Dodaj do ulubionych

Jak pozbyć się pająków z mieszkania??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
3 dni temu wprowadziłam się na nowe mieszkanko - to maleńka kawalerka w domu
wielorodzinnym. Na wstępie mieszkanie było malowane, wszystkie meble
odsunięte, gruntowne sprzątanie itd.
Okazało się, że mimo tego wszystkiego mam tam pająki. W przeciągu 2 dni
zabiłam ich 7 - i to nie takich maleństw, tylko ok. 7-8 cm (z nogami
oczywiście). Nie mam pojęcia, skąd się one biorą.
I teraz pytanie - jak można się pozbyć tych świństw ? Nie muszę oczywiście
dodawać, że mam arachnofobię i zaczynam powoli dostawać paranoi ;) Póki co,
zabijam je tradycyjnie, przy użyciu kapci albo miotły, ale i tak co chwilę są
nowe :/
Obserwuj wątek
    • Gość: Mała Mi Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.aster.pl 15 lat temu
      Nie wolno! Nie wolno zabijać pająków! To nie jest żadne "świństwo",
      tylko bardzo pożyteczne i zupełnie nieszkodliwe stworzenia. One Ci
      nic nie zrobią. U mnie w domu też są pająki, wiem, gdzie mieszkają i
      nie wchodzimy sobie w drogę. Jak czasem któryś zapuści się do
      łazienki, to go delikatnie wynoszę do przedpokoju, żeby niechcący
      nie utonął. Jeśli już kompletnie nie możesz na nie patrzeć - zamiast
      je bez sensu zabijać, weź szklankę i sztywny kartonik, przykryj
      pająka szklanką, podsuń kartonik pod spód i tak zamkniętego
      stawonoga wynieś na balkon (nie ma mrozu, da sobie radę).
      Pozbędziesz się pająka i nie będzie Ci głupio, że zamordowałaś
      niewinne stworzenie. Ja w ten sposób pozbywam się os, a bywa, że i
      szerszeni.
      • maggi9 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
        Tak ja też wiem, że nie można.I takich maleńkich nie zabijam.Bo takich się nie boje.Ale jak mam łapac taką wielką kilkucentymetrową bestie to mi sie słabo robi.Boje sie po prostu i już.Trudno.
        Mieszkam niestety na parterze, niedaleko lasu i mam ten sam problem co autorka wątku.Może ktoś jednak zna skuteczne rozwiązanie?
        • Gość: Sylwia Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.85-237-180.tkchopin.pl 14 lat temu
          nie można zabijać? hehe ja tego nie robie bo nie jestem w stanie
          tego zrobić jak owy mi sie ujawni. a wieksza panika jest gdy zaczyna
          chodzić, popadam w trans i ryczę, nie mogąc się uspokoić, i ide
          chociaz po sasiadkę jak nie ma nikogo innego w poblizu by ,mnie
          uratować od potwora!!
          • Gość: Pio Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.as13285.net 9 lat temu
            Ja bym Cię Kotku mógł ratować od takiego potwora każdego dnie i o każdej porze.
          • Gość: adam Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.kpn.net 8 lat temu
            to masz loty jak to twój sposub to ja pekam ze smiechu jestem ciekaw co bys zrobiła na widok ptasznika lub czrnej wdowy wiedząc jaki bul zadaje po ukąszeniu haaa haa haaa te nasze wynalaski nie są w stanie nam zaszkodzic co najwyzej mała plamka na skuze i to musi byc naprawde wypasiony osobnik ktury raczej bedzie się bronił niz chciał cię zjesc bo nawet nie jest w stanie ogarnąc ze jestes tak duza i ze jestes istotą zywą ?? Bardziej odrazająca jest mucha i sprytniejsza od pająka a nie mowiąc o nocnych kolegach komarach
            • Gość: Kasia Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.as13285.net 8 lat temu
              Kup sobie słownik!
      • anapi-it Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
        Bardzo latwo zyc komus z pajakami jak sie ich nie boi - tez bym tak
        chciala. Niestety moj strach jest paniczny. W moim mieszkaniu
        zjawiaja sie czasem takie wielkie czarne pajaki. Na szczescie zwykle
        maz byl w domu. Kilka razy dostalam histeri na widok pajaka - placz,
        krzyk, garaczka i drgawki - trwalo to kilka godzin po wyrzuceniu
        pajaka. Sama nie potrafilabym odsunac szafki czy kanapy ze strachu,
        ze jest tam pajak. Przed pojsciem spac ogladam cala sypialnie, bo
        moze sie cos czaic. Nie przejde przez ciemne pomieszczenie, nie
        pojde na strych lub do piwnicy. Kilka razy musialam uciekac z
        dzieckiem z domu, bo w kuchni byl pajak, a maz byl w pracy. Nie wiem
        czy istnieje cos co moze mi pomoc...
        • Gość: kloss Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 14 lat temu
          >Nie wiem czy istnieje cos co moze mi pomoc...
          Tak. Psycholog i terapia.
        • Gość: gość Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 83.2.34.* 13 lat temu
          No to chłopa Ci potrzeba (przez duże C) ale nie do wyniesienia pająka. Cały dzień patrzyła byś sobie w krok i zapomniała o tych małych żyjątkach
          s119@wp.pl
        • Gość: asia Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.tvk.torun.pl 11 lat temu
          psychoterapia może...
        • Gość: MArtyna Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 195.187.156.* 11 lat temu
          Ale to był Duży pająk?
        • Gość: joanna Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
          wspólczuję ,mam ten sam problem i rozumię cie bardzo dobrze pozdrawiam
      • justownway Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
        O zgrozo! ja sie panicznie boję pająków- jestem w stanie tolerować tylko te
        małe. Wszystkie inne mnie przerażają..:/ Jak są te na cienkich nóżkach to
        jeszcze jak cie mogę- niech sobie łapią te muchy, ale te olbrzymy włochate!! Za
        nic się nie mogę z nimi oswoić
      • Gość: sylwia Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.aster.pl 15 lat temu
        ja też mam pająki i wcale nie są to miłe zwierzątka bo w nocy kąsają
        strasznie ja i moja 3 miesięczna córka jesteśmy strasznie pogryzione
        przez nie
        • Gość: bunny123 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.aster.pl 14 lat temu
          Z całym szacunkiem, ale bredzisz. Pająk nie ugryzie śpiącego
          człowieka, ani takiego, który nie wchodzi mu w drogę.
          • Gość: karibuuu Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.radom.vectranet.pl 14 lat temu
            no jednak ugryzie czasem :)
            pająk śpiącego człowieka traktuje jak "element dekoracji" i bywa czasem zaskoczony mobilnościa tej "dekoracji" i ugryzie. zdarzało mi się byc pogryzioną przez pająka ale gwoli ścisłości jeśli te pogryzienia są bardzo częste to winiłabym raczej komary czy meszki niż pająki.
            mi ososbiście pająk w mieszkaniu nie zawadza natomiast jego stara zakurzona siec i owszem. A że w najwyższym punkcie mieszkania mam 4,5m wysokości (skosy na poddaszu) to usunięcie takiej sieci bywa trudne
          • Gość: kari Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.as13285.net 12 lat temu
            to ty bredzisz ja mialam zakarzenie przez ugryzienie pajaka 2 miesiace na zastrzykach i posiniaczonych nogach,ja tez uwarzam ,ze to sa paskudne stworzenia
            • Gość: gosc Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.as13285.net 10 lat temu
              Nawiazuje to tej odpowiedzi.Ja tez mialam problem ze zdrowiem z powodu pajaka .2 miesiace zastrzyki ,noga spuchnieta .Dziekuje.Kolejna sprawa ze nie ma takiej osoby ktora by sie czegos nie bala.Najlepiej jest sie wysmiewac a samemu robic w gacie/
              • Gość: paula Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10 lat temu
                Mi wczoraj pająk po łóżku przeleciał masakra boje sie do łóżka położyć że przejdzie w końcu po mnie co chwile widze u siebie te pająki te wieksze które tak szybko się poruszają boje sie jak cholera zawsze były gdzies na podłodze albo ścianie ale wczoraj jak wszedł do łózka to to już przeginka! nie wiem co mam robić żeby ich się pozbyć.
            • Gość: seba Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.197.121.34.threembb.co.uk 8 lat temu
              To Ja sie tez dopisuje do pogryzionych , nie dojrze ze ugryzienie to mialem zlozone jaja w ranie dwa tygodnie strasznego bolu I wyladowalem w szpitalu na koniec takze niech nikt nie pier... ze pajaki sa takie bezpieczne I nic nikomu nie zrobia! !!!!!
          • Gość: gosc Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.ds1-fa.adsl.cybercity.dk 12 lat temu
            a rozmawiales z nim ze jestes taki pewny?
            • Gość: alo Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12 lat temu
              Z pająkami się nie rozmawia!
              • Gość: Jula Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.smgr.pl 9 lat temu
                Ja sie tak boje pajakow ze jak zobacze chociaz jednego malutkiego pajaczka to ide po odkurzacz i go odkurzam. Mam na ich punkcie paranoje!
          • Gość: Mat Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.pres.cable.virginmedia.com 11 lat temu
            Nieprawda bo ja am straszny z tym problem, w UK są one jakieś dziwne czerwone z wielkimi odwlokami i duzymi szczypcami, czesem jestem tak pogryziony ze mnie juz nerwica lapie, najgorsze jest to ze mam lekkie uczulenie i bable zostaja nawet ponad poltora miesiaca. Najgorsze jest to ze naukowcy udowonili ze czlowiek podczas snu jest wtasnie je przypadkowo zjescc jak i muchy. Chce sie pozbyc ich tak samo ale nie wiem jak
          • Gość: Marlena Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.bb.sky.com 11 lat temu
            to Ty bredzisz, nie dosyc, ze kasaja, to jeszcze ukaszea paskudnie sie goja. Ja mialam reke spuchnieta i po zrobieniu odczynow, wyszlo, ze to po ukaszeniu pajaka, bralam przez siedem dni antybiotyk, a znamie do dzisiaj pozostalo, takze jak nie jestes w 100% pewien, to nie wmawiaj ludzia, ze bredza!
          • Gość: kaska Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.bb.sky.com 11 lat temu
            pierd0lisz bo dzis w nocy dwa mnie ugryzly w lozku !!! dostaly za swoje bo zabilam je na wlasnej skorze ale slady zostaly i swedzi jak cholera!!!!
          • Gość: Puma Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.pools.arcor-ip.net 10 lat temu
            Tu sie mylisz, bo na tym to sie znam...sama zostalam ugryziona..potem goraczka..drgawki i zjawy z pajakami. Nie gadaj glupot bo spiacego szybciej ugryzie jak chodzacego ! proponuje wiecej lektury i przedewszystkim praktyki na ten temat. Ja kupilam ultrasonic do kontaktu i puki co nie laza mi po mieszkaniu.
          • Gość: Peter Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.19-1.cable.virginmedia.com 10 lat temu
            Nieprawda kolego Pająki gryzą gdy śpimy ...moją żonę wciąż gryzą ja i corka naszczęście bez uszczerbkow.Najgorsze jest to że teraz zamieszkaliśmy w Anglii i dopiero teraz jest tu psychoza słyszałeś o pająku fałszywa wdowa?? no to ta bestia potrafi uśmiercić;/ jest tu poza nią 6 rodzaji pająkow jadowitych ..... jak tu się nie bać sam mam arachnofobię.... i to facet........ z tego co się zaczęłem wczytywać ostatnimi czasy dowiedziałem się nawet że i u nas w PL są 3 jadowite gatunki na stałe mieszkające :(( trzeba to jakoś tępić bo ewoluują:(( pozdr
          • Gość: typek86 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.zeelandnet.nl 9 lat temu
            nie zgodzę się mnie aż ze snu wybudził jak mnie ukąsił. zerwałem się z łóżka i czaił się do ponownego ataku na środku łóżka. sorki nie boję się pająków pokazałem mu kto sypia w moim łóżku za pomocą klapka, ale ślad po nim został i co gorsza co i rusz się odnawia więc niech mi nikt nie mówi, że pająk śpiącego nie ukąsi.
          • Gość: sylwia Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.8-1.cable.virginm.net 9 lat temu
            I tu się mylisz pająki gryzą a nawet piwiem więcej są przypadki gdzie pająk ugryzie i wchodzi w ranę gdzie wydziela toksyny ręka czy noga puchnie jeszcze raz tak jak objętość nogi czy ręki opuchlizna granatowa i zakaźenie odrazu idzie mieszkam w angli i juź u mojej sąsiadki 2 zdaźenia takie niedawno były ja się boję o dzieci i siebie ze tez nas ugryzie to paskudztwo niema zartów
          • Gość: Wiktor Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 217.114.169.* 9 lat temu
            Ja przed rokiem zainwestowałem 200 zł. ( są też tańsze ) i kupiłem urządzenie, które emituje fale dźwiękowe o częstotliwości bezpiecznej i nie słyszalnej dla człowieka, natomiast paraliżującej układ nerwowy gryzoni, i owadów biegających, w tym pająków. Po zainstalowaniu urządzenia - trzeba tylko podłączyć do kontaktu - po czasie około 2- 3 tygodni pająki wyniosły się i mam spokój. Urządzenie takie powinno pracować bez przerwy - 24 h / 365 dni. Pozdrawiam!
            • Gość: luki Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.146.79.166.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 8 lat temu
              Ja tez cos takiego kupilem ale za 15 zeta. Mialo niby odstraszac komary ale za to komary sa a pajakow nie :-)
          • Gość: papi Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.196.0.2.gost.mdimedia.pl 9 lat temu

Mylisz się, akurat w przypadku Kątnika, ugryzienie następuje w momencie przycisniecia, niestety ja przycisnelam Kątnika w łóżku, cyckiem, bolało, gnoilo się i do tego została blizna. Znalazłam sposób, może to akurat był przypadek, ale czytałam, że katniki sa wabione do mieszkania przez samice, w momencie gdy zlapalam jednego osobnika do sloiczka,przestałam je widywać, może to była rzeczona samica?
          • Gość: destination Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 7 lat temu
            ....bredzisz to chyba Ty Pajacu! Mnie gryzie pająk od dwóch nocy mam ukąszenia i wiem że to pająk tylko duży i czarny kiedyś jednego zgniotłem butem. Teraz wykończę dziada bo mam sposób.
            PAJĄKI GRYZĄ ŚPIĄCEGO CZŁOWIEKA!!!!!!!!!! Ostatnio przed położeniem się spać podniosłem pościel do góry a tam jak gdyby nigdy nic czaił się na mnie PAJĄK... zaczął uciekać za łóżko i siedzi tam do dzisiaj ale dziś koniec pająka!
      • Gość: karinak Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.cust.tele2.pl 14 lat temu
        Jest jakis srodek chemiczny i trzeba tylko spryskac miejsce w ktorym
        sie chowaja pajaki. Mała Mi nie mozesz zmuszac ani p[rzkonywac do
        swoich pogladow innych. jezeli ktos nie lubi pajakow i chce je
        znuiszczyc w swoim otoczeniu to jego sprqawa. Ja nienawidze pajakow
        i dla mnie moglyby nie istniec. co do szczesliwego domu gdzie sa
        pajaki... moze dom jest szczesliwy ale nie ludzie ktorzy musza
        mieszkac z tym dziadostwem. pozdro
        • Gość: Serio Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 9 lat temu
          Mówisz, że ktoś nie może przekonywać innych do poglądów, a wyrażasz się w ograniczony sposób, który sprawia, że ręce mi opadają.
          Zainteresuj się czymś więcej, niż czubkiem własnego nosa i uświadom, że pająki są potrzebne. No chyba, że wolisz, żeby po całym mieszkaniu latały Ci owady jak muchy czy komary.
          Nienawidzę takich debilnych ludzi jak Ty i dla mnie mogliby nie istnieć.

Co do pytania: Ciężko się pozbyć pająków, wynoszenie ich to najłatwiejszy sposób, zajmuje dokładnie tyle czasu, co zabicie. A jeśli za bardzo się boisz, to każdą fobię należy leczyć psychoterapią, bo nie jest to zdrowe dla Ciebie przede wszystkim.
          • Gość: patka Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.181.1.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 9 lat temu
            Ty chyba jestes nie ten tego to obrzydliwe jak mozna olbrzyma wziac na ręce to są giganty boje się ich i bede je zabijac !
          • Gość: d Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 7 lat temu
            lecz się Debilu!
      • Gość: stay-away Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.cable.ubr02.perr.blueyonder.co.uk 14 lat temu
        Nic Ci nie zrobią?? Dobre sobie. Chyba nie miałaś do czynienia z angieslkimi. Po nich zostają na pamiątkę dwa ślady po ukłuciu...nawet drobna blizna. Mam nadzięję, że znajdę sposób na ich odstraszenie bo na samą myśl, że miałabym mieć z nim nawet pośredni kontakt za pomocą miotły przechodzą mnie ciarki. Zwłąszcza myśl o takich włochaczach ;/ grr
        • Gość: dominika Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.brhm-bam-3.adsl.virginmedia.com 12 lat temu
          a propos pająków angielskich, dwa dni temu znalazłam na ścianie FŁASZYWĄ CZARNĄ WDOWĘ. Która ma jadu tyle że może zabić człowieka.... też nic nie zrobi?
          • Gość: kp Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.29.164.135.threembb.co.uk 10 lat temu
            A ja właśnie przed chwila znalazłam ta "fałszywke"!!! Masakra aż mnie trzęsie.a pająkow się boje jak niczego innego!!!
      • Gość: emigrant Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.14-2.cable.virginmedia.com 13 lat temu
        Sorrki ale te bydlaki sa malo atrakcyjne , wcale sie nie dziwie że kobita ma stracha.I jeszcze jedno na tej piep... wyspie obecnie żyje około 12 rodzajówpająków które mogą zrobić człowiekowi krzywde. Niestety.
      • Gość: normalna Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12 lat temu
        ''wynieś na balkon (nie ma mrozu, da sobie radę)'' hahaha wszystkich na pewno obchodzi, czy pająk da sobie radę i będą się o niego martwić :)

''Ja w ten sposób pozbywam się os, a bywa, że i
        > szerszeni. '' - może cię kiedyś jakiś porządnie ugryzie, to przestaniesz takie głupoty wypisywać. To trzeba mieć nieźle w bani nasrane....
        • Gość: Magda Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.skybroadband.com 9 lat temu
          Zgadzam sie, trzeba byc niezle porytym. Jest 1 w nocy a ja siedze na lozku i rozgladam sie dookola bo bylam przed chwila w kiblu a po powrocie siadlam zeby nakarmic dziecko a po podlodze biegnie czarny olbrzymi pajak!!! Fuj zaczelam wrzeszczec do spiacego meza a dziecko zaczelo mi plakac na rekach. Maz zasnal, synek tez po jedzeniu a ja siedze i rozgladam sie po chacie... Nie zasne bo jak sobie go przypomne i ze mogl byc w lozku to mi niedobrze normalnie..
      • Gość: kasiek Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
        do "mała mi" widać, że nie masz męża ani rodziny, mieszkasz sama więc pozostają ci tylko te obleśne owady, które dotrzymują ci kobieto towarzystwa. nie chciałabym przrekroczyć progu twojego mieszkania i wole nie wyobrażać sobie co tam się dzieje...
        ja osobiście nie cierpię, brzydzę się itp. tych obleśnych stworzeń i przewarznie wciągam je do odkurzacza :) wolę to niż walka miotła lub unikanie miejsca w którym je widziałam...
      • Gość: Jan Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 31.135.22.* 11 lat temu
        a może poleczymy bezpłatnie, niewielkie dawki leków psychoaktywnych i powinno pomóc, no w ostetczności przy braku jakichkolwiek rokowań, proponuję lobotomię, wykonam darmowo i pomogę studentom zrozumieć skąd takie psyszki się biorą.....
        • Gość: Lekarz psycholog Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.play-internet.pl 11 lat temu
          Chętnie polęczę ciebie,bo widze,że z tobą jest coś nie tak......o ile na leczenie nie jest za póżno.Psycholem to jesteś ty.Zgłoś się wypisze ci recepte...
      • Gość: richardo Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.bsh-bng-013.adsl.virginmedia.net 11 lat temu
        chyba ci kompletnie odbilo!moze jeszcze do lozka zabierasz z soba te swinstwa?no tak w zasadzie bylo by to wytlumaczalne bo tam gdzie kurz tam i pajaki...ja nawalam je ile wlezie
      • Gość: Izydor z warzywnia Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11 lat temu
        Nieeee , to wielkie bydleee zabić wszystkie ,wyniszczyć ,zrobić pajęczy hollokaust !!!!!!!
      • Gość: Boże pomóż! Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.adsl.inetia.pl 10 lat temu
        Koleżanka zapytała "jak pozbyć się pająków". Szczerze mówiąc (przepraszam za język i brak kultury) ale mnie gó... obchodzi czy "można", ponieważ MOŻNA wszystko. Nie wiem czy spotkałaś się z arachnofobią, niestety mnie ona dotyczy, inne osoby po prostu się boją. Jeśli Tobie odpowiadają, nie ma sprawy, nie wtrącam się, jeśli o mnie chodzi możesz nawet dobudować im osobny pokój żeby miały wygodniej, jednak byłabym wdzięczna za odniesienie się do pytania (przyp. jak pozbyć się pająków) osobiste opinie nie są nikomu potrzebne, a nawet nie na miejscu.
      • Gość: cynamonowa Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.warszawa.vectranet.pl 10 lat temu
        To bardzo dobra rada, zgadzam się, że pająki to pożyteczne i nieszkodliwe stworzenia. Tylko co zrobić, jeśli ktoś ma arachnofobię na tyle dużą, że boi się nawet o nich bardziej intensywniej myśleć a co dopiero patrzeć?
        Przyznaję się, że 2 razy w życiu zastosowałam metodę szklanki, a właściwie słoika ale za każdym razem przyprawiało mnie to prawie o zawał, pomimo świadomości ich niewinności. Zabić pająka tym bardziej się boję, zresztą jestem temu przeciwna, w końcu to nie ich wina, że są straszne. Ale może jest jakaś inna, niekontaktowa metoda wyproszenia ich z domu?
      • Gość: SZCZECINIANIN Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.szczecin.mm.pl 10 lat temu
        IDŹ SIĘ LECZYĆ MIŁOŚNICZKO PAJĄKÓW... NIE WIEM CZY WIESZ ALE JAK TAKIE BYDLE CIĘ UŻRE TO MOŻESZ MIEĆ DOUŻE KŁOPOTY... ŁĄCZNIE Z MIEJSCOWĄ MARTWICĄ...
      • Gość: Masakra Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 87.50.118.* 10 lat temu
        Dziewczyna ktora twierdzi tak chyba jeszcze nigdy nie byla ugryzioona przez pajaki, a pozniej sie zastanawiaja lekarze z czego to by moglo byc..
        Wiec dziwcczyno zastanow sie czasami czy to dobry sposob by zostawiac pajaki w mieszkanu..
      • Gość: Sewer Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.zeelandnet.nl 9 lat temu
        Mozna tez zbudować im małe mieszkanka i wziąć na wychowanie. Ale lepiej bedzie odwiedzic psychiatrę co serdecznie polecam.
      • Gość: anty-pająk Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 109.77.123.* 9 lat temu
        Nieszkodliwe??? Ja też tak myślałem! W poniedziałek poczułem nagle, że zatkało mi się ucho. Próbowałem przepłukać przegotowaną wodą i strzykawką, ale nic nie dało, więc we wtorek poszedłem do lekarza. Lekarz zajrzał przyrządem do ucha i stwierdził, że jest czerwone, więc pewnie infekcja. Dostałem antybiotyk. Ucho w ogóle nie bolało, nic podejrzanego też nie czułem. Jednak we środę rano, zaraz po przebudzeniu coś mnie w małżowinie zaswędziało, więc chciałem się podrapać i co? I wypadł z niego mały, mięsisty pająk z krótkimi łapami. Ucho się odetkało, zacząłem normalnie słyszeć, tyle, że do dzisiaj (4 dni) słyszę pisk w tym uchu. Z dnia na dzień jakby cichszy, ale jednak. Jak zobaczę w domu pająka, to zostanie z niego mokra plama. Naprawdę nie wiem kiedy i jak mógł mi wejść do ucha. Podejrzewam, że może spadł mi gdzieś na zewnątrz na włosy i w którymś momencie znalazł sobie przyjemne schronienie w moim uchu. Najgorsze jest to, że ani nie słyszałem w tym uchu żadnych szmerów ani nawet łaskotania. Gdybym nie zobaczył na własne oczy, to nawet nie sądziłbym, że takie coś jest możliwe.
      • Gość: Patrycja Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 109.207.48.* 9 lat temu
        Nie no lepiej mieć cały dom w pajęczynach.A co na to goście też im się tak tłumaczysz???
      • Gość: Darek68 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.centertel.pl 9 lat temu
        Ale ty głupia jesteś......... :O
      • monadame Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 8 lat temu
        Witam;)
        Wiesz co Mówisz? Ja i moje dzieci (niestety przeze mnie) panicznie boimy sie pająków!!! Ja nawet nie zbliżenia sie do nich aby zabić je kapciami:( ostatnio w ogrodzie taka bestie skutecznie usmiercilam cifem z odległości 60cm. I nawet martwego nie wyniose do śmieci. Każe je zabijać bo wchodzą do domu:(((
      • Gość: Nina Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.dynamic-1-kat-k-5-3-0.vectranet.pl rok temu
        Jak nie wolno? No chyba zdrowie psychiczne człowieka jest ważniejsze? Ja na ich punkcie od razu mam podwyższone ciśnienie i nie mogę spać a potem ma takie sny. To wszystko wpływa na mnie destrukcyjnie. Nie ma zabijać i patrzec jak łażą po ścianie czy po podłodze ?
    • cyberkobieta Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
      Ja postępuję dokładnie tak jak MałaMi, mimo, ze pająki to jedyne stworzenia, których panicznie boję się (albo raczej brzydzę), zwłaszcza tych grubych np.kątników domowych, których mam zatrzęsienie. Jest jakies przysłowie mówiące o szczęśliwym domu, w którym są pająki. Może Twój dom do takich należy.

----
      NATURAlnie Portal dla Kobiet
      • laggio Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
        pajaki....brrr....
        mam arachnofobie, to wiem. pajakow sie nie brzydze tylko sie ich
        boje.jezeli pajak jest stosunkowo maly, to-przywolujac caly rozsadek
        by opanowac strach- przykrywam go szklanka i czekam kogos (meza,
        brata, sasiadke) az go wyniesie. gorzej jest z duzymi bestiami.
        prosze mi tu nie opowiadac o "szczesliwym domu gdzie pajaki sa". kto
        sie ich nie boi, ten tego nie zrozumie :(
        czy jest jakis srodek chemiczny, ktory pozwolilby na pozbycie sie
        tego paskudztwa? trzy miesiac temu przeprowadzilismy sie do
        mieszkania polozonego na parterze, ze sporym tarasem, niedaleko
        lasu. juz widze swoja reakcje, jak zacznie sie sezon pajakow
        ogrodowych w moim domu....
        • eulalia11 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
          Kiedyś były takie niebieskie płytki na wszelką taką żywinę(produkcji
          niemieckiej) może teraz mnożna coś takiego kupić? Jestem teraz w UK
          na południowym - zachodzie, tu sa jeszcze dodatkowo takie skaczące
          bestie!!!!
        • Gość: ja Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
          Mieszkamy nad jeziorem ,okolica z drzewami.Pryskamy cały budynek
          środkami na owady (dostępny w sklepach chemicznych)bardzo dokładnie
          i na ok 2 m-ce jest spokój ,ew jakieś sporadyczne okazy.
          pozdrawiam.
      • barbarella1980 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 12 lat temu
        jak kochacie te stworzonak to poczytajcie sobie o pająkach występujących w Polsce i które z nich są jadowite i powodują martwicę , sa też odmiany podobne do ptasznika , im bedzie się cieplej robic tym więcej pająków jadowitych bedzie u nas się pojawiac , można też podziękowac hodowcom ,którzy wypuszczają pająki i podróżującym którzy zobaczywszy że przywieżli pająka na gapę wypuszczają go do na dwór , w Angli już mają problem z pająkami fałszywą wdową i taranulami . Co do odstraszania pająków to podobno są odstraszacze spiderex niemieckiej firmy , chyba na razie nie dostępny w Polsce , może coś jest jeszcze , sama poszukuję coś takiego
        • Gość: ML Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.158.216.30.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10 lat temu
          Kupcie sobie kota lub psa i po problemie mój pies zjada je pewnie koty tez bedacatakowac jak coś będzie biegać polecam czworonogi ślicznie i puszyste a nie jak te bestie
    • rysy_pl Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
      szczęsliwy dom w którym pająki są.....
      • Gość: iv Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
        Z tym szczęściem w domu dzięki pająkom to bujda!!!!! U mnie w mieszkaniu jest
        ich całe mnóstwo, a zakamarków gdzie się mogą pochować jeszcze więcej!!!! Odkąd
        te stworzonka zaczęły się notorycznie pojawiać w mieszkaniu i nachodzić nas o
        każdej porze nie zauważyłam żadnych oznak szczęścia!!!! Co dzień są kłótnie o
        byle co, zdrowie też nie dopisuje rewelacyjne, a o materialnym szczęściu nie
        wspomnę!!!! Nie widzę w związku z tym żadnego powodu by wierzyć w ten głupi
        przesąd!!!! Pająki w domu to po prostu niechciani lokatorzy, a nie szczęście!!!!!!
        • Gość: kloss Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 14 lat temu
          1. po pierwsze nie bujda i nie glupi przesad, tylko prawda, chociaz nie tak
          bezposrednia i trzeba sie zastanowic chwile
          2. ja nie widze zadnego powodu zeby naduzywac wykrzyknikow, nawet piszac takie
          bzdury jak w poscie powyzej
          • Gość: ada Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.rev.pro-internet.pl 13 lat temu
            debil debil debil
          • Gość: richardo. Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.bsh-bng-013.adsl.virginmedia.net 11 lat temu
            sorry teczowy kolego,ale forum dla transwestytow i pedo jest na innej stronie.glupek
      • Gość: miroslaw Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
        Pająk to przyjaciel malarzy (pokojowych)

• Gość: anna Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.delv.east.verizon.net 15 lat temu
      Myjcie podloge woda z octem .Pajaki nie znosz zapachu octu. Robie to
      od wielu lat i mam spokoj. Sa rowniez specjalne urzadzenia emitujace
      fale (wlacza sie je do gniazdek elektrycznych). Mam takie w domu i
      jest spokoj z wszelkim robactwem a nawet mysz nie wejdzie. Mieszkam
      na parterze w drewnianym domu.
      • katka-47 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
        Zapachu octu nie znosi tez moje dziecko, wiec ten sposób odpada.
        Czy wie ktoś gdzie można kupić takie urządzenie emitujące fale?
        Słyszałam, że jest rzeczywiście skuteczne.
        I niech nikt nie mówi, że pająk w domu to szczęście!!!!!!!!!
        Ja na widok tego paskudztwa wpadam w histerie. Wrzeszcze tak długo,
        dopóki ktoś nie przyjdzie i tego cholerstwa nie zatłucze. Mało tego -
        musi pokazać mi zwłoki na dowód, że toto naprawde nie żyje.
        Oblewam sie zimnym potem, a ręce trzęsą sie tak, że nie jestem w
        stanie nawet papierosa zapalić - i nikt mi nie powie, że tak
        wyglada szczęscie!!!!!!!
        • miki38 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
          Sprawdź na allegro...napewno znajdziesz...pozdrawiam
        • gramadaja Jak mam się pozbyc pająków z domu ??? 14 lat temu
          po pierwsze powiem że zgadzam się z wypowiedzią katka-47 ponieważ też nie na widzę pająków są one obrzydliwe cała moja rodzinka ma arachnofobie tylko nie mój mąż każdy boi się pająków a więc chciałam się dowiedziec jak pazbyc się tych głupich robalów
          1) nie nawidze ich
          2) wchodzą wszędzie
          3) w ogóle nie wiem co mam z tym zrobic
          może ktoś mi coś doradzi ??? i nie piszcie i jakimś szczęściu bo od tego waszego szczęścia to ja zawału dostaje ...!!! pzdr...
      • Gość: dadwd Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.171.16.239.static.crowley.pl 13 lat temu
        Rozjeb je
    • modliszka24 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
      Mówią że jak pająki są w mieszkaniu to szczęcie ,ja ich nie zabijam jak złapię
      wywalam za okno
      • pieskuba Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
        I co z tego, że mówią! Ludzie, nie ma wśród Was odpornych na
        przesądy? Ja nie odczuwam szczęścia na widok pająka.
      • Gość: pajk Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 93.159.133.* 14 lat temu
        ty jest wywalasz za okno a one siup I Z POWROTEM WRACAJA HEHEHE.. ja jak
        wywalam pajaka to przede wszystkim uwazam zeby zrobic to dokladnie,,wyrzucany ze
        sloika pająk potrafi wejsc na rękę ktora trzyma sloik albo po rekawie wspiąc sie
        na ciebie, czegos takiego bym chyba nie przezyla
    • telia777 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
      A może te pająki wchodzą przez okno? Spróbuj przymocować do okien, które otwierasz, takie siatki, jakby moskitiery. Ja sama takie założyłam parę lat temu, ze względu na ćmy, których panicznie się boję. I od tego czasu w mieszkaniu nie mam ani ciem, ani much, pająków.. po prostu ŻADNYCH owadów.
      • Gość: mm Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.fbx.proxad.net 15 lat temu
        pajaki przejda pod siatkami
      • Gość: gosc Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.lei3.cable.ntl.com 14 lat temu
        mieszkam w uk 5 lat i moge powiedziec ze moskitiery tu nie pomoga klimat sie
        ociepla i bedzie ich coraz wiecej. Najczesciej mozne je wniesc do domu razem z
        ubraniami ktory sie suszy na dwoze sa to zazwyczaj pajaki z rodzaju skaczacych
        bardzo szybkie przebiegle i ciezkie do upolowania. Moja rada to dokladnie
        wytrzasac ubrania po wyschnieciu ,a o inne pajaki raczej bym sie nie martwil
        radze uwazac na te skaczace sa 3 rodzaje w uk skaczacych pajakow ktorych
        ukaszenia sa dosc bolesne i nieprzyjemne
    • Gość: ayla co za ludzie!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.125.132.* 15 lat temu
      mam taki sam problem, miezkam w dublinie i tu pajakow jest wszedzie
      pelno. ja sie brzydze a moj chlopak ma arachnofobie i panicznie sie
      ich boi(ostatnio na widok pajaka poparzyl sie wrzatkiem). zajrzalam
      na ta strone w poszukiwaniu rady jak sie tego paskudztwa pozbyc z
      domu a tu same pierdoly ludzie pisza, ze to trzeba sie cieszyc ze
      sie mieszka z pajakami i bron boze nie zabijac. NIE O TO CHODZILO
      AUTORCE PYTANIA i mi nie o to chodzi. jak nie wiecie jak pomoc to
      sie nie udzielajcie, czy mylicie ze ta pani pytalaby jak ma je uunac
      z domu gdyby wiezyla ze przynosza zczescie i byla w stanie z nimi
      mieszkac??? uciezylam sie widzac tyle odpowiedzi bo myslalam ze
      znajde rozwiazanie a po przeczytaniu ich wszystkich okazalo sie ze
      to bezuzyteczne przyslowia i zababony. szkoda...
      • Gość: gosc Re: co za ludzie!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.120.116.* 15 lat temu
        Ja mam taki sam problem mieszkam w Irlandii i szukam skutecznego sposobu aby
        pajaki odstraszyc w Polsce to nawet nie sa pajaki tylko male pryszczyki te tutaj
        matko!!! nie widzialam jeszcze nigdy takich paskud , nawet te male budza we mnie
        obrzydzenie , dreszcze fujj spróbuje ten ocet, ale jak amcie jeszcze jakies
        sposoby piszcie.. a nie w zabobony sie bawicie
        • Gość: mysz_w Re: co za ludzie!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13 lat temu
          a to nie lepiej pisać w takim przypadku na jakimś forum kraju, w którym się ma problem? bo jeśli się pisze na polskim forum, to jednak większość ludzi myśli o polskich pająkach i polskich sposobach radzenia sobie z nimi. Co doradze na jakieś wyspiarskie pająki skoro nigdy ich nie widziałam? Chociaż jak piszecie o tych włochatych skaczących, to rozbudza się we mnie ciekawość (choć do pająkó mam bardzo umiarkowany stosunek, nie mam fobii, ale raczej ich nie lubię. Za to lubię kosarze, fajne istotki ;-)
      • Gość: bibi Re: co za ludzie!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 10 lat temu
        zgadzam się,ja też miałam nadzieję że dowiem się czegoś o jakimś konkretnym sposobie by pozbyć się pająków a tu same bzdury są wypisywane jak go wynieść z domy,bezsens wynieść to ja też umiem...
    • Gość: morderca:) Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
      A ja zabijam nie znoszę pająków i wierzcie mi w nosie to mam że to
      żywe stworzonka a komary zabijacie a muchy ?no jasne nie:)
    • Gość: jaa Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 82.160.251.* 15 lat temu
      a moze cos takiego ??
      www.allegro.pl/item382409022_spray_odstraszajacy_pajaki.html
      • Gość: xyz Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
        Zabijam, rozdeptuję, rozgniatam, topię lub porażam elektryczną łapką
        itp. Jak w pobliżu jest mój pies to go wołam na pomoc i on je
        ZJADA!!!! Czasem są ochydne takie naprawdę wielkie bleee. Nie znoszę
        pająków znoszą do domu zarazki i brud, brzydzę sie i mnie
        przerazają. I nie piszcie mi że nic mi nie zrobią bo ostatnio jak
        spałam w hotelu taki jeden obudził mnie łażąc mi po twarzy - to był
        horror. Pająki mogą wejsc do nosa i ust a to nic przyjemnego. Rada
        do autorki - poszukaj ich gniazda, ja miałam w nowowybudowanym domu
        pod parapetem- taką pajęczyną a jak ją ruszyłam to robiegło się
        stado minimalnych bestii. Na szczęście wszytskie udało sie
        rozgniesć. Tearz pojawiają sie żadziej- włażą z zewnątrz- te doznają
        systematycznej oksterminajci.
        • Gość: Ania Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.eastwest.com.pl 15 lat temu
          Pająki wchodzą też do uszu. Z tymi zarazkami i brudem to przesadzasz. Niektórym
          panika przesłania myślenie.
          • Gość: Mała Mi Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 148.81.175.* 15 lat temu
            Niektórym chyba wygryzły mózg...
            • Gość: konik Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.centertel.pl 15 lat temu
              głupi żart!niektórzy naprawdę się boją!jak ktoś mieszka w starym domu
            • Gość: richardo Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.bsh-bng-013.adsl.virginmedia.net 11 lat temu
              sluchaj no smierdzielu,mam juz dosc czytania twoich wypocin,zreszta jak wiekszosc z nas.zycze ci bys spotkala na swojej drodze monstrualnego spidera by chlapnal ci w twarz jadem paralizujacym,a nastepnie by z pod wsojego odwloka wysunal wielkiego na metr ptaszka..i cie bzyk bzyk cala noc.potem niec h cie zwinie w kokon i wychleje z ciebie krew.Ps.musisz byc naprawde brzydka,aa i chyba wspominalem na poczatku ze smierdzisz? szprotkami oczywiscie
              • Gość: czytataipisata Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.superkabel.de 9 lat temu
                brawo! niezle dowaliles, nalezalo sie
    • andjagoda Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
      Ja wciągam je odkurzaczem :) Musisz wyśledzić skąd Twoje pająki przychodzą.
      Jeśli oknem to polecam moskitierę. Może nie jest to piękne ale za to skuteczne.
      Latem można mieć otwarte okno i zaświecone światło i żadne komar nie wejdzie :)
      Pająki mogą też przychodzić z klatki schodowej, wtedy zamontuj próg pod
      drzwiami. Nie sądzę żeby gniazdo było w domu po takim gruntownym sprzątaniu, tym
      bardziej, że one są takie wielkie.
      • eulalia11 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
        moze takie plytki GLOBOL bodajze sie nzywaja-działają świetnie na
        rózne świnstwa pełzające, łażące i latające -w Warszawie wiem,że są
        do kupienia w sklepie PGR Bródno na Sw.Wicentego i gzieś widziałam w
        necie:-))
        • Gość: mati Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.lanet.net.pl 15 lat temu
          Podobno pająki to szczęście w domu, ale moim zdaniem raczej
          wątpliwe. Pomijam już lęk przed tymi stawonogami, ale też zajadle je
          tępię w swoim mieszkaniu. Głównym powodem, że zadepyuje, wsysam do
          odkurzacza czy w inny sposób staram się pozbaić ich zycia jest to że
          GRYZĄ. Mieszkajać przez parę lat na stancji w której było pełno
          pająków doznałam co znczy pokąszenie przez pająki - te zwykle
          najpospolitsze na długich nogach. Do tego stopnia że nabawiłam się
          jakiegoś uczulenia. Właśnie wczoraj w nocy też musiał mnie jakiś
          dziabnąć bo mam zapuchnięte całe kolano :(
          • kasiaa_27 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
            Jestem jedną z tych jakże wielu które panicznie boją się
            tych "potworów". Ten kto mówi o szczęściu jakie gości wraz z
            obecnością pająków, naprawde nie wie co czujemy. Na szczęście nie
            mam ich w domu ale moja siostra mieszkająca w Anglii owszem. Te co
            tam mieszkają wiedzą jakie to są ogromne potwory. Kiedyś zakupiła na
            allegro odstraszacze elektryczne które wkłada sie do gniazdka,
            wydają delikatne dzwieki bardzo słabo słyszane przez ludzi za to na
            pająki to działa. Szukałam ale nie znalazłam:(
            • Gość: mysz=P Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu
              Umyłam podłogi octem i zrobiłam gruntowne porzendki ale najlepiej
              zadziałał dezydorant od razu pouciekały
            • Gość: moni Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.as13285.net 11 lat temu
              Mieszkalam w kilku rejonach Anglii i jak do tej pory nigdy nie spotkalam sie z pajakami, ktore wygladaja inaczej jak nasze, wiec przestancie gadac bzdury o jakichs kolosalnych potworach. Poza tym nie wiem w jakich domach mieszkacie, bo ja mialam ich kilkanascie i pajak trafil sie od wielkiego dzwonu. Albo macie syf albo przesadzacie.
              • Gość: YYYYYYYYY Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.bb.sky.com 11 lat temu
                idiotka/idiota!!!!!!!lepiej sie tutaj nie wymadrzaj!!!!!!Twojej rady nikt nie potrzebuje!!!!!CZYSCIOCH SIE ZNALAZL!!!!!
              • Gość: richardo. Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.bsh-bng-013.adsl.virginmedia.net 11 lat temu
                tak sie sklada ze wiekszosc z nas mieszka w domkach blisko zieleni.natomiast domyslam sie ze ty na 10pietrze wierzowca,dlatego masz zadko okazje spotkac to swinstwo.a tak na marginesie smierdzisz sledziami,czy aby na pewno dbasz o siebie czysciszku.od dzis masz ksywe chalibut
              • Gość: Mila Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 10 lat temu
                Ja mieszkam w UK juz 3 lata, mam mieszkanie na parterze, gdzie ziemia jest wysypana malymi kamyczkami i rosna nieduze roslinki. Pajaki siedza wlasnie pod tymi kamieniami.. I w Anglii mieszkaja zdecydowanie WIEKSZE potwory niz w Polsce!! To prawda! Sa grube, szybkie, skacza jak glupie! Ja sie za bardzo ich boje zeby nawet zabic, wiec wykorzystuje do tego mojego Meza..:) osobiscie nie widze w nich nic pozytecznego.. tylko budza moj strach, zostawiaja pajeczyny. W takie upaly jak teraz boje sie otwierac okna zeby nie wlazly. Wiec rzeczywiscie musialas(es) mieszkac na wyzszym pietrze bez zieleni.. Jesli chodzi o te kamienie, jesli ktos ma je pod swoim domem, polecam posypanie ich sola.. w seksundzie uciekaja, ale czy wracaja? pewnie tak.. :(
                • Gość: dżo Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 212.129.66.* 10 lat temu
                  A mnie dzis jedno bydle ugryzło i szukam jak pozbyć się ich z domu a tu jakiś cyrk jest :/ Nawet nie wyobrażacie sobie jaki to ból powoduje... jeszcze ja mająca mega fobie.... tragedia :/ Dodam że mieszkam w Irlandii
    • Gość: mk Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.fbx.proxad.net 15 lat temu
      Moj facet ma alergie, po ukaszeniu przez pajaka opuchl na dwa
      tygodnie. W ogole ugryzienia pajakow sa bardzo bolesne.

Jak sie ich pozbyc? Sa srodki, chroniace przez szesc miesiecy, do
      smarowania framug drzwi i okien, zeby pajaki nie wchodzily do
      wnetrza. Te w domu wystarczy POTEM wytruc zwyklym srodkiem przeciw
      owadom i dobrze wywietrzyc. Trzeba spryskac CALY dom i wyjsc na
      dluzej.
      • Gość: rea Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.stk.vectranet.pl 15 lat temu
        Nie rozumiem was pani. w domu hoduje dwa ptasznik Avicularie Versicoor i Grammostole Rosea. Moja oietarónież arachnofobie. w brdzo proty spsób ą pokonalem u niej wystarczy mić kontakt z pająkiemoczywiście dotyowy, najlepiej jak mąż weźmie na rekę pająka i przystawi bardzo powoli do waszej dłoni by pająk wpełzł pare takich seansów i po arachnofobii. Jeśli drogie panie nie umiecie tak zrobić to nie arachnofobia tylko obrzydzenie!! moje ptaszniki wyrastają do: Grammostola Rosea- 7cm a Avicularia Versicolor do 6cm mowa o długoci karapaksu czyli przekładająć na język laika długość górnego pancerza pajaka od którego wyrastają kończyny (bez odwoka). Mówiąc prosciej wraz z odnóżami mają rozmiar dłoni dorosłej kobiety.
        • lilithh Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
          Nie wiem czy mam arachonfobię czy nie - ale gdyby mój małżonek
          próbował mi połozyć pająka na dłoni albo gdziekolwiek, to w ciągu
          kilkunastu sekund niechybnie zgineliby obaj. Z tym że pająk
          humanitarnie, a męża spotkałaby śmierć w męczarniach.
        • wana Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 14 lat temu
          Wiesz, ale np. u mnie to dzieje sie coś dziwnego - panicznie boję
          sie tych zwykłych pająków, na "kościstych", segmentowych łapach,
          jakby taki na mnie usiadł, to bym zemdlała, a jakby mi mąż go
          dostarczył, to on by za okno poleciał.
          Natomiast to, co opisujesz, dziwnym trafem u mnie podchodzi pod
          kategoprię zwierząt futerkowych, nie kojarzy mi się nic a nic z
          pająkiem - wiem, wiem, normalne to nie jest, ale nikt nie mówił, że
          ma być normalnie ;-)
    • Gość: asia Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 82.160.251.* 15 lat temu
      U mnie sprawdza sie cos takiego allegro.pl/search.php?
      string=pajaki+odstraszajacy&category=5&buy=0&new=0&pay=0&personal_rec
      =0
      spryskuje sie tym wokól okien i drzwi i pajaki nie włażą.
      Ma troche ziołowy zapach ale w domu go nie czuć. Mimo tego , że
      mieszkam w poblizu lasu z wszelkimi pajakami mam spokój. Z tego co
      mi wiadomo to ten preparat jest dostepny w wiekszosci panst w
      europie.
      • Gość: asia Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 82.160.251.* 15 lat temu
        www.allegro.pl/search.php?string=pajaki+odstraszajacy
        • Gość: bogski Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.zone2.bethere.co.uk 15 lat temu
          ja pamietam ze znajoma starsza pani zawsze mi powtarzala iz pajaki
          nie lubia jak im sie regularnie niszczy pajeczyny bo "dochodza do
          wniosku" iz nie jest to bepieczne miejsce na ich dom. napewno
          zabiajnie ich nie pomaga bo i tak przyjda nastepne. fakt ze
          niszczenia pajeczyn i tak nie jest jakims super sposobem ale ja
          lepszego nie znam jak na razie.
          :)
          • Gość: gosc Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.lanet.net.pl 15 lat temu
            Ja tam się pająków nie boję, ale rozumiem, że to nic miłego mieć
            taką kosmatą bestię gdzieś w mieszkaniu. Takie duże zabijam, ale te
            chude czasem trzymam - póki nie łażą tylko siedzą w kącie, mogą
            sobie żyć. Żona się trochę boi, ale nie paniukuje. Pająki mają swoje
            zalety - wyłapują dużo bardziej niebezpieczne (pod względem
            higienicznym) robale - komary, muchy. Mamy niedaleko okien drzewo, w
            lecie wlatuje pełno takich małych zielonych muszek, które starsznie
            są wkurzające a raid na koamry nic im nie robi. Zostawiłem pająka
            koło okna i po problemie ;]

Bojącym się polecam zadbać o zatykanie otworów w mieszkaniu.
            Moskitiera do okna to dobre rozwiązanie. Tak samo sprawdźcie, czy w
            otworach wentylacyjnych macie - poza kratką - małą siatkę, jak nie -
            zamontujcie. Tylko trzeba pamiętać, żeby przynajmniej co 2 miesiące
            zdjąć kratkę i wymyć tę siatkę, bo wentylacja w ogóle nie "ciągnie".

Co do chemicznych środków, to ich nie stosujemy, ja nie lubię takich
            rzeczy - po iluś latach okazuje się że to rakotwórcze czy coś w tym
            stylu :/
            • Gość: Ew Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
              Tylko co zrobić kiedy ma się dom o olbrzymiej powierzchni i z
              mnóstwem dzrwi, okien i ponura wilgotna piwnica? Nie mówcie, że
              spryskać psikadełkiem, umyć octem czy obwiesić siateczka... Dodając
              przy tym, że w domu jest dziecko, które kiedy zobaczyło pająka na
              parterze zaczelo krzyczec i nie spało do świtu obserwując czy
              przypadkiem taki sam nie wchodzi na piętro...
              • paniiwonka1 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
                no cóż musi byc w tym troche prawdy, że szcześliwy dom, w którym
                pająki są, moja babcia zawsze tak powtarzała. bo co ciekawe, że
                mieszkając w różnych domach i mieszkaniach ani nie byłam w pełni
                szczęsliwa ani pajęczyn z pająkami tam nie było:)a podejście do
                sprzątania chyba od urodzenia takie same:)
                a teraz może znalazłam w końcu swoje miejsce na ziemi, a tu masz,
                pająki i pajęczyny. dostawałam furii na początku, bo im bardziej ja
                z siłą wodospadu je tępiłam, wciągałam pajęczyny odkurzaczem,
                psikałam płynem do szyb z octem itp. tym bardziej te zdechlaki z
                prędkością światła tworzyły nowe pajęczyny. juz miałam wizje niczym
                z jakichś horrorów, aż doszłam do wniosku, że albo się do dziadostwa
                przyzwyczaję, albo wykituję normalnie.
                no i ustaliłam, że pioruństwa nie ruszam zbyt często, to się nie
                będzie rozłazić, na złośc mi na drugi dzień dłuższych sieci nie
                zrobi i póki chude, cieńkie i niewłochate to niech se żyje:)
                wszyscy są poinformowani, że takich lokatorów tez posiadam, zupełnie
                za free, sprzątam na spokojnie, jak goście mają przyjechać to
                bardziej obmiatam:)
                mieszkam na wsi, i powiem wam, że żadne tam cuda techniki na prąd
                itp. na robactwo nie działa, jak przychodzi jakas pora roku to jak
                nie muchy, muszki, komary to jakies inne świerszcze, żuczki itp.
                w ogóle to moje chadziajstwo ma jakąś siłe przyciągania zwierzyńca
                wszelkiej maści, jaskółki są, kotka z sąsiedztwa przychodzi jak do
                siebie, kuna włazi na strych juz nie wiem jak, chyba się
                teleportuje:)
                w życiu o tym wszystkim nie marzyłam:)
    • julie1789 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
      Czy ja dobrze przeczytałam??? 7-8 cm??? Ja trzęsę się z obrzydzenia
      na widok 1 cm-owego, a największy, którego w życiu widziałam, miał
      może ze 3 cm i to wystarczyło, bym uciekła z wrzaskiem. Na szczęście
      nie wpadam w histerię, czasem nawet jestem w stanie samodzielnie go
      zamordować, ale żeby w słoiku wynosić go na dwór, to już nie.
      Gdybym zobaczyła 8-cm pająka, nie wiem, co bym zrobiłą. Pewnie sama
      bym się zdziwiła, jak głośno potrafię krzyczeć/piszczeć/drzeć się
      • Gość: marcin Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 15 lat temu
        • Gość: Brath A jak pozbyć się pająków z GARAŻU ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15 lat temu
          A ja bym chcial sie dowiedziec jaki jest najbardziej agresywny i
          najbardziej zabójczy środek na pająki...
          U mnie problem nie występuje w mieszkaniu - ale w garażu.

Mam taki wynajmowany garazyk-magazynek i nie bywam w nim na tyle
          często żeby regularnie omiatać pajęczyny - a w dodatku klamotów lezy
          tam tyle, że robactwo ma sie gdzie schować. Problem robali wynika z
          tego że pomieszczenie jest na uboczu, a przed nim trawiasty teren i
          haszcze. A w garażu nieco wilgotno, temperatura stabilniejsza,
          ciemno - raj pajęczy...
          Moge sobie pozwolić spryskać jakimś świństwem cały garaż, bo po
          pierwsze szybko sie wywietrzy a po drugie i tak tam mało przebywam.
          Bede próbował z tym octem - ale moze ktoś ma jakąs mocniejszą
          propozycję (byle nie z górnej półki cenowej)...

Ja mam arachnofobię taką selektywną ;) małych pająków sie nie boję,
          korsarzy też - ale juz wszelkie "tluste" wzbudzają we mnie
          obrzydzenie i panikę. Poczynając od leśnych krzyżaków...
          Jak na złość w garazu mam chyba najbardziej obrzydliwy gatunek -
          jakieś spore (jak 5zł, a czasem większe - biorac rozmiar całkowity z
          nogami) , czarne pająki, w dodatku skaczące :/ Siedzą na ścianach po
          kilka.
          Nie wiem co to za cholerstwo, ale jest zwinne. Ostatnio kilka
          spaliłem podpalonym dezodorantem :| bo inaczej nie mogłem ich w
          zakamarkach capnąć. Jeszcze troche i garaż z dymem puszcze :P

A ten ocet to lepiej na ściany rozpylić, czy wystawic pełne
          miseczki, żeby były opary ?
          • Gość: sitko Re: A jak pozbyć się pająków z GARAŻU ? IP: *.adsl.inetia.pl 9 lat temu
            po co zabijać baby te pająki jak wejdzie na reke to nic się nie stanie to wtedy go zabić zostaic niech sie pozeżerają one zyją w kątach więc nic nie zrobią wiec bez sensu jest ciągle je zabijać niemozliwe jest pozbycie się pajaków raz na zawsze bo to wedrowne stworzenia które często żyja w kątach dlatego lepiej jest izolować garaż niż ciągle walczyc z pajakami a jak coś to przelać garaż natryskiem od wody i po problemie na pewien okres
          • Gość: adam Re: A jak pozbyć się pająków z GARAŻU ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 8 lat temu
            czesc. jaki środek? próbowałem różnych metod. tańszych, droższych, domowych, nawet usług specjalistów. musze przyznać ze zazwyczaj pomagało, ale nie w 100 %, albo nie zostały zwalczone do końca, albo pojawiały sie po np 1 mies. ale udało się po zastosowaniu najtańszego z stosowanych przeze mnie środków blattanex 7,5 SC na owady latające i biegające. koszt takiego produktu to tylko 30 zł a skutecznosc jest niesamowita. o wiele lepsza niz wizyta speców od tego typu rzeczy (150-200zł). teraz nie mam ŻADNYCH pająków szczypawek mrówek itd. wreszcie mozna spokojnie zasnąć. polecam
    • y3y Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 15 lat temu
      Chyba zaczne ocet rozpylac po chalupie. Jak ja sie strasznie tych bestii boje !!
      A tez mamy ich sporo . Mieszkamy w starym domu z ogromna piwnica , do ktorej
      nigdy sama nie ide. Ja musze liczyc tylko na siebie bo moj maz zabrania mi te
      "cuda natury" zabijac. Gdy jakiegos zobacze , biore lakier do wlosow (mam zawsze
      pod reka bo mam ich kilka) , pryskam delikwenta lakierem co by mi nie uciekl i
      wtedy go zabijam. Musze go widziec martwego bo gdyby uciekl - nie da mi to
      spokoju. Zadne mi to szczescie miec pajaki w domu. A w nocy nawet taki moze
      wejsc do ust.
      • Gość: mateo Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.cust.tele2.pl 15 lat temu
        Witam, proponuję kupić na alledrogo.pl siarkę i zasiarkować
        pomieszczenie przez spalanie siarki. Nic nie ma prawa przeżyc po tym
        zabiegu, przypomnę że opary siarki są szkodliwe dla zdrowia i nie
        można ich wdychać.Pozdrawiam
      • Gość: Gosia Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.b-ras2.lmk.limerick.eircom.net 14 lat temu
        mam ten sam sposob na zabijanie pajakow a jestem dokladnie w takiej
        samej sytuacji jak ty. Moj luby pajaki bardzo lubi i zawsze na mnie
        krzyczy jak je zabijam. Mowi ze jestem bezwzgleda morderczyni i
        potem sie do mnie nie odzywa pol dnia .
        Na szczescie nie rozpoznaje zapachu lakieru, a ostatnio pelnno go w
        domu :P
        Pajakow sama nie lubie i sie ich brzydze, ostatnio w nocy ni zaczal
        pajak po twarzy lazic taki czarny i az mnie obudzil....brrrrrr co za
        niemile uczucie, od tej pory spac nie moge w swoim pokoju i szukam
        czegos bardzo skutecznego na odstraszenie pajakow tak zebym mogla
        przestac uzywac lakieru do wlosow
    • Gość: koleżanka Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.cdma.centertel.pl 14 lat temu
      ja tez panicznie boje sie tych potworów co doprowadza mnie do szału bo
      wszedzie one sa.....słyszałam ze pajaki lubia wilgoc i dlatego sa najczesciej w
      pomieszczeniach gdzie jest wilgotno.pewien kolega doradził mi abym pomalowała
      swój pokój na ruzowo ponoc to odstrasza pajaki......ale do konca nie jestem
      przekonana o tym....pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.mia.three.co.uk 14 lat temu
        nie prawda, że pokój pomalowany na różowo odstrasza pająki, chodzą
        tak samo i po różowych ścianach. ja nie zauważyłam różnicy
    • easy321 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 14 lat temu
      Nienawidze pajakow, mama arachonfobie w najgorszym wydaniu...placz,
      krzyk, drgawki, nie moge sie uspokoic przez pol dnia,
      omdlewam...plytki do gniazdka na owady-tak, ale jak nie mieszkacie z
      diecmi!!Emituja gaz, ktory na doroslych moze dzialac gorszym
      samopoczuciem , bolem miesni, a dla malych dzieci jest
      zabojczy!!!!!!!!!!o tym powiedzial mi pan, ktory zajmuje sie od 12
      lat usuwaniem pajakow, pluskiew, prusakow itp robali z domow.po
      pryskaniu pajakow nie bylo, to byl taki srodek chemiczny ktory
      dziala na zmiennocieplne organizmy (albo stalocieplne, nie pamietam,
      w kazdym razie nie dziala na zwierzeta, ludzi i rosliny w domu)-
      spokoj jest na 3 mies., jak dziala srodek.Ten sam srodek zawiera
      Getox ( w obi mozna kupic ok 28 zl) w mniejszym stezeniu- zabija
      pajaki.Ale wielkieg pajaka w lazience nie zabil...
      • Gość: karolajn Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14 lat temu
        kiedyś oglądałam taki program.i było że coś pająki nieznoszą cytryny.myśle że
        trzeba popryskac dom sokiem z cytryny. ;) niejestem pewna ale tak zrobie ;d
        • Gość: DaBa5 Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
          Odkąd przeprowadziłam się z mieszkania w bloku do domu pod miastem rok temu, moja uśpiona nieco arachnofobia rozbudziła się do tego stopnia, że mam ochotę sprzedać dom i iść spowrotem do miasta. Tak, to nie żart! Nie mogę dać sobie z tym rady, choć pewnie jest lepiej niż na początku. Panicznie boję się pająków, a w bloku zdarzały się może ze 2 szt. na rok, tu w domu latem są co dzień-mimo, że mam siatki.Rodzina tłumaczy mi cierpliwie, kupiłam jakieś środki na Allegro, ale to nie wiele daje. Jak ktoś powiedział, one włażą nie wiadomo gdzie. Jest to dla mnie poważny problem i nie wiem, czy nawet psycholog mi byłby w stanie pomóc. Chociaż Wam się wygadałam.. Bo wielu osobom wydaje się taki problem poprostu głupotą.
          • Gość: gość Dziwna Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.aster.pl 14 lat temu
            Pająki są jedynymi żyjątkami, których boję się panicznie. Kiedy są malutkie, to
            nie, ale dorosłe okazy kątników domowych, krzyżaków i podobnych do nich,
            wywołują u mnie takie reakcje, że nawet nie będę opisywała...
            Przy czym zupełnie normalnie, bez emocji reaguję na widok, np.: mysz, żab i
            innych spotykanych na mojej drodze stworzonek.
            Rok temu moja córka wynajęła mieszkanie (stare budownictwo, parter, wilgoć), w
            którym to coś wciąż się pojawia.
            Dziękuję za podane propozycje - skorzystamy na pewno.

• Gość: spider Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 81.15.187.* 9 lat temu
        trzeba sprzatac w domu to nie bedzie pajaków
        • Gość: aga Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 5.174.82.* 9 lat temu
          To nie prawda, mam w domu " wylizane" a pająki przyłażą!!!
        • Gość: Kate Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: 31.120.109.* 9 lat temu
          Gadasz! I mnie z podlogi bialej moglbys jesc
          A znalazlam 10 cm
          Okna nie zamknelam i tyle mondralo
    • wana Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? 14 lat temu
      Ja tez się boję, niecierpię i nie mam przyjemności obcowania z nimi.
      Na szczęście (mieszkam w starej kamienicy, nade mną jest strych),
      znalazłam takie ustrojstwo - nazywa sie to antispinner, wkładasz to
      do kontaktu (po jednym na każde pomieszczenie - producent twierdzi,
      że jedno na mieszkanie wystarczy, ale ja mu nie wierzę ;-) )to
      zaczyna wysyłać drgania słyszalne przez pająka i on nie włazi do
      pomieszczenia.
      Rzeczywiście działa - kiedyś miałam tych bandytów zatrzęsienie,
      teraz jak sie 1 na kilka miesięcy trafi to jest wielkie aj waj :-)
      • Gość: jaro Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.toya.net.pl 14 lat temu
        teraz jest ich pełno !!
        2 razy były już wannie i chodzą po kuchni w nocy .
        maja rozmiar dziecka dłoni .
        a mieszkam na 2 pietrze w bloku .Skąd się one biorą?? nie wyglądają na młode
        tylko na stare olbrzymy.
        • Gość: wojtek Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
          ;] Ponoć średnio, człowiek w ciągu swojego życia zjada 8 pająków podczas snu...
          • Gość: a Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.pools.arcor-ip.net 14 lat temu
            ponoc srednio tez w ciagu zycia wchodzi ich 5,5 do ucha :)
      • Gość: doma Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
        wana a gdzie mozna takowy nabyc ? ;p
      • Gość: seba Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.web.vodafone.de 9 lat temu
        witam!
        A gdzie to można kupić!
        • Gość: seba Re: Jak pozbyć się pająków z mieszkania?? IP: *.web.vodafone.de 9 lat temu
          Potrzebuje tego pilnie bo mam wielkie pająki Proszę o odpowiedz!b
    • model.testowy Strach ma wielkie oczy 14 lat temu
      Gość portalu: Baszek napisał(a):
      W przeciągu 2 dni zabiłam ich 7 - i to nie takich maleństw, tylko ok. 7-8 cm (z nogami oczywiście).

Największy pająk żyjący naturalnie w Polsce osiąga z nogami maks. 6-8 cm. Do tego nie żyje w domach. Tak więc mniej przesadyzmu z tymi rozmiarami.
      • wana Re: Strach ma wielkie oczy 14 lat temu
        A kątnik większy? Może nie żyje w domach? A może wchodzi tylko
        krajoznawczo? Ja się takiego bydlaka poprostu boję....
        www.youtube.com/watch?v=G8bHSCtN8gI
        Nic przyjemnego.... Brrrr....
        • Gość: nuna Re: Strach ma wielkie oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
          dzisiaj w nocy po moim pokoju(6m wzdłuż) przespacerował się kątnik myślałam że
          zejdę :D teraz po prostu nie siadam na fotel za który wszedł mój dziki
          lokator-bestia jedna:D Strasznie wyglądają,ale groźne nie są. Komary gorsze:)
          pozdrawiam
          • wana Re: Strach ma wielkie oczy 14 lat temu