Dodaj do ulubionych

butelka LOVI ??? co sądzicie???

18.03.10, 21:34
Zastanawiam się nad zakupem butelki Lovi, ma dość dobre opinie, czy któraś
używa takiej? Co o niej sądzicie?
Do tej pory używałam Avent'u ale są dość drogie, córka za miesiąc będzie u
opiekunki i muszę dać jej komplet buteleczek.
Obserwuj wątek
    • ewusia13 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 18.03.10, 22:44
      używam małej 150 ml. Jest ok
      ale muszę tu dodać, że jak dziecko nie ma problemów z ulewaniem, kolkami itp to
      w zupełności wystarczy najzwyklejsza np. z canpola. Naprawdę nie ma co
      przepłacać. Sama się zastanawiam po co ją kupiłam skoro z tej o połowę tańszej
      zjada tak samo :)
      przy starszej córce też używałam najzwyklejszych z canpola
      • nenufarg Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 10.08.15, 23:00
        Ja używam butelki Lovi aktywne ssanie okazjonalnie (karmię piersią) i jestem bardzo zadowolona. Faktycznie nie zaburza u dziecka odruchu ssani piersi, zauważyłam, że po przechyleniu butelki mleczko nie kapie ze smoczka, jak to ma miejsce w większości butelek, niby też posiadających smoczek "0". Mała musi się postarać zassać wiec się nie rozleniwia.
        Poza tym plusem jest kształt- wygoda podczas długiego karmienia, jak w naszym przypadku :) Oraz widoczna miarka.
        polecam
        • kenia00 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 27.09.15, 21:24
          Ja jak najbardziej mogę polecić butelkę! ;) Drogie mamy jeżeli wypróbowałyście dynamiczne smoczki do uspokajania również marki lovi ? to butelka aktywne ssanie jest strzałem w dziesiątkę? Skusiłam się kupić tę butelkę bo podobnie jak w dynamicznym smoczku do uspokajania lovi, tak samo w butelce aktywne ssanie został zastosowany dynamiczny smoczek. Dzięki temu smoczek nie zaburza rytmu ssania dziecka a co ważne mobilizuje mięśnie ust do wytężonej pracy. Dziecko musi troszeczkę natrudzić się wtedy gdy pobiera pokarm ze smoczka, tak jak z piersi ? jak dla mnie super!
          • gosiasamosia85 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 30.09.15, 23:24
            Zgodzę się z tym że butelka z serii Aktywne ssanie z systemem super vent jest bardzo dobra. Mam ją od dwóch miesięcy i skala na buteleczce jest ani naruszona ;) smoczek dynamiczny, rytm ssania zachowany prawidłowo! dziecko szybko przyzywcaja się do butelki ze względu na smoczek ;) Ogólnie uważam, że marka lovi jest jedną z lepszych w produkowaniu butelek i innych akcesoriów dla maluszków
          • ewaewa004 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 28.10.15, 21:41
            butelka spisuje dobrze ;) smoczek dynamiczny -rzeczywiście tak jak w smoczku do uspokajania lovi bo rowniez go mam. Moje Dziecko nie ma żadnego problemu z piciem ze smoczka z butelki, no i nie ma mowy o odzwyczajeniu się picia mleka z piersi więc mogę karmić na przemian piersią i butelką. Mam ją juz miesiąc i wszystko jest ok
            • muffaska Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 06.01.16, 22:59
              Mam dużo produktów lovi, smoczków chyba z 10, kubki i butelki też. Bardzo lubimy butelkę aktywne ssanie. Tzn moja córeczka ładnie pije, a mnie to cieszy bo butelka jest zalecana przez lekarzy. nie zaburza odruchu ssania, więc jak najbadziej jestem na tak!
          • belibe Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 04.12.15, 17:29
            Pierwszy raz usłyszałam o butelce właśnie z forum :) Dynamiczny smoczek jest rewelacyjny bo smoczek nie zaburza rytmu ssania.
            Mimo,że dziecko podczas ssania musi troszkę mocniej pracować miesniami to pije z butelki bardzo ładnie.
            No i rZeczywiście nie rozleniwia się;)
            Kiedy karmię piersią a za jakiś czas butelką,nie odczuwa
            żadnej różnicy. Fajna butelka ja jestem mega zadowolona.
    • koralik12 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 19.03.10, 07:10
      Mój synek z niej tylko spokojnie wypijał mleko jak pił z butelek aventu co
      chwilę wypluwał i płakał. Lovi maja bardzo miekkie smoczki, jak pierś. Ale teraz
      po kilkumieciecznym uzywaniu tej butelki znowu musze przejść na avent bo
      miękkość smoczków z zalety zrobiła się wadą. Synek ma juz prawie 6 miesiecy i
      tak mocno zasysa że smoczek mu sie skleja i mleko nie leci, nie pomogła wymiana
      na najwieksza ilość dziurek, musze znowu zmienic butelki.
      • marta_2010 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 19.03.10, 11:32
        Mój mały ma 2 miesiące, od początku używam butelek Aventu i mam jedną butelkę
        lovi którą dostałam ze szpitala. Nam ona nie pasuje zupełnie a to właśnie
        dlatego, że smoczek jest taki miękki że non stop się zasysa. Być może synek
        przyzwyczajony jest do twardszych smoków i jego technika ssania powoduje
        sklejanie się tego w lovi, dlatego ja NIE POLECAM. Ewentualnie tylko do używania
        od samego początku.
    • nikaa818 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 19.03.10, 12:44
      butelki lovi takie sa , że nie mozna ich za mocno dokręcac bo się
      źle odpowietrzają i dlatego się zasysa smoczek. polecam gdy sie
      przechodzi z piersi na te butelkę bo sie podobnie ssie jak pierś.
    • hispanola80 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 19.03.10, 14:29
      Tu znajdziesz więcej odpowiedzi:
      forum.gazeta.pl/forum/w,572,104395504,104395504,co_sadzicie_o_butelce_LOVI_.html
    • zielona.ramka Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 19.03.10, 15:16
      ja nie polecam LOVI,smoczek sie zasysa,bo ni można jej zabardzo
      dokręać,a jak sie nie dokręci to przecieka,czasami wpadał mi smoczek
      do środka do butelki z mlekiem,masakra,przeszłam na tomme tippe i
      jestem bardzo zadowolona,jest prawidłowy dopływ powietrza,także sie
      nie zasysa,jedyna wada to to,że nie maja takiego smoczka
      trójprzepływowego jak w lovi...taki mojemu dziecku najbardzie
      pasował,bo niebył za mały ani za duży,a w tomme tippe uzywam tego
      wieloprzepływowego,ale szybko sie jakoś rozciąga ten otwór...
    • arachnela Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 19.03.10, 17:03
      My przerobiliśmy avent, nuk, tt, dr brown i dopiero lovi mu spasowało
      najbardziej i do dzisiaj (9 miesięcy) z niej pije. Kupiłam ją też dlatego, że
      jednocześnie karmiłam piersią i butelką a podobno ma mechanizm ssania jak w piersi.
    • barbara.gierowska Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 20.03.10, 01:21
      Witam,
      Smoczki Lovi ciesza sie bardzo dobra opinia u rehabilitantów i neurologopedów (
      przynajmniej tych mi znanych :)
    • babecior Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 21.03.10, 14:05
      My na pcczątku używaliśmy Lovi, ale zrezygnowaliśy.smoczek sie
      sklejał co chwilę, przeszliśy na avent
      • emila.dudek Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 21.03.10, 16:54
        Dziękuję za rady, pozostanę jednak przy ąvencie. :)
        • imili86 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 21.03.10, 18:26
          u nas sprawdziły sie tylko Lovi..z zadnych innyc nie chcial jesc
          • livia_kasia Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 25.03.10, 14:17
            U nas też do mleka wyłącznie Lovi. Młody pluł TT, Dr Brown też mu nie pasował, a
            Aventu używamy tylko do wody/herbatek. No i nie zauważyłam, żeby po lekkim
            dokręceniu cokolwiek przeciekało, a dzięki temu całość (łącznie z dzieckiem)
            dobrze się odpowietrza :-)
    • kiki1981 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 01.04.10, 21:59
      karmie moją córkę tą butelką bo przechodziłama z piersi na butle i
      wydawała i się że smoczek będzie najbardziej podobny do sutka mamy.
      Mała spoka polubiła. Ja ma problem z myciem butelki ma takie
      wgłebienia ułatwiające trzymanie (bzdura). Kupuje smoczki i
      przekładam do innych butelek z szeroką szyjką.
    • 4youtobayashi Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 03.04.10, 16:00
      Dla mnie zdecydowanie lepszą jest LOVI.
    • poprostumama1 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 09.04.10, 10:33
      ja uwazam ze na butelkach dla malutkich nie mozna oszczedzac; nawet jesli nie
      maja kolek czy nie ulewaja to trzeba im dac komfort picia oczywiscie jak kogos
      nie stac to rozumiem, dlatego na rynku sa butelki tansze i drozsze; ja uzywalam
      z pierwszym dzieckiem aventu, ale nie sa najlepsze w 100%, teraz przy drugim
      dziecku bede karmic za jakis miesiac dwa chce kupic takie amerykanskie butelki i
      kubeczki niekapki wolne od ftalanow, slyszalam ze sa juz w Polsce i sie super
      sprzedaja, tylko cena dosc wysoka, ale podobno super sa; firma ktora to
      produkuje to kidbasix a kubki i butelki to jakos safesippy chyba, moze ktos juz
      slyszal o nich? moge przeslac w razie czego link na strone oryginalna ale
      wolalabym zakupic w polsce oczywiscie bedzie taniej
      • hany81 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 09.04.10, 13:20
        ja używałam od samego poczatku butelki 150 ml LOVI. Dla mnie super. Niunia tez
        ja polubiła . Jedyna wada to spora dziurka w smoczku 1 . Porównując to w smoczku
        nr 2 Tommy Tippi jest mniejsza . Przez tę dziurkę mleczko leci dosyć szybko jak
        na możliwości początkowe dziecka aczkolwiek można się przyzwyczaić. Polecam.
    • kowal-esia Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 09.04.10, 21:46
      Bardzo dobre
    • kiki1981 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 10.04.10, 18:30
      dużo zaletą Lovi jest smoczek +0 mini dla noworodków i małych
      niemowląt. Moja córka ma 5 m i pije jeszcze przez niego herbatką ,a
      mleko przez 3 +, kolejny to 6+
    • babies44 Butelki LOVI 06.10.13, 12:27
      www.4babies.com.pl/produkty_40_lovi - butelki i smoczki lovi
    • andzia115a Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 12.07.14, 20:24
      Od około miesiąca używamy butelek Lovi do tej pory używaliśmy nuka i mały zdecydowanie lepiej z niej pije nie ulewa. Do tego picie z butelki nie ma wpływu na ssaie piersi na której jest na razie głównie a butla tylko jak jest z tatą. Butelki sa ładne i nie niszcza sie w sterylizacji
      • josie61 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 07.08.14, 22:06
        ja uzywam lovi medical od 3 miesiecy i jestem bardzo zadowolona. butelka nie matowieje mimo wygotowywania, i nie rysuje sie od szczotki. smoczek malutki, delikatny w sam raz do ust noworodka, moj maly zlapal ten jako jedyny, nie krztusil sie. niestety minus za to ze smoczek sie zasysa, niby jest odpowietrzanie ale jakos nie dziala. trzeba co jakis czas wyciagnac butelke z buzi zeby sie odessal
        • karolq8 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 15.10.14, 08:25
          Ja uzywam butelki lovi medical od 4 miesiecy i tez wyglada ciagle jak nowa. Ostatnio dostalam do przetestowania aktywne ssanie i moim zdaniem sa to dwie butelki godne polecenia aczkolwiek medical wygrywa w samym wykonaniu butelki mam wrazenei jakby byla ze szkla i wydaje mi sie trwalsza, natonmiast butelka aktywne ssanie ma super smoczek o wiele lepszy niz w medical bo posiada dwa odpowietrzniki
          • elzbietka82 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 30.06.15, 18:32
            butelka/smoczek "aktywne ssanie" to idealne rozwiązanie dla mam karmiacych piersią, ale potrzebujacych od czasu do czasu podać mleko z butelki. na dodatek butelka pasuje do laktatora lovi, wiec nie trzeba nic przelewać. a dzięki temu ze w zestawie jest dysk uszczelniający - można spokojnie odciągniete mleko przechować w butelce w lodówce. Synek od pierwszego razu prawidłowo zassał smoczek, a później nie miał problemów ze ssaniem piersi.
            butelka lekko zmatowiała po myciu w zmywarce.
            • nattiesalda Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 30.06.15, 22:17
              Ja mam Lovi Aktywne Ssanie Super Vent 4 szt i jestem zachwycona. Synkowi przypasowały od początku. Nie zapowietrzają się. Łatwo się je myje. Nie zmatowiały mi jeszcze, ale ja myję w zlewie. Nie zaburzają karmienia piersią, a karmię mieszanie. Używamy smoczka 3+ mleko z kleikiem leci bez problemów, ale również do herbatki świetnie się sprawdza. Dzięki temu nie muszę się zastanawiać, który smoczek do czego tylko biorę ten, który umyty. Nie wiem jak z kolkami, bo synek nie miał kolek nigdy, ale praktycznie odkąd zaczął pić z butelki to pije tylko z Lovi (poza pobytem w szpitalu gdzie pił z tych jednorazowych szpitalnych). Testowałam też Canpol i TT, ale Canpol nie podszedł mi, a TT synkowi, bo przy smoczku 0+ wszystko ciekło mu po brodzie, bo nie nadążał. Z Lovi nigdy nie miałam żadnych problemów. No i nie zmatowiała mi jak inne, a miarka się nie wytarła. Już zostanę z Lovi, bo mnie nigdy nie zawiodły :)
              • jmdmj Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 18.08.15, 18:32
                No właśnie ja mam problem z LOVI taki ze dziurki w smoczkach są troszkę duże. Z TT tez miałam taki plus ze młody może sobie sam trzymać przez to ze są takie szerokie u góry. Ale ogólnie fajne butelki ważne ze się miarka nie zmywa i dziecko bez problemu wraca do piersi.
          • paulinka89p Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 01.07.15, 12:49
            Uzywamy butelek Lovi aktywne ssanie od miesiaca. Maluch nie krztusi sie, a co dla mnie najwazniejsze nie odrzuca po niej piersi... wszystko dzieki silikonowym smoczkom, ktore idealnie dopasowuja sie do buzki i nie leci z nich mleko - dziecko musi sie narpacowac aby sie najesc.
            Czyli nazwa butelki adekwatna do spelnianej funkcji.
            Jak najbardziej polecam LOVI aktywne ssanie;)
            Paulina
    • patrycja218 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 18.12.15, 10:40
      butelka z lovi kosztuje bardzo podobnie przeciez jak Avent ;) fakt Avent jest droższy o te 10 zl . Samą butelke oceniam pozytywnie , dzieki niej moja starsza corka pila i z piersi , z butelki . Jedyny minus ,ze ta butelka sie zasysa .
      • matka-agatka2 Re: butelka LOVI ??? co sądzicie??? 03.01.16, 17:29
        Najlepsza butelka jaką stosowałam do tej pory. Dzięki niej mój synek nie ma już problemów z kolkami (wcześniej jak używaliśmy innych butelek bolał go brzuszek). Butelka ma fajny kształt i jest lekka:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka