Dodaj do ulubionych

Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się

10.03.14, 18:52
zaczynam-pierwsza!

od czasu ferii jakos mniej czytam, tyle wszystkiego dookoła-imprezy rodzinne, przygotowania, szkolne zawirowania. jednak nie ma dnia, zebym choc kilku stron nie 'zaliczyc'. pokochalam ostatnio Mankella i po kolei stopniowo go czytam.
co na wiosne, nie wiemwink
i wciaz ebookowo, juz nie pamietam kiedy tradycyjna mialam w reku.

co u was?
Obserwuj wątek
    • ona_007 Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 11.03.14, 08:59
      Meldu meldu.

Musze się zmobilizować żeby wpisac przeczytane ksiązki do listy czytelniczej. Po zeszłorocznym zachłyśnięciu sie elektronicznym czytaniem wróciłam do papieru. Może dlatego że czytałam na tableciue a nie czytniku wink Aktualnie czytam Krajewskiego i nie jestem jeszcze pewna czy mi się podoba czy nie...
      Tak normalnie to bieganina straszna - w tym roku w przeciągu miesiąca będę miała 3 duże imprezy - komunia córki i dwa wesela - jedno brata rodzonego więc pracuję nad figurą swoją. Mizernie mi idzie niestety ...
    • maadga Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 14.03.14, 10:46
      Melduje się czytam ostatnio książki Kena Folletta, big_grin fajne.
    • god-of-a-shrinking-universe Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 14.03.14, 11:10
      Melduje się. Od listopada zaczęłam nowe życie w nowym kraju. Pracy wciąż szukam więc czas na czytanie jest, ale energii brak. Ciężko zaczynac od zera, mając trzydzieści kilka lat...
      Nie mogę się jakoś przemóc by czytać po angielsku, a szkoda bo w tutejszych charity shopach maja świetne, tanie ksiązki+ pieniądze ida na cele charytatywne. Coż, przynajmniej kupując ciuchy ich wspomagam wink
      Przed wyjazdem zrobiłam sobie zapas ksiązek więc mam w czym wybierać. Poza tym siostra wysyła mi to, co uda mi się upolować na allegro.
      Teraz czytam kryminał, ale juz mnie ciągnie do czegoś azjatyckiego.
      • jk3377 Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 14.03.14, 14:09
        to gdzie teraz zamieszkujesz? jaki kierunek?
        • god-of-a-shrinking-universe Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 14.03.14, 19:44
          W mieście Beatlesów smile

jk3377 napisała:

> to gdzie teraz zamieszkujesz? jaki kierunek?
          • moleslaw Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 16.03.14, 13:23
            Melduję się , z czytaniem kiepsko ostatnio. Znalazłam pracę i nie mam czasu ,poza tym narzuciłam sobie też pewne ograniczenia ilościowe dotyczące czytania . Tyle tylko że moje lenistwo w tym temacie już przekroczyło założone ograniczenia i chyba będę musiała zrobić coś odwrotnego smile
            • pina_colada88 Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 16.03.14, 16:20
              Melduję się.
              Licznik na dziś: ponad 40 książek.
              Ebooki, które czytam na komórce i papierowe.
              Czytnik mi się popsuł (a wlaściwie ja popsułam) na szczęście za jakiś tydzień, dwa będę iala nowy.
              Pracy brak.
      • vichta Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 01.05.14, 12:14
        Witam. Przede wszystkim nie zmuszaj się do czytania i oglądania telewizji po angielsku. Tylko sobie obrzydzisz. Przyjdzie czas, kiedy stwierdzisz, że już jesteś gotowa. Ja jestem w UK od 3 lat, i dopiero teraz dojrzalam do... "Winnie the Pooh" smile Czytam z przyjemnością smile
        W bibliotekach publicznych możesz znaleźć polskie książki, choć akurat u mnie (Oxford) szału nie ma. Pozostaje jeszcze wymiana wśród czytających Polaków. Zajrzyj tez do polskich sklepów. Klienci zostawiają tam książki na zasadzie "podaj dalej". No, i polskie parafie, choć w tym temacie doświadczeń nie mam i nie szukam.
        --
        Nowe, uporzadkowane audiobooki (hasło: pass)
    • blue73 Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 23.04.14, 20:39
      Ja może nie tyle się melduję, co zapisuję? Wpisuję?przedstawiam?
      czasu teraz mam dla odmiany więcej w oczekiwaniu na malucha, nadrabiam zaległości czytelnicze, bo potem znów nie będę miała na nic czasu...
      • jk3377 Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 24.04.14, 18:14
        zatem witamy, rozgość sięsmile troche nas tu mnie ostatnio, wszyscy zaczytani czy cowink
        oj fajny masz czas teraz na czytaniesmile ale potem wcale Ci go nie braknie, zawsze na spacer mozna ksiazke wziąć, co by sie nie nudzić siedzac na ławcewink
      • maniaczytania Blue73, 25.04.14, 20:48
        ja w ciazy nie moglam za duzo czytac (dopadla mnie 'tepota ciazowa' wink, ktora przeszla po ustaniu kp), za to pozniej czytalam i czytalam, najczesciej z maluszkiem spiacym na piersi i brzuchu albo na podworku, gdy spal w wozku po spacerku.
        Jak tylko sie ogarniesz i ustalisz sobie rytm dnia, spokojnie znajdziesz czas na czytanie smile
        • blue73 Re: Blue73, 28.04.14, 14:01
          do końca roku będę miała czas wink
          od stycznia planuję (muszę) wrócić do pracy, wtedy czasu nie będę miała na nic ;-(
    • maniaczytania Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 25.04.14, 20:45
      to i ja sie zamelduje, choc u mnie to akurat smutne okolicznosci spowodowaly zanik aktywnosci na forum. W ciagu 6 tygodni jedna z bliskich mi osob zupelnie nagle zachorowala i zmarla...

Powoli wracam do rzeczywistosci, uciekam w ksiazki, ktore sa raczej lekkie, odrywajace mysli i ... z taka ciepla atmosfera. Tego mi teraz trzeba.
      • jk3377 Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 01.05.14, 13:39
        wspolczujesad trzymaj sie ciepło.
        milych lektur zyczesmile
    • vichta Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 01.05.14, 12:26
      To ja się może przywitam. Mam na imię Marzena
      Od trzech lat mieszkam w Oxfordzie. Dziergam, czytam, słucham i oglądam. Do moich ulubionych należą prawdziwe historie, które potem przeżywam dość długo. Czytam przeważnie e-booki, ale papieru tez mam 3 metrowe półki smile Ostatnio przyjechały z Polski nowe tytuły, wiec będzie czym noce zarywac smile smile

--
      chomik vichta - wzory na druty, szydełko i do haftu, moje prace - transfer na mój koszt, bez logowania (h:pass)
      Nowe, uporzadkowane audiobooki
      • jk3377 Re: Wiosenne przebudzenie MOLI;-) meldujemy się 01.05.14, 13:38
        witamysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka