Dodaj do ulubionych

ręcznik po oliwce

IP: *.dynamic.chello.pl 7 lat temu
Poradźcie proszę w czym wyprać ręcznik, który służy do wycierania po nacieraniu się oliwką.

Robię tak, jak zalecają, czyli po wyjściu z wanny nacieram się oliwką na mokrą skórę, a potem wycieram ręcznikiem. Niestety, okazało się, że po kilku takich wytarciach ręcznik zaczął brzydko pachnieć zepsutym, zjełczałym tłuszczem. Wypranie w pralce nic nie dało, więc próbowałam wszelkich innych sposobów, które mi przyszły do głowy.
1. Namaczania w płynie do mycia naczyń (ponoć świetnie usuwa tłuszcz) - zero rezultatu.
2. Namaczanie w Domestosie - to samo, ręcznik po wypłukaniu i wyschnięciu nadal śmierdzi.
3. Próbowałam jeszcze zaprać w mydle i nadal nic. :(

Co robić? Czyżby taki ręcznik po kilku wytarciach nadawał się już tylko do wyrzucenia? Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • nowaczek1 Re: ręcznik po oliwce 7 lat temu
      Ja tu widzę tylko jeden sposób. Skoro używanie materiałowego ręcznika się nie sprawdza, a pranie używanego wcześniej ręcznika nie pomaga, to go wyrzuć.
      A teraz zamiast używać materiałowego ręcznika, używaj po prostu papierowych jednorazowych, które wyrzucasz do śmieci.
    • beatazet Re: ręcznik po oliwce 7 lat temu
      Pranie w wysokiej temperaturze 90 stopni. Jeśli nie dało raz to więcej.
    • linn_linn Re: ręcznik po oliwce 7 lat temu
      Byl taki watek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,49213,152638074,152638074,Zapach_zjelczalego_olejku_do_masazu.html

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka