Dodaj do ulubionych

Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak działa?

15 lat temu
Witam,
Czy macie odkurzacz Roomba?
Ciekaw jestem jak działa i jak się sprawuje?
Proszę o obiektywne opinie?
Wady i zalety?
Nie interesuje mnie opinia przedstawiciela Romb w Polsce. A przedstawiciele
chcą tylko sprzedać sprzęt i wiadomo zawsze podadzą wszytko w superlatywach.
Zwróciłem uwagę, że jest bardzo mało opinii od ludzi, którzy używają taki
inteligentny odkurzacz.
Proszę o wpisywanie opinie tylko użytkowników, którzy zakupili Roombe.
Pozdrawiam i proszę o szczere opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: hamerykanka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 199.133.212.* 15 lat temu
      Mam od dwoch lat. Kupilam ja z pilotem i dwiema "scianami".
      Nie znosze odkurzania, a Roomba "wlazi" tam gdzie nie chcialoby mi
      sie schylac, pod meble, pod stojak na buty.
      Jak dziala....hmm...po wlaczeniu (bo caly czas stoi na stacji
      dokujacej i sie laduje) przez nacisniecie guzika clean gra melodyjke
      i przystepuje do pracy. najpierw zwykle zaczyna jezdzic w kolko,
      potem robi spirale a wreszcie zaczyna jezdzic po calym pokoju ze
      szczegolnym uwzglednieniem scian,ktore oczyszcza na wys chyba 3 cm
      mala obrotowa szczoteczka. Podejrzewac ze funkcja tego jest
      oczyszczanie listew podlogowych. Kiedy trafi na miejsce wg niej
      szczegolnie brudne, zapala sie niebieska dioda i Roomba zaczyna w
      tym miejscu jezdzic w kolko, potem konczy i znowu jezdzi po calym
      pomieszczeniu. "Sciany" maja rozne ustawienia dystansu , kiedy
      Roomba dojezdza do nich zmienia kierunek i wraca z powrotem, dzieki
      czemu nie musze zamykac drzwi, plus ograniczam ja do tego pokoju
      ktory chce miec wysprzatany, bo zdecydowanie lepiej jest odkurzac
      jedno pomieszczenie na raz. Dokladniej opisac nie umiem:)
      Halas powiedzmy sredni, na golej podlodze (kuchnia)dosc dokuczliwy.Z
      drugiej strony wygoda, bo kiedy robie cos w kuchni, ona sprzata w
      pokoju, kiedy skoncze gotowac, pozwalam jej sprzatnac kuchnie.
      Oprocz ssania ma szczotke, ktora "przeczesuje" wykladzine.
      Kiedy uzylam jej pierwszy raz bylam zaskoczona ile brudu bylo w
      zbiorniku, wliczajac jednego zywego i oszolomionego pajaka ktorego
      wygarnela w kacika:)
      W sumie dwie rzeczy mi sie tylko nie podobaja: ze ta szczotka non
      stop jest okrecona moimi wlosami, a oczyscic ja zabiera ladnych pare
      minut, po drugie-zbiornik jest zdecydowanie za maly. Dwa lata temu
      zaplacilam cos 350 dolarow na Amazon.
      jesli masz jakies jeszcze pytania, chetnie odpowiem. teraz mysle o
      kupieniu jej do towarzystwa drugiej, ktora myje gladkie podlogi jak
      mop....
      • Gość: ZdzichuW Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 83.2.24.* 12 lat temu
        masz rację!... trzeba iść z duchem czasu ....ja go mam!... i jestem zadowolony!.... sprząta kiedy mnie nie ma w domu za 200 zł miesięcznie to znaczy taniej niż gosposia domowa i nie zagląda mi w papiery kiedy mnie nie ma w domu!....
        • Gość: ZdzichuW Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 83.2.24.* 12 lat temu
          haha... prawda jest jedna!... ci co tu piszą są związani z konkurencją nowego sposobu sprzątania ale nie ja.... mnie do wpisania pozytywnej opini o ROOmbie zmusiła moja znajoma, która nie widziała a czytała... haha... ja jej mówię, że przeciwnicy to Ci którzy sprzedają coś innego... a ja mam coś nowego i jestem zadowolony!
          P.s. obiecuję, że jak mi się popsuje to napiszę .... pozdrawiam Kalinę i mam nadzieję, że sama popatrzy, oceni i zdecyduje!....
        • Gość: Ulka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.victor.pl 12 lat temu
          Jestem właścicielką odkurzacza Rainbow i postanowiłam kupić też ROOMBA bo nie trzeba go ciągnąć tylko pracuje sam.Odkurzacz wodny potrzebny mi jest teraz do odkurzenia auta i schodów bo niestety Roomba nie chodzi jeszcze po schodach a szkoda.Zaprogramowany wykonuje swoją pracę bez mojej pomocy a ja stwierdziłam po pewnym czasie że nawet na meblach jest brak kurzu.Trzeba tylko udostępnić miejsca co sprzątania nie zastawiając je ściśle meblami. Jestem bardzo zadowolona bo zamiast krążyć po domu z odkurzaczem mogę zająć się ogrodem.
        • Gość: Aga Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.ssh.gliwice.pl 11 lat temu
          Buhahaha.... niezła reklama
        • Gość: sprzataczka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.elblag.vectranet.pl 11 lat temu
          Ja go mam i nikomu nie polecam za taką cenę to jest g---o,po pustym pokoju to morze latać a nie z meblami.
          • Gość: leniuszek Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.chello.pl 11 lat temu
            A ja jestem leniuszkiem więc się skusiłam na taką Roombę. I to jest to :)
          • Gość: Obiektywna Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.adsl.inetia.pl 9 lat temu
            Moja siostra ma od dawna ja kupiłam miesiąc temu i jest zarąbista a jak ktoś ma w domu wysypisko z mebli i piszę może przez rz to można śmiało brać jego opinie pod uwagę.
          • Gość: nikepol Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.ip4.wifimax.pl 8 lat temu
            MoŻe się piszę przez "ż".A poprzesz swoją opinie argumentami, czy to g---o ma nam wystarczyć?!
      • jolka7-p Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 12 lat temu
        ja się bardzo długo zastanawiałam nad tym odkurzaczem dla rodziców, są już starsi, mieszkają sami a mama zwyczajnie nie ma sił na zwyczajne odkurzanie a przy tym nie znosi nieporządku i odkurzała ponad własne możliwości... zanim jednak uzbieram pieniądze na roombę, znalazłam inny, działający na tej samej zasadzie odkurzacz robojet. Nie wiem czy są między nimi znaczące róźnice w działaniu a bardzo zachęcająca jest różnica w cenie, robojet to koszta 1/4 roomby, jak dla mnie niebo a ziemia. Co do samego robojeta ma 2-letnią gwarancję, dużo tańsze koszty utrzymania (tanie części, akumulator) akumulator bardzo długo trzyma, baterie zmienia się co parę lat, ja jestem bardzo z niego zadowolona.
        • Gość: Jaśka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12 lat temu
          Też długo zastanawiałam się zanim kupiłam swoją Roombę. Sprawdzałam
          informacje i opinie o różnych robotach sprzątających i jednak Roomba ma
          najlepsze notowania. Jakość = cena.
          • Gość: stefanosław Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.toya.net.pl 11 lat temu
            Dziękuję za odpowiedź. Proszę podać adres sklepu w jakim sprzedaje Pani te odkurzacze.
      • Gość: Gnatek Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.chello.pl 11 lat temu
        W grudniu mijają 3 lata od chwili zakupu Roomby na raty.Kupiłem najdroższy model.W tym okresie koniczna była wymiana akumulatorów i dośc częste czyszczenie wewnętrznych mechanizmów (poza szczotkami oczywiście ) Prawda jest taka: to nie jest odkurzacz, zasada działania tego robota to zamiatanie przy pomocy jednej szczotki obrotowej, żadnego zasysania powietrza. Poza tym robot potrafi doskonale poruszać się po całym pomieszczeniu jeżeli ma do niego dostęp. Efekt jego pracy jest dość mizerny, żle sptrząta ( nie odkurza !) Nie wart jest ceny zakupu !
        • Gość: mumi Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.chello.pl 10 lat temu
          Może trafiłeś jakiś felerny model. Mam Roombę co prawda krócej, bo rok z kawałkiem i do tej pory nie mogę narzekać.
      • Gość: Justy Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.psd.vodafone.ie 9 lat temu
        Witam:-) Jaki model roomby masz?
        • Gość: renpaw Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.play-internet.pl 9 lat temu
          To jest Roomba model 625.
      • 1sciema1 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 7 lat temu
        Ładnie opisywane i reklamowane ale do niczego nieprzydatne i niefunkcjonalne urządzenie - gadżet to właśnie odkurzacz Roomba. Za ten odkurzacz można kupić cztery dobrej klasy normalne odkurzacze. Tam gdzie zbiera się najwięcej kurzu np rogi, różne załamania, pod meblami. Roomba nie posprząta. Proszę sobie wyobrazić jej okrągły kształt i wysokość a wszystko będzie jasne. Trzeba pamiętać, że za rok lub nawet krócej trzeba będzie wymienić akumulator na który nie ma gwarancji ( cenę lepiej samemu sprawdzić). Na ten gadżet nie ma części do naprawy i trzeba oddawać go do serwisu ( koszty i dojazdy do serwisu lepiej sprawdzić samemu). Kiedyś odkurzacz ten był sprzedawany przez tak zwanych przedstawicieli handlowych, którzy wciskali ludziom za ciężkie pieniądze na korzystny kredyt.
        Teraz odkurzacz ten jest dostępny w sklepach - jest to pewnie już rzut na taśmę.
    • hamerykanka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 15 lat temu
      Tu masz link do podobnej dyskusji:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49213&w=73861222&v=2&s=0
      • Gość: Anna Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.aster.pl 15 lat temu
        Ile to cudo kosztuje w kraju?
          Nie mam pojecia:)
          Mieszkam w Stanach....ale przy tym kursie dolara podejrzewam ze
          taniej wyjdzie kupic na Amazon.com niz w Polsce.
          • weroniczka32 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 15 lat temu
            Próbowałam zalogować się na amazon, bo po prezentacji domowej
            nabrałam wielkiej ochoty na to cudo, ale wolałabym kupić za 300 $ a
            nie 3000 zł , niestety bezskutecznie. Gdzieś czytałam , że amazon
            nie wysyła do Polski. czy to prawda , a jeśli tak, to jak kupić ?
            pomóżcie
              Nie mam pojecia czy nie wysyla do Polski, ale moze masz kogos
              znajomego w stanach ktory moze to potem przeslac? albo skorzystaj z
              firm polonijnych ktore tez tak dzialaja, ze przepakowuja i wysylaja
              do Poslki, gdzies czytalam o tym.
              Ew. sprobuj na stronie producenta...albo na ebay? Wiele sklepow z
              ebay oferuje sprzedaz "worldwide".
              Wysylka takiej paczki bedzie ok 30-40 dolarow jesli to USPS.
              Zycze powodzenia:)
              • ania_2000 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 15 lat temu
                Mam od 3 lat, i jestem bardzo zadowolona. Moja jest programowalna,
                i "wyjezdza" o okreslonych godzinach, wtedy, kiedy nikogo nie ma w
                domu. Jest rewelacyjna przy odkurzaniu normalnie trudnych miejsc -
                np w sypialni pod lozkiem.
                Ja bym miala dwie uwagi co do przyszlych uzytkownikow w Pl - przede
                wszystkim roomba zdaje egzamin przy duzych przestrzeniach - z
                nieduza iloscia mebli( w sensie nie zagraconych malych pokoi).
                Wydaje mi sie, ze przecietne polskie mieszkanie jest za male/ Ale w
                domu - jak najbardziej.
                Jeszcze jest scooba do mycia podlog.
                zobacz sobie
                www.irobot.com/sp.cfm?pageid=95
                • Gość: hamerykanka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 199.133.212.* 15 lat temu
                  Moja tez jest programowalna-to bylo jedno z kryteriow, ale wole byc
                  w domu kiedy pracuje, bo mam na nia oko, kiedy wlezie pod mebel i ma
                  problemy albo zaplacze sie w zapomniany kabelek:)
                  Ogolnie traktuje ja bardzo personalnie:)
                  Scooba jest OK, ale zastanawiam sie czy musze kupowac specjalny plyn-
                  wtedy koszt eksploatacji wzrasta....
                  Jak czesto wymieniasz filtr w Roombie?
                  • ania_2000 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 15 lat temu
                    Ja tez moja traktuje personalnie. Pracuje w ubranku pingwina:)
                    www.myroombud.com
                    wymienialam baterie tylko - podobno nowa roomba 5 jest jeszcze
                    lepsza. Ma mocniejszy silnik i odkurza szybciej.

Bo tak sobie mysle ze w zasadzie bylby czas juz na wymiane filtra. A
                      co do baterii to nie mam problemow, na jednym ladowaniu sprzata cale
                      mieszkanie. Nie mysle tez u upgrade , starych przyjaciol sie nie
                      wyrzuca! :)
                      Za to myslalam o ubranku tygryska:)
                      • Gość: arek Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 82.197.42.* 12 lat temu
                        Kup powermeda i będziesz miała spokój na zawsze
                • Gość: DZIEKUJEMY !!! Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15 lat temu
                  łADNIE PRZEDSTAWICIELU TO OPISAŁEŚ ;)
              • Gość: EWA Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                Gdy masz tak doradzac to nie doradzaj!!Nie znasz sie,bo gdybys miał ROOMBE to
                bys wiedział ,ze po miesiacu sprowadziłes mebel,głupieje inne zasilanie czujniki
                głupieja! i trzeba odesłac do USA do naprawy!
                • Gość: serwis Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.zory.vectranet.pl 13 lat temu
                  NIezależne serwisy istnieją już w polsce. Naprawiają sprzęt z USA
                  • Gość: bartek45 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 57.66.197.* 13 lat temu
                    dokladnie np krymena czy serwisowo!
            • Gość: magda Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 80.53.1.* 14 lat temu
              witam jeśli ktoś chce kupić taniej z gwarancją i faktórą roombę
              piszcie to moje gg 644506
              • Gość: DZON Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                Cwaniaczku chyba z USA taka chcesz sprzedac,która po miesiacu wysiada i koniec,bo kto sobie kupi bezposrednio w Polsce to by jej nigdy NIE ODDAŁ!
                • Gość: serwis Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.zory.vectranet.pl 13 lat temu
                  Te z USA niczym sie nie różnią od tych niby polskich. Wiem co piszę
                  bo zajmuje się serwisem i miałem juz usiebie i te niby polskie i te
                  amerykańskie.
                  • wojtek45-1 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 13 lat temu
                    A czy ktoś miał wątpliwości?
                    Tylko DLF wmawia naiwnym, że te "jego" są inne, bo sieć u nas 50 Hz a w USA 60
                    Hz itp. bzdury.
                    • Gość: edi Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
                      kiep jestes
                • Gość: gość Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 12 lat temu
                  do roomby sprowadzonej dokupujesz tylko zasilacz u hula tak jak Polska gdyż ona niczym się nie różni no może cena bo w Polsce płacisz jeszcze za garnki lub sztuczce,wiem to od osoby która mi serwisuje roombe zakupioną w DLFie ,a drugi raz frycowego nie zapłacę
              • Gość: ania Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
                jak coś piszesz to sprawdź najpierw pisownię
            • Gość: Karolbl Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: *.elk.mm.pl 14 lat temu
              Każdy w Polsce kto chce mieć legalną roombe powinien kupić ją od przedstawiciela..nie rozumiem ludzi,którzy zza granicy kombinują ,że będzie taniej,nic nie zyskają!! Zapłacą za sprzęt ,który nie wytrzyma naszej częstotliwości prądu...urządzenie prędzej czy później ulega uszkodzeniu i nikt go już w PL nie naprawi,nie ma takiej opcji...Teraz co do taniej,to roomba 580 w USa kosztuje okolo 450$$,sprowadzenie do PL wraz ze cłem plus SAD(wiecie ile to kosztuje?;-) transformator do 220v...poza tym my dajemy seris i gwarancje na 2 lata,jeśłi coś jest nie tak przyjeżdża kotś do domu i naprawia,nie wspomnę o drogim upominku z naszej strony i profesjonalnej prezentacji...jeśli chcecie to kupić piszcie na gg6329540,jesli zaś macie węża w kieszeni,sprzątajcie sami,lub kupcie na allegro bez gwarancjii bo niby będzie taniej.pozdrawiam
              • Gość: fred Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: 77.75.49.* 14 lat temu
                Bardzo obiektywna wypowiedź jak na przedstawiciela firmy Roomba. Tylko chyba
                nikt nie będzie płacił 4000 zł żeby dostać upominek od firmy i-robot, lepiej
                zapłacić 2-3 razy mniej i samemu sobie ten upominek kupić :-) Jeśli chcecie
                kupić oryginalny odkurzacz roomba 530 lub roomba 560 – model europejski, więc
                dostosowany do naszego napięcia z dwuletnią gwarancją sklepu door-to-door (czyli
                w razie problemów przyjeżdża kurier i zabiera sprzęt na koszt sklepu) wejdźcie
                na www.pixmania.com/pl/pl/xx/27712/xx/443/45/criteresn.html . Model
                Roomba 560 jest dostępny za ok 1600 zł a Roomba 530 jest jeszcze tańsza a
                wirtualna ściana za 113 zł. Pozdrawiam
                • Gość: benia ReChcesz Roombe? Daj mi znaćNie daj sie nabrać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                  Artur jestesz oszołomem i firma kogócik!!!!530 i560 to stare modele!wypchaj
                  sie!!!!a nowy model WYSIADA -SPROWADZONY Z USA! Kazdy polaczek tylko kombinuje
                  jak wykiwac drugiego!Te modele co wypisujesz sa po 2-tysiaki i to u nas w kraju
                  kupione!!
                  • Gość: heat Re: ReChcesz Roombe? Daj mi znaćNie daj sie nabra IP: *.ssp.dialog.net.pl 13 lat temu
                    No ale roomba to tak się nazywa taki odkurzacz czy to marka?
                    Bo gdzieś na necie widziałem jeszcze ecovacs??/
              • Gość: lukcio Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14 lat temu
                Z tą częstotliwością to pojechałeś po bandzie albo ktoś ci wodę z mózgu
                zrobił. Częstotliwość może mieć wpływ tylko i wyłącznie na zasialcz a
                nie przenosi sie na urządzenie, które jest zasilane napięciem
                stabilizowanym. Bajer, że w serwisie mogą "sprawdzić, że procesor
                pracował na innej częstotliwości" jest tekstem dla nieuków i
                ignorantów.
                • absurdello Do tego nap. w sieci wynosi u nas 230 a nie 220V 14 lat temu
                  Jedyny problem przy sprowadzaniu to sprawdzić czy ładowarka
                  akumulatorów pracuje na 230V 50Hz a nie np. tylko na 120V
                  60Hz.

Z resztą, obecnie stosuje się zasilacze impulsowe, które nie mają
                  problemu z napięciami i częstotliwościami (z resztą nawet dla
                  transformatora obniżającego napięcie 50 czy 60Hz to żadna różnica)
              • Gość: emem Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
                Czesc!
                Nie trzeba sciagac ze Stanow, gadanie o szkodliwej roznicy
                czestotliwosci to bzdura.
                Na e-bay.de w zaleznosci od modelu kosztuje 329-489 EUR, cla nie ma,
                bo to Unia. Dostawa 2-3 dni.
                Pytanie, dlaczego Pan przedstawiciel twierdzi, ze nikt w Polsce nie
                naprawi, skoro obowiazuja tu przepisy unijne?? A jak sie uprzecie i
                zaprzecie zd nie da rady, to po prostu wysle kurierem do Niemiec,
                naprawia i czesc.
                Przeliczajac z EUR : wychodzi dosc drogo za prezentacje - Euro po 10
                zlotych to wspanialy przelicznik.
                Pazernosc, prosze panstwa, cechuje ludzi prezentujacych sprzet :-)
                • dlf_importer_t Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! 14 lat temu
                  Witam!
                  Jak to w życiu często bywa „diabeł” w tym przypadku „diabełek” tkwi
                  w szczegółach :).

Należy zwrócić drobną uwagę na numer modelu, który porównujemy:
                  Roomba 625,
                  którą sprzedajemy w Polsce kosztuje w Europie 799
                  EUR,
                  czyli dużo więcej, niż podaje Gość: emem.
                  Nawet ci sami producenci mają w swojej ofercie różne modele, które
                  bardzo różnią się cenami!
                  My oferujemy model Professional, bo wynika to z naszego 4
                  letniego doświadczenia w sprzedaży i serwisie w warunkach polskich.
                  Oto linki do ceny modelu: Roomba 625 na stronach europejskich.

http://www.iroboteurope.fr/section?secid=39815

www.iroboteurope.de/section?secid=39815

www.iroboteurope.co.uk/section?secid=39815 - są tylko
                  modele niższe
                  i kosztują odpowiednio mniej

Oprócz tego polecamy do porównania strony dystrybutorów:

http://www.irobot.com/sp.cfm?pageid=136

Mam nadzieję, że ta odpowiedź nie pozostawia pola na dyskusję dt.
                  rzeczywistej wartości produktów które oferujemy.

Z poważaniem
                  dlf_importer_t
                  • Gość: sprzedawca z DLF Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14 lat temu
                    Cena Roomba 610 w USA to 549,99 USD,model ten sam co w Polsce 625,
                    koszt transportu i cła + 70% przy jednej szt.,przy 1000-3000szt./tyle zamawia
                    DLF/,koszt całkowity to 200,o USD i to jest max,.
                    Ludzie nie dajcie się zwariowac.Szczują was garami za 200,0zł,a Wy dajecie się
                    nabrac.Na alledrogo Roomba 610 kosztuje 2300,-Zł,koszt przerobienia zasilacza to
                    40,-Zł.Serwisy też się pojawiają,więc nie zastanawiajcie się gdzie kupowac,to
                    chyba jasne.!
                    • dlf_importer_t Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! 14 lat temu
                      Roomba 625 sprzedawana w Polsce NIE JEST TYM SAMYM MODELEM co Roomba
                      610 z
                      USA. Model oferowany w Polsce jest stworzony specjalnie z myślą o
                      rynku
                      europejskim, do niego dostosowanym. Przede wszystkim jednak różni się
                      wyposażeniem, które w wersji 625 jest "bogatsze". 625 posiada np.
                      bezprzewodowe centrum zdalnego sterowania, w które 610 nie jest
                      wyposażona.

Ponieważ Roomba 625 oferowana w Polsce jest modelem wyższym niż 610
                      z USA, a
                      dodatkowo dostosowana do standardów europejskich (zgodna m. In. z
                      normami
                      CE) stąd też i wyższa cena: 799 Euro. Proszę sprawdzić stronę:
                      <www.iroboteurope.de/search?page=utilities%2Fsearch&countryid=14&lang
                      uageid=12&search=&SID=818af42f732506d27a65e821ead80e81015%
                      3A4420&SEARCHSTRING=625>&countryid=14&languageid=12&search=&SID=818af
                      42f732506d27a65e821ead80e81015%3A4420&SEARCHSTRING=625

W cenie Roomby 625, oprócz samego urządzenia, otrzymują Państwo
                      również
                      bezpłatny serwis w ramach 2 letniej gwarancji, no i dostawę do domu z
                      możliwością obejrzenia, dotknięcia i sprawdzenia, czy urządzenie
                      sprawdza
                      się w Państwa domu.
                      • Gość: anetka Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
                        Witam,
                        A ja uwazam z całym szacunkiem dla klientów Roomby, że nie ma sensu przepłacać
                        jedynie za markę. Obecnie na rynku są bardziej zaawansowane technologicznie
                        modele odkurzaczy inteligentnych, w których błędy Roomby zostaly poprawione i sa
                        one dostępne dla każdego a nie tylko dla dobrze zarabiających w cenie 1189 zł na
                        allegro. Ja ostatnio sobie taki kupilam złoty i poniewaz nie lubie sprzatac(
                        zwłaszcza pod łózkiem i w kątach) jestem zachwycona, że on co dwa dni wyjezdza i
                        sprzata, sterylizuje UV czy mopuje na mokro. Szczerze mówiąc jestem zaskoczona
                        jaka ilość kurzu, włosków i paprochów potrafi pozbierac takie małe urządzonko.
                        Wczesniej mialam Wodnika Zelmera i mimo silnego ciągu nigdy nie było tak dobrze
                        odkurzone. Naprawde fajne i przydatne urządzenie, no i sprzata za mnie więc
                        trudno go nie lubic. pozdrawiam Aneta
                        • absurdello Mój kurz się oflagował i ogłosił strajk głodowy 14 lat temu
                          roztoczy, bo odkurzacz nie miał znaczka CE (Chinese Export) ;))
                        • Gość: Maria Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                          Ciekawe jak długo ci pojezdzi HA HA HA nie doradzaj i nie wyskakuj z
                          podrubamiTanie mieso psy jedza
                        • Gość: ZANETA Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                          Wiesz mysle ze po co masz przepłacać,w biedronce były po 150 złotych!! nie płać
                          1100zł czy 1500złotków
                        • Gość: arorac Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! IP: *.k1059.webspeed.dk 13 lat temu
                          HYM. proszę panią, nie jestem przedstawicielem ale mogłem nim być, firma i robot to jedna z czołowych firm która na rynek wypuszcza sprzęt solidnie zaprojektowany i sprawdzony w warunkach bojowych w przenośni i dosłownie ponieważ firma ta jest firmą o profilu wojskowym a rozszarzyli swoją działalność chociażby o takie cudeńko , na rynku polskim nie ma takiego robota są tylko odkurzacze kt€re nie udolnie prubują sie podszyć pod klase tego urządzenia, prosze najpierw porównać dostępne modele i to nie pod względem ceny ale jakości wykonania i funkcjonalności.
                  • Gość: andrew Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu
                    Cena europejska 800 euro jest znacznie niższa od ceny polskiego dystrybutora.
                    4500 PLN to ponad 1000 euro. Dlatego roomba jest i pozostanie luksusowym towarem
                    dla bogatych klientów. Ponadto w Polsce mamy tylko jeden model aktualnie
                    sprzedawany, a w Europie gamę modeli od starszych do najnowszej w cenach ok 200,
                    500, 800 euro. Jest więc oferta na prawie każdą kieszeń. No i ten monopol
                    serwisowy - DLF naprawia tylko egzemplarze, które sprzedaje! Czy jeśli Niemiec
                    kupił w Polsce auto znanego producenta to musi je serwisować w Polsce? Jest coś
                    takiego jak gwarancja europejska!
                    • dlf_importer_t Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! 13 lat temu
                      Szanowny "Andrew”,
                      Z Pana wypowiedzi rozumiemy, że miał Pan styczność z urządzeniem.
                      Nie wiemy jednak w jakim biurze i z jakim wyposażeniem. Prosimy o
                      podanie więcej szczegółów bądź na forum bądź na adres
                      reklamacje@dlf.pl.
                      Pragniemy jednak nadmienić, że rozważamy możliwość wprowadzenia
                      innych modeli Roomby.
                      Co do serwisu chcemy poinformować, że łącząca nas z Producentem
                      umowa określa poziom zabezpieczenia nas w części zamienne, który nie
                      pozwala nam na podjęcie się serwisowania wszystkich urządzeń.
                      Moglibyśmy bowiem nie być w stanie zabezpieczyć potrzeb klientów,
                      którzy nabyli urządzenie od nas, co jest dla nas priorytetem, bo
                      wymaga tego od nas i prawo i dobry obyczaj.

• wojtek45-1 Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! 13 lat temu
                        czyli, tłumacząc na polski: części nie ma i nie będzie. naprawy będą trwały
                        tygodniami, a po gwarancji zapomnijcie o naprawie.
                    • Gość: Marcin Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                      To jedz z nia do naprawy w NIEMCZECH i oszczedzaj JEŁOPIE
                      Z mocy prawa: Directive 1999/44/EC!!!
                    zaiste, nic dodac nic ując. są g..wno warte.
                  • Gość: Erwin Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! IP: *.wns.osi.pl 12 lat temu
                    dlf_importer to myśli że Polacy liczyć nie umieją. W USA kosztuje to 600$ czyli ok 1900 zł, a w Europie 800 EUR, czyli jakieś 3300 zł. A w Polsce tylko 4550 (bo ostatnio VAT podskoczył). DLF robię klientów na całego
                  • Gość: 21 GM Re: Koszt modelów Roomby! Sprawdź cennik! IP: *.bialystok.vectranet.pl 12 lat temu
                    Sprzęt niedopracowany, lipa za duże pieniądze. Właśnie zwracam.
                • Gość: Kasia Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                  Tak oszołomie!Wyśle! Tyklo po miesiacu tez wyslesz do kosza!Na bank! Mam sasiada
                  co był taki madry jak ty je łopie i po miesiacu pracy lezy w piwnicy,NIE DA SIE
                  NAPRAWIC! Musi z nia do USA,jak masz tak doradzac LEPIEJ WCALE
              • Gość: Obserwatorka Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14 lat temu
                Jeśli chodzi o sprowadzanie Roomby zza granicy również byłabym temu przeciwna. Bliska mi osoba zafundowała sobie odkurzacz w stanach... cła i inne opłaty wyniosły prawie drugie tyle co wartość samego sprzętu domowego. Robot jest bardzo szybki i poręczny... w przeciwieństwie do jego dużych i nie poręcznych braci odkurzaczy. Nie trzeba się męczyć i biegać po domu. Odkurzacz sam wykonuje za nas pracę.
                Wracając do kwestii gwarancyjnej... Gdy odkurzacz popsuł się z winy użytkownika, nawet nie miał on możliwości oddać go do naprawy, do jakiegokolwiek serwisu. żaden z polskich "fachowców" nie potrafił go naprawić. Najlepszym rozwiązaniem jest zakup u polskiego dystrybutora. Pomimo, iż produkt jest odrobinę droższy nie ma najmniejszego kłopotu z naprawami gwarancyjnymi i serwisem:)
                • wojtek45-1 Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! 13 lat temu
                  odrobinę droższy.. znaczy dwa razy droższy...800 EUR to 3200 i chca 4500.
                  Fajna odrobina.
                i chcecie za nia 45000 PLN.
                • Gość: ewelinda Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12 lat temu
                  ja chcę sprzedać roomba irobot roomba za 3000 zł! ma 4 miesiące
                Zwróccie uwagę, że wszyscy zachwyceni rtym ...niezbyt udanycm urzą dzeniem , sa
                gośćmi nadajacymi z *.elk.mm.pl.
                Czyli chwalą swój produkt, czyli kit wciskają.1111
              • Gość: TREBUHCzłowieku Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: *.181.244.223.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12 lat temu
                Człowieku nir rób ludziom wody z mózgu JAKA częstotliwość i jakie 580$ appliances.pricegrabber.com/vacuum-steam-cleaners/roomba/p/530/form_keyword=roomba/rd=1/st=query/sv=search_top/
                TU SĄ PRAWDZIWE CENY roomby, a już jest zdecydowanie lepszy sprzęt: NEATO
                appliances.pricegrabber.com/vacuum-parts-accessories/Neato-Robotic-Vacuum-Replacement-Filters/m820217902.html
                • Gość: stereo Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: *.dynamic.chello.pl 12 lat temu
                  Piękna reklama :) Ale może broń swojego odkurzacza nie opierając się na innych produktach, z resztą dużo lepszych.
              • Gość: pinelesss Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12 lat temu
                Koleżko...
                Proponuję najpierw udać się do szkoły średniej na lekcje fizyki lub poczytać podstawy elektroniki zanim zaczniesz bzdury wypisywać. 3000 PLN a 300USD przy założeniu dokupienia zasilacza za góra 100 zł - banał. Reszta bez zmian. W urządzeniu jest akumulator ładowany przez doka. Dok jest zasilany z zasilacza, który jest jedynym elementem spornym. Poza tym na dzień dzisiejszy zasilacze są uniwersalne i pracują na sieciach od 100-250V przy częstotliwości 50-60Hz.
              • Gość: kiki Re: Chcesz Roombe??? Daj mi znać! IP: 80.50.128.* 9 lat temu
                Witam. Mam roombę i z nią okropny kurz w mieszkaniu. Trudno, coś za coś. A drogi prezent? Niestety płacąc za roombę 4 tys. chyba nie zasłużyłam. Prezent dla wybranych czy przedstawicielka wzięła dla siebie? Pozdrawiam.
            • Gość: sciusniak Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.jjs-isp.pl 14 lat temu
              moge dac telefon osoby która to cudo sprzedaje
            • Gość: Teresa Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.chello.pl 14 lat temu
              Ja Chcę sprzedać Roombę 560 nowy za 1500zl mój telefon 081/7401196.
            • Gość: EDZIO Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
              NIE KUPUJ ,USA!!!GŁUPIEJE BO ZASILANIE INNE ,A ROOMBA POSIADA CZARNA SKRZYNKE
              NIKT CI W POLSCE NIE NAPRAWI!!!!!!!!!
            • Gość: waran Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 80.51.146.* 13 lat temu
              Proponuje jednak kupić w kraju ze względu na serwis i pewną gwarancje.Naprawdę
              nie ma co oszczędzać a w sumie jesli ja sami sprowadzimy cena wychodzi
              podobna-wypróbowałem na własnej skórze
              • jestem_z_kobry Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 13 lat temu
                > Proponuje jednak kupić w kraju ze względu na serwis i pewną gwarancje.Naprawdę
                > nie ma co oszczędzać a w sumie jesli ja sami sprowadzimy cena wychodzi
                > podobna-wypróbowałem na własnej skórze

Bez żartów. Na ebay.pl każdy sam może sprawdzić ile kosztuje nowa, europejska
                wersja Roomby wraz z kosztami przesyłki. A co do "pewności" tej polskiej
                gwarancji, to można sobie poczytać na tym wątku. Wystarczy odfiltrować
                propagandowe teksty przedstawicieli handlowych (takie jak Twój).
                • dlf_importer_t Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 13 lat temu
                  Szanowny "jestem_z_kobry",
                  Na portalach aukcyjnych oferowane są różne modele Roomby, w tym
                  również najtańsze regenerowane, które zostały zwrócone do
                  producenta, naprawione i ponownie sprzedane jako używane, a o czym
                  często kupujący nie są informowani. Często są to też urządzenia bez
                  gwarancji bądź z gwarancją, której realizacja trwa od kilku do
                  klikunastu tygodni, często też na koszt klienta.
                  Co do gwarancji: serwis gwarancyjny jest zagwarantowany wraz z
                  zakupem Roomby. Bardzo chcielibyśmy, aby usatysfakcjonowanych
                  naszymi usługami było 100% klientów. Do tego również dążymy. Zdarza
                  się jednak, że nie możemy zaoferować klientowi tego czego od nas
                  oczekuje. Zdarza się również, że popełniamy błędy, które staramy się
                  wyłapywać i korygować, między innymi przez uczestnictwo w forach i
                  zachęcanie do kontaktu na adres reklamacje@dlf.pl.
                  Osobną kwestią pozostaje fakt, że zadowoleni klienci, których jest
                  jednak większość, wchodzą na fora internetowe znacznie rzadziej, a
                  więc i negatywnych opinii będzie na forum więcej. Ci zadowoleni,
                  którzy zdecydują się udzielić na forum, zostają, tak jak w tym i
                  wielu innych wypadkach, posądzeni o współpracę z firmami oferującymi
                  Roombę.
                    do dlf importera,
                    chciałbym zobaczyć kartę katalogową roomby 625 i jej certyfikat zgodności, bo
                    jakoś na stronie irobota jej znaleźć nie mogę.
                    takoż odpowiednie certyfikaty dopuszczające produkty " renomowanej " firmy
                    Kohersen do kontaktu z żywnością.
                    Miło by było abym poznał adres i kraj rejestracji tej super tajnej firmy, co nie
                    podaje swoich danych na stronie internetowej.
                    • Gość: Asia Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.warszawa.vectranet.pl 11 lat temu
                      Chłopku z Woli, tu nie Wyborcza. My tu o ODKURZACZU!!!
                  • jestem_z_kobry Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 13 lat temu
                    Drogi Importerze DLF,

Rozumiem, że liczysz na przestraszenie osób, które mają mniejsze doświadczenie w
                    kupowaniu przedmiotów przez portale aukcyjne. Jeżeli tylko zachowa się
                    podstawowe zasady bezpieczeństwa (czyli kupuje się od firmy, z dużą liczbą
                    pozytywów wystawionych w ciągu dłuższego czasu), to nie ma mowy o tym, aby
                    sprzedali używany odkurzacz jako nowy. Dostaje się nową, europejską Roombę, z
                    fakturą i gwarancją, choć niestety do zrealizowania poza Polską.

Co z tego jednak, że gwarancja w Polsce nie działa? Nawet gdyby moja Roomba 560,
                    kupiona dwa lata temu, zepsuła się, i gdyby naprawa była nieopłacalna, to
                    mógłbym sobie kupić drugi taki sam egzemplarz i nadal byłbym do przodu w
                    stosunku do ceny jednego odkurzacza kupionego u Was. Na szczęście, na razie moja
                    Roomba działa bez zarzutu, za to Wasz super-hiper-nowoczesny model 625 (o którym
                    nie słyszał nawet jego producent, bo podaje na stronie że Roomba 610 jest
                    najnowszym modelem) psuje się na potęgę. Przynajmniej takie można odnieść
                    wrażenie z wpisów na tym forum. Jaka jest jakość oferowanej przez Was gwarancji,
                    też można sobie poczytać, nie tylko zresztą w postach niezadowolonych klientów,
                    ale i Twoich. Pół roku gwarancji na baterię - czy to jakaś kpina?
                      Drodzy, nabijani w butelkę przez firmę DLF i jej super podsprzedawców
                      .

! gwarancja 24 miesiące, na zakupione w Europie (EU) romby działa w Polsce jak
                      najbardziej z mocy prawa - odpowiedzenia dyrektywa PE i żadne zaklęcia DLf nie
                      pomoga, przyznał to, choć nie bez oporów, już sam iRobot.
                      Jest tylko kwestia ustalenia jak to naprawić w ramach gwarancji, to już tylko
                      kwestia czasu. Ograniczenie gwarancji na akumulatory, z ww dyrektywą jest
                      sprzeczne, i tylko kwestia uporu, jest wzięcie za twarz DLF. Jeżeli ktoś ma
                      kupioną w EU roombę, i DLF się opiera przed naprawa gwarancyjną to proszę o o
                      dane lub o bezpośrednie (po angielsku, niestety) zwrócenie się do:
                      irobot_homesupport@mailnj.custhelp.com
                      Ms Daniela Scrazzolo
                      CUSTOMER SUPPORT MANAGER - EMEA
                        Szanowni Państwo,

Pragniemy odnieść się do wypowiedzi użytkownika „wojtek45-1”.

Przede wszystkim pragniemy wskazać, że najnowszy model Roomby 625
                        oferowany w Polsce jest modelem przeznaczonym, produkowanym i
                        dostosowanym do rynku europejskiego. Stąd też i nie znajduje się on
                        w amerykańskiej ofercie, czyli na stronie www.irobot.com. Można go
                        za to znaleźć na stronach niemieckiego czy francuskiego dystrybutora:

www.iroboteurope.de/search?page=utilities%2Fsearch&countryid=14&languageid=12&search=&SID=c3a48e51d8569d865929b
                        50283f66cbc391%3A4420&SEARCHSTRING=625

www.iroboteurope.fr/search?page=utilities%2Fsearch&countryid=14&languageid=12&search=&SID=fb3d6f94fa82a0bd5d110
                        3d6343165b0a50%3A4430&SEARCHSTRING=625

Każdy europejski dystrybutor, w tym również w Wielkiej Brytanii, ma
                        prawo samodzielnie decydować o swojej ofercie. I jeśli uważa, iż
                        model Roomby Professional 625 nie jest odpowiedni dla klientów w
                        jego rejonie, nie ma obowiązku wprowadzać tego modelu.

DLF, po przeprowadzeniu badań wśród potencjalnych klientów w Polsce,
                        zdecydowała się na wprowadzenie najwyższego modelu, ponieważ jest on
                        najmniej awaryjny, wykonany z lepszej jakości i trwalszych
                        materiałów, posiada także dodatkowe akcesoria. Te właśnie cechy
                        wskazywano jako najistotniejsze przy podejmowaniu decyzji o zakupie.

Dodatkowym atutem jest oferowana przez nas dwuletnia gwarancja
                        serwisowa. I tu pragniemy nadmienić, że zarówno w prawie europejskim
                        jak i dostosowanym do niego prawie polskim, sprzedawca nie ma
                        obowiązku zapewniania gwarancji. Udzielenie gwarancji jest
                        dobrowolne, choć oczywiście każdy szanujący swoich klientów
                        dostawca, w tym DLF, taką oferuje. Z momentem zaś wydania dokumentu
                        gwarancyjnego DLF jest z mocy prawa zobowiązany do jego realizacji w
                        stosunku do Roomby tą gwarancją objętej.

Natomiast, i to zapewne miał na myśli „wojtek45-1”, zgodnie ze
                        wskazaną Dyrektywą 1999/44/EC Parlamentu i Rady Europejskiej,
                        wprowadzoną do polskiego prawa jako „Ustawa o szczególnych warunkach
                        sprzedaży konsumenckiej”, każdy klient ma prawa wynikające z
                        niezgodności towaru z umową, którego może domagać się od SPRZEDAWCY.
                        Zakup w jakimkolwiek kraju Unii podlega wyżej wymienionej
                        Dyrektywnie, która wskazuje, że w sytuacji niezgodności towaru z
                        umową należy zgłosić się do SPRZEDAWCY, czyli do tego sklepu, gdzie
                        został dokonany zakup. DLF jest sprzedawcą i odpowiedzialnym w
                        stosunku do klientów, którzy dokonali zakupu u nas.

Jednocześnie pragniemy zauważyć, że współpracujemy z kilkunastoma
                        niezależnymi firmami i przedsiębiorcami, którzy samodzielnie
                        podejmują decyzje o cenach i promocjach, które ich zdaniem mają
                        wspomagać sprzedaż, podobnie jak czyni to wiele firm.
                          zatem, Ludzie, kupujcie we Francji lub w Niemczech za 800 EUR a nie u DLF za
                          4500 PLN.

Proste jak budowa cepa. Chyba, że DLF dostosuje ceny do poziomu europejskiego, o
                          poziomie serwisu nie wspominając.
                          • Gość: Monika Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
                            Roomba 625 w Polsce u przedstawiciela handolwegho kosztuje aktualnie 3890 zł, a nie 4500 zł jak to podaje większość ludzi...
                            Jak się ktoś nie zna, to niech się nie udziela.
                              to nie większość ludzi, tylko strona DLF - roomba.pl podaje cenę 4499 PLN - staniała o 1 PLN.
                              • Gość: Rafał_75 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
                                Widocznie ja trafiłem na promocję, bo zapłaciłem mniej. A sprzęt używam od pół roku i raczej nie narzekam, że za mnie sprząta :)

No coraz lepiej, ale:
                          dlf_importer_t zapominał dodać , że na podstawie wymienionej Ustawy o
                          szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, sprzedawca musi wymienić
                          uszkodzone elementy, naprawić urządzenie, lub udzielić odpowiedniego upustu
                          cenowego, np w wypadku uszkodzenia np akumulatora w okresie 24 miesięcy od daty
                          sprzedaży!!!
                          Czyli opowiadanie o 6 miesięcznej gwarancji na akumulator można olać,, ale
                          trzeba dochodzić swego.
                          Biedaczek zapominał odpowiedzieć tez na pytania dotyczące "renomowanej" firmy
                          Kohersen i jej produktów.
                          Aby mu ułatwić zadanie przypominam pytania o
                          odpowiednie certyfikaty dopuszczające produkty " renomowanej " firmy
                          Kohersen do kontaktu z żywnością.
                          Miło by było abym poznał adres i kraj rejestracji tej super tajnej firmy, co nie
                          podaje swoich danych na stronie internetowej.
                          Dla niewtajemniczonych, wszystko wskazuje na to, że owa "renomowana" firma
                          istnieje tylko w internecie, a jej strona internetowa www.kohersen.com wisi na
                          polskim serwerze i została stworzona ok 2007 roku.
                          Odpowiedzialne i porządne firmy europejskie i światowe, udzielają gwarancji
                          obejmującej cały świat lub cała Europę, bez względu na miejsce zakupu, i tak
                          dogadują się z dystrybutorami, aby obsługiwali te gwarancje lub odsyłali
                          uszkodzone urządzenia do centrali lub kontynentalnego serwisu.
                          Jak widać iRobot taka firma nie jest, a opowiadania o dlf_importer_t,
                          o trudnościach z częściami itp(nformujemy, że nie serwisujemy urządzeń
                          zakupionych poza naszą siecią dystrybucyjną, gdyż:

* Urządzenia produkowane na rynki europejski i amerykański różnią się i
                          spełniają różne normy.
                          * Nasi serwisanci są szkoleni jedynie do modeli importowanych przez DLF.
                          * Nie posiadamy części zamiennych do modeli produkowanych na rynek amerykański.
                          * Ograniczony dostęp do części zamiennych i akcesoriów do modeli
                          europejskich nie pozwala nam na przyjęcie zobowiązania do dokonywania napraw
                          urządzeń dostępnych na rynku, ale nie importowanych przez DLF.) świadczy tylko o
                          klasie firmy-producenta, który toleruje takie akcje u swojego autoryzowanego
                          dystrybutora.
                          Ten ostatni wmawiając potencjalnym klientom, swoją wyłączność, broni tylko
                          swojego dodatkowego zysku, ze sprzedaży po zawyżonych cenach w stosunku do cen w
                          innych krajach europejskich, przy minimalnych kosztach własnych, ograniczających
                          się do wciskania dodatków (garnki, noże, sztućce ze znakiem Kohersen,
                          "francuskie" perfumy polskiej produkcji) i byle jakiego serwisu, bez części
                          zamiennych. Wmawia on jednocześnie iRobotowi,że DLF stosuje takie same ceny jak
                          reszta Europy, co przedstawiciel IRobota próbował wmówić mi, acz bez skutku.
                          Ograniczenie sprzedaży do najdroższego modelu też mówi samo za siebie.
                          Nie wiem co to za firma www.irobot.bielsko.pl/, tak na oko niezależna od DLF.
                          jeżeli ktoś coś wie to proszę o info.
                            Szanowny „wojtek45-1”,
                            Ceny Roomby 625 Professional stosowane w Europie przez innych
                            dystrybutorów są takie same lub w niektórych wypadkach wyższe niż
                            stosowane przez DLF i jest to fakt, którego nikomu nie wmawiamy. Tym
                            bardziej producentowi urządzenia, firmie iRobot. Chcemy jednak
                            zaznaczyć, że w tej chwili prowadzimy intensywne prace nad
                            wprowadzeniem innego, tańszego modelu Roomby na rynek Polski.
                            Co do serwisu to z naszej wiedzy wynika, że firmy europejskie jak i
                            światowe prowadzą różne polityki serwisowe i gwarancyjne. Pragniemy
                            jednak wskazać, że gwarancje światowe, zazwyczaj dodatkowo płatne,
                            nie zawsze spełniają oczekiwania klienta. Przykładem może być np.
                            dodatkowo płatna gwarancja udziela na produkt iPhone. Obowiązuje ona
                            na całym świecie, ale jeden z jej zapisów wskazuje, że klient ją
                            traci po zdjęciu simlocka, co jest niezbędne do korzystania z
                            telefonu, który został zakupiony np. w USA i przywieziony do Polski.
                            Nie zgadzamy się również z Pana zarzutem, że prowadzimy działalność
                            przy „minimalnych kosztach własnych”. Wystarczy chociażby wskazać,
                            że stosowana przez nas forma sprzedaży, która pozwala klientowi
                            zapoznać się z produktem bez wychodzenia z domu i zobaczyć jak
                            działa on w jego warunkach domowych, wymaga zdecydowanie większych
                            nakładów niż np. sprzedaż przez Internet. Rozumiemy, że Pan w swojej
                            działalności przyjął inny model jej prowadzenia. Zastanawia jedynie,
                            czy jako przedsiębiorcy warto bezpodstawnie atakować inne firmy, co
                            może zamknąć Panu furtki w przyszłości.
                            Na koniec informujemy, że wspomniane przez Pana naczynia Kohersen są
                            wprowadzane na rynek polski przez firmę DLF. DLF posiada prawa do
                            marki Kohersen na terenie Polski, reprezentuje tą markę w Polsce i
                            to do nas należy się zwracać z uwagami na temat tego produktu.
                            Wszelkie dane na temat naczyń i firmy DLF znajdą Państwo na stronie
                            www.kohersen.pl.
                            Ponownie pragniemy także zauważyć, że współpracujemy z kilkunastoma
                            niezależnymi firmami i przedsiębiorcami, którzy samodzielnie
                            podejmują decyzje o cenach i promocjach, które ich zdaniem mają
                            wspomagać sprzedaż, podobnie jak czyni to wiele innych firm.
                        • Gość: leda2005 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.rzeszow.mm.pl 12 lat temu
                          Mam go i jestem bardzo zadowolona.Moja praca ogranicza się do przyciśnięcia jednego guzika,no a potem wychodzę z domu. Jak wracam to jest już jest posprzątane , Roomba jest przy bazie i się doładowuje a ja tylko opróżniam mu szufladkę z brudu.Ot i cała moja robota.
                          Czy może być lepiej ? A jak pięknie odkurza półki , czy szafki na górze . Ja siedzę i patrzę a to coś jeździ po szafie i odkurza. Nie muszę skakać po drabinach jak ta kozica. Super.
                          W komplecie części zamienne. Gorąco polecam.
                  • Gość: hahaha Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.chello.pl 10 lat temu
                    ahahahahahaha
                    nie no juz dawno tak sie nie usmialem,,,
                    wszyscy rozumieja, ze jestes przedstawicielem tej roomby i jej bronisz...ale nie ma sie co oszukiwac - jest to gadzet nic wiecej...nadaje sie np do posprzatania rozsypanego cukru w kuchni, a nie do odkurzania calego mieszkania czy domu...o materacach nie wspomne...

a wypowiedz, ze ktos ma rainbow'a i korzysta juz tylko z roomby rowniez rozbawila mnie do lez :D
                • ankafifi12 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 11 lat temu
                  Chciałam podzielić się opinią o roombie ,sześć lat temu zjawił się u mnie przedstawiciel dlf oczywiście zaraz się napaliłam ale mój mąż ostudził mój zapał poszukaliśmy na Allegro i facecikmprzywiózł z USA zapłaciliśmy 1500zł u nas kosztował 3000 tys z zasilaczem który zmienia napięcie pracowała pełny rok codziennie mam diży dom i pisaki nie wyobrażam sobie życia bez niej, niestety po roku się popsuła i oczywiście żaden serwis mi jej nie naprawił -dalej leży w piwnicy. Jednak za namową mąż kupił mi na raty nową mam ją już czwarty rok jestem bardzo zadowolona jednak przy moim pisaku-głodne rettriver cały czas włosy się wkręcają do środka i często fiksuje mąż ją rozkręca i czyści z okręconych włosami części -polecam serdecznie anka
                  • ankafifi12 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 11 lat temu
                    A i chciałam jeszcze dodać że moja znajoma też sobie roombę kupiła i przed końcem gwarancji się zepsuła cały czas się kręciła w kółko oddała do serwisu i dostała nową roombę bo w jej był jakiś błąd którego nie dało się naprawić .
                Jasne, jak chcesz to zapłać 3 razy więcej.
          • Gość: Mark Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.zabrze.net.pl 14 lat temu
            A gdzie szukać wtedy serwisu ???
        • Gość: ja Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
          Kupilam Roombe miesiac temu, zaplacilam 3500 zl, jestem strasznie
          zadowolona, plecy mnie nie bola i nie musze osduwac szafek zeby tam
          poodkurzac, Roomba wjedzie tam i sama to zrobimPolecam
          • Gość: Anna Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.aster.pl 15 lat temu
            Ja kupiłam 2 miesiące temu i Roomba już jest zepsuta. Mieszkam w
            Warszawie a do naprawy muszę ją dostarczyć do Gdańska. To jakiś
            koszmar.Nie działa czujnik brudu i nie zbiera do komory tylko
            rozwala po pokoju.
            • Gość: Roman Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 212.160.172.* 14 lat temu
              Używam Rooby 560 od miesiąca i własnie dzisiaj mi sie zepsuła. Po
              chwili od uruchomienia zatrzymuje się i po powtórnym włączeniu woła
              że trzeba wyczyścić szczotki. I tak wciąz.
              Czy ktoś miał takli problem i jak sobie poradził?
              Roman
              • Gość: we Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
                Roombe trzeba czyscic po kazdym sprzataniui to dokladnie. Nie
                wystarczy oproznic pojemnik i filtr, wyczyscic szczotki. Trzeba
                zdjac male zawleczki( u mnie sa zolte)i wyczyscic je z okeconych
                wokol wloskow.Jesli tam cos sie nazbiera, szczotki przestaja sie
                krecic i roomba nie sprzata.
                Jesli sie to robi regularnie bedzie dzialac bez zarzutu. Polecam
                strone internetowa www.irobot.com. Na filmie mozna zobaczyc jak sie
                czysci roombe.
              • Gość: molino Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.centertel.pl 14 lat temu
                Ja miałam taki problem. Roomba twierdziła, że jest brudna, gdy
                sprzątała w pokoju, w którym przesiadujemy z psami. Tylko tam.
                Skończyło się, gdy odkryłam, że należy wtedy wilgotną szmatką
                przecierać czujnik pod szczotkami, a potem osuszyć. Samo przetarcie
                na sucho nie pomaga. Może to pomoże. Pozdrowienia.
              • absurdello Czyli wygląda, że po czyszczeniu Roombą za 4000 14 lat temu
                należy ją wyczyścić odkurzaczem za 150 zł ;)))
          • Gość: maślana Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 89.174.72.* 15 lat temu
            Ja też zapłaciłam 3500zł ale na allegro jest dużo tańszy
        • Gość: arla Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 213.17.223.* 14 lat temu
          dziś był umnie pokaz i kosztuje 3990zł
          • sonia30live Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 14 lat temu
            Ojej jaki drogi....ja to wypożyczam w komforcie, taki z filtrem antyalergicznym,
            za złotówkę, tylko płyn do prania muszę tam kupić i dywany mam zawsze czyściutkie.
            • Gość: DZONYK Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
              NIE POODKURZANE ,ALE CZYSCIUTKIE HA HA HA DLATEGO ZLOTÓWKE POWODZENIA W TYM
              CZYSCIUTKIM DOMU
            • Gość: pieczarki Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11 lat temu
              mam ten odkurzacz zakupiłam za niecale 4.000 tyssiące szajs, po pierwsze maly zbiornik po drugie co dwa lata trzeba dokupowac baterie do tego odkurzacza za 240 zł.gra nie warta świeczki to zabawka nie odkurzacz pozdrawiam pieczarka
              • Gość: rita Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.chello.pl 11 lat temu
                mam roombe od miesiąca i wreszcie nie musze już sama odkurzac calego mieszkania (80m2), wiec dla mnie bomba:)
            • Gość: tyranozaur Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.radiosiec.pl 11 lat temu
              najlepiej spszata mloda ukrainka i jest na co popatrzec
        • Gość: megi Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.unregistered.media-com.com.pl 14 lat temu
          Jest super. Kosztuje około 2600 zł.Zastąpi Cię w sprzątaniu już do
          końca życia. Wychodzisz z domu- brudno. Wracasz-czysto. Teraz myślę
          o bracie Roomby ,sprzątającym mopie.Koniec z wiadrem i ścierką.
          • absurdello Sądząc z trwałości akumulatorów, to ... 14 lat temu
            JA NIE CHCĘ TAK KRÓTKO ŻYĆ ;)))
        • Gość: marta Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.ak-com.pl 13 lat temu
          Ja mam i kosztuje stanowczo za dużo . Nie jest wart tej ceny.
      • Gość: katie Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
        Mam taki i NIE DZIAŁA!!! Tzn. jest bardzo awaryjny a przy sprzedaży nikt nikt
        nie wspomina o tym ze nie wszystko jest na gwarancji i ze trzeba placić za
        naprawy. Szczerze nie polecam
          Przeczytaj kotku poprzednie posty.
          Z ustawy o szczególnej ochronie zakupu konsumenckiego, możesz zadać naprawy w
          ciągu 2 lat na wszystko, albo nawet zwrotu pieniędzy i nie daj się wodzić za nos.
          Szanowna "katie",
          Pani post zawiera niestety bardzo mało szczegółów w związku z czym
          trudno jest nam udzielić rzeczowej odpowiedzi i pomocy. Nie wiemy
          również, czy zakup był dokonany w naszej firmie czy u jednego z
          naszych niezależnych dystrybutorów. Zachęcamy więc do kontaktu z
          nami na adres reklamacje@dlf.pl z podaniem Pani danych oraz numeru
          urządzenia. Jeżeli zakupu dokonała Pani w naszej firmie bądź u
          naszego dystrybutora, chcielibyśmy mieć możliwość zweryfikowania
          przeprowadzonej u Pani prezentacji, abyśmy w razie wykrycia
          nieprawidłowości mieli możliwość je wyeliminować.
          W tej chwili możemy jedynie zauważyć, że informacje o tym co
          obejmuje udzielana przez DLF gwarancja i jakie są warunki jej
          realizacji znajduje się na przekazywanej klientowi w dniu zakupu
          karcie gwarancyjnej. Warunki te wskazują wyraźnie, że akumulator
          jest objęty 6 miesięczną gwarancją producenta. Wcześniej gwarancji
          takiej DLF udzielał na własne ryzyko ponieważ Producent w ogóle jej
          nie udzielał. Gwarancji nie podlegają części eksploatacyjne, czyli
          te części, których długość i jakość działania zależy od sposobu ich
          użytkowania. Natomiast naprawy dokonywane w ramach gwarancji przez
          nas udzielanej są bezpłatne.
        ja go mam!... i jestem zadowolony!.... sprząta kiedy mnie nie ma w domu za 200 zł miesięcznie to znaczy taniej niż gosposia domowa i nie zagląda mi w papiery kiedy mnie nie ma w domu!.... kupuję tylko z pierwszej ręki i dlatego mam również innny fajny sprzęt!!!
    • nokianin1 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 15 lat temu
      Mam do Was pytanie o Scooba, czy macie już jakieś doświadczenia?
      Jestem szczęśliwą posiadaczką Roomba kupioną w Polsce (przpłacone
      50%) i teraz zamierzam Scooba kupić w Stanach. Czy macie z nim
      jakieś problemy i czy nadaje się do mycia podłóg drewnianych? Jakich
      płynów można używać oprócz oryginalnych? Proszę o info, bo juz nie
      mogę się doczekać, kiedy dom będzie się sam sprzątał :) :).
      • Gość: Leree Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.acn.waw.pl 15 lat temu
        Mam i Rommba i Scooba. Scooba wymaga więcej zachodu. Wymiana wody z
        płynem itp, czyszczenie, ustawiania na macie żeby nie zakapł
        podłogi, i ładowanie kabelkiem bo nie ma stacji dokujacej.

Poza tym jest super. Krócej wystrzymuje na baterii niż roomba, ale
        myje fajnie. W życu nie widziałem tak brudenj wody. Mam wrażenie że
        nigdy ręcznie tak dokłądnie nei sprzątałem.

Żeby umył 40 m2 pokoju, trzeba czasami wymieniać wode 2-3 razy. Wiec
        nie jest taki samodzielny jak Roomba, ale daje radę. Ja jestem
        zadowolony. Niestety płyn do mycia zamawiam w usa. Nie wiem czy jest
        w polsce jakiś odpowiednik.
    • wellla a jaka moc ma taki odkurzacz? 15 lat temu
      Czy nie nadeje się tylko do odkurzania okruszków ze stołu? Jestem
      zainteresowana, ale czy jest wart swojej ceny ponad 3tys
      (Electrolux Trilobite)? Czy nadaje sie do warunków polskich - myśle
      tu o kablach, niezbyt dużej ilości, ale jednak na podłodze?
    • wellla warto czy nie 15 lat temu
      Warto czy nie kupic ten odkurzacz... Na allegro są tańsze ale tez w
      graniacach 900 - 1500 zł. Zastanawiam sie jak takie małe urządzenie
      moze dokładnie wszytsko odkurzyć. Czy odkurzy dokładnie cały dom,
      dwa piętra? Chce miec coś takiegio, ale sama juz nie wiem :)
      • hamerykanka Re: warto czy nie 15 lat temu
        Moc ma OK, a czysci lepiej niz tradycyjne odkurzacze bo ba szczotke
        ktora przeczesuje wykladzine /dywan. Z tym ze jesli zapuszczasz
        odkurzacz raz na tydzien przy kilkuosobowej gromadce plus dlugowlosy
        pies, Roomba nie da rady. Na forum wlascicieli Roomby zalecaja zeby
        pierwszy raz po kupieniu Roomby odkurzyc normalnie, a potem wlaczac
        Roombe odpowiednio czesto.
        Na dwa pietra lepiej miec 2 Roomby, po jednej na kazdym pietrze.
        Co do "czy warto..."...ja sobie chwale:)
        • Gość: SebastianChorzow Re: warto czy nie IP: *.chorzow.n4a.pl 15 lat temu
          Warto i to bardzo :-)
          Ja mam już drugi egzemplarz. Pierwszą Roombę (model SE) używaliśmy
          z żoną ponad rok. Po pojawieniu się modelu 5 musieliśmy go kupić-
          kosmiczny design, możliwość programowania- na każdy dzień tygodni
          można zaprogramowac inna godzinę. Włazi tam gdzie nam sie zwykle nie
          chce schylać, zwalnia przed przeszkodami i tylko lekko ich dotyka,
          miotełka boczna jest nie podwójna (jak w SE) tylko ma 6 ramion,
          sprzata dokladniej, ponieważ posiada unikatowy system nawigacji ale
          najważniejsze, że robi to wtedy kiedy nie ma nas w domu. Pojemnik
          nie jest wielki,ale wystarczający. Kiedy Roomba sprząta codziennie,
          lub max co 2 dni, śmieci nie jest zbyt wiele. Bezsensu jest mieś w
          domu robota i go szanować- używać raz w tygodniu :-) Z żadną z nich
          nie było problemów. Poza nami ma ją też kilku znajomych. Ale nie
          wszyscy podzielają moje zdanie- nasi sąsiedzi kupili ją przez
          internet od jakiejś firmy, która sprowadza sprzęt ze Stanów. Fakt,
          że zapłacili mniej, ale problem zaczął się, kiedy Roomba zaczeła
          fiksować. Roomba zaczęła jeździć tylko w kółko. Nikt w Polsce nie
          podejmie sie naprawy. Mało tego, nikt nie sprzeda żadnej części do
          Roomby nie kupionej w polskiej sieci sprzedaży. Trzeba wykazać się
          rachunkiem zakupu i karta gwarancyjną. Odesłali Roombe do Stanów,
          czekali ponad 2 miesiące. Całe szczęście, że dokupili do niej
          gwarancję, bo w Stanach nie wszystko z gwarancją sprzedają. Zdarza
          sie, że trzeba ją dokupić. Dobrze, że kuzynka mojego sąsiada była w
          Atlancie na jakims stażu i miał mu kto pomóć. Firma która ją
          sprzedała, nie zajmuje się serwisem. Okazało się, że kurz dostał się
          do środka na płytke sterującą i pod wpływem wilgoci spowodował
          lekkie zwarcie. Byli bez sprzetu 2 miesiące, kosztowało ich to sporo
          nerwów i kasy- wysyłka ubezpieczona do Stanów i spowrotem...
          Niedawno znowu podobno zaczęła się dziwnie zachowywać
          :-/ Być może mają pechowy egzemplaż a może to jest tak, że chytry 2
          razy traci. Ja zapłaciłem 3 klocki ale mam gwarancje (2 lata)i
          wszystko gdzieś :-)
          Nie potrafię sobie wyobrazić sprzątania w sposób tradycyjny. szkoda
          czasu.
          Odn. pytania dot. mocy Roomby - 30W. Ale to pytanie jest bez sensu,
          ponieważ nieważna jest jej moc, Roomba ma zupełnie inny system
          sprzatający. Sama ssawka ma 5 lub 6 W.
          Co do poziomu chałasu- poprzednie modele były rzeczywiście troche
          głośne, ale i tak duuuzó cichsze od tradycyjnych odkurzaczy.seria 5
          jest idealnie wyciszona. Nie będzie bzdurą, jak powiem, że można
          przy niej oglądać tv.
          Co tu wielemówic- jak ktoś prowadzi normalny tryb życia, nie ma
          szasu natakie pierdoły jak sprzatanie. A wiafomo, że brud zbiera sie
          codziennie. szczególnie jak ktoś ma małe dzieci wie, jak ważne jest
          codzienne sprzątanie. Moja żona juz dawno stwierdziła, że nie ma
          ochoty być niewolnikiem własnego mieszkania.
          Ale się rozpisałem...
          • nokianin1 Re: warto czy nie 15 lat temu
            Czy ktoś ma Scooba?
            • Gość: Dominika Re: warto czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
              Ja kupiła najnowszy model scooby w tym sklepie
              www.irobotsklep.pl/product_info.php?cPath=22&products_id=31
              • heraz Re: warto czy nie 13 lat temu
                Gość portalu: Dominika napisał(a):

> Ja kupiła najnowszy model scooby w tym sklepie
                > www.irobotsklep.pl/product_info.php?cPath=22&products_id=31

Ja przywiozłam z Hiszpanii dwa dni temu model Roomba 625 - w złotówkach wyszło dokładnie 1830 pln brutto. Jest to dokładnie ta sam konfigracjia co w Polsce. Gary odpowiednik tego co u nas jest dodawane jako Kochersen tyle że tam jest 14 czesci a nie 12 elementów (w czerwonej walizce) kupiłam oddzielnie - dwa zestawy (drugi dla koleżanki) w kwocie odpowiadającej 385 pln za komplet. Generalnie te gary można też kupować w Polsce w w dożo fajniejszej wersji pod marką Berghoff:
                hani.pl/Garnki_16_cz_Invico_Berghoff-815.html
                hani.pl/Garnki_16_cz_szklana_pokrywa_Invico_Berghoff-814.html
                (ta odmiana ma dużo lepsze termometry - nie boja się zmywarki).
                Wersja garnków dodawana w Polsce w promocji jest też do kupienia w Hiszpanii za ok. 280 pln, ale tylko na zamówienia bo dwunastoelementowej wersji tam nikt nie kupuje. Same gary są produktem Chińskim.

• Gość: kra Re: warto czy nie IP: *.toya.net.pl 15 lat temu
            Przepisałeś ulotkę reklamową???
            • Gość: nickos Re: warto czy nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15 lat temu
              przepisac nie przepisal, ale z pewsnoscia jest przedstawicielem,
              bylem w ubieglym tygodniu na prezentacji - dokladnie ten sam schemat
              rozmowy
              • b-b1 Pytanie do posiadaczy.. 15 lat temu
                Mam pytanie natury technicznej. Czy zamknąwszy w pokoju roombe, po odkurzeniu
                wyłączy się sama?(bez stacji dokującej), czy bedzie tak długo jeżdzić, aż się
                rozładuje? Muszę odkurzac po kolei każdy pokój i zamykac pomieszczenia, bo
                zostanie zjedzona:)
                • Gość: zozak Re: Pytanie do posiadaczy.. IP: *.chello.pl 15 lat temu
                  Wyłącza się sama, nie musi wjeżdżac na stację dokującą.
                • Gość: M. Re: Pytanie do posiadaczy.. IP: *.ksi-system.net 13 lat temu
                  tak. ja właśnie tak robię. Codziennie zamykam ją w innym pokoju i w zasadzie mam z głowy problem odkurzania ;) Nie zostawiam jej samej w domu (podczas odkurzaniA), bo czasem przesuwa np.krzesło i to uruchamia alarm...
            • Gość: abc Re: warto czy nie IP: *.autocom.pl 15 lat temu
              Po co to kupować skoro piszesz że na pewno będę musiał skorzystać z gwarancji?
              Dać 5x tyle u polskiego przedstawiciela i naprawiać na gwarancji czy kupić 5
              szt. i mieć w razie czego na części?
          • Gość: Lukasz Re: warto czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
            Obecnie jak sprawdzałem można ją dostać tzn roombe 560 za ok 1000zl już z
            przesyłką, taką samą znajoma kupiła w Polsce za 3000 z kawałkiem.. tak więc
            nawet jakby się zepsuła i byłoby to coś poważnego to można sobie drugą kupić a i
            tak będzie się ponad 1000 do przodu, tak wiec uważam że nie warto nabijać
            kieszeni śmiesznym przedstawicielom opowiadającym takie bajeczki... zawsze będą
            odradzali kupno gdzie indziej...a poza tym jak tak odradzają kupno gdzie indziej
            to czy znaczy to że ten sprzęt jest tak awaryjny ??? że bez gwarancji ani
            rusz...i tak kiepsko wykonany że jakieś tam śmieci mogą spowodować zwarcie??
            trochę śmieszne - taka raczej antyreklama samego sprzętu...
            • Gość: IGOR Re: warto czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
              Widać,ze jestes nie NIEKUM!Można ci łopata walic a ty i tak po swojemu 2+3=1KUP
              W USA!!
          • Gość: ja Re: warto czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
            Ilu przedstawicieli się tu zebrało... No ćóż, trzeba pilnować
            handelku. Tyle tylko, że mogliby się choć pisać poprawnie nauczyć ;P
          • Gość: zazula przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14 lat temu
            jak czytam podobne posty, zaczynam się zastanawiać po co chodziłam do szkoły?
            cofam się w rozwoju! Ludzie słownik ortograficzny do ręki! Literówki są
            zrozumiałe, ale ort. ?
            chyba słabo się nawiasem mówiąc sprzedają te rzeczy skoro tutaj przedstawiciele
            się wynaturzają....
          • Gość: wojtek Re: warto czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
            niezła reklama hehe
          • Gość: sabanga Re: warto czy nie IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
            Oooooo!
            na kilometr mi tu pachnie przedstawicielem - prezenterem firmy
            Roomba!!!
        • Gość: jano Re: warto czy nie IP: *.acn.waw.pl 15 lat temu
          wszyscy zachwalacie rumbe a ona wcale nie jest taka piekna ...za ta
          kase mam super odkurzacz z jednym mankamentem...trzeba odkurzac
          samemu i widze ze dla wielu jest to ogromny problem...rumba nie
          odkurzy scian firan zaslon i wielu innych rzeczy...dla mnie rumba to
          odkurzacz dla babci i dla osob ktore nie maja zwierzat...moja Mama
          ma rumbe i niestety nie dalbym za nia nawet 500 zl
          ostatnio kupilem samsunga za 600 zl z pilotem w rurze...super sprawa
          i pieknie odkurzaz...rewelka..polecam
          • Gość: a Re: warto czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
            Ta rewelka o nazwie Samsung za 600 zł zepsuła mi się po trzech miesiącach
      • Gość: basia Re: warto czy nie IP: *.tpnet.pl 15 lat temu
        nie warto psuje się
        • Gość: EWA Re: warto czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
          To widocznie masz z biedronki za 150 złotych ha ha ha
      • Gość: gość Re: warto czy nie IP: *.adsl.inetia.pl 12 lat temu
        Nie warto , akumulator pada zaraz po gwarancji która jest na rok , później nowy ma już tylko pół roku gwarancji a jego cena wacha się między 140 a 250 zł. Ale świetnie sprząta to fakt