orku 16 lat temu nie wiecie czy można wsadzić je do zmywarki. Mam nadzieję, że tak ale nie wiem czy nie powstaje problem z hartowaniem szkła (?)i wytrzymałością na wysokie temperatury (chociaż przecież myje się je i tak gorącą wodą) jak uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Matylda Re: mycie szklanych półek lodówki w zmywarce IP: 85.112.196.* 16 lat temu Czy to taka wielka fatyga umyć ręcznie? przecież nie robi się tego codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: mycie szklanych półek lodówki w zmywarce 16 lat temu jak się człek dorobi zmywarki to nawet stół by do niej włożył pod warunkiem, że na forum udzielą mu porad typu "zebrano" w 40 a "wenge" możesz nawet w 65 st :P Odpowiedz Link Zgłoś
dakusia ludzie!!!!! gdyby nie interenet..nie wiedzialabym, 16 lat temu ze mozna tak debilne pytanie zadac?! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wanda Re: ludzie!!!!! gdyby nie interenet..nie wiedzial IP: 212.244.29.* 16 lat temu Debilne? (po co te ostre słowa) Czy to takie oczywste że można czy że nie można - bo to, że można wytrzeć szmatką to oczywiste. Zmywać naczynia też można gąbką a nie w zmywarce, prać ręcznie też można. Otworzyłam ten post żeby się dowiedzieć jakie są zdania w tej sprawie a tu same złośliwości. Ja tez nie wiem czy można myć półki w zmywarce, i nie wiem czy można myć drewniane deski i łyżki w zmywarce, albo części miksera i wielu innych rzeczy nie wiem, może dla dakusi oczywistych. Ale rozumiem, że niektórych to denerwuje i skoro oni wiedzą to wszyscy wiedzą, jak oni ręcznie to wszycy ręcznie, jak oni złośliwi to inni też złośliwi, jak ja kłamię to inni też kłamią - ale właśnie tak nie jest - ludzie się różnią Orku - nie daj sie ale dopóki nikt życzliwy Ci na tym forum nie odpowie (nie licz an dakusię), może nie myj tych półek w zmywarce Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktosia Re: ludzie!!!!! gdyby nie interenet..nie wiedzial IP: *.attu.pl 16 lat temu Nie przejmuj sie tymi glupimi odpowiedziami, jak ktos nie ma nic madrego do powiedzenia to miele ozorem byle pomielic. W dodatku jeszcze niektorych zolc zalewa... Ja bym umyla w zmywarce i bym sie nie przejmowala, jak sie boisz zbyt wysokiej temperatury, to zaprogramuj zmywarke na nizsza. Jesli chodzi o drewniane lyzki itp, to ja je zmywam recznie, zas czesci od miksera typu noze, pojemniki itp. zmywam w maszynie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mann Re: ludzie!!!!! gdyby nie interenet..nie wiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Dakusia,Idz laska lepiej pokop coś w swoim ogródku,ok? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nieporadna Re: ja to mam problem! IP: 85.112.196.* 16 lat temu Ja mam większy problem. Nie wiem jak umyć zmywarkę. Czy ktoś wie gdzie można kupić taką wielką, żeby moja w nią wlazła? Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: mycie szklanych półek lodówki w zmywarce 16 lat temu podobno tak forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34708&w=44939753&v=2&s=0 ps. Ja też się staram myć wszystko w zmywarce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: mycie szklanych półek lodówki w zmywarce 16 lat temu witajcie, już nie o półkach w zmywarce.. Dziękuję wandzie i innym za obronę przed napastliwymi forumowiczami, którzy zamiast pomagać lub milczeć pastwią się nad innymi z 'czystej ludzkiej życzliwości'. dziekuję za link do podobnego pytania zadanego na forum (szukałam wcześniej ale nie udało mi się nic znaleźć. jednak to prawda - w necie jest wszystko - na każde pytanie jest odpowiedż a jak nie ma to patrz powyżej) Półek jeszcze nie umyłam ale dzięki linkowi od kury - zamierzam Dam znać wszystkim zainteresowanym Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: mycie szklanych półek lodówki w zmywarce 16 lat temu A nie boisz się, że szkło pęknie, albo zmatowieje, ja bym się bała, czasem tak się dzieje ze szklankami. Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: mycie szklanych półek lodówki w zmywarce 16 lat temu Czekam na relacje z mycia półek :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: mycie szklanych półek lodówki w zmywarce 16 lat temu Do zainteresowanych - wymyłam półki lodówki w zmywarce - niestety tylko te z drzwi i pojemniki z dołu bo szyby "główne" się nie zmieściły. Nigdy nie miałam tak dobrze umytych szyb i innych elementów - prętów metalowych i plastikowych uchwytów Myłam w najniższej temperaturze - 35 stopni Jeszcze raz dzięki za wsparcie w tym tak "ryzykownym" przedsięwzięciu Odpowiedz Link Zgłoś