GoĹÄ: asd IP: 95.108.7.* 15.03.10, 07:38 Rektor UAM, za pracę swoich pracowników u konkurencji , powinien ich zwolnić ze skutkiem natychmiastowym! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: aaa Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Pozn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 07:50 Jak zwykle poznańska wyborcza reklamuje WSHID oraz Pana Voelkela rzygać się chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basia Re: Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 09:02 po co nam kolejna szkoła wyższa? mamy już ich w poznaniu zbyt wiele, a idzie niż demograficzny. nie mam nic przeciwko SWPS, bo to dobra uczelnia, ale otwieranie kolejnej szkoły jest bezsensu. ja bym raczej likwidowała prywatne szkoły wyższe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wera Re: Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 09:22 ale po co chcesz je likwidować? Tracisz coś z tego powodu, że istnieją? To ich problem - niz demograficzny, a nie twój. Dobrze, że chcą się rozwijać a nie być tylko jedna z wielu prywatnych szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pogromca Re: Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 09:47 właśnie po to żeby tacy Użytkownicy www jak ty potrafili się np. poprawnie posługiwać językiem polskim w mowie i w piśmie. I dla Ciebie, droga Użytkowniczko, znajdzie się miejsce na kursie ortografii... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Załamany Re: Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 16:07 Witam, radziłbym czytać tekst ze zrozumieniem a obędzie się bez tych niepotrzebnych wpisów i nieporozumień. Nigdzie w tekście nie ma informacji o utworzeniu nowej szkoły w sensie nowego budynku. Wymienione Uczelnie chcą razem stworzyć PKA ale na bazie istniejącej już szkoły. Więc co za różnica czy będzie to WSNHiD czy PKA? Zmieni się tylko nazwa i (jeśli będzie uniwersytet) prestiż. Żadna nowa szkoła nie powstanie, ot po prostu WSNHiD pójdzie do przodu bo o to chodzi aby się rozwijać... Więc o co ten problem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do dna Re: Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 17:29 Hej, Załamany! Pewnie jesteś prowokatorem, choć z drugiej strony - spotkałam w życiu tylu idiotów, że jestem w stanie uwierzyć, że piszesz ze szczerego serca. Przyszczypkowski to jest facet wyluzowany, czasem nawet aż za bardzo, i to co mówi traktuję z przymrużeniem mojego zielonego oka. Tak samo, jak fakt, że WSNHiD "pójdzie do przodu", oraz stanie się "uniwersytetem", co podniesie jej "prestiż". Bo czyż "prestiż" podniesie "inteligencję" jej "studentów"? "I o to ten problem". Mam niebywałą nieprzyjemność przyglądać się z bliska pracy wykładowców i studentów tej szacownej instytucji. Na nieszczęście studentów WNSu Wyższa Prywatna ma po prostu więcej piniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia najlepsza w Polsce WSHiG z Poznania IP: 84.38.160.* 15.03.10, 09:11 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dana Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Pozn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 11:07 Następny taśmowy wytwórca dyplomów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vrooom Re: Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Po IP: *.echostar.pl 15.03.10, 11:40 Trochę dziwna wypowiedź prorektora... Może dobra mina do złej gry? SWPS już kilka lat temu skutecznie wydrenował poznańską psychologię z najlepszej kadry, a teraz jest szansa, że historia się powtórzy - z rozszerzeniem o innej wydziały czy instytuty. Faktycznie sytuacja na uczelniach robi się trochę schizofreniczna, bo z jednej strony uczelnie publiczne napinają muskuły, otwierają działy marketingu, mówią o konkurencji z uczelniami prywatnymi, a jak się przyjrzeć, na wielu uczelniach i kierunkach... kadra ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
tomashec Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Pozn... 15.03.10, 13:22 Kolejna tandetna szkoła, która da ci tylko tytuł za odpowiednią kwotę, a tak naprawdę zależy im tylko na kasie. Nie nauczą cie logicznego, samodzielnego myślenia. Ale niektórym to odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdzich Re: Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Po IP: *.icpnet.pl 15.03.10, 16:57 kurcze zdziwiłbyś się - ale właśnie tam studiuje i logiki mam aż nadto. Też byłem przeciwny prywatnym uczelniom, ale kiedy moja droga się tak, a nie inaczej potoczyła, wybrałem wsnhid i powiem ci tylko tyle - głupoty gadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uchachany do asd IP: 82.113.121.* 15.03.10, 14:27 Tylko zwolnić z pracy? Już myślałem, ze zaproponujesz wsadzanie ich do więzień za "kolaborację z największym wrogiem Prawdziwych Poznaniaków z Dziada Pradziada" - czyli Warszawą :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jegomość Re: Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Po IP: *.net.inotel.pl 15.03.10, 14:28 Jak pozostali pracownicy będą zarabiać tyle co rektor, to wtedy będziemy mogli porozmawiać o zwolnieniach za pracę u konkurencji :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Pozn... IP: *.wsnhid.pl 15.03.10, 17:48 Co sie napinacie. Prawda jest taka, że za moment wsnhid kupi jakąs paznańską wyższa szkołę...juz podobno podkupili wykładowców (dosłownie wszystkich) z jednego kierunku wskiz. SWPS ma najlepsza psychologie w Polsce (drugi jest UW) i całe szczęście, że wchodzą do Poznania (a raczej kupił ich Poznań). Swoją droga co do poziomu nauczania-jestem na stazu w Urzędzie Miasta-tam studenci UAM maja bardzo kiepską opinię-kompletnie nie potrafia organizowac sobie pracy i nie potrafia się odnaleźć. Prywatne uczelnie sa mniejsze i mniej skostniałe...jak chcesz to mozesz działać we wszystkim-nikt Ci drogi nie zamyka-a UAM? Wystarczy zobaczyć jak działa samorząd (od kilku lat ten sam!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: and Re: Prywatna uczelnia z Warszawy w akademickim Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 19:42 Iii-tam. Ja wiem, że u was w dobrym tonie jest utyskiwać na UAM i szydzić z jego studentów, zwłaszcza z uaemowskiego niedofinansowania, ale z faktu, że na UAMie studiują także ludzie niezbyt lotnych umysłów nie wynika fakt, że WSNHiD produkuje dobrych absolwentów. Coś jednak cienko z tą logiką, którą ktoś wyżej się chwalił. Inna sprawa, co to znaczy "odnaleźć się" w poznańskim Urzędzie Miasta, do tego nie potrzeba ani magistra, ani intelektu. "SWPS ma najlepsza psychologie w Polsce (drugi jest UW)" Jeszcze niedawno sam studiowałem na poznańskiej pscho i w całej Polszy mówiło się, że to ona jest najlepsza. Warszawska SWPS ma doskonałych wykładowców, ma kasę na zapewnienie studentom komfortowych warunków... i to by było na tyle. Robiłem z ludźmi po SWPS, to są pracowite, pozbawione jakichkolwiek szczególnych przymiotów umysłu osoby. Rzemieślnicy - wyrobnicy. I takich absolwentów produkuje WSNHiD: sprawnych wykonawców poleceń. I byłoby fajnie, tylko nie na tym polegają studia wyższe. Macie pieniądze i dużo kółek zainteresowań, ale w ramach pracy rocznej można u was oodać bezmyślną kilkustronnicową kompilację wypisów z e-ściaga.pl i dostaje się za to czwórkę, piątkę. W tym świetle fakt, że uaemowski samorząd od kilku lat się nie zmieniał jednak trochę blednie. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek321 A po kiego licha jeszcze jedna szkoła 15.03.10, 18:38 do produkcji licencjatów od filozofowania?Mało mamy bezrobotnych wszelkiej maści "humanistów"?Co oni mają robic? A może stworzą szkołę która nie będzie produkowała technicznych głąbów?A może stworzyć jakąś szkołę techniczną?Albo o kierunkach ścisłych:matematyka,fizyka ,chemia...? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kagan Re: A po kiego licha jeszcze jedna szkoła IP: 193.136.157.* 15.03.10, 20:55 Racja! Mało to mamy dzis w PL bezrobotnych wszelkiej maści "humanistów"? Co oni mają robic? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zyga Uwaga na marginesie jak gdyby... IP: 213.156.122.* 15.03.10, 22:59 A tak prawdę mówiąc: co to was obchodzi, kto i gdzie ładuje swoje prywatne pieniądze? Myślę, że to jest przemyślane działanie właściciela. Póki co nie jest to wielkie zagrożenie dla UAM, ale raczej dla WSKiZ, WSZ KDE itp. szkółek... Co do zwalniania ludzi z UAM przez rektora. W umowach o pracę nie ma klauzuli o zakazie pracy u konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nn Re: Uwaga na marginesie jak gdyby... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 03:46 Ale to w oóle nie jest problem konkurencyjności, edukacja to nie wagon węgla, żeby nim handlować z konkurencją! Niech sobie będzie choćby z tysiac uczelni, ale niech trzymają poziom, jeśli mają przyznawać dyplom magistra. > Co do zwalniania ludzi z UAM przez rektora. W umowach o pracę nie ma klauzuli o > zakazie pracy u konkurencji. Ale jeśli wykładowcy zaniedbują swoją swoją pracę (nie przychodzą na dyżury, odwołują/przekładają zajęcia, bo mają w tym czasie inne poza uam) to już jest problem. Jednocześnie rektor nie zwolni dobrego naukowca dlatego, że zdarza mu się nawalać z dydaktyką; też jest człowiekiem i wie, że trudno żyć za 1300. I to też jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś