diabe 17.07.08, 10:41 Dziewczyny, jaki sterylizator lepiej kupic: elektryczny, czy do mikrofali? Te do mikrofalówki moga tez działać na zimną wodę - co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anq-ua Re: sterylizator - jaki? 17.07.08, 11:09 Używałam sterylizatora Avent do mikrofali. Polecam - u mnie się sprawdził w 100%. Bardzo pojemny, mieszczą się butelki + laktator (miałam też Aventu), ale spokojnie zmieszczą się inne, potem wkładałam nawet miseczki, kubeczki, wszystko co chciałam wysterylizować i się do tego nadawało. Działanie: wlewasz 200 ml wody i nastawiasz na kilka minut w zależności od mocy mikrofali, w instrukcji obsługi jest napisane na ile. Woda po prostu się zagotowuje w sterylizatorze, więc wlewasz zimną to chyba o to chodzi z tą wodą. Mój model "trzymał" sterylność przez 24 godz. bez otwierania oczywiście. Z perspektywy teraźniejszych wakacji mogę podpowiedzieć, że jeżeli planujesz wyjazd z maluszkiem, któremu trzeba sterylizować może lepiej się zaopatrzyć w elektryczny. A, jeszcze jedno przed zakupem zmierz mikrofalę i sterylizator - do mojej wchodził prawie na styk. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: sterylizator - jaki? 17.07.08, 21:10 Witam, Mam wiele dobrych doswiadczen ze sterylizatorem do kuchenki mikroflowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: sterylizator - jaki? 17.07.08, 21:10 a moze kupic tzw butelki samosterylizujace ? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiamc Re: sterylizator - jaki? 17.07.08, 21:13 ale te butelki także są do mikrofali... ja mam sterylizator avent mikrofalowy i jestem z niego bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś