joankawm 16.04.11, 23:03 Byłam ostatni w księgarni i właśnie zmieniali szyldy. W sumie to szkoda jakoś nazwa Świat Książki jest o niebo fajniejsza! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inez21 Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 17.04.11, 12:09 Ta firma przejęła KDC i ŚWiat Książki ale rzeczywiście nazwa okropna i nie pasująca do polskich książek aż mi smutno się zrobiło bo przez lata przyzwyczaiłam się do świata książki... Odpowiedz Link
jk3377 Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 19.04.11, 08:46 kurcze,zupelnie nie bedzie mi sie ta nazwa teraz z nimi kojarzyc...beznadziejnie...po polsku było ładniej.. Odpowiedz Link
nchyb Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 19.04.11, 13:37 z tego co mi tłumaczyła pani w moim Świecie Książki, plusy też będą Oprócz książek - jakieś upominki (pewnie jak w KDC), dodatkowo katalog raz w miesiącu, ale już bez obowiązku zakupu, karty mają być nowe, ciekawe jak ze zniżkami. Ruszyć to ma oficjalnie od maja, a nieoficjalnie zaraz po świętach. Ciekawe, czy Świat Książki będzie istanił jako część Weltbilda, czy też zniknie nazwa całkiem... Odpowiedz Link
anetapzn Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 20.04.11, 12:49 nchyb napisała: . > Ciekawe, czy Świat Książki będzie istanił jako część Weltbilda, czy też zniknie > nazwa całkiem... Szkoda, lubiłam Świat Ksiązki, za to nigdy nie przepadałam za kdc. Odpowiedz Link
ciocia_rada Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 20.04.11, 15:03 z tego, co ja wiem, to Świat Książki jako księgarnia znika, bo chodzi o to, by powstała 1 duża marka (pod paskudną nazwą weltbild). Natomiast zostanie Wydawnictwo Świat Książki. Zresztą, odkopałam art o tym: www.ksiazka.net.pl/?id=28&tx_ttnews[tt_news]=7795&cHash=b5ecf8af1f sami możecie przeczytać. Odpowiedz Link
nchyb Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 21.04.11, 12:01 > powstała 1 duża marka (pod paskudną nazwą weltbild ale kiedy przetłumaczysz tę nazwę z niemieckiego na nasze, to już takie paskudne nie jest Odpowiedz Link
ciocia_rada Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 21.04.11, 12:39 no być może, ale w Polsce to raczej słówka angielskie są lepiej zapamiętywane i kojarzone etc, a nie niemiecki Odpowiedz Link
nchyb Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 21.04.11, 17:36 ja to z Polski zachodniej jestem i u nas niemiecki też popularny... ale to nie o mie prezes mówił, żem ukryta Niemka... Odpowiedz Link
semihora Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 05.05.11, 11:55 Dla mnie nowa nazwa też jest paskudna, poza tym jednak księgarnia z polską nazwą przemawiała do mnie bardziej. A tak? Ja zabieram moje zabawki i idę nabijać kabzę komuś innemu Odpowiedz Link
joankawm Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 19.04.11, 16:44 Ja jestem jakoś sentymentalnie z nim związana, bo wiecie przyznaję się wiele książek bym nie przeczytała, gdyby nie te katalogi! W małym miescie to na jedną księgarnię za bardzo nie można liczyć... Odpowiedz Link
anetapzn Niezłe ceny w katalogu majowym... 27.04.11, 15:53 Może to połączenie wyjdzie na dobre, jeżeli chodzi o ceny- spójrzcie sami, niektóre ksiażki Świata Ksiazki w kdc teraz w bardzo korzystnych cenach, a wysyłka gratis Mam nadzieje, ze takie promocję będa się utrzymywac także na inne ksiażki. www.kdc.pl/bestselleryswiataksiazki Odpowiedz Link
anetapzn Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 27.04.11, 15:53 Zapomniałam dodac, ze jak sie zalogujecie na stronie kdc juz w koszyku, to ceny jeszcze się zmniejszają. Odpowiedz Link
jk3377 Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 27.04.11, 16:29 a u mnie sie nie chca zmniejszyc..heheh moze tylko jakis wybranych książek..? albo z katalogu majowego..? bo ja wybralam zupelnie inne. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 27.04.11, 16:36 jk3377 napisała: > a u mnie sie nie chca zmniejszyc..heheh moze tylko jakis wybranych książek..? a > lbo z katalogu majowego..? bo ja wybralam zupelnie inne. A ty jesteś w kdc zalogowana pod tą samą nazwą/nazwiskiem jak w świecie ksiazki? Bo te niższe ceny dla członków śp Świata Ksiazki Trza sie tak samo logowac jak mol jest zapisany w ŚK. Zamówiłam kilka pozycji. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 27.04.11, 16:36 anetapzn napisała: > jk3377 napisała: > > > a u mnie sie nie chca zmniejszyc..heheh moze tylko jakis wybranych książe > k..? a > > lbo z katalogu majowego..? bo ja wybralam zupelnie inne. Teraz doczytałam, dobra kobieto, pewnie, ze z majowego. Odpowiedz Link
jk3377 Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 27.04.11, 16:40 hahah to juz kumam ja w ogole nigdzie z tych dwoch nie bylam zalogowana jeszcze hahaha ale w maju na pewno kupie to,co dzis wyszukałam sobie,jedne predzej,inne pozniej (do przechowalni wrzuciłam), co by mi mąz zawału nie dostał,ze tak lekka reką 2 stowy wyrzucam na książki ech..... Odpowiedz Link
anetapzn Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 27.04.11, 16:42 jk3377 napisała: > ale w maju na pewno kupie to,co dzis wyszukałam sobie,jedne predzej,inne poznie > j (do przechowalni wrzuciłam), co by mi mąz zawału nie dostał,ze tak lekka reką > 2 stowy wyrzucam na książki ech..... Nawet nic mi nie pisz o kosztach ostatnio poszalałam jak było przez 2 dni te -30% w empiku, jeszcze nie przyszlo zamówienie i teraz to kdc jeśc chyba przestaniemy, ale nic to i tak jedzenie coraz gorsze i bardziej nafaszerowane chemią Tylko kiedy ja to wszystko przeczytam i gdzie poustawiam Odpowiedz Link
jk3377 Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 27.04.11, 16:44 właśnie...z czasem na czytanie jakos sobie poradzimy,gorzej z miejscem niestety Odpowiedz Link
donetta Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 01.05.11, 19:56 Mam nadzieję, że to połączenie będzie korzystne zarówno dla czytelników jak i dla autorów. A katalog majowy bardzo ciekawy, jest w czym wybierać. merlin.pl/Pozegnanie-z-ojczyzna_Renata-Czarnecka/browse/product/1,881804.html Odpowiedz Link
anetapzn Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 05.05.11, 12:27 donetta napisała: > Mam nadzieję, że to połączenie będzie korzystne zarówno dla czytelników jak i d > la autorów. Dokładnie, dla mnie licza sie ksiazki i ich ceny, a nie jakie wydawnictwo je wydaje. Bez sensu jest obrażanie się i jak to, któryś z moli napisał- zabieranie swoich zabawek... Odpowiedz Link
semihora Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 06.05.11, 11:11 Ja to napisałam, ja! I podtrzymuję moje zdanie, bo dla każdego coś innego ma sens. Ja i tak zamierzałam się stamtąd zabrać, a zamienienie księgarni na sklep typu mydło i powidło utwierdziło mnie w tej decyzji. Nie chcę tandetnych pierdół, chcę kupować książki, a te mogę znaleźć także gdzie indziej i to nierzadko w atrakcyjniejszych cenach. I nie obrażam się na wydawnictwo ŚK, bo jak uda im się wydać coś fascynującego, to kupię tę książkę. Ja się tylko "obrażam" na klub. Nie jestem uzależniona od marki, kupuję tam, gdzie są ceny lepsze. Jest mi obojętne komu nabijam kabzę, a z klubu się wymiksowuję. W końcu to moje zabawki i mogę z nimi robić, co mi się żywnie podoba Odpowiedz Link
inez21 Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 06.05.11, 11:36 I masz rację ja też po przejrzeniu najnowszego katalogu KDC-ŚK jestem zniesmaczona Wstrętna ,nachalna komercja, mnóstwo badziewnych pierdół,książki wymiksowane,że nie wiadomo co jest nowością a co już było wcześniej. Wymieszane tematycznie i wogóle bez sensu. Katolog ŚK bardzo lubiłam , bo był przejrzysty,elegancki i zawsze było wiadomo co jest nowe, fajne opisy, łatwo można było zdecydować co się chce, a teraz jeden wielki misz-masz jak w supermarkecie. Może i niektóre ceny korzystniejsze ale to pewnie tylko na początku potem wrócą do normy. A ciekawe co teraz z kartą ŚK czy ciagle jeszcze daje jakieś przywileje? Czy mozna z niej korzystać?? Odpowiedz Link
joankawm Re: Niezłe ceny w katalogu majowym... 06.05.11, 22:39 Karty w Swiecie Ksiazki podobno nie działaja, ale u innych partnerów typu kino tak. Odpowiedz Link
joankawm Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 05.06.11, 21:04 Wybrałam sie wczoraj do księgarni Weltbildu. I byłam dość zaskoczona, ponieważ mysśałam, że pierwsze co, to wpadnę na artykuły mydło i powidło. A tu książki, książki. Zaczęłam się rozglądać i wreszcie w dyskretnym miejscu zobaczyłam regały z towarami dekoracyjnymi. Ale ogólnie było to mało rzucające się w oczy i czułam się jak w księgarni! Odpowiedz Link
anetapzn Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 06.06.11, 10:49 joankawm napisała: > Wybrałam sie wczoraj do księgarni Weltbildu. I byłam dość zaskoczona, ponieważ > mysśałam, że pierwsze co, to wpadnę na artykuły mydło i powidło. A tu książki, > książki. Zaczęłam się rozglądać i wreszcie w dyskretnym miejscu zobaczyłam rega > ły z towarami dekoracyjnymi. Ale ogólnie było to mało rzucające się w oczy i cz > ułam się jak w księgarni! To masz szczęście - sensownie panie jakos to poustawiały. mnie najpierw doniczki i inne art. a ksiażki na drugim planie. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 07.06.11, 20:43 Z tym wynoszeniem się to bym poczekała, po pierwsze idzie w KDC dostać naprawdę tanio ciekawe pozycje książki np po 3 czy 7 zł które po kilku dniach wracają do cen normalnych 30zł przykładowo.Czyli nie są to ksiązki będące końcówkami nakładu itd. Ja z kolei nie lubiłam ŚK za obowiązek zakupu niezależnie od tego czy coś chciałam czy nie i czy w ogóle było akurat coś co mnie interesowało. Z kolei co do innych art. KDC nigdy nic innego niż ksiązka nie kupiłam i tyle a że chcą przy okazji coś sprzedać ich prawo. Co mnie dziwi to nazwa o ile dobrze pamiętam już jakiś czas temu mówiono o obowiązku stosowania w Polsce nazw w języku polskim i co? I nic. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Świat Książki to teraz Weltbild? 08.06.11, 19:18 a ja zlozylam pierwsze zamowienie wczoraj przez internet, potem chcialam cos dorzucic, wiec zadzwonilam dzis do biura obslugi. Pierwszy plus - bardzo krotko czekalam na polaczenie, plus drugi - mila pani bardzo szybko i sprawnie dodala te pozycje do mojego zamowienia, co zaraz bylo widoczne na stronie. Na razie plus, zobaczymy, co napisze, jak dojdzie A ceny rzeczywiscie maja fajne - teraz jest promocja Ksiazka na lato, gdzie calkiem niezle pozycje za 9,90 zl mozna dostac - chocby "Ulice tysiaca kwiatow". Odpowiedz Link