemu mamy wymachiwać szmatą- ja tego robić nie będę bo.....nie lubię. Fakt zatrudniania kobiety do sprzątania nie świadczy o naszym rozwydrzeniu, natomiast ton Twojego listu - marnie o kulturze autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
a.kopiko1 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu Witam, jeśli ktoś szuka kogoś do sprzątania, to mogę zaproponować swoją osobę. Jestem z Warszawy i zawsze staram się wykonywać swoją pracę najlepiej jak tylko potrafię. Zakres obowiązków ustaliłybyśmy albo przez telefon albo na spotkaniu. czytając wcześniejsze posty uważam, że umowa o "dzieło" byłaby lepszym wynagrodzieniem niż za godzinę. Za dzień rzetelnej pracy - ok.60zł. Preferowałabym okolice Woli i Bemowa. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Witam, Jeśli jest Pani zainteresowana pracą na bliskim Ursynowie to proszę o kontakt na adres: ola.wawa@gazeta.pl Pozdrawiam OLA Odpowiedz Link Zgłoś
jogazu Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu A gdyby co jakis czas chciala sie Pani wybrac na Ochote, to prosze o kontakt: jogazu@gazeta.pl... Odpowiedz Link Zgłoś
toflerek1 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu Chetnie podejme sie sprzątania mieszkania w Warszawie. Jestem studentką i bedzie to dla mnie dodatkowy zarobek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: 193.111.166.* 18 lat temu Witam! jesli jest Pani zainteresowana pracą na Bielanach - proszę o kontakt Anna.racinowska@pekao.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.unreal.pl 18 lat temu ja robię zakupy, gotuję, sprzątam, prasuję 6 razy w tygodniu soboty mam wolne za 350 ,- na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pliszka Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Witam, w jakiej części kraju Pani pracuje? Ile m2 ma mieszkanie/dom , który Pani sprząta? Pozdrawiam, Pliszka Odpowiedz Link Zgłoś
ritha77 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu A jak sie mozna z Pania skontaktowac? Odpowiedz Link Zgłoś
magdus51 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu Ja mam wspaniala pania do sprzatania.Rewelacyjnie sprzata jest bardzo dokladna i mozna jej zaufac.Place jej sporo 11 zl za godzine ale naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: do EWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Ewa, te 10 zł za godzinę to żadne pieniądze, dlatego twoje..." jeśli nas na to stać......" brzmi żałośnie i z kolei świadczy o różnych złych cechach twojego charakteru, przeczytaj raz jeszcze swój post - i niech ci się zrobi choć trochę wstyd. Jeżeli nie - tym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: do EWY IP: 80.41.181.* 18 lat temu Po pierwsze nie tylko panie swiadcza uslugi sprzatania. Panowie tez. Ja w Polsce w miescie 130 tys placilam 10 zl za godzine. Za mycie okien dodatkowo. Osoba ta miala klucze do naszego mieszkania, przychodzila raz w tygodniu. Mieszkamy teraz z mezem od miesiaca w Londynie. Sprzataniem w naszym domu zajmuje sie pan. Tez ma klucze, bo nie zamierzam tracic czasu na sleczenie przy osobie wykonujacej usluge sprzatania. Kosztuje to duzo wiecej niz w Polsce, ale nie narzekam. Nie zapominajcie o jednym: to jest 10 zl, praca ta w Polsce jest niezalegalizowana i dlatego kosztuje tak tanio. 10 zloty to rozsadna cena. Jesli niestac ci na wiecej, to niestety ale musisz te prace wykonywac sam. Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: do EWY 17 lat temu Gość portalu: ela napisał(a): > Po pierwsze nie tylko panie swiadcza uslugi sprzatania. Panowie tez. > Ja w Polsce w miescie 130 tys placilam 10 zl za godzine. Za mycie okien > dodatkowo. Osoba ta miala klucze do naszego mieszkania, przychodzila raz w > tygodniu. > Mieszkamy teraz z mezem od miesiaca w Londynie. Sprzataniem w naszym domu > zajmuje sie pan. Tez ma klucze, bo nie zamierzam tracic czasu na sleczenie przy > > osobie wykonujacej usluge sprzatania. Kosztuje to duzo wiecej niz w Polsce, ale > > nie narzekam. > Nie zapominajcie o jednym: to jest 10 zl, praca ta w Polsce jest > niezalegalizowana i dlatego kosztuje tak tanio. 10 zloty to rozsadna cena. > Jesli niestac ci na wiecej, to niestety ale musisz te prace wykonywac sam. A ile ty bierzesz na godzine za sprzatania w Londynie? Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak do iwony 18 lat temu Gość portalu: iwona napisał(a): > a ja sama sobie jestem panią od sprzątania - nawet nie przyszłoby mi do głowy, > żeby wynająć kogoś - ale, baby, jesteście rozwydrzone! Do mnie też przychodzi pani do sprzątania mimo że jestem obecnie na urlopie wychowawczym. Nie czuje się rozwydrzona. Mam bardzo duży dom i nie wyobrażam sobie żeby poświęcać się porządkom zamiast np pójść z dzieckiem na spacer. A wysprzątanie 6oo m2 zajmuje cały dzień. Nie mam z tytułu zatrudniania pani do sprzątania jakichkolwiek wyrzutów sumienia. Ona ma dodatkowe pieniądze, a ja wysprzątany dom. proste prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALANIM Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.aster.pl 18 lat temu Oj, jesteśmy, jesteśmy. I jak nam z tym dobrze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.anon-online.org 18 lat temu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 18 lat temu Dziewczyny!!!Czy wy oszalałyście ???? 10 złotych za godzinę dla gosposi to mało ??? Czy my żyjemy w tym samym kraju???Bo mam wrażenie,że nie...Moje koleżanki(ja chwała Bogu prowadzę rodzinną firmę)zarabiają po 2,3 tysiące miesięcznie i pracują po 12 godzin dziennie...Nie muszę chyba dodawać,że to osoby z wyższym wykształceniem....A ich praca jest wyceniana na 10,12 złotych za godzinę.Chyba nikt nie będzie mi wmawiał,że pani od sprzątania powinna dostawać tyle samo,co one.Mnie osobiście stać na to,by zapłacić gosposi i 20 złotych na godzinę,ale nie mieści się to w mojej optyce mentalnej.Dla mnie praca fizyczna to praca fizyczna i choćby nie wiem jak ciężka, to gorzej płatna od pracy intelektualnej.Zawsze tak było.I proszę mi nie wmawiać,że jest odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.proxy.aol.com 18 lat temu Interesujacy argument ale troche bez sensu. Zdanie "nie musze chyba dodawac, ze to osoby z wyzszym wyksztalceniem..." bardzo mnie rozbawilo. A wyjasnienie "praca fizyczna to praca fizyczna" jest maja ulubiona czescia tego listu, no moze jeszcze pojecie "optyka mentalna". Drogie panie milo ze placicie rozsadne place za trudna prace, 10 zl za godz. jest ok. Pani Idzie zycze z calego serca nauczenia sie szacunku do osob wykonujacych prace fizyczne, pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.chello.pl 18 lat temu Jestem lekarzem( jak nietrudno się domyślić posiadam wyższe wykształcenie), mam specjalizację drugiego stopnia i doktorat. Moje zarobki nie są oszałamiające, ale stać mnie na zatrudnienie pani do sprzatania za 10-12 PLN/godzinę.Nie sprzatam, bo nie lubię, nie mam na to czasu, nie chcę niszczyć sobie rąk itp. Jednak w Twoim liście poraża mnie brak jakiegokolwiek szacunku do ludzi pracujących fizycznie. Pogarda z jaką traktujesz ich pracę nie mieści mi się w głowie ani "opyce mentalnej". Powiem więcej i brutalnie - bardziej cenię uczciwie pracującą sprzątaczkę niż niektórych właścicieli firm piorących brudne pieniądze ( nie twierdzę, że tak dzieje się w Twojej firmie). Życzę więcej szacunku dla innych ludzi i trochę skromności, bo cos mi się wydaje, że jesteś pierwszym pokoleniem, które zarobiło trochę większe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.jci.com 18 lat temu nie, nie musisz dodawac ze twoje kolezanki to osoby z wyzszym wyksztalceniem, bo ktoz inny moglby zostac twoja kolezanka, panno z ograniczona optyka mentalna. ile "powinna" zarabiac pani od sprzatania? swego czasu sprzatalam... teraz w pracy 'umyslowej' zarabiam 3x tyle, ale szczerze powiem ze przy sprzatniu to sie trzeba niezle narobic. A w biurze... to roznie bywa. Czasem tak, czasem nie A zreszta, moze to nie sprzataczki zarabiaja za duzo, tylko lekarze za malo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.lodz.dialog.net.pl 18 lat temu powiem krótko: jestem oburzona twoja wypowiedzią, 1- mówisz że twoje koleżanki pracują po 12 godzin za 2,3 tyś U CIEBIE??? czyśbyś wykorzystywała swoje koleżanki w pracy ? 12 godzin za 2,3 tys ??? I co jesteś zadowolona z siebie?? Może posłuchaj co o tobie mówią?? 2- dlatego zarabiają 2,3 tyś bo mają wyższe wykształcenie?? czy dlatego że harują na ciebie po 12 godzin?? aktualnie pracuję w biurze na stanowisku nazwijmy to operacyjnym za 2,3 tyś poniewaz nie wystarcza to do utrzymania rodziny i domu, dodatkowo od 8 miesięcy sprzatam budynek trzykondygnacyjny za 1000,00 zł miesięcznie. Jest to BARDZO CIĘŻKA PRACA , raz w tygodniu bierze w niej udział cała moja rodzina , w każdą sobotę pracuje tam moja mama , syn i ja. Wracamy wykończeni po 10 godzinach fizycznej pracy a od poniedziałku do piatku sprzatam tam tylko ja od godz. 4,3 do 7. Powiem szczerze jeszcze rok temu nie miałam pojęcia co to znaczy sprzątać za pieniądze. Może spróbuj sama posprzatać za pieniądze u jakiejś paniusi , która ma dwie lewe rączki i sokoli wzrok na kurz a docenisz kobiety sprzatające u Ciebie. I taka mała dygresja do pań - jeżeli mało płacisz to nie wymagaj zbyt wiele. Jeżeli chcesz miec dobrze wykonaną pracę - to dobrze za nią zapłać. powodzenia w szukaniu rzetelnych sprzątaczek ( opiekunów twojego kurzu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu Gość portalu: ela napisał(a): > powiem krótko: jestem oburzona twoja wypowiedzią, > 1- mówisz że twoje koleżanki pracują po 12 godzin za 2,3 tyś U CIEBIE??? > czyśbyś wykorzystywała swoje koleżanki w pracy ? 12 godzin za 2,3 tys ??? > I co jesteś zadowolona z siebie?? Może posłuchaj co o tobie mówią?? > 2- dlatego zarabiają 2,3 tyś bo mają wyższe wykształcenie?? czy dlatego że > harują na ciebie po 12 godzin?? Autorka postu nigdzie nie napisała, że to ona zatrudnia swoje koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
oczkoblue4 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu szukam pracy w katowicach okolice centrum, oraz<szopienice>,olkusz sprzatam myje okna nie z przymusiu lecz dlatego ze uwielbiam to!!!!!!!!!:)))))))))))))))))jesli jest ktos chetny prosze o maila na oczko1325@op.pl lub maila gazetowego pozdrawiam cieplo:)p.s nie jestem naciagaczka! a co do ceny spokojnie mozemy ustalic:)wspolnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu I to jest niestety właśnie przykry dowód na to, że nie wszystkie osoby kończące Uczelnie Wyższe mają tak samo Wysoki Iloraz Inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.aster.pl 18 lat temu Prosze sznownej Pani. Mam wyzsze wyksztalcenie, bylam managerem i...sprzatam. To tez sposob na zarabianie pieniedzy w tak trudnych czasach, kiedy o prace naprawde trudno. Nie czuje sie urazona-mysle ze nie do konca zdaje sobie Pani co pisze. Powiem Pani tyle- czesto podejmujac wazne decyzje nie czulam sie tak zmeczona jak pracujac fizycznie. Uwazam ze gdzies tkwi blad w naszej mentalnosci jesli chodzi o stosunek do osob zyjacych pracy rak. Jako ciekawostka niech sluzy prawda, ze np. w Danii zarabia sie na godzine wiecej bedac robotnikiem, a intelektualisci wcale sie nie wywyzszaja (nie uwazaj za lepszych) jak u nas. Z pozdrwowieniami, pracownik fizyczno-umyslowy Odpowiedz Link Zgłoś
magdus51 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu Posłuchaj kobieto interesu jak byś sama troszeczkę pomachała szmatą to byś doceniła prace innych.Wspołczuje osobą które zatruniasz i są tylko pracownikami fizycznymi.Brak szacunku wobec nich az bije od Ciebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżindżer Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: 83.238.100.* 17 lat temu A ja płacę 60,- zł za posprzątanie mieszkania (ok. 50 m kw). Czasem zajmuje to mojej pani 3 godziny a czasem więcej. I bardzo jestem zadowolona, że mam taką osobę, której mogę zaufać - ja w tym czasie mogę wyjść po zakupy. Jeśli trzeba umyć okna - nie dopłacam, wszystko wliczone w tę cenę. I płacę z przyjemnością, bo nienawidzę sprzątania. I będę płacić dopóki mnie będzie na to stać. A co do Twojego postu: chcesz - płacisz, nie chcesz - nie płacisz. Ale po co innym wymawiać, że płacą za dużo? Każda praca jest warta tyle, ile ktoś za nią chce Ci zapłacić. I kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.katowice.msk.pl / *.msk.pl 17 lat temu wiesz ja poziom intelektualny człowieka to mierzę nie jego papierkiem ale poziomem jaki sam reprezentuje i jak szanuje innych ludzi.Tobie brakuje i jednego i drugiego.Żal mi cię ,praca intelktualna powinna być dobrze opłacana ale praca fizycznea jeszcze lepiej bo rujnuje zdrowie ludzi którzy ja wykonują.Szkoda żę mamausia nie nauczyła cię szacunku do innych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu Gość portalu: Ida napisał(a): > Dziewczyny!!!Czy wy oszalałyście ???? 10 złotych za godzinę dla gosposi to > mało ??? Czy my żyjemy w tym samym kraju???Bo mam wrażenie,że nie...Moje > koleżanki(ja chwała Bogu prowadzę rodzinną firmę)zarabiają po 2,3 tysiące > miesięcznie i pracują po 12 godzin dziennie...Nie muszę chyba dodawać,że to > osoby z wyższym wykształceniem....A ich praca jest wyceniana na 10,12 złotych > za godzinę.Chyba nikt nie będzie mi wmawiał,że pani od sprzątania powinna > dostawać tyle samo,co one.Mnie osobiście stać na to,by zapłacić gosposi i 20 > złotych na godzinę,ale nie mieści się to w mojej optyce mentalnej.Dla mnie > praca fizyczna to praca fizyczna i choćby nie wiem jak ciężka, to gorzej płatna > > od pracy intelektualnej.Zawsze tak było.I proszę mi nie wmawiać,że jest > odwrotnie... Z taka ptyka mentalna bedziesz swoje kible myla sama. Odpowiedz Link Zgłoś
mamonka5 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 16 lat temu Nie oszalałyśmy płacimy tyle ile chcemy,co jednocześnie jest wyrazem szacunku dla takiej pracy i dla osoby wykonującej ją.Jesteś bardzo zadufaną w sobie osóbką bez szacunku dla innych.Też jestem osobą wykształconą,pracującą na kierowniczym stanowisku w dużej firmie,ale pani Maria która u mnie sprząta jest dla mnie wspaniałą osobą,dzięki której moja rodzina ma dla siebie więcej czasu.Nie lubię takich sknerusów,którzy aby zapełnić swoją sakiewkę są w stanie wykorzystać każdego,ale życie czasami bywa przewrotne,więc uważaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 18 lat temu jesli jest tutaj ktos z Krakowa to ja oferuje swoja pomoc w sprzataniu. Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu Podaj jakiś kontakt do siebie lub napisz do mnie agamail@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Zaciekawil mnie ten watek, bo sama sprzatam. Studiuje i potrzebne mi sa pieniadze, dlatego zdecydowalam sie troche dorobic. Zawsze pytano sie mnie ile chce za to pieniedzy, ale sama nie wiedzialam ile zarabiaja takie osoby. Sprzatam u jednej pani duzy dom, nie wiem ile ma metrow, ale posiada 3 poziomy, w tym 3 lazienki. Praca zajmuje mi ok 8-9 godzin. Za mycie okien nie dostaje dodatkowych pieniedzy, a myje za kazdym razem 2 okna. Jak stamtąd wychodzę boli mnie przez 2 dni kregoslup. Przyznam sie, ze pracy jest wiele, staram sie robic to dokladnie. Dostaje za to wszystko 50 zl- za posprzatanie calego domu, nie ma zadnej stawki godzinowej. I powiem Wam, ze ciesze sie jak glupia ze mam te 50 zl. Glupio by mi bylo prosic nawet o 10 zl za godzine... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmk Re: JEZELI JESTES LADNA TO 50/h bez kurzu IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 18 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.bazapartner.pl 17 lat temu Mówiąc krótko: tworzysz nieuczciwą konkurencję. Ty tylko dorabiasz, inni pracują w taki sposób i nie mogą pozwilić sobie na zaniżone stawki. Ty odpoczywasz przez 2dni, inni następnego dnia biegną do pracy... Zaczniesz żyć w prawdziwym świecie, zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.katowice.msk.pl / *.msk.pl 17 lat temu Kochana dziewczyno szanuj się i miej godność -to nie będziesz w życiu mwykorzystywana.pozdrawiam i podziwiam Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu Gość portalu: studentka napisał(a): > Zaciekawil mnie ten watek, bo sama sprzatam. Studiuje i potrzebne mi sa > pieniadze, dlatego zdecydowalam sie troche dorobic. Zawsze pytano sie mnie ile > chce za to pieniedzy, ale sama nie wiedzialam ile zarabiaja takie osoby. > Sprzatam u jednej pani duzy dom, nie wiem ile ma metrow, ale posiada 3 poziomy, > > w tym 3 lazienki. Praca zajmuje mi ok 8-9 godzin. Za mycie okien nie dostaje > dodatkowych pieniedzy, a myje za kazdym razem 2 okna. Jak stamtąd wychodzę boli > > mnie przez 2 dni kregoslup. Przyznam sie, ze pracy jest wiele, staram sie robic > > to dokladnie. Dostaje za to wszystko 50 zl- za posprzatanie calego domu, nie ma > > zadnej stawki godzinowej. I powiem Wam, ze ciesze sie jak glupia ze mam te 50 > zl. Glupio by mi bylo prosic nawet o 10 zl za godzine... Sprzatasz ten dom za pol darmo, musisz poprosic o podwyzke, przeciez pracujesz bardzo ciezko i wiele godzin. Nie badz glupia. Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziernikowamama Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu Witam, trochę mnie dziwią wypowiedzi, że jesteśmy rozwydrzone itp... Po pierwsze jak kogos stać to przecież moze dać zarobic innym, po drugie różne są sytuacje - np można być niezdolnym do wykonywanie niektórych czynności z powodów zdrowotnych lub innych. Ja np jestem w ciąży, która przechodzę bardzo ciężko i nie powinnam myć okien czy odkurzać. Wole zrezygnować z innych wydatków. Od 3 miesięcy poszukuję pani do sprzątania. Znalazłam nawet taką, która robiła to dobrze. Szkoda tylko, ze przez pierwszy miesiąc. Póżniej z 3 ustalonych godzin zrobiły się 2 i to byle jak - podziękowałam. Uważam , ze nie miała żle: 40 zł ( w Gdyni) za umycie parkietów i posadzek, umycie rotacyjnie 1 okna i łazienki. Mieszkanie jest nowiutkie, nie ma nawet dywanów do odkurzenia ( jeszcze). Z tego wnioskuję ,ze nie potrafiła uszanować pracy, mało tego dochodzę do wniosku, że skoro przy takim bezrobociu nie moge znależć nikogo chetnego to chyba ludzie po prostu nie chce pracować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilka Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Moja pani bierze złotówkę od metra, czyli np. sprzątnięcie 30 m mieszkania to koszt 30 zł, 60 metrowego 60 zł. Niedługo przeprowadzam się do mieszkania 90 m i nie zamierzam przedłużać współpracy z panią-byłabym w stanie płacić jej cotygodniowo taką kwotę, ale nie chcę, aby zapuściła mi mieszkanie, a tak by się niechybnie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
dzwigalka oferuję swoją pracę (sprzątanie) w Warszawie 18 lat temu Witam, chciałabym zaproponować swoją osobę. Jestem z Pruszkowa, ale mogę pracować w Warszawie, na codzień pracuję w biurze, ale szukam pracy dodatkowej. Obecnie sprzątam raz w tygodniu biuro 200 m, wiem ze to nie to samo co mieszkanie, ale dołoże wszelkich starań żeby wykonywać swoją pracę najlepiej jak tylko potrafię. Preferowałabym Pruszków i Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: oferuję swoją pracę (sprzątanie) w Warszawie IP: 217.153.152.* 18 lat temu Prosze o podanie maila - chcialabym porozmawiac na temat sprzatania w Pruszkowie pozdr Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: oferuję swoją pracę (sprzątanie) w Warszawie IP: 217.153.152.* 18 lat temu Uprzejmie prosze o kontakt w sprawie sprzatania w Pruszkowie na adres ewaban@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poszukuje pani do sprzatania w Warszawie IP: *.city.ac.uk / *.city.ac.uk 17 lat temu Poszukuje uczciwej i rzetelnej pani do sprzatania segmentu 120m na bliskiej bialolece (poki co pewnie tylko parter 70m). Raz - dwa w tygodniu, plus moze prasowanie. Dodatkowo moi Rodzice potrzebuja tez pani do sprzatania (tylko) 54m mieszkania na bielanach - osiedle Ruda. Bardzo prosze o kontakt na adres emailowy bartoszewicz@poczta.onet.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flins Re: oferuję swoją pracę (sprzątanie) w Warszawie 17 lat temu Prosze o kontakt w sprawie sprzatania w Pruszkowie Odpowiedz Link Zgłoś
dybczyn Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu Szukam sprawdzonej, solidnej osoby do sprzatania malego (34 m2) mieszkania w samym centrum w-wy ok 2 razy w miesiacu. Byc moze wiecej. Bede wdzieczna za kontakt dybczyn@poczta.onet.pl pzdr monika Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska SPRZATACZKA Warszawa - bardzo pilne !!!!!!!!!!!!!! 18 lat temu Moja mama lat 47, obecnie zarejesrtowana jako bezrobotna szuka pilnie pracy najchetniej na terenie: Sluzew nad Dolinka, Mokotow, Sadyba, Stegny, Sluzewiec, Urynowow (caly) i bliskie Centrum. Od ponad 21 lat w zawodzie sprzataczki (posiada swiadectwa pracy), solidna, pracowita i uczynna nauczyla mnie dbac o moj dom perfekcyjnie, az stalam sie pedantka do przesady, nie moge jej pomoc finansowo ( a tearz to jest jej bardzo potrzebne), gdyz sama ledwo wiaze koniec z koncem :( dlatego wracama sie z ogromna prosba ! Jezeli mozecie jej pomoc zarobic pare groszy (chocby praca na 2 god tyg) na Swieta Bozego narodzenia prosze o kontakt i pytania. Mamus jest dyspozycyknprzez caly dzien. Prosze o maila a przekaze Wam blizsze informacje Dziekuje ludzom z dobrym sercem pozdrawiam, Nimeska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POSZUKUJACA Re: SPRZATACZKA Warszawa - bardzo pilne !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu JESTEM ZAITERESOWANA OSOBĄ TWOJEJ MAMY. POTRZEBUJE KOGOS DO SPRZATANIA (RAZ W TYGODNIU) MIESZKANIA 40 M2 NA MOKOTOWIE. MOJE GG4373263 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złota Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.crowley.pl 18 lat temu A ja płacę mojej pani Małgosi 2800 zł. miesięcznie + Zus + ubezpieczenia, czasem jakaś premia lub prezent. Mam dość duży dom a Pani Małgosia cudownie utrzymuje go w czystości (ja jestem straszną bałaganiarą a mój mąż w tym względzie jest jeszcze gorszy ode mnie) i do tego jeszcze świetnie gotuje i zajmuje się dziećmi. Uważam, że za dobrą pracę należy się porządna płaca i wciskanie człowiekowi 5 zł. za godzinę ciężkiej pracy do ręki jest niemoralne. Wcale się nie dziwię tym biednym kobietom, że przymuszone bezrobociem do sprzątania cudzych brudów za 5 zł. tylko markują robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.hipernet.ras.pl 18 lat temu No to ta pani ma szczęście ponieważ większość z nas niezarabia takich pieniędzy, więc jest jednoznaczne, że niemożemy tyle zpłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawczyni Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.chello.pl 18 lat temu To trzeba poszukać sobie czystego i dobrze płatnego zajęcia. Ja też miałam kiedyś panią Małgosię ( zbiezność imion przypadkowa). Umówiłysmy się na sumę X - o dzieło -( juz nie pamiętam ile ona wynosiła, bo to było dość dawno). Pani Małgosia przez 3 godziny sprzątnęła moje dośc duże mieszkanie. Gdy już ubierała się do wyjścia, a ja trzymałam pieniądze w ręku zobaczyłam tu i ówdzie brudy ( co było prawie pewne sądząc po czasie sprzątania). Pani Małgosia poproszona o poprawkę odmówiła- bo się śpieszy, ja zaś odmówiłam zapłacenia. I tak postępuję z KAŻDĄ sprzataczką, która markuje pracę. Jesli ktos ma kwalifikacje- niech znajdzie inną pracę, jeśli nie ma- niech sprząta- jest bezrobocie a rynek ma swoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu Gość portalu: Złota napisał(a): > A ja płacę mojej pani Małgosi 2800 zł. miesięcznie + Zus + ubezpieczenia, > czasem jakaś premia lub prezent. Mam dość duży dom a Pani Małgosia cudownie > utrzymuje go w czystości (ja jestem straszną bałaganiarą a mój mąż w tym > względzie jest jeszcze gorszy ode mnie) i do tego jeszcze świetnie gotuje i > zajmuje się dziećmi. Uważam, że za dobrą pracę należy się porządna płaca i > wciskanie człowiekowi 5 zł. za godzinę ciężkiej pracy do ręki jest niemoralne. > > Wcale się nie dziwię tym biednym kobietom, że przymuszone bezrobociem do > sprzątania cudzych brudów za 5 zł. tylko markują robotę. Jestes aniolem i jestem przekonana, ze dla takiej PANI twoja gosposia pracuje i zajmuje sie dzieciakami jak we wlasnej rodzinie. Dla kogos takiego jak TY pracuje sie z sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATOWICE Czy ktoś nie potrzebuję dziewczyny do sprzątania.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu biura lub mieszkania/domu? jestem absolwentką, jestem dokładna i uczciwa, lecz nie mam pieniędzy a muszę opłacić studium :( Bardzo proszę o kontakt: areto@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta sprzątanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Jestem z Warszawy,posprzątam mieszkanie dom.prosze okontakt:j-aneta@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czy ktoś nie potrzebuję dziewczyny do sprząta IP: *.adm.us.edu.pl 18 lat temu Wysłałm list na adres gazetowy, proszę o info, pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.proxy.aol.com 18 lat temu ja zarabiam 10 euro netto na godzine! i jestem zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: 213.25.164.* 18 lat temu Mam swoja zaufana pania-ktorej palce 3zł/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.proxy.aol.com 18 lat temu Co?Tak malo???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.244.81.adsl.skynet.be 18 lat temu W jakim miescie pani mieszka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18 lat temu a czy we Wrocławiu ktoś potrzebuje do sprzątania ja bardzo chętnie jestem dyspozycyjna i chętna do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.lot.pl 18 lat temu Mam ogromnego pecha do pań sprzątających, przewinęło się już kilka takich przez moje mieszkanie. Mam 40m2, płacę 50zł za każde sprzątnięcie, mieszkanie jest nowe, czyste. Sama robię wiele rzeczy, piorę, w miarę możliwości prasuję, zanoszę pościel na magiel. Nie ukrywam jednak że jestem pedantką, o czym od razu informuję. Zawsze umawiam się w ten sposób, że wolę aby pani posprzątała mniej a dokładniej. Na przykład co tydzień generalne porządki w jednym pomieszczeniu, np kuchni, następny tydzień - łazienka itd. Jeśli liczyć 10 zł/h pani ma do dyspozycji 5 godzin. To wystarczająco wedug mnie. Jednak nie znalazła się jeszcze taka co by uszanowała swoja pracę. Nie czepiam się, jestem pedantką, ale co najwyżej poprawiam po swojemu, wiem że inni nie są tak uczuelni na pewne szczegóły jak ja, ale niedomyta wanna, czy tłuste blaty to chyba jednak przesada... Teraz sprzątam sama, poszukuję jednak solidnej, chętnej do pracy pani, z którą można byłoby się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 18 lat temu a gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Ja po przeczytaniu zaznaczam niektorych postow gdybym miala sprzatac ulice nigdy nie poszłabym za zadne pieniadze sprzatac mieszkan przyszywanym damom co to nie maja nic wspolnego z pedanteria .Zatrudniaja kobiety za byle jakie wynagrodzenie żądaja extra sprzatania a same nie maja pojęcia jak to zrobic.Uważaja że jak maja kase to mozna za marne grosze wykorzystywać drugiego człowieka twierdząc że jest bezrobocie .A wziąć zakasać rękawy i zobaczyć jak taka praca wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 17 lat temu Gość portalu: Iza napisał(a): > Ja po przeczytaniu zaznaczam niektorych postow gdybym miala sprzatac ulice nigd > y > nie poszłabym za zadne pieniadze sprzatac mieszkan przyszywanym damom co to nie > maja nic wspolnego z pedanteria .Zatrudniaja kobiety za byle jakie wynagrodzeni > e > żądaja extra sprzatania a same nie maja pojęcia jak to zrobic.Uważaja że jak > maja kase to mozna za marne grosze wykorzystywać drugiego człowieka twierdząc ż > e > jest bezrobocie .A wziąć zakasać rękawy i zobaczyć jak taka praca wygląda > Moja Babcia mawiala: "nie masz gorszego tyrana jak sie przerobi z dziada na pana". Cos w tym jest, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeki Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.crowley.pl 18 lat temu A w jakim miescie Pani mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17 lat temu prosze podac kontakt do siebie na maila kotka@sisco.pl(może byc mail),pozdrawiam, czekam Odpowiedz Link Zgłoś
szeki Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu 10 zl za godzine sprzatania ,nie wiem.Z pewnoscia lepiej jest umowic sie na pelna kwote,za konkretna usluge.Sprzatanie ,sprzataniu nie rowne i casem to 10 zl byloby malo a czasem wstyd tyle wziac. Ja sprzatam gdyz pomimo wyzszego wyksztalcenia nie mam pracy a jestem osoba dosc aktywna wiec trzeba jakos sobie radzic. Nie mam z tego powodu kompleksow i zwyczajnie ide do cudzego domu z zamiarem jak najlepszego wykonania powierzonego zadania. Zawsze lepiej wczesniej ustalic dokladnie warunki,zeby nie bylo potem niedomowien,a jesli chodzi o kradzieze to prawde mowiac nie slyszalam nigdy od moich pracodawczyn aby mialy kiedys takie przypadki.Ja zawsze prosze (jesli jest to nowy dom)aby wszystkie kosztowne rzeczy sprawdzic i najlepiej nie zostawiac na widoku.Nie chodzi mi o mnie bo mam do siebie zaufanie.Ale czasem zapominamy gdzie co zostawilismy i problem gotowy.Mialam kiedys taka sytuacje.Pewna pani spytala mnie gdzie jest jej lancuszek,ktorzy rzekomo zostawila w lazience przed moim przyjsciem.Wyobrazcie sobie jak sie czulam.Odchorowalam te sytuacje strasznie.Po dwoch dniach okazalo sie ,ze lancuszek ta pani zostawila ale w swojej torebce.Przpraszala mnie i prosila o dalsza wspolprace ale niestety,pozostawilo to na mnie tak przykre wrazenie,ze podziekowalam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szeki Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu A swoja droga czemu mam nie zostawic wlasnej oferty.Chetnie podejme sprzatanie (bez prasowania) Najchetniej biuro niewielkie lub gabinet lekarski,stomatologiczny.Gwarantuje rzetelnosc,punktualnosc. pozdrawiam 0-506434303 kazdy rejon na linii metra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus szuka w waw Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.aster.pl 18 lat temu Ja tez skorzystam i zaoferuje swoje uslugi. Rzetelnosc, uczciwosc naprawde gwaeantowana. Zalozylam specjalne konto, jesli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt. czystydom@tlen.pl. Chetnie przystane na wymieniane tutaj czesto 10 zl za godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejka123 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.gdynia.mm.pl 18 lat temu Jezeli ktos poszukuje pani do sprzatania domu, mieszkania, gabinetu w Gdyni to ja oferuje swoje uslugi. Bardzo prosze o odp na maila maciejka123@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brygida Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Jeżeli jest jakaś Pani w Poznaniu szukająca osoby do sprzątania na weekend to proszę o info na prive. husky18@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.w Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: 217.153.88.* 18 lat temu Mam mieszkanie 68m w Ursusie -chętnie zatrudnie Panią do sprzątania -1x w tygodniu -w piątek -w ciągu dnia(sprzątanie podstawowe + prasowanie). Płacę 10PLn za godzinę ale nie więcej niż 50zł za jedno sprzątanie (z doswiadczenia wiem że sprzątanie takiego mieszkania zajmuje max 3 godziny). Chętne Panie prosze o kontakt mailem: kasia.w@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: 80.54.169.* 16 lat temu Gość portalu: kasia.w napisał(a): Pewnie za te 50 zł chciałaby Pani aby osoba sprzatajaca zrobiła wszystko na błysk i z prasowaniem.Pewnie kobitko nie masz pojecia jak sie sprzata na błyski i ile czasu trzeba na to poświęcić.Skoro ma Pani takie doswiadczenie ze w 3-godziny jest to Pani w stanie zrobić to życze miłej pracy a nie szukanie darmowego jelonka. Ja swojej Pani płacę 9 zł na godz i Pani ta pracuje 8 godz spokojnie i na błysk bez prasowania pow 80m .Pani zjada u nas obiad.Za prasowanie płace dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
iloneczka27 Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? 18 lat temu Bardzo chętnie podejmę się posprzątania mieszkania w Warszawie, jestem osobą solidną i uczciwą. Za godzinę pracy życzyłabym sobie 8 zł - mycie okien płatne dodatkowo. Mieszkam na Targówku ale miejsce wykonywania pracy nie gra roli. Polecam się i pozdrawiam. Proszę o informacje na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.chello.pl 18 lat temu a tac homin pania interesuje, mieszkanie nowe dopiero sie tam wprowadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Ile płacicie paniom od sprzątania????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś