yarixch 16 lat temu tydzien temu sluchalem TOKFM o proroctwach oriona na 2012 wg Geryla, przezylem szok, trzy dni szukalem antidotum i znalazlem, zycze tego samego innym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mietek z remizy Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 16 lat temu Kiedy na świętego Prota jest pogoda albo słota, to na świętego Hieronima jest pogoda albo nima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzywwy Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go nima IP: *.atol.com.pl 16 lat temu To na koniec listopada pada albo nie pada, Sobota Imieniny Kota!! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov A ja już wiem! 16 lat temu Rozwiązanie jest proste. Kaczyńscy zginą w zamachu terrorystycznym podczas pielgrzymki do Watykanu. Zginie papież, ale Watykan ocaleje. Po kolejnych zamachach i pożarze miasta zacznie się walka z islamistami. Proste! > Nad miastem Boga podniesie się wielki zgiełk. Dwaj bracia zostaną unicestwieni, a twierdza nie runie. A wielki władca runie. Trzecia wojna rozpocznie się, gdy miasto stanie w ogniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Słynne przepowiednie sie sprawdzaja! IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 16 lat temu Agnieszka napisała: > Słynne przepowiednie - czy się sprawdzają? Jasne, ze sie sprawdzaja! Kiedys czytalem przepowiednie, ze GW aby konkurowac z brukowcami bedzie coraz bardziej sensacyjna. Przynajmniej naglowek tego artykulu jest sensacyjny (tresc jest rzeczowa) potwierdzajac, ze przepowiednie sie sprawdzaja. Aczkolwiek to nie przepowiednie starozytniej Pytii czy Nostrodamusa, a ludzi obserwujacych tendencje w prasie i telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: A ja już wiem! 14 lat temu krasnov przestań brać amfetaminę bo zle skończysz?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezus Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.lns10.syd7.internode.on.net 13 lat temu Jutro jest czapka !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadhu Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.gorzow.mm.pl 16 lat temu Jakoś mało odkrywczy ten artykuł :( Wydaje mi się, że temat został potraktowany "po łebkach", a można napisać o nim napradę ciekawą publikację. Są przecież jeszcze mistycy indyjscy, chińscy, hawajscy (Kahuni), a nawet współcześni polscy jasnowidzowie. Można było również dodać, że niektóre starożytne przepowiednie pokrywają się ze sobą mimo, że pochodzą z różnych kultur i terytoriów np: przepowiednia o wielkich zmianach (geograficznych i społecznych), ktre mają zajść na Ziemi około roku 2012... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajo Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu Ale w 2012 wg którego kalendarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16 lat temu Wg naszego kalenda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: zapamietajcie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16 lat temu moja zona bedzie miec wtedy urodziny - normalnie koniec swiata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu Gość portalu: Kajo napisał(a): > Ale w 2012 wg którego kalendarza? -koszernego, oczywista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Dzisiaj jest 11. Adar 5766 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu więc już się trochę spóźniliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16 lat temu Spełnią się tylko nie wiadomo kiedy. Każdy udaje mądrego Odpowiedz Link Zgłoś
mr_osjano Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu W dzieciństwie moja matka cytowala jakąś starą przepowiednie tymi słowy: "Bliźniacy zniszczą Polskę". Po dorwaniu sie PiS-u do władzy zaczynam w to wierzyc. A tak wogóle, to cała rzeczywistość "zbudowana" jest z par wzajemnie warunkujacych sie przeciwieństw, między którymi po prostu "iskrzy". Trudno przewidzieć której z przeciwnych stron "iskrzenie" to wyjdzie na dobre a której na złe. Prawdopodobieństwo więc wynosi 50%. Może to i niezbyt wiele, ale pozwala mi (póki co) spac spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 14 lat temu mr_osjano czyżby twój dziadek się wyrwał z komory gazowej czy ojciec był SB-kiem?To twój Nostradamus www.tuskwatch.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prorok_Perogrulo Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.chello.pl 16 lat temu Koniec świata będzie na Święty Fryc, kiedy będą owce strzyc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: 217.60.98.* 16 lat temu mi sie podoba fragment o unicestwieniu 2 braci ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragon Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu "Nikt natomiast nie przewidział katastrofalnych pożarów w Australii i na Florydzie pod koniec lat 90. ani morderczego uderzenia fal tsunami na Tajlandię w roku 2004." O nie mogę, jeśli przebiegunowanie miało zacząć się w 1996 to chyba reszta jest logiczna? Wszytskie późniejsze katastrofy wynikają z przebiegu ocieplenia klimatu, jednoznacznie związanego z nadchodzącym ponoc przebiegunowaniem... Autor nie do końca się zastanowił co pisze, może pisał po to żeby napisać ? Po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiertnik Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.acn.waw.pl 16 lat temu a czemu ocieplenie klimatu ma być związane z przebiegunowaniem? Prawda tak jest że Ziemia przebiegunowywała (ufff... trudne słowo ;) ) się już tysiące razy w swojej historii i żadnej tragedii nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizia Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu nooo.. tez zwrocilam na to uwage myslisz ze widzial nasz kraj w zwidzie ? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 14 lat temu A Nostradamus przewidział,że rudy będzie kombinował i PiS wróci do władzy...No i zobaczymy...www.tuskwatch.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdali Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 16 lat temu W PRZYSZLOSCI NAJPIEKNIEJSZE JEST TO,ZE JEJ NIE ZNAMY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Tsunami to mi się śniło IP: 213.25.88.* 16 lat temu Z tym Tsunami w 2004 r to ja nie byłabym pewna czy nikt tego nie przewidział. Mi w nocy z 24/25 grudnia śniło się udrzenie ogromnej fali w mój dom. Ten sen był okropny, bo w tym śnie woda wdarła się do mojego domu i porwała moje dziecko )wówczas 3 letnie). Z tego snu pamiętam tylko ogromne przerażenie, niesamowity skok adrenaliny oraz to jak poszukiwałam synka. Niestety znalazłam go martwego po tym jak woda cofnęła się z naszego domu. I to mi się śniło zanim Tsunami uderzyło. Dziwne to dla mnie było, bo akcja snu toczyła się u nas w Polsce, natomiast tsunami uderzyło w zupełnie innym miejscu świata. Obudziłam się wówczas cała zapłakana. Był to najgorszy sen w moim życiu i wiecie co, jestem przekonana, że ludzie posiadają zdolność przewidywania przyszłości. Takie doświadczenia mogą mieć coś wspólnego z telepatią albo nie wiem czym, w każdym bądź razie są one faktem. Natomiast doświadczenia telepatyczne pomiedzy mną a moją matką lub dzieckiem to u mnie bardzo często sie zdarzały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100% Re: Tsunami to mi się śniło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu A ja przep[owiadam że zmieni się rząd....yes,yes,yes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nostromo Re: Tsunami to mi się śniło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Gość portalu: 100% napisał(a): > A ja przep[owiadam że zmieni się rząd....yes,yes,yes Czy Twoja przepowiednia wiaze sie z ta Nostradamusa o upadku "dwoch blizniaczych wiez"?? Dwie blizniacze bardzo tu pasuja aczkolwiek nie "wieze" :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Tsunami to mi się śniło IP: *.pools.arcor-ip.net 16 lat temu Ale przeciez tu mowa o braciach, a nie o wiezach, tym bardziej blizniaczych: "Dwaj bracia zostaną unicestwieni, a twierdza nie runie" Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Tsunami to mi się śniło 16 lat temu Gość portalu: 100% napisał(a): > A ja przep[owiadam że zmieni się rząd....yes,yes,yes Pewnie, kiedyś, tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerogirl Tsunami to mi się śniło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu a mi się śniło dziś, że byłam na balu u prezydenta (kwacha) a potem spadłam z lodowca w przepaść. Proroctwo?? ------ naczelne-skandalistki.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Tsunami to mi się śniło 16 lat temu Ja tam tsunami nie wyśniłam, ale za to inne rzeczy a z dzisiejszego dnia dwa razy z telefonem: raz wysyłam właśnie smsa do kolegi a tu już dostaję poniekąd odpowiedź, tak, jakby przeczytał to, co napisałam, zanim to napisałam a 2. raz leżałam po południu obok dziecka, wstaję,idę do kuchni, zabieram komórkę do pokoju, kładę się, komórka dzwoni, mój mąż, mówi, jakby czytał mi w myślach. To z telefonami to często mi się zdarza. A jak moje dziecko było małe i jeszcze nie mówiło, to miałam wrażenie, że komunikujemy się na poziomie myśli. Tak samo miałam, jak miałam psa i kota. Odpowiedz Link Zgłoś
gosvami Re: Tsunami to mi się śniło 16 lat temu Ada, przypadek, przypadek... Na pewno się to niejdnemu śniło. A mnie się śniło że uprawiam sex z 3 kobietami. I co? I nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Tsunami to mi się śniło IP: 213.25.88.* 16 lat temu Oj, raczej nie przypadek, ja tam ostatnio coraz bardziej wierzę w zdolności paranormalne u niektórych ludzi. Co więcej, wydaje mi się, że wielu ludzi takiego czegoś doświadcza, ale nie zdaje sobie z tego sprawy. Sny prorocze to u mnie nie jest żadna nowość. Mogłabym przytoczyć więcej przykładów, jak np przewidziałam tragiczne wydarzenie w życiu mojej przyjaciółki, albo jak z synkiem porozumiewałam się na poziomie myśli (np pomyślałam o czymś, czego nie mógłby się spodziewać a on to co ja pomyślałam wypowiedział na głos). Było to zaskakujące z tego względu, bo sytuacja (poranek w łóżku) była taka, że nie mógł wiedzieć o czym myślę lub planuję na ten dzień. Także telefony od osób o których pomyślałam w momencie kiedy o nich myślałam to też nie raz się zdarzały. Właściwie bardzo często przewiduję telefony od przyjaciół i znajomych. Także mój pies wie o której godzinie będę wracać np z zakupów czy kina, zawsze kiedy wsiadam do samochodu (z miasta mam 20 minut drogi do domu) on w tym czasie szaleje z radości i czeka pod drzwiami - wiem to od osób, które z nim w domu zostają. Tak więc telepatia to jest FAKT a nie przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Tsunami to mi się śniło IP: *.echostar.pl 16 lat temu poczytajcie o dzieciach indygo!!! będzie takich zdarzeń coraz więcej!!! niezależnie od "wybiórczej" :) Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Tsunami to mi się śniło 16 lat temu Moj pies odroznial poniedzialek od wtorku wtorek od srody srode od czwartku czwartek od piatku piatek od soboty sobote od niedzieli a owaz od poniedzialku znowuz i odroznial malego fiata od czegokolwiek innego i to nie z telepatii tylko z milosci do wolowinki co ja fiacikiem struz co 2 dzien przywozil z ubojni od wnuka o 15.30. Na zegarze tez sie znala bo cwana byla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brydzia Re: Tsunami to mi się śniło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu Ja jestem chętna, więc 1/3 przepowiedni już się spełnia. Pozdrawiam i życzę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alter_Egon Re: Tsunami to mi się śniło IP: 217.153.99.* 16 lat temu Gosvami: to juz nieaktualne. Przepowiednia sie sprawdzila. Jestes pewien, ze tym facetem byles Ty? ;P Na marginesie...Faktycznie ten fragment o unicestwieniu dwoch braci jest intrygujacy. Zwlaszcza w swietle szalejacej ptasiej grypy ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Tsunami to mi się śniło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu Na Ziemi żyje ponad 6 mld ludzi, każdy z nich coś codziennie śni. Niewątpliwie wielu z nich każdego dnia śnią się różne katastrofy, w tym powodzie. O umiejętnościach proroczych rodzaju ludzkiego moglibyśmy zacząć mówić wtedy, gdy w przededniu takiej wielkiej katastrofy odnotowanoby nie pojedyncze sny o potopie, ale wyraźny statystyczny wzrost ich liczby w populacji. I co więcej takie prorocze wzrosty powtarzałyby się zawsze przed jakimiś dramatycznymi wydarzeniami. Jeśli tak nie jest to nie ma mowy o złamaniu zasady przyczynowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita8888 Re: Tsunami to mi się śniło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu a skąd niby wiesz, że nie snuło to się wielu ludziom? Nie wszyscy mają na tyle otwarty umysł aby zrozumieć i zapamiętać sny, może część z nich poprostu je zapomniała? a może tylko kilka lub jedna osoba na całym świecie wyśni jakąś tam katastrofe? Czytałam kiedyś w jakiejs książce (nie pamietam jakiej) historię jakiegoś pisarzam któremu przyśniła się katastrofa statku, postanowił ją opisać w swojej książce, czy jakimś tam innym dziele. No i opisał ze szczegółami, najlepiej jak pamiętał. A, że to były czasy oddalone od naszych, nie chcę sie wygłupić, podając datę, ale jeszcze napewno nie było komórek i internetu. Po kilkudniach do redakcji, w której to pracował ów bohater i autor opowiadania dociera wiadomość o katastrofie statku o nazwie Titanic... dla porównania statek w opowiadaniu nazywał się Tytan i miał niemal identyczne wymiary kominów i takie tam. katastrofa wydarzyła się dzień po sennej wizji owego pisarza, ale dotarła po jakimś czasie ze względu na utrudniony obieg informacji w tamtych czasach. Specjaliści zaczeli wnikliwie analizować opowiadania owego autora i porównywać z faktycznymi danymi na temat katastrofy i ogólnie na temat Titanica. Ale zawsze znaleźli sie jacyś niedowiarkowie, którzy twierdzili, że to przypadek... sprawa ucichła, ale nie obyła się bez echa w prasie. Nawet sama nazwa już daje do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarooo Re: Tsunami to mi się śniło IP: *.spray.net.pl 16 lat temu "Z tym Tsunami w 2004 r to ja nie byłabym pewna czy nikt tego nie przewidział. > Mi w nocy z 24/25 grudnia śniło się udrzenie ogromnej fali w mój dom. Ten sen > był okropny, bo w tym śnie woda wdarła się do mojego domu i porwała..." Srutu tu tu pęczek drutu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riki tiki Re: Tsunami to mi się śniło IP: *.pete.cable.ntl.com 14 lat temu Hej miałam podobny sen ale ja z moimi dziećmi schroniłam się na dachu mojego domu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zayo Re: Tsunami to mi się śniło IP: *.200.153.217.internetia.net.pl 12 lat temu Bo wielkie powodzie u nas dopiero teraz będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: przepowiednie: kiedy będzie koniec...? IP: *.sympatico.ca 16 lat temu autor napisal ten artykul po lebkach,ale jego glownym celem bylo odwiesc wszystkich czytelnikow od jakichkolwiek mysli o koncu swiata?; chyba wszystko powinno byc jasne: jesli byl poczatek - to i bedzie koniec?! mam przed soba jedna z ksiazek,jednego z wielu autorow - o przepowiedniach Nostradamusa; ksiazka ta jest analiza tego co pisal Nostradamus; nabylem ja 10 lat temu,a jej pierwsze wydanie bylo w 1973 roku; krotko mowiac jest tam wlasnie min. o tym co sie wydarzylo w Nowym Jorku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamacat Re: przepowiednie: kiedy będzie koniec...? IP: *.pearsontc.com 16 lat temu No i po co nam wiedziec kiedy bedzie koniec swiata? Czy tak naprawde bysmy sie do niego przygotowali wiedzac kiedy nastapi? Mysle, ze zylibysmy w wielkim stresie wiedzac co i kiedy sie wydarzy. Nie umielibysmy cieszyc sie zyciem... Piekno zycia polega na tym, ze nie wiemy co sie wydarzy. Dlatego trzeba zyc pelna piersia i nie brac wszystkiego tak bardzo serio. Milosz bardzo ladnie napisal w swoim wierszu: innego konca swiata nie bedzie. Kazdy, kto zegna sie z zyciem staje twarza w twarz ze swoim koncem swiata. Koniec swiata dzieje sie codziennie...zaakceptujmy to, a nie doszukujmy sie nie wiadomo czego w "przepowiedniach." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: przepowiednie: kiedy będzie koniec...? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16 lat temu Gość portalu: ciekawy napisał(a): > krotko mowiac jest tam > wlasnie min. o tym co sie wydarzylo w Nowym Jorku! O krasnoludkach tez tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: przepowiednie: kiedy będzie koniec...? IP: *.sympatico.ca 16 lat temu o krasnoludkach nie ma,ale jest o Nowym Jorku ! jesli masz jakakolwiek ksiazke z przepowiedniami Nostradamusa,to zajrzyj i przeczytaj nastepujace centurie: I 87,VI 97 i inne; a to napewno nie jest przepowiednia,ze jestes normalny - tylko przypuszczenie,albo ci sie tylko tak wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hex Re: przepowiednie: kiedy będzie koniec...? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16 lat temu buahahaha i ty to łyknełes.!!!! Wymyslił to jakis student z USA a wszyscy to pochwycili ...boze na ABC był nawet wywiad z nim...co za ciemnota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerniakowianka "Dwaj bracia zostaną unicestwieni..." IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16 lat temu Kaczki...? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka-sandra póki co, kaczory nie kaczki, ale kto wie:) IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 16 lat temu kim jest jednak ten wielki władca J.P.II ? to juz sie stało miasto Boga częstochowa ? raczej maryji prędzej watykan Jerozolima Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: póki co, kaczory nie kaczki, ale kto wie:) 16 lat temu Gość portalu: ka-sandra napisał(a): > kim jest jednak ten wielki władca J.P.II ? to juz sie stało > miasto Boga częstochowa ? raczej maryji > prędzej watykan Jerozolima -obrzezanemu mózgowi ciężko będzie zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
ecot i taka oskalpowana chodzisz w takim zimnie bez 16 lat temu beretu biedulko? przeziębisz sie albo co gorsza ostatnie szare komórki wywietrzeją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hercia1983 Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16 lat temu myśle że właśnie teraz mamy koniec świata,sami go tworzymy...matki zabijają własne dzieci,ojcowie gwałcą własne potomstwo,koledzy zabijają swoje koleżanki,ludzie zabijają dla zabawy,wszystkie te powodzie i pożary,huragany itd.czy to nie jest koniec swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ricardo Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu No to w średniowieczu musiałby być co godzine ,wtedy były dopiero okropne czasy ..czarna śmierć ,która unicestwiła tyle ludzkich istnień,ciągłe procesy o czary,jeszcze gorszy klimat,głód ,brud...w porównaniu z tym nasze czasy są względnie spokojne. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu Co to za koniec swiata skoro na poczatku tez tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BO_gusz Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu " Gość portalu: hercia1983 napisał(a):... itd.czy to nie jest koniec swiata?" , Nie , bo świat powstał...i odradza się z chaosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meritum3 Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu Niech już wreszcie ten koniec swiata nastąpi byle by ci pokraczni " dwaj bracia zostali unicestwieni" Odpowiedz Link Zgłoś
madidi Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu Nie znacie dnia ani godziny. Przyjdzie jak złodziej w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 16 lat temu I czego kłamiecie, że to, że proroctwo Malachiasza to ordynarna fałszywka, wyszło wiele miesięcy od ostatniego konklawe? Od dawna było to już wiadomo. Proroctwa Oriona to jeden wielki szajs obliczony na zrobienie góry szmalu na książce. Dowód matematyczny niczego nie dowodzi, autorzy żonglują tam liczbami w sposób urągający jakiejkolwiek nauce i wiedzy historycznej (np. Egipcjanie nie mogli dzielić kąta na 360 stopni, gdyż ten podział wywodzi się dopiero z Mezopotamii). I nie trzeba być tu wielkim matematykiem, aby to dostrzec. Już samo stwierdzenie, które przy okazji owego "dowodu" pada - że miejsce przecinka jest nieważne i dla potrzeb dowodu 2,34 może równać się 23,4 - obnaża grubymi nićmi szytą próbę zrobienia czytelnika w balona. Co do innych przepowiedni - pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Inwazja chinczykow IP: *.wh.uni-hannover.de 16 lat temu Po pierwsze inwazja chinczykow przeciez juz nastepuje, nie jest to nic nowego. Po drugie o przebiegunowaniu wiem od 10 lat i wcale nie jestem w szoku, jest to poparte badaniami geologicznymi astronomicznymi itp. Jesli uwazacie ze wasze zycie jest na tyle zle, ze chcecie tylko imprezowac jesli bedzie koniec swiata za tydzien... to zmiencie cos teraz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szynszyl Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16 lat temu Stary skopiowałem twoja wypowiedz i bede wklejał wszedzie gdzie pojawiaja sie bzdury o Orionie bo takie oszołomy sa w necie ze normalnymi słowami im wytłumaczyc tego nie jestem w stanie.Dzieki tobie wierzez ze jednak sa normlani ludzie.!! Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu są proroctwa, które zawsze się sprawdzają, dlatego mówię wam: „NIGDY NIE SIKAJCIE POD WIATR“ Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu bardzo zabawny topik wyszedl :)) nie wiem czy o to chodzilo autorom, ale jest lepszy niz artykul :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.internet.v.pl 16 lat temu Żygasz kolego ? Twoje święte prawo robić to przy złej pogodzie. I obowiązek robienia tego na zawietrznej burcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu Lahoo ja dopiero zacząłem rzygać po przeczytaniu twojej wypowiedzi tylko ja zawsze rzygam przez "RZ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish&chips Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.eranet.pl 16 lat temu Hihi, przypomnial mi sie film "Strange Days". Ostatni dzien 1999 r. W radiu panna przerazona twierdzi, ze na pewno o polnocy bedzie koniec swiata. Prowadzacy: Ale wedlug jakiej strefy czasowej? Talk about some prophecies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quantenmechanik Antropocentryczna hołota IP: *.csuohio.edu 16 lat temu Koniec materiału genetycznego pewnego gatunku oznacza zniknięcie czasoprzestrzeni albo 11 wymiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Antropocentryczna hołota IP: 44,1.* / 193.193.181.* 16 lat temu Wszyscy umrzecie!!!...jutro!!!....oprócz Chucka Odpowiedz Link Zgłoś
eithne_bstok Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu Czesław Miłosz "Piosenka o końcu świata" W dzień końca świata Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji, Rybak naprawia błyszczącą sieć. Skaczą w morzu wesołe delfiny, Młode wróble czepiają się rynny I wąż ma złotą skórę, jak powinien mieć. W dzień końca świata Kobiety idą polem pod parasolkami, Pijak zasypia na brzegu trawnika, Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa, Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa I noc gwiaździstą odmyka. A którzy czekali błyskawic i gromów, Są zawiedzeni. A którzy czekali znaków i archanielskich trąb, Nie wierzą, że staje się już. Dopóki słońce i księżyc są w górze, Dopóki trzmiel nawiedza różę, Dopóki dzieci różowe się rodzą, Nikt nie wierzy, że staje się już. Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem, Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie, Powiada przewiązując pomidory: Innego końca świata nie będzie, Innego końca świata nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu Dobrze, tylko skąd wiadomo, że w dniu końca bedzie jeszcze taki zawód jak rybak? Albo, że będą istaniały jeszcze takie gatunki jak pszczoła, delfin albo wróbel czy wąż? A może ludzie nie będą używali już parasoli lub też ludzkość upora się z plagą alkoholizmu? Albo samych ludzi już od dawna nie będzie? A w ogóle co to jest koniec świata, skoro materia jest niezniszczalna? Odpowiedz Link Zgłoś
eithne_bstok Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu Na tym polega umiejętność interpretacji wiersza. Każdy ma swój własny koniec świata. Dla mnie świat się skończy jak umrę. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu No właśnie, najważniejsze jest, gdy używamy jakegoś pojęcia, zdefiniowanie go. Ale jednak utożsamienie końca świata ze śmiercią osobniczą pozostawia pewien niedosyt, trąci za bardzo solipsyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarooo Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.spray.net.pl 16 lat temu W dniu konca świata będą rybacy i będą pszczoły. I będzie program Ziarno i kilkaset tysięcy ludzi będzie, tak jak zawsze, siedziało właśnie na klopie. Mesjasz przyjdzie i zastanie ich z nie podtartym zadem. do widzenia Państwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita8888 Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu końca świata nie będzie, świat był wiele milionów lat przed ludźmi, i wiele milionów lat po nas będzie istniał. Jak już to mu się skończymy, zabijaniem, wojnami i bronią jądrową czy jakąś tam inną. I dzięki komu? dzięki nam.Parafrazując słowa W. Szymborskiej "bo to ludzie ludziom zgotowali ten los". A Ziemia sobie bez nas poradzi i to po stokroć lepiej, niż teraz, więc nie rozpaczajcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaroooo Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.spray.net.pl 16 lat temu Znalazłeś ukojenie w kremie kakaowym 18%vol? Jeśli tak, to witaj bracie w naszym zakonie kakałowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdl Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu Często słyszy się jak ktoś mówi o przebiegunowaniu. Ale nikt nie wyjaśnia co to w ogóle oznacza? Może ktoś coś na ten temat wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarooo Przebiegunowanie to żydowski wynalazek IP: *.spray.net.pl 16 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KatzvonSchrödinger Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.localdomain / *.polymathic.net 16 lat temu Zmiana biegunowości magnesu, jakim jest Ziemia. Pole magnetyczne Ziemi chroni przed strumieniem naładowanych cząstek - wiatrem słonecznym. Z badań geologicznych wiadomo, że Ziemia wielokrotnie zmieniała swoją biegunowość. Ostatnie takie zdarzenie miało miejsce prawdopodobnie 780 tys. lat temu. Szacuje się, że zjawisko występuje średnio raz na 250 tys. lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: 217.153.142.* 16 lat temu ostatnio 780 tys. lat temu, a średnio raz na 250 tys. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superstring Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Gość portalu: jacek napisał(a): > ostatnio 780 tys. lat temu, a średnio raz na 250 tys. ? Czasami między zdarzeniami upływało ponad 10 mln. lat, a zdarzało się, że zmiana biegunowości występowała częściej niż co 50 tys. lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdl Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu A więc na czym polega niezwykłość tego zjawiska skoro zachodziło ono w przeszłości i jak się przewiduje będzie nadal zachodzić? Z jego przepowiadaniem jest tak jak z przepowiadaniem deszczu - spadnie jutro, ale dokładnie nie wiadomo w której minucie. Jeśli zamienimy czas kalendarzowy na geologiczny, a równania rządzące rozkładem ciśnień atmosferycznych na równania opisujące prądy w ziemskim jądrze analogia będzie pełna. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu Bedzie nadchodzic nie raz i nie dwa bo dowiedziono matematycznie ze mu co jakis czas nadchodzic mus. Howgh! No chyba ze tak naprawde jest zupelnie inaczej a bieguny tak dla jaj rzna glupa co nietrudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yan Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.range86-135.btcentralplus.com 16 lat temu to niezwykłe jest, że gdy osłabnie pole magnetyczne Ziemi zostaniemy wystawieni na działanie tzw. wiatru słonecznego czyli naładowanych cząstek i promieniowania przenikliwego. Spowoduje to tak jak poprzednim razem mutacje w DNA i nie wiadomo jakie gatunki wyjdą z tego cało. Poprzednio wielkim gadom się nie poszczęściło. Ale to bardzo powolny proces zauważalny w skali geologicznej i wszystkie bzdury o roku 2012 są bzdurami właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu no juz czas Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ 16 lat temu nic waznego bieguny oslabna i pojawiawia sie na rowniku w liczbie 4 albo 8 poszaleja gora lat 2000 a potem bedzie po staremu tyle ze kompas bedzie pokazywal poludnie ale to sie na mapach poprawi dlugopisem S na N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek to niechrześcijańskie IP: 217.153.142.* 16 lat temu - wierzyć w przepowiednie o końcu świata, tak samo jak i horoskopy, amulety itp. "... Złodziej w nocy ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frances NIkt tak naprawde nei wie co sie stanie w 2012.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Koniec swiata mial nastapic juz tyle razy... Nawet jesli nastapi w tym 2012 to jaki my mamy na to wplyw?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToHell Tu jest wszystko o 2012 ... mocny stuff... IP: *.spray.net.pl 16 lat temu www.diagnosis2012.co.uk/cal.htm www.brookenney.com/2012Group.htm Jeszcze nigdy tyle różnych wierzeń, wizji, przepowiedni nie zazębiało się i nie skupiało w 1 roku. Do tego dochodzą FAKTY wyliczone naukowo (np. że nastąpi dziwne ustawienie planet i że co ileś lat Słońce zmienia bieguny magnet. i uczyni to właśnie w 2012r) Pentagon gromadzi w Górach Skalistych wszelkie informacje o naszej cywilizacji na papierze bo po zmianie biegunów wszelkie dyski szlag trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
staar3 Re: Tu jest wszystko o 2012 ... mocny stuff... 16 lat temu A skad wiadomo, ze Pentagon gromadzi w Górach Skalistych wszelkie informacje o naszej cywilizacji na papierze bo po zmianie biegunów wszelkie dyski szlag trafi??? Są jakies dowody na to? Przyznam sie, ze troche to smieszne jest.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Tu jest wszystko o 2012 ... mocny stuff... 16 lat temu Gość portalu: WelcomeToHell napisał(a): > www.diagnosis2012.co.uk/cal.htm > www.brookenney.com/2012Group.htm > Jeszcze nigdy tyle różnych wierzeń, wizji, przepowiedni nie zazębiało się i nie > skupiało w 1 roku. Do tego dochodzą FAKTY wyliczone naukowo (np. że nastąpi > dziwne ustawienie planet i że co ileś lat Słońce zmienia bieguny magnet. i > uczyni to właśnie w 2012r) > Pentagon gromadzi w Górach Skalistych wszelkie informacje o naszej cywilizacji > na papierze bo po zmianie biegunów wszelkie dyski szlag trafi... Oczywiście toaletowym papierze, bo ten nigdy nie urywa się tam gdzie ...dziurki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Tu jest wszystko o 2012 ... mocny stuff... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16 lat temu Gratuluje jak ty w to wierzysz....Bravo!!! Pokaz mi dowody na popracie tego ze w 2012 zmienia sie bieguny....ostatnim razem było to 780 tys lat temu i nie miało nic wspolnego z planetami...Jak widac ziemia nadal istnieje ... Ten proces nie bedzie miał zadnego zgubnego wpływy na ludzi..i na dodatek nie dzieje sie to z dnia na dzien tylko zachodzi w ciagu setek lat!! Za nauke sie wez a nie pleciesz bzdury...proroctwo Oriona..jezuuu co za matoły...kalendarz majow sie konczy na tym roku to juz ma byc koniec...a moj kalendarz sie konczy za 3 dni...i co?? bedzie boom czy nie?? DO SZKOŁY historie...fizyke studiowac..wtedy moze zacznij sie wypowiadac.... Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: Tu jest wszystko o 2012 ... mocny stuff... 14 lat temu A w tusia rudzielca tylu sprzedawczyków Polski uwierzyło,to czemu w takie żeczy by nie wiezyć.Ale w mamonę to wieżysz co?Bo ja nie! Błogosławieni ci którzy nie widzieli a uwieżyli...www.tuskwatch.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CodyJapan Re: Tu jest wszystko o 2012 ... mocny stuff... IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 16 lat temu lecz sie czlowieku... jeszcze masz troche czasu do 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: Tu jest wszystko o 2012 ... mocny stuff... IP: *.localdomain / *.pureserver.info 16 lat temu DVD też? Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel I teraz to piszesz? 16 lat temu Jak my już tyle drukarek zjechaliśmy na śmierć... Weź tu się człowieku staraj, 30 lat i dopiero kończymy drukować o Aaronach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les ziobro jestes nr.1. IP: *.dsl.mindspring.com 16 lat temu i to napewno sie spelnilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ketrab Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.westlandrdc.mi.michigan.comcast.net 16 lat temu Witam...a czy nie zauważyliście, że bezkrwawa migracja Chińczyków na Europę już się zaczęła :> W końcu kupujemy z chęcią ciuszki made in China :D Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16 lat temu Niezle sie usmialem czytajac ten watek. To kuriozalne, ze jest jeszcze tylu ludzi ktorzy wierza w cos tak bzdurnego jak moznosc przepowiadania przyszlosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Zyjemy tak jabysmy mieli zyc wiecznie, a zycie to IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16 lat temu TYLKO CHWILA. Kazdy z nas bedzie mial swoj koniec swiata. Codziennie ktos ten swiat opuszcza.Zyjemy jakbysmy mieli zyc wiecznie , a tak przeciez nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicf Polecam 16 lat temu Proszę sięgać do źródeł! Polecam książkę Franco CUOMO "Wielkie proroctwa" Wydawnictwo UNIVERSITAS (jest rozdział na temat tzw. przepowiedni Malachiasza, dotyczącej papieży i wiele innych, bardzo ciekawych tematów). Po przeczytaniu książki (lub przed) proszę zerknąć na kolor skóry w herbie Benedykta XVI - upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Coabxvi.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexterhomo Re: Polecam IP: *.ipt.aol.com 16 lat temu och ludki...historii nie znacie, a przyszlosc wam w glowie. Co mi po koncu swiata, ja nawet nie wiem co jutro na obiad bede mial, a przypuszczam ze do jutro sie nie skonczy?? pozdraiwam skonczonych swiatowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debilionXYZ Re: Polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu niech sie skonczy im szybciej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Polecam IP: *.189.216.227.skyware.pl 12 lat temu Jestem Niemcem. Jch bin Deutsche. 3 wojna jest nieunikniona zaczną ją Rosjanie ale nie wiadomo kiedy - przyczyna bieda. Najbardziej nie lubimy Polaków z pośród krajów Unii nawet Rumunię wolimy. Polacy mają jednego przyjaciela Nato - Ameryka, największy wróg Rosja - taka jest polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: Polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12 lat temu jestem polakiem. w UE najbardziej nie lubię niemców. nich płacą swoją pracą i euro za II wojne. a w europie jeszcze nie lubię rosji. od obu krajów lubię bardziej, znacznie bardziej usa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Balcerowicz - to "Fałszywka PZPR-u" IP: *.mdw.onnet.us.uu.net 16 lat temu Szkoda że nie ma żadnej przepowiedni jego odejścia . Tylko ludowy gawędziarz Lepper przepowiadał jego rychły koniec , ale potem zmienił zdanie. PZPR zosatawił także kilku "proroków" jako fałszywki. Jednym z nich jest Balcerowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogaty 11-9-2001 IP: *.dyn.optonline.net 16 lat temu W dniu 11-9-1991 mistyczce Vasuli Ryden Pan Jezus powiedzial"ze zniszcze wasze wieze, wasza pyche...".Czytalem to wiele razy i do mnie to nie docieralo.Dopiero po fakcie Pan przemowil i powiedzial: wroc do dnia 11-9-1991.A tam bylo .... zniszcze wasza pyche!!! Wiecej polecam dla zainteresowanych-"Prawdziwe zycie w Bogu"- Vasula Ryden. www.tlg.org - wez wersje polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: 11-9-2001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu To nie chodziło o ten dzień tylko o zwyczajne odejmowanie 11-9-1991 = 1989 "zniszcze wasze wierze" - upadek komuny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Najslynniejsza: Balcerowicz musi odejsc IP: *.hsd1.ma.comcast.net 16 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagul Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.chello.pl 16 lat temu mi sie podoba fragment o unicestwieniu 2 braci ;] moze ONI beda owce strzyc??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: ja wiem,co bedzie jutro??? IP: 207.224.86.* 16 lat temu Bede mial kaca,i zona bedzie morde darla na mnie.Tojest100%prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: ja wiem,co bedzie jutro??? IP: 207.224.86.* 16 lat temu Bede mial kaca,i zona bedzie morde darla na mnie.Tojest100%prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś