engee1 15 lat temu niewiem co kupic.znajomi przeprowadzaja sie do nowo wybudowanego domu .wkrotce mam ich odwiedzic i naprawde niewiem co kupic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: aga Re: jaki prezent na parapetowke? IP: *.chello.pl 15 lat temu ja zapytałam i znajoma chciała czajnik Odpowiedz Link Zgłoś
ewaktw Re: jaki prezent na parapetowke? 15 lat temu Osobiscie nie chcialabym, zeby mi ktokolwiek kupowal dywan ani nic z tzw. duzych rzeczy do domu. Nigdy sie tez nie spotkalam z takim prezentem na parapetowach, a przezylam ich troche. Jest bardzo duza szansa, ze nie trafi sie w gusta ani w styl wyposazenia domu - chyba, ze znajoma sobie tego zyczy i wskazuje konkretny, to co innego. Wsrod moich znajomych zawsze sprawdzaja sie rzeczy typu piekna duza drewniana misa do salat plus do kompletu lyzki, jakis piekny zestaw swiec czy ramek (w Duce maja czesto ladne), cos ekskluzywnego do lazienki, zestaw pieknych recznikow kapielowych w nutralnej kolorystyce itp. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ixi Re: jaki prezent na parapetowke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15 lat temu a ja zawsze kupuję roślinę w doniczce, jak do domu to wiekszą, ozdobną, jak do mieszkania to mniejszą, oryginalną, w zależności czy osoba umie pielęgnować kwiaty, to wybieram bardziej lub mniej wymagającą pielęgnacji, mozna też wybrać krzew lub iglaka do posadzenia w ogrodzie, akurat zaraz bedzie sezon na sadzenie Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Kup coś, co pokaże twe prawdziwe wnętrze. 15 lat temu W przypadku pytania o coś dla twoich znajomych pół litra będzie w sam raz. Nie szalej i nie przekrocz 20 zł... ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
tola1978 Re: Kup coś, co pokaże twe prawdziwe wnętrze. 15 lat temu Ani dywan, ani inna rzecz, która by mogła byc sprzeczna z ich gustem w urzadzaniu mieszkania. Coz uniwersalnego- moze byc wspomniany kwiat, jak troche ich lepiej znasz to moze coś do kuchni- komplet kieliszkow, jak pija kawe- ekspres cisnieniowy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beta Re: jaki prezent na parapetowke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu ja ostatnio dałam suszarke do suszenia prania i deske do prasowania ( takie troche porządniejsze),wyłapałam z tego co mówiła gospodyni,ze tego jej brakuje w danej chwili ;).ale kwiaty w doniczce sa zawsze podstawą.jesli mozesz podpytaj gospodarzy,albo wspólnych znajomych,czasami składamy sie i wspólnie kupujemy cos drozszego i potrzebnego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: jaki prezent na parapetowke? IP: 193.201.167.* 15 lat temu A może coś w stylu mieszkania? Jakis oryginalny bibelot? Ja mam zasadę, że kupuje to, co sama chciałabym dostac, ale szkody mi byłoby pieniędzy na tego typu gadzety dla mnie samej. Np. piekny wazon. Albo ciekawa szkatułka na cokolwiek. Albo oraz, albo serweta na stół. Ja lubię rzeczy niebanalne, takie rękodzieła. Odwiedzam w tym celu sklepo-galerie. W necie to np. taki sklepik: www.twoj-prezent.pl Mają tam takie romantyczne cudeńka. Nie sztampa, tylko cos oryginalnego. Z resztą mają tam tez rzeczy mniej romantyczne a bardziej nowoczesne. Ja coś zawsze dobiorę. Oczywiście z prezentem na parapetówkę zawsze jest ryzyko, ze nie będzie pasowalo do stylu domu/mieszkania, ale znając gospodarzy można się domyślić, co lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
krainaczaruff Re: jaki prezent na parapetowke? 15 lat temu może byc komplet pościeli, jakies ładne kieliszki do wina czy czegokolwiek, komplet filiżanek, a jeżeli kwiat doniczkowy to polacalm storczyki. Ja dostałam i byłam wniebowzięta:D Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: jaki prezent na parapetowke? 15 lat temu ja zawsze daje kwiaty doniczkowe Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: jaki prezent na parapetowke? 15 lat temu wysoką różę (ciętą) w dopasowanym wazonie pęk tulipanów / żonkili / innych kwiatków w (równie) pasującym kwiatki zdechną a naczynie zostanie mało kto zaczyna urządzanie domu od kupna wazonów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kadoro1969 Re: jaki prezent na parapetowke? 15 lat temu Na nowe mieszkanie to koniecznie trzeba Żyda na ścianę (namalowanego), żeby pieniądze w domu były. Mozna kupić takie obrazki:) Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: jaki prezent na parapetowke? 15 lat temu zależy ile chce się przeznaczyć pieniędzy i jak bardzo zna się znajomych :) roślina efektowna w doniczce, wazon, filiżanki, korkociąg ładny, flaszka dobrego trunku, jak się zna gust pani domu to można zaszaleć i kupić jakies dodatki typu narzuta, poduszki itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: moriala Re: jaki prezent na parapetowke? IP: *.241.62.176.kylos.net.pl 2 lata temu No wląśnie sama szukam jakiegos pomyslu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: namite Re: jaki prezent na parapetowke? IP: *.213-189-56-192.net.eco.atman.pl 2 lata temu Kupiłabym zestaw ręczników najlepiej białych żeby pasowały albo jeszcze bardziej uniwersalnie kartę podarunkową do Ikea albo Home&you czy jakiegoś podobnego sklepu. Jeśli znacie wystrój, możecie pokusić sie o jakieś pasujące do niego dekoracje: macodesign.eu/pl/p/Acrux-zestaw-poduszek-dekoracyjnych-SOFA-SET/2398 Na przykład taki zestaw poduszek dekoracyjnych. W sklepie mozna kupić poduszki pojedynczo ale również w zestawach. Zerknij sobie, czy coś Ci akurat nie wpadnie w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
antygona77a Re: jaki prezent na parapetowke? 2 lata temu Według mnie po 10latach korzystania z wróżek i ogólnie z tarota jedną z najskuteczniejszych jest Monika jej stronka - wrozkamonika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: irdelie Re: jaki prezent na parapetowke? IP: *.212-91-26-0.dynamic.chello.pl 5 miesięcy temu Jak moi rodzice wybudowali dom i była parapetówka to grilla robiliśmy, a w mieszkaniu bym pożyczyła od znajomych stoły i krzesła, zrobiła jakieś przekąski, napoje, puściłabym muzykę. Jedzenie, muzyka, tańce. A jeśli zastanawiacie się nad prezentem, polecam zajrzeć sobie na stronę: studiokawy.pl/sklep/herbata/rodzaj-herbata/sypana/ Można znaleźć tutaj dobrej jakości herbaty - myślę, ze będzie to uniwersalny prezent, który każdemu przypadnie do gustu Odpowiedz Link Zgłoś