Dodaj do ulubionych

Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik P...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
Ja stosowałam ten środek przez prawie rok - od drugiego miesiąca po porodzie.
W sumie to było dosyć wygodne - jeden zastrzyk na 3 miesiące i niezmiernie
ekonomiczne :) Przez ponad rok nie miałam miesiączki. Organizm powrócił do
normy jakieś 3-4 miesiące po odstawieniu środka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      Cześć, chciałabym się coś od ciebie dowiedzieć na temat tych zastrzyków. Mam 3
      letnie dziecko i chcę sie zabezpieczyć.Napisz coś o działamniu i cenie i czy
      sie po nich tyje magda
      • Gość: OlaP Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.geologia.uniba.it / *.geologia.uniba.it 18 lat temu
        Hej, Biore Depo provere od 3 lat, jestem bardzo zadowolona. Jednak poczatkowo
        zniechecaly mnie ciagle plamienia i krwawienia... Minelo po okolo pol roku.
        Teraz po miesiaczce ani sladu. Jeden zastrzyk (raz na 3 miesiace) kosztuje
        okolo 40 zl. W ulotce jest napisane ze mozna po nich przytyc i wiele kobiet sie
        na to skarzy, jednak u mnie nic takiego sie nie dzieje. Osobiscie - polecam.
        • gawliki Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 17 lat temu

• Gość: Edyta Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.blt.pl 16 lat temu
            Hej i po zastrzykach i tabletkach można przytyć...poptortu zatrzymują wodę w
            organizmie. Wszystko też zależy od samego orgaznimu.
            pozdrawiam
        • kotek9634 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 16 lat temu
          Gość portalu: OlaP napisał(a):

> Hej, Biore Depo provere od 3 lat, jestem bardzo zadowolona. Jednak poczatkowo
          > zniechecaly mnie ciagle plamienia i krwawienia... Minelo po okolo pol roku.
          > Teraz po miesiaczce ani sladu. Jeden zastrzyk (raz na 3 miesiace) kosztuje
          > okolo 40 zl. W ulotce jest napisane ze mozna po nich przytyc i wiele kobiet
          sie
          > na to skarzy, jednak u mnie nic takiego sie nie dzieje. Osobiscie - polecam.

Super!Ja niedługo wezmę drugi i na razie gyby nie te wstretne plamienia byłoby
          bardzo dobrze, ciesze sie ze to ustanie, bo balam sie ze tak będzie prze caly
          czas pozdrawiam bardzo serdecznie:)
        • Gość: paula Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
          ja zrobilam zastrzyk w kwietniu i od tej pory caly czas krwawie czy
          to minie? jak myslisz?
      • agikom Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 18 lat temu
        a nie uwazacie ze tyje sie głownie od jedzenia a nie od tabletek i zastrzyków. od nich moze sie chyba najwyzej zwiekszyc apetyt!jak to jest?
        • Gość: Edyta Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.blt.pl 16 lat temu
          Tak najczęsciej mówią osoby nie majace problemów z nadwagą...przyczn tycia jest
          wiele ale chormony sa też ich przyczyną...radzę poczytać wiecej niż snuć mylne i
          krzytwdzace teorie.
      • Gość: wiera Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
        przeczytajcie sobie ksiazke kobieta i hormony, sporo informacji na temat miedzy
        tego leku, opinie niestety negatywne.
      • Gość: BEATA Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.ip.fastwebnet.it 17 lat temu
        Witam!
        Ja co prawda mam 24 lata ale mam dwojke planowanych dzieci i nie
        zamierzam miec ani jednego wiecej. Z tego wzgledu zdecydowalismy sie z mezem na
        Depo Provera juz 3 tygodnie po urodzeniu naszego drugiego syna. Zastrzyk
        przyjmuje co 12 tygodni i caly czas czuje sie naprawde dobrze. Nie sadze abym
        przytyla chociaz kilogram po przyjmowaniu D.P. Sadze, ze te 2-3 kg wiecej, to
        po prostu pozostalosc po ostatnim porodzie; choc musze stwierdzic, iz po
        pierwszym wrocilam do formy sprzed porodu w 8 miesiecy. Krwawien nie mam od
        czasu zakonczenia sie pologu. Nie zauwazylam dotychczas zadnych skutkow
        ubocznych. Nigdy nie przestrzegalam czasu przyjmowania tabletek, dlatego D.P.
        jest dla mnie najwygodniejsza metoda. Polecam wszystkim paniom, ktore pragna
        przerwac plodnosc na dluzszy czas i korzystac z komfortu nie-wystepowania
        comiesiecznych krwawien.
        Pozdrawiam.
      • Gość: grażyna Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu
        zastrzyki kosztuja ok 40 złja dostalam zastrzyk i czuję się dobrze narazie
        jestem zadowolona zadnych skutków ubocznych
        Cena jest przystępna okolo 45 zł a czy tyję się z tego co ze mna się dzialo to
        tak ale nie odrazu. Brałam 4 zastrzyki potem przerwa i po niej zaczełam tyć....w
        ciagu poł roku przytyłam okolo 8 kg
        Edyta
      • Gość: paula Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
        ja mam zastrzyk pierwszy raz zrobiliam go w kwietniu i przez caly
        czas mam okres takze nie polecam brak ochoty na sex imdlosci ale to
        podobno zalezy od organizmu pozdrawiam
    • Gość: agusia Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      To się podaje także piwnicznym kotkom, a one potem mają ropomacicze.
      Jak można z wlasnej woli szprycować się czymś takim?
      I w imię czego?!
      Może i wygodne - idziesz do weterynarza, a on przepisuje to bez problemu:))
      Kobietki, zastanówcie się!
      • Gość: nutelka Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
        jezeli chodzi o te kotki piwniczne-fakt-ale lek jest dostosowany do zwierzat, a
        nie lek dla zwierzat dla kobiet. poza tym koty to takie stworzenia, ktore majac
        lub nie kociaki, dostajac lub nie leki maja ropomacicze ( zaczyna sie
        aseptycznie od wodomacicza), wiec kotami sie nie przejmuj. wiem, bo jestem
        lek.wet.
        pozdrawiam serdecznie
    • Gość: aga77 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
      Może jest to wygodna forma antykoncepcji-na początku byłam zadowolona, że nie
      muszę pamietać o pigułce i mam pewność, że nie zajdę w ciążę-niestety na mnie
      nie podziałało to tak jak powinno, od dnia zastrzyku cały czas miesiączkuje-a
      minęło już ponad trzy m-ce, nie poszłam na kolejny zastrzyk bo nie chciałam
      mieć miesiączki przez kolejne miesiące-niestety nic się nie zmieniło-miesiączka
      nie zniknęła-a do tego przytyłam 10 kg-jestem zdesperowana!!!!Zastanawiam się
      jak długo to jeszcze potrwa...
      • kobieta32 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 18 lat temu
        ja też nie polecam, stosowałam 2 lata, przytała ok 6 kg. Miesiączka zanikła mi
        całkowiciei przez 6 miesiący nie dała się wywołać, więc musiałam robić testy
        ciązowe. Nie wiem czy mój organizm wrócił do normy bo lekarz zapisał mi pigułki
        i po ich odstawieniu miesiączkuję, ale nie wiem co byłoby gdybym je teraz
        odstawiła. Plus to możliwość stosowania podczas karmienia piersią, wygoda i
        cena ( jeśli się kupuje w zestawie bez strzykawki to ok 20 zł)
        • Gość: Edyta Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.blt.pl 17 lat temu
          Co do przytycia to tez się tyje od doustnych chyba na tej samej zasadzie. Fakt
          przytyłam po 9 miesiacach 5 kg ale warto było gdyż czułam się bezpiecznie i
          konfortowo pozatym wsztko zlaeży od tego kto co chce osoagnać jak sie boisz
          kg...antykoncepcja chormonalne reaguje zawsze w dwie strony alebo tyjedsz albo
          nie wszytko zalezy od twojego organizmu anie od opini innych pań.
    • Gość: Ania G Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.softlab.gda.pl 18 lat temu
      Ten zastrzyk to coś strasznego!! Wzięłam miesiąc temu i nie mam ochoty na nic,
      jestem zestresowana, wypadają mi włosy, jestem ciągle zmęczona i stałam się
      agresywna. Nie polecam.
      • Gość: fd Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18 lat temu
        Slyszalam ze jest dobry ale dla kobiet w czasie menopauzy.
    • Gość: lloollaa Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      Odradzam mineło juz cztery miesiace a ja nadal sie mecze najpierw przez 3 m-ce
      krwawienia a teraz dziwne upławy. Cóz to za antykoncepcja ja nie mozna współżyć
      z partnerem.
      Nie polecam.
      • aneta111 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 18 lat temu
        czesc.
        Tez słyszałam o tym zastrzyku i bedąc u mojego gina powiedziałam mu o tym zastrzyku i własnie powiedział mi to wszystko tak jak wy tu piszecie. Tak wiec zostałam na moich tabletkach anty.
        Zastanawiam sie jeszcze nad założeniem spirali. koszt dośc drogi ale po roku się spłaca.
        • dziewice A SLUB???? 18 lat temu
          A SLUB??? przeciez bez slubu nie WOLNO!!!
          • Gość: MY po slubie Re: A SLUB???? IP: 80.54.21.* 17 lat temu
            Rozbawil mnie ten tekst...co ma slub z lekiem wspolnego hahaha
        • edyta293 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 17 lat temu
          Hej
          Biorę ten lek juz drugi raz, i czuje się po nim super. NIe miłąm jakis
          specjalnych plamień 5 dni (mini okres) za pierwszym razem teraz jestem w polowie
          drugiego i nic. Nie przytyłam jak się obawiałam, aczkolwiek i nie schudałam:D.
          Jestem mama dwuch synów i biorac już rozne tabletki antykoncepcyjne jednak nie
          czułam się tak konfortowo jak po tym zastszyku. Ja go polecam.
      • Gość: Hanka Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.mikemi.net 17 lat temu
        Ja też go przyjmuje już od dłuższego czasu i z początku były plamienia ale już
        minęło i okres pojawia się u mnie co 60 dni a plamienia występują żadko. Wiedz
        że masz teraz 100 % pewności, że nie zajdzieśż w ciążę sprawdziłam sama. Ten
        zastrzyk chamuje całkowicie jajeczkowanie więc bez obaw można współżyć
        • Gość: baska Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
          oj glupia ty glupia Jesli myslisz ze masz 100% pewnosci to uwazaj bo mozesz
          miec jeszcze nie jedno dziecko...
    • Gość: sylkaa Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.trustnet.pl 18 lat temu
      Ten zastrzyk nie powinien wejśc na rynek. Brałam go 6 razy przytyłam, stałam
      się agresywna, bardzo popsuła się cera, przetłuszczają się włosy. Minęło 9 m-
      cy od ostatniego zastrzyku a ja wciąż nie miesiączkuję pomimo zażywania
      yasmin.Szczerze nie polecam mój ginekolog powiedział, że organizm może dopiero
      po roku powróci "do siebie". Szkoda, że wcześniej tego nie wiedziałam!
      • Gość: Doska Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.range81-153.btcentralplus.com 17 lat temu
        Ja jestem przed zastrzykiem. Ale nie dziwie ci sie ze jeszcze ci okres nie
        wrocil skoro stosujesz yasmin. Ja po roku stosowania tych tabletek w ogole
        stracilam okres.
    • bagarmosen Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 17 lat temu
      czy wiecie jak sa produkowane syntetyczne hormony i z czego?Napewno nie a wiec
      mowie - z moczu ciężarnej klaczy!!! niektore z was pisza , że przytyły -
      dlatego ze bylo za duzo estrogenow a za mało testoronu - -dorwalam ksiązkę
      napisaną przez dr. Karlis Ullis i dr. Joshua Shackmana " rewolucyjna dieta
      odchudzająca - wzmaga pracę hormonów ,spala tłuszcz,wyzwala energię" Otworzyły
      mi się oczy i naprawdę polecam ksiązkę i mam zamiar skorzystać z jej
      wskazówek!
      • agentione Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 17 lat temu
        mam pytanie -czy taki zastrzyk boli? mój gin powiedział że jest "oleisty" i
        bardzo bolesny...
        • Gość: kinia Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: 82.160.42.* 17 lat temu
          Karmię dziecko piersią więc nie mam dużego wyboru w antykoncepcji...stosowałam
          zastrzyk kilkakrotnie i nie zauważyłam większych zmiam,przytyłam może ze 2kg
          ale to bardziej wina siedzenia z dzieckiem w domu i podjadania.Nie jestem
          przekonana w 100% co do tego leku ale przy rozchwianiu hormonalnym spowodowanym
          ciążą i laktacją nie mam wyboru a że dobrze toleruje to stosuje.Zastrzyk jest
          bezbolesny no chyba że piguła nieudolna...
          • Gość: E Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: 212.182.117.* 17 lat temu
            Depo-Provere bralam jako lek na endometrioze nie jako antykoncepcję ale skutki
            uboczne pewnie sa te same- plamienie, krwawienie prawie bez przerwy- nie znalam
            dnia ani godziny- wkladka zawsze przy sobie.Bardzo dlugo po odstawieniu -okolo
            roku to się ciaglo.tendencje do tycia tez potwierdzam chociaz to prawda ze tyje
            się od jedzenia nie od leków ale jednak...
            • Gość: Bożena Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
              Ja stosuję już piąty rok tj. po urodzeniu najmłodzszej córki (z wpadki po
              trwającej dwa tygodnie anginie z 40 stopniową gorączką). Rozstroił mi się cały
              organizm i przesunęła miesiączka i wpadłam! Plamienia miałam w okolicach kiedy
              miałaby wystąpić miesiączka przez 4 kolejne okresy. Były to tylko plamienia i
              to coraz słabsze. Od drugiego zastrzyku zniknęły w ogóle. Innym skutkiem
              ubocznym, o którym nikt nie pisze była swędząca wysypka na nogach w okolicy
              kostek. Ale jestem alergiczką i wydało mi się to normalne. Mocząc nogi w morzu
              tez mam taką wysypkę. Mam 37 lat, troje dzieci, więc nareszcie żyję. Na pewno
              z tego powodu się nie stresuję!!!!JESTEM ZADOWOLONA, i będę tak długo stosować
              jak tylko będę mogła.Przybywa nam kłopotów i zmartwień,a także lat i tu
              upatrywałabym powodów nerwic i nadwagi. Poza tym jak widać każda z nas reaguje
              inaczej. Jedne mogą stosować tabletki, a inne zastrzyki, a jeszcze inne z
              powodów religijnych nie stosują antykoncepcji wogóle. POZDROWIENIA
              • Gość: magdamo Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.vlan15.enoch.lubman.net.pl 16 lat temu
                stosowałam zastrzyk przez 6 lat i byłam rewelacyjne zadowolona . ostatnio juz
                walczyłam prawie z lekarzem, który mi kazał na trochę przerwac.Od sierpnia 2006
                nie brałam zastrzyku. czekam na jeden okres ( moze z rok poczekam po tylu
                latach) i myśle że wróce do depo.
            • Gość: Edyta Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.blt.pl 17 lat temu
              Plamienia są rożne miłam tylko przez kilka dni po pierwszym zastrzyku teraz po 3
              plammiłam jak nie wziełmam kolejnego..ale tylko dzien czasu. jakby organizm mi
              przypominał że mam wziaśc nastepny. Napiszę jak dostane okres jakie się
              zachowywał moj organzm bo raczej nie było tu takich opini.
              pozdrawiam.
              Ps. wraecoe jakby ktoś chiał dowiedzieć się czegoś wiecej podaję gg 5435188
            • Gość: Edyta Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: 80.54.21.* 17 lat temu
              Fakt ciut sie tyje ale jak czytałam ze kazdy lek antykoncepcyjny zatrzymuje wode
              tylko dodawane są substancje ktore powodują ze się traci w czasie brania
              tabletem wagę(zadko) a nie tłuszcz co jest utrapieniem...wiec robi się sobnie
              krzywdę bo woda jest potrzebna a nie tłuszcz:D
              Pozatym ciałoko kobneity bioracej antykoncepcje jest ubite nie luzne i falkowate
              a to jednak ładniej wyglada niż sucha kosć badz tłuszcz oseikajacy
              swobodnie..mam racje?
        • Gość: Edyta Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: 80.54.21.* 17 lat temu
          Hej zastrzyka domięsniowy nic specjalnie bolesnego. Bez obaw o ten stres z bolem:)
        • Gość: kika20085 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
          ja biore te zastrzyki i nic nie czuje nawet kiedy go dostaje pozdrawiam
      • Gość: Aga Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.mokotowplaza.waw.pl 15 lat temu
        DP nie zawiera estrogenu wiec swoja ksiazka mozesz sie podetrzec
    • Gość: asia Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Witam. Zastrzyk brałam ponad trzy lata. Plamienia owszem były, ale tylko przez
      pierwsze trzy miesiące. Warto było się przemęczyć, bo potem trzy błogie lata
      bez miesiączek podczas, których mdlałam z bólu, albo rzygałam od silnych
      skurczów. Czy przytyłam? Nie! Mam 29 lat, 7 letniego syna i ważę 48 kg.
      Ostatnio wyjeżdżaliśmy i nie zabrałam ze sobą zastrzyku, ani recepty, wiec mi
      przepadł. I co? I nic - dwa tygodnie później pojawiła się miesiączka. Wróciłam
      do kraju i pędzę do lekarza po kolejny.
      P.S. Depresji też nie miałam, za to zyskałam pewną przyjemną lekkość bytu ;-))
      • Gość: mijja Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.fbx.proxad.net 17 lat temu
        Ja mialam tylko raz i wyjechalam za granice nie wiedzialam co sie ze mna dzieje
        krwawilam miesiac a pozniej miesiac przerwy nie mialam mozliwosci isc do
        ginekologa i szukalam po internecie dobrze ze trafilam na to strone mam objawy
        jak wiekszosc i ja rowniez odradzam od mojego zastrzyku minely 4miesiace i
        niewiem kiedy mi sie ureguluje wszystko oczywiscie przytylam nie rozumie
        dlaczego to jes nodal dostepne
        • tysia41 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 17 lat temu
          ja jestem w kropce jeszcze nie zastosowałam tego zastrzyku a mam go w domu i wacham sie co z nim zrobic, czy wziasc czy nie .Niech ktoras mi doradzi
          • Gość: aga Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.globalconnect.pl 17 lat temu
            bież
          • Gość: Ewa Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
            Witam! mam dla Ciebie radę jeśli jeszcze nie brałaś D. P. to nie czytaj opinii
            innych kobiet . Ja przed zastosowaniem pierwszego zastrzyku miałam ten sam
            problem, po przeczytaniu wypowiedzi innych kobiet zwątpiłam. Jednak potem się
            zdecydowałam i jestem bardzo zadowolona , brałam juz kilkakrotnie i zero
            skutków ubocznych. Jednak kazdy organizm to indywidualnośc i jeśli nie
            spróbujesz to nie bedziesz wiedzieć co jest dla Ciebie dobre. Chetnie od Ciebie
            odkupie ten zastrzyk jeśli się nie zdecydujesz podaje moje GG 1415014
            pozdrawiam Ewa!
            • Gość: Ewa Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
              Witam ponownie! nie zwróciłam uwagi na date hihi ale jakby co służę pomocą :-)
              • Gość: Kejt Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.61.jawnet.pl 16 lat temu
                Witam,
                EWA POMOCY !!!
                Ja jestem w kropce. Mam ze sobą zastrzyk i duze watpliwosci co do niego. Mam 25
                lat i nie mam jeszcze dzieci, tyle zlego naczytalam sie o tych zastrzykach ze
                juz sama nie wiem co mam zrobic :( Brac i zaryzykowac ? Nie mam zamiaru miec
                jeszcze dzieci , no ale czy pozniej bedzie mozliwosc zajscia? Czytalam ze
                niektore osoby mialy z tym problem. Chce najpierw wyprobowac zastrzyk ten na 3
                m-ce, czy on potrafi spowodowac tez takie duze skutki uboczne ??
                Pozdrawiam,Kejt
    • jullia69 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 17 lat temu
      hallo . bardzo interesuje mnie ta metoda antykoncepcji . czy mogła bys mi ja
      przyblizyc?? jak działa,skutki uboczne(u Ciebie) ile kosztuje i czy naprawde
      jest wszystko ok ?? podam ci maila anetka6969@wp.pl prosze odpisz pozdrawiam
    • Gość: Aga 29 lat Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17 lat temu
      Podczas działania pierwszej dawki Depo-Provera w momencie kiedy dostałam okres
      trwał ponad 30 dni.Na druga dawke juz sie niezdecyduje.Lekarz nie uswiadomił mi
      ze może to być az takie uciążliwe.
    • marlena1966 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 17 lat temu
      czesc, właśnie dzisiaj ustaliłam ze swoim lekarzem że najlepszym rozwiązaniem
      bedzie provera w zastrzyku, po badaniu piersi stwierdzono u mnie kilkanaście
      torbieli w piersi i Pani dr. poleciła konsultację z gin.wcześniej brałam
      doustne tabletki antykoncepcyjne. mój problem polega na tym, że palę
      papierosy :o( hormony doustne wykluczją ten nałóg, jak jest w przypadku
      zastrzyku?? czy też mnie ten(obrzydliwy) nałóg dyskwalifikuje?? wiem wiem..to
      szkodliwe, ale..... hmm... konkretnie chodzi mi o palenie + zastrzyk depo-
      provera! pozdrawiam
      • Gość: ania Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.elomza.pl 17 lat temu
        Ja wzięłam depo-proverę ze względu na torbiele na jajniku. Ostatnio drugi
        zastrzyk. Około 2 tygodnie po pierwszym zastrzyku miałam 2-3 dniowe plamienie.
        Od tamtej pory nic. Mój gin. powiedział że palenie nie dyskwalifikuje. Puki co
        nie przytyłam i innych skutków ubocznych nie widzę. Nie rozumiem kobiet, które
        pisza że ten lek powinien zostac całkowicie wycofany. Cóż to jest jeden z wielu
        rodzajów antykoncepcji hormonalnej. Nie każda kobieta tak samo dobrze toleruje
        wszystko dlatego dobrze, że jest w czym wybierać. A z tego co mozna tu
        przeczytać sa kobiety, którym ten rodzaj antykoncepcji odpowiada i nie powoduje
        skutków ubocznych.
        • Gość: kot Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.lodz.dialog.net.pl 17 lat temu
          podpisuje sie 4 kopytami przeczytalalm krwawy artykol o leku co nie oznacza ze
          kazda zareaguje tak samo nie pale, nie mam torbieli do pigul juz sie
          przyzwyczailam i chyba przy nich zostane moze to i mniej uciazliwe raz na3m-ce
          ale...cos za cos pozdrawiam
            To racja wiekszosć się boi bo jedna czy dwie osopby anpisały jak zle znosiły. Ja
            jetsem po 2 cesarkach, chormony mnie ratują przed andwrazliwoscia macicy i
            zrostów przed bolem. Bez leków z podwyzszoną ilościa chormonów bolało mnie
            podczas jajeczkowania i okres maskarycznie. Traz nie majac owulacji ani okresu
            znikły dolegliwosci. Polecam kobietą po takich przejsciach.
          I to racja juz czytałam że ten lek to podaje się kotom itp. kobita ktora tak
          pisze robi krzywde innym bo nastawia je przeciw czemuś co wilu osobom pomogło.
          Ponadto jak kazdy lek ma swoje wady i zalety a każdy ma prawo wyboru kryttkując
          oczywiesci można wyrazić pogląd ale bynajmnije nie porównywać tej kuracji do
          czegoś złego.
          Ponno być wiecej informacji od kobeit ktore są za i od tych co zlę się czuły z
          jakiś tam przyczyn by każda miała wiedzę co może czuć jakby co. Ja brałam dostne
          leki rozne ale tak dobrze po zadnych się nie czułąm a nie mam tolerancyjnego
          organizmu.
        • Gość: kate Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
          JaTez mam zaczac brac depo-provere ze wzgledu na torbiele na jajnikach,a 5
          miesiecy temu mialam operacje na torbiel wielkosci 7cm.i moj lekarz powiedzial
          ze teraz powinnam zaczac stosowac ten zastrzyk ,ale ja wczesniej bralam
          evre.Tak naprawde nie wiem co robic jak mozecie to odpiszcie bo jestem w kropce.
          • Gość: KATE Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
            jak mozecie to napiszcie mi cos o torbielach przy stosowaniu depo-provery,jak
            to dziala i wogole .Bardzo prosze na ten adres:kate163@op.pl
      • Gość: Nina22 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.9-2.cable.virginm.net 6 lat temu
        Ja palę wzięłam Depo provere i jakoś nic nie było normalnie można palić ble. Ale nie polecam tego zastrzyku nie wzięłam drugiej dawki od 2msc i czuję się strasznie ciągle zmęczona brak miesiączki brzuch mnie boli piersi tak samo już myślałam że jestem w ciąży zrobiłam test z krwi i wyszedł negatywnie ciągle słabo mi nie polecam tego zastrzyku nie dość że później ciężko dojsc do siebie to jestem ciągle rozdrazniona ciągle krzycze o wgl szok!
    • Gość: czarna0_ Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.tvkturek.pl 17 lat temu
      czesc wlasnie wzielam pierwszy zastrzyk i kiedy czytalam wypowiedzi nie napotkalam sie na wypowiedzi na temat boli glowy(migrenowe) czy takowe wystepuja w trakcie przyjmowania tego hormonu? prosze o napisanie na moje konto czarna0_1974@o2.pl
        Ja brałam 3 zastrzyki kolejno reeaz skonczyłam ostatni i robię przerwę. Nie
        miłam migen, za to wiekszą odpornosc pzrez ten czas ani razu nie zachorowałam aż
        dziwne bo wczesniej kazduy wirus mnie dopadał. Pozatym bardzo dobrze się czułam
        teraz ma lekkie bole brzucha jak przed okresem jak narazie bez efektu az jetsem
        ciekawa ile bede czekać na niego.
        pozdrawiam
          No czekam nadal już 6 tygodni, ale czuję sie bardzo dobrze. Tylko libido opadło :)
      • Gość: Nina22 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.9-2.cable.virginm.net 6 lat temu
        Tak występują później są tak nie do zniesienia że szok i do tego dochodzi ciśnienie spada strasznie i uczucie jak by ktoś dusil ciężko się oddycha
    • Gość: Graszka Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.toya.net.pl 17 lat temu
      Biorę Depo juz 5 lat. Dziś rozpacz bo nowa pani "doktor" ma swoje przekonania i
      tego leku nie przepisuje! Skandal! Jestem zrozpaczona, bo nie wiem co zrobić,
      gdzie znależć lekarza który Depo mi przepisze. Nigdy żadnych ubocznych objawów
      nie miałam. Od razu misiączka znikła. A przedtem 3 dni leżałam "na pyralginie i
      no-spie" , brałam urlop. Dla mnie to komfort. To życie bez okresu to życie bez
      bólu. Jedyne co z ubocznych mnie spotkało to 5 kg wagi na plus. NIC, dosłownie
      NIC więcej! Mam 43 lata, aktualne badania - osteoporoza daleko, włosy są jak
      dawniej, zero problemów ze skórą. Ale KOBIETY - czy nasza psychika i pewność,to
      nic? Jestem spokojna o siebie, jestem spokojna o swój dalszy byt (43 lata i mama
      ? chyba przegięcie!) Palę papierosy 20 szt dziennie. Piguły odpadają, a do tego
      - nie jestem systematyczna - nawet antybiotyki czasem przegapiam.
        Hej szczeże mówiąc pierwsze słysze by ktoś nie chiał wypisać recepty mi nawet
        moj lekarz pierwszego kontaktu wypisła. Pozatym od ginrkologa usłyszałam "zna
        pani lek dobrze pani się czuję to pani wybór a ja mogę tylko zbadać i
        potwierdzic ze wszytstko jest wporzadu"
        Znajdz mądrego lekarza i przedstaw mu swoje argumenty.
        Ps. a możesz mi powiedziec czy po odstawianiech długo czekałaś na okres?
        ja czekam juz 6 tygodni nie ma pojecia czy to długo czy krutko brałam lek przez
        9 miesiacy.Odstawiłąm by zobaczyć róznice, jak teraz bedzie zachowywał się moj
        organuizm.
        pozdrawiam
      • Gość: aga23 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
        hej.po urodzeniu córki przyjełam Depo-Provere 2 razy.zrezygnowałam z tej
        metody.od zakończenia działania drugiego zastrzyku minęło 10 miesięcy,a ja
        miałam dopiero 5 miesiączek i to bardzo nieregularnych.teraz tydzień spóźnia mi
        się oczekiwany okres.zrobiłam test ciążowy i wyszło,że nie jestem w
        ciąży.wiem,że po odstawieniu tej kuracji hormonalnej musi minąć około roku,żeby
        wszystko wróciło do normy,ale zaczynam się już niepokoić o moje zdrowie.we
        wtorek pójdę do ginekologa i mam nadzieję,że rozwieje moje obawy.chciałabym
        znów wrócić do tej metody antykoncepcji-bardzo wygodnej dla
        zapominalskich.pozdrawiam
      • Gość: Aba Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
        Kobiety ! Czy znacie kogoś kto stosował Depo-Provere po udarze mózgu? lub
        kobiete która urodziła naturalnie po udarze?
    • Gość: wesolutka Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      witam ja wlasnie dzisiaj poszlam na pierwszy zastrzyk naprawde mam mieszane
      uczucia, nigdy od rzadnych lekow nie mialam dzialan ubocznych, rzadnych uczulen
      i tym podobne, zdrowie, jestem szczupla, waze 48 kg przy wzroscie 164 czyli jest
      super, nigdy nawet niewazylam wiecej niz 53kg, choc gdybym chciala przytyc
      raczej jest to nie mozliwe,probowalam, a w takim stanie ciala jest mi bardzo
      dobrze, rozne sa tutaj komentarze naprawde,zazwyczaj negatywne, ale jesli juz
      sie tego podjelam mam nadzieje ze bede zadowolona, nie interesuja mnie tabletki,
      antybiotykow nigdy na czas nie bralam zawsze zapominalam, nawet przypomnienie w
      telefonie czasem zawodne bylo, no ale dzis jest pierwszy dzien zobaczymy co
      bedzie sie dzialo, pozdrawiam wszystkie panie ktore byly zadowolone z tej motedy
      antykoncepcji, ktore niezadowolone, czasem niech pomysla co pisza, bo poprostu
      glupoty, mozna owszem zle po czyms sie czuc,ale nie znaczy to ze wszystkie w
      taki sam sposob to przechodzimy, kazda z nas musi przekonac sie na wlasnej
      skorze co dla niej dobre, wiec drogie panie szczerze powiem nie trujcie wiecej,
      jak male dzieci, ja nigdy nie mialam problemow z okresem nigdy nie bolal mnie
      brzuch, jedynie pms mialam zawsze i piersi mnie bolaly, wiec tym ktore maja
      bolesne miesiaczki szczerze wspolczuje i oczywiscie pozdrawiam :)
    • Gość: Wiola Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Witam ,też zastanawiam się nad zastosowaniem tej antykoncepcji choć lekarz mi
      odradza,ale niestety zapominam o pigułkach!
      Czy mógł by mi ktoś odpowiedzieć :kiedy trzeba zastosować pierwszy
      zastrzyk,czytałam że w czasie miesiączki do 5-ego dnia....czy to prawda?
      Pozdrawiam
      • Gość: Alola Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.zgora.dialog.net.pl 17 lat temu
        Witam. zastrzyk przyjmuje się na 5 dzień miesiączki tak aby macica była bez
        endometrium. Biorę zastrzyk 6 lat i żanych skutków ubocznych nie zauważyłam. Na
        początku stosowania lekkie bóle głowy ,które szybko minęły. jestem jak
        najbardziej za a Pani od kotki polecam aby zaczęła leczyć się u weterynarza-
        skoro nie ma różnicy.....
        Pierwsze słysze by brac zastrzyk dokłądnego dnia. Na ulotce ani nigdzie nie ma
        takiego opisu. Pozatym lekarz sam mi mówił ze dzien nie ma znaczenia, gdyz i tak
        zaczyna działac po dobie.
        pozdrawiam
        • Gość: kira Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.server.ntli.net 17 lat temu
          Witam! swoj pierwszy zastrzyk wzięlam wczoraj. Jestem w pierwszym tygodniu
          stosowania plastra. Mój lekarz stwierdził, że w pełni działanie rozpoczyna się
          po ok. tygodniu jeśli zastrzyk przyjmuje się w dowolnym terminie, więc jeszcze
          przez kolejny tydzień mam nosić plaster lub stosować mechaniczne sposoby. A
          potem to juz 3 miesiace spokoju - taka mam przynajmniej nadzieje...
        • Gość: Renata Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.e-wro.net.pl 17 lat temu
          Witam wszystkich.jestem właśnie po pierwszych 3 miesiącach po
          zastrzyku.Czytajac wcześniej opinie na temat tej metody miałam spore obawy czy
          się na nią zdecydować.Jednak zaryzykowałam i bardzo się z tego cieszę.Obawiałam
          się że przytyję,bedę miała bóle głowy ale na szczęście nic takiego się nie
          wydarzyło i mimo że jestem osobą przy tuszy trzymam wagę i nie tyję dodatkowo.A
          co do terminu wzięcia pierwszego zastrzyku to każdy lekarz jakiego pytałam
          twierdził że najlepiej jest w pierwszych 2-3 dniach miesiączki.Mogę więc z
          czystym sumieniem polecić tę metodę wszystkim paniom nawet tym nieco
          puszystym,bo zastrzyk nie powoduje tycia lecz ewentualnie przyrost łaknienia a
          z tym można sobie poradzić.Pozdrawiam
    • Gość: beacia Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.dyn.iinet.net.au 17 lat temu
      ja mam endometrioze i mam maly problem bo musze cos brac i wszystko co bralam
      do tej pory bolala mnie glowa i depo provere mi lekarz sugeruje ale sie boje
      ze mnie bedzie glowa bolec i nie wyrobie 3 miesiecy czy sa dziewczyny ktorych
      moze bolala glowa i czy ten zastrzyk jest podobny do cerazette???
      • Gość: ewa Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
        czesc 8.06.2006r. wziełam zastrzyk czułam sie dobrze ale po miesiącu dostałam
        miesiączke i trwa dotej pory .kto mi powie kiedy się skonczy i czy to normalne
          Hej co co tego czy normalne czy nie sama widzisz czytajać inne wypowiedzi
          orgaznizm róznie reaguje.Jedna plami a inna nie, ja np nie miłam ani plamiena ni
          okresu nawet teraz po ostawieniu nie mogę go dostać nawet po leku na wywołanie.
          Myslę ze chormomy musza się ureguloac u ciebie także. Uzbroj się w ciepliwosć a
          jak masz obawy idz do swojego lekarza, on ci wyjaśni wszystko:)
          pozdrawiam

• Gość: ewcia Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
          jesli odczytasz te wiadomosc prosze daj mi znac bo przeczytalam twoja wypowiedz
          na temat dzialania zastrzyku i jestem bardzo ciekawa jak on dziala i co sie
          dzieje czy warto go brac i czy on nie szkodzi moj nr.GG 6441210 z gory dziekuje
          • Gość: magdamo Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.vlan15.enoch.lubman.net.pl 16 lat temu
            Stosowałam 6 lat. Uwazam że rewelacja
      • Gość: Ejfi Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
        cześć ja nie mogę zażywać tabletek bo miałam straszne bóle głowy a nawet
        drętwiała mi ręka a po zastyku tylko pierwsze pare godzin czułam się inaczej a
        teraz już jest wszystko o.k. polecam
    • Gość: beacia Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.dyn.iinet.net.au 17 lat temu
      tak moze byc ale musisz byc cierpliwa
      • majazuzanka Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 17 lat temu
        ja sie zaszczepiłam 6 tygodni po porodzie. Od 2 tygodni mam jak by okres, który
        nasila sie w czasie karmienia. Zeszłym razem jak brałam miałam kilka dni
        delikatnego plamienia.
        Tak wiec chyba hormony nie wróciły do normy. Czekam co bedzie dalej.
        • Gość: MIA Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.hsd1.ca.comcast.net 17 lat temu
          Wita,
          po ostatnim poronieniu i wielu dyskusjach z lek gin ustalilismy ze najlepszym
          rozwiazaniem bedzie depo provera. Nie mam zadnych boli glowy ( huraaaaaa) ani
          nie przytylam, wrecz przeciwnie schudlam troche ( huraaaa ) ale jestem po dwoch
          operacjach wiec to pewnie dlatego. Nie widze u siebie zadnych skutkow
          ubocznych. Wciaz plamie ale to moze byc jeszcze po lyzeczkowaniu, wiec w tej
          kwestii milcze, obiecano mi tez ze powinny zmniejszyc sie miesniaki wiec jak
          dla mne ta metoda ma wiecej zalet niz wad, acha osteoporozy tez nie mam :)
          pozdrawiam wszystkie zwolenniczki i przeciwniczki
          • Gość: wesolutka Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
            witam ponownie jestem miesiac po zastrzyku nie tyje, wrecz chudne...
            najbardziej mnie martwi to, ze mam plamienia juz od 3 tygodni, na poczatku 2-3
            kropelki krwi a pozniej juz obfitsze, ale nie tak jak gdybym miala okres, a
            poza tym jest wszystko ok, dzisiaj zauwazylam, ze jakby konczylo sie plamienie,
            wiedzialam, ze tego moge sie spodziewac ale nie sadzilam, ze az tak dlugo.
            grugi zastrzyk dopiero za dwa miesiace ale mam nadzieje ze przy nastepnym nie
            bedzie juz zadnych plamien, bo chodz zadnych wiecej skotkow ubocznych nie mam,
            to nie chce krwawic przez caly czas, w srode ide do gina zoaczymy co mi
            powie :) pozdrawiam
            • Gość: Agucha Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.chello.pl 17 lat temu
              Polecam ten lek szczególnie dla kobiet chorych na endometriozę ale równiez jako
              środek antykoncepcyjny. Krwawienia, ktore zdarzają się na początku hamuję
              Cyklonaminą (na receptę) lub Hemorigenem (bez recepty).Ustępują po paru dniach.
              Lek nie obciąża wątroby tak jak tabletki ale można go stosować tylko rok gdyż
              wypłukuje wapń z kości. Nie ma środków, które nie niosą za sobą skutków
              ubocznych - jedne z Was tyją, inne mają "chmurki i humorki" - to chyba lepsze
              od niechcianej ciąży, prawda? Stosujcie go na przemian z tabletkami - rok
              zastrzyki, rok tabletki. Po odstawieniu leku płodność wraca do roku czasu - nie
              po roku (do tzn.że za trzy miesiące też można zajśc w ciążę). Czytajcie uważnie
              ulotki załączane do leków. Pozdrawiam
              • szczesciara12 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 17 lat temu
                chciałabym skorzystać z tej metody antykoncepcji ale mam jedno pytanie: czy mogę
                wykonać ten zastrzyk w sytuacji gdy nie wróciła mi jeszcze miesiączka (minął 10
                tygodzień od porodu)?
                • 23iza2 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 16 lat temu
                  Hejka.Ja na stale mieszkam w Wielkij Brytanii.Tutaj ten lek jest refundowany.6
                  tygodni po urodzeniu synka,tez nie mialam jeszcze miesiaczki. Na wizycie u
                  gin.zastanawialismy sie nad rodzajem antykoncepcji(dodam ze mialam strasznie
                  ciezki porod, zakonczony cesarko omal ja i moje malenstwo nie
                  umarlismy,).Lekarz sam polecil mi ten lek z uwagi na to ze karmie piersia. Za
                  miesiac mam kolejny zastrzyk.Nie przytylam ale terz nie stracilam kilogramow po
                  ciazy, waga w normie.Przez tydzien krwawienie ale za to teraz komfort o jakim
                  zawsze marzylam.W Polsce tez powinni go refundowac byloby wtedy mniej problemow
                  z aborcjo, zabijaniem niechcianych dzieci, czy oddawaniem ich do domow dziecka.
    • Gość: ola Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.dyn.iinet.net.au 17 lat temu
      czy napewno nie obciaza watroby ??? czy cerazette to nie podobne tez zatrzymuje
      miesiaczke i chyba nie jest tak silna ???
      • Gość: Agucha Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.chello.pl 17 lat temu
        Ola - o tym, że nie obciąża wątroby tak jak tabletki połykane raz dziennie
        powiedział mi lekarz. O cerazette nie słyszałam. Zapytaj swojego ginekologa,
        ktory lek będzie dla Ciebie lepszy.
    • Gość: aga36 Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik P.. IP: *.centertel.pl 17 lat temu
      Wzielam depo bo skoczylo mi cisnienie i lekarz odradzil pastylki(bralam je
      prawie polowe mojego zycia i czulam sie swietnie). No i zaczal sie dramat, caly
      czas krwawilam, nie mialam ochoty na seks ani zadnej przyjemnosci. Depresja,
      wypadajace wlosy, fatalne samopoczucie. Jak mozna takie swinstwo sprzedawac!?
      • vagaboond Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik 17 lat temu
        Dziewczyny, no wlasnie...wszytsko ladnie pieknie, ale jak jest u was z libido po
        tym zastrzyku? Ja sama sie przymierzam do niego i aktualnie zbieam wszelkie
        mozliwe informacje na ten temat. Jak dla mnie ma ta metoda wiecej plusow, lecz
        martwi mnie to, ze juz przy tabletkach libido spadlo mi do kostek ;) czy z
        zastrzykiem moze byc tak samo? Wiem, ze to sprawa subiektywna, ale...podzielcie
        sie prosze waszymi spostrzezeniami.
        • Gość: deser7 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17 lat temu
          czesc.Bralam depo provera 3 lata temu po ur coreczki i naprawde libido spadlo
          totalnie.potem przestalam brac bo chcialam drugie dziecko. Organizm dochodzil di
          siebie 15mies Teraz mam juz synka ma 4 miechy i znow biore depo pr... Tym razem
          libido ok jest pieknie pozdrawiam
            No do płodnosci ponoc można dochodzic do 2 lat ale co do libido to nie jedna
            zachwala....skala nawet od 1 do 10 - dają 10!
    • Gość: Andzia78 Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik P.. IP: 80.51.206.* 17 lat temu
      Ja zastanawiam się nad tą metodą.Mój gin bardzo poleca.Mam 2 miesięczną
      córeczkę,i na razie nie chcę więcej dzieci.Po tabletkach była u mnie straszna
      lipa.Bóle głowy,tycie,spadek libido,rozdrażnienie,puchnące nogi,itd.itp..Miałam
      wspaniałego partnera,a teraz jest moim mężem,który znosił to bardzo
      cierpliwie.Teraz nie chcę ponownie narażać go na takie zachowania.Poważnie
      rozważam Depo-Proverę,ale nie wiem czy będzie to dobry wybór.Co mam waszym
      zdaniem zrobić?
      • Gość: deser7 Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17 lat temu
        DZIEWCZYNY NAPISZCIE CZY GDY PRZESTANE KARMIC PIERSIA MUSZE ZREZYGNOWAC Z
        DEPO...? BIORAC CALY CZAS KARMIE I WLASNIE SIE DOWIADUJE ZE JEST TO DOBRE DLA
        INTENSYWNIE KARMIACYCH. DAJCIE COS ZNAC PLIZZZZ
          Nie nie misisz jak się dobrze czujesz nie musisz to jest srodek antykoincepcyjny
          tyle ze nie przechodzi z mlekiem matki na dziecko jka tabletki. całuję
      • Gość: ola Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu
        depo jest super, oprócz tego, że przytyłam 7 kg i nie mogę tego zgubić....?
    • Gość: gosć- olga Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik P.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Jestem po trzecim zastrzyku depo-provery i jak dotąd jestem bardzo zadowolona.
      Zdecydowałam się na depo z powodu bardzo obfitych miesiączek prowadzących do
      anemii.Mimo, że od kilku lat cierpię na migreny depo-provera nie powoduje, że
      stały się cięższe czy częstsze. Nie ma leków, które nie powodowałyby jakiś
      skutków ubocznych, także depo-provera podobnie. Ja szczerze polecam ten środek
        Hej
        Wkońcu widzę, że nie tylko mi słuzy i jakaś dobra opinia. Tez braląm przez 3
        kolejne razy potem miłąm przer a dzis wziełam nastepny. Pomiedzy nimi skusiłam
        się na tabletki i to okazało się błędem. Czułam sie okropnie wruciły bole głowy,
        nerwy, leki i skoki nastrojów,....pozatym bole po cieciach cesarskich a podczas
        działąnia sastrzyku nic nie odczówałam. Pozatym spadła mi odpornosc i byłam
        łatwym celem dla wirusów a przez 9 mieisęcy nie miałam nawet kataru. I jak tu
        nie zachwalać! Pozatym mile byłam zaskoxczona kupujac lek w aptece zapłaciłam
        nie 42 zł a niecałe 16 zł. Jest to lek wydawany na choproby przewlekłe nie miłam
        jednak takiej recepty więc cos musiało się zmienic z dofinasowniem tego leku,
        sprawdzcie same:)
        podrawiam
        Ps nadal aktulny numer gg 5435188 można pytać i zapraszam do dyskusji.
    • Gość: beatha Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Mam mały problem. Dostalam większą dawkę leku niż sie zaleca. Przez nieuwagę
      pierwszy zastrzyk otrzymałam 5 tygodni temu, teraz koleny. Czyli w przeciągu 5
      tygodni podwójna dawka. Czy któraś z Was miała podobna sytaucję, ewentualnie
      moze ktoś wie czym to moze grozić?
    • Gość: sara Re: Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik IP: *.dyn.iinet.net.au 17 lat temu
      a ja biore cerezette i tez super i okresu nie mam juz pol roku
    • Gość: Izka Hormony w zastrzyku (Depo-provera) - wskaźnik P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Hej!Bardzo ciężko zastanawiam się nad tą metodą. Byłam u dwóch ginekologów i
      odradzali mi. Jeden wręcz odmówił mówiąc,że to metoda dla więżniarek lub
      psychicznie chorych. Dobre nie?Zato bardzo chętnie przepisują tabletki. Pewnie
      dlatego, że dostają niezłe prezenty od przedstawicieli!!Ja nie mogę brać
      tabletek ze względu na wątrobę po której mi nieżle "waliły".Koleżanka bierze
      Depo. nie przytyła, żadnych bóli głowy. Okres się jej zatrzymał a libido
      spadło. Ale jest szczęśliwa bo dobrze zabezpieczona. A mnie pozostaje szukać
      innego gina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka