Dodaj do ulubionych

Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut

14 lat temu
Piszę bo może komuś się przyda. W łazience miałam na ścianie okropny czarny
grzyb. Był zbijany z tynkiem aż do cegły, smarowany preparatami do usuwania
grzyba, stosowałam farby przeciwko grzybowi.

Podział bardzo prosty sposób. Wybielacz ACE (lub zwykły chlor).
Wlałam trochę wybielacza do takiej butelki ze spryskiwaczem i spryskałam tym
ścianę. Trzeba to zrobić obficie, aż ściana będzie mokra. Później trzeba
wywietrzyć porządnie pomieszczenie!

Czarny grzyb od razu wybielał i znikł!

Obserwuj wątek
    • anmarys Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut 14 lat temu
      Mam nadzieję, że odezwiesz się za rok i metoda będzie nadal skuteczna:)
      • kas.ja24 Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut 14 lat temu
        Sposób polecili mi moi znajomi. 5 lat temu prowadzili się do mieszkania w którym
        grzyb obejmował pół sufitu i kawałek ściany.
        Użyli wybielacza w sprayu i grzyb nie powrócił, ale musieli psikać nim 2 razy,
        bo zostały żółte plamy. Potem wszystko znikło.

Sprawdziłam, że można też używać na kolorowe ściany i kolor nie znika.
        • Gość: adam Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14 lat temu
          Ja miałem problem z grzybem przecieranie i środki działały ale tylko na kilka
          miesięcy. Sytuacja nasilała się o dziwo zimą. Zgłosiłem się do firmy która
          zajmuje się tym problemem nazywała się grupa Alfred Moll. Zamontowali mi
          nawiewniki w oknach twierdząc że grzyb jest spowodowany wilgocią na ścian a ta
          jest spowodowana niewystarczającą wentylacją . Problemem były szczelne okna.
          nawiewniki automatycznie badały poziom wilgoci i otwierały się jak było zbyt
          wilgotno. Grzyb zniknął ale co najważniejsze zmieniła się atmosfera, lepiej się
          śpi i lżej oddycha. Niby taki szczegół a ma taki wpływ. Gorąco polecam ekipę z
          warszawy - zajmują się tylko tym zagadnieniem. Cała zabawa kosztowała mnie parę
          stów, ale porady i konsultacje były bezpłatne.
          • Gość: ja Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.toya.net.pl 10 lat temu
            lol reklama... prawie telefon podałaś/eś
            • Gość: ZIKIO Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: 109.78.63.* 10 lat temu
              HA HA HA HA! DOBRE!
          • Gość: Arek Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
            Reklama niezła ale masz rację tylko częściowo. Skoro jest wilgoć na ścianach to znaczy że zbiera się ponieważ jest źle docieplona. Różnica temperatur pokoju i ściany powoduje pojawienie się punktu rosy i wtedy jak jest nie wystarczająca wentylacja pojawia się grzyb. Należy jak najszybciej ocieplić budynek, scianę.
            • Gość: Kamil Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.bb.sky.com 8 lat temu
              A powiedz mi czym docieplić taką ścianę
      • Gość: basia Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.centertel.pl 10 lat temu
        witam,a jak wygląda wietrzenie mieszkania po użyciu ACE czy długo czuc w domu,czy ubrania w szafach też przechodzą zapachem ACE, mam ogropnego grzyba prawie w każdym pomieszczeniu chcem sprubowac z tym ACE ale mam małe dziecko i trochę się obawiam użycia tego srodku ,bardzo proszę o szybko odpowiedz bo idzie zima a grzyb teraz będzie się powiększał jeszcze bardziej.
        • Gość: Asia Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.klient.mega-net.com.pl 8 lat temu
          Popsikaj i najlepiej wyjdź z dzieckiem na spacer do znajomych zostaw otwarte okna na 2, 3 godzinki
      • Gość: jola Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.bb.sky.com 10 lat temu
        dzieki za sposob z ace rewelacja, nie wiem na jak dlugo wystarczy ale zadzialal w 5 min
    • Gość: Aga-ula Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.centertel.pl 14 lat temu
      Ja też mam grzyb w łazience (wynajmowane mieszkanko). Też z chęcią
      bym go zlikwidowała ale akurat grzyb jest w fugach między płytkami.
      Płytki są koloru żółtego, fuga też żółta wiec mam obawy czy
      wybielacz nie odbarwi i nie zmieni ich koloru.
      • kas.ja24 Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut 14 lat temu
        Bez obaw, ściana na którą użyłam wybielacza była intensywnie pomarańczowa, a
        użyłam dość sporo Ace. I kolor się nie zmienił. Początkowo kolor może być nawet
        intensywniejszy (bo jest mokra ściana). Potem wraca do normy.
        Daj znać jak poszło.
      • Gość: waldus13 Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.man.tk-internet.pl 10 lat temu
        Na grzyb w fugach polecam oczyszczacz parowy + końcówka w formie szczotki.
        grzyb ginie pod wpływem wysokiej temperatury pary i do brodzika spływają jego martwe kawałki. Wygląda to obrzydliwie, ale ukazuje ile tego paskudztwa siedziało w fugach.
        Polecam :)
      • Gość: Martin Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.dynamic.chello.pl 10 lat temu
        Nie ma obaw fuga niewyjaśnieje a grzyb powinien zostac zlikwidowany
    • Gość: mala7812 Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.gprs.plus.pl 14 lat temu
      Ja uzylam pochlaniacza wilgoci humistop w lazience wymienilam 2
      wklady i po grzybie.
      • Gość: pochłaniacz Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
        Lepiej sprawdza sie pochłaniacz wilgoci,np
        www.ekwasek.pl/index.php?products=product&prod_id=2085
        mam taki w kuchni i jestem zadowolony. 2 dni i po grzybie.
        • Gość: slawka Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.promax.media.pl 9 lat temu

Ja tez mam pochłaniacz w łazience - agrzyb i tak wychodzi, tyle ze lustro nie paruje w czasie kąpieli. SAVO jest najlepszy - ma duże stężenie chloru.
    • siva_as Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut 14 lat temu
      nio ja właśnie w tej chwili sie borykam z grzybem tez wynajmuje mieszkanko i mam grzyba i nie wiem jak sie go pozbyc ale zaraz lece do sklepu i kupie chlor i bede spryskiwać ile wlezie:) dzieki za rade odezwe sie jakie beda skutki
      • Gość: ANKA Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.ssp.dialog.net.pl 14 lat temu
        MYŚLE ,ZE TEN SPOSOB NIE JEST NA DŁUGO SKUTECNY A GRZYB JEST Z POWODU WILGOCI
        KTORA NALEZY "WYTĘPIC"sadze ,ze grzyb przeniesie sie w inne miejsce... obym nie
        miala racji
        milego mieszkania bez wilgoci ktora jak wiadomo jest niezdrowa....
        • Gość: Marycha Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 8 lat temu
          Przestrzegam przed środkiem SPOX ze strony zlotesrodki.pl. Środek po kilku pryśnięciach skuteczny, jednakże - o czym nie ma informacji - ODBARWIA ŚCIANĘ w miejscu zastosowania! Także i tak malowanie ścian gwarantowane! Ściekający płyn również pozostawił trwałe zacieki (wybielona farba w tym miejscu). Nie polecam! Chyba, że ktoś bierze pod uwagę malowanie ścian. Tylko w tym przypadku są inne tańsze środki. Ja za płyn + przesyłkę zapłaciłam 35 zł. Mogłam kupić ACE za 9 zł i efekt byłby ten sam. Kupiłam SPOX, bo podobno miał być neutralny dla farby (w reklamie na youtube informacja, że "ściana nie wymaga malowania"). Niestety wymaga. Chyba, że chodziło o ścianę koloru białego jak wybielacz.
      • Gość: adrianek007 Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.dynamic.mm.pl 9 lat temu
        Nawiewniki a nie chlor ludzieeee
    • nonoa Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut 14 lat temu
      Polecam Pufas, rok temu go zastosowałam i póki co nie ma grzyba! 1:0 dla mnie
      ale faktem jest że często wietrze i kupiłam pochłaniacz wilgoci.
      • Gość: nnnikita Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.k328.webspeed.dk 14 lat temu

dzieki za super rade, bede probowac z tym ace :) a pochlaniacz
        wilgoci ile kosztuje? i jeszcze pytanie -na drzwiach drewnianych (
        nie sa malowane tylko takie zwykle z drewna) mozna tez tym ace
        pryskac?
        • Gość: kasiaskolar Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.nplay.net.pl 14 lat temu
          W tamtym roku, pojawił nam się grzyb na ścianie! Może to ma jakieś znaczenie,
          ale ściana ta jest od strony klatki schodowej i jest zimna. Przyszli do nas
          panowie z administracji osiedla, więc przedstawiam ich sposób: suchą ścierką
          starli grzyba, a następnie nałożyli pędzlem mieszaninę Ace i wody. Grzyba nie
          było, aż do teraz..Ace to dobry sposób, żeby grzyb się schował, ale nie żeby
          całkowicie go usunąć. W 'sprzyjających okolicznościach' znowu może wyjść! Teraz
          zamierzamy kupić pochłaniacz wilgoci oby pomógł, bo grzyb się powiększył;/
          • Gość: tymoteusz.a Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.inowroclaw.mm.pl 14 lat temu
            Środek grzybobójczy SAVO dostępny w sklepach z chemia i art. malarskimi.
            • Gość: ela Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
              potwierdzam, SAVO bardzo skuteczny
              • Gość: wwwnika Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11 lat temu
                ja wypsikałam z 3 butelki SAVO a grzyb powrócił.
                • Gość: olo Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.as13285.net 9 lat temu
                  savo ok ale powraca w wilgotnych warunkach
              • Gość: Ana Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.dynamic.chello.pl 9 lat temu
                U mnie nie działa... :((
              • Gość: Sławka Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.promax.media.pl 9 lat temu
                Cudowny środek SAVO. Wydałam fortunę na środki na grzyba w bloku, i SAVO dostałam od siostry do wypróbowania - po spryskaniu od razu ściana robi się biała grzyb znika. Trzeba dobrze wywietrzyć. Ja stosuję wiosna i zimą w bloku - szczytowe mieszkanie. Nie wolno wczesniej myć ścian i po tez nie polecam - im bardziej wsiąknie tym lepszy efekt na dłużej. Cena ok 15 zl
    • brak.slow pochlaniacz wilgoci.. jak dlugo dziala? 14 lat temu
      mam pytanie, czy taki pochalaniacz wilgoci jest jednorazowy(lub ma krotki czas
      dzialania) czy to urządzenie dziala dlugo? np taki:
      www.ekwasek.pl/index.php?products=product&prod_id=2085
      • Gość: ania Re: pochlaniacz wilgoci.. jak dlugo dziala? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
        rak.slow napisała:
        > mam pytanie, czy taki pochalaniacz wilgoci jest jednorazowy(lub ma krotki czas
        > dzialania) czy to urządzenie dziala dlugo?

To zależy od stopnia wilgotności :) Dlatego ten czas może być różny w różnych
        miejscach. Metylan jest drogi, tańszy jest np. Humi Stop.
    • aszka07 A ja polecam ... 14 lat temu
      płyn Savo, spryskuje się nim pleśń i znika, nie pozostawia plam, tylko trzeba
      przewietrzyć pomieszczenie
    • Gość: Arkadion Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu
      Wszystko fajnie i niby powinno być ok, ale grzyby to takie paskudne parchulce co
      lubią zostawić formę przetrwalnikową.
      Najważniejsze wiadomo pozbyć się wilgoci, pożniej grzyba można dawać chlorem
      albo gruntować innymi syfami odgrzybiającymi.
      Prawda jest jednak taka, że nasiąknięte chemią ściany nie daje zbyt fajnego
      efektu a drobne formy przetrwalnikowe wciąż dają ryzyko powrotu grzyba, dlatego
      wskazane jest ozonowanie pomieszczenia, w którym jest lub był grzyb.
      Ta metoda zabija wszystko co żywe:) a ponieważ działa na poziomie molekularnym
      wnika w najdrobniejsze szczeliny i utlenia wszystkie drobnoustroje, grzyby,
      wirusy, bakterie.
      Robiłem taki zabieg w Krakowskiej firmie www.ozein.pl i potwierdzam działa, nie
      jest zbyt popularny a nie wiem dlaczego. Efekt po tym jest rewelacyjny, a
      powietrze świeże przed długi czas.
      • Gość: Helena Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.tktelekom.pl 10 lat temu
        Witam
        A ja z przypadku natknęłam się w Netto na środek Dr.DEVIL-środek przeciw pleśni. Walczymy z grzybem i pleśnią odkąd wprowadziliśmy się na mieszkanko 4 lata temu. Wspomnę, że zawsze rano otwieram na oścież wszystkie okna w domu czy to +20 czy -20Stopni na dworze. Wietrzę tak ok 15 minut rano i wieczorem-tak, że wiatr hula po pokojach....i co????.......grzyb i pleśń ciągle wracały. Środek DR.DEVIL jest z chlorem-pierwszy raz go zastosowaliśmy teraz dopiero w weekend i śmierdzi ale ściany mamy białe:). Wcześniej różne środki nie śmierdzące też dawały efekt na 3-4 miesiące...teraz zobaczymy co się będzie działo. Aha ten środek z Netto taniutki bo 7,99 zł:) i spryskuje się i pozostawia na powierzchniach. 3 dni wietrzyłam ciągle sypialnię ale dziś już będę z dzieckiem spała w niej więc mam nadz., że już nie zaszkodzi nam. Odzież z szafy nie śmierdzi-więc chyba ten środek czuć ale nie wnika w ciuchy:)
        Zakupię jeszcze jutro pochłaniacz wilgoci to może wytępię wszystko na stałe.
    • Gość: Andzia Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13 lat temu
      wielkie dzieki sprobuje i pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.adsl.inetia.pl 12 lat temu
        ozonowanie? A jak mogę to zrobić samemu bez firmy, bo trochę daleko mieszkam od krakowa
    • Gość: marticzka Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: 83.218.106.* 12 lat temu
      super,muszę spróbować
      • Gość: jERZY KROTOWSKI Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.adsl.inetia.pl 12 lat temu
        Czy ACE rozwiązał również przyczynę powstania grzyba.
        No chyba nie. Tak więc sposób rozwiązania problemu w 5 minut, który pomaga na 5 minut (może ciut dłużej).
        A gdyby zacząć od poprawy wentylacji, lub ocieplenia ścian, lub ich ogrzania.
        Jednym ze sposobów, jest inteligentna wentylacja klimaaa.szczecin.pl
        Mi to pomogło ( po 4 mies. ACE posłużyło tylko do umycia ściany)
        Pozdrawiam
        • szukacz1983 Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut 12 lat temu
          u mnie nic nie pomaga, trę ace, trę cifem a grzyb nadal siedzi pomysł jest aby pomalować na nowo fugi

www.byletaniej.pl/Forecaster%20termo-higrometr.html
          • Gość: ASIRAL Bodenreinig Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: 88.220.101.* 11 lat temu
            ASIRAL Bodenreinig. Płyn do mycia powierzchni 1L ZAWIERA CHLOR, niemieckiej firmy, polecam ten środek , jest naprawdę dobry i wychodzi znacznie taniej niż gotowe preparaty w sklepach budowlanych, zwłaszcza gdy mamy sporą powierzchnię do odkażenia, duża wydajność. Stężenie użytkowe: 5% do nierozcieńczonego (50 ml / L wody w zależności od stopnia zabrudzenia), jest dostępny na allegro, pozdrawiam
        • Gość: Adam Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.dynamic.chello.pl 10 lat temu
          Pozwoliłem sobie sprawdzić obiektywizm Pana i klimaaa pojawia się przy każdym z wątków które podejmuje Pan na forach. Liczymy na porady nie na reklamy
    • Gość: Ola Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11 lat temu
      A ja wyczytałam kiedyś, że podobnie działa woda utleniona (niesamowite ma zastosowanie, o którym nie wiedziałam). Na moich ścianach też był ogromny grzyb. Popsikałam obficie wodą utlenioną i póki co mam po grzybie. Już kilka miesięcy spokoju, ile jeszcze to się okaże, ale chyba taniej niż wybielaczem. No i nie śmierdzi tak :)
    • ls48 Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut 11 lat temu
      Dzieki za radę. Zrobilam tak rok temu i di tej pory grzyba ani sladu. Polecam tę metodę znajomym i tez potwierdzają dobre rezultaty wybielaczem.Jeszcze raz dzieki za radę.
    • zielonaa_herbata Dobre, ale tylko na miesiąc :/ 11 lat temu
      Mieszkam w kamienicy i mam w pokoju grzyba na ścianie. Punktowo.
      Zastosowałam tą metodę. Owszem Wybielacz ACE zadziałał.
      Ściany są białe, więc grzyb zniknął, a ściany wybielił.
      Lecz ta metoda u mnie działa tylko dokładnie na MIESIĄC.
      Po miesiącu grzyb ponownie wychodzi punktowo :(
      • nanana_2 Re: Dobre, ale tylko na miesiąc :/ 11 lat temu
        metody moze nie dorazne, ale skuteczne, to ogolna poprawa wentylacji w mieszkaniu, i warunkow wilgotnosciowych, wiem ze to nie latwe, ale to sa powody
        ocieplenie scian, czeste wietrzenie, udroznienie kratek wentylacyjnych, to trzeba zrobic
      • Gość: Maria Re: Dobre, ale tylko na miesiąc :/ IP: 46.7.10.* 11 lat temu
        Grzyba usuniesz spryskując kilkakrotnie ściany ACE ale grzyb zawsze wróci jak nie zlikwidujesz przyczyny powstawania grzyba to nic nie pomoże. Należy zwrócić uwagę na to gdzie grzyb występuje, jeśli ciągle na jednej ścianie, z reguły to oznacza iż jest jakaś szczelina którą dostaje się woda a jest ona najczęściej na dachu, z dachu zacieka w szczelinę i tak woda, kroczek ,po kroczku dostaje się się i nasiąka w ścianę.I nie wie wierzcie w bajki ,ze pochłaniacz wilgoci w sytuacji gdy woda zacieka coś zmieni. Jeśli chodzi o łazienki, to odpowiednia wentylacja i wtedy ACE. Jeśli jej ktoś nie ma, to otwieramy drzwi od łazienki i wietrzymy całą noc, w dzień otwieramy okna w mieszkaniu jak najczęściej, oczywiście jeśli nie pada. Zaś jeśli chodzi o domy wolnostojące, wietrzenie i przegrzewanie mieszkania przynajmniej przez godz gdy na dworze cały dzień pada oczywiście latem bo zimą raczej grzejemy zawsze.Pozdrawiam
        • mili7774 Re: Dobre, ale tylko na miesiąc :/ 11 lat temu
          najlepszym środkiem jest Savo przeciw wilgoci... U nas zawsze na jesień wychodzi wilgoć koło okna i raz w roku pryskamy tym preparatem.. Jest rewelacyjny , grzyb od razu znika i odpuszcza na długi czas. Co prawda długo śmierdzi chlorem ale myśle że warto. Poza tym zwykłe pochłaniacze wilgoci to dobre rozwiązanie do lekkiej wilgoci , lepszy jest pochłaniacz elektryczny. Potrafi wyciągnąć z pół litra wody w ciągu godziny włączony raz na jakiś czas.. Ważna jest też dobra wentylacja, nie zamykać szczelnie okien ...
    • Gość: anna Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.hari.cable.virginmedia.com 11 lat temu
      dzieki kupilam ace i naprawde zadzialalo
      • Gość: Mostrone Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.wieszowanet.pl 11 lat temu
        Pokryłam ścianę boramonem zgodnie z instrukcjami (i natychmiast się rozchorowałam - polecam używanie maseczki). Mam nadzieję, że to zabiło grzyba. Teraz po 2 dniach spryskałam ścianę ACE i nie trzeba jej drapać - bo po ACE rzeczywiście grzyb "znika" już w trakcie pryskania.
        Cały czas wietrzę i zakupiłam rekomendowany przez niektórych pochłaniacz wilgoci.
        Muszę problem rozwiązać do Świąt. ACE cuchnie w całym domu.
        Pozdrawiam
    • Gość: www.koronaozon.pl Jak pozbyć się grzyba i pleśni ze ścian IP: *.toya.net.pl 10 lat temu
      Zapraszamy na www.koronaozon.pl – profesjonalne ozonatory i instalacje do ozonowania, referencje placówek naukowych i zakładów przemysłowych potwierdzające deklarowaną wydajność.
      Ozonowanie pomieszczeń pozwala na skuteczne usuwanie zagrzybienia pomieszczeń i rzeczy, które uległy zagrzybieniu. W większości przypadków ludzie decydują się na całkowity remont obejmujący skuwanie tynków i wykorzystanie preparatów grzybobójczych. Ozonowanie pozwala oszczędzić na kosztach kompletnej renowacji, a w szczególności czasu spędzonego na przeprowadzeniu prac porządkowych po remoncie. Ozon jest gazem głęboko wnikającym w struktury materiału budowlanego niszcząc grzybnie rozwijające się w głębi ścian, likwiduje i oczyszcza powietrze z zarodników grzybów i pleśni. Ozonowanie to niezawodna dezynfekcja i odgrzybianie pomieszczeń, jak i oczyszczanie klimatyzacji, w której grzyby znajdują idealne warunki do swojego rozwoju.
      Zapraszamy na www.koronaozon.pl – profesjonalne ozonatory i instalacje do ozonowania, referencje placówek naukowych i zakładów przemysłowych potwierdzające deklarowaną wydajność.
    • Gość: jan Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10 lat temu
      guwno prawda
      • Gość: kamil Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
        proszę o pomoc.... wyremontowałem mieszkanie mam nowe okna i założyłem centralne ogrzewanie ...niemam wywietrzników w domu bo zima mnie podadła i nie zdążyłem zrobic a mam strzaszna wilgoć...pomoże mi ktoś co mam zrobić....:(
        • Gość: glax Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.olsztyn.mm.pl 10 lat temu
          A może warto skorzystać z firmy, która zajmuje się osuszaniem pomieszczeń?
          Ja korzystałem z firmy www.condensa.pl Mają oddziały w większych miastach w kraju.
          Tylko ja miałem wilgoć budowlaną i też się zaczął robić grzyb... za szybko wykończyłem chałupę.
          Osuszanie pomogło.
    • Gość: Monika_1978 Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: 93.154.156.* 10 lat temu
      ACE jest skuteczny, ale trzeba go dosyć dużo użyć. Ja znalazłem lepszy środek specjalnie stworzony do zwalczania Pleśni imartsklep.p.ht/index.php?id_product=110&controller=product rewelacyjnie działa i nie odbarwia żadnej powierzchni budowlanej. Ile ja się naszukałem dobrego środka na pleśń i grzyby. Wszystkie nie śmierdziały ale i nie działały. W końcu znalazłem ten i jest po problemie. Psikam raz na rok zainfekowane miejsca ( nie ma możliwości przerobienia wentylacji) i jest ok. Polecam...
      • Gość: Mariusz_Stolica Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.dynamic.chello.pl 10 lat temu
        Dziękuję Monika_1978 ! Zastosowałem tego likwidatora pleśni i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Ciemne plamy na ścianach znikneły a ściany nawet nie trzeba było malować, i pomyśleć że już miałem kuć ścianę. Jeszcze raz dzięki oszczędziłem czas i pieniądze.
      • Gość: edi Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.play-internet.pl 10 lat temu
        Moniko czy podałabyś nazwę tego preparatu . Dziękuje
        • Gość: Monika_1978 Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.free.aero2.net.pl 10 lat temu
          Sklep nazywa się złote środki. A ten płyn znajdziesz tu: www.zlotesrodki.pl/110-plyn-na-plesn-i-grzyba-spox.html co do wietrzenia to bardziej szkodliwe jest wdychanie grzyba niż preparatu. U mnie w tym roku grzyb nie wyszedł. Pozdrawiam.
      • Gość: Marcin_barek Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.108.152.81.wlantech.pl 9 lat temu
        Rewelacyjny produkt ten Spox. Naprawdę spryskałem i znikło.....szok.!!
      • hyundai1979 Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut 9 lat temu
        witam.jak nazywa się ten środek
        • Gość: sylwia Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.231.248.206.tzg.pl 9 lat temu
          plyn spox
    • Gość: iza czy grzyb na ścianie może powodować że w pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 10 lat temu
      czy grzyb na ścianie może powodować że w pokoju śmierdzi, mogę wietrzyć cały dzień całą noc wystarczy zamknąć okno a zaczyna brzydko pachnieć, rano jak wstaję to od razu otwieram okno bo nie daj Boże ktoś zapuka do drzwi wstyd otworzyć
    • Gość: basia grzyb a srodek ACE IP: *.centertel.pl 10 lat temu
      witam,a jak wygląda wietrzenie mieszkania po użyciu ACE czy długo czuc w domu,czy ubrania w szafach też przechodzą zapachem ACE, mam ogropnego grzyba prawie w każdym pomieszczeniu chcem sprubowac z tym ACE ale mam małe dziecko i trochę się obawiam użycia tego srodku ,bardzo proszę o szybko odpowiedz bo idzie zima a grzyb teraz będzie się powiększał jeszcze bardziej.
      • Gość: czarna014 Re: grzyb a srodek ACE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10 lat temu
        Witam. Ja stosowałam ace pomogło na półtora roku jak zaczęłam walkę o 10 rano to do 19 jeszcze było czuć trochę a nawet następnego dnia był trochę dziwny zapaszek co prawda okna cały dzień otwarte na oścież ale było czuć ostro mimo to.A jeżeli chodzi o rzeczy to niestety do prania. Jak ktoś ma możliwość przeniesienia do innego pomieszczenia to raczej bym radziła ja nie pomyślałam no i prałam polak mądry po... .Proponuje stoczyć walkę otworzyć okna i wyjechać gdzieś na kawke na cały dzień jak masz dziecko.Teraz ciutke po tym czasie również wyszło ale tym razem zrobiłam denaturatem co prawda to experyment zobaczymy co będzie śmierdziało krócej bo 3 godz.
    • Gość: HANKA RERE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
      W JAKIEJ DROGERII MOGĘ KUPIĆ WYBIELACZ ACE? HM, W ROSSMANIE? CZY W ZWYKŁEJ TAKIEJ PRZY BLOKU TEŻ DOSTANĘ ? :):):)
      • Gość: Helena Re: RERE IP: *.tktelekom.pl 10 lat temu
        Witam
        A ja z przypadku natknęłam się w Netto na środek Dr.DEVIL-środek przeciw pleśni. Walczymy z grzybem i pleśnią odkąd wprowadziliśmy się na mieszkanko 4 lata temu. Wspomnę, że zawsze rano otwieram na oścież wszystkie okna w domu czy to +20 czy -20Stopni na dworze. Wietrzę tak ok 15 minut rano i wieczorem-tak, że wiatr hula po pokojach....i co????.......grzyb i pleśń ciągle wracały. Środek DR.DEVIL jest z chlorem-pierwszy raz go zastosowaliśmy teraz dopiero w weekend i śmierdzi ale ściany mamy białe:). Wcześniej różne środki nie śmierdzące też dawały efekt na 3-4 miesiące...teraz zobaczymy co się będzie działo. Aha ten środek z Netto taniutki bo 7,99 zł:) i spryskuje się i pozostawia na powierzchniach. 3 dni wietrzyłam ciągle sypialnię ale dziś już będę z dzieckiem spała w niej więc mam nadz., że już nie zaszkodzi nam. Odzież z szafy nie śmierdzi-więc chyba ten środek czuć ale nie wnika w ciuchy:)
        Zakupię jeszcze jutro pochłaniacz wilgoci to może wytępię wszystko na stałe.
        • Gość: Jarek_Rączka Re: RERE IP: *.free.aero2.net.pl 10 lat temu
          Ja po przeczytaniu sprzatanie.hol.es/sposob-na-plesn-i-grzyba/ też przekonałem się o skuteczności Spoxa
    • Gość: AniaRabczynska Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.free.aero2.net.pl 10 lat temu
      Polecam przeczytać ten artykuł Artykuł
    • Gość: Antek Re: Grzyb na ścianie - sposób w 5 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
      a wycierałeś ścianę Kolego ścierką zaraz po spryskaniu ?? czy jak to robiłeś ?
    • Gość: Anonim Ace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
      Po jakim czasie od zastosowania Ace grzyb zniknął i ile muszę wietrzyć sypialnię? Po jakim czasie mogę w niej ponownie spać?
      • Gość: Franek Re: Ace IP: *.free.aero2.net.pl 10 lat temu
        Użyj Spoxa 4-6 godzin i można spać, wypróbowane i skuteczne...
      • Gość: zyczliwy Re: Ace IP: *.ip.telfort.nl 10 lat temu
        zalezy od ilosci urzytej ale jesli robiles to pod wieczur to dopiero na drugi dzie a esli z samego rana to wieczorem mozna spokojnie spac jesli bylo dobrze wywietrzone... Pozdrawiam i zycze sczescia
        • Gość: Maniek Re: Ace IP: *.free.aero2.net.pl 10 lat temu
          Z tego co wiem to ACE nie za bardzo można wdychac, bo po za chlorem ma kilka silnie uczulających i drażniących składników. Nie ma również pełnego spektrum biobójczego, przez co grzyb po niedługim czasie wróci. Na ścianie czy suficie jest farba, która nie przepuści środka głęboko. Potrzebny jest środek z substancjami silnie penetrującymi. Preparaty grzybobójcze to mają i dlatego są lepsze i wcale nie droższe.
    • malenka2309 to prawda 10 lat temu
      to prawda po kilku minutach grzyb zniknol ale zapach jest niezimski wentylkowanie pomieszczenia obowiazkowe a zapach ja na basenie po mocnym chlorowani.
      teraz powaga ACE dziala super na grzyba na scianie polecam i dzieki za podpowiedz.
      Wszystkie srodki przeciw grzybiczne to niech sobie schowaja w buty to beda wyrzsi zwykly sposob a dziala i tanim kosztem....
      DZIEKI JESZCZE RAZ
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka